Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 tekemistä Amsterdamissa elokuussa

Elokuussa on hyvät lämpötilat, kun Amsterdamin kanaalit ja puistot kuhisevat elämää. Se on yksi parhaista kuukausista nauttia kaupungista, ja tässä postauksessa kerron, miksi.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

11 tekemistä Amsterdamissa elokuussa

Veneet Amsterdamin kanavilla | ©Ethan Hu

Elokuu on Amsterdamissa värien ja tunnelman juhlaa. Lämpimät lämpötilat saavat ihmiset ulos kaduille, ja kaupungin kanavat ja puistot ovat täynnä elämää ja tunnelmaa. Se on festivaalien ja ulkoilma-aktiviteettien kuukausi.

Tämän vuoksi tämä on yksi vuoden parhaista kuukausista vierailla Amsterdamissa, jossa on kuitenkin paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Jos haluat mennä tarkemmin yksityiskohtiin ja selvittää, mitä hollantilaisessa kaupungissa kannattaa tehdä elokuussa, lue lisää.

1. Paras aika vuodesta pyöräillä kaupungissa

Polkupyörät ovat Alankomaiden käytetyin liikenneväline.| ©Anneke Vermeulen
Polkupyörät ovat Alankomaiden käytetyin liikenneväline.| ©Anneke Vermeulen

Yksi Amsterdamin asioista, joka tekee matkailijoihin suurimman vaikutuksen, on kaupungin polkupyörien määrä. Ei ihme, että sitä pidetään maailman parhaana pyöräilykaupunkina, ja siitä on tullut todellinen perinne. Pyöräily Amsterdamissa on paras tapa tuntea olonsa aidoksi amsterdamilaiseksi.

Elokuu on myös täydellinen kuukausi vuokrata polkupyörä, sillä harvoin on parempi sää siihen. Vaihtoehtoja pyörän hankkimiseen ei ole puutetta. Suosittelen tutustumaan Amsterdamin parhaisiin turistipasseihin, joista osaan sisältyy mahdollisuus käyttää julkisia polkupyöriä kaikkialla kaupungissa.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

2. Ainutlaatuinen tilaisuus yöristeilyyn ulkoilmassa

Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan
Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan

Risteily Amsterdamin kanaaleilla on ehdoton kokemus ympäri vuoden. Elokuussa siitä voi kuitenkin nauttia eniten, erityisesti Amsterdamin yöllisillä kanaaliristeilyillä. Muina vuodenaikoina vallitsevat kylmät lämpötilat tekevät lähes mahdottomaksi nauttia yöristeilystä kanavia pitkin ulkoilmassa, kun taas elokuussa voit paitsi tehdä niin myös nauttia illallisen ulkoilmassa laivalla.

Se on erityisen suositeltavaa elokuussa, sillä kaupunki henkii erityistä juhlatunnelmaa tämän kuukauden lukuisten festivaalien ja juhlien ansiosta, jotka täyttävät kanavien rannat valolla ja väreillä.

Varaa yöristeily Amsterdamissa

3. Mikä olisikaan parempi tapa voittaa kuumuus kuin viileä olut?

Heineken-museo| ©Philip M
Heineken-museo| ©Philip M

Amsterdam on yksi maailman olutpääkaupungeista, eikä vähiten siksi, että siellä sijaitsee yhden maailman arvostetuimman tuotemerkin, Heinekenin, panimo. Hollantilaisessa kaupungissa sijaitsee alkuperäinen panimo, jossa tämä tuotemerkki aloitti oluen valmistuksen. Tässä postauksessa kerron , miten voit nauttia Heineken Experience -elämyksestä.

Tämä interaktiivinen näyttely on omistettu tuotemerkin historialle ja oluiden valmistukselle. Ja tietysti siihen sisältyy oluenmaistelu. Oluen ystäville tämä on ehdoton vierailukohde ja erittäin sopiva vaihtoehto Amsterdamin elokuulle.

Varaa lippu Heinken Experience -risteilylle risteilyllä

4. Paras paikka paeta kuumuutta... Jääbaari

Xtracold-palkki| ©Veropup
Xtracold-palkki| ©Veropup

Se ei ole tavallista, mutta olet todennäköisesti jäänyt kiinni elokuun helteisenä päivänä, jolloin lämpötila on yli 30 astetta. Niinä päivinä on yksi paikka, jossa kannattaa käydä, ja se on melkeinpä pakollinen. Xtracold. Tämä baari on tehty... jäästä! Onko parempaa paikkaa paeta kuumuutta? Tässä paikassa lämpötila pidetään jatkuvasti 10 astetta pakkasessa. Mutta älä huoli, jos sinulla on shortsit.

Kun pääset sisään baariin, saat lämpövaatteet, jotka auttavat sinua selviytymään kylmästä, ja hintaan sisältyy kolme kylmää juomaa. Älä huoli, sillä jäätä riittää. Xtracold on yksi Amsterdamin suosituimmista nähtävyyksistä erityisesti kesäisin, joten suosittelen hankkimaan liput etukäteen.

Varaa liput Amsterdamin jääbaariin

5. Nauti Grachtenfestivalista, kanaalien festivaalista

Grachtenfestival| ©HankBar
Grachtenfestival| ©HankBar

Elokuussa järjestetään yksi vuoden tärkeimmistä kulttuuri- ja juhlatapahtumista. Tämä on Grachtenfestival, joka tunnetaan paremmin kanavien festivaalina. Joka elokuun toisena viikonloppuna ja kymmenen päivän ajan kanavat täyttyvät veneistä, jotka ovat täynnä muusikoita, ja eri puolilla kaupunkia järjestetään yli 150 klassisen musiikin, jazzin ja muiden genrejen konserttia.

Samaan aikaan järjestetään myös Junior Grachtenfestival, joka on sama festivaali, mutta jossa on lapsille suunnattuja konsertteja, mikä on ihanteellista, jos vierailet Amsterdamissa lasten kanssa. Jos olet musiikin ystävä ja haluat matkustaa Amsterdamiin, elokuu on oikea kuukausi sinulle.

6. Elokuu on festivaalien kuukausi

Uitmarkt-festivaali| ©Naval S
Uitmarkt-festivaali| ©Naval S

Amsterdamissa on mahdotonta kyllästyä elokuussa. Vaikka Grachtenfestival on tärkein festivaali ja ansaitsee erillisen maininnan, elokuussa on lukuisia muitakin festivaaleja jokaiseen makuun. Sitä ei turhaan kutsuta juhlakuukaudeksi.

Yksi tunnetuimmista on Uitmarkt. Tämä on perhefestivaali, jossa on lapsille sopivia konsertteja ja teatteriesityksiä. Komedian ystäville on Comedytrain International Summer Festival ja urbaanin tanssin ystäville Summer Dance Forever. He eivät ole ainoita, sillä Amsterdamin elokuun kulttuurikalenteri näyttää olevan loputon. Voit tutustua tapahtumiin täällä.

7. Kesäaktiviteetit Vondelparkissa

Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Vondelpark on Amsterdamin tärkein kaupunkipuisto, ja elokuussa siitä tulee kaupungin elämän keskipiste. Puisto on täynnä viheralueita, joilla järjestetään piknikkejä, pyöräilijöitä ja urheilijoita, ulkoilmateattereita, joissa järjestetään ilmaisia konsertteja, ja jopa ulkoilmaelokuvanäytöksiä.

Jos matkustat lasten kanssa, se on myös loistava vaihtoehto, sillä puistossa on monia lapsiystävällisiä aktiviteetteja ja satoja lasten leikkipaikkoja. Kuten huomaat, Amsterdamin Vondelpark on yksi parhaista paikoista nauttia kesästä, ja se on ehdoton nähtävyys, jos matkustat hollantilaiseen kaupunkiin elokuussa.

8. Uiminen kaupungin kaupunkirannoilla

Scheveningenin ranta Amsterdamissa| ©Sven Wusch
Scheveningenin ranta Amsterdamissa| ©Sven Wusch

Elokuu ja kesä ovat synonyymejä rannoille. Äläkä luule, että Amsterdam ei ole kelvollinen kohde auringosta ja hiekasta nauttimiseen. Hollantilaisessa kaupungissa on suuri määrä kaupunkirantoja, jotka ovat täydellisiä kesän nauttimiseen elokuussa. Parhaita ovat StranZuid, Blijburg aan Zeen, Pllek, Dok ja Bloemendaal aan Zee.

Kaikki ne ovat täydellisiä aamuisin perheen hauskanpitoon, ja kun ilta laskee, ne täyttyvät DJ:stä, elävästä musiikista ja juhlatunnelmasta. Älä siis unohda uima-asuasi kotiin, sillä Amsterdamissa sille on käyttöä.

9. Kaupunki täyttyy väreistä Pride-juhlallisuuksia varten

Pride-kulkue Amsterdamin kanaaleilla| ©Shutterstock
Pride-kulkue Amsterdamin kanaaleilla| ©Shutterstock

Amsterdam tunnetaan yhtenä maailman siedettävimmistä ja vapaimmista kaupungeista. Siksi homoylpeysfestivaali on niin suuri tapahtuma, johon osallistuu tuhansia ihmisiä. Se järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja sen tärkein nähtävyys on värikäs paraati kaupungin pääkanavia pitkin.

Kyseessä ei ole vain Lgtbi+-yhteisön juhlat, vaan Amsterdamin vapauden juhla. Pride-juhliin kuuluu myös konsertteja, keskusteluja ja kanavavenejuhlia.

.

10. Elokuu on baarien terassien kuukausi

Kerroksessa 17| ©Keli S
Kerroksessa 17| ©Keli S

Terassilla juominen ei ole suinkaan ainutlaatuista Amsterdamissa. Kanavien kaupungissa on kuitenkin joitakin erikoisimpia terasseja, joihin voit tutustua. Elokuussa hyvän sään ansiosta monet baarit pystyttävät terasseja kanavaveneiden sisälle. Monet kaupungin näköalaterasseista ovat myös hyvin tunnettuja.

Ramada Apollo -hotellin 17. kerroksessa sijaitseva Floor 17 tai Hilton Doubletreen terassilla sijaitseva Skylounge ovat tunnetuimpia. Elokuu tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia Amsterdamin upeilla terasseilla drinkkejä, joista voi nauttia vain kesäkuukausina.

11. Piknik kaupungin puistoissa

Piknik Museumpleinillä| ©Pete Martin
Piknik Museumpleinillä| ©Pete Martin

Yksi Amsterdamin suosituimmista kesäaktiviteeteista on piknik. Piknikretket ovat sallittuja monissa kaupungin puistoissa, ja ne ovat erittäin suositeltava elokuun kokemus kanavien kaupungissa.

Vondelparkin lisäksi Amsterdamin parhaita viheralueita ovat Van Gogh -museon ja Stedelijk-museon vieressä sijaitseva Museumpleinin puisto, Pijpin kaupunginosassa sijaitseva Sarphatin puisto ja Oostin kaupunginosassa sijaitseva Oosterpark. Kaikissa on katuruokakojuja ja suuria varjoisia nurmikkoalueita kesäpiknikille.

.

Amsterdamin lämpötilat elokuussa

Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen
Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen

Voin varmasti sanoa, että elokuu on Amsterdamissa vuoden kuuminta aikaa. Amsterdamin kesät eivät ole erityisen kuumia, ja elokuussa korkein lämpötila on noin 20 astetta. Joinakin päivinä lämpötila voi nousta lähelle 30 astetta, mutta harvoin se nousee yli 30 asteen. Alimmat lämpötilat vaihtelevat yleensä 12 ja 14 celsiusasteen välillä. Lyhyesti sanottuna kyseessä on viileä ja miellyttävä kesä, jossa kuumuudella ei ole suurta merkitystä.

Elokuussa ei kuitenkaan ole epätavallista, että taivas on pilvinen. Elokuussa noin 45 prosenttia päivistä on pilvisiä. Elokuussa sateen todennäköisyys on 30 prosenttia.

Amsterdamin turistijoukot elokuussa

Puistosta nauttiminen Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen
Puistosta nauttiminen Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen

Kesä on Amsterdamin sesonkiaikaa. Loma-aikojen ja ennen kaikkea hyvien lämpötilojen ansiosta kaupunki on täynnä turisteja. Lisäksi on useita festivaaleja, jotka houkuttelevat tuhansia ihmisiä.

Tämän vuoksi hotellihuoneen tai ravintolavarauksen saaminen on tässä kuussa kaikkein vaikeinta. Museoihin ja nähtävyyksiin on enemmän jonoja, joten elokuussa on lähes pakko varata kaikki paikat etukäteen.

Amsterdamin hinnat elokuussa

Maksaminen euroina| ©cottonbro
Maksaminen euroina| ©cottonbro

Kuten sesonkikuukausille on tyypillistä, hinnat nousevat huomattavasti. Itse asiassa elokuu on heinäkuun jälkeen kallein kuukausi vierailla Amsterdamissa. Suuren kysynnän vuoksi hotellien ja turistiasuntojen hinnat nousevat huomattavasti. Ravintoloissa syöminen on usein myös kalliimpaa, etenkin lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä sijaitsevissa ravintoloissa.

Mitä pakata Amsterdamiin elokuussa

Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley
Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley

Amsterdamin kesä on hieman erilainen kuin mihin olemme tottuneet Espanjassa. Lämpötilat ovat leudommat ja yöt viileämmät, joten sinun on pakattava matkatavarasi eri tavalla. Elokuussa Amsterdamiin matkustavan kannattaa pakata matkalaukkuun seuraavat välttämättömät tavarat:

  • Tyypilliset kesähousut ja lyhyet T-paidat.
  • Mukavat, siistitkengät nähtävyyksiä varten.
  • Kevyt takki ja lämpimämmät vaatteet viileämpiä päiviä ja öitä varten.
  • Uimavaatteet ja varvassandaalit Amsterdamin keinotekoisilla rannoilla vierailua varten.
  • Mackintosh on parempi kuin sateenvarjo, sillä Amsterdamissa tuulee usein kovaa.