Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai kesäkuussa: käytännöllinen opas kaikkeen, mitä kaupungissa kannattaa tehdä.

Gastronomisia, seikkailullisia, hauskoja, rentouttavia suunnitelmia... Niitä on yhtä monta kuin on erilaisia matkailijoita. Tutustu Yhdistyneiden arabiemiirikuntien jännittävimpään kaupunkiin!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Dubai kesäkuussa: käytännöllinen opas kaikkeen, mitä kaupungissa kannattaa tehdä.

Dubain rakennusten joukossa | © JESHOOTS.com

Dubaissa on kesäkuun aikana vielä paljon nähtävää ja koettavaa kuumasta säästä huolimatta, joten älä anna lämpötilojen pilata matkasuunnitelmiasi! Tähän aikaan vuodesta kaupunki esittelee monia tapahtumia (joissa on viileä ilmastointi) ja aktiviteetteja ulkoilmateemapuistoissaan, joten voit viilentyä ja nauttia aurinkoisista päivistä. Tutustu ehdottamiini 10 ideaan!

Tässä vinkki! Vaikka on erittäin suositeltavaa tuntea kaupungin juhlapyhät ennen lomamatkan suunnittelua, Dubain tapauksessa se ei ole helppo tehtävä, sillä suurin osa sen juhlallisuuksista on perustettu kuukalenterin perusteella, joten on käytännössä mahdotonta tietää tarkalleen, milloin niitä vietetään. Mutta ei hätää, kesäkuun oppaassani olen listannut joitakin suunnitelmia, joita voit aina tehdä ja jotka eivät muutu.

.

1. Päästä pääsi sekaisin Atlantis Aquaventure -vesipuistossa

Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure -vesipuistossa| ©Jeremy Thompson
Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure -vesipuistossa| ©Jeremy Thompson

Jos matkustat Dubaihin kesäkuussa, olitpa sitten matkalla pariskuntana, ystävien tai lasten kanssa, yksi parhaista asioista, joita voit tehdä, on ostaa liput Atlantis Aquaventure-vesipuistoon, kaupungin vesipuistoon, jonne sekä paikalliset että vierailijat kerääntyvät nauttimaan hyvästä säästä ja räiskimään ulkoilmassa.

Sen nähtävyyksien joukossa on 79 liukumäkeä, jotka viihdyttävät hetkeksi, yli kilometrin pituinen yksityinen ranta, jolla voit irrottautua suurkaupungin hälinästä, ja urheilullisimmille tarjolla on aaltokone, jolla voit imeytyä surffaushenkeen - tunnet olevasi Havaijilla, maailman surffausmekassa!

Varaa liput kohteeseen Atlantis Aquaventure

Käytännön tietoa Atlantis Aquaventuresta

Atlantis Aquaventuren ulkopuolella| ©Yoann Lyon
Atlantis Aquaventuren ulkopuolella| ©Yoann Lyon
  • Missä: The Palm, Crescent Rd.
  • Keskimääräinen lipun hinta: aikuiset 82 € ja lapset noin 70 €. Jos majoitut Atlantis The Palm Hotel Resort Atlantis Aquaventure -vesipuistoon on ilmainen sisäänpääsy, jos majoitut Atlantis The Palm -hotellissa.
  • Aukioloajat: Joka päivä klo 10-21 (ajat voivat muuttua kausittain).
  • Suositellaan, jos... haluat viettää hauskan päivän perheen tai ystävien kanssa ja kokea adrenaliiniryöpyn.

Varaa liput Atlantis Aquaventureen

2. Ylitä jokisuisto perinteisellä puuveneellä

Abrassa Dubaissa| ©Denise Chan
Abrassa Dubaissa| ©Denise Chan

Jos haluat hengähtää raikasta ilmaa, yksi parhaista asioista auringonlaskun aikaan on ylittää Dubain suistoalue abralla, pienellä puuveneellä, ja nauttia yhdestä ainutlaatuisimmista auringonlaskuista. Dubain vilkas jokisuisto on ollut kaupungin vetovoimatekijä vuosisatojen ajan, ja se houkuttelee uteliaita matkailijoita tänäkin päivänä.

Hinta? Vain 1 AED:llä (0,24 € ) vene vie sinut Bur Dubaista Dubain keskustan Deiran kaupunginosaan. Nämä ainutlaatuiset vesitaksit kulkevat neljän aseman kautta jokisuulla muutaman minuutin välein koko päivän ajan, ja jokainen matka kestää vain 5 minuuttia- lyhyt mutta erittäin aito matka!

Purjehdus 1 tunti

Jos haluat täydellisemmän kokemuksen, suosittelen, että vuokraat abran yksin tutustumaan jokisuistoon tunnin ajaksi alle 30 eurolla. Täältä käsin sinulla on mahdollisuus nähdä paikallisten välinen tavaranvaihto ja ihailla vanhaa ja uutta Dubain kaupunkia sekä sen perinteisten talojen, tornien ja minareettien arkkitehtuuria. Ainutlaatuinen näkökulma kaupunkiin.

Varaa perinteinen purjeveneen risteily Dubaissa

3. Ohita jono arkkitehtuurin ikonille, Burj Khalifalle

Burj Khalifa kohoaa siniseen taivaaseen.| ©Travel Sourced
Burj Khalifa kohoaa siniseen taivaaseen.| ©Travel Sourced

Dubaissa kesäkuussa, Dubaissa heinäkuussa ja Dubaissa elokuussa vierailulla on omat etunsa, kuten se, että voit ihailla näkymiä Burj Khalifasta, maailman korkeimmasta ja vaikuttavimmasta pilvenpiirtäjästä, joka on 828 metrin korkeudessa (anteeksi, New Yorkin Empire State Building), ilman, että joudut odottamaan hirvittäviin jonoihin, joita muodostuu ruuhka-aikana talvikuukausina.

Jos olet utelias tietämään lisää tästä modernistisen arkkitehtuurin lippulaivasta, tutustu tähän artikkeliin, jossa kerrotaan, mitä Burj Khalifan sisällä voi nähdä ja tehdä, sekä yksityiskohtaisiin Burj Khalifan lippujen hintoihin. Se on sen arvoista!

Neuvon astumaan Burj Khalifaan yöllä, jolloin saat kiehtovan näkymän Dubain valaistuihin rakennuksiin. Näkymät ovat maagiset!

Varaa liput Burj Khalifaan

4. Kävele meren alla Dubain akvaariossa

Vierailu Dubain akvaariossa| ©Ankur Panchbudhe
Vierailu Dubain akvaariossa| ©Ankur Panchbudhe

Yksi kesäkuun lempiharrastuksistani oli tutustua Dubai Aquarium & Underwater Zoo -akvaarioon, joka on yksi maailman suurimmista akvaarioista, jossa on 10 miljoonaa litraa vettä ja jossa asuu yli 33 000 merieläintä, mukaan lukien planeetan suurin härkähaijoukko.

Akvaariossa, joka näkyy myös **Dubai Mall -**ostoskeskuksesta, on upea 48-metrinen tunneli, josta voi sukeltaa merenpohjan syvyyksiin kastumatta. Voit myös nauttia veneajelusta lasipinnalla, muuttua merenneidoksi tai jännityksestä pitävien kannattaa nousta vedenalaiseen häkkiin ja nähdä haita.

Yksi kokemuksista, joka kiehtoi minua eniten, oli seurata, kun akvaariosukeltajat syöttivät haita ja rauskuja - ne söivät kuin ei olisi huomenna! Jos matkustat lasten kanssa, he rakastavat kuunnella, kun paikan päällä olevat biologit kertovat akvaarion asukkaiden vedenalaisista salaisuuksista.

  • Missä: The Dubai Mallin pohjakerros ja 2. kerros, Dubain keskikaupunki, Downtown Dubai
  • Aukioloajat: päivittäin klo 10-22.

Varaa liput Dubai Aquariumiin

5. Katsele auringonlaskua Dubai Marina -venesatamassa

Auringonlasku Dubain venesatamassa| ©Oiva Eskola
Auringonlasku Dubain venesatamassa| ©Oiva Eskola

Myöhään päivällä voit tehdä pitkän kävelyretken 7 kilometrin pituista, palmujen reunustamaa Dubai Marina -venesatamaa pitkin ja katsella auringonlaskua miltä tahansa sen terasseilta. Tämä vilkas ja viehättävä ranta-alue on kesäisin ehdoton nähtävyys, ja siellä näet lukuisia ylellisiä jahteja laiskottelemassa smaragdinvihreissä vesissä. Jos sinua huvittaa risteily, voit tehdä sen varaamalla risteilyn Dubain venesataman ympäri.

Kesä on myös yksi parhaista ajoista pyöräillä (välttämällä keskellä päivää) ja päättää päivän pyöräilyn jälkeen illalliseen jossakin venesatamaan avautuvassa ravintolassa. Toinen vaihtoehto pelottomille on ratsastaa XLine-köysiradalla, joka on maailman suurin kaupunkien köysirata, ja päästä katsomaan kaupunkia lintuperspektiivistä. Ready, set... Go!

...

Varaa risteily Dubain venesatamassa

6. Piknik-illallinen aavikon dyyneillä

Vierailu Dubain dyyneillä| ©Nacho Pintos
Vierailu Dubain dyyneillä| ©Nacho Pintos

Kesäkuun sää on ihanteellinen piknik-illalliselle aavikolla. Jos haluat tutustua eksoottisiin maisemiin sen jälkeen, kun olet tutkinut kaikki kaupungin kolkat, vain 30 minuutin ajomatkan päässä on Al Qudra Lakes, keidas lähellä Al Marmoom Desert Conservation Reserve -suojelualuetta. Perille pääseminen on helppoa!

Tämä on hyvin erityinen paikka Dubaissa, sillä täällä näet todennäköisimmin villieläimiä luonnollisessa elinympäristössään, kuten kettuja, joutsenia, hanhia, ankkoja ja flamingoja. Saatat myös nähdä uhanalaisia lintuja, kuten arokotkan. Ole tarkkana!

Ruokahalukkaat voivat myös herkutella läheisillä ruoka-autoilla tai ostaa ruokaa take away -ravintolasta ja nauttia piknikin ulkona aavikkodyyneillä. Tämä on erilainen suunnitelma, josta tulet pitämään.

.

Varaa aavikkoretki Dubaista

7. Varjoa auringolta Dubain sademetsässä

Dubain asfalttiviidakon keskellä voit vierailla kaupungin vihreässä sydämessä, The Green Planetissa, Dubain sademetsässä, jossa voit nauttia kasvillisuuden viileydestä. Se on tosin temppu, se on tilaustyönä rakennettu tila, mutta näyttää siltä!

The Green Planetin keinotekoinen sademetsä

Tämä on eksoottinen kasvi- ja eläinnäyttely, jossa on yli 3000 kasvi-, eläin- ja lintulajia, jotka on sijoitettu erityisesti lämmitetyn ja kestävästi hankitun lasikupolin sisälle. Näet liskoja, krokotiileja, käärmeitä ja erilaisia matelijoita.

The Green Planet sijaitsee City Walkissa, yhdessä kaupungin trendikkäimmistä kaupunginosista, jossa on laaja valikoima ruokapaikkoja, joissa voit ladata akkujasi ennen trooppisen seikkailun alkua.

Varaa kiertomatka Dubaihin

8. Löhöile Dubain turkoosien vesien rannoilla

Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth
Dubain julkinen ranta| ©Dr. Norbert Heidenbluth

Dubain rannat ovat yksi kaupungin suurista salaisista paikoista. Kuka olisi voinut kuvitella, että pilvenpiirtäjien takana on loputtomia kilometrejä hienoa valkoista hiekkaa ja läpinäkyviä vesiä... Matkustajan häikäisemiseksi.

Rantoja on kahdenlaisia: julkisia rantoja, joista et maksa mitään (vain joissakin tapauksissa pääsymaksun luonnonpuistoon), ja yksityisiä rantoja, jotka kuuluvat alueen suurille hotelleille. Pieni vinkki: voit syödä jossakin ravintolassa ja nauttia näistä rannoista ilmaiseksi.

Ota huomioon parhaat julkiset rannat:

  • Al Mamzar Beach Park
  • Jumeirah Beach Park
  • Umm Suqeimin ranta

Varaa vesiskootteri Dubain rannoille

9. Vieraile Deiran rantamarkkinoilla

Tuoretta kalaa myytävänä Deiran rannikkomarkkinoilla| ©Devin Hunter
Tuoretta kalaa myytävänä Deiran rannikkomarkkinoilla| ©Devin Hunter

Jos olet sellainen ihminen, joka palaa matkalaukku täynnä matkamuistoja ja ruokalahjoja perheelle (syyllinen!), suosittelen matkaa Deiran markkinoille, joilla on tuoreiden kausituotteiden lisäksi osastoja, jotka on omistettu hunajalle ja taateleille, meheville herkuille.

Tämä on hyvin vanha kalatori, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1958, mutta se modernisoitiin vuonna 2017, ja tuloksena on nykyaikainen, ilmastoitu tila - erittäin tärkeää kesäkuussa!

Vanhan soukin taika on kuitenkin säilynyt, ja asiakkaat voivat löytää erinomaisen valikoiman mereneläviä, kuten hummeria, makrillia ja lupaa omakustannushintaan. Paras aika käydä siellä on muuten aikaisin aamulla, jolloin tuotteet ovat tuoreimmillaan, tai myöhään iltapäivällä, kun hinnat ovat laskeneet. Vinkki lompakolle: älä unohda tinkiä.

10. Seikkailu-urheilua Hatta-järvellä

Hatta-järvi| ©Sergei Gussev
Hatta-järvi| ©Sergei Gussev

Kuka sanoi, ettei Dubaissa ole vuoria? Jos luulit, että siellä on vain aavikkomaita, olit väärässä. Noin 130 kilometrin päässä Dubain keskustasta sijaitseva Hatta on upea vuoristokaupunki ja rauhallisuuden keidas, jonka jylhät vuoret, kirkkaat lähteet ja laaksot muodostavat kontrastin kaupungin moderneille rakennuksille.

Täällä matkustat ajassa taaksepäin linnoitusten ja tornien ansiosta. Opit myös omakohtaisesti, millaista oli muinaisten asukkaiden elämä, jotka hankkivat elantonsa palmujen kasvatuksella ja taatelien keräämisellä.

Pyöräilyä, melontaa, melontaa ja paljon muuta

Seikkailunhaluisimmat viihtyvät Hattan padolla, joka on idyllinen paikka, jossa voit ihailla maisemia vedestä käsin ja harrastaa liikuntaa melontaa, melontaa ja polkuveneilyä. Siellä on myös suuri 12 metriä korkea vesiliukumäki, johon voi pulahtaa.

Toinen vaihtoehto hyväkuntoisemmille on vuokrata maastopyörä ja ajaa 52 kilometrin pituista polkuverkostoa pitkin, jonka reitit on värikoodattu vaikeusasteen mukaan, tai patikoida Hatta-vuorilla. Älä unohda vettä!

Varaa Flyboard-sessio Dubaissa

Dubain lämpötilat kesäkuussa

Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar
Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar

Kesäkuussa Dubaissa on erittäin kuuma sää, erityisesti vuoden jälkipuoliskolla, kun kesä alkaa, joten jos sinulla on mahdollisuus valita, suosittelen matkustamaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, jolloin lämpötila on miellyttävämpi. Yleensä ne vaihtelevat 28 °C:n alarajasta 40 °C:n ylärajaan.

Vaikka aurinko voi väsyttää, Dubai on yksi maailman kosmopoliittisimmista kaupungeista, ja sen rakennukset on suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja. Itse asiassa joissakin paikoissa ilmastointi pitää sinut viileänä, joten kaulaliina voi olla paras liittolaisesi. Ennakkovaroitus on varautunut.

Dubain hinnat kesäkuussa

Majoitusta etsimässä| ©cottonbro
Majoitusta etsimässä| ©cottonbro

Jos luulet, että matkustaminen Dubaihin kesällä on ikävä ajatus, olet pahasti väärässä. Vaikka se ei olekaan paras vuodenaika matkustaa Dubaihin, voit nauttia paljon alhaisemmista hinnoista kuin muina vuodenaikoina, ja pääset suoraan (ilman jonottamista) moniin kaupungin nähtävyyksiin.

Pidin kesäkuussa Dubaissa matkustamisessa eniten siitä, että pääsin nauttimaan luksushotelleista puoleen hintaan. Talvikuukaudet, jolloin lämpötila on viileämpi, ovat vilkkaimpia kuukausia (silloin järjestetään ulkoilmafestivaaleja, kisoja ja esityksiä), ja siksi hinnat nousevat, kun taas lämpiminä kuukausina, jos varautuu etukäteen, voi yöpyä erittäin huippumajoituksissa hyvään hintaan.