Amsterdamin kanavaristeilyt yöllä

Ajattelitko lähteä yöristeilylle tutustumaan Amsterdamiin? Minusta se kuulostaa ihanalta suunnitelmalta, varsinkin kun otetaan huomioon kaupungin tarjoamat monet erilaiset yöristeilyvaihtoehdot. Tässä ovat kaikki yksityiskohdat.

Katherine Betances

Katherine Betances

5 minuuttia luettu

Amsterdamin kanavaristeilyt yöllä

Risteily Amsterdamin kanavalla yöllä | ©Mischahr

Jos yhdestä asiasta voimme kaikki olla samaa mieltä, niin siitä, että Amsterdam ei olisi Amsterdam ilman sen kauniita kanavia, eikä mikään kaupunkikierros olisi täydellinen ilman kierrosta, jolla ihaillaan kauniidenasuntoveneiden julkisivuja. Mutta oletko harkinnut kaupungin kauneuden ihailua tähtien valossa? Kun auringonlasku, yön peitto ja Amsterdamin upea arkkitehtuuri ovat upeasti keinovalojen valaisemia, kannattaa ottaa yksi (tai ehkä kaksi) yöristeilyvaihtoehdoista, joita tässä idyllisessä kohteessa on tarjolla.

1. Amsterdam Classic Night Cruise all inclusive

Kanava yöllä| ©Jorge Láscar
Kanava yöllä| ©Jorge Láscar

Klassinen yöristeily vie sinut kaupungin kanavia pitkin tutustumaan Amsterdamin kauniisiin yöllisiin nähtävyyksiin rennolla, rauhallisella kävelyllä. Tämäntyyppinen kokemus on yleensä saatavilla englanniksi, joskus kalliimmissa vaihtoehdoissa elävän oppaan kanssa ja edullisemmissa vaihtoehdoissa nauhoitetun äänen kanssa. Amsterdamin ryhmäveneajelulla on tärkeää arvioida sallittujen matkustajien määrä; tavanomaisiin vaihtoehtoihin mahtuu enintään 25 matkustajaa, mutta edullisempiin vaihtoehtoihin mahtuu jopa 60 henkeä suuremmassa veneessä.

Mitä nämä retket sisältävät?

Matkareitti sisältää yleensä seuraavat kohteet: Grachtengordelin kanaalirengas ja muut kaupungin tärkeät kanaalit, tärkeiden muistomerkkien, kuten Rijksmuseumin, Westerkerkin kirkon, Anne Frankin talon, Kuninkaallisen teatteri Carrén, Amsterdamin oopperan ja baletin ja monien muiden nähtävyyksien ohi. Perinteisellä kiertomatkalla voi käydä noin 20 tärkeässä kohteessa.

Pääsääntöisesti alkoholijuomat tai välipalat eivät sisälly Amsterdamin kanaaliristeilyjen hintaan, mutta laivalla on baari, josta voit ostaa niitä. Koska nämä ovat ryhmäretkiä, tupakointi voi olla kielletty pääasiassa siksi, ettei se häiritse muita matkustajia.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Alkaen 15 € halvimmat vaihtoehdot.
 • Retken kesto: 60-90 minuuttia.
 • Suositellaan, jos... Haluat tehdä klassisen kierroksen Amsterdamin vesillä, eikä sinua todellakaan haittaa jakaa tilaa useamman ihmisen kanssa. Se on hauska ja edullinen tapa nauttia kaupungin nähtävyyksistä yöllä.
 • Voiko sitä tehdä lasten kanssa? Kyllä, alle 11-vuotiaat lapset saavat yleensä alennetun hinnan.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

2. Yksityinen yöristeily ja välipaloja kahdelle

Monet'n rakkauden silta ja Magere Brug| ©S Sepp
Monet'n rakkauden silta ja Magere Brug| ©S Sepp

Amsterdamissa vierailevien rakastuneiden pariskuntien suosima risteily, jolla kuulet romanttisia paikallisia rakkauteen liittyviä legendoja, joista kertoo veneen kapteeni, joka yleensä toimii oppaanasi koko matkan ajan. Nämä kierrokset ovat yleensä saatavilla englanniksi, espanjaksi ja tietenkin hollanniksi.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Matkasuunnitelmaan kuuluu yleensä: veneily Grachtengordel-kanavalla, vierailu Amsterdamin kuuluisilla seitsemällä sillalla, mukaan lukien Monet'n "Rakkauden silta" ja Magere Brug; lisäksi näet historiallisia muistomerkkejä, kuten kauniita Prinsengrachtin asuntoveneet Belt-kanavalla, Montelbaanstorenin tornin, Eteläkirkon ( Claude Monet'n maalauksissa), Kansallisoopperan ja -baletin rakennuksen ja paljon muuta. Yhden kiertomatkan aikana voi nähdä jopa 20 henkilöä yrityksestä ja matkan kestosta riippuen.

Romanttiseen iltaan sisältyy myös välipaloja, joihin kuuluu yleensä kuuluisa hollantilainen vohveli, pieni hollantilaisten juustojen maistelu sekä hedelmiä ja keksejä naposteltavaksi, ja kaikki tämä viinin tai proseccon kera.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus maksaa keskimäärin noin 150 euroa.
 • Kierroksenkesto: Kanaaliveneajelu kestää 50-90 minuuttia vuokraamastasi yrityksestä riippuen.
 • Suositellaan jos... etsit läheisyyttä ja romantiikkaa parhaimmillaan. Se on ihanteellinen, jos olet kaupungissa juhlimassa erityistä tilaisuutta tai suunnittelemassa romanttista kosintaa.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

3. Amsterdamin yöristeily sisäänpääsyllä yöelämän tapahtumapaikkoihin

Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan
Näkymä Amsterdamiin veneestä| ©35mmMan

Tämä risteilykokemus on nuorten seikkailijoiden suosiossa, jotka vierailevat Amsterdamissa kaupungin yöelämän ja hauskanpidon houkuttelemina. Koska siinä yhdistyvät 1,5 tunnin laivamatka ja pääsylippu kaupungin parhaisiin klubeihin ja yöelämään, se on myös loistava tapa säästää rahaa Amsterdamin matkallasi. Ja mikä parasta: Klubiliput ovat voimassa vähintään kaksi päivää, joten sinulla on ainakin kaksi iloista, tanssillista ja musiikillista yötä.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Matkasuunnitelmaan sisältyy yleensä: klassinen kanavakierros, jolla näet mielenkiintoisimmat historialliset kohteet ja muistomerkit; veneessä on ilmainen juoma tai cocktail. Lopuksi saat pääsyliput keskimäärin 12-20 yökerhoon Amsterdamissa, mukaan lukien: Club Panama, Club Escape, Club Smokey, Club Prime, Bar 't Hartje Amsterdam B.V. , Club Candela, Cafe Bubbels

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen kokemus on saatavilla alkaen 26 €/henkilö.
 • Retken kesto: Risteily kestää 50-90 minuuttia, liput klubeille ovat voimassa kaksi päivää, joten sinulla on aikaa käydä kaikissa klubeissa.
 • Voiko retkelle osallistua lasten kanssa? Ei, on parempi arvioida muita luettelossa olevia vaihtoehtoja tai tehdä päiväristeily museolippuineen.
 • Suositellaan, jos... tavoitteenasi Amsterdamissa on nähdä kaupungin yöelämän parhaat puolet. Se on erityisen hauska kokemus, jos matkustat ystävien kanssa, mutta jos matkustat yksin, tapaat myös muita nuoria ja seikkailunhaluisia matkailijoita.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

4. Amsterdamin yöristeily Amsterdamin valofestivaalin aikana

Risteily Amsterdamin valofestivaaleilla| ©Jan Vrouwe
Risteily Amsterdamin valofestivaaleilla| ©Jan Vrouwe

Amsterdamin joulun aika on vakava asia, sillä juhlat, markkinat ja tapahtumat täyttävät esityslistan, ja kaupunki kuhisee juhlallisista juhlatunnelmista. Yksi odotetuimmista on Amsterdamin valofestivaali, upottava taidenäyttely, jossa kaikenkokoiset valoveistokset valtaavat kaupungin suurimmat alueet. Yksi parhaista tavoista kiertää jättimäistä valopuistoa ja ihailla taiteilijoiden teoksia on tietenkin yöristeilyjen näkökulmasta.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Matkasuunnitelmaan sisältyy yleensä: Huomaa, että valofestivaali on saatavilla Amsterdamissa vain joulukuussa Amsterdamissa ja tammikuussa Amsterdamissa osana juhlallisuuksia. Teokset ovat paikallisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden töitä, ja heidän taiteensa on taivasprojisointeja ja valaistuja veistoksia. Monet yhtiöt sisällyttävät hintaan myös maistiaisia ja juomia laivalla; opas on usein nauhoitettu useilla kielillä, myös englanniksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Alkaen 27 €/henkilö
 • Kierroksen kesto: Koko kierros kestää yleensä hieman yli tunnin.
 • Voiko kierrokselle osallistua lasten kanssa? Kyllä, valoshow on erityisen miellyttävä lapsille.
 • Suositellaan kyllä... Jos vierailet Amsterdamissa näyttelyn aikana ja haluat nauttia ainutlaatuisesta spektaakkelista.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

5. Puoliyksityinen yöristeily viinin ja juuston maistelun kera

Amsterdam yöllä| ©Scott McQuaide
Amsterdam yöllä| ©Scott McQuaide

Tämäntyyppisissä kokemuksissa keskitytään paljon henkilökohtaiseen palveluun, joten niissä on taipumus käsitellä pientä ja rajattua matkailijaryhmää. Jos haluat nauttia tästä kiertomatkasta, mutta oleskelusi Amsterdamissa on lyhyt, kuten kaksi päivää Amsterdamissa tai kolme päivää Amsterdamissa, älä epäröi ja tee varaukset etukäteen. Muuten tila saattaa loppua kesken, erityisesti kiireisinä vuodenaikoina.

Mitä nämä matkat sisältävät?

Matkasuunnitelmaan kuuluu yleensä: risteily Amsterdamin kanaalien rauhallisilla vesillä tärkeimpien nähtävyyksien katselemiseksi. Kierroksen aikana vierailet kanavien varrella sijaitsevissa historiallisissa monumenteissa, kuten Anne Frankin talossa, seitsemällä sillalla, Amstelissä, Wallenissa ja monissa muissa.

Kierros järjestetään kauniilla ja ylellisellä hollantilaisella aluksella, ja kierroksen aikana tarjoillaan välipaloja sekä avoin baari, jossa on valikoima viinejä, virvoitusjuomia, hedelmämehuja ja paikallisia käsityöläisoluita; maistiaiset maan eri kolkissa valmistetuista herkullisista juustoista ovat koko valikoiman herkullisin osa.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppisestä kokemuksesta veloitetaan keskimäärin 50 euroa per henkilö.
 • Kierroksen kesto:
 • Voiko sen tehdä lasten kanssa? Ei, vähimmäisiän on oltava 18 vuotta.
 • Suositellaan, jos... Haluat yhdistää useita kokemuksia yhteen retkeen. Hollantilaisen juuston maistelu tarjoaa sinulle samanlaisen valikoiman kuin muutkin Amsterdamin ruokakierrokset, ja kaikki tämä täysin korvaavaan hintaan. Erittäin suositeltavaa, jos vierailet kaupungissa kumppanisi kanssa.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

6. Amsterdamin yöristeily oluen, pizzan ja hampurilaisten kera

Näkymä risteilyltä| ©evian_delacourt
Näkymä risteilyltä| ©evian_delacourt

Yksi parhaista risteilyistä Amsterdamissa on herkullinen pizza- tai hampurilaisillallinen kanaalin vesillä risteillessä, ja Heineken Experience on hauska tapa viettää aikaa kaupungilla, kun vierailet Amsterdamissa ystävien kanssa; tämä yhdistettynä Amsterdamin kauniisiin valoihin hämärän aikaan on kokemus, joka jää mieleen, varsinkin jos vierailet kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Mitä nämä retket sisältävät?

Matkasuunnitelmaan sisältyy yleensä: kiertoajelu kolmella pääkanavalla; kiertoajelu kohokohtiin, joissa on nähtävyyksiä, kutenAnne Frankin talo, merenkulkumuseo, asuntoveneet ja paljon muuta.

Saatavilla oleva ruoka voi vaihdella hieman vuokraamastasi yrityksestä riippuen, jotkut tarjoavat matkustajille valikoiman erilaisia pizzavaihtoehtoja hollantilaisella twistillä, kun taas toiset tarjoavat valikoiman hampurilaisia ja kotitekoisia hotdogeja. Juomat sisältyvät aina hintaan, yleensä viiniä, virvoitusjuomia ja olutta, ja ne on yleensä rajoitettu kahteen tai kolmeen juomaan henkilöä kohti.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen retki on saatavilla alkaen 35 €/henkilö.
 • Kierroksen kesto: Tätä kokemusta varten on varattava vähintään 1,5 tuntia.
 • Onko tämä mahdollista lasten kanssa? Kyllä, alaikäisille on saatavilla valikoima alkoholittomia juomia.
 • Suositellaan, jos... Etsit yksinkertaisempaa, mutta silti herkullista veneajelukokemusta. Erittäin suositeltava, jos vierailet Amsterdamissa ystävä- tai perheryhmän kanssa.

Varaa yöristeily Amsterdamin kanaaleilla

Pitäisikö minun tehdä kanaaliristeily Amsterdamissa?

Lyhyt vastaus tähän kysymykseen on kyllä, ehdottomasti! Kun vierailet tässä kauniissa kaupungissa, on tärkeää pitää mielessä, että sen kanavat ovat vain yksi matkailunähtävyys lisää Amsterdamin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Yli 75 kilometrin pituinen kanavajärjestelmä, joka on yhdistetty lähes tuhannella sillalla, on vaikuttava insinöörityön ja inhimillisen lahjakkuuden taidonnäyte. Päivän kanaaliristeily on paras tapa tutustua kaupunkiin ennen kuin lähdet mielenkiintoisemmalle reitille, johon voi kuulua pyöräilyä Amsterdamissa tai kiertoajeluja Amsterdamin ympärillä oleviin kaupunkeihin. Bon voyage!