Van Gogh -museon: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Tämä taidegalleria on elämys sekä taiteen ystäville että taiteilijan faneille. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Van Gogh -museon: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi siitä

Van Goghin museo | ©Henry Burrows

Van Gogh -museo on yksi Amsterdamin tärkeimmistä ja maailmankuuluisimmista museoista.

Sisällä voit nauttia taiteilijan mielenkiintoisimmista kokoelmista, sanomattakaan, että se on maailman paras museo, jossa voit oppia Van Goghin elämästä ja taiteellisesta matkasta. Taiteellisen osuuden lisäksi museossa on myös matkamuisto- ja kirjakauppa siltä varalta, että haluat materialisoida muiston vierailustasi, sillä museon sisällä ei voi ottaa kuvia.

Paras vaihtoehto

Amsterdamin tarjous: Van Goghin museon liput ja kanavaristeily

Suora sisäänpääsy Van Gogh -museoon ja kanavaristeily.

Loistava vaihtoehto, jos haluat vierailla Van Gogh -museossa omaan tahtiin ja säästää toisen Amsterdamin must-do:n, laivamatkan kanaaleilla.

Lue lisää, kun selitän kaikki vaihtoehdot museossa vierailuun. Näillä lipuilla Van Gogh -museoon voit nauttia vierailusta, jossa tutustut tämän kuuluisan museon tärkeimpiin taideteoksiin. Sinun on valittava vierailusi ajankohta, ja näin saat tiettyjä etuoikeuksia, kuten jonojen välttämisen.

Lisäksi et jää paitsi mistään yksityiskohdista tämän kirjailijan suosituista teoksista varaukseen sisältyvän ääniopastuksen ansiosta. Eikä pelkästään siitä, sillä mikä olisikaan parempi suunnitelma Van Goghin taiteellisen kauneuden tarkastelun jälkeen kuin rentoutuatunnin mittaisella veneretkellä Amsterdamin kanavia pitkin? Jos tämäkin suunnitelma oli checklistallasi Alankomaiden pääkaupungissa tehtävistä asioista, voit säästää paljon tällä pakettitarjouksella.

Suositellaan, jos... olet kiinnostunut oppimaan Van Goghin henkilökohtaisesta elämästä ja sen vaikutuksesta hänen taiteilijauraansa sekä oppimaan muista näkökohdista, jotka eivät näy selvästi taideteoksissa, lippuun sisältyvän ääniopastuksen ansiosta.

Kuinka paljon liput Amsterdamin Van Gogh -museoon maksavat?

Museon liput| ©Carollina_Li
Museon liput| ©Carollina_Li

Liput Van Gogh -museoon maksavat tällä hetkellä noin 22 euroa (alle 18-vuotiaille ilmainen, kunhan he eivät kuulu kouluryhmään).

Opiskelijat saavat myös 10 euron alennetun pääsymaksun, mutta vain arkipäivisin. Lippujen hinnat voivat kuitenkin olla korkeammat, jos ne osuvat samaan aikaan jonkin vaihtuvan näyttelyn kanssa, sillä ne sisältyvät aina lipun hintaan. Päämuseoon tai erikoisnäyttelyihin ei ole saatavilla erillisiä lippuja.

Miten lippuja voi ostaa?

Lippuja on saatavilla vain verkossa, sillä niitä ei myydä itse museossa. Kaikki Van Gogh -museon liput ovat aikalippuja, joten ole täsmällinen äläkä jätä asiaa viime hetkeen (jos myöhästyt puoli tuntia, et pääse sisään).

Sisältyvätkö liput turistipassiin?

Van Goghin museoon pääsee Alankomaiden museokortilla Museumkaart ja iAmsterdam-kortilla, joka on yksi Amsterdamin turistipasseista.

Varaa liput ja kierrokset Van Gogh -museoon

Onko Amsterdamin Van Gogh -museossa järjestetty opastettuja kierroksia, ja ovatko ne sen arvoisia?

Kierrokset Van Gogh -museossa Amsterdamissa| ©Paul S.
Kierrokset Van Gogh -museossa Amsterdamissa| ©Paul S.

Van Gogh -museossa on useita erilaisia opastettuja kierroksia. Ne eroavat toisistaan kestoltaan ja ominaisuuksiltaan. Mitä pidempi kierros on, sitä enemmän taidetta näkee ja sitä yksityiskohtaisempi se on, ja sitä pidempään kierroksella voidaan myös vastata kysymyksiin ja epäilyihin, vaikka kierroksen enimmäiskesto on yleensä 3 tuntia. Joka tapauksessa pelkkä museossa vierailu ammattitaitoisen oppaan kanssa riittää arvostamaan paremmin Van Gogh -museon kuuluisia teoksia.

Yleisten kierrosten (jotka eivät vaadi jonotusta ja kestävät 2,5 tuntia) lisäksi on myös erityisiä kierroksia:

 • Tämä on vain sinulle ja ryhmällesisuunnattu kierros, jossa keskitytään erityisesti sinun kiinnostuksen kohteisiisi. Yksityisellä kierroksella voit keskittyä tiettyihin kokoelmiin tai Van Goghin teoksiin jossakin hänen vaiheistaan.
 • Lasten- ja perhekierrokset: Tämäntyyppisillä kierroksilla keskitytään tarjoamaan kokemuksia, joista voivat nauttia myös taiteeseen perehtymättömät henkilöt.
 • Sinulla on myös mahdollisuus ostaa yhteinen opastettu kierros Rijksmuseumin kanssa. Jos aiot vierailla tässä toisessa suuressa museossa Amsterdamissa, yhdistetyn paketin avulla et jää paitsi mistään yksityiskohdasta näiden kahden kokoelman nähtävyyksistä.

Varaa vierailu Van Gogh -museoon ja Rijksmuseumiin

Miten pääset Van Gogh -museoon Amsterdamissa?

Amsterdamin raitiovaunu| ©Gary Todd
Amsterdamin raitiovaunu| ©Gary Todd

Van Gogh -museoon pääsee monella tavalla. Seuraavassa on yksityiskohtaiset tiedot kustakin niistä:

 • Tämä kestää noin 8 minuuttia ja maksaa 1-2 €. Tämä on halvin tapa päästä Amsterdamista Van Gogh -museoon raitiovaunulinjalla 2 (voit käyttää myös raitiovaunulinjoja 5 ja 12). Muista, että raitiovaunu on yksi parhaista tavoista liikkua Amsterdamissa.
 • Nopein tapa päästä Amsterdamista Van Gogh -museoon on taksi. Se maksaa 10-13 €, ja matka keskustasta kestää noin 4 minuuttia.
 • Sinulla on myös mahdollisuus matkustaa bussilla, joka on bussi 347 tai 357. Matka kestää noin 10 minuuttia.
 • Ja tietysti sinulla on myös mahdollisuus saapua paikalle autolla. Lähin pysäköintialue on Q-Park, joka sijaitsee Museumpleinin alapuolella.

Van Gogh-museo sijaitsee Amsterdamin museoalueen sydämessä. Tämä on eduksi, sillä vierailun jälkeen voit käydä Rijksmuseumissa. Ja jos mielesi tekee vaihtaa suunnitelmaa, myös suosittu ja erehtymättömän näköinen Heineken Experience on lähellä.

Varaa Amsterdam Savings Pack

Amsterdamin Van Gogh-museon aukioloajat

Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi
Van Gogh -museon ulkotilat| ©Marcelo Campi

Amsterdamissa sijaitsevan Van Gogh -museon aukioloajat vaihtelevat usein, mutta yleensä vain noin tunnin verran. Museo on avoinna päivittäin klo 9-17 ja viikonloppuisin klo 10-18.

Jos matkustat Amsterdamiin talvella tai syksyllä (joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta), ei kannata vierailla maanantaisin, sillä silloin museo on yleensä suljettu. Sesonkiaikana (yleensä pääsiäisestä marraskuun alkuun) Van Gogh -museo sulkeutuu klo 18.00 (perjantaisin klo 22.00).

Kesälomien aikana heinäkuun puolivälistä syyskuun alkuun Van Gogh -museo on avoinna kello 9.00-19.00, ja se sulkeutuu lauantaina kello 21.00 ja perjantaina kello 22.00. Parhaat ajat Van Gogh -museossa vierailulle ovat heti avajaisissa (yritä lopettaa vierailu ennen kello 11.00) ja myöhään iltapäivällä (kello 15.00 jälkeen). Museo on hyvin ruuhkainen kello 11:00-15:00, erityisesti viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Varaa liput ja vierailut Van Gogh -museoon

Kuinka paljon aikaa tarvitset Van Gogh -museossa käymiseen Amsterdamissa?

Van Gogh -museon julisteet| ©pienw
Van Gogh -museon julisteet| ©pienw

Keskimääräinen kävijä käyttää 1 tunnin ja 15 minuuttia tutustuakseen kunnolla pysyvään kokoelmaan. Tässä ajassa ei ole mukana vierailua museon muissa tiloissa, sillä museossa on kahvila, matkamuistomyymälä pohjakerroksessa ja kirjakauppa kolmannessa kerroksessa, joissa on laaja valikoima Van Goghin elämästä ja työstä inspiroituneita tuotteita.

Varaa vierailu Van Gogh -museoon ja Rijksmuseumiin

Tärkeimmät teokset, joita ei kannata jättää väliin Van Gogh -museossa Amsterdamissa

Perunansyöjät| ©Minke Wagenaar
Perunansyöjät| ©Minke Wagenaar

Museossa on maailman suurin kokoelma Van Goghin maalauksia ja piirroksia. Se on Alankomaiden suosituin museo. Ei siis ihme, että mietit, mitkä ovat tämän museon tärkeimmät ja pakolliset teokset.

 • Näihin teoksiin kuuluu muun muassa Perunansyöjät, taiteilijan ensimmäinen mestariteos, jossa Van Gogh kuvaa hollantilaista talonpoikaisperhettä.
 • Toinen kiinnostava teos on Makuuhuone, kolmen maalauksen sarja, joka kuvaa hänen makuuhuoneensa Arlesissa. Vaikka ne ovat esillä kolmessa eri museossa (Van Gogh Museum Amsterdamissa, Art Institute of Chicagossa ja Musée d'Orsay Pariisissa), täällä säilytettävä maalaus on tunnetuin.
 • Kolmas kiinnostava teos on Mantelinkukka, joka on Vincent Van Goghin lahja vastasyntyneelle veljenpojalleen, veljensä Theon pojalle.
 • Neljäs teos, joka kannattaa nähdä, on Vehnäpelto ja varikset, jota on pitkään pidetty Van Goghin viimeisenä maalauksena.
 • Ja lopuksi on mainittava erityisesti Auringonkukat, joka on museon edustavin teos.

Varaa opastettu kierros Van Gogh -museoon

Vinkkejä Van Gogh -museossa vierailuun Amsterdamissa

Koe taide Van Goghissa| ©Tomasz Baranowski
Koe taide Van Goghissa| ©Tomasz Baranowski
 • Varaa liput etukäteen verkossa ja vältä tyypilliset jonot. Museoviranomaiset takaavat sisäänpääsyn voimassa olevan lipun haltijoille.
 • Muista, että hollantilainen museokortti(Museumkaart) ja iAmsterdam-kortti, yksi Amsterdamin turistipasseista, voidaan hyväksyä sisäänpääsyyn.
 • Käytä museossa käydessäsi aikaa ja vältä menemistä sateisena päivänä.
 • Vaikka jono museon edessä näyttää pitkältä, se etenee nopeasti, joten ole kärsivällinen.
 • Museossa on valokuvauskielto, ja sääntöä noudatetaan tiukasti. Muistoksi vierailustasi voit poiketa museokaupassa.
 • Joitakin Van Goghin tunnetuimpia teoksia, kuten Tähtimäinen yö, ei ole esillä Amsterdamin Van Gogh -museossa. Tee siis tutkimusta ennen kuin menet etsimään tiettyä taiteilijan teosta.
 • Älä ota mukaan suuria matkatavaroita, sillä museo ei tarjoa säilytystiloja.
 • Käytä mukavia kenkiä ja ota varmuuden vuoksi mukaan sateenvarjo, sillä Amsterdamin sää on hieman arvaamaton. Tässä on lisää vinkkejä Amsterdamin vierailua varten.

Varaa liput ja vierailut Van Gogh -museoon

Miksi kannattaa käydä Van Goghin museossa Amsterdamissa?

Van Goghin museo, Amsterdam| ©Viator.com
Van Goghin museo, Amsterdam| ©Viator.com

Amsterdamissa sijaitsevassa Van Gogh -museossa on noin 200 maalausta, 400 piirustusta ja 700 kirjettä hollantilaiselta taiteilijalta Vincent van Goghilta. Museossa on myös laaja kokoelma taiteilijan nykytaideteoksia ja hänen omaan tyyliinsä vaikuttaneita teoksia, kuten hänen japanilaisia grafiikoita sisältävä kokoelmansa. Museossa on myös muiden nykytaiteilijoiden sekä impressionististen ja jälki-impressionististen taiteilijoiden teoksia.

Van Goghin teokset on järjestetty kronologisesti viiteen ajanjaksoon.

Kukin niistä edustaa eri ajanjaksoa hänen elämässään: Alankomaat, Pariisi, Arles, Saint-Remy ja Auvers-sur-Oise. Esillä olevat teokset vaihtuvat usein lainateosten ansiosta.Tilapäisnäyttelyt ovat usein poikkeuksellisen laadukkaita, ja ne sisältyvät opastettuihin kierroksiin.

Varaa opastettu kierros Van Gogh -museossa

Tämä on Amsterdamissa sijaitsevan Van Gogh -museon museokauppa

Museokaupan sisällä| ©Rob Dammers
Museokaupan sisällä| ©Rob Dammers

Van Gogh -museokauppa sijaitsee pääsisäänkäynnin lähellä, ja sinne pääsee vain museon kautta. Se on avoinna joka päivä tavanomaisina aukioloaikoina, ja siellä on kokoelma ainutlaatuisia Van Gogh -tuotteita, kuten toimistotarvikkeita, kirjoja, maalausten jäljennöksiä ja laaja valikoima opetustuotteita lapsille.

Myymälästä voi ostaa Vincent van Goghin töiden innoittamia matkamuistoja, mutta myös ainutlaatuisia tuotteita, jotka on luotu yhteistyössä kansainvälisten suunnittelijoiden ja tuotemerkkien kanssa. Myymälässä on myös laaja valikoima Vincent van Goghia ja hänen aikalaisiaan käsitteleviä kirjoja.

Varaa Van Gogh Savings Pack, johon sisältyy risteily ja liput Van Gogh -museoon

Missä syödä lähellä Van Goghin museota Amsterdamissa

Bagelien syöminen Bagels & Beans -ravintolassa| ©ChantelleJaune
Bagelien syöminen Bagels & Beans -ravintolassa| ©ChantelleJaune

Vaikka museon sisällä ei tosiaankaan ole kahvilaa tai ruokapaikkaa sellaisenaan, sen ympärillä on useita paikkoja.

 • Kävelymatkan päässä Van Gogh -museosta on Bagels & Beans, paikallinen ketju, joka tunnetaan edullisista voileivistä ja kahvista, jotka on valmistettu luomu- ja kestäviltä tiloilta hankituista raaka-aineista, sekä ruokalistoista, jotka vaihtelevat salaateista taidokkaampiin ruokiin.
 • Sama Sebo on myös toinen paikka, jossa voit rentoutua ja nauttia hyvää ruokaa menettämättä liikaa, sillä se sijaitsee hyvin lähellä museota. Siellä on tarjolla lounasmenuja, mutta voit myös tilata à la carte. Yksi heidän kuuluisimmista menuistaan on perinteinen Rijsttafel, joka koostuu kymmenistä paikalliselle keittiölle tyypillisistä minisivuruuista.

Varaa vierailu Van Gogh -museoon ja Rijksmuseumiin