Vieraile Sheikh Zayedin moskeijassa Dubaissa

Sheikh Zayedin moskeijaa pidetään yhtenä modernin maailman ihmeistä, ja se on Abu Dhabin, Arabiemiraattien ja islamilaisen maailman symboli. Liity mukaani ja näytän sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit vierailla tässä paikassa suoraan Arabian öistä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minuuttia luettu

Vieraile Sheikh Zayedin moskeijassa Dubaissa

Sheikh Zayedin moskeija | ©Vlada Karpovich

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupungin Abu Dhabin saaren suulla sijaitseva Sheikh Zayedin suuri moskeija on ehdoton nähtävyys riippumatta siitä, oleskeletko pääkaupungissa vai naapurikaupungissa Dubaissa. Se on Dubaissa sijaitsevan Burj Khalifan ohella yksi Arabiemiraattien tärkeimmistä ja vaikuttavimmista monumenteista, ja sitä pidetään yhtenä maailman moderneimmista moskeijoista.

Jos haluat tietää, mitä vaihtoehtoja sinulla on vierailla Sheikh Zayedin suurmoskeijassa, tule mukaani, niin kerron sinulle siitä.

Paras vaihtoehto

Abu Dhabi -päiväretki Dubaista Šeikki Zayedin Moskeija -lipuilla

Retki Dubaista, jossa vierailet moskeijassa.

Lähdet Abu Dhabiin ammattitaitoisen oppaan kanssa ja vierailet Sheikh Zayedin moskeijassa samalla kun opit kaiken arabimaailmasta. Tämän kuuden tunnin aktiviteetin avulla voit nauttia kierroksesta ja yhdestä Arabiemiraattien tärkeimmistä arkkitehtonisista ja uskonnollisista muistomerkeistä.

Tämä on kätevin ja edullisin vaihtoehto, jos asut Dubaissa. Tähän retkeen sisältyy kuljetus Abu Dhabiin ja Abu Dhabista sekä ammattitaitoisen oppaan seura. Noin 6 tunnin ajan sinulla on mahdollisuus tutustua tämän moskeijan historiaan ja sen yli 20 000 neliömetrin arkkitehtonisiin ja esteettisiin ominaisuuksiin.

Suositellaan, jos... olet tutustumassa nähtävyyksiin Dubaissa, mutta et halua jättää väliin vierailua yhdessä Arabiemiraattien ja maailman kuuluisimmista temppeleistä.

...

Muita retkiä Sheikh Zayedin moskeijaan Dubaista käsin

Sheikh Zayedin moskeija Abu Dhabissa| ©Like My Travel
Sheikh Zayedin moskeija Abu Dhabissa| ©Like My Travel

Vaikka moskeijaan on vapaa pääsy, jos olet Dubaissa, paras tapa vierailla moskeijassa on varata kiertoajelu. Näin säästyt kaikelta logistiikalta, joka liittyy Abu Dhabiin saapumiseen ja sieltä palaamiseen, ja vältyt sisäänpääsyn aiheuttamilta hankaluuksilta. Lisäksi sinua opastaa asiantuntija, joka auttaa sinua rikastuttamaan kokemusta ja antaa sinulle perusteellisen kierroksen. Tässä on joitakin muita vaihtoehtoja opastetuille retkille Dubaista moskeijaan:

Perillä vierailette Sheikh Zayedin moskeijassa, Qasr al Watanin presidentinpalatsissa ja Etihad Towersissa, joka on vaikuttava viiden pilvenpiirtäjän kokonaisuus. Sillä välin oppaasi kertoo sinulle mielenkiintoisia faktoja ja vie sinut paikkoihin, joista voit ottaa parhaat valokuvat. Tämän aktiviteetin hinta on noin 80 euroa.

Sheikh Zayedin moskeija on yksi maailman tärkeimmistä moskeijoista kauneutensa ja yli 20 000 neliömetrin pinta-alansa vuoksi. Ja Louvre-museo, maailmankuulu taidemuseo, on toiminut Arabiemiraateissa jo muutaman vuoden ajan, ja siellä voit nähdä kaikkea Gauguinin klassikkoteoksista Jordaniasta löydettyihin muinaisiin veistoksiin. Tämän retken hinta on noin 90 euroa.

Näin saat liput Sheikh Zayedin moskeijaan

Moskeijan sisällä| ©Artur Malinowski
Moskeijan sisällä| ©Artur Malinowski

Pääsy Sheikh Zayedin moskeijaan on ilmainen, joten lippuja ei tarvitse varata. Kun saavut paikalle, turvallisuus- ja pukeutumistarkastus suoritetaan samalla alueella, jossa astut sisään, ja saat liput.

Se on yksi Arabiemiraattien suosituimmista muistomerkeistä, joten ihmisvirta on jatkuvaa. Vältä menemistä perjantai-iltapäivisin, ja jos voit, mene aikaisin aamulla, mieluiten keskiviikkoisin ja torstaisin.

Varaa kierros Sheikh Zayedin moskeijaan

Sheikh Zayedin moskeijan aukioloajat

Moskeijan seinän tiedot| ©Abdul Awaes
Moskeijan seinän tiedot| ©Abdul Awaes

Sheikh Zayedin suuri moskeija on avoinna vierailijoille, sekä palvojille että muille, viikon jokaisena päivänä. Ainoa poikkeus on, että perjantaiaamut on rajoitettu vain muslimeille, koska se on islamin uskonnon pyhä päivä. Aukioloajat ovat seuraavat:

 • Joka päivä paitsi perjantaina: klo 9.00-22.00.
 • Perjantai: klo 16:30-22:00.
 • Ramadan-kuukauden aikana se on avoinna vain lauantaista torstaihin klo 9:00-14:00.

Aukioloaikojen ansiosta siellä on helppo käydä, mutta jos olet Dubaissa heinäkuussa tai jos olet Dubaissa elokuussa ja vierailet Abu Dhabissa, suosittelen lämpimästi, että menet joko aikaisin aamulla tai auringon laskiessa.

Varaa retki Sheikh Zayedin moskeijaan

Pääsy Sheikh Zayedin moskeijaan omin päin

Dubain taksit| ©Fabio Achilli
Dubain taksit| ©Fabio Achilli

Jos majoituksesi on Dubaissa ja sinulla on vuokra-auto, moskeijaan on helppo päästä. Dubain ja Abu Dhabin välimatka on vain 130 kilometriä, ja kaupunkien välillä on leveä, jopa 7-kaistainen moottoritie, joka vie noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Joka tapauksessa vierailu tässä moskeijassa on jo itsessään yksi syy siihen, miksi Abu Dhabiin matkustaminen on yksi parhaista retkistä, joita voit tehdä Dubaista käsin.

Voit myös valita bussin. Matka kestää noin 2 tuntia, ja se vie sinut Abu Dhabin keskusbussiasemalle, ja sen hinta on 25 dirhamia ( noin6,50 euroa ). Henkilökohtaisesti, jos olet menossa Abu Dhabiin Dubaista, valitsisin vaihtoehdon, jossa otat auton tai jopa taksin, jos matkustatte ryhmissä kustannusten jakamiseksi. Kun saavut Abu Dhabiin, pysäköintipaikan löytäminen ei ole vaikeaa, sillä Sheikh Zayedin moskeijalla on suuri parkkipaikka, joka on maksuton.

Jos olet jo Abu Dhabin kaupungissa, parhaat vaihtoehdot sinne pääsemiseksi ovat:

 • Taksilla tai autolla: Kaupungin keskustasta taksi voi maksaa 8-10 euroa liikenteestä riippuen.
 • Bussilla: Linjoilla 44, 54 ja 163 on lähimmät bussipysäkit, ja hinta on 3 dirhamia eli vajaa euro. Kannattaa muistaa, että liikenteen ja liikennevalojen takia matka Abu Dhabin keskustasta voi kestää noin tunnin.

Jos käytät Google Mapsia päästäksesi Sheikh Zayediin, muista, että Abu Dhabissa on kolme samannimistä moskeijaa. Sinun on haettava hakusanalla "Sheikh Zayed Grand Mosque"

Kun matkustat Dubaista Abu Dhabiin, haluat ottaa vierailustasi kaiken irti. Tässä ovat parhaat matkat Abu Dhabiin Dubaista.

Varaa matka Abu Dhabiin Dubaista

Onko Sheikh Zayedin moskeijaan järjestetty opastettuja kierroksia ja ovatko ne sen arvoisia?

Opastettu kierros moskeijaan| ©John's Love of Nature
Opastettu kierros moskeijaan| ©John's Love of Nature

Saatavilla on virallisia opastettuja kierroksia, jotka ovat myös maksuttomia. Nämä opastetut kierrokset ovat yksinomaan englanninkielisiä (ainakin nykyään). Jos tämä ei ole sinulle este, se on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Rakennuksessa on monia yksityiskohtia ja arkkitehtonisia kuriositeetteja, ja oppaan johdolla et missaa niistä mitään. Opastettuja kierroksia järjestetään seuraavina aikoina:

 • Sunnuntaista torstaihin: klo 10:00, 11:00 ja 17:00.
 • Perjantaisin: klo 17:00 ja 19:00.
 • Lauantaisin: klo 10:00, 11:00, 14:00, 17:00 ja 19:00.

Opastettu kierros kestää noin tunnin ja on erittäin miellyttävä. Jos päätät osallistua siihen, tule paikalle vähintään 30 minuuttia ennen kierroksen alkua. Jos haluat vinkkiä, paras aika kierrokselle on klo 17:00, sillä silloin moskeija on auringon valaisema, ja lähtiessäsi voit nähdä auringonlaskun ja, jos jäät vielä hetkeksi, paikan upean yövalaistuksen.

Kannattaa ehdottomasti lähteä, jos englannin kielen taito ei ole sinulle ongelma. Jos ei, voit aina löytää ulkopuolisen oppaan, joka puhuu englantia.

Varaa retki Sheikh Zayedin moskeijaan

Suositukset vierailua varten

Moskeijaa vierailevat ihmiset| ©Abdul Awaes
Moskeijaa vierailevat ihmiset| ©Abdul Awaes

Kuten useimmissa moskeijoissa, myös tässä moskeijassa on pukeutumiskoodi:

 • Miehet: Heidän on käytettävä pitkiä housuja ja paitoja, jotka eivät ole olkaimettomia.
 • Naiset: Heidän on oltava täysin peitetty vyötäröstä alaspäin (pitkät hameet ovat sallittuja, mutta ei sukkahousuja), ja toisin kuin miesten, heidän on pidettävä molemmat kädet ja hiukset peitettyinä.

Suosittelen, että saavut paikalle valmistautuneena ja asianmukaisesti pukeutuneena, jotta säästät aikaa. Jos et ole pukeutunut sääntöjen mukaisesti, itse parkkipaikalla on yksikkö, josta voit lainata sopivia vaatteita ja vaihtaa vaatteet. Teidän on kuitenkin jätettävä henkilöllisyystodistuksenne tai ajokorttinne pantiksi. Passeja ei tässä tapauksessa hyväksytä.

Kuka pääsee sisään Sheikh Zayedin moskeijaan?

Moskeijan sisällä| ©Artur Malinowski
Moskeijan sisällä| ©Artur Malinowski

Moskeijaan ei ole sukupuoleen tai vakaumukseen liittyviä pääsyrajoituksia. Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen paikan säännöistä ja noudattaa niitä koko vierailusi ajan. Sisään- ja ulospääsy on erilainen miehille ja naisille, ja sinun on käytävä turvatarkastuksessa ja vaatetarkastuksessa.

Käyttäytymissäännöt Sheikh Zayedin moskeijassa

Sisällä ollessasi voit liikkua vapaasti moskeijassa, mutta sinun on noudatettava käyttäytymissääntöjä:

 • Moskeijassa ei saa osoittaa kiintymystä (suuteleminen, halailu tai edes kädestä pitäminen on kielletty).
 • Naiset eivät saa riisua huiviään missään vaiheessa, eivät edes valokuvan ottamista varten.
 • Valokuvaus ja videokuvaus on sallittua, mutta musliminaisten kuvaaminen ei ole sallittua ilman nimenomaista lupaa.

He ovat hyvin tiukkoja tässä suhteessa, ja useita vartijoita on vuorossa varmistamaan, että näitä sääntöjä noudatetaan.

Varaa retki Sheikh Zayedin moskeijaan

Kannattaako Sheikh Zayedin moskeijaan mennä lasten kanssa?

Perhe moskeijassa| ©Sammy Six
Perhe moskeijassa| ©Sammy Six

Kyllä, ei ole mitään syytä, miksi lapset eivät voisi nauttia vierailusta. Moskeijan pelkkä koko ja sen huomiota herättävät koristeet kiinnittävät varmasti pienten lasten huomion.

Jos kuitenkin menet kesällä tai hyvin kuumina päivinä, varmista, että lapset ovat hyvin nesteytettyjä. Tee se kuitenkin ennen sisälle menoa, sillä moskeijaan ei saa tuoda vettä, jotta arkkitehtoniset elementit eivät vahingoittuisi. Tämä neuvo koskee tietenkin sekä lapsia että aikuisia.

Varaa retki Sheikh Zayedin moskeijaan

Mitä ei kannata jättää väliin Sheikh Zayedin moskeijassa?

Moskeijan huoneen tiedot| ©Werner Bayer
Moskeijan huoneen tiedot| ©Werner Bayer

Suurmoskeijan 22 000 neliömetrin alueelle mahtuu jopa 7 000 rukoilijaa sen rukoushuoneeseen ja yhteensä jopa 40 000 ihmistä, jotta saat käsityksen monumentin koosta. Koko kompleksista voi nauttia sekä ulko- että sisäpuolelta. Molemmat näkökulmat ovat näkemisen arvoisia ja herättävät jokaisen kävijän huomion.

 • Ulkopuolelta: Valkoisesta marmorista ja kultaisilla yksityiskohdilla rakennettu rakennus näyttää upealta Abu Dhabin voimakkaassa auringonvalossa. Sen monet erikokoiset kupolit, yhteensä 82 kappaletta, erottuvat edukseen. Suurin, joka on helposti nähtävissä rakennuksen keskellä, on 85 metriä korkea ja hieman yli 30 metriä leveä. Kaikkia niitä reunustaa neljä 107 metriä korkeaa minareettia. Muistomerkin ympärillä on tie, jota pitkin suosittelen ajamaan, jotta voit ihailla moskeijaa kaikessa loistossaan eri kulmista.
 • Sisältä: Kun astut sisätiloihin, näet ensimmäisenä kirkkaan veden altaan, jossa heijastuvat ympärillä olevat vaikuttavat pylväät ja josta saa kauniin valokuvan. Pylväitä on yhteensä 1096, ja niiden välissä on käytävä, josta pääsee sisäpihalle ja joka tarjoaa tervetullutta varjoa.
 • Sisäpiha on yksi moskeijan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Sen kulmissa kohoavat 107-metriset minareetit ja niiden alla kaunis marmorista ja puolijalokivistä rakennettu lattia. Ylitämme sisäpihan, ja ennen sisätiloihin menoa meidän on riisuttava kengät. Sisällä on pääsali, joka on mielestäni vierailun näyttävin osa. Näkymien lisäksi myös hahmot ovat hämmästyttäviä. Sali on päällystetty Italiasta tuodulla valkoisella marmorilla. Katossa on 10 kattokruunua, jotka on koristeltu Swarovskin kristalleilla, ja jalkojemme alla on matto, joka pitää hallussaan maailmanennätystä maailman suurimpana 5627 neliömetrillään.

Kaikista näistä syistä Sheikh Zayedin suurmoskeijaa pidetään yhtenä maailman tärkeimmistä ja kauneimmista moskeijoista. Se on pakollinen nähtävyys, jos valitset Arabiemiirikunnat lomakohteeksesi.

Kuinka paljon aikaa tarvitset Sheikh Zayedin moskeijaan tutustumiseen?

Moskeijan valaistus yöllä| ©Ryan Hurril
Moskeijan valaistus yöllä| ©Ryan Hurril

Jos valitset opastetun kierroksen, aikaa kuluu 1 tunti. Koska sisäänpääsy on vapaa ja voit liikkua vapaasti alueella, suosittelen, että käytät opastetun kierroksen lisäksi ylimääräistä aikaa moskeijan ihailuun omatoimisesti.

Pysäköinti on helppoa, mutta turvatarkastuksen ja pukeutumistarkastuksen läpikäyminen vie muutaman minuutin. Opastettuun vaihtoehtoon menee siis 1,5-2 tuntia riippuen siitä, kuinka kauan kuljeskelet omin päin. Jos menet omin päin, tarvitset vähintään puolitoista tuntia nähdäksesi koko paikan kunnolla.

Varaa kiertoajelu Sheikh Zayedin moskeijaan

Vinkkejä Sheikh Zayedin moskeijaan tutustumiseen

Sheikh Zayedin moskeija| ©Sammy Six
Sheikh Zayedin moskeija| ©Sammy Six
 • Muista Dubain pukeutumissäännöt, sillä ne koskevat myös tätä moskeijaa: Miesten on pukeuduttava pitkiin housuihin ja ei-hihattomaan T-paitaan. Naisten tulisi olla täysin peitetty, myös huivi.
 • Tule valmistautuneena asianmukaisella vaatetuksella, jotta säästät aikaa moskeijaan astuessasi.
 • Jos sinulla ei ole asianmukaisia vaatteita, muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus tai ajokortti pantiksi, jotta sinulle voidaan antaa asianmukaiset vaatteet.
 • Kunnioita käyttäytymissääntöjä koko ajan, sillä paikalla on useita työntekijöitä. Älä huuda tai osoita kiintymystä (suutelua, halailua, kättelyä jne.) moskeijan sisällä.
 • Voit ottaa valokuvia paikasta, mutta varmista, että kuvissasi ei näy paikallisia naisia ilman heidän lupaansa.
 • Juo hyvin ennen sisäänpääsyä, sillä nesteitä ei saa tuoda sisälle.
 • Muista, että perjantai on arabikulttuurissa lepopäivä, joten moskeija on avoinna vain iltaisin. Jos voit, suosittelen menemään keskiviikkoisin tai torstaisin, sillä silloin on vähiten kävijöitä.
 • Vältä kuumimpia aikoja niin paljon kuin mahdollista.
 • Moskeijan ympärillä ei juuri ole kahviloita ja ravintoloita, mutta moskeijan sisällä on kahvila sekä käymälät ja matkamuistomyymälä.

Neuvoni: älä mieti, onko Abu Dhabi vai Dubai parempi, jos sinulla on aikaa ja aiot viettää 4 päivää tai enemmän Dubaissa, matkusta naapurikaupunkiin käymään tässä arkkitehtuurin ihmeessä.