Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 salaista paikkaa Amsterdamissa

Kaikki puhuvat Amsterdamista, Alankomaiden pääkaupungista. Kaupunki on kiehtova historiallisen jalanjälkensä, julkisivujensa, kanaviensa, museoidensa ja muiden nähtävyyksiensä vuoksi. Mutta mitä kätkeytyy tähän Euroopan jalokiveen? Seuraavassa on muutamia erilaisia suunnitelmia, joiden avulla vierailustasi saat parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Carolina Morales

Carolina Morales

5 minuuttia luettu

10 salaista paikkaa Amsterdamissa

Amsterdamin kanavat | ©Dewi Madden

Täältä voit lukea paljon vaihtoehtoja siitä, mitä nähdä ja tehdä Amsterdamissa. Joskus haluamme kuitenkin mennä pidemmälle ja päästä ulos laatikosta. Jos et halua tuntea oloasi vain turistiksi, jatka lukemista, sillä haluan kertoa sinulle vaihtoehtoisia tapoja nauttia vierailustasi tässä kaupungissa, kuten kahvittelua Rembrandtin entisen naapurin talossa tai vierailua mikro-organismeille omistetussa museossa.

1. Tunne itsesi vaikuttajaksi vierailemalla The Upside Down Amsterdamissa

Vierailu Upside Down Amsterdamissa| ©Jeannie H
Vierailu Upside Down Amsterdamissa| ©Jeannie H

Hyvä alkuperäinen suunnitelma nauttia Amsterdamista eri tavalla on vierailla tässä paikassa, joka tuo esiin "vaikuttajan" puolesi. Upside Down Amsterdam on Euroopan suurin interaktiivinen Instagram-museo, jossa sinä määrittelet säännöt ja olet huomion keskipiste.

Täältä löydät 25 huonetta, joissa on eri teemoja, joten voit ottaa valokuvia, tehdä tarinoita ja luoda sisältöä, jota olet aina halunnut, ja näyttää kaiken luovuutesi. Tässä paikassa pyritään edistämään hollantilaisten tuntemattomia kasvoja, jotka ovat enemmän kuin matkailijoiden tuntemat, kuten moninaisuutta ja osallisuutta, jota edistetään kiihkeästi, Euroopan johtavaa paikallista musiikkia tai hollantilaisten mieltymystä makeisiin ja suklaaseen.

Varaa liput The Upside Down Museum -museoon

2. Vieraile mikro-organismeille omistetussa Micropia-museossa

Vierailu Micropia-museossa| ©Eric de Redelijkheid
Vierailu Micropia-museossa| ©Eric de Redelijkheid

Tunnet luultavasti jo joitakin Amsterdamin parhaista museoista tai ainakin tunnetuimmista museoista. Mutta oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkien mikro-organismien takana on? Tämä on Amsterdamin keskustassa sijaitsevan Micropia-museon tavoite, joka on ensimmäinen ja ainoa näille pienille, näkymättömille olennoille omistettu museo.

Ihanteellinen paikka uteliaille, vierailla lasten kanssa ja ymmärtää paljon enemmän maailmankaikkeuden voimakkaimpien, tehokkaimpien ja pienimpien organismien voimasta ja siitä, miten ne toimivat jokapäiväisessä elämässämme. Micropia sijaitsee Natura Artis Magistran historiallisessa rakennuksessa ( 1870).

Museoon on ilmainen sisäänpääsy, jos sinulla on Amsterdam Pass. Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää parhaista Amsterdamin nähtävyyslipuista.

Varaa Amsterdamin nähtävyyspassi

3. Vietä iltapäivä Cuypersin kirjastossa

Rijksmuseumin kirjasto| ©erich2448
Rijksmuseumin kirjasto| ©erich2448

Saatat jo tuntea Alankomaiden kansallismuseon, joka tunnetaan nimellä Rijksmuseum, mutta ehkä et ole vielä pysähtynyt Cuypersin kirjastossa, joka on Alankomaiden suurin ja vanhin taidehistoriallinen kirjasto. Alkuperäinen suunnitelma on viettää siellä aikaa ja hyödyntää yleisön käytössä olevia iPadeja.

Kokoelma on peräisin vuodelta 1885, ja siihen kuuluu aikakauslehtiä, huutokauppaluetteloita, päiväkirjoja, kirjoja, taidepörssejä ja paljon muuta. Olen aina pitänyt kirjastoja, kuten toreja, loistavana pakopaikkana missä tahansa kaupungissa, jossa vierailemme, sillä ne ovat paikkoja, joissa sekä matkailijat että paikalliset kohtaavat ja joista voimme oppia paljon.

Varaa opastettu kierros Rijksmuseumiin

4. Tutustu Roemer Visscherstraatin 7 taloon

Roemer Visscherstraat| ©Dom J
Roemer Visscherstraat| ©Dom J

Amsterdamissa voit kävellä yhdellä kadulla läpi 7 Euroopan maan. Ainutlaatuisella Roemer Visscherstraatilla on seitsemän peräkkäistä taloa, joista jokainen edustaa seitsemää Euroopan maata: Hollantia, Englantia, Ranskaa, Venäjää, Espanjaa, Saksaa ja Italiaa.

Talot numero 20-30A sijaitsevat Vondelparkin ja Leidsepleinin välissä Amsterdamin Zuidin kaupunginosassa, joka tunnetaan myös nimellä Amsterdamin eteläosa. Nämä talot pyrkivät heijastamaan näiden kansojen arkkitehtuurityylejä ja rakentamista 1800-luvulla.

Voi olla uteliasta ja hauskaa ottaa kuvia näistä taloista ja löytää nähtävyys, jota ei aina löydy kaupungin matkaoppaista. Muuten, tässä on joitakin parhaita retkiä Amsterdamista.

Varaa pyöräretki piilotettuun Amsterdamiin

5. Vieraile joissakin Amsterdamin naapurikylissä

Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets
Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets

Ei kovin omaperäinen, mutta virkistävä ajatus keskellä matkaa. Hyvä vaihtoehtoinen suunnitelma on vierailla joissakin Amsterdamin naapurikylissä, kuten kuuluisissa Volendamissa ja Markenissa, joissa voit nähdä tuulimyllyjä.

Tämän vaihtoehdon avulla voit myös nähdä modernin, kosmopoliittisen Amsterdamin ulkopuolelle ja tutustua sisämaan kyliin, joissa voit tutustua perinteisiin ja tietenkin upeaan ruokaan. Jos sinulla on aikaa matkallasi Alankomaihin, tässä kerrotaan , mitä Amsterdamissa kannattaa nähdä 5 päivässä.

Tässä on suosituksia ja vinkkejä siitä, miten voit vierailla Amsterdamista käsin Zaanse Schansissa ja sen tuulimyllyillä.

Varaa retki Zaanse Schansiin

6. Nauti iltapäivästä pelien parissa

Galaxy Blast| ©Yannick B
Galaxy Blast| ©Yannick B

Amsterdam on kaupunki, joka kohottaa mieltäsi heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Se on nuori, moderni ja vilkas kaupunki. Mitä jos vaihtaisit museoreitin arcade-tyylisten pelien iltapäivään. Jo muutaman vuoden ajan pelihallit ovat tehneet paluun kaupunkiin ja luoneet uudenlaista hauskaa yhdessäoloa ystävien ja perheen kanssa.

Galaxy Blast on yksi niistä, josta löydät suuren valikoiman pelihallilaitteita, joiden avulla voit nauttia retroajasta, joka yhdistää sinut lapsuutesi parhaisiin hetkiin. Voit varata vierailusi etukäteen, ja paikassa on myös myymälä ja kahvila-ravintola, joten voit syödä jotain vierailusi aikana.

Jätän sinulle myös ehdotuksen, jonka avulla voit tutustua hollantilaiseen kaupunkiin aivan erityisellä tavalla. Sen nimi on This is Holland ja se on 5D-lentokokemus, jossa näet Amsterdamin ja sen ympäristön kauniit maisemat eri näkökulmasta. Älä missaa sitä!

Varaa 5D This is Holland -kokemus

7. Pidä tauko Sluyswacht Café -kahvilassa

Sluyswacht Café| ©Paul Arps
Sluyswacht Café| ©Paul Arps

Tämä paikka on omaperäinen ja erityinen, koska sitä pidetään hollantilaisena Pisan tornina. Amsterdamin ominaispiirteiden vuoksi jotkin rakennukset ovat menettäneet pystysuoruutensa, kuten esimerkiksi rakennus, jossa Café de Sluyswacht sijaitsee.

Tämä paikka rakennettiin vuonna 1695, ja sieltä on kauniit näkymät kanavalle, ja sieltä voit pitää tauon, juoda kahvia ja katsella suuren Rembrandtin teoksia, kuten Pyhän Antoniuksen lukko, joka on taiteilijan piirros, joka asui tuolloin vastapäisessä talossa. Rembrandt osti tämän rakennuksen vuonna 1639, ja se on nykyään Rembrandtin talomuseo eli Rembrandthuis.

.

8. Vietä yö sillalla

Monet'n rakkauden silta ja Magere Brug| ©S Sepp
Monet'n rakkauden silta ja Magere Brug| ©S Sepp

Jos etsit erilaista kokemusta ja voit nauttia Amsterdamin kanaaleista, suosittelen sinua kokeilemaan yötä Sweets Hotelsissa, joka on erilainen majoitusehdotus, jotta voit nauttia näistä siltataloista ja majoittaa kaksi henkilöä.

Amsterdam tunnetaan "Pohjoisen Venetsiana", ja siellä on noin 75 kilometriä kanavia. Aikaisemmin kanavia käytettiin kaupallisena kuljetusvälineenä, minkä vuoksi ne rakennettiin siirrettäviksi silloiksi, jotta kauppa-alukset pystyivät kulkemaan niitä pitkin helposti.

Nykyään tämäntyyppiset majoitusliikkeet ovat ottaneet suuren osan tästä tilasta takaisin, ja ne tarjoavat erilaista ja hyvin romanttista majoitusta, joka tarjoaa erilaisen näkymän Amsterdamin kanaaleihin.

Tässä ovat 5 parasta kanaaliristeilyä Amsterdamissa. Ja jos etsit vielä romanttisempaa suunnitelmaa, täältä löydät tietoa parhaista yöristeilyistä.

9. Etsi kaupungin kapein julkisivu

Maailman kapein talo| ©John D
Maailman kapein talo| ©John D

Se voi olla hauska suunnitelma, ja voit ottaa upeita kuvia kaupungista. Amsterdamin arkkitehtuuri on epäilemättä omaleimaista. Värikkäät julkisivut ovat houkuttelevia katsella, mutta niiden pelkkä koko kiinnittää varmasti huomion.

Jos vierailet Singelin kanavalla, joka on yksi koko Amsterdamin tunnetuimmista ja suosituimmista, voit tutustua yksityiskohtaisesti taloon numero 7, jota monet väittävät maailman kapeimmaksi taloksi. Siellä on myös Kleine Trippenhuis eli herra Tripin vaununkuljettajan talo, joka on vain 2,30 metriä korkea.

Voit siis yksinkertaisesti ottaa kartan ja lähteä etsimään kaupungin kapeimpia julkisivuja, ottaa kuvia ja antaa paikallisen arkkitehtuurin kuriositeettien valloittaa itsesi.

10. Elävää musiikkia ja elokuvateatteri Tolhuistuinilla

Tolhuistuinin sisäänkäynti| ©Julian Pan
Tolhuistuinin sisäänkäynti| ©Julian Pan

Rakastan Amsterdamin kulttuuri- ja musiikkitunnelmaa, ja Amsterdam Noordissa sijaitseva Tolhuistuin on ihanteellinen paikka, jossa voi viettää aikaa elävän musiikin, elokuvan ja hyvän ruoan parissa. Voit matkustaa ilmaisella lautalla IJ-joen yli tähän kulttuuritaloon, jossa on vilkas ohjelma.

Elävän musiikin, elokuvan ja taidenäyttelyiden lisäksi voit nauttia myös ruokafestivaaleista ja muotinäytöksistä. Epäilemättä täydellinen paikka, joka kannattaa sisällyttää Amsterdamin matkasuunnitelmaasi.

Suosittelen myös toista kulttuuritilaa: De Hallen, joka on tunnettu Filmhallen-elokuvateatteritilastaan ja Foodhallenista, gourmet-ruokahallista, joka kokoaa yhteen kansainvälisiä erikoisuuksia, jotka saavat sinut innostumaan.