Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 Tekemistä Amsterdamissa syyskuussa

Syyskuussa jätetään hyvästit hyvälle säälle ja matkailusesongille. Jos matkustat Amsterdamiin tämän kuukauden aikana, kutsun sinut tutustumaan parhaimpiin aktiviteetteihin ja paikkoihin, joita voit nähdä ja tehdä tänä aikana.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

11 Tekemistä Amsterdamissa syyskuussa

Amsterdamin kadut | ©Matheus Frade

Syyskuu on vaihteleva kuukausi. Kuukauden ensimmäisinä päivinä sää on vielä hyvä, mutta sen edetessä se väistyy kylmän sään tieltä, ja sen myötä kaupunki tyhjenee turisteista. Syyskuussa järjestetään viimeisiä aurinkoisia päiviä ja miellyttäviä lämpötiloja hyödyntäen ulkoilmatapahtumia, ja monet museot ja muistomerkit avaavat ovensa erityisellä tavalla.

Tunnettujen nähtävyyksien lisäksi Amsterdamissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Vuoden yhdestoista kuukausi on merkitty Open Monuments -festivaalilla, teatterifestivaalilla ja taidegallerioilla sekä monilla muilla asioilla, joihin kutsun sinut tutustumaan jäljempänä:

1. Avoimien muistomerkkien viikonloppu

Roemer Visscherstraat| ©Dom J
Roemer Visscherstraat| ©Dom J

Hollantilaisen kaupungin tärkein tapahtuma syyskuussa on kuukauden toisena viikonloppuna järjestettävä Open Monuments -viikonloppu. Tänä aikana rakennukset ja muistomerkit, joihin ei pääse muun vuoden aikana, avaavat ovensa. Tätä juhlapäivää vietetään ympäri maata, mutta Amsterdamissa voit nauttia siitä eniten, koska siellä on paljon rakennuksia ja maamerkkejä.

Useat yksityiset palatsit ja niiden upeat kanavanvarsipuutarhat, linnat ja vanhat tehtaat ovat vain muutamia esimerkkejä nähtävyyksistä, joihin voit tutustua tänä viikonloppuna. Sen lisäksi, että pääset tutustumaan joidenkin rakennusten sisätiloihin, jotka eivät yleensä ole avoinna yleisölle, on tarjolla eksklusiivisia tapahtumia ja kierroksia, jotka ovat saatavilla vain kyseisinä päivinä. Jos vierailusi Amsterdamiin osuu juuri tähän viikonloppuun, älä missaa tilaisuutta tutustua kaupungin salaisuuksiin.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa

2. Käy teatterissa ja nauti katukulttuurista

Teatterifestivaalin näytelmä| ©Borja
Teatterifestivaalin näytelmä| ©Borja

Teatterissa käyminen Amsterdamissa on vinkki, jonka voin antaa ympäri vuoden, mutta erityisesti syyskuussa. Tämä on hollantilaisen teatterifestivaalin kuukausi, ja kaupunki on täynnä esittävän taiteen esityksiä Amsterdamin monissa teattereissa. Teatterifestivaali levittäytyy myös kaduille, ja joillakin aukioilla, kuten Amstelveld-aukiolla, on tarjolla ilmaisia tanssi-, musiikki- ja teatteriesityksiä.

Samaan aikaan syyskuussa järjestetään myös muita festivaaleja, kuten Strip-festivaali ja Klassiek op het Amstelveld. Molemmat festivaalit ovat ilmaisia ja ulkoilmafestivaaleja, ja niiden ohjelmisto on täynnä musiikkia, erityisesti klassista musiikkia, ja vakiintuneet ja nousevat taiteilijat, yhtyeet, kuorot ja orkesterit elävöittävät Amsterdamin katuja ja aukioita.

3. Pakolliset museomarkkinat

Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman
Vierailu Rijksmuseumissa| ©Becky Houtman

Rijksmuseumin, Van Gogh -museon ja Stedelijk-museon esplanadilla järjestetään syyskuussa kuuluisat museomarkkinat. Tämä paikallisten hyvin tuntema ja suosima markkina-alue koostuu lukuisista kojuista, joissa myydään tekstiilejä, koruja ja hyvin erikoisia paperitavaroita.

Viimeisten lämpimän sään päivien aikana kävelyretki näillä markkinoilla on erittäin suositeltava aktiviteetti samalla kun vierailet kolmessa ympäröivässä museossa, jotka ovat Amsterdamin parhaita museoita. Voit myös ottaa kuvan kuuluisan "I Amsterdam" -kirjaimen vieressä ja kävellä tai jopa pitää piknikin Museumpleinin puistossa.

Varaa liput Amsterdamin museoihin

4. Matkailu ja urheilu Amsterdamissa syyskuussa

Amsterdam City Swim.| ©Ivinst
Amsterdam City Swim.| ©Ivinst

Syyskuu on myös urheilutapahtumien kuukausi. Kaksi kaupungin tärkeimmistä tapahtumista järjestetään tässä kuussa. Ensimmäinen on Amsterdam City Swim. Uintikilpailu, johon osallistuu noin 3000 uimaria, jotka keräävät varoja neurologisista sairauksista kärsivien yhdistyksille. Kilpailu järjestetään Amsterdamin keskeisillä kanavilla, ja on aina hienoa seurata, kuinka uimarit uivat kanavilla, joita yleensä käyttävät vain veneet.

Myös juoksun harrastajilla on oma tapahtumansa. Dam tot Damloop -juoksuun osallistuu noin 35 000 juoksijaa, jotka kulkevat 16 kilometrin pituista mutkaista reittiä Amsterdamista Zaandamin keskustaan. Jos et voi vain katsella sivusta, voit osallistua ja yhdistää matkailun ja urheilun.

5. Tee kierros kaupungin taidegallerioissa

Vierailu taidegallerioissa| ©Maaike Putman
Vierailu taidegallerioissa| ©Maaike Putman

Amsterdam on täynnä taidegallerioita. Moniin niistä voi tutustua ilmaiseksi, ja syyskuu on yksi parhaista ajankohdista. Toisen festivaalin (Amsterdam on festivaalipääkaupunki syystä), Unseen Amsterdam -nimisen nykyvalokuvafestivaalin ansiosta taidegalleriat ovat täynnä näyttelyitä.

Se on vetonaula monille kansainvälisille valokuvaajille, ja sitä käytetään tilaisuutena keskusteluihin ja valokuvauspäiviin ympäri kaupunkia. Jos olet valokuvauksen ystävä, Amsterdam on parhaimmillaan syyskuussa. Tämä on yksi omaperäisimmistä asioista, joita Amsterdamissa voi tehdä.

6. Täydellinen aika vierailla kukkamarkkinoilla

Kukkamarkkinat| ©Laura
Kukkamarkkinat| ©Laura

Kukkamarkkinat ovat yksi Amsterdamin pakollisista vierailukohteista. Vuodesta 1862 lähtien nämä markkinat ovat olleet amsterdamilaisten suosima paikka ostaa maalle tyypillisiä kukkia ja kasveja. Itse asiassa yksi parhaista matkamuistoista ja lahjoista, joita Amsterdamista voi ostaa, on tulppaanisipuli. Tulppaanien istutuskausi alkaa syyskuussa, ja markkinat ovat täynnä loputtomasti tulppaanilajikkeita.

Jos haluat yhden näistä kukista matkamuistoksi tai lahjaksi, nyt on täydellinen aika ostaa ne ja istuttaa ne niin, että ne kukkivat keväällä, kuten alan asiantuntijat suosittelevat. Vierailu kukkamarkkinoilla on silmien ja nenän juhlaa.

Varaa opastettu kierros Amsterdamissa

7. Hyvä aika nähdä Amsterdam näköalapaikoilta

Nemon tiedemuseo| ©Gamekeeper
Nemon tiedemuseo| ©Gamekeeper

Koska syyskuu on vuoden viimeisiä kirkkaita päiviä , se on hyvä aika nähdä Amsterdam ylhäältä päin. Näkökulmia on monia, mutta suosittelen kahta, jotka ovat maksuttomia.

Ensimmäinen, josta on parhaat näkymät, on Kansalliskirjasto. Se on maan suurin julkinen kirjasto, ja sen ylimmässä kerroksessa sijaitsevan kahvilan terassilta avautuvat parhaat näkymät Amsterdamiin. Toinen paras vaihtoehto on NEMO-tiede- ja teknologiamuseon terassi, joka on maksuton ja jossa on tuoleja ja penkkejä, joilla voit nauttia panoraamanäkymistä rennossa ilmapiirissä.

8. Valokuvaa auringonlasku ja yö 15 sillan sillalla

15 Siltojen silta| ©Helen C
15 Siltojen silta| ©Helen C

Syyskuu on kirkkaan taivaan ja auringonlaskujen ansiosta yksi parhaista kuukausista ottaa upeita valokuvia kaupungin kauniista kanavista. Suositeltavin paikka saada yksi Amsterdamin tyypillisimmistä ja kauneimmista kuvista on Reguliersgracht- ja Herengracht-katujen kulmassa.

Tässä kohdassa on 15 sillan silta. Reguliersgrachtin sillalle noustessa on useita kaarisiltoja kolmeen eri suuntaan, yhteensä 15 siltaa. Auringonlaskun aikaan saamme tästä paikasta upean valokuvan, ja yöllä ne ovat myös valaistuja ja tarjoavat meille ihanteellisen valokuvan.

9. Hyödynnä viimeiset hyvät sääpäivät ja kävele sen puistoissa

Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen
Amsterdamin Vondelpark| ©Franklin Heijnen

Kesän ja hyvän sään viimeiset suojapaikat koetaan syyskuun ensimmäisinä päivinä. Tämä on ihanteellinen aika kävellä ympäriinsä ja nauttia Amsterdamin monista viheralueista. Heinä- ja elokuussa puistot ovat täpötäynnä, mutta syyskuussa voit nauttia niistä rennommassa ilmapiirissä ja jopa miellyttävissä lämpötiloissa.

Tunnetuin niistä on Vondelpark, jossa on mukavia kävelyteitä, nurmikoita, piknik-alueita, teattereita ja ulkoilmakonsertteja, joita järjestetään vain kesäisin. Kaupungin muita puistoja ovat Rembrandtpark, Oosterpark ja Museumplein.

10. Ja huonolla säällä voit suojautua museoihin

Van Gogh-museon ulkopuolella| ©Marcelo Campi
Van Gogh-museon ulkopuolella| ©Marcelo Campi

Amsterdamin sää syyskuussa on varsin vaihteleva, ja huono sää voi tulla esiin erityisesti kuun loppupuolella. Näinä päivinä ei ole mitään parempaa kuin ottaa suojaa ja käydä kaupungin museoissa. Amsterdamissa on yli 50 erilaista museota, joista osa on maailmankuuluja.

Van Gogh-museo, Rijksmuseum ja Stedelijk-museo ovat ehdoton vierailukohde. Nämä kolme sijaitsevat myös vierekkäin. Anne Frankin talomuseo on tietysti myös ehdoton vierailukohde. Jos haluat pois tyypillisimmistä museoista, suosittelen Rembrandt-museota, Vastarintamuseota ja Nemo-tiedemuseota. Luettelo voisi jatkua loputtomiin.

Varaa liput Amsterdamin museoihin

Amsterdamin lämpötilat syyskuussa

Amsterdam syksyllä| ©Jan van der Wolf
Amsterdam syksyllä| ©Jan van der Wolf

Jos on yksi sana, joka kuvaa Amsterdamin syyskuun säätä, se on vaihteleva. Tässä kesän ja syksyn välisessä siirtymäkuukaudessa on aurinkoisia, kirkkaita päiviä ja viileämpiä, tuulisia ja pilvisiä päiviä. Enimmäislämpötilat ovat alhaisemmat kuin heinä- ja elokuussa, ja ne ovat keskimäärin noin 20 celsiusastetta. Minimilämpötilat laskevat päivien mittaan ja ovat lähempänä 10 astetta.

Amsterdamissa sataa säännöllisesti, eikä ole harvinaista, että 30 prosenttia päivistä on sateisia. Syyskuu on kuitenkin yleensä hyvä kuukausi vierailla kanavien kaupungissa, sillä kylmä sää saapuu myöhemmin ja pysyy pitkälle kevääseen.

Matkailijoiden määrä Amsterdamissa syyskuussa

Matkailijat Amsterdamissa| ©Marco Verch
Matkailijat Amsterdamissa| ©Marco Verch

Syyskuuta pidetään edelleen sesonkikuukautena, mutta ero kesä-, heinä- ja elokuuhun on silmiinpistävä. Matkailijoiden määrä vähenee paljon tässä kuussa osittain alhaisempien lämpötilojen vuoksi ja osittain siksi, että kesälomat ovat monien ihmisten osalta ohi.

Vaikka turistien määrä vähenee, museoissa ja muistomerkeillä on edelleen jonoja ja majoituksen löytäminen on vaikeaa etenkin ensimmäisen kahden viikon aikana. Nämä ongelmat ovat kuitenkin paljon harvinaisempia kuin kesäkuukausina.

Amsterdamin hinnat syyskuussa

Maksaminen euroina| ©cottonbro
Maksaminen euroina| ©cottonbro

Hinnat laskevat matkailijoiden kysynnän vähentyessä ja kuukauden edetessä. Kuukauden ensimmäisinä päivinä kysyntä on edelleen suurta, joten hinnat pysyvät ennallaan, mutta kuun loppupuolella huomaamme hotellien, majoitusten ja lentojen hintojen laskevan. Hinnat ovat kuitenkin vielä kaukana minimihinnoistaan, jotka syntyvät talvikuukausina, jolloin lämpötila laskee melkein yhtä paljon kuin turistien tulva.

Mitä pakata Amsterdamiin syyskuussa

Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley
Matkalaukun pakkaaminen| ©Craig Adderley

Koska syyskuu on vaihtelevan sään kuukausi, meidän on oltava hyvin valmistautuneita ja pakattava vaatteita eri tilanteita varten. Näin sinun kannattaa pakata mukaan, jos matkustat Amsterdamiin syyskuussa:

  • Kevyet vaatteet ja jopa shortsit ja T-paidat kesää varten, sillä varsinkin jos matkustat kuun alussa, ulkona on vielä lämmintä.
  • Takit ja lämpimämmät vaatteet ovat aina välttämättömiä.
  • Mukavat kengät pitkiin päiviin, jolloin voit kävellä Amsterdamin kaduilla. Vedenpitävät kengät ovat parhaat sateen varalta.
  • On hyvin todennäköistä, että sataa, mutta tällöin sateenvarjo ei ole paras vaihtoehto, sillä Amsterdamissa tuulee yleensä hyvin. Mackintosh on paras.