Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Harry Potter Broadwaylla: mitä sinun on tiedettävä lipuista, hinnoista ja aikatauluista

Kirjassa, elokuvassa ja myös musikaalissa! Jos olet saanut luku- ja elokuvajännitystä, et voi jättää väliin Broadway-musikaalia Harry Potter ja kirottu lapsi. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä tästä ylistetystä show'sta.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Harry Potter Broadwaylla: mitä sinun on tiedettävä lipuista, hinnoista ja aikatauluista

Sisäänpääsy Broadwayn teatteriin, jossa esitetään Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylla. | ©Ajay Suresh

Sen ensi-illan jälkeen vuonna 2018 ei ole ollut muuta puhuttavaa. Kaikkien aikojen kuuluisimman saagan faneilla on vihdoin mahdollisuus nähdä Harry Potter -hahmot näyttämöllä - ja vieläpä Broadwaylla! Valloitettuaan Lontoon teatterit myrskyn mukana Harry Potter and the Cursed Child näyttää tekevän saman New Yorkissa ja nousevan yhdeksi Broadwayn parhaista musikaaleista.

Se ei tule toistumaan tänä vuonna. Älä missaa lippuja Harry Potterin katsomiseen Broadwaylla. Ne ovat jo myynnissä, jotta voit kietoutua Tylypahkan koulun mysteeriin samalla kun pääset mukaan tarinaan, joka on täynnä seikkailuja alusta loppuun. Loitsuja ja tietenkin taikuutta ei tietenkään puutu.

Vaikka tämä musikaali syntyi kahdessa osassa, se esitetään nyt vain yhdessä jaksossa. Näin koko intensiivinen kokemus tiivistyy yhteen esitykseen.

Osta liput Harry Potter Broadwaylle

Näin saat liput Harry Potter ja kirottu lapsi -näytelmään Broadwaylla

Harry Potter -liput| ©Melissa Castor
Harry Potter -liput| ©Melissa Castor

Suosittelen, ettet odota viime hetkeen asti lippujen ostamista. Kuten tiedät, internet tekee tämän erittäin helpoksi; tämän kaltaisiin musikaaleihin lippujen saaminen lipunmyyntipisteestä etuajassa on käytännössä mahdotonta. Sinun tarvitsee vain valita haluamasi päivä ja suorittaa ostoprosessi, joka useimmissa tapauksissa on hyvin intuitiivinen.

Harry Potter -lippujen ostamisella etukäteen on useita etuja. Voit esimerkiksi joskus saada halvemman hinnan ja voit myös valita istumapaikan, josta on hyvä näkyvyys.

Sinulla on jo lennot, hotelli ja tiedät, mitä tehdä New Yorkissa. Tarvitset vain kuorrutuksen kakun päälle: mene katsomaan musikaalia Harry Potter and the Cursed Child Broadwaylla. Tällaisen blockbuster-esityksen kohdalla ennakkotieto on erityisen tärkeää. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa: osta liput Harry Potter -musikaaliin hyvissä ajoin , kuukausia ennen kuin haluat nähdä sen.

Osta liput Harry Potter Broadwaylle

Kuinka paljon liput Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylle maksavat?

Sisällä Lyric-teatterissa| ©Joe Shlabotnik
Sisällä Lyric-teatterissa| ©Joe Shlabotnik

Broadwaylla esitettävän Harry Potter -musikaalin lippujen hinnat vaihtelevat tiettyjen tekijöiden mukaan. Niitä on saatavilla noin 70 eurosta 180 euroon. Jos kuitenkin ostat Harry Potter Broadwaylla -musikaalin liput hyvissä ajoin etukäteen, saatat saada paremman hinnan.

Harry Potter -musikaalin Harry Potter -näytelmän katsomisen Lyric-teatterin eri osioiden vertailu.

Hinta voi tietysti olla korkeampi tai matalampi riippuen siitä, missä istumapaikkasi sijaitsee. Lyric Theatre, jossa Broadway-musikaali Harry Potter and the Cursed Child esitetään, on jaettu kolmeen eri osastoon: orkesteri, pukukehä ja parveke.

  • Orkesteri. Paras alue ulottuu riviltä F riville T.
  • Dress Circle. Dress Circlen eturivit ovat sopivimmat.
  • Parveke. Parvekkeella näkyvyys on huomattavasti heikompi kuin teatterin muissa osissa.

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylle

Mitä odottaa Harry Potter ja kirottu lapsi -näytöksessä Broadwaylla?

Yksi näyttelijöistä esityksen aikana| ©Steve Sorensen
Yksi näyttelijöistä esityksen aikana| ©Steve Sorensen

Tärkeä seikka Harry Potter -musikaalista on se, että se ei ole minkään elokuvan näyttämöversio. Tämä tarkoittaa, että se on alkuperäinen näytelmä, joka on luotu nimenomaan näyttämölle.

Lavastus on upea. Siinä yhdistyvät täydellisesti rauhalliset kohtaukset ja toiminnantäyteiset kohtaukset. Tunnekomponentti pysyy mukana koko ajan, mutta myös erikoistehosteista tulee hulluksi - ihmettelen vieläkin, miten he onnistuivat saamaan aikaan osan taikuudesta!

Harry Potter -musikaali näyttää olevan räätälöity sen uskollisimmille faneille. Lisäksi se on voittanut peräti kuusi Tony-palkintoa, muun muassa parhaan näytelmän palkinnon. Johtavat amerikkalaiset sanoma- ja aikakauslehdet ovat myös kutsuneet sitä jännittäväksi, jännittäväksi, nopeatempoiseksi ja hämmästyttäväksi - joten monet eivät voi olla väärässä!

Juoni

Musikaali sijoittuu 19 vuotta sen jälkeen, kun Harry, Ron ja Hermione pelastivat maailman. Harry Potter on nyt aikuinen, naimisissa ja lapsineen. Hänen elämänsä kuluu perheen ja työnsä välillä taikaministeriössä. Seikkailut ja mysteerit näyttävät jääneen menneisyyteen, vai ovatko? Tästä alkaa esitys, joka pitää sinut liimautuneena istuimeesi lähes silmää räpäyttämättä.

Osta liput Harry Potter Broadwaylla

Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwayn esitysajat

Osa Broadway-esityksen kulisseista| ©Daniel Staud
Osa Broadway-esityksen kulisseista| ©Daniel Staud

Musikaali Harry Potter and the Cursed Child pyörii tiistaista sunnuntaihin eri aikoina ja yhtenä esityksenä, toisin kuin Lontoossa, jossa se oli jaettu kahteen osaan. Viikonpäivästä riippuen esityksiä on kello 13.00, 19.00 tai jopa molempina. Vaikka kellonajat voivat vaihdella arkipäivittäin, nämä ovat pääpiirteittäin esitysajat. Harkitse niitä ottaen huomioon, milloin on Paras aika vuodesta matkustaa New York Cityyn.

  • Tiistai klo 19.00
  • Keskiviikko klo 13.00 ja klo 19.00.
  • Torstai klo 19.00
  • perjantaiklo19.00
  • Lauantai klo 13.00 ja 19.00.
  • Sunnuntai klo 13.00

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylla

Kuinka kauan Harry Potter ja kirottu lapsi on Broadwaylla?

Osa teatterin lavasteista näytelmää varten.| ©Heidi Anne Ward
Osa teatterin lavasteista näytelmää varten.| ©Heidi Anne Ward

Harry Potter -musikaali on noin 2 tuntia ja 40 minuuttia pitkä. Lisäksi jokaiseen esitykseen sisältyy muutaman minuutin mittainen tauko, jotta voi käydä vessassa tai ostaa vettä tai virvokkeita.

Aikaisemmin musikaali oli jaettu kahteen eri osaan, joten yleisön oli tultava teatteriin kahdesti. Nyt koko esitys on keskitetty yhteen istuntoon.

Missä teatterissa Harry Potter ja kirottu lapsi -musikaalia esitetään Broadwaylla ja mikä on sen osoite?

Teatterin julkisivu avajaispäivänä| ©Ajay Suresh
Teatterin julkisivu avajaispäivänä| ©Ajay Suresh

Harry Potter and the Cursed Child -musikaali on vuoden 2018 Broadway-esityksensä jälkeen esitetty Lyric-teatterissa. Lyric Theatre rakennettiin vuonna 1998 samannimisen teatterin paikalle, mutta sitä ei pidä sekoittaa siihen. Tarkka osoite on 214 West 43rd Street.

Se koki suuren remontin vain muutama vuosi sitten. Se tarjoaa nyt yli 1 600 istumapaikkaa, mikä tekee siitä yhden Broadwayn 10 suurimman teatterin joukossa.

Miten pääset Lyric Theatreen

Lyric Theatrea ei voi olla huomaamatta. Lähin New Yorkin metroasema on Times Sq - 42 St, joka on vain parin minuutin kävelymatkan päässä. Se sijaitsee myös hyvin lähellä ikonista pilvenpiirtäjää One Times Squarea, joka on tunnettu valaistuista mainostauluistaan. Aivan Lyric-teatteria vastapäätä on Dominikaanisen tasavallan New Yorkin konsulaatti.

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylle

Voinko nähdä Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylla lasten kanssa ja sopiiko se lapsille?

Perhe nauttii esityksestä| ©nmpack78
Perhe nauttii esityksestä| ©nmpack78

Harry Potter -näytelmän katsominen on yksi niistä asioista, joita kannattaa tehdä New Yorkissa lasten kanssa. Ihannetapauksessa heidän tulisi kuitenkin olla yli 8-vuotiaita. Musikaalin tuotannossa ilmoitetaan, että alle 4-vuotiaita lapsia ei päästetä sisään, mikä johtuu todennäköisesti erikoistehosteista ja muista teatterielementeistä, joita ei ehkä suositella tälle ikäryhmälle.

Kaikilla katsojilla on iästä riippumatta oltava lippu päästäkseen teatteriin. On myös muistettava, että enintään 15-vuotiaiden katsojien mukana on oltava aikuinen. Muussa tapauksessa lippu voidaan evätä. Tämän iän jälkeen lapset voivat mennä yksin.

Kummallista kyllä, Harry Potter -elokuvien suositusikäraja on 11 vuotta, vaikka tämän musikaalin tekijät ovatkin katsoneet aiheelliseksi sovittaa sen myös nuoremmille lapsille. Se on siis hyvä suunnitelma koko perheelle.

Osta liput Harry Potter Broadwaylle

Minkä tasoinen englannin kielen taito on tarpeen, jotta voin nähdä Harry Potter ja kirottu lapsi Broadwaylla?

Näytelmän julkisuus New Yorkissa| ©Eden, Janine and Jim
Näytelmän julkisuus New Yorkissa| ©Eden, Janine and Jim

Musikaaleissa on se hieno puoli, että koska ne ovat niin visuaalisia, sinun ei tarvitse olla kaksikielinen seurataksesi juonta. En myöskään aio valehdella sinulle, että jos et tunne amerikkalaista aksenttia, saatat tuntea olevasi hieman hukassa dialogin aikana. Jos et ole uusi Harry Potter -universumissa ja olet lukenut kirjat tai nähnyt elokuvat, pystyt helposti seuraamaan mukana.

Tässä vaiheessa minulla on suositus. Vaikka et ymmärtäisi kaikkea, sinulla on yhtä hauskaa! Mutta jos et silti halua tuntea oloasi eksyneeksi etkä halua missata sanaakaan, jotkut ihmiset käyttävät mobiilisovelluksia, kuten GalaPro:ta. Tämä iPhonelle ja Androidille saatavilla oleva sovellus tuottaa tekstityksen reaaliajassa näytelmän esityksestä. Älä sano, ettei se ole erinomainen idea!

Osta lippuja Harry Potter Broadwaylle

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Näytelmän alkua odotellessa| ©Sivya Leah
Näytelmän alkua odotellessa| ©Sivya Leah

Suuri päivä lähestyy etkä tiedä, mitä pukea päällesi? Ensimmäiseksi minun on kerrottava sinulle, että Broadway-musikaaliin osallistumiselle ei ole erityistä pukukoodia. Jos katsot ympärillesi, huomaat, että kaikki pukeutuvat oman makunsa mukaan. Jotkut viihtyvät hyvin farkuissa ja omaperäisessä puserossa, toiset taas käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja pukeutuvat hieman hienommin. Onhan kyseessä ainutlaatuinen tapahtuma!

Tässä mielessä voit ottaa huomioon pari yksityiskohtaa, kun valitset vaatekaappisi. Ensinnäkin se, mihin istuntoon olet menossa. Päivällä pidettävät istunnot voivat olla rennompia, kun taas ilta- tai yöistunnot ovat yleensä hienommin pukeutuneita. Ajattele esimerkiksi, että näytelmän jälkeen haluat ehkä mennä siistiin ravintolaan tai käydä drinkillä.

Yleisesti ottaen ei ole suositeltavaa pukeutua liian urheilullisesti (säästä tennarit toiseen kertaan). Jos matkustat New Yorkiin kesällä, pakkaa mukaan ylimääräinen kerros, jotta ilmastointi ei pääse yllättämään.

Pitäisikö minun syödä illallinen ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki lähialueella?

Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh
Hard Rock Cafe Time Square| ©Jimmy Teoh

Jos New York on kaupunki, joka ei koskaan nuku, kuvittele Broadway! On vaikea kuvitella, että tämä valoisa kaupunginosa sammuttaisi valonsa. Täällä aika vilisee kiivaasti, ja ihmisiä on aina liikkeellä. Koska Harry Potter -musikaalin viimeinen esitys on kello 19.00 ja kestää yli 2 tuntia ja 30 minuuttia, voit helposti syödä illallista matkalla ulos.

Muista, että olet Manhattanin sydämessä, joten kaikki ruokailumahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Jos et halua mennä liian kauas, voit aina käydä syömässä missä tahansa alueen ravintolassa. Useimmat niistä ovat tunnettuja ketjuja ja pikaruokaravintoloita. Aivan kadun toisella puolella on Hard Rock Cafe, ja siellä on myös meksikolainen ruokapaikka nimeltä Los Tacos.

Tekeekö mieli italialaista ruokaa? Läheltä löytyvät Tony's di Napolija Carmine's Italian Restaurant. Ja jos haluat puhtaasti amerikkalaisen ravintolan, voit käydä Junior's Restaurant & Bakery - ravintolassa tai Brooklyn Dinerissa. Voit myös harkita ruokailua Top of Rockin lähellä tai tutustua tähän oppaaseen, jossa kerrotaan, missä syödä New Yorkissa. Se ei ole vaihtoehtoja varten!

Miksi suosittelen tätä musikaalia?

Osa Broadwayn kohtauksia näytelmästä| ©Mary Record
Osa Broadwayn kohtauksia näytelmästä| ©Mary Record

Harry Potter and the Cursed Child -musikaalia esitetään New Yorkin lisäksi myös muissa kaupungeissa, kuten Lontoossa, San Franciscossa, Melbournessa ja Hampurissa. Se on pian monissa muissakin paikoissa. Kyseessä on ehdottomasti maailmanlaajuinen ilmiö- haluatko todella jättää sen väliin?

Jos olet lukenut Harry Potter -kirjoja tai nähnyt Harry Potter -elokuvia, muistat varmasti innostuneena eeppiset seikkailut, loitsut ja taistelut. Broadwaylla nähtävä Harry Potter ja kirottu lapsi on aivan uusi, alkuperäinen tarina, joten se on nähtävissä vain näyttämöllä eikä elokuvateattereissa.

Osta liput Harry Potter Broadwaylla

Muut samankaltaiset Broadway-musikaalit, joista saatat olla kiinnostunut

Osa Catsin näyttelijäkaartista Broadwaylla| ©Mike Prince
Osa Catsin näyttelijäkaartista Broadwaylla| ©Mike Prince

Broadway on paikka, jossa unelmat käyvät toteen, tai ainakin jossa annamme niille kasvot. Vierailu New Yorkissa ilman musikaalin katsomista olisi epätäydellinen. Sinulla on valinnanvaraa. Kun puhutaan maailmanlaajuisista ilmiöistä, mieleen tulevat Broadwayn parhaat musikaalit, kuten Leijonakuningas, joka on ollut esillä jo yli 14 vuotta.

Toinen kuuluisan teatteribulevardin suurimmista hiteistä on Oopperan kummitus. Tämän musikaalin näyttävyys on varmistanut sen, että se on pyörinyt New Yorkissa yli 30 vuotta. Älä myöskään jätä väliin Catsia tai Moulin Rougea.

Osta lippuja Broadway-musikaaleihin