Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Lisätietoja.

Harry Potter Broadwaylla: mitä sinun on tiedettävä lipuista, hinnoista ja aikatauluista

Kirjassa, elokuvassa ja myös musikaalissa! Jos olet saanut luku- ja elokuvajännityksen, et voi jättää väliin Broadway-musikaalia Harry Potter ja kirottu lapsi. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä tästä ylistetystä ohjelmasta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Harry Potter Broadwaylla: mitä sinun on tiedettävä lipuista, hinnoista ja aikatauluista

Sisäänpääsy Broadwayn teatteriin, jossa esitetään Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylla. | ©Ajay Suresh

Sen ensi-illan jälkeen vuonna 2018 ei ole ollut mitään muuta puhuttavaa. Kaikkien aikojen kuuluisimman saagan faneilla on vihdoin mahdollisuus nähdä Harry Potter -hahmot näyttämöllä - ja vieläpä Broadwaylla! Harry Potter and the Cursed Child on valloittanut Lontoon teatterit myrskyn mukana, ja nyt Harry Potter and the Cursed Child näyttää tekevän saman New Yorkissa ja nousevan yhdeksi Broadwayn suosituimmista musikaaleista.

Se ei jatku tämän vuoden jälkeen. Älä missaa lippuja Harry Potter ja kirottu lapsi -näytökseen Broadwaylla. Ne ovat nyt myynnissä, ja pääset uppoutumaan Tylypahkan koulun mysteeriin, kun uppoudut tarinaan, joka on täynnä seikkailuja alusta loppuun. Loitsuista ja tietenkin taikuudesta ei ole pulaa.

Vaikka tämä musikaali syntyi kahdessa osassa, nykyään se esitetään vain yhdessä istunnossa. Näin koko intensiivinen kokemus tiivistyy yhteen esitykseen.

Miten saada lippuja Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmään Broadwaylla?

Sisäänpääsy Harry Potter -esitykseen| ©Melissa Castor
Sisäänpääsy Harry Potter -esitykseen| ©Melissa Castor

Suosittelen, ettet odota viime hetkeen asti lippujen ostamista. Kuten tiedätte, internet tekee tämän erittäin helpoksi; tämän kaltaisiin musikaaleihin lippujen saaminen lipunmyyntipisteestä on käytännössä mahdotonta. Sinun tarvitsee vain valita haluamasi päivä ja suorittaa ostoprosessi, joka useimmissa tapauksissa on hyvin intuitiivinen.

Lippujen ostamisesta etukäteen on useita etuja. Voit esimerkiksi joskus saada halvemman hinnan ja valita istuimen, josta on hyvä näkyvyys.

Sinulla on jo lennot, hotelli ja tiedät, mitä tehdä New Yorkissa. Tarvitset vain kuorrutuksen kakun päälle: mene Broadwaylle katsomaan musikaalia Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter ja kirottu lapsi). Tällaisessa menestysnäytöksessä ennakointi on erityisen tärkeää. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa: osta liput Harry Potter -musikaaliin hyvissä ajoin , kuukausia ennen kuin haluat nähdä sen.

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylla

Kuinka paljon liput Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylle maksavat?

Sisällä Lyric-teatterissa| ©Joe Shlabotnik
Sisällä Lyric-teatterissa| ©Joe Shlabotnik

Broadwaylla esitettävän Harry Potter -musikaalin lippujen hinnat vaihtelevat tiettyjen tekijöiden mukaan. Niitä on saatavilla noin 70-180 euron hintaan. Jos kuitenkin ostat ne hyvissä ajoin etukäteen, saatat saada paremman hinnan.

Harry Potter -musikaalin katsomisen eri osioiden vertailu Lyric-teatterissa.

Hinta voi tietysti olla korkeampi tai matalampi riippuen siitä, missä istumapaikkasi sijaitsee. Lyric-teatteri, jossa Broadway-musikaali Harry Potter ja kirottu lapsi esitetään, on jaettu kolmeen eri osaan: orkesteri, pukukehä ja parveke.

  • Orkesteri. Paras alue ulottuu riviltä F riville T.
  • Mekko Circle. Pukukehän eturivit ovat kätevimmät.
  • Parveke. Näkyvyys parvekkeelle on huomattavasti heikompi kuin teatterin muihin osiin.

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylla

Mitä odottaa Harry Potter ja kirottu lapsi -elokuvasta Broadwaylla?

Yksi näyttelijöistä esityksen aikana| ©Steve Sorensen
Yksi näyttelijöistä esityksen aikana| ©Steve Sorensen

Harry Potter -musikaalista on tärkeää tietää, että se ei ole yhdenkään elokuvan näyttämöversio. Tämä tarkoittaa, että kyseessä on alkuperäisteos, joka on luotu nimenomaan näyttämöllä esitettäväksi.

Lavastus on upea. Siinä yhdistyvät täydellisesti rauhalliset kohtaukset ja toiminnantäyteiset kohtaukset. Tunnekomponentti ei jätä sinua rauhaan koko istunnon aikana, mutta tulet myös hulluksi erikoistehosteista- ihmettelen vieläkin, miten he onnistuivat tekemään joitakin taikoja!

Harry Potter -musikaali näyttää olevan räätälöity sen uskollisimmille faneille. Lisäksi se on voittanut peräti 6 Tony-palkintoa, muun muassa parhaan näytelmän palkinnon. Johtavat amerikkalaiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat myös kuvailleet sitä jännittäväksi, jännittäväksi ja hämmästyttäväksi - joten monet eivät voi olla väärässä!

Juoni

Musikaali tapahtuu 19 vuotta sen jälkeen, kun Harry, Ron ja Hermione pelastivat maailman. Harry Potter on nyt aikuinen, naimisissa ja hänellä on lapsia. Hänen elämänsä kuluu perheen ja taikaministeriössä tehtävän työn välillä. Seikkailut ja mysteerit näyttävät jääneen menneisyyteen, vai ovatko? Tämä on lähtökohta esitykselle, joka pitää sinut liimautuneena istuimeesi lähes silmää räpäyttämättä.

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylla

Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylla Esitysajat

Osa Broadway-näytelmän kulisseista| ©Daniel Staud
Osa Broadway-näytelmän kulisseista| ©Daniel Staud

Harry Potter ja kirottu lapsi -musikaali esitetään tiistaista sunnuntaihin eri aikoina ja yhtenä istuntona, toisin kuin Lontoossa, jossa se oli jaettu kahteen osaan. Viikonpäivästä riippuen esityksiä on kello 13.00, 19.00 tai jopa molempina. Vaikka kellonajat voivat vaihdella arkipäivästä toiseen, nämä ovat pääpiirteittäin esitysajat. Harkitse niitä ottaen huomioon, kun se on Paras aika vuodesta matkustaa New York Cityyn.

  • Tiistai 19.00 tuntia
  • Keskiviikkona klo 13.00 ja klo 19.00.
  • Torstai 19.00.
  • Perjantai 19.00 tuntia
  • Lauantaina klo 13.00 ja klo 19.00.
  • Sunnuntaina klo 13.00.

Kuinka kauan Harry Potter ja kirottu lapsi pyörii Broadwaylla?

Osa teatterin lavastuksesta näytelmän äärellä.| ©Heidi Anne Ward
Osa teatterin lavastuksesta näytelmän äärellä.| ©Heidi Anne Ward

Harry Potter -musikaali kestää noin 2 tuntia ja 40 minuuttia. Lisäksi jokaisessa esityksessä on muutaman minuutin tauko, jotta voit käydä vessassa tai ostaa vettä tai virvokkeita.

Aikaisemmin musikaali oli jaettu kahteen erilliseen osaan, joten yleisön oli tultava teatteriin kahdesti. Nyt koko esitys on keskitetty yhteen istuntoon.

Missä teatterissa Harry Potter ja kirottu lapsi esitetään Broadwaylla ja mikä on osoite?

Teatterin julkisivu avajaispäivänä| ©Ajay Suresh
Teatterin julkisivu avajaispäivänä| ©Ajay Suresh

Harry Potter and the Cursed Child -musikaali on vuoden 2018 Broadway-esityksensä jälkeen esitetty Lyric Theatre-teatterissa. Lyric Theatre rakennettiin vuonna 1998 samannimisen teatterin paikalle, mutta sitä ei pidä sekoittaa siihen. Tarkka osoite on 214 West 43rd Street.

Vain muutama vuosi sitten se koki suuren remontin. Nykyään sinne mahtuu yli 1 600 katsojaa, joten se on yksi Broadwayn 10 suurimman teatterin joukossa.

Miten pääset Lyric-teatteriin

Lyric-teatteria ei voi jättää väliin. Lähin New Yorkin metroasema on Times Sq - 42 St, joka sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä. Se sijaitsee myös hyvin lähellä ikonista pilvenpiirtäjää One Times Squarea, joka on tunnettu valaistuista mainostauluistaan. Suoraan Lyric-teatteria vastapäätä on Dominikaanisen tasavallan konsulaatti New Yorkissa.

Voinko nähdä Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmän Broadwaylla lasten kanssa, ja sopiiko se lapsille?

Perhe nauttii esityksestä| ©nmpack78
Perhe nauttii esityksestä| ©nmpack78

Harry Potter -näytelmän katsominen kuuluu New Yorkissa lasten kanssa tehtäviin asioihin. Ihannetapauksessa heidän olisi kuitenkin oltava yli 8-vuotiaita. Musikaalin tuotannossa ilmoitetaan, että alle 4-vuotiaita lapsia ei päästetä sisään, mikä johtuu todennäköisesti erikoistehosteista ja muista teatterielementeistä, joita ei ehkä suositella tälle ikäryhmälle.

Kaikilla katsojilla on iästä riippumatta oltava lippu päästäkseen teatteriin. On myös muistettava, että enintään 15-vuotiaiden katsojien mukana on oltava aikuinen. Jos näin ei ole, lippu voidaan evätä. Tästä iästä alkaen lapset voivat mennä teatteriin yksin.

Kummallista kyllä, Harry Potter -elokuvien suositusikäraja on 11 vuotta, vaikka tämän musikaalin tekijät ovatkin katsoneet aiheelliseksi sovittaa se myös nuoremmille lapsille. Tämä tekee siitä hyvän suunnitelman koko perheelle.

Minkä tasoinen englannin kielen taito tarvitaan, jotta pääsen katsomaan Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmää Broadwaylle?

Näytelmän mainonta New Yorkissa| ©Eden, Janine and Jim
Näytelmän mainonta New Yorkissa| ©Eden, Janine and Jim

Musikaaleissa on se hieno puoli, että koska ne ovat niin visuaalisia, sinun ei tarvitse olla kaksikielinen seurataksesi juonta. En aio valehdella sinulle, mutta jos et tunne amerikkalaista aksenttia, saatat tuntea olevasi hieman eksyksissä dialogin aikana. Jos Harry Potter -universumi ei ole sinulle uusi ja olet lukenut kirjat tai nähnyt elokuvat, pystyt helposti seuraamaan mukana.

Tässä vaiheessa minun on annettava suositus. Vaikka et ymmärtäisikään kaikkea, sinulla on yhtä hauskaa! Mutta jos et silti halua tuntea oloasi eksyneeksi ja että yksikään sana ei jää sinulta huomaamatta, on niitä, jotka käyttävät GalaPron kaltaisia mobiilisovelluksia.
Tämä iPhonelle ja Androidille saatavilla oleva sovellus tuottaa tekstityksen reaaliajassa näytelmän esityksestä. Älä väitä, ettei se ole erinomainen idea!

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Odotetaan näytelmän alkamista| ©Sivya Leah
Odotetaan näytelmän alkamista| ©Sivya Leah

Suuri päivä lähestyy etkä tiedä, mitä pukea päällesi? Ensimmäinen asia, joka minun on kerrottava teille, on se, että Broadway-musikaaliin osallistumiselle ei ole erityistä pukukoodia. Jos katsot ympärillesi, huomaat, että jokainen pukeutuu oman makunsa mukaan. Jotkut viihtyvät hyvin farkuissa ja omaperäisessä puserossa, toiset taas käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja pukeutuvat hieman hienommin. Onhan kyseessä ainutlaatuinen tapahtuma!

Tässä mielessä voit ottaa huomioon pari yksityiskohtaa vaatekaapin valinnassa. Ensinnäkin, mihin istuntoon olet menossa. Päivällä pidettävät istunnot voivat olla rennompia, kun taas illalla tai yöllä pidettävät istunnot ovat yleensä hienompia. Ajattele esimerkiksi, että näytelmän jälkeen haluaisit ehkä mennä mukavaan ravintolaan tai ottaa juotavaa.

Yleisesti ottaen ei ole suositeltavaa olla liian urheilullinen (säästä tennarit toiseen kertaan). Jos matkustat New Yorkiin kesällä, muista pakata mukaan ylimääräinen kerros, jotta ilmastointi ei pääse yllättämään sinua.

Pitäisikö minun syödä illallinen ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki lähialueella?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh

Jos New York on kaupunki, joka ei koskaan nuku, kuvittele Broadway! On vaikea kuvitella, että tämä valoisa kaupunginosa sammuttaisi valonsa. Täällä aika kuluu kiireisesti, ja ihmisiä on aina liikkeellä. Koska Harry Potter -musikaalin viimeinen esitys on kello 19.00 ja kestää yli 2 tuntia ja 30 minuuttia, voit helposti syödä illallista lähtiessäsi.

Muista, että olet Manhattanin sydämessä, joten kaikki ruokailumahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Jos et halua mennä liian kauas, voit aina käydä syömässä missä tahansa alueen ravintolassa. Useimmat niistä ovat tunnettuja ketjuja ja pikaruokaravintoloita. Aivan kadun toisella puolella on Hard Rock Cafe, ja siellä on myös meksikolainen ruokapaikka nimeltä Los Tacos.

Pidätkö italialaisesta keittiöstä? Läheltä löytyvät Tony's di Napolija Carmine's Italian Restaurant.
ja Carminen italialainen ravintola. Ja jos haluat puhdasta amerikkalaista ravintolaa, voit käydä Junior's Restaurant & Bakery - ravintolassa tai Brooklyn Dinerissa. Voisit jopa harkita ruokailua Top of Rockin lähellä tai tutustua tähän oppaaseen siitä, missä syödä New Yorkissa- vaihtoehtoja ei ole tarjolla!

Miksi suosittelen tätä musikaalia?

Osa Broadway-näytelmän kohtauksista| ©Mary Record
Osa Broadway-näytelmän kohtauksista| ©Mary Record

Harry Potter and the Cursed Child -musikaalia esitetään New Yorkin lisäksi myös muissa kaupungeissa, kuten Lontoossa, San Franciscossa, Melbournessa ja Hampurissa. Se on pian monissa muissa paikoissa. Kyseessä on epäilemättä maailmanlaajuinen ilmiö. Haluatko todella jäädä siitä paitsi?

Jos olet jo kauan sitten lukenut Harry Potter -kirjoja tai nähnyt jonkin elokuvista, rakastat eeppisiä seikkailuja, loitsuja ja taisteluita. Broadway-musikaali Harry Potter ja kirottu lapsi on täysin uusi, alkuperäinen tarina, joten se on nähtävissä vain näyttämöllä, ei elokuvateattereissa.

Muita samankaltaisia Broadway-musikaaleja, joista saatat olla kiinnostunut

Osa Catsin näyttelijäkaartia Broadwaylla| ©Mike Prince
Osa Catsin näyttelijäkaartia Broadwaylla| ©Mike Prince

Broadway on paikka, jossa unelmat käyvät toteen, tai ainakin annamme niille kasvot. New Yorkin vierailu ilman musikaalin katsomista olisi epätäydellinen. Sinulla on valinnanvaraa. Kun puhutaan maailmanlaajuisista ilmiöistä, mieleen tulee joitakin parhaita Broadway-musikaaleja, kuten Leijonakuningas, jota on esitetty jo yli 14 vuotta.

Toinen suuri hitti kuuluisalla teatteribulevardilla on The Phantom of the Opera. Tämän musikaalin näyttävyys on varmistanut sen, että se on esitetty New Yorkissa jo yli 30 vuoden ajan. Älä myöskään jätä väliin Catsia tai Moulin Rougea.

Osta lippuja Broadway-musikaaleihin