Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai syyskuussa: kaikki mitä voit nähdä ja tehdä kaupungissa tämän kuukauden aikana

Tässä kerrotaan, mitä tehdä, kun helle on päällä, aina uimisesta uima-altaissa keinotekoisella saarella, maailman korkeimmasta rakennuksesta puuveneajeluun.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Dubai syyskuussa: kaikki mitä voit nähdä ja tehdä kaupungissa tämän kuukauden aikana

Souk Madinat Jumeirah | © Zosia Korcz

Vaikka Dubaissa on paljon nähtävää ja koettavaa, suurin osa festivaaleista ja tapahtumista järjestetään talvella, jolloin aavikkoilmasto tarjoaa hengähdystauon. Kesällä suurin osa aktiviteeteista järjestetään suojassa tai veden alla.

Varoitus: Arabiemiraattien juhlallisuudet ovat pääasiassa islamilaisia, joten monet juhlat, kuten ramadan, ovat muslimikalenterin alaisia, ja niiden päivämäärät voivat vaihdella vuosittain.

Syyskuussa lämpötila voi nousta jopa 40 celsiusasteeseen, mutta tässä maagisessa ja vastakohtaisessa kaupungissa on paljon suunnitelmia viilennyksen järjestämiseksi. Tässä artikkelissa ehdotan kymmenen asiaa, joita voit tehdä ilman, että Lorenzo palaa yrityksessä kuoliaaksi. Älä anna helleaallon lannistaa sinua!

1. Kävele Dubain suistoa pitkin

Abrasta Dubaissa| ©Denise Chan
Abrasta Dubaissa| ©Denise Chan

Jos haluat tuntea itsesi dubailaiseksi, käytä yhtä heidän liikennevälineistään par excellence: abraa, ja hyödynnä sitä mukavaan 15 minuutin ajeluun Dubain historiallista suistoa pitkin, jossa nautit lempeästä tuulesta samalla, kun hemmottelet itsesi miniristeilyllä Dubain venesataman ympäri.

Abras ovat moottoroituja vesitakseja, jotka kuljettavat matkustajia Bur Dubain ja Deiran, Dubain vanhan keskustan, välillä, eikä niillä ole juuri mitään kadehdittavaa Venetsian ja sen kanavien gondoleille.

Käytä tilaisuutta hyväksenne ja vieraile Deiran kaupunginosassa, vieraile suositussa Spice Soukissa ja mietiskele sen monivärisiä tuoksuja maapallon syrjäisimmistä ja epäilemättömimmistä paikoista.

Tiedätkö suunnitelmia alle 1 eurolla?

Matkustaminen näillä perinteisillä veneillä on erittäin halpaa (se maksaa vain 25 senttiä kumpaankin suuntaan!) Suosittelen, että otat sen myöhään päivällä nähdäksesi värikkäät auringonlaskut ja rauhallisilla vesillä päivittäin liikennöivien kalastajien ja kauppiaiden kiireisen elämän. Elät uudelleen Dubain vanhan maailman viehätyksen!

Varaa Dubai Marina Cruise -risteily

2. Pidä hauskaa Atlantis Aquaventure -vesipuistossa

Perheen hauskanpito Atlantis Aquaventure -puistossa| ©Jeremy Thompson
Perheen hauskanpito Atlantis Aquaventure -puistossa| ©Jeremy Thompson

Lyhyellä mutta intensiivisellä matkallani syyskuun puolivälissä auringon, aavikon ja eksotiikan kaupunkiin yksi suunnitelmista, josta pidin eniten, oli viettää päivä poissa keskustan hälinästä Atlantis Aquaventure -vesipuistossa, joka sopii täydellisesti irrottautumiseen.

Ja mikä parasta? Siellä on 79 liukumäkeä, joilla saat sisäisen lapsesi esiin, kilometrien pituinen yksityinen ranta, jolla voit laiskotella, ja aaltolaite niille, jotka haluavat kuntoilla ja esitellä sixpackinsa loman aikana.

Varaa liput kohteeseen Atlantis Aquadventure

3. Uskallatko sukeltaa haiden kanssa?

Uiminen haiden kanssa| ©Roman Odintsov
Uiminen haiden kanssa| ©Roman Odintsov

Atlantis Aquaventure -vesipuistolippu sisältää myös ilmaisen pääsyn Atlantis Aquariumiin, jossa voit harrastaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten snorklausta ja sukellusta, yli 65 000 merieläimen, kuten haiden, meritähtien ja värikkäiden kalojen ympäröimänä.

Altaat ovat valmiita ottamaan vastaan sekä aloittelevia että kokeneita sukeltajia, ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja heidän kokemuksestaan riippuen. Perheen nuorimmat voivat myös tehdä ensimmäisen sukelluksensa puiston biologien kanssa, mikä rikastuttaa heidän kokemustaan. Uiminen on niin aitoa, että luulet uppoutuvasi suolaisiin meriin. Huomaa: haiuinti ei ole heikkohermoisille!

Varaa liput kohteeseen Atlantis Aquadventure ja akvaario

4. Ohita jono maailman kiehtovimpaan pilvenpiirtäjään!

Kiipeä Burj Khalifaan.| ©Jose Aliling
Kiipeä Burj Khalifaan.| ©Jose Aliling

Dubaissa vierailulla kesäkaudella on omat etunsa, eikä vähiten se, että voit kiivetä Burj Khalifaan, arkkitehtuurin ikoniin ja maailman korkeimpaan pilvenpiirtäjään 828 metrin korkeudellaan, odottamatta pitkiä jonoja, joita muodostuu sesonkiaikana.

Jos olet utelias ja kiinnostunut menemään sinne, katso tämä artikkeli, jossa kerrotaan lippujen hinnat Burj Khalifan observatorioihin. 124. kerro ksen näköalatasanteelta avautuu ylellinen näkymä aavikolle ja Dubain arkkitehtonisille ihmeille. Maa on tehnyt sanonnasta "iso hevonen, kävelee se tai ei" omansa, mistä on osoituksena se, että sillä on 100 Guinnessin maailmanennätystä.

.

Varaa liput Burj Khalifaan

5. Ota kengät jalkaan ruokafestivaaleilla

Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS
Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS

Jos haluat maistella Lähi-idän parhaita ravintoloita, tutustu Dubai Summer Surprises-festivaaliohjelmaan, joka, kuten edellä mainittiin, kestää heinäkuusta syyskuuhun ja sisältää yleensä erityisen ruokafaneille suunnatun tapahtuman nimeltä Summer Restaurant Week. Olen varma, että tästä tulee Dubain ruokapaikkoja etsivien ruokailijoiden suosikkivalinta.

Festivaalin aikana kaupungin ravintolat luovat tilaisuutta varten erityisiä ruokalistoja, jotka ovat täynnä tuoksuja, mausteita ja makuja. Minut yllätti eniten se, miten he yhdistelevät perinteisiä reseptejä ja muuttavat ne avantgardistisimmiksi ja hienostuneimmiksi ruokalajeiksi rikkomatta kuitenkaan pankkia. Eikö pelkkä ajatuskin saa suupielet pyörimään? No, kuvittele, että voit kokeilla sitä.

Ravintolaviikon hinnat

Mutta... Paljonko tämän festivaalin menu maksaa? Viimeksi kesän ravintolaviikkoon osallistui 30 ravintolaa, jotka sopivat seuraavista hinnoista (suuntaa-antavina hintoina):

 • Aamiaiset: 16 €, hyvä alku päivälle!
 • Lounas: kaksi ruokalajia 23 €.
 • Illallinen: kolme ruokalajia hintaan 36 €. Ihanteellinen paikka herkutteluun!
 • Lasten menu: 6 €.

Varaa Dubain ruokakierros

6. Löydä löytöjä Dubai Summer Surprises -festivaalilta

Naiset ostoksilla| ©Arina Krasnikova
Naiset ostoksilla| ©Arina Krasnikova

Lähes yhtä odotettu kuin Black Friday on 1. heinäkuuta ja syyskuun puolivälin välisenä aikana järjestettävä Dubai Summer Surprises -festivaali, jolloin suuret ostoskeskukset ja pienyrittäjät valmistelevat erikoisohjelmaa, jonka aikana kaupoissa, hotelleissa, ravintoloissa ja viihdekomplekseissa tarjotaan alennuksia. Valmistaudu tuhlaamaan!

Suosittelen, että käytät tilaisuutta hyväksenne ja hemmottelet itseäsi tai ostat edullisia matkamuistoja läheisillesi. Rakastin tapahtumassa eniten ilotulituksen avajaisia, valkokangasnäytöksiä ja esityksiä Burj Khalifan sisällä, The Palm -lähteellä ja Dubai Festival City Mallin järjestämiä gaaloja, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi Julia Robertsiksi elokuvassa "Pretty Woman" laukkujen kanssa lastattuna. Jätä säästäväinen sisimpääsi kotiin!

7. Viilenny maailman suurimmassa uima-altaassa

Aura Skypool leijuu 200 metrin korkeudessa kaupungin yläpuolella.| ©Aura Skypool
Aura Skypool leijuu 200 metrin korkeudessa kaupungin yläpuolella.| ©Aura Skypool

Uisitko sinä pilvenpiirtäjän 50. kerroksessa sijaitsevassa infinity-altaassa? Jos sinulla ei ole huimausta, tämä kesäsuunnitelma sopii sinulle täydellisesti. Tässä emiraatissa, jossa on kuuma 365 päivää vuodessa, uima-allas on etenkin heinäkuussa Dubaissa, elokuussa Dubaissa ja syyskuussa ehdoton valinta. Pue siis uima-asu päälle ja... sukella veteen!

Dubaissa on kyse suurista uima-altaista, ja siksi Palm Toweriin on luotu 200 metrin korkeuteen ilmaan kohoava Aura-allas, joka on maailman korkein infinity-allas. Jos pulahdat siihen, voit nauttia uskomattomista panoraamanäkymistä Dubain horisonttiin, keinotekoiselle Palm Jumeirah -saarelle ja Persianlahdelle.

Nauti taianomaisesta auringonlaskusta

Vaikka se ei olekaan taloudellinen suunnitelma, suosittelen, että jos haluat hemmotella itseäsi virkistävällä uinnilla tässä näköala-altaassa, se kannattaa tehdä lounaan jälkeen, jolloin voit nauttia yhdestä kauneimmista ja henkeäsalpaavimmista auringonlaskuista, joita olet koskaan elämässäsi nähnyt. Usko pois, et halua laskea jalkojasi maahan (kirjaimellisesti).

.

Hyödyllistä tietoa Auran uima-altaasta

 • Missä: Sisäänkäynti altaalle St. Regis -hotellista. The Palm Towerissa, 50. kerroksessa, Palm Jumeirahissa.
 • Hinta: Aamupassi 40 puntaa, iltapäiväpassi 48 puntaa ja kokopäiväpassi 88 puntaa.
 • Aikataulu: aamupäivä (klo 10-14), iltapäivä (klo 15-19) ja koko päivä.

Varaa Dubain kiertoajelu

8. Pysy poissa auringosta ostoskeskuksissa

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Paras tapa voittaa Dubain korkeat lämpötilat syyskuussa on suojautua auringolta jossakin Dubain ikonisista ostoskeskuksista, joissa ilmastointilaitteiden ansiosta vallitsee miellyttävä ilmasto. Nämä houkuttelevat paikat ovat täynnä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä matkailijoille.

.

Vieraile Dubai Mallissa

Shoppailuhullut löytävät Dubai Mallin omaksi henkilökohtaiseksi paratiisikseen. Ostoskeskuksesta on tullut maailman suurin, ja siellä on yli 1 200 liikettä jokaiseen makuun ja hintaluokkaan, suosituista tuotemerkeistä Topshopista ja Zarasta aina ylellisimpiin merkkituotemerkkeihin, kuten muun muassa Chaneliin, Dioriin ja Louis Vuittoniin.

Jos et aio shoppailla, ei myöskään ole syytä huoleen, sillä tämä ostoskeskus on kuin museo. Oma suosikkipaikkani oli pohjakerroksessa sijaitseva Gold Souk, jossa pääset palaamaan arabipalatseihin tyylikkäine koristeluineen ja kamelipatsaineen.

Kauppakeskuksen sisällä on myös valtava akvaario, joka on täynnä tuhansia kalalajeja, olympialuistelurata (kyllä, luit oikein, jäätä keskellä aavikkoa), Dubain suurin elokuvateatteri ja Kidzania-leikkipuisto, jossa lapset leikkivät muuttumassa eri ammateiksi.

Nurian matkavinkki

Syömällä ostoskeskuksessa sijaitsevassa ravintolassa ja valitsemalla sellainen, josta on näkymä "tanssivien suihkulähteiden" esitykseen, saat unohtumattoman illan!

9. Uppoudu paikalliseen kulttuuriin ja käy Jumeirahin moskeijassa

Jumeirahin moskeija| ©PhareannaH[berhabuk]
Jumeirahin moskeija| ©PhareannaH[berhabuk]

Betonimassiivien keskellä sijaitsee salainen helmi, joka jää suurelta osin huomaamatta: Jumeirahin moskeija, jossa voit tutustua alueen historiaan ja paeta kesähelteitä.

Moskeija on avoinna lauantaista torstaihin, mutta vain klo 10. Sisäänpääsy maksaa noin 6 euroa, ja perjantaisin se on suljettu yleisöltä, sillä se on pyhä päivä islamilaisessa kulttuurissa.

.

Onko opastettu kierros sen arvoinen?

Yksi asia, joka sinun kannattaa tietää ennen matkaa, on se, että et voi käydä siellä yksin, vaan sinne pääsee vain osana opastetun kierroksen ohjelmaa. Vierailu kestää 1 tunti ja 15 minuuttia, ja sen aikana voit ihailla temppelin arkkitehtuuria, oppia islamin kulttuurista ja jopa maistaa joitakin tyypillisiä tuotteita. Ja tietysti se on sen arvoista.

10. Tutustu Madinat Jumeirahin naapurustoon

Madinat Jumeirah yöllä| ©PhareannaH[berhabuk]
Madinat Jumeirah yöllä| ©PhareannaH[berhabuk]

Yöllä Dubaissa lämpötila laskee syyskuussa 32 °C:een, ja se on paras aika tutustua kaupunkiin ja Dubain eri kaupunginosiin. Suosittelen kierrosta Madinat Jumeirahissa, joka on valtava ostos-, hotelli- ja ravintolakompleksi, joka on suunniteltu jäljittelemään tyypillistä kaupunkia arabitaloineen.

Arkkitehtien, jotka käyttivät kolme vuotta tämän kaupunginosan rakentamiseen, tavoitteena oli näyttää, millaista oli Creek-alueen asukkaiden elämä ennen kuin Dubain kaupungista tuli pilvenpiirtäjien kaupunki. Kuka on nähnyt ja kuka näkee! Voit hyödyntää kävelykierroksen ja istahtaa nauttimaan illallista johonkin viehättävistä ulkopöydistä, joista on näkymät kanaville ja perinteisille veneille.

Nurian matkavinkki

Älä jätä väliin kanavilla sijaitsevaa merikilpikonnasairaalaa, jonka tehtävänä on hoitaa näitä loukkaantuneita eläimiä ennen kuin ne palautetaan takaisin mereen.

.

Dubain lämpötilat syyskuussa

Kiertomatkat Dubaissa| ©Dan Bentley
Kiertomatkat Dubaissa| ©Dan Bentley

Dubain sää on vielä syyskuussa hyvin lämmin, etenkin kuun alkupuoliskolla, joten jos sinulla on mahdollisuus valita, suosittelen matkustamaan syyskuun jälkipuoliskolla, jolloin aurinko alkaa antaa pientä hengähdystaukoa. Yleisesti ottaen lämpötila vaihtelee tänä aikana 28 °C:n ja 40 °C:n välillä, kun taas keskiarvo on 35 °C. Mutta kuka sanoo, että lomalla pitää pelätä?

Vaikka aurinko voi paahtaa, Dubai on yksi maailman moderneimmista ja kosmopoliittisimmista kaupungeista. Siksi sen vapaa-ajan tarjonta on valmiina, jotta vierailijat voivat viettää kiehtovan kesän sen ilmastoiduissa ravintoloissa, ostoskeskuksissa ja huvipuistoissa (kesäkauden tähtielementti).

.

Mitä voin pakata matkalaukkuun syyskuussa?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Muista pakata mukaan hattu tai lippis, aurinkolasit ja korkeakertoiminen aurinkovoide. Kuten äitini tapasi sanoa, iho muistaa. Lisäksi suosittelen, että ennen kuin alat pakata matkalaukkuasi, otat huomioon , miten Dubaissa pukeudutaan:

.

 • Vältä shortseja.
 • Koska kyseessä on perinteinen maa, jossa on tiukka pukeutumissääntö, niitä paheksutaan.
 • Mekot kelpaavat, mutta pitkät mekot ovat parempia.
 • Käytä pellava- tai puuvillavaatteita, jotka hikoilevat kuumuudessa.