Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 tekemistä Amsterdamissa helmikuussa

Amsterdam helmikuussa on kohde, joka räjäyttää tajuntasi. Tutustu parhaimpiin aktiviteetteihin uskomattoman kauden aikana aina luistelusta ystävänpäiväsuunnitelmiin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

11 tekemistä Amsterdamissa helmikuussa

Amsterdam, Alankomaat | ©Adrien Olichon

Helmikuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Amsterdamissa, joka on täynnä esityksiä, nähtävyyksiä ja viihdettä kaupungin katujen yllä leijuvan talven suojissa. Näistä juhlista nauttivat usein turistit, mutta myös paikalliset. Koska nyt ei ole vielä sesonki, voit hyödyntää alennettuja hotelli- ja lentohintoja.

Helmikuussa Amsterdamissa on itse asiassa vähemmän turisteja, mutta paikallisia on paljon erilaisissa nähtävyyksissä jokaiseen makuun. Voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi ja ilman tunnetta, ettei sinulle jää tilaa mihinkään. Siksi tuon sinulle tämän listan parhaista asioista, joita kannattaa tehdä Amsterdamissa helmikuussa.

1. Amsterdamin museot pitävät kylmää loitolla

Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell
Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell

Toinen hieno asia, jota kannattaa tehdä, jos matkustat helmikuussa, on vierailla Amsterdamin parhaissa museoissa, jotka ovat kauniita, monipuolisia ja sopivat jokaiseen makuun ja kiinnostuksen kohteeseen. Jos on todella kylmä, tiedät, että on aina hyvä saada tekosyy pysyä sisätiloissa. Tässä muutamia ehdotuksia:

  • Voit osallistua Anne Frankin kierrokselle Amsterdamin juutalaiskorttelissa ja tutustua ympäristöön, jossa nuori tyttö eli piileskellessään natseilta Hollannissa.
  • Toinen hyvä vaihtoehto on ostaa liput Van Gogh -museoon ja vierailla parhaassa museossa, jossa on tämän suuren taiteilijan töitä.
  • Yksi ehdotus on tietysti ottaa opastettu kierros Rijksmuseumissa, jossa seurataan Alankomaiden taiteen historiaa ja jossa on yli 8 000 teosta sinun nautittavaksesi.
  • Voit myös suunnitella vierailua Madame Tussauds -museoon, jossa näet kansainvälisimpien julkkisten vahahahmoja.
  • Toinen vähemmän perinteinen vaihtoehto, joka kiehtoo minua, on vierailu Electric Ladylandiin, joka on yksi maailman harvoista fluoresoivalle taiteelle ja ultraviolettivaloilla toteutetulle taiteelle omistetuista museoista. Lupaan, ettet unohda tätä kokemusta miljoonaan vuoteen.

Varaa liput kohteeseen Van Goghin museo

2. Heineken Experience

Heineken-museo| ©Philip M
Heineken-museo| ©Philip M

Jos matkustat Amsterdamiin helmikuussa, sinun kannattaa ehdottomasti käydä Heineken Experience-museossa, joka on pakollinen vierailukohde matkallasi. Se on kokemus, joka sijaitsee tämän oluen alkuperäisen panimon sisällä.

Heineken-museo tarjoaa interaktiivisen, ääniopastetun kierroksen, joka kutsuu sinut tutustumaan alkuperään, salaisuuksiin ja prosesseihin, jotka johtivat siihen, että Heineken päätyi ihmisryhmien pöytiin ympäri maailmaa.

Kierros kestää puolitoista tuntia, ja siellä vierailee miljoonia ihmisiä vuodesta toiseen. Tästä syystä suosittelen hankkimaan skip the line -liput, äläkä jätä sitä väliin mistään hinnasta: et halua olla ainoa ihminen, joka ei uppoa tähän olutkierrokseen.

Varaa liput Heineken Experience -tapahtumaan

3. Vieraile Bruggessa Amsterdamista helmikuussa

Näkymä yhdelle Bruggen kanavista| ©Neil Turner
Näkymä yhdelle Bruggen kanavista| ©Neil Turner

Jos haluat kruunata matkasi Alankomaihin, kannattaa harkita uskaltautumista naapurimaan kuningattareen Bruggeen. Tässä belgialaiskaupungissa tunnet astuneesi ulos ajasta, ja palaat lomaltasi nostalgisena ajasta, jota et edes tuntenut.

Jos haluat tietää , miten Amsterdamista pääsee Bruggeen, lue tämä artikkeli siitä ja lisää se matkasuunnitelmaasi.

Brugge on pieni, keskiaikainen kaupunki, joka sijaitsee vain kolmen tunnin matkan päässä Amsterdamista. Voit siis vierailla siellä ja palata takaisin samana päivänä. Eikö olekin houkuttelevaa?

Se on paitsi unenomainen, myös satumainen. Tämän kaupungin nähtävyydet ovat enemmän kuin monipuoliset, joten älä edes mieti sitä, vaan säästä itsellesi päivä matkustaa ajassa taaksepäin tähän kuvitteelliseen postikorttiin.

Varaa matka Bruggeen

4. Amsterdamin kanaaliristeily ystävänpäivänä

Amsterdamin kanavat| ©Sarest39
Amsterdamin kanavat| ©Sarest39

Mikä olisikaan parempi tapa viettää ystävänpäivää kuin kanavaristeily Amsterdamissa. Se on erittäin romanttinen ja edullinen suunnitelma. Lisäksi saat aivan toisenlaisen perspektiivin kaupunkiin ja näet tunnuksellisia paikkoja ja muistomerkkejä samalla, kun opit kaiken Alankomaiden pääkaupungin historiasta ääniopastuksen avulla.

Ja jos olet valokuvauksen ystävä, älä unohda ottaa kameraa mukaan, sillä voit ottaa unelmakuvia, kun ohitat kaupungin ikonisimpia maamerkkejä, kuten Magere Brugin kiikkusillan, rikkaan Kultaisen kurvin, jota ympäröivät tyylikkäät 1600- ja 1700-luvun rakennukset, ja Punaisen valon alueen.

Älä epäröi, vaan sisällytä tämä suunnitelma helmikuun aloiteluetteloosi, et tule katumaan!

Amsterdamin kanaaliristeily

5. Lumisia postikortteja Amsterdamissa

Jäätynyt meri Volendamissa| ©Mixa
Jäätynyt meri Volendamissa| ©Mixa

Helmikuussa Amsterdamissa kylmällä säällä näet upeita postikortteja, joita harva on koskaan nähnyt. Ei tyypillisiä Amsterdamin tilannekuvia, joita näet kaikkialla, vaan muita, jotka ovat myös unenomaisia. Esimerkiksi Volendamin ja Markenin välinen meri täysin jäässä.

Tässä tilanteessa suosittelen sinua kokemaan jotain, mitä harva on kokenut, koska tämä ei ole alueen turistisinta aikaa: koe elämys, kun kävelet kylien välillä ilman lauttaa täydellisen jäätymisen vuoksi. Älkää väittäkö, etteikö se olisi hieno anekdootti kerrottavaksi, kun palaatte takaisin.

Jos haluatte mahdollisimman talvisen kokemuksen, harkitkaa Amsterdamin kanaaliristeilyä, johon sisältyy liput XtraCold-jääbaariin, jossa kaikki, jopa lasit, on tehty jäästä. Se on tajunnanräjäyttävää.

Varaa liput Amsterdamin jääbaariin

6. Älä jätä väliin Artis Royal Zoo -eläintarhaa Amsterdamissa

Eläintarha| ©Jack
Eläintarha| ©Jack

Hyvä suunnitelma helmikuulle, etenkin jos matkustat perheen kanssa, on käydä Amsterdamissa sijaitsevassa Artis Royal Zoo -eläintarhassa, joka on Alankomaiden vanhin eläintarha. Siellä sinua odottavat sadat lajit pingviineistä ja jaguaareista muurahaiskarhuihin ja susiin.

Vuonna 1838 avatussa eläintarhassa on useita historiallisia rakennuksia, kuten oma planetaario, kirjasto ja ehkä yksi suosituimmista on perhospuutarha. Jos olet lähdössä Amsterdamiin perheen kanssa, varaa liput etukäteen, ettet missaa hollantilaista suosikkieläintarhaa.

Varaa liput Amsterdam Zoo

7. Luistelu Amsterdamissa

Luistelu Amsterdamissa| ©EVERT ELZINGA
Luistelu Amsterdamissa| ©EVERT ELZINGA

Kuten sanoin, helmikuu Amsterdamissa on vielä ankara talvi. Vaikka luistelukentilläkin on kylmä sisällä, lämmität itseäsi liikunnallisella aktiviteetilla, joka on talvisempaa kuin mikään muu.

Amsterdamissa on runsaasti vaihtoehtoja luisteluun koko päiväksi. Jopa, jos lämpötila on tarpeeksi alhainen, voit luistella itse pääkaupungin kanaaleilla, jotka ovat Unescon maailmanperintökohde.

Jos mietit, mitä järkeä on päästä kylmästä toiseen yhtä kylmään huoneeseen, hylkää nämä epäilykset. Se ei ole ristiriitaista, sillä juuri liike saa kehosi lämpenemään, ja tunnet olevasi kuin elokuvassa luistellessasi Amsterdamin uskomattomilla jäähalleilla.

.

8. Mene naimisiin päiväksi Amsterdamissa ystävänpäivänä

Ihmiset Wed & Walk -tapahtumassa| ©DennisM2
Ihmiset Wed & Walk -tapahtumassa| ©DennisM2

Helmikuu on rakkauden kuukausi. Jos siis matkustat pariskuntana, käytä tilaisuutta hyväksenne ja kokeile Wed & Walk-kokemusta, jossa voitte mennä naimisiin päiväksi Amsterdamissa. Tähän uskomattomaan suunnitelmaan sisältyy morsiamen vaatteiden vaihto, lyhyt seremonia, sormusten vaihto ja valokuvat. Kunkin elementin laajuus vaihtelee varaamasi suunnitelman mukaan, joka voi olla pronssi-, hopea- tai kultasuunnitelma.

Lisäksi voit valita kappaleen, joka soi, kun kävelette matolla, ja vieraat voivat osallistua. Voit pitää sormuksen, ja saat myös kotiin muistoksi hienon valokuvakokoelman hetkestä rakkaasi kanssa.

Tietenkin se, mitä täällä koet, on elämys, eikä se ole sitova sopimus. Jos haluatte mennä naimisiin, teidän on tehtävä se muilla keinoin. Tässä tapauksessa koette vain hetken, jonka voitte muistaa.

9. Kiinalainen uusivuosi Amsterdamissa

Kiinalainen uusivuosi Amsterdamissa| ©Bart van Dijk
Kiinalainen uusivuosi Amsterdamissa| ©Bart van Dijk

Helmikuussa Amsterdamissa voit osallistua kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksiin. Nämä juhlallisuudet järjestetään yleensä Amsterdamin Dam-aukiolla ja Nieuwmarkt/Zeedijk-korttelin ympäristössä.

Ehkä etsit kuitenkin jotain rauhallisempaa, ja Amsterdam tarjoaa tähän toisen ihanteellisen vaihtoehdon: Fo Guang Shan Holland Tempel on buddhalainen temppeli, jossa on erityisesti tähän vuodenaikaan suunniteltua ohjelmaa.

Toinen vaihtoehto on valita gastronominen juhla. Tällöin voit valita ruokailun Sea Palace-ravintolassa, joka on mantereen ensimmäinen kelluva kiinalainen ravintola. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, joten jos etsit maalla sijaitsevaa vaihtoehtoa, vaihtoehtoja on paljon.

10. Amsterdamin suklaafestivaali

Ihmisiä suklaafestivaaleilla| ©Chocoa Festival
Ihmisiä suklaafestivaaleilla| ©Chocoa Festival

Mikä voisi olla talvisempaa kuin suklaan syöminen? Ei minun puolestani! Helmikuussa Amsterdamissa järjestettävää suklaafestivaalia ei voi jättää väliin.

Joka vuosi helmikuun lopussa Amsterdamiin pystytetään yli 80 kojuja, jotka saavat sinut sekoamaan maistelemalla suklaata eri puolilta maailmaa. Minä puolestani en jättäisi sitä mistään hinnasta väliin. Kannattaa matkia minua, sillä saatat katua sitä.

Se on kuin matkustaisi helmikuussa Amsterdamiin Hannu ja Kerttu -passilla: endorfiiniruisku, josta en osaa edes kertoa.

11. Romanttinen ystävänpäivän illallinen näköalalla

A-DAMin näköalatorni| ©Bootuitjes
A-DAMin näköalatorni| ©Bootuitjes

Jos matkustat Amsterdamiin pariskuntana helmikuussa, muista tehdä erityisiä ystävänpäiväsuunnitelmia. Mikään ei ole kauniimpaa kuin tutustua kaupunkiin rakkauden silmin, ja siksi tuon teille tämän suosituksen: järjestäkää romanttinen illallinen A'Dam-tornissa, tarkemmin sanottuna Moon-ravintolassa, joka pyörii akselinsa ympäri tunnin ajan, jotta voitte nauttia Amsterdamin parhaista näköaloista.

Tämä torni kuului ennen Shellille, mutta nyt se on matkailijoiden käytettävissä, ja he voivat nousta ylös katsomaan maisemia, nauttia herkullisen aterian, vierailla vuorovaikutteisissa näyttelyissä ja keikkua korkealla, josta on näköala koko kaupunkiin.

Lippujen hinnat vaihtelevat kokemuksen valinnan mukaan:

  • Lippu torniin: Alkaen 14 €. Alennuksia on saatavilla alaikäisille ja lippujen ostamiseen verkossa.
  • A'Dam Lookout + keinu: alkaen 25 €.
  • A'Damin näköalapaikka + Moon-ravintola: Valitsemastasi ateriasta riippuen hinnat vaihtelevat 38 €:sta 68 €:iin.

Torni on avoinna päivittäin klo 10:00-22:00, viimeiset sisäänpääsyt klo 21:00.

Amsterdamin sää helmikuussa

Talvi Amsterdamissa| ©Amsterdamming
Talvi Amsterdamissa| ©Amsterdamming

Kuten olen jo kertonut, helmikuussa Amsterdam on keskellä talvea. Lämpötilojen lasku pakkasen alapuolelle on hyvin todennäköistä, joten on tärkeää pakata lämpimästi.

Sademäärät, sekä lumisateet että sateet, ovat kuitenkin paljon vähäisempiä. Tämä on hienoa, sillä sateella on vaikeampi aktivoida kävelysuunnitelmia. Kylmyyttä vastaan taistellaan hyvällä vaatetuksella, kun taas sade sotkee hiukset, silmälasit... harmittaa.

Yleensä taivas on pilvinen. Mutta ei hätää: maisemat ovat juuri niin kiehtovia kuin odottaa saattaa. Aurinkoisia päiviä ei kuitenkaan tule olemaan kovinkaan paljon. No, ehkä et halua nähdä: voit itse päättää, onko tämä hyvä vai huono asia.

Amsterdamin matkailijamäärät helmikuussa

Matkailijoita luistinradoilla| ©Luis Villa del Campo
Matkailijoita luistinradoilla| ©Luis Villa del Campo

Sään vuoksi helmikuu on Amsterdamissa edelleen hiljainen sesonki. Tämän vuoksi pääset Amsterdamin suosituimpiin nähtävyyksiin ilman, että sinun tarvitsee odottaa pitkissä jonoissa, jotka ovat tavallisia muina vuodenaikoina.

Totta kai törmäät ihmisiin, sekä paikallisiin että ulkomaalaisiin. Kaupunki ei kuitenkaan ole ylikuormitettu, kun saavut Amsterdamiin helmikuussa.

Amsterdamin hinnat helmikuussa

Maksaa euroina| ©cottonbro
Maksaa euroina| ©cottonbro

Kannattaa hyödyntää hotellien, lentojen ja nähtävyyksien edullisia hintoja, jos päätät matkustaa Amsterdamiin helmikuussa. Sesongin ja jo mainitun vähäisen turistivirran vuoksi pääset nauttimaan suurista alennuksista, kampanjoista ja eduista, kun haluat vierailla Amsterdamin parhaissa nähtävyyksissä.

Vaihtoehtoisia suunnitelmia kylmän torjumiseksi Amsterdamissa

Vahakabinetin sisäänpääsy| ©Bootuitjes
Vahakabinetin sisäänpääsy| ©Bootuitjes

Useimmat tässä artikkelissa mainituista suunnitelmista, kuten vierailu Amsterdamin parhaissa museoissa, auttavat sinua pitämään kylmyyden loitolla, kun matkustat Amsterdamiin helmikuussa. Harkitse ennen kaikkea Amsterdamin parhaita museoita ja luisteluratoja, jotka ovat ihania vaihtoehtoja.

Myös patikointi ja pyöräily ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä ne pitävät sinut lämpimänä ja samalla voit olla ulkona ja katsella Amsterdamin kauniita nähtävyyksiä.

Tärkeintä on tietysti muistaa, että näihin tilaisuuksiin on otettava mukaan lämpimät vaatteet: useita vaatekerroksia, hanskat, pipo, huivi ja kaikki tarvikkeet.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa