Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Dubaista Abu Dhabiin?

Jos Dubain matkasi aikana et halua jättää väliin mahdollisuutta vierailla naapurimaassa Abu Dhabissa, tässä kerrotaan, miten voit järjestää matkasi ja mikä liikenneväline sopii sinulle parhaiten.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Miten päästä Dubaista Abu Dhabiin?

Abu Dhabi - Yhdistyneet arabiemiirikunnat | ©Kevin JD

Dubain ja Abu Dhabin, Arabiemiraattien kahden tärkeimmän, erikoisimman ja tärkeimmän kaupungin välillä on vain 150 kilometriä. Jos olet Dubaissa ja sinulla on halu suunnitella vierailua Abu Dhabiin ja sen tuhanteen viehätykseen, kerron, mikä kaikista liikennevaihtoehdoista sopii sinulle parhaiten.

Auto, kiertoajelu, bussi... Jokaisella on hyvät ja huonot puolensa hinnan, mukavuuden ja nopeuden suhteen, mutta älä huoli, sillä kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, sinulla on selkeämpi valinta.

Paras tapa päästä perille: järjestetty kiertomatka

Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong
Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong

Kun matkustat Dubaihin, muista varata järjestetty kiertomatka Abu Dhabiin. Se on kätevin tapa liikkua ja nähdä kaupunki, ja sen voi varata etukäteen netissä, joten vältät paikan loppumisen aiheuttaman vaivan. Ole vain noutopaikalla ja nauti sitten Abu Dhabista ja sen tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Mitä järjestettyjä kiertomatkoja on tarjolla?

Kuten edellä olen luetellut, Abu Dhabiin Dubain retkille on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja mieltymyksistäsi riippuen, mutta kaikkiin sisältyy edestakainen kuljetus, ammattitaitoinen opas ja kivennäisvettä.

Kaikille matkailijoille sopiviksi on sitten tarjolla retkiä, joihin sisältyy myös sisäänpääsymaksut joihinkin seuraavista nähtävyyksistä: Sheikh Zayedin moskeija, Qasr al Watanin palatsi, Louvren museo tai Etihad Towers.

Voit myös valita retken, johon sisältyy lounas Yas Mallin sisällä sijaitsevassa ravintolassa ja käynti Heritage Villagessa, tai jopa teemakierroksen, kuten retken Ferrari World -teemapuistoon.

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin

Mitä näet järjestetyillä kierroksilla

Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohamad
Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohamad

Kun olet saapunut Abu Dhabiin, alkaa kunnon meno: erittäin kattava, viihdyttävä ja täynnä kulttuuria oleva vierailu, jonka aikana voit nauttia kaupungista. Vaikka, kuten olemme jo nähneet, järjestettyjä kiertomatkoja on erityyppisiä riippuen siitä, mitä haluat nähdä tarkemmin, ne kaikki ovat yhteneviä käymällä paikoissa, jotka saavat sinut matkustamaan kaupungin koko kulttuurisen rikkauden läpi. Mitä voit odottaa tältä vierailulta? Vähän kaikkea, sillä Abu Dhabi on kaupunki, jossa yhdistyvät perinteet ja ylellisyys.

 • Sheikh Zayedin moskeija: Pakollinen nähtävyys, mahdollisesti kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka. Tähän moskeijaan mahtuu jopa 30 000 ihmistä, joten se on yksi maailman suurimmista (ja kauneimmista) moskeijoista. Sen marmoriveistokset jättävät sinut suu auki, saat nähdä!
 • Qasr al Watanin palatsi: Tunnetaan myös Arabiemiraattien presidentin palatsina.
 • Ferrari World: Toinen kaupungin nähtävyys, jota et voi jättää väliin, varsinkin jos olet nopeuden ja Formula 1:n ystävä, vaikka suosittelen, että jos haluat käydä ajoissa, harkitse retken varaamista Ferrari Worldiin, johon sisältyy sisäänpääsy.
 • Saadiyat-saari: Jos olet enemmän museoihminen, vaikka et voikaan vierailla niissä vielä, koska ne ovat rakenteilla, nautit tästä pysähdyksestä, jossa muutaman vuoden kuluttua on Louvre ja Guggenheim-museo ja voit sanoa, että olit siellä, kun niitä rakennettiin!
 • Souk: Jotta pääsisit pois Abu Dhabin ylellisemmästä ja länsimaisemmasta osasta, arvostat varmasti kävelyä soukissa ennen kiertoajelun päättymistä. Pääset näkemään sen käsityöläisten työn läheltä, mutta et pääse pakoon hälinää, mutta se on erilaista ja auttaa sinua uppoutumaan kaupungin perinteisempään elämään.
 • Etihad Towers: viisi pilvenpiirtäjää, joita on käytetty elokuvakalustona ja joissa on nyt toimistoja ja hotelleja.
 • Louvre-museo: Arabimaailman suosituin museo, jonka pysyvään kokoelmaan kuuluu niinkin suosittuja teoksia kuin Gauguinin Lapset taistelevat, Ingresin Don Pedro de Toledo suutelee Henrik IV:n miekkaa ja Jordaniasta löytyneitä 8 000 vuotta vanhoja veistoksia.
 • Dubai Heritage Village: Avomuseo, joka esittelee maan jokapäiväistä elämää ennen öljyn löytämistä. Suosittelen, että katselet vanhoja taloja ja käsityöläisiä ja seuraat keraamikkojen ja kutojien arkea.

Varaa matkasi Abu Dhabiin

Matkustaminen Dubain ja Abu Dhabin välillä bussilla

Ilmainen bussi Abu Dhabiin| ©Emirates
Ilmainen bussi Abu Dhabiin| ©Emirates

Jos olet päättänyt matkustaa omin päin Dubaista Abu Dhabiin, yksi ensimmäisistä mieleen tulevista vaihtoehdoista on luultavasti bussin käyttö. No, täytyy myöntää, että se on todellakin mukava vaihtoehto, nopea (noin kahdessa tunnissa olet perillä Abu Dhabissa) ja että sen sisällä on monia toissijaisia vaihtoehtoja riippuen siitä, minkä tyyppisen bussin haluat ottaa.

Mitä tarkoitan tällä? Olen jo kertonut sinulle, ja olet varmasti sinäkin nähnyt sen, että Dubai ja Abu Dhabi ovat kaksi hyvin kosmopoliittista kaupunkia ja niillä on hyvät yhteydet, joten voit valita joko perinteisen bussin tai lentokentältä lähtevän vaihtobussin, joka voi olla jopa ilmainen. Kerron sinulle miten!

Ilmainen bussikuljetus

Jos matkustat Dubaihin Emirates Airlinesilla, olet onnekas, sillä lentoyhtiö tarjoaa matkustajilleen kuusi bussia päivässä, joilla pääset helposti ja ilmaiseksi Dubaista Abu Dhabiin.

Mikä on suuri haitta? Bussi noutaa sinut Dubain lentoaseman terminaalista 3, joten sinun on vaihdettava koneesi Dubain lentoasemalta. Sen jälkeen se jättää sinut Abu Dhabissa sijaitsevien lentoyhtiön toimistojen eteen, jotka eivät myöskään ole kaupungin keskustassa, joten sinun on otettava taksi tai toinen bussi, jotta pääset nouto- ja jättöpaikalle.

 • Hinta: ilmainen (jos olet Emiratesin matkustaja).
 • Matka-aika: noin 2 tuntia.
 • Suositellaan, jos: Haluat matkustaa ilmaiseksi ja sinua ei haittaa matkustaminen noutopisteisiin.

Sukkulabussi

Jos etsit halpaa ja helppokäyttöistä vaihtoehtoa päästäksesi Dubaista Abu Dhabiin, oletko harkinnut käyttäväsi yhtä niistä kahdesta perinteisestä bussista, jotka yhdistävät nämä kaksi kaupunkia? Voit ottaa joko E100- tai E101-bussin, joiden aikataulut löytyvät virallisilta verkkosivuilta, vaikka ne liikennöivät aamuviidestä yhteen yöllä.

Mikä linja sopii sinulle parhaiten? Neuvoni on katsoa, mistä olet kävelemässä poispäin, jotta näet, oletko lähempänä Al Ghubaiban asemaa (E100) vai Ibn Battutan asemaa (E101). Kummallakin asemalla on metroasemat, joten niille on helppo päästä.

Hinta on noin 25 dirhamia (noin 5 euroa), ja molemmat bussit jättävät sinut Abu Dhabin keskusasemalla.

Tämä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole kiinteitä suunnitelmia siitä, milloin lähdet ja milloin tulet Abu Dhabiin, sillä sinun ei tarvitse varata lippua. Jos haluamasi bussi on täynnä, joudut odottamaan seuraavaa bussia enintään 40 minuuttia. Hyvänä puolena on, että kaikissa busseissa on ilmastointi ja pistorasiat, jos haluat ladata laitteen.

 • Hinta: noin 5 euroa (yhteen suuntaan).
 • Matka-aika: noin 2 tuntia.
 • Suositellaan, jos: Etsit edullista vaihtoehtoa edulliseen hintaan.

Varaa matkasi Abu Dhabiin Dubaista

Vuokraa auto Dubain ja Abu Dhabin välillä

Matkusta autolla| ©Alex Jumper
Matkusta autolla| ©Alex Jumper

Jos et ole vielä harkinnut mahdollisuutta vuokrata auto päästäksesi kaupungista toiseen, tässä on pari syytä harkita sitä.

Ensinnäkin auton vuokraamalla voit liikkua vapaammin Abu Dhabissa, joka on valtava kaupunki ja jossa on helpompi liikkua, jos sinulla on auto.

Toisaalta vuokra-autolla liikkuminen antaa sinulle mahdollisuuden lähteä ja palata haluamaasi aikaan ilman, että sinun tarvitsee huolehtia mistään tai kenestäkään muusta. On kuitenkin muitakin seikkoja, jotka tekevät auton vuokraamisesta hieman työläämpää.

Mitä tarvitsen auton vuokraamiseen ja Abu Dhabissa ajamiseen?

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että sinulla on kansainvälinen ajokortti (IDL). Onko se todella tarpeen? Jos kysyt itseltäsi tätä kysymystä, olet varmasti lukenut jostain, että joidenkin maiden, kuten Espanjan, kansallinen ajokortti riittää, mutta sinun on hyvä tietää, että vakuutus, jonka suosittelen ottamaan, kun vuokraat auton, ei kata sinua, ellei sinulla ole IDL:ää.

Kuinka paljon auton vuokraaminen Abu Dhabissa maksaa?

Jos päätät vuokrata auton, suosittelen vertailemaan hintoja ja varaamaan auton etukäteen, jotta vältät pitkät odotusajat vuokraamojen toimistoissa. Jos lopulta päätät vuokrata auton Dubaissa ollessasi, helpoin tapa on tehdä se lentokentällä, jossa sinulla on useita vaihtoehtoja ja hintoja.

Yleisesti ottaen yhden päivän vuokra maksaa noin 30 euroa, johon lisätään bensiini (joka on halpaa) ja tietullit (joita ei ole paljon, mutta voit tarkistaa ne tältä viralliselta verkkosivustolta).

Mitä odottaa Abu Dhabissa ajamiselta?

Mitä tulee ajamiseen Dubain ja Abu Dhabin välillä, yllätyt varmasti yhtä paljon kuin minä teiden hyvästä kunnosta ja myös siitä, että muut kuljettajat ajavat hyvin lujaa. Varo matkimasta heitä, sillä teillä on paljon nopeusvalvontakameroita, etkä halua palata matkaltasi sakko matkalaukussasi. Pysäköinti ei yleensä ole ongelma, sillä matkailunähtävyyksien ja ostoskeskusten luona on runsaasti ilmaisia pysäköintipaikkoja.

 • Hinta: noin 30 euroa (yksi päivä).
 • Matka-aika: noin 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Suositellaan, jos: haluat liikkua kaupungissa autolla eikä sinun tarvitse huolehtia aikatauluista.

Varaa matkasi Abu Dhabiin

Matkustaminen taksilla Dubaista Abu Dhabiin

Dubain taksit| ©Fabio Achilli
Dubain taksit| ©Fabio Achilli

Vaikka kätevyys, kun sinut haetaan majapaikastasi ja viedään haluamaasi paikkaan, on harkitsemisen arvoinen asia, taksit ovat kallein vaihtoehto päästä Dubaista Abu Dhabiin, sillä matka kaupungista kaupunkiin maksaa noin 70 euroa (yhteen suuntaan).

Jos haluat matkustaa Abu Dhabiin pidemmäksi aikaa kuin yhdeksi päiväksi ja sinulla on matkatavaroita, taksi voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto, sillä taksit antavat sinun ottaa matkalaukut mukaan (maksamalla ylimääräistä matkatavaraa kohti). Taksin varaaminen on nopeaa ja helppoa virallisilla sovelluksilla, jotka voit ladata sekä Androidiin että iPhoneen, tai jos olet kadulla, voit yksinkertaisesti liputtaa taksin (ne ovat hopeanvärisiä ja niissä on keltainen tunnistuskyltti).

 • Hinta: noin 70 euroa (yhteen suuntaan).
 • Matka-aika: noin 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Suositellaan, jos: matkustat matkatavaroiden kanssa ja haluat, että ajoneuvo noutaa sinut ja vie tiettyihin pisteisiin.

Varaa matkasi Abu Dhabiin

Lentokoneella: Ei suositeltava vaihtoehto päästä Abu Dhabiin Dubaista

Lentokone Dubaissa| ©Aero Icarus
Lentokone Dubaissa| ©Aero Icarus

Ajattelemme usein lentokoneen olevan nopea vaihtoehto, mutta Dubain ja Abu Dhabin väliselle matkalle se ei ole sitä, sillä se kestää yli 4 tuntia (plus odotusaika lentokentällä) ja on erittäin kallis (yli 300 €).

 • Hinta: noin 300 €.
 • Matka-aika: noin 4 tuntia.
 • Suositellaan, jos: muuta vaihtoehtoa ei ole saatavilla.

Varaa matka Abu Dhabiin

Vertailemme kaikkia vaihtoehtoja, joilla pääset Dubaista Abu Dhabiin

Valinta Dubain ja Abu Dhabin välillä voi olla vaikeaa. Ne ovat eri kaupunkeja, mutta ne ovat niin lähellä toisiaan, että jäisit paitsi upeasta vierailusta, jos et menisi Abu Dhabiin Dubaista jossain vaiheessa matkaasi. Kun olet siis saanut valmiiksi listan siitä , mitä Dubaissa kannattaa nähdä ja tehdä, älä epäröi.

Alla vertailemme yhdellä silmäyksellä kaikkia vaihtoehtoja, joilla pääset Dubaista Abu Dhabiin.

 • Retki
 • Alkaen 72 euroa
 • Kesto: 5-10 tuntia retkestä riippuen.
 • Etu: Ammattitaitoinen opas ja kuljetus sisältyvät hintaan
 • Haitta: Ei ole
 • Bussikuljetus
 • Hinta: maksuton (vain Emiratesin matkustajille).
 • Kesto: noin 2 tuntia
 • Etu: maksuton
 • Haitta: Sinun on matkustettava yhtiön ilmoittamiin noutopaikkoihin.
 • Perinteinen bussi
 • Hinta: noin 5 € (yhteen suuntaan)
 • Kesto: noin 2 tuntia
 • Etu: hinta-laatusuhde
 • Haittapuoli: Vaikka bussi sijaitsee keskeisellä paikalla, pysäkkejä on vain 3 (2 Dubaissa ja 1 Abu Dhabissa), ja aikatauluun on sopeuduttava.
 • Autonvuokraus
 • Hinta: noin 30 € (yksi päivä)
 • Kesto: 1h 30 min
 • Etu: liikkuminen omaan tahtiin
 • Haittapuoli: matkan lopulliseen hintaan on lisättävä bensiini ja tietullit.
 • Taksi
 • Hinta: noin 70 € (yhteen suuntaan)
 • Kesto: noin 1h 30 min
 • Etu: valitset itse nouto- ja jättöpaikan.
 • Haitta: erittäin korkea hinta
 • Lentokone
 • Hinta: noin 300 €.
 • Kesto: yli 4 tuntia (ei sisällä odotusaikaa).
 • Etu: voi olla vaihtoehto, jos et löydä muuta liikennevälinettä.
 • Haitta: hinta ja kesto