Marina-risteilyt

Veneretki Dubai Marina -venesatamassa on yksi hauskimmista kokemuksista, joita voit kokea lomallasi. Haluatko lähteä veneretkelle, ja minä kerron sinulle kaikki vaihtoehdot?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Marina-risteilyt

Dubai Marina | ©Sergio Boscaino

Vietätkö muutaman päivän Dubaissa? Dubai on yksi Lähi-idän upeimmista kaupungeista, ja siellä on niin paljon nähtävää, että sinulla on valinnanvaraa!

Yksi niistä asioista, joita et voi jättää väliin, on risteily Dubai Marinassa, joka on rakennettu keinotekoisen kanavan ympärille, josta pääsee mereen. Kaupungille on ominaista vilkas ilmapiiri, ja se on täynnä moderneja pilvenpiirtäjiä, luksushotelleja ja ostoskeskuksia.

Dubain näkeminen Persianlahden vesiltä antaa sinulle aivan uudenlaisen perspektiivin kaupunkiin ja antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kaupunkiin hyvin kokonaisvaltaisesti - täydellinen päätös lomallesi! Tutustu alla oleviin siisteimpiin mahdollisuuksiin.

.

1. Dubai Marina ja Palm Jumeira -risteily pikaveneellä.

Auringonlasku Dubain venesatamassa| ©Oiva Eskola
Auringonlasku Dubain venesatamassa| ©Oiva Eskola

Dubai Marina on yksi parhaista alueista kaupungin kävelyyn, mutta myös rannasta ja Persianlahden lämpimistä vesistä nauttimiseen.

Hauska tapa tutustua Dubai Marinaan on osallistua veneristeilylle, joka näyttää Marina-alueen eri näkökulmasta eli vedestä käsin 60 tai 90 minuutin venekierroksella.

Vene on suunniteltu niin, että kippari voi manööveröidä veden päällä nopeasti, ja voit kokea vauhdin ja adrenaliiniryöpyn aluksella. Se on superjännittävää! Lisäksi Dubain venesataman kierroksen aikana voit nauttia upeista, keskeytymättömistä näkymistä moniin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Burj Al Arabiin ja Atlantis The Palmiin (kaksi luksushotellia), Bluewaters-saarelle, Jumeirah Beachille, useisiin kuninkaallisiin palatseihin ja Dubain laguuniin.

On myös vaihtoehtoja, joihin sisältyy buffetillallinen laivalla, jolloin saat ainutlaatuisen illan ylellisellä veneellä. Sinun on pakko kokeilla.

Varaa illallisristeily Dubain venesatamassa

2. Dubai Marinan risteily huvipurjeveneellä ja piknik aluksella

Odotat jahdin nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture
Odotat jahdin nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture

Tämä Dubai Marinan risteily on samanlainen kuin edellinen, mutta laivaristeilyn sijaan olet kauniilla jahdilla, jolla voit nauttia kaupungin merimaisemista rauhallisemmin ja rennommin.

Sen lisäksi, että voit nähdä kannelta käsin joitakin Dubain tärkeimmistä nähtävyyksistä (esimerkiksi Burj Al Arab ja Atlantis The Palm, Jumeirah Beach, Dubai Lagoon, Ain Wheel, Bluewaters Island ja useita kuninkaallisia palatseja), sinulla on myös mahdollisuus nauttia herkullinen piknik aluksella aamiaiseksi, lounaaksi tai illalliseksi, riippuen valitsemastasi vuorokaudenajasta.

Tämäntyyppiset risteilyt kestävät yleensä noin 2-3 tuntia, ja niissä keskitytään turisteihin ja noudatetaan muodollista etikettiä. Toisin sanoen nämä eivät ole aktiviteetteja, joissa matkustajille annetaan aikaa pulahtaa veteen tai ottaa aurinkoa uima-asuissaan. Itse asiassa osallistuminen edellyttää rennon tyylikästä pukeutumista.

Toiminta ei tapahdu suurissa ryhmissä, ja se on erinomainen tilaisuus tavata ihmisiä, jotka ovat myös lomalla Dubaissa muutaman päivän ajan, eikö totta?

Varaa jahtikierros Dubain venesatamassa

3. Perinteinen dhow-risteily, jossa on buffet-illallinen ja viihdettä

Illallisristeily Dubain venesatamassa| ©Raja1847
Illallisristeily Dubain venesatamassa| ©Raja1847

Jos aiot vierailla Dubaissa pariskuntana ja haluat kokea romanttisen ja erilaisen illan loman aikana, älä epäröi lähteä dhow-illallisristeilylle Dubai Marina -venesatamaan. Kaupungin näkeminen valaistuna auringonlaskun aikaan vedestä käsin on yksi parhaista kokemuksista, joita saat matkaltasi mukaan.

Näet joitakin Dubain tunnetuimmista nähtävyyksistä (Cayenne Tower, Bluewater Island, Jumeirah Beach, Ain Wheel ja monet muut) tähtien alla **dhow'**lla, viehättävällä perinteisellä arabialaisella aluksella.

Nauti merituulesta kasvoillasi, kun siemailet kylmää juomaa (arvostat sitä kuuman päivän jälkeen), ja istuudu sitten nauttimaan kansainvälisen keittiön upeasta buffetista. Myöhemmin sinua viihdyttää musiikki- ja tanssiesitys. Kyseessä on yleensä konsertti tai tanoura-tanssinäytös.

Tällainen dhow-risteily Dubain venesatamassa kestää yleensä noin 2 tuntia.

Varaa perinteinen purjeveneajelu Dubaissa

4. Lähde laskuvarjohyppäämään Dubai Marina Cruise -risteilyllä

Parasailing| ©Maria D
Parasailing| ©Maria D

Jos etsit Dubain-lomallasi seikkailua ja suunnittelet retkeä Dubain aavikolle hiekkahyppyyn tai mönkijäpyöräilyyn, kannattaa varata aikaa myös laskuvarjohyppäämiseen Persianlahden vesillä. Se on mahtavaa!

Nouset 150 metrin korkeuteen veden yläpuolelle eräänlaisessa laskuvarjossa, kun vene kiihtyy aaltojen yli. Taivaalta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Dubai Marina -venesatamaan ja sen taustalla oleviin ikonisiin nähtävyyksiin, kuten Jumeirah Beachiin, Burj al Arabiin, Atlantis The Palmiin ja Ain Wheeliin, noin 15 minuutin ajan, joka on parasailauksen kesto.

Laita siis turvavarusteet päälle ja valmistaudu yhteen matkasi hienoimmista kokemuksista.

Varaa pikaveneajelu Dubaissa

5. Yksityinen Dubai Marina Cruise

Dubai Marina Cruise| ©Krzysztof Skóra
Dubai Marina Cruise| ©Krzysztof Skóra

Jos etsit eksklusiivista kokemusta lomallasi ja sinulla on pieni budjetti, suosittelen yksityistä Dubai Marina Cruise -risteilyä, jossa voit nauttia rannikon upeista näkymistä rentouttavan vesimatkan aikana luksusveneen kyydissä.

Kierroksen aikana näet muun muassa Jumeirah Beachin, Burj Al Arabin, Atlantis The Palmin, Ain Wheel -pyörän, useita kuninkaallisia palatseja, Bluewaters Islandin ja Dubain laguunin kaltaisia ikonisia kohteita.

Yksityiset risteilyt kestävät yleensä 1-2 tuntia. Tänä aikana sinulla on runsaasti aikaa ottaa kuvia merimaisemista ja nauttia auringosta. Joihinkin näistä retkistä kuuluu myös musiikkia, jotta aluksella voidaan pitää pienet juhlat.

.

6. Ylellinen megajahdin risteily illallisella

Jos glamour on sinun juttusi ja olet tulossa Dubaihin hemmottelemaan itseäsi, kaikista Dubai Marina -venesatamassa tarjolla olevista risteilyistä sinua saattaa kiinnostaa risteily, joka vie sinut luksusmegajahdin risteilylle venesataman ympäri noin kolmen tunnin ajan.

Kun taustalla on henkeäsalpaavat näkymät öiseen Dubaihin, voit nauttia vaativalle matkailijalle suunnatusta risteilystä ilman, että pankki menee rikki. Noin 60 eurolla pääset nauttimaan jahtiristeilystä buffet-illallisineen ja virvokkeineen, mutta halutessasi voit lisätä siihen rajoittamattomat juomat noin 30 euron lisämaksulla tai VIP-illallisen (jossa on varattu istumapaikka ja samppanjaa) noin 130 eurolla henkeä kohti.

Varaa megajahdin risteily Dubaissa

Milloin on paras vuorokaudenaika Dubai Marinan risteilylle?

Dubai Marina| ©Enrico Strocchi
Dubai Marina| ©Enrico Strocchi

Mikä tahansa aika on hyvä aika risteilylle Dubai Marinassa, mutta iltapäiväristeily on loistava aika nauttia merestä, rannikkonäkymistä ja auringonlaskusta. Kun palaat maalle, voit tehdä miellyttävän kävelyretken tässä kauniissa kaupunginosassa ja jäädä illalliselle johonkin upeista ravintoloista.

Lisäksi auringonlaskun aikaan tuhansien värivalojen valaisema Dubai Marinan maisema näyttää upealta, ja voit ottaa upeita matkamuistokuvia.

Paljonko Dubai Marinan risteily maksaa?

Rahaa euroina| ©Pixabay
Rahaa euroina| ©Pixabay

Alkaen 32 € voit tehdä risteilyn Dubai Marinassa. Helloticketsin kaltaisilta sivuilta löydät monia vaihtoehtoja jokaiseen makuun ja kukkaroon.

Näiden retkien hinta vaihtelee esimerkiksi seuraavista tekijöistä: laivatyyppi, ryhmän koko, sisältyykö retkeen lounas vai illallinen laivalla, järjestetäänkö retken aikana aktiviteetteja tai onko kyseessä yksityisristeily vai ei, vain muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Kuinka pitkiä ovat Dubai Marinan risteilyt?

Dubain risteily| ©Marianna S.
Dubain risteily| ©Marianna S.

Valitsemastasi vaihtoehdosta riippuen Dubai Marinan risteilyt voivat kestää 15 minuutista 3 tuntiin.

.

Kannattaako Dubai Marina -risteilylle lähteä lasten kanssa?

Dubain risteilyt| ©Michael Beyer
Dubain risteilyt| ©Michael Beyer

Tietenkin kannattaa! Sen lisäksi, että se on hauska suunnitelma, joka saa lapset tuntemaan itsensä todellisiksi merimiehiksi, se on myös erittäin mukava tapa tutustua nähtävyyksiin väsymättä liikaa.

Ja tietysti he tulevat rakastamaan laivalla ratsastamista, jos heillä ei ole ollut siihen mahdollisuutta aiemmin - siitä tulee muisto, jota he eivät unohda!

Vinkkejä Dubain venesataman risteilyyn

Näkymä Dubai Marinan risteilyltä| ©Yogibaer2001
Näkymä Dubai Marinan risteilyltä| ©Yogibaer2001

Yksi Dubain-matkan pakollisista kokemuksista on epäilemättä Dubai Marinan risteily, mutta ennen kuin lähdet tälle seikkailulle, tutustu näihin vinkkeihin, jotta saat kaiken irti tästä aktiviteetista.

Ennen kuin ostat liput, muista tarkistaa, millaisia aktiviteetteja risteilyllä on ja mikä on risteilyreitti, jotta varmistat, että ne sopivat suunnitelmiisi.

Dubai Marina -risteilyt ovat erittäin suosittuja. Jos haluat varmistaa, että saat paikan haluamana päivänä ja haluamaasi aikaan, kannattaa varata paikkasi etukäteen.

Tule ajoissa laivaan. Saavu laiturille hyvissä ajoin ja käytä tilaisuutta hyvissä ajoin ennen risteilyä Dubai Marinan alueella kiertelyyn. Suunnittele päiväsi hyvin, sillä laiva ei odota ketään. Jotta pääset ajoissa perille, tutustu postaukseen How to get around Dubai, joka auttaa sinua suunnittelemaan matkasi sinne.

Jos olet menossa erityiselle Dubai Marina -risteilylle (jossa on illallinen ja elävää viihdettä), kiinnitä huomiota tapahtuman etikettiin. Niillä edellytetään yleensä tyylikästä rentoa pukeutumista, joten vältä "turisti-lookia" mahdollisimman paljon.

UKK

  • Mitä näen Dhow-risteilyllä?

    Ohitat Dubain maamerkit, kuten Kellotornin ja Al Maktoumin sillan, ja rentoudut ja hengität samalla, kun taustalla näkyy auringonlasku kaupungin horisontissa.

  • Sisältyykö illallinen Dhow-risteilyihin?

    Useimpiin risteilyihin sisältyy lounas tai illallinen, joka tarjotaan buffetina tai 4- tai 5- ruokalajin menuina.

  • Mikä on dhow-risteilyn etiketti?

    Miesten on pukeuduttava pitkiin housuihin tai shortseihin ja suljettuihin kenkiin, eivätkä urheiluvaatteet ole sallittuja. Rento mutta tyylikäs pukeutuminen on hyvä.