Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Hop on Hop off -bussikierrokset

Dubain bussikierros on erittäin mielenkiintoinen ja mukava tapa tutustua tähän upeaan emiraattikaupunkiin.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Hop on Hop off -bussikierrokset

Dubain kaupunki | © ZQ Lee

Dubai on kaupunki, joka kasvaa joka suuntaan. Sekä laajuudeltaan että korkeudeltaan, joten tutustuaksesi siihen sinun on matkustettava pitkiä matkoja ja kiinnitettävä huomiosi aina sen pilvenpiirtäjien korkeuteen. Näin ollen turistibussi on yksi parhaista tavoista tutustua Dubaihin.

Turistibussilla voit kiertää kaupungin tärkeimmät kohteet, nauttia maisemista avobussissa ja tehdä sen useille kielille mukautetun ääniopastuksen avulla. Jos haluat tietää, miten se toimii, hinnat, tyypit ja aikataulut tämäntyyppisen bussin, jatka vain lukemista.

Kaupungin parhaat turistibussit

Dubain turistibussi| ©Alan & Flora Botting
Dubain turistibussi| ©Alan & Flora Botting

Dubaissa on pari yritystä, jotka tarjoavat näitä bussimatkoja, ja jokaisella niistä on omat reittinsä ja erityispiirteensä. Kaikissa niissä on avokattoinen kaksikerroksinen bussi, äänioppaita useilla kielillä ja samanlaisia reittejä Dubain tärkeimpien nähtävyyksien läpi.

Tärkein niistä on Dubai Big Bus, turistibusseihin erikoistunut yritys, jolla on toimipisteitä 17:ssä maailman suurimmassa turistipääkaupungissa. Tällä yrityksellä on kolme eri reittiä, jotka voi varata 24 tai 48 tunniksi.

Toinen yritys on Dubai City Sightseeing, joka on tarjoamiensa palvelujen osalta hyvin samankaltainen kuin Big Bus, mutta sillä on jopa kuusi erilaista reittiä, jotka on suunnattu erityyppisille matkustajille.

Varaa paikka Big Bus -bussissa Dubaissa

Dubain kiertoajelubussin reitit

Burj Khalifa katoaa siniseen taivaaseen| ©Travel Sourced
Burj Khalifa katoaa siniseen taivaaseen| ©Travel Sourced

Seuraavassa luetellaan näiden yritysten tarjoamat eri reitit. Big Bus Toursilla on kolme vaihtoehtoa, ja City Sightseeingillä on kaksi kertaa enemmän reittejä. City Sightseeingin punaiset, siniset, keltaiset ja violetit reitit ovat hyvin samankaltaisia kuin Big Bus Toursin reitit, ja heillä on lisäksi kaksi muuta reittiä.

Suuret bussilinjat

 • Kaupunkikierros: Tämä punaisella värillä merkitty reitti kulkee pääasiassa kaupungin historiallisen osan ja keskustan läpi. Reitti alkaa Dubai Creekin, Dubain suiston, läheltä ja alkaa keskustan alueelta, jossa sijaitsee muun muassa Burj Khalifa, ennen kuin palaat Bur Dubain alueelle ja kiertelet historiallisessa keskustassa. Siinä on strategisia pysähdyspaikkoja, joiden avulla voit vierailla soukissa eli kulta- ja maustemarkkinoilla sekä Dubai Creekin ympäristössä.
 • Rantakierros: Jos olet aloittelija ja haluat nauttia Dubain modernista arkkitehtuurista, näiden bussien vihreä linja on paras vaihtoehto. Beach Tour -reitti kulkee Dubai Mallin varrella, Dubain keskustan ympäri Burj Khalifan luo ja Jumeirahin moskeijalle. Sieltä se kulkee ranta-aluetta pitkin ja pysähtyy useaan otteeseen katsomaan keinotekoisia saaria ja muita Dubain moderneja alueita.
 • Marina Tour: Viimeinen linja, sininen linja, lähtee Mall of the Emirates -ostoskeskuksesta ja pysähtyy 11 kertaa kaupungin tunnetuimmilla paikoilla. Tämä vaihtoehto on mielenkiintoisin, jos sinulla on vähän aikaa ja haluat päästä suoraan asiaan ja nähdä Dubain mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Varaa paikka Big Bus -bussissa Dubaissa

Kaupunkikierroksen lisäreitit

 • Risteilyterminaalireitti: Vihreällä merkitty reitti on tarkoitettu risteilyaluksella Dubaihin saapuville matkustajille. Se alkaa itse satamasta ja johtaa suoraan Dubai Mallille ja Burj Khalifalle, jotka ovat pääpiste, josta voit vierailla kyseisessä kompleksissa tai käyttää muita sieltä lähteviä reittejä.
 • Global Village & Miracle Garden -reitti: Tämä reitti on käytettävissä vain matkailun huippusesongin aikana, ja se tarjoaa mahdollisuuden käydä Global Village -teemapuistossa tai Miracle Gardenissa. Se on hyvin erityinen ja jossain määrin haluttu reitti.

Varaa paikka City Sightseeing -bussissa

Kiertoajobussin käytön edut

Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman
Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman

Tärkein etu turistibussin käyttämisessä Dubaissa vierailuun on sen helppous ja mukavuus. Yhdellä lipulla voimme unohtaa muiden liikennevälineiden etsimisen, jotta pääsemme paikasta toiseen ja pääsemme Dubain mielenkiintoisimpiin paikkoihin.

Tietoa on myös hyvin saatavilla, sillä kaikissa busseissa on ääniopas monilla kielillä. Meidän ei myöskään tarvitse huolehtia liikaa siitä, kuinka paljon aikaa vietämme kussakin paikassa, sillä bussit kulkevat tunnin välein.

Varaa paikka Dubai Sightseeing Bussiin

Kuinka kauan täysi bussikierros kestää?

Iso bussi Burj Khalifan läpi| ©TravelThings
Iso bussi Burj Khalifan läpi| ©TravelThings

Jos emme laske aikaa, jonka pysähdymme kussakin pisteessä, vaan teemme koko reitin bussissa, matkan kesto on 1 tunti ja 15 minuuttia tai 2 tuntia valitusta reitistä riippuen.

Bussit kulkevat tunnin välein reitin varrella olevilla eri pysäkeillä, joten jos päätämme pysähtyä jollakin niistä, pääsemme takaisin toiseen bussiin tunnin välein. Tämä tekee siitä yhden parhaista tavoista liikkua Dubaissa.

Varaa paikka Dubai Sightseeing Bussiin

Mitä näen kiertoajelubussista käsin?

Dubai Jumeirah moskeija| ©Susanne Nilsson
Dubai Jumeirah moskeija| ©Susanne Nilsson

Bussikierrokset on suunniteltu siten, että näet kaikki Dubain tärkeimmät nähtävyydet. Reitin varrella sijaitsevat tärkeimmät pysäkit, joissa voit jäädä pois ja tutustua tarkemmin:

 • Burj Khalifa ja Dubai Mall: Dubai on kolossaalisen kaupunki, ja sen suurin symboli tässä mielessä on Burj Khalifa, maailman korkein pilvenpiirtäjä, joka on yli 800 metriä korkea. Burj Khalifan juurella on Dubai Mall, maailman suurin ostoskeskus. Molemmat ovat Dubain suosituimpia vierailukohteita, ja lisäksi ne ovat turistibussilinjojen selkäranka.
 • Burj Al Arab: Burj Al Arab on maailman tunnetuin ja ylellisin hotelli, kun puhutaan ennätyksistä ja upeista rakennuksista. Niin paljon, että sen sanotaan olevan ainoa, jolla on 7 tähteä. Vaikka jälkimmäinen on totta, se kuvastaa sen näyttävää luonnetta.
 • Jumeirahin moskeija: Pilvenpiirtäjien ja betonin keskellä Jumeirahin moskeija on pala historiaa ja yksi harvoista Dubain moskeijoista, jotka avaavat ovensa turisteille.
 • Gold Souk ja muut markkinat: Dubain soukit ja markkinat sijaitsevat historiallisella alueella Dubai Creekin varrella, jossa voit tinkiä ja ostaa koruja, hajuvesiä, mausteita ja kaikenlaisia Dubain perinteisiin liittyviä esineitä.
 • Jumeirah Beach Park: Tämä on miellyttävä puisto, jossa on yksi kaupungin parhaista rannoista, täydellinen pysähdyspaikka mukavalle päivälle poissa kaupungin hälinästä. Keidas Dubain kuumuuden ja betonin keskellä.
 • Atlantis Hotel: Burj Al Arabin ohella tämä on kaupungin kuuluisin hotelli. Atlantis sijaitsee yhdellä Dubain keinotekoisista palmuista, ja se on ollut esillä jopa useissa Hollywood-elokuvissa.
 • Dubai Creek: Dubai Creek on Dubain halki kulkeva luonnollinen puro, jonka rannoille rakentaminen alkoi. Tällä alueella voit tehdä risteilyn Dubain läpi, käydä kävelyllä tai vierailla kaupungin läheisessä historiallisessa korttelissa.

Kuinka paljon kiertoajelubussilippu maksaa?

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Näissä busseissa on kaksi pääasiallista lipputyyppiä. 24 tunnin ja 48 tunnin. Joissain tapauksissa voidaan lisätä joitakin lisävarusteita. Hinnat ovat seuraavat:

 • Lippu on voimassa 24 tuntia: Alkaen 58 euroa. 5-15-vuotiaat lapset alkaen 39 euroa. Alle 5-vuotiaat lapset eivät maksa lippua.
 • Lippu voimassa 48 tuntia: Alkaen 68 euroa. 5-15-vuotiaat lapset alkaen 46 euroa. Alle 5-vuotiaat lapset eivät maksa lippua.

On vaihtoehtoja, kuten Dubain yökierrokset, museoliput tai jopa laivamatkat Dubai Creekillä, jotka nostavat hintaa.

Varaa paikka Big Busin yöbussiin

Kiertoajelubussin aikataulu

Ihmiset turistibussissa| ©TravelThings
Ihmiset turistibussissa| ©TravelThings

Bussit aloittavat reitit aamulla kello 9:00 ja jatkuvat keskeytyksettä illalla kello 18:00 asti. Tänä aikana voit nousta mihin tahansa turistibussiin, joka pysähtyy ennalta vahvistetuilla turistipisteillä. Bussit kulkevat 60 minuutin välein klo 9.00 alkaen ja joillakin reiteillä sesonkiaikana puolen tunnin välein.

Miten kiertoajelubussi toimii

Big Bus yöllä Dubaissa| ©Neil Tonge
Big Bus yöllä Dubaissa| ©Neil Tonge

Kun ostat lipun, se on voimassa 24 tai 48 tuntia, riippuen siitä, kumman lipun olet ostanut, ensimmäisestä käyttökerrasta alkaen. Sen jälkeen voit hypätä kiertoajelubussien kyytiin ja pois niistä niin monta kertaa kuin haluat ja tutustua tarkemmin esimerkiksi Burj Khalifan tai Dubai Mallin kaltaisiin paikkoihin.

Kun teet varauksen, sinua pyydetään määrittämään alkamispäivä, vaikka aika aktivoituu vasta, kun käytät sitä ensimmäisen kerran. Kello 9:00-18:00 voit nousta ja poistua junasta niin monta kertaa ja niin monella pysäkillä kuin haluat lipulla.

Varaa paikka Big Busin yöbussiin

UKK

 • Mitä näen Dubain kiertoajelubussissa?

  Voit valita 8 eri reitistä, jotka vievät sinut yli 35 kiinnostavaan kohteeseen, kuten Jumeirah Beach Park, Dubain museo, Burj Khalifa, Burj Al Arab, Sheikh Zayed Road, Madinat Jumeriah, Gold Souk ja Dubai Creek.

 • Mikä on paras kellonaika bussikierrokselle?

  Kullakin reitillä on omat aikataulunsa. Oranssi reitti kulkee vain kello 15:00-20:00, joten jos aiot valita tämän tai minkä tahansa muun reitin, olisi hyvä ajatus ajaa bussilla aamulla ja auringonlaskun aikaan, jotta näet kaupungin kahdessa eri valossa.

 • Kuinka kauan bussimatka kestää?

  Kukin reitti kestää noin 1,5-2 tuntia ja pysähtyy noin 30 minuutin välein.