Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Amsterdam 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Oletko lähdössä 2 päivän matkalle Amsterdamiin? Vaikka se ei ehkä näytä siltä, 2 päivää voi olla hauskaa Alankomaiden pääkaupungissa. Näin.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Amsterdam 2 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Amsterdamin kanavat | ©Adrien Olichon

Amsterdamissa on paljon tarjottavaa vierailijalle viehätyksen, kulttuurin ja vapaa-ajan aktiviteettien osalta. Ensi silmäyksellä saattaa vaikuttaa siltä, että kahden päivän lomamatka ei riitä. Alankomaiden pääkaupunki ei kuitenkaan ole valtava kaupunki. Hieman yli 800 000 asukkaan kaupunki on melko helposti hallittavissa. Siksi kahden päivän aikana et voi tutustua kaikkeen syvällisesti, mutta pääset tutustumaan olennaisiin asioihin.

Kaikki riippuu siitä, miten suunnittelet matkasuunnitelmasi. Toisin sanoen, miten valitset, mitä haluat nähdä, ja miten järjestät parhaiten jokaisen vierailusi. Tässä artikkelissa ehdotan kahden päivän vierailusuunnitelmaa, jonka aikana et jää mistään paitsi. Ja jos sinulla on aikaa, voit aina tarkistaa lisää nähtävää ja koettavaa Amsterdamissa.

Päivä 1: Tutustuminen Amsterdamin parhaisiin puoliin

Dam Square| ©Travelinglao
Dam Square| ©Travelinglao

Ensimmäisenä päivänä tutustumme mielenkiintoisimpiin monumentteihin, katuihin, kanaviin ja kaupunginosiin. Hyvä tilaisuus kuljeskella ympäriinsä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Käymme katsomassa nähtävyyksien rakennuksia, kauneimpia kanaaleja, rentoudumme Amsterdamin vihreässä keuhkossa, ja iltapäivällä pääsemme boheemiin kaupunginosaan.

Näytän sinulle, miten saat siitä kaiken irti kävellen, vaikka voit tietysti varata Amsterdamin pyöräretken, joka paljastaa sinulle paljon sen viehätyksestä pyöräillessäsi.

Aamiainen Dam-aukiolla ja sen ympäristössä

Aloitetaan matkasuunnitelma kaupungin sydämestä: Dam-aukiolta. Tämä on historiallinen alue, jota hallitsee 1700-luvulla rakennettu barokkityylinen Kansallispalatsi. Sen vaikuttava julkisivu on sen merkittävin elementti, jos jätämme pois kansallisen muistomerkin, lähes 22-metrisen obeliskin, jolla muistetaan toisessa maailmansodassa kaatuneita hollantilaisia.

Dam-aukio on myös paikallisten kohtauspaikka, joten paikoista istuskella ja juoda drinkkejä ei ole pulaa. Itse asiassa se saattaa olla paras paikka aloittaa päivä runsaalla aamiaisella. Suosittelen tilaamaan tyypillisen hollantilaisen aamiaisen, joka on ihanteellinen, jotta saat tarvitsemasi voimat. Aamiainen sisältää paahtoleipää voilla, juustolla ja hillolla sekä leikkeleitä, mehua ja kahvia.

Noin 150 metrin päässä Dam-aukiolta sijaitsee yksi kaupungin merkittävimmistä monumenteista: Nieuwe Werk. Myöhäisgoottilainen katedraali, joka edustaa kaupungin 1400-luvulla nauttimaa kaupallista valtaa. Jos haluat käydä sisällä, sinun on hyvä tietää, että se on avoinna klo 11:00-17:00. Voit ostaa lipun 10 eurolla.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa

Kävele kanavia pitkin

Amsterdamin kanaaliristeily| ©DennisM2
Amsterdamin kanaaliristeily| ©DennisM2

Nieuwe Werkistä on 10 minuutin kävelymatka Raadhuisstraatille, joka kulkee useiden kanavien läpi. Amsterdamissa on yli 160 kanaalia, joista muutama erottuu edukseen leveytensä ja näkymiensä ansiosta. Raadhuisstraatin varrella on vain 20 minuutin kävelymatka seuraaviin kohteisiin:

 • Singel
 • Herengracht
 • Keizersgracht
 • Prinsergracht

Jo kävely kanaaleja pitkin on erittäin tyydyttävä kokemus. Jos se on kuitenkin yksi lempipuuhistasi etkä halua tyytyä siltojen näkymiin, on olemassa risteilyjä, jotka vievät sinut syvälle kanaviin. Täältä löydät lisätietoja Amsterdamin parhaista kanaaliristeilyistä, ja voit myös risteillä kanaaleilla yöllä. Voit myös risteillä kanavilla yöllä. Pidätkö tästä suunnitelmasta? Sitten kannattaa tutustua tarkkaan tähän artikkeliin Amsterdamin parhaista yöllisistä kanaaliristeilyistä.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

Haukkaa jotain syötävää Jordaanin kaupunginosassa

Jos olet saanut ruokahalusi nousemaan, olet hyvin lähellä yhtä kaupungin dynaamisimmista kaupunginosista. Jordaan on aivan Prinsergrachtin kanavan takana, joten sinun ei tarvitse poiketa matkasuunnitelmastasi. Kaupunginosassa on runsaasti ruokailumahdollisuuksia, joten siellä kannattaa palautua syömällä.

Jos haluat ottaa kaiken irti ajastasi, olet alueella, joka on täynnä nähtävyyksiä, joita et voi jättää väliin. Lounaan jälkeen voit jatkaa kaupunkiin tutustumista Jordaanissa, jossa kerron sinulle tämän kaupunginosan tärkeimmistä paikoista:

Jos haluat maistaa kaupungin vilkkainta osaa, suosittelen vierailua Noordermarktilla. Sieltä löytyy lähes kaikkea: ruokaa, käsitöitä, vinyylimarkkinat ja, kuten Hollannissa voi odottaa, paljon kukkia! Se on tietenkin avoinna kahtena päivänä viikossa:

 • Lauantaisin: klo 09:00-16:00.
 • Maanantaisin: 09:00-13:00 tuntia

Opi Alankomaiden historiasta Anne Frankin talossa

Anne Frankin talon ulkopuolella| ©Daryl Mitchell
Anne Frankin talon ulkopuolella| ©Daryl Mitchell

Anne Frankin talo sijaitsee noin 6 minuutin kävelymatkan päässä yhdestä Jordaanin pääväylistä, Rozengrachtista. Tila, joka on omistettu kuuluisalle juutalaistytölle, joka kirjoitti päiväkirjaansa juutalaisyhteisön jokapäiväisestä elämästä Alankomaiden natsimiehityksen aikana.

Täällä voit uppoutua Anne Frankin tarinaan sekä historiallisiin olosuhteisiin, jotka tekivät hänestä surullisen kuuluisan. Tämän lisäksi on materiaalia, kuten valokuvia, arkistoja, elokuvia ja alkuperäisiä esineitä, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin Anne Frankiin liittyvää poliittista ja sota-ajan kontekstia. Siihen menee noin tunti, ja voit tehdä vierailustasi kattavamman käyttämällä yhtä yli 9 kielellä saatavilla olevista äänioppaista. Voit myös lopettaa vierailun juomalla kahvilassa tai ostamalla jotain kaupasta.

Jos olet päättänyt vierailla tässä pakollisessa paikassa, tässä on kaikki tarvittavat tiedot Anne Frankin talon aukioloajoista ja sisäänpääsystä.

Varaa Anne Frank -kierros juutalaiskortteliin

Yöelämä Leidsepleinillä ja punaisen valon alueella

Anne Frankin talolta on noin 15 minuutin kävelymatka Leidseplein-aukiolle ja sitä ympäröiville kaduille. Se on yksi kaupungin vilkkaimmista alueista, jossa on runsaasti ravintoloita, kauppoja, baareja ja yökerhoja.

Eikö olisi hienoa kuljeskella kaduilla ja aukioilla ja sitten syödä illallista ja mennä ulos hetkeksi? Kävelykierroksellasi tulet lisäksi törmäämään maamerkkirakennuksiin, kuten seuraaviin:

 • Kunnallinen teatteri
 • American Hotel
 • Holland Casino

Haluatko pitää juhlat käynnissä? Punaisten lyhtyjen alue on noin 15 minuutin matkan päässä kaupungin keskustan suuntaan. Kiistelty paikka, mutta myös juhlapaikka, jossa on pubeja ja yökerhoja. Itse asiassa on olemassa erilaisia Red Light District -kierroksia, jotka näyttävät sinulle kaiken näkemisen arvoisen.

Olen juuri ehdottanut tapaa, jolla voit tutustua Amsterdamiin kävellen ja omaan tahtiisi; jos kuitenkin haluat ottaa kaiken irti ajasta, on olemassa järjestettyjä kiertoajeluja, jotka vievät sinut kaupungin nähtävyyksien läpi englanninkielisten oppaiden johdolla ja muiden matkailijoiden seurassa.

Varaa kierros Amsterdamin punaisen valon alueella

Päivä 2: Museot, juutalaiskortteli ja satunnainen kahvila

Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi
Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi

Toisena päivänä keskitytään muutamaan paikkaan, jotka ovat näkemisen arvoisia yksityiskohtaisesti. Amsterdamin taidetarjonta on vaikuttava, eikä vähiten siksi, että hollantilainen maalaustaiteen koulukunta on yksi taidehistorian tärkeimmistä. Se on vierailun arvoinen. On kuitenkin muitakin tapoja uppoutua kulttuuriin, jotka eivät edellytä museoon menemistä, joten suuntaamme juutalaiskortteliin syömään kosher-ruokaa ja päätämme päivän rentoutumiseen kahvilassa.

Vieraile Van Goghin museossa

Amsterdamissa on pakko nähdä. Tutustu läheltä ja henkilökohtaisesti kuuluisan hollantilaisen taidemaalarin työhön, joka on monien mielestä 1900-luvun avantgarden edelläkävijä. Museossa käy vuosittain peräti 2 miljoonaa kävijää. Tämä ei ole yllättävää, sillä sisällä on nähtävillä joitakin taidemaalarin tunnetuimpia teoksia. Esimerkiksi "Auringonkukat" tai "Perunansyöjät". Museossa säilytetään seuraavia taideaarteita:

 • 200 kankaalle
 • 500 piirustusta
 • 750 kirjallista asiakirjaa

Kaikki tämä kolmessa kerroksessa, joihin tutustuminen kokonaisuudessaan kestää 2 tuntia. Neuvon teitä kuitenkin olemaan valitsematta aivan kaikkea. Saatat selvitä siitä hämmentyneenä, ja tarkoitus on tehdä kokemuksesta mahdollisimman miellyttävä. Tässä mielessä, ellet ole taidemaalarin harrastaja, on parasta keskittyä kaikkein vertauskuvallisimpiin teoksiin.

Museo on avoinna klo 09:00-19:00, ja lippuja on saatavilla 19 eurosta alkaen. Jos haluat lisätietoja vierailusta, täällä on kaikki tiedot aukioloajoista, lipuista ja muista käytännön tiedoista, jotka koskevat vierailua Van Gogh -museossa Amsterdamissa.

Varaa opastettu kierros Van Gogh -museossa

Rijksmuseumin barokkihohtoinen loisto

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Hollantilainen maalaustaiteen koulukunta on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista. Se on synnyttänyt joitakin merkittävimpiä taideteoksia sekä Rembrandtin, Rubensin ja Vermeerin kaltaisia toistamattomia tekijöitä. Rijksmuseum on itse asiassa kansallinen maalaustaiteen museo, joten pääset tutustumaan hollantilaisen maalaustaiteen huippukohtiin.

Museon kokoelma on, kuten voitte kuvitella, valtava. Varaa siis aikaa vierailulle. Museoon tutustumiseen voi mennä reilut kolme tuntia, mutta jos et ole maalaustaiteen harrastaja, voit siirtyä suoraan keskeisten teosten , kuten Rembrandtin "Yövartio" tai Vermeerin "Maitotyttö", pariin.

Rijksmuseum on avoinna kello 09:00-17:00, ja lippuja on saatavilla 17 eurosta alkaen. Lukuun ottamatta alle 19-vuotiaita lapsia, jotka pääsevät sisään ilmaiseksi. Jos haluat lisätietoja Rijksmuseumin lipuista ja opastetuista kierroksista, täältä löydät kaiken tarvittavan.

Varaa lippusi Rijksmuseumiin

Napatkaa ruokaa juutalaiskorttelissa

1600-luvulla Amsterdamissa oli yksi Länsi-Euroopan suurimmista juutalaisyhteisöistä. Tämä johtui suurelta osin Espanjasta ja Portugalista karkotetuista juutalaisista, joista monet asettuivat Alankomaiden pääkaupunkiin. Jos haluat syventyä kaupungin heprealaiseen perintöön, suosittelen hyppäämään Rijksmuseumiin, joka on vain 25 minuutin kävelymatkan päässä.

Sieltä löydät laajan valikoiman ravintoloita, myös kosher-ravintoloita. Hinta-laatusuhde on melko hyvä, ja voit syödä 6 eurosta alkaen erikoisuuksia.

Kun olet saanut voimasi takaisin, mikset kävele tässä rauhallisessa naapurustossa? Tekemistä riittää, erityisesti Alankomaiden juutalaisten 1900-luvun ankaraan historiaan liittyvää. Itse asiassa suosittelen sinua tutustumaan joihinkin näistä paikoista:

Päätä päivä kahvilassa

Kahvila Dampkring| ©Gary Todd
Kahvila Dampkring| ©Gary Todd

Päivä on ollut kiireinen, olet nähnyt paljon, eikä ole mitään parempaa kuin ottaa viimeinen hetki rentoutua ennen kuin palaat hotelliin ja odotat seuraavaa päivää kotiinpaluuta. Olet luultavasti jo kuullut kahviloista, joissa voi polttaa marihuanaa ja hasista. Tämä on lain mukaan sallittua, mutta vain näissä laitoksissa. Kahvilat eivät suinkaan ole puoliksi salaisia tai huonomaineisia paikkoja , vaan ne ovat täysin hyväksyttyjä, ja ne ovat yleensä hyvin vilkkaita ja miellyttäviä sisätiloja.

Jos haluat kokea jotakin Amsterdamissa hyvin tyypillistä, suosittelen, että menet sinne. Nämä ovat niitä paikkoja, joissa on vaikea vierailla, jos olet missä tahansa muussa maassa. Ne ovat epäilemättä viehättäviä, vaikka tottumuksesi eivät ehkä olisikaan samanlaiset kuin niillä, jotka käyvät näissä paikoissa. Ne ovat kuitenkin baareja sanan kaikissa merkityksissä, joten jos haluat vain ottaa drinkin, sekin onnistuu. Vaikka haluaisitkin päästä pois savuista, monissa niistä on terassi, jossa voit päästä pois savuista.

Amsterdamissa on yli 200 kahvilaa, joten sellainen on helppo löytää. Useimmat niistä **sulkeutuvat klo 00:00 tai 01:**00. Jos olet utelias, tässä on muutamia suosituimpia:

Täällä voit esimerkiksi myös ruokailla. Usein näissä laitoksissa erotetaan alueet toisistaan, joten miksipä ei?

Ja nyt toinen päivä on päättymässä. Lyhyessä ajassa olemme ehtineet nähdä Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet ja nauttineet sen tarjoamista elämyksistä - haluat varmasti palata tulevaisuudessa, jos sinulla on hieman enemmän aikaa!

Jos sinulla on kiire, ota kiertoajelubussi!

Amsterdamin kiertoajelubussi| ©John D
Amsterdamin kiertoajelubussi| ©John D

Jos mielestäsi kaksi päivää ei riitä kaikkien nähtävyyksien katsomiseen joko siksi, että matkustat perheen kanssa, tai siksi, että et kestä vierailun kiihkeää tahtia, voit aina ottaa kiertoajelubussin. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat nähdä olennaiset asiat ilman, että matka kestää kauemmin kuin on tarpeen.

Siksi suosittelen, että otat yhden näistä busseista ensimmäisenä päivänä. Näin sinulla on enemmän aikaa rentoutua puistossa tai, miksipä ei, lisätä vierailuusi pari museota. Retket kestävät yleensä noin 70 minuuttia, ja niihin liittyy englanninkielinen selostus.

Liput ovat voimassa 24 tai 48 tuntia, joten jos haluat pysähtyä jossakin erityisen mielenkiintoisessa paikassa, hyppää pois ja nauti siitä! Myöhemmin voit ottaa toisen turistibussin jatkaaksesi tutkimusmatkaasi. Voit myös nauttia veneretkistä kanavia pitkin - mitä muuta voisit toivoa? Hinnat ovat yleensä seuraavat:

 • Bussi 24 tuntia: alkaen 20 €.
 • Ympärivuorokautinen bussi ja laiva: alkaen 25 €.
 • 48 tunnin bussi- ja laivamatkat: alkaen 35 €.

Jos olet kiinnostunut tästä vaihtoehdosta ja haluat lisätietoja, tässä on lisätietoja Amsterdamin parhaista kiertoajelubusseista.

Varaa paikkasi Amsterdamin kiertoajelubussiin