Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

16 parasta tekemistä Dubaissa

Keskelle aavikkoa rakennetulla Dubailla on paljon tarjottavaa vierailijoilleen: kulttuuria, rantaa, aavikkoa, ostoksia, luksusta, gastronomiaa ja seikkailua. Haluatko maistiaisen siitä, mikä sinua odottaa matkallasi? Lue lisää!

Ana C.R.

Ana C.R.

7 minuuttia luettu

16 parasta tekemistä Dubaissa

Dubai Skyline | ©Nathan John

Dubai tarjoaa pilvenpiirtäjien huipulta välähdyksen tulevaisuudesta, mutta voit myös matkustaa ajassa taaksepäin kiertelemällä sen markkinoita ja aukioita sekä tutkimalla aavikkoa. Jotta et jättäisi mitään näkemättä, tässä on luettelo Dubain-matkasi pakollisista nähtävyyksistä:

1. Kiipeä Burj Khalifan huipulle

Burj Khalifa kohoaa siniselle taivaalle.| ©Travel Sourced
Burj Khalifa kohoaa siniselle taivaalle.| ©Travel Sourced

Burj Khalifa on maailman korkein pilvenpiirtäjä, ja kiipeäminen sen näköalatasanteelle on elämys, jonka avulla näet Dubain ylellisyyden ylhäältä käsin, rakennuksen juurella olevan vesi- ja valoshow'n sekä upeat ilmakuvat kaupungin takana levittäytyvälle aavikolle.

Jos haluat kiivetä Burj Khalifaan, suosittelen, että ostat Burj Khalifan liput etukäteen netistä ja valitset itsellesi mieluisimman vaihtoehdon nähdä Burj Khalifan sisätilat, sillä rakennuksessa on kaksi näköalatasannetta ja useita vaihtoehtoja riippuen siitä, haluatko tehdä yleisen kierroksen, luksuskokemuksen vai haluatko kiivetä Burj Khalifaan yöllä.

Tässä on tietoa Burj Khalifan observatorion lippujen hinnoista ja siitä , miten Burj Khalifalle pääsee eri puolilta kaupunkia, joskin jälkimmäinen on helppoa, sillä tämä mahtava rakennus ei jää huomaamatta.

Osta lippuja Burj Khalifaan

2. Tutustu Dubaihin ja sen vastakohtiin opastetulla kierroksella

Perinteitä ja nykyaikaa Dubaissa| ©Fredrik Öhlander
Perinteitä ja nykyaikaa Dubaissa| ©Fredrik Öhlander

Dubai on yksi niistä kaupungeista, joihin tutustuu parhaiten paikallisen oppaan seurassa, joka paljastaa kaikki sen katujen, moskeijoiden ja soukkien salaisuudet. Kaupunkina, jossa on niin paljon kontrasteja, on helppo eksyä monien nähtävyyksien joukkoon, joten suosittelen, että luet parhaista Dubain kiertoajeluista ja retkistä ja valitset retken, joka varmasti muuttaa tapasi kokea Dubai.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

3. Tee kierros majesteettisessa Sheikh Zayedin moskeijassa

Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohammed Bukar
Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohammed Bukar

On vaikea selittää, miten vaikuttava on Sheikh Zayedin moskeija, jossa voit vierailla päiväretkellä Dubaista. Se on yksi Dubain hienoimmista moskeijoista ja yksi maailman suurimmista, ja se on vaikuttava sekä sisältä että ulkoa, ja siinä on käytetty eri islamilaisista kulttuureista peräisin olevia malleja ja koristeita.

Jos haluat vierailla Sheikh Zayedin moskeijassa, kannattaa varata järjestetty retki Dubaista, sillä sen lisäksi, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten sinne pääsee ja miten sinne pääsee sisään, voit nauttia asiantuntevan oppaan kertomisesta, joka kertoo paikan historiallisesta taustasta ja auttaa sinua ymmärtämään säännöt, joita sinun on noudatettava koko vierailun ajan.

Varaa kiertoajelu Sheikh Zayedin moskeijaan

4. Pidä hauskaa Ferrari Worldissa

Ilmakuva Ferrari Worldista| ©Aziz J.Hayat
Ilmakuva Ferrari Worldista| ©Aziz J.Hayat

Jos olet miettinyt ennen matkaasi , kumpi kaupunki on parempi, Dubai vai Abu Dhabi, selkeä neuvoni on käydä jälkimmäisessä ensin mainitusta järjestetyllä kiertomatkalla tai omin päin. Ja kun olet Abu Dhabissa, voit vierailla ainoassa Ferrari-tiimille omistetussa huvipuistossa. Ferrari Worldiin on helppo päästä Dubaista, ja sieltä löydät vuoristoratoja, kilpa-autoja, sukkuloita ja virtuaalitodellisuuskokemuksia, joissa voit viettää hauskaa ikonisten Ferrari-autojen innoittamana. Voit vierailla puistossa Dubaista käsin tällä matkalla Abu Dhabiin ja Ferrari Worldiin.

Varaa retki Ferrari Worldiin Dubaista

5. Eksy Deiran kaupunginosan vanhoille kaduille

Deriran kultainen souk| ©neekoh.fi
Deriran kultainen souk| ©neekoh.fi

Deirassa, yhdessä Dubain kuuluisimmista kaupunginosista, löydät kaupungin vanhan osan, ja voit vaeltaa Kulta- ja Maustesukissa ja uppoutua Dubain olemukseen. Deirassa kannattaa myös käydä Al Mamzar Beachilla ja rentoutua vehreässä ympäristössä.

Varaa Dubain katuruokakierros

6. Pääset maistamaan vanhaa Dubain tunnelmaa tekemällä kierroksen Al Fahidiin

Al Fahidi| ©Francisco Anzola
Al Fahidi| ©Francisco Anzola

Nykyinen Al Fahidin kaupunginosa on Dubain perinteisen alueen rekonstruktio, jossa voit nähdä, millaista elämä oli 1800-luvun Dubaissa. Kävellessäsi kaduilla näet tuulitornit ja julkiset rakennukset, joista monet ovat säilyttäneet perinteisen infrastruktuurinsa.

Sheikki Mohammedin kulttuurikeskuksen lisäksi, jossa voit tutustua vierailuasi rikastuttavaan historialliseen kontekstiin, voit vierailla rahapajamuseossa, kalligrafian talossa ja kaupungintalossa, joissa voit oppia lisää arabien historiasta, kulttuurista ja Dubain menneisyydestä.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

7. Vieraile Jumeirahin moskeijassa

Jumeirahin moskeija| ©PhareannaH[berhabuk]
Jumeirahin moskeija| ©PhareannaH[berhabuk]

Vierailu Jumeirahin moskeijaan on mahdollista, sillä se on yksi harvoista Dubain moskeijoista, jotka hyväksyvät myös muita kuin muslimeja, mikä tekee siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Sen kaunis valkoinen julkisivu (jonka tunnistat, jos olet nähnyt 500 dirhamin setelin) on yhtä vaikuttava kuin sen sisätilat, ja sen arkkitehtuuri on kunnianosoitus keskiaikaiselle Fatimidien kaudelle.

Sisällä voit ihailla eleganttia sinikeltaista sisustusta ja inspiroitua sen rukous- ja muistopaikoista.

8. Koe auringonlasku aavikolla

Auringonlasku Dubain aavikolla| ©Kent Tupas
Auringonlasku Dubain aavikolla| ©Kent Tupas

Yksi Dubain-matkasi pakollisista kokemuksista on epäilemättä matka Dubain aavikolle. Aavikkoretkiä on tarjolla kaikissa hintaluokissa, ja voit harrastaa kaikenlaista, kuten kameliretkeilyä, hiekkalautailua (kuten lumilautailua, mutta hiekalla), dyyni-bashingia, joka tarkoittaa käytännössä maastoajoneuvon kyytiin nousemista ja liukumista alas dyynejä, mönkijäpyöräilyä, buggy-kierroksia, haukkanäyttelyitä ja perinteistä ruokaa ulkoilmaillallisella aavikon tähtitaivaan alla, minkä jälkeen voit nukkua Dubain aavikolla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä Dubain aavikolla vierailemiseen, jotta kokemuksestasi tulee täydellinen, minkä tahansa valitsetkin.

Varaa Dubain aavikkoretki

9. Purjehdi Dubain venesatamassa

Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi
Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi

Dubain horisontin näkeminen yöllä kaupungin pääkanavalla risteillessäsi on melkoinen näky, joten tämä on yksi aktiviteeteista, joita suosittelen lämpimästi, jos matkustat Dubaihin pariskuntana. Veneretket Dubain venesatamaan kestävät yleensä noin kaksi tuntia, ja ne ovat loistava tapa tutustua tähän kaupunginosaan vaihtoehtoisella tavalla. Dubain venesatamassa on paljon muutakin tekemistä, joten suosittelen lämpimästi tutustumaan alueeseen.

Varaa Dubai Marina -risteily

10. Tutustu nähtävyyksiin mukavasta retkibussista käsin

Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting
Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting

Dubai on yksi niistä kaupungeista, joihin kannattaa ehdottomasti ostaa lippu hop-on hop-off -kiertoajelubussiin, sillä suurimman osan vuodesta kävely voi olla kuumuuden vuoksi uuvuttavaa. Siksi suosittelen hyppäämään kiertoajelubussiin ja näkemään koko Dubain kaupungin mukavasti istumapaikalta (ja ilmastoinnin viileydestä).

Varaa paikka Dubain kiertoajelubussista

11. Käy ostoksilla Dubai Mallissa

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Dubain matka ei olisi matka Dubaihin ilman aamu- tai iltapäiväostoksia. Dubaissa luksus ja yltäkylläisyys ovat kaksi pysyvää asiaa, ja tämä näkyy sen ostoskeskuksissa, joista löydät lähes kaikki mahdolliset tuotemerkit.

Kuljet lähes varmasti Dubai Mallin läpi, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista ostoskeskuksista, ja voit käydä ostamassa matkamuistoja tai hemmotella itseäsi jossakin sen lukuisista liikkeistä. Löydät myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kaikenlaisia gastronomisia herkkuja.

12. Tutustu Atlantis Aquaventuren vedenalaiseen maailmaan

Atlantis Aquaventure Dubai| ©Jeremy Thompson
Atlantis Aquaventure Dubai| ©Jeremy Thompson

Dubaissa sijaitseva Atlantis-hotelli on yksi kaupungin tunnetuimmista hotelleista vapaa-ajan tarjonnastaan, johon kuuluu vesipuisto, delfiinieläintarha ja muita merieläimiä sekä merenpohjan rekonstruktio, jossa voit nauttia sukelluskokemuksesta.

Atlantis Aquaventure on yksi niistä paikoista, joissa voi viettää päivän lasten kanssa eikä hauskanpito lopu kesken, joten suosittelen käyntiä erityisesti silloin, jos matkustat Dubaihin perheen kanssa.

Varaa lippusi Atlantis Aquaventureen

13. Rakenna oma seikkailusi Legoland Dubaissa

Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson
Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson

Legoland Dubaissa ikoniset palikoiden muotoiset lelut heräävät henkiin, kun koko puisto on rakennettu Legon palasista (lähes 60 miljoonaa Legoa), ja sen avulla on luotu kuusi maailmaa, joihin voit uppoutua ja joissa mielikuvituksesi voi laukata.

Varaa lippusi Legolandiin

14. Kulttuuria Louvre Abu Dhabissa

Louvre Abu Dhabi| ©Matthias Ripp
Louvre Abu Dhabi| ©Matthias Ripp

Matka Abu Dhabiin on kätevin tapa päästä Dubailta Abu Dhabiin, ja jos päätät vierailla Louvre-museossa, joka on Pariisissa sijaitsevan Louvre-museon jatke, joka on omistettu Lähi-idän taiteelle, mutta jonka kokoelmissa on myös keskeisiä taideteoksia muualta maailmasta, kuten Vermeerin, Leonardo Da Vincin ja Van Goghin maalauksia. Mielestäni osa siitä, mikä tekee tästä vierailusta niin mielenkiintoisen, on itse museon arkkitehtuuri, joka sijaitsee Jean Nouvelin rakennuksessa, joka on symbioosi länsimaisen ja itäisen maailman välillä.

Varaa matka Abu Dhabiin

15. Testaa itsesi Skydive Dubaissa

Skydive Dubai| ©Alan Wilson
Skydive Dubai| ©Alan Wilson

Jos olet aina halunnut pudota vapaapudotuksessa 200 kilometrin tuntinopeudella, Dubai on paras paikka siihen: pudotuksen aikana avautuvat näkymät ovat upeat (jos adrenaliinisi sallii sinun nauttia niistä). Tätä ainutlaatuista kokemusta varten Skydive Dubai on suosituin yritys sekä turistien että paikallisten keskuudessa. Se ei tietenkään sovi kaikkien budjettiin, mutta se on varmasti jotain, jonka muistat ikuisesti.

Varaa laskuvarjohyppysessio Dubaissa

16. Nauti brunssista Jumeirah Al Qasr -hotellissa

Yksityiskohta espanjalaisen juuston maistelua Jumeirah Al Qasr -hotellin brunssilla.| ©Krista
Yksityiskohta espanjalaisen juuston maistelua Jumeirah Al Qasr -hotellin brunssilla.| ©Krista

Dubai on hyvin moderni, länsimaiseen makuun sopeutunut kaupunki, ja sen baarit ja kahvilat ovat tehneet brunssista instituution. Kaikkien kriitikoiden mukaan parasta tarjoillaan Jumeirah Al Qasr -hotellissa, sekä maistiaisten laadun että yltäkylläisen ja ylellisen ympäristön vuoksi, jossa nautit valtavan brunssin - yli 300 ruokalajia, joista voit valita jopa kolmestakymmenestäviidestä eri keittiöstä. Vierailun aikana on tietysti maistettava joitakin Dubain parhaista ravintoloista, jotta Dubain keittiöstä saa täyden maun.

.

Milloin kannattaa lähteä Dubaihin?

Ennen matkaasi mietit varmasti, mitä pakata mukaan, mitä pukeutua Dubaissa, miten liikkua kaupungissa, paljonko tarvitset matkabudjettia ja ennen kaikkea, mikä on ihanteellinen ajankohta Dubaissa vierailulle. Kaupunkiin tutustumiseen sopii mikä tahansa aika; koska Dubai on niin suuri pääkaupunki, siellä on tekemistä ympäri vuoden. Tässä on luettelo siitä, mitä ei kannata jättää väliin riippuen siitä, minä kuukautena olet vierailulla:

Toinen asia, josta voi olla hyötyä matkan aikana, on matkasuunnitelma, joka on mukautettu kaupungissa vietettävien päivien määrään:

Näiden Dubaissa vierailuun liittyvien vinkkien jälkeen sinun tarvitsee vain varata kuljetus Dubain lentokentältä kaupungin keskustaan ja saapuessasi nauttia kaikesta siitä, mitä kaupungilla on tarjota. Vakuutan sinulle, että nähtävää ja koettavaa riittää.