Abu Dhabi -päiväretket Dubaista

Kun olet Dubaissa, älä epäröi vierailla Abu Dhabissa ja nähdä yhtä maailman upeimmista moskeijoista.

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Abu Dhabi -päiväretket Dubaista

Sheikh Zhayedin moskeija | ©Juliana

Unohda Burj Khalifa, pilvenpiirtäjät, ostoskeskukset ja luksus. Jos haluat tutustua Arabiemiirikuntiin syvällisesti, Abu Dhabin kiertomatka Dubaista näyttää sinulle koko maan vaikuttavimman kohteen: Sheikh Zayedin suurmoskeijan.

Parhaat Abu Dhabin kiertomatkat Dubaista

Auringonlaskut Abu Dhabin yllä
Auringonlaskut Abu Dhabin yllä

Ota kaikki irti vierailustasi Arabiemiraattien pääkaupungissa ja tutustu siihen, millaista elämä arabimaassa oli ennen kuin öljyn löytyminen modernisoi elämän aavikolla. Lue eteenpäin, niin kerron sinulle parhaista retkistä ja ehdotuksista, joilla pääset Abu Dhabiin Dubaista:

Abu Dhabin retki, johon sisältyy lounas

Viehättäviä paikkoja
Viehättäviä paikkoja

Yleinen Abu Dhabin kiertoajelu Dubaista on erittäin hyvä, mutta jos haluat muokata kokemustasi hieman henkilökohtaisemmaksi, älä huoli, tässä on muutamia muita vaihtoehtoja, joilla voit nauttia päivästä omaan tahtiisi:

Jos haluat matkustaa niin, että kaikki on järjestetty, suosittelen valitsemaan all-inclusive Abu Dhabin kiertoajelun Dubaista, joka on tämä: Näin säästyt ravintolan etsimiseltä ja päivä tulee todennäköisesti halvemmaksi, sillä totuuden nimissä useimmat Abu Dhabin ravintolat ovat hyvin kalliita.

Varaa matka Abu Dhabiin

Abu Dhabin kiertoajelu, johon sisältyy sisäänpääsy Sheikh Zayedin moskeijaan

SHEIKKI ZAYEDIN MOSKEIJA, ABU-DHABI|©Xavier Cirac Solé.
SHEIKKI ZAYEDIN MOSKEIJA, ABU-DHABI|©Xavier Cirac Solé.

Jos päätät lähteä Abu Dhabiin, et voi jättää väliin Sheikh Zayedin moskeijaa, joka on yksi maailman suurimmista ja merkittävimmistä moskeijoista. Tällä noin 6 tunnin retkellä matkustat ilmastoidussa ajoneuvossa Arabiemiraattien pääkaupunkiin. Yhdessä ammattitaitoisen oppaan kanssa opit kaupungin ja temppelin historiasta.

Jos sinulla on vähän aikaa, mutta haluat ottaa kaiken irti päiväretkestäsi Abu Dhabiin, älä epäröi ottaa tätä kiertoajelua, johon sisältyy pääsyliput moskeijaan. Pääset ihailemaan yhtä arabimaailman tärkeimmistä arkkitehtonisista helmistä sekä sisältä että ulkoa. Tulet saamaan mukanasi upeita valokuvia ja arvokkaan kokemuksen jokaiselle länsimaiselle matkailijalle.

Varaa matka Abu Dhabiin moskeijalippuineen

Abu Dhabin kiertomatka, johon sisältyy pääsyliput Sheikh Zayedin moskeijaan

ja Louvre-museoon.

Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell
Louvre Abu Dhabi| ©John Campbell

Jos haluat vierailun, jossa keskitytään pelkästään Abu Dhabin kulttuuriseen puoleen, ja haluat tauon turistisemmista nähtävyyksistä, kuten Heritage Villagesta tai Ferrari Worldista, suosittelen tätä kierrosta Sheikh Zayedin moskeijaan ja vierailua Louvre Abu Dhabiin, johon sisältyy lounas. Sinulla on runsaasti aikaa tutustua moskeijaan ja Louvreen, ja lounas sisältyy retkeen, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään.

Varaa retki Abu Dhabiin, moskeijaan ja Louvre-museoon

Abu Dhabin kiertoajelu, johon sisältyy pääsyliput Sheikh Zayedin moskeijaan, Qasr Al Watanin palatsiin ja Etihad Toweriin

Heritage Village Abu Dhabi| ©Luca De Santis
Heritage Village Abu Dhabi| ©Luca De Santis

Aloitat aikaisin, sinut noudetaan hotellistasi ja lähdet Abu Dhabiin, joka on puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Matkaan sisältyy edestakainen kuljetus, kuljettaja ja useita sisäänpääsymaksuja nähtävyyksiin, kuten Qasr al Watanin palatsiin ja puutarhoihin, Etihad Towersiin ja Sheikh Zayedin suurmoskeijaan.

Itse asiassa jo pelkästään Sheikh Zayedin moskeija tekee tästä päiväretkestä Abu Dhabiin Dubaista sen arvoisen. Abu Dhabin päiväretken suuri etu omatoimiseen vierailuun verrattuna on se, että sinulla on englanninkielinen opas, joka asettaa sinut asiayhteyteen, jotta ymmärtäisit paremmin, mitä olet näkemässä, ja perehdyttää sinut kunnolla vierailun sääntöihin, jotta sinulla ei ole mitään ongelmia.

Varaa päiväretki Abu Dhabiin

Sheikh Zayedin moskeija ja Ferrari World -kierros

Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor
Ferrari World Abu Dhabi| ©Kyle Taylor

Jos taas pääkohteesi Abu Dhabissa on Ferrari World, tällä kierroksella Sheikh Zayedin moskeijaan ja Ferrari Worldiin sinulla on noin 5 tuntia aikaa tutustua teemapuistoon omaan tahtiisi ja ajaa mahdollisimman monella laitteella. Käytät vierailun myös hyväksesi tutustuaksesi ohittamattomaan moskeijaan, joka, kuten tiedät, on yksi upeimmista asioista, joita näet matkallasi Arabiemiraatteihin.

Varaa matkasi Abu Dhabiin, moskeijaan ja Ferrari Worldiin

Mitä Abu Dhabissa kannattaa nähdä yhdessä päivässä

Louvren sisällä| ©Agnieszka Kowalczyk
Louvren sisällä| ©Agnieszka Kowalczyk
 • Sheikh Zayedin moskeija: Sheikin häikäisevää moskeijaa voi kuvailla arkkitehtoniseksi unelmaksi suoraan Tuhannen ja yhden yön yöstä tai kaikkien islamilaisten kulttuurien yhdistymiseksi yhteen paikkaan maailmassa. Moskeija on rakennettu marmorista ja kullasta, ja sen seiniin on kaiverrettu Koraanin kirjoituksia, joihin on yhdistetty turkkilaisia, marokkolaisia, pakistanilaisia, egyptiläisiä ja muita inspiraatioita muodostaen rakenteen, joka ulottuu pylväsgallerioihin, jotka tuntuvat moninkertaistuvan äärettömiin arabialaisten koristeiden tyyliin, joiden monimutkainen geometria limittyy loputtomiin.

Sen sisäpihalta, joka on kaakeloitu kukka-aiheilla, voit ottaa todennäköisesti parhaan valokuvasi, sillä turistit eivät saa astua sinne, ja rukousaikojen ulkopuolella se on täysin tyhjä. Myös moskeijan sisäpuolella vierailu on nautinto sen ilmastoitujen huoneiden ja tietenkin sen hienon koristelun ansiosta, joka jättää sinut suu auki.

 • Heritage Village: Dubain vanhimmassa, vuonna 2001 kunnostetussa kylässä on vartiotorneja, linnakkeita ja taloja, jotka kertovat Arabiemiraattien elämäntavasta muinaisina aikoina. Voit nähdä työkaluja, aseita ja käsitöitä, ja itse asiassa siellä on käsityöpajoja, jotka valmistavat näitä esineitä paikan päällä ja näyttävät sinulle niiden valmistusprosessin.
 • Ferrari World: Vaikka olisit matkustanut kuinka paljon, et varmasti ole koskaan nähnyt tällaista huvipuistoa. Se sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Dubaista Yas-saarella, ja se on omistettu matkailunähtävyyksien ja Formula 1 Yas Marina Circuit -radan järjestämiseen.
 • Louvre Abu Dhabi: Tämä Saadiyat-saaren museokompleksissa sijaitseva museo on Pariisin Louvren kumppanimuseo, jonka pysyvää kokoelmaa on täydennetty vuodesta 2009 lähtien. Merkittäviin hankintoihin kuuluvat Picasson"Naisen muotokuva", Manet'n"La Bohémien" ja Piet Mondrianin "Kompositio punaisella, keltaisella, sinisellä ja mustalla".

Älä odota löytäväsi ikonista pyramidia pariisilaisen museon sisäänkäynniltä, mutta löydät museon peittävän upean kupolin, joka suodattaa valoa arabialaistyylisen ristikkorakenteensa läpi, ennen kuin pääset yli kahteenkymmeneen galleriaan, joissa teokset ovat esillä ja jotka muistuttavat eurooppalaista museota.

Varaa päiväretki Abu Dhabiin ja moskeijaan

Suunnittele matkasi Abu Dhabiin Dubaista

Sheikh Zhayedin moskeija| ©Agnieszka M
Sheikh Zhayedin moskeija| ©Agnieszka M
 • Perjantaisin Abu Dhabi

Kannattaa muistaa, että perjantai on Arabiemiirikunnissa lepopäivä, joten jotkut asiat ovat suljettuina. Ferrari World on avoinna vuoden jokaisena päivänä, toisin kuin Louvre Abu Dhabissa, joka on suljettu joka maanantai, kuten samanniminen museo Pariisissa.

 • Paras viikonpäivä matkalle Abu Dhabiin Dubaista käsin

Koska perjantai on Arabiemiraateissa lepopäivä, sitä kannattaa yleensä välttää. Suosittelen, että lähtisit Abu Dhabiin keskiviikkona tai torstaina, jos vain voit. Silloin on vähemmän väkijoukkoja, ja esimerkiksi ravintolassa on helpompi löytää pöytä, ja saat varmasti upeita valokuvia Sheikh Zayedin moskeijassa, kun sinun ei tarvitse väistellä muita kävijöitä.

 • Paras vuodenaika matkustaa Abu Dhabiin Dubaista.

Paras vuodenaika vierailla Abu Dhabissa on huhti-toukokuun tai syys-lokakuun välillä. Keväällä ja syksyllä sää on miellyttävämpi, väkijoukkoja on vähemmän ja hotellit ovat yleensä halvempia. Joulukuusta maaliskuuhun Abu Dhabin sää ei kuitenkaan ole liian kuuma eikä liian kostea, joten tämä on useimpien kävijöiden suosima vuodenaika ja siten sesonkiaika.

Varaa päiväretki Abu Dhabiin ja Ferrari Worldiin

Missä syödä päiväretkellä Abu Dhabiin Dubaista käsin

Tankkaus
Tankkaus

Useimmat matkat eivät sisällä lounasta, mutta pysähtyvät ostoskeskuksessa, joko Marina Mallissa tai Emirates Palacessa, jolloin sinulla on aikaa lounaalle. Jos pysähdyt Dubai Marinassa, nämä ovat parhaita ruokapaikkoja:

 • Azkadenya: perinteistä arabialaista ruokaa, jonka erikoisuuksia ovat esimerkiksi kalacurry tai avokadosalaatti ja Halloumi. Tänne kannattaa tulla nauttimaan upeasta ruoasta, mutta se on hieman kova paikka lompakolle.
 • Maison Beirut: Tämä ravintola tarjoilee libanonilaista ruokaa, ja se tunnetaan upeista näkymistä Sheikh Zayedin moskeijalle. Jos pidät turkkilaisesta keittiöstä, löydät täältä hyvin samanlaista ruokaa, ja lisäbonuksena voit ottaa hienoja kuvia moskeijasta kaukaa.
 • Operation Falafel: Paikka, josta löydät lähes yksinomaan falafeliin perustuvia ruokia, kuten dürumeja ja salaatteja. Se on kahta muuta halvempi vaihtoehto, joten jos matkustat pienellä budjetilla, etsi pöytä täältä.

Muut kiertoajelut pysähtyvät Emiratesin palatsissa. Jos kiertueellasi on näin, tässä ovat paikat, joista löydät parasta ruokaa:

 • Cascades: Tämä ravintola sopii erinomaisesti al fresco -ruokailuun, sillä terassin vieressä sijaitsevien keinotekoisten altaiden ja vesiputousten vesi kuohuu, ja siellä tarjoillaan kreikkalaisvaikutteista ruokaa.
 • Le Café: Jos sinulla on tiukka budjetti tai et pidä isoista aterioista, tämä kahvila on Emirates Palacessa paikka, jossa voit nauttia teetä tai kahvia ja leivonnaisia.

Varaa päiväretki Abu Dhabiin

Mitä tuoda mukanasi Abu Dhabiin

Ilmakuva Ferrari Worldista| ©Aziz J.Hayat
Ilmakuva Ferrari Worldista| ©Aziz J.Hayat
 • Jos matkasi ei sisällä ruokaa, suosittelen, että pakkaat reppuusi jotain syötävää, jos matkustat tiukalla budjetilla. Kuten tiedät, hinnat Abu Dhabissa eivät ole aivan halpoja, ja ravintolassa syöminen maksaa kahdelta hengeltä 150-200 euroa.

 • Sheikh Zayedin moskeijaan päästäkseen on peitettävä hartiat ja polvet, ja naisten on peitettävä myös päänsä. Liian tiukkoja vaatteita ei myöskään saa käyttää, joten pidä tämä mielessä, kun suunnittelet asuasi, ja ota mukaan huivi, sillä se voi myös suojata sinut auringolta koko kierroksen ajan.

 • On sanomattakin selvää, että reppusi on varustettava kameralla tai matkapuhelimella, jossa on hyvä kamera! Moskeija on varmasti nähtävyys valokuvausta rakastaville, mutta jos et ole, haluat varmasti lähteä kotiin matkamuistojen kera.

 • Reppuun kannattaa myös laittaa mukaan aurinkovoidetta, sandaaleja, joissa voit lepuuttaa jalkojasi siltä varalta, että kävely väsyttää, ja uudelleentäytettävä vesipullo.

Viimeiset vinkit

Sheikh Zhayedin moskeija| ©Alessa Ciraulo
Sheikh Zhayedin moskeija| ©Alessa Ciraulo

Huomaathan, että tupakointi on kielletty Abu Dhabin julkisilla alueilla, kuten monissa muissakin Arabiemiraattien kaupungeissa. Etsi tupakointialueet, jos et halua saada sakkoja.

Ole varovainen ottaessasi selfieitä Sheikh Zayedin moskeijassa kumppanisi kanssa, sillä miesten ja naisten välinen fyysinen kontakti moskeijan sisällä on kielletty. Muista samasta syystä olla pitämättä kädestä kiinni tai halailematta.

Muita mielenkiintoisia aktiviteetteja Dubaissa

Katunäkymä Burj Khalifaan katutasossa| ©Macky Mendenilla
Katunäkymä Burj Khalifaan katutasossa| ©Macky Mendenilla

Jos haluat ottaa Dubaissa kaiken irti ennen nähtävyyskierrokselle lähtöä, on pari aktiviteettia, joita et voi jättää väliin. Ensimmäinen suositukseni olisi ottaa opastettu kierros, jossa kerrotaan kaikki, mitä Dubaissa tarvitsee tietää. Toiseksi, sinun ei kannata lähteä Dubaista kiipeämättä Burj Khalifaan, joka on yksi maailman suosituimmista pilvenpiirtäjistä ja ainakin toistaiseksi korkein. Tässä on pari artikkelia, jotka olen kirjoittanut siitä ja jotka auttavat sinua järjestämään vierailusi: Dubain matkat y Burj KhalifaLiput: hinnat, vaihtehdot, paras aika mennä ylös, jne..

Varaa päiväretki Abu Dhabiin