Moulin Rouge Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä musikaalista

Voitko kuvitella mitään parempaa kuin vuoden 2001 elokuva Moulin Rouge? Jos et usko, että se on mahdollista, suosittelen käymään Broadway-musikaalissa Moulin Rouge, jonka maisemat ja esitykset jättävät sinut suu auki.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Moulin Rouge Broadwaylla: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tästä musikaalista

Moulin Rouge -musikaalin näyttämö | ©Greg Lynn

Mitä sinun on tiedettävä Broadway-musikaalista Moulin Rouge? Vaikka tämä näytelmä ei ole muihin näytelmiin verrattuna ollut teattereissa kovin pitkään, se on onnistunut asemoimaan itsensä yhdeksi parhaista Broadway-musikaaleista. Lisäksi se on palkittu laajalti Tony Awardseissa (teatterin Oscarit).

Musikaali on saanut inspiraationsa samannimisestä elokuvasta vuodelta 2001, jonka pääosissa nähdään Ewan McGregor ja Nicole Kidman. Aivan kuten se lumosi yleisön pari vuosikymmentä sitten, näytelmä on tuhansien Isossa Omenassa nähneiden ihmisten suosikki.

Älä missaa tilaisuutta hankkia lippuja Moulin Rouge -musikaaliin Broadwaylla tähän upeaan esitykseen!

Kabaree Broadwaylla

Moulin Rouge Liput

Hanki parhaat liput Moulin Rouge -musikaaliin New Yorkissa.

Tämä esitys saa sinut ikään kuin siirtymään Pariisiin, ja voit kokea uudelleen romanttisen rakkaustarinan boheemin runoilijan ja maailman kuuluisimman kabareetanssijan välillä.

Lavasteet, tanssit ja Moulin Rouge -elokuvan parhaat kappaleet tekevät tästä Broadway-musikaalista yhden viime aikojen kysytyimmistä. Ranskalainen can-can siirtyy Broadwaylle tarjoamaan rohkean show' n, joka saa sinut uskomaan, että olet oikeassa Pariisin kaupungintalossa. Varaa lippusi Moulin Rougeen nyt ja juhli intohimoa ja vapautta New Yorkissa.

Suositellaan, jos... rakastat elokuvaa ja haluat tulla räjäytetyksi näyttävästä lavastuksesta, joka ei koskaan petä Broadwaylla!


Miten hankit liput Moulin Rouge -musikaaliin Broadwaylla?

Esirippu ennen musikaalin alkua| ©Atk79
Esirippu ennen musikaalin alkua| ©Atk79

Jos haluat osallistua ainutlaatuiseen esitykseen, varmista, että saat paikan ilman hankaluuksia. Siksi suosittelen, että ostat lippusi etukäteen ja turvalliselta verkkosivustolta, joka antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot esityksestä.

Varmista, että ostat lippusi ajoissa!

On useita seikkoja, jotka on otettava huomioon, kun päätät, milloin ostaa liput Broadwayn esitykseen. Ensimmäinen huomioon otettava asia on esityksen suosio, tässä tapauksessa Moulin Rouge -musikaali on erittäin kysytty. Tämä tarkoittaa sitä, että liput kannattaa ostaa kuukausi etukäteen.

Tietenkin sinun on myös määritettävä, mihin vuodenaikaan olet menossa New Yorkiin. Jos haluat nähdä musikaalin huippusesongin aikana, liput kannattaa hankkia viimeistään kolme kuukautta ennen esitystä.

Milloin on Broadwayn huippusesonki?

Teattereissa käydään eniten silloin, kun kaupungissa on eniten turisteja. Broadwayn huippusesonki on siis aikana:

  • Pääsiäinen: maalis-huhtikuussa
  • Joulu: pääasiassa vuoden viimeiset 15 päivää ja uuden vuoden ensimmäiset viikot.
  • Heinäkuu ja elokuu

Osta lippuja Moulin Rouge Broadwaylla elokuvaan

Kuinka paljon liput Moulin Rouge Broadwaylla maksavat?

Musikaalin ohjelmisto| ©Kiminnyc
Musikaalin ohjelmisto| ©Kiminnyc

Moulin Rouge -musikaalin lippujen hinnat vaihtelevat noin 150 eurosta 250 euroon. Kuten arvata saattaa, hinnat eivät ole samat ympäri vuoden, sillä ne nousevat sesonkiaikoina. Ne ovat myös halvempia tai kalliimpia riippuen siitä, mille teatterin alueelle valitset istumapaikan.

Teatterissa, jossa Moulin Rouge esitetään, istumapaikat on jaettu kahteen osaan:

  • Orkesteri: tätä pidetään parhaana osastona, joten sen istuimet ovat kalliimpia kuin muiden osastojen istuimet. Orkesterin sisällä on premium-paikat, joista voit nauttia tästä upeasta musikaalista täysillä.
  • Mezzanine: vaikka ne ovatkin Orkesteria edullisempia, niiltäkin on hyvät näkymät. Yksi asia, jonka haluan kertoa näistä paikoista, on se, että etualoilla olevat paikat ovat parasta vastinetta rahalle.

Mitkä paikat kannattaa valita tämän musikaalin katsomiseen?

Tämän näytelmän lavastuksen strategisen sijainnin vuoksi kaikki paikat tarjoavat hyvän näköalan, toki jotkut ovat parempia kuin toiset. Siksi en voi kertoa tarkkaa paikkaa, jossa kannattaa istua. Yhden asian kerron, mitä kannattaa ottaa huomioon lippua ostaessa:

  • Budjettisi.
  • Näkökulma, josta haluat nähdä musikaalin: vaikka teatterin jokaiselta istumapaikalta on yksityiskohtainen näkymä, kaikki eivät tarjoa samaa katselukulmaa. Määrittele, mistä katsot näytelmän mieluiten: aivan teatterin keskeltä vai viihtyisitkö jollain sivuistuimella?

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylle

Mitä odottaa Moulin Rouge -musikaalilta Broadwaylla?

Moulin Rouge -musikaalin lavastus| ©David Palmer
Moulin Rouge -musikaalin lavastus| ©David Palmer

"Se on upea musikaali [...] siitä hetkestä lähtien, kun astut teatteriin." "Olisi helppo uskoa, että Moulin Rouge! The Musical voisi jatkua 50 vuotta". Tuo on vain tuhannesosa siitä, mitä kriitikot sanovat, joten mitä voit odottaa lavastukselta, on vertaansa vailla oleva kokemus.

Aaron Tveit ja Karen Olivo antavat kaikkensa jokaisessa Moulin Rouge -esityksessä, on mahdotonta olla rakastumatta heidän suorituksiinsa ja ääniinsä. Kuten vuoden 2001 elokuvassa, tapaat Christianin, runoilijan, joka saapuu Pariisin Montmartren kaupunginosaan. Sieltä hän löytää tunnetun ja maineikkaan kabareen (joka, jos et tiennyt, on todella olemassa): Moulin Rouge.

Näytelmän juonesta

Kun puhutaan hieman enemmän musikaalista, kabaree on loistohetkellään, ja sen tärkein esitys on Satinen esittämä esitys. Heti kun Christian näkee Satinen, hän rakastuu ja tekee hänestä muusansa. Kuten muissakin tosirakkaustarinoissa, heidän on kuitenkin voitettava esteet.

Satinen elämään tulee herttua, joka haluaa naida hänet, mutta Christian ei halua menettää suurta rakkauttaan. Tämän musikaalin maailmassa aristokraatit ja boheemit hääräävät ja nauttivat suuruudesta, loistosta ja kunniasta.

Lavastus

Näyttämö on sisustettu kabaree-tyyliin, jolloin jokainen katsoja tuntee olevansa Pariisissa vuonna 1900. Kuten arvata saattaa, lavastussuunnittelijat ovat pitäneet huolen siitä, että ne edustavat kuuluisan pariisilaisen kabareen puutarhojen elementtejä.

Teatterissa on jättiläisnorsu ja punainen tuulimylly on ehdoton nähtävyys. Tämän näytelmän jokainen yksityiskohta on hyvin hoidettu.

Koreografia ja laulut

Musikaalin tanssikohtaukset on luonut Sonya Tayeh, ja häntä on kehuttu laajalti hänen tekemästään upeasta työstä, koreografiat ovat uskomattomia, rohkeita, energisiä ja monet niistä ovat haastavia. Kun näet näyttelijöiden tanssivan, haluat tehdä sitä myös.

Nyt keskityn kaikkein olennaisimpaan asiaan kaikissa musikaaleissa: lauluihin, mitä niiltä voi odottaa? Jos olet elokuvan fani, voin ilokseni kertoa, että monet elokuvassa esiintyvistä kappaleista ovat mukana lavastuksessa.

Mielenkiintoista Moulin Rougessa on se, että siihen on pidetty huolta siitä, että se saa modernin vivahteen sisällyttämällä siihen ajankohtaisia hittejä. Niitä ovat muun muassa Britney Spearsin "Toxic" ja Katy Perryn "Firework". Muita esityksen pääkappaleita ovat:

  • Roxannen tango - More More More More! - Shut Up and Raise Your Glass - The Sparkling Diamond - Welcome to the Moulin Rouge - Your Song.

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylle

Moulin Rouge Broadwaylla esitysaikataulu

Moulin Rouge Broadwaylla| ©Greg Lynn
Moulin Rouge Broadwaylla| ©Greg Lynn

Ennen kuin ostat liput Moulin Rouge Broadwaylla -esitykseen, sinun on otettava huomioon esitysaikataulu. Näin voit määrittää, mikä päivä ja kellonaika on sinulle paras aika mennä teatteriin. Moulin Rougen esitysajat ovat seuraavat :

-Maanantai: Ei esitystä -Tiistai: klo 19.00 -Keskiviikko: klo 20.00 -Torstai: klo 14.00 ja klo 20.00 -Perjantai: klo 19.00 -Lauantai: klo 14.00 ja klo 20.00 -Sunnuntai: klo 17.00.

Osta lippuja Moulin Rouge Broadwaylla -näytelmään

Missä teatterissa Moulin Rouge Broadwaylla esitetään ja mikä on osoite?

Teatteri, jossa musikaali esitetään| ©Ajay Suresh
Teatteri, jossa musikaali esitetään| ©Ajay Suresh

Tunnetuimpiin teattereihin, joissa Broadway-näytelmiä esitetään, kuuluu Moulin Rouge -elokuvan kotiteatteri Al Hirschfeld Theatre, joka sijaitsee Midtown Manhattanilla osoitteessa 302 West 45th Street. Siellä on esitetty tunnettuja produktioita.

Miten pääsen Al Hirschfeld -teatteriin? Jos haluat käyttää New Yorkin metroa, voit mieluiten käyttää (mistä tahansa) A-, C- tai E-johtoa 42nd Streetille. Kun poistut asemalta, sinun tarvitsee kävellä vain noin 2 minuuttia teatterille.

Voit myös ottaa taksin tai uberin. Jos päätät ottaa taksin tai uberin, pyydä kuljettajaa viemään sinut Al Hirschfeld -teatterille.

Mitä sinun tarvitsee tietää tästä teatterista?

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka haluavat tietää jokaisen vierailukohteen historian? Kerron mielelläni Al Hirschfeldistä! Teatteri rakennettiin bysanttilaiseen tyyliin ja se avattiin vuonna 1924, joten sen koristeet ja katot oli tarpeen kunnostaa. Tämä työ on tehty erittäin hyvin.

Monet turistit ja jopa newyorkilaiset pitävät tätä teatteria yhtenä Ison Omenan kauneimmista teattereista. Heti kun astut sisään, tunnet olevasi 1920-luvulla. Vaikka teatterin alkuperäinen nimi oli "Martin Beck Theatre", se muutettiin vuonna 2003 Albert Hirschfeldin kunniaksi.

Osta lippuja Broadwayn Moulin Rouge -musikaaliin

Mihin aikaan kannattaa mennä Al Hirschfeld Theatreen?

Teatterilava musikaalissa Moulin Rouge| ©David Palmer
Teatterilava musikaalissa Moulin Rouge| ©David Palmer

Yleisölle tehtävien terveystarkastusten vuoksi katsojia kehotetaan saapumaan paikalle 1 tunti ja 15 minuuttia ennen esitystä. Näin varmistetaan, että kaikki nauttivat musikaalista parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

Jotta yleisöä ei häirittäisi, ovet sulkeutuvat 10 minuuttia ennen esityksen alkua, eikä myöhemmin saapuvia päästetä sisään. Tässä tapauksessa ei hyvityksiä anneta.

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylla -konserttiin

Minkä tasoinen englannin kielen taito tarvitaan, jotta voin nähdä Moulin Rouge Broadwaylla?

Al Hirschfeld -teatterin sisäänkäynti| ©Brecht Bug
Al Hirschfeld -teatterin sisäänkäynti| ©Brecht Bug

Keskitasolla ymmärrät suurimman osan näytelmästä ja siinä esitettävistä lauluista. Jopa niillä, jotka eivät puhu paljoa englantia, on mahdollisuus osallistua näytökseen, jos he tuntevat jo esityksen kontekstin.

Yksi tarkoitus, jonka vuoksi kuvailin näytelmää sinulle aiemmin, oli antaa sinulle käsitys siitä. Näin tiedät, mistä näytelmässä on kyse ja miksi hahmot toimivat tietyllä tavalla, vaikka englannin kielen taitosi olisi kuinka kehittynyt tahansa.

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylla

Mikä on tämän Broadway-musikaalin pukukoodi?

Näkymä Al Hirschfeld -teatterin sisäpuolelta| ©League of Historic American Theatres
Näkymä Al Hirschfeld -teatterin sisäpuolelta| ©League of Historic American Theatres

Juonen vuoksi osallistujia pyydetään pukeutumaan tyylikkäästi. Shortsit, bermudashortsit, vaatteet tai tennarit eivät ole sallittuja.

Teatterin sisällä on maksullinen vaatehuone esityksen osallistujien laukkuja ja takkeja varten.

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylle

Voinko nähdä Moulin Rouge Broadwaylla lasten kanssa ja sopiiko se lapsille?

Moulin Rouge Al Hirschfeldin teatterissa| ©Brecht Bug
Moulin Rouge Al Hirschfeldin teatterissa| ©Brecht Bug

Lapset 6-vuotiaista alkaen ovat tervetulleita esitykseen, mutta heidän mukanaan on oltava vähintään yksi aikuinen. Ennen kuin osallistut näytökseen lapsen kanssa, sinun on hyvä keskustella heidän kanssaan hieman näytelmästä, jotta voit selvittää, ovatko he halukkaita osallistumaan näytelmään, sillä sitä ei ole suunnattu erityisesti heille.

Yksi asia, jonka haluan korostaa Al Hirschfeld -teatterista, on se, että siellä on tilaa myös liikuntarajoitteisille katsojille. Teatterilla on keinot tarjota erinomainen kokemus ihmisille, jotka ovat kuulo- tai näkövammaisia tai sokeita. Lisäksi käytettävissä on pyörätuolipaikkoja sekä käytäväpaikkoja, joissa on hyvä näkyvyys.

Jos päätät olla ottamatta lapsia mukaan Moulin Rouge -teatteriin, tässä on artikkeli muista asioista, joita voi tehdä New Yorkissa lasten kanssa.

Pitäisikö minun syödä illallista ennen vai jälkeen esityksen, ja ovatko ravintolat auki lähialueella?

The Burger Jointin salainen sijainti| ©Burger Joint
The Burger Jointin salainen sijainti| ©Burger Joint

Kaikki riippuu siitä, mihin aikaan esityksestä haluat ostaa Moulin Rouge -liput, muista, että musikaali kestää 2 tuntia ja 35 minuuttia. Jos esitys alkaa siis kello 20.00, saatat haluta lähteä illalliselle aikaisemmin.

Koska Broadway-teatterit sijaitsevat lähellä Times Squarea, löydät varmasti ruokapaikan. Jos haluat tietää, mitä ravintoloita löydät tältä alueelta, suosittelen sinua lukemaan artikkelini, jossa kuvataan ruokapaikkoja New Yorkissa.

Saako esityksen aikana ottaa kuvia?

Näkymä Al Hirschfeldiin| ©Juliette Kernion
Näkymä Al Hirschfeldiin| ©Juliette Kernion

Ei, tekijänoikeudellisista syistä osallistujilta on ehdottomasti kiellettyä kuvata osaa tai koko musikaalia ja ottaa valokuvia. Siksi esityksistä ei löydy kuvia eikä videoita internetistä.

Onko tämä musikaali näkemisen arvoinen?

Näytelmän mainonta busseissa| ©Tom Turner
Näytelmän mainonta busseissa| ©Tom Turner

Vastaus on yksinkertainen, sinun kannattaa hankkia liput Moulin Rouge -musikaaliin Broadwaylla seuraavista syistä:

Haluat varmasti laulaa mukana ja tuntea saman jännityksen kuin Nicole Kidmanin ja Ewan McGregorin näkeminen valkokankaalla. Haluatko ennakkokatselukierroksen upeasta musikaalista Moulin Rouge Broadwaylla? Show'n YouTube-kanavalla kuulet Karen Olivon ja Aaron Tveitin kappaleen "Come What May".

Osta liput Moulin Rouge Broadwaylla -näytelmään

Muut samankaltaiset musikaalit, joista saatat olla kiinnostunut

New Yorkin banderollit mainostavat Chicago-näytelmää| ©Elvert Barnes
New Yorkin banderollit mainostavat Chicago-näytelmää| ©Elvert Barnes

Broadway on tunnettu upeista musikaaleistaan, yleisö lähtee teattereista haltioituneena ja näyttelijät unelmoivat pääsevänsä musikaaliin. Nykyään mainostauluilla esitetyt esitykset ovat houkutelleet miljoonia kaikenikäisiä katsojia.

Jos haluat tietää, mitkä musikaalivaihtoehdot tarjoavat samanlaisen elämyksen kuin Moulin Rouge Broadwaylla, tässä on muutama:

-Aladdin-Chicago -Oopperan kummitus -Wicked

Liput New Yorkin musikaaleihin