11 tekemistä Amsterdamissa elokuussa

Elokuussa on hyvät lämpötilat, kun Amsterdamin kanaalit ja puistot kuhisevat elämää. Haluatko tietää, miksi se on yksi parhaista ajankohdista nauttia kaupungista?

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

11 tekemistä Amsterdamissa elokuussa

Veneet Amsterdamin kanavilla | ©Ethan Hu

Elokuu on Amsterdamissa värien ja tunnelman juhlaa. Lämpimät lämpötilat saavat ihmiset ulos kaduille, ja kaupungin kanaalit ja puistot heräävät eloon. Se on festivaalien ja ulkoilma-aktiviteettien kuukausi.

Lue lisää parhaista asioista, joita hollantilaiskaupungissa voi tehdä elokuussa.

1. Paras aika vuodesta pyöräilyyn kaupungissa

Polkupyörät ovat suosituin liikennemuoto Alankomaissa.| ©Anneke Vermeulen
Polkupyörät ovat suosituin liikennemuoto Alankomaissa.| ©Anneke Vermeulen

Yksi Amsterdamissa matkailijoihin eniten vaikutusta tekevistä asioista on polkupyörien määrä kaupungissa. Ei ihme, että sitä pidetään maailman parhaana pyöräilykaupunkina, josta on tullut todellinen perinne. Pyöräretki Amsterdamissa on paras aktiviteetti, jonka voit tehdä tunteaksesi itsesi paikalliseksi.

Elokuu on myös loistava kuukausi vuokrata pyörä, sillä harvoin on parempaa aikaa vuokrata pyörä. Vaihtoehdoista ei tule olemaan pulaa, jos haluat hankkia pyörän. Suosittelen tutustumaan Amsterdamin parhaisiin nähtävyyspasseihin, joista osaan sisältyy mahdollisuus käyttää julkisia polkupyöriä koko kaupungissa.

Varaa pyöräretki Amsterdamiin

2. Ainutlaatuinen tilaisuus yölliselle ulkoilmaristeilylle

Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan
Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan

Risteily Amsterdamin kanavilla on ehdoton elämys ympäri vuoden. Elokuussa voit kuitenkin nauttia siitä eniten, erityisesti Amsterdamin yöllisillä kanaaliristeilyillä. Kylmät lämpötilat muina vuodenaikoina tekevät melkein mahdottomaksi nauttia yöristeilystä kanaaleilla ulkoilmassa, kun taas elokuussa voit paitsi tehdä niin, myös nauttia illallisen ulkoilmassa laivalla.

Se on erityisen suositeltavaa elokuussa, sillä kaupunki henkii erityistä juhlatunnelmaa tämän kuukauden lukuisten festivaalien ja juhlien ansiosta, jotka täyttävät kanavien rannat valolla ja väreillä.

Varaa yöristeily Amsterdamissa

3. Mikä olisikaan parempi tapa voittaa kuumuus kuin viileä olut?

Heineken-museo| ©Philip M
Heineken-museo| ©Philip M

Amsterdam on yksi maailman olutpääkaupungeista, eikä vähiten siksi, että siellä sijaitsee yhden maailman arvostetuimman tuotemerkin, Heinekenin, panimo. Hollantilaisessa kaupungissa sijaitsee alkuperäinen panimo, jossa tuotemerkki aloitti oluen valmistuksen. Tässä postauksessa kerron , miten voit nauttia Heineken Experience -elämyksestä.

Tämä interaktiivinen näyttely on omistettu tuotemerkin historialle ja sille, miten he valmistavat oluensa. Ja tietysti siihen kuuluu myös oluenmaistelu. Oluen ystäville tämä on ehdoton vierailukohde ja erittäin sopiva vaihtoehto elokuulle Amsterdamissa.

Varaa lippusi Heinken Experience with Cruise -tapahtumaan

4. Paras paikka paeta kuumuutta... Jääbaari

Xtracold-baari| ©Veropup
Xtracold-baari| ©Veropup

Se ei ole tavallista, mutta elokuussa jäät todennäköisesti kiinni helteisenä päivänä, jolloin lämpötila on yli 30 astetta. Sellaisina päivinä on yksi paikka, jossa on melkein pakko käydä, Xtracold. Se on baari, joka on tehty... jäästä! Onko parempaa paikkaa paeta kuumuutta? Tässä paikassa lämpötila pysyy jatkuvasti 10 astetta pakkasella. Mutta ei hätää, jos sinulla on shortsit.

Sisäänpääsymaksun yhteydessä saat lämpövaatteet, jotka auttavat sinua selviytymään kylmyydestä, ja hintaan sisältyy kolme kylmää juomaa. Älä huolehdi, sillä jäätä riittää. Xtracold on yksi Amsterdamin suosituimmista turistinähtävyyksistä etenkin kesäisin, joten suosittelen hankkimaan liput etukäteen.

Varaa liput Amsterdamin jääbaariin

5. Nauti Grachtenfestivalista eli kanavien festivaalista

Grachtenfestival| ©HankBar
Grachtenfestival| ©HankBar

Yksi vuoden tärkeimmistä kulttuuri- ja juhlatapahtumista järjestetään elokuussa. Se on Grachtenfestival, joka tunnetaan paremmin kanavien festivaalina. Joka elokuun toisena viikonloppuna ja kymmenen päivän ajan kanavat täyttyvät veneistä, jotka ovat täynnä muusikoita, ja eri puolilla kaupunkia järjestetään yli 150 klassisen musiikin, jazzin ja muiden musiikkilajien konserttia.

Samaan aikaan järjestetään myös Junior Grachtenfestival, joka on sama festivaali, mutta jossa on konsertteja lapsille, mikä on ihanteellista, jos vierailet Amsterdamissa lasten kanssa. Jos olet musiikin ystävä ja haluat matkustaa Amsterdamiin, elokuu on oikea kuukausi sinulle.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

6. Elokuu on festivaalien kuukausi

Uitmarkt-festivaali| ©Naval S
Uitmarkt-festivaali| ©Naval S

Elokuussa Amsterdamissa on mahdotonta kyllästyä. Vaikka Grachtenfestival on tärkein festivaali ja ansaitsee erillisen maininnan, elokuu on myös festivaalien kuukausi jokaiseen makuun ja makuun. Sitä ei turhaan kutsuta festivaalien kuukaudeksi.

Yksi tunnetuimmista on Uitmarkt. Kyseessä on perhefestivaali, jossa on lapsille sopivia konsertteja ja teatteriesityksiä. Komedian ystäville on Comedytrain International Summer Festival ja urbaanin tanssin ystäville Summer Dance Forever. He eivät ole ainoita, sillä elokuun kulttuurikalenteri Amsterdamissa tuntuu olevan loputon. Voit tutustua tapahtumiin täällä.

7. Kesäaktiviteetit Vondelparkissa

Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Vondelpark on Amsterdamin tärkein kaupunkipuisto, ja elokuussa siitä tulee kaupungin elämän keskipiste. Puisto on täynnä viheralueita, joilla järjestetään piknikkejä, pyöräilijät ja urheilijat kerääntyvät sinne parveilemaan, siellä on ulkoilmateattereita, joissa järjestetään ilmaisia konsertteja, ja jopa ulkoilmaelokuvanäytöksiä.

Jos matkustat lasten kanssa, puisto on myös loistava vaihtoehto, sillä siellä on paljon lapsiystävällisiä aktiviteetteja ja satoja lasten leikkipaikkoja. Kuten huomaat, Amsterdamin Vondelpark on yksi parhaista paikoista nauttia kesästä ja ehdoton vierailukohde, jos matkustat hollantilaiskaupunkiin elokuussa.

.

8. Uiminen kaupungin kaupunkirannoilla

Scheveningenin ranta Amsterdamissa| ©Sven Wusch
Scheveningenin ranta Amsterdamissa| ©Sven Wusch

Elokuu ja kesä ovat synonyymi rannoille. Äläkä luule, etteikö Amsterdam olisi loistava kohde auringon ja hiekan suhteen. Hollantilaiskaupungissa on suuri määrä kaupunkirantoja, jotka ovat täydellisiä elokuun kesästä nauttimiseen. Parhaita ovat StranZuid, Blijburg aan Zeen, Pllek, Dok ja Bloemendaal aan Zee.

Kaikki ne sopivat aamuisin täydellisesti perheen hauskanpitoon, ja illan tullen ne täyttyvät DJ:stä, elävästä musiikista ja bileilmapiiristä. Älä siis unohda uima-asuasi kotiin, Amsterdamissa sille on käyttöä.

9. Kaupunki muuttuu värikkääksi Pride-juhlallisuuksien vuoksi

Pride-kulkue Amsterdamin kanaaleilla| ©Shutterstock
Pride-kulkue Amsterdamin kanaaleilla| ©Shutterstock

Amsterdam tunnetaan yhtenä maailman suvaitsevaisimmista ja vapaimmista kaupungeista. Siksi homopride on niin suuri tapahtuma, johon osallistuu tuhansia ihmisiä. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän juhlan vetonaula on värikäs paraati kaupungin pääkanavia pitkin.

Se ei ole vain LGTBI+-yhteisön juhla, vaan Amsterdamin vapauden juhla. Myös konsertit, keskustelut ja kanaalivenejuhlat ovat osa Pride-juhlia.

.

10. Elokuu on baarien terassien kuukausi

Kerroksessa 17| ©Keli S
Kerroksessa 17| ©Keli S

Terassilla juominen ei ole suinkaan ainutlaatuista Amsterdamissa. Mutta kanaalien kaupungissa on kuitenkin joitakin erikoisimpia terasseja, joihin voi tutustua. Elokuussa monet baarit pystyttävät hyvän sään ansiosta terasseja kanaaliveneiden sisälle. Myös monet kaupungin panoraamaterassit ovat tunnettuja.

Ramada Apollo -hotellin 17. kerroksessa sijaitseva Floor 17 tai Hilton Doubletree -hotellin terassilla sijaitseva Skylounge ovat tunnetuimpia. Elokuu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Amsterdamin upeilla terasseilla drinkkejä, joista voi nauttia vain kesäkuukausina.

11. Piknik kaupungin puistoissa

Piknik Museumpleinillä| ©Pete Martin
Piknik Museumpleinillä| ©Pete Martin

Yksi Amsterdamin suosituimmista kesäaktiviteeteista on piknikretkeily. Piknikit ovat sallittuja monissa kaupungin puistoissa, ja ne ovat erittäin suositeltava elokuun kokemus kanaalien kaupungissa.

Vondelparkin lisäksi Amsterdamin parhaita viheralueita ovat Van Gogh -museon ja Stedelijk-museon vieressä sijaitseva Museumpleinin puisto, Pijpin kaupunginosassa sijaitseva Sarphatin puisto ja Oostin kaupunginosassa sijaitseva Oosterpark. Kaikissa on katuruokakojuja ja suuria varjoisia nurmikkoalueita kesäpiknikille.

.

Amsterdamin lämpötilat elokuussa

Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen
Kesä Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen

Amsterdamissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Elokuu on kuitenkin yksi vuoden parhaista kuukausista vierailla. Elokuussa on Alankomaiden pääkaupungissa vuoden parhaat lämpötilat. Amsterdamin kesät eivät ole erityisen kuumia, ja elokuussa korkein lämpötila on noin 20 astetta. Satunnaisina päivinä lämpötila voi nousta lähelle 30 celsiusastetta, mutta harvoin se saavuttaa tai ylittää 30 celsiusastetta. Alimmat lämpötilat ovat yleensä 12-14 celsiusasteen välillä. Lyhyesti sanottuna kyseessä on viileä ja miellyttävä kesä, jossa helteellä ei ole suurta merkitystä.

Ei ole kuitenkaan epätavallista, että taivas on elokuussa pilvinen. Noin 45 prosenttia elokuun päivistä on pilvisiä. Mitä tulee sateeseen, elokuun aikana on 30 prosentin mahdollisuus sateeseen.

Matkailijoiden määrä Amsterdamissa elokuussa

Puistosta nauttiminen Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen
Puistosta nauttiminen Amsterdamissa| ©Franklin Heijnen

Kesä on Amsterdamin huippusesonki. Loma-aikojen ja ennen kaikkea hyvien lämpötilojen ansiosta kaupunki on täynnä turisteja. Lisäksi järjestetään useita festivaaleja, jotka houkuttelevat tuhansia ihmisiä.

Näin ollen se on kuukausi, jolloin on vaikeinta saada hotellihuonetta tai ravintolavarausta. Jonot museoihin ja nähtävyyksiin ovat yleisempiä, joten elokuussa on lähes pakollista varata kaikki etukäteen. Tässä on linkki, josta voit ostaa lippuja Amsterdamin tärkeimpiin museoihin:

Varaa lippusi Van Goghin museoon Amsterdamissa

Amsterdamin hinnat elokuussa

Maksaminen euroina| ©cottonbro
Maksaminen euroina| ©cottonbro

Kuten sesonkikuukausille on tyypillistä, hinnat nousevat huomattavasti. Elokuu onkin heinäkuun ohella kallein kuukausi vierailla Amsterdamissa. Suuren kysynnän vuoksi hotellien ja turistiasuntojen hinnat nousevat huomattavasti. Myös ravintoloissa syöminen on usein kalliimpaa, erityisesti tärkeimpien nähtävyyksien lähellä sijaitsevissa ravintoloissa.

Mitä pakata mukaan, kun vierailet Amsterdamissa elokuussa

Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley
Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley

Amsterdamin kesä on hieman erilainen kuin mihin olemme tottuneet Espanjassa. Lämpötilat ovat leudompia ja yöt viileämpiä, joten matkatavaroita on pakattava eri asenteella. Matkalaukkuun kannattaa pakata seuraavat välttämättömät tavarat, jos matkustat Amsterdamiin elokuussa:

  • Tyypilliset kesähousut ja shortsit.
  • Mukavat, viileätkengät nähtävyyksien kiertelyä varten.
  • Kevyt takki ja lämpimämpiä vaatteita viileämpiä päiviä ja öitä varten.
  • Uimavaatteet ja varvassandaalit Amsterdamin keinotekoisilla rannoilla vierailua varten.
  • Makuupussi on parempi kuin sateenvarjo, sillä Amsterdamissa tuulee usein kovaa.