Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kaupungit lähellä Amsterdamia, parhaat retket

Jos minun pitäisi määritellä yhdellä sanalla Amsterdamin läheisyydessä sijaitsevat kylät, se olisi: viehättävä. Jos haluat tietää, mitä nämä kylät ovat ja mitkä ovat parhaat tavat tutustua niihin, lue eteenpäin.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Kaupungit lähellä Amsterdamia, parhaat retket

Näkymä sillalle Amsterdamissa | ©Liam Gant

Vilkkaassa ja eklektisessä Amsterdamissa on epäilemättä paljon nähtävää ja koettavaa, mutta entä ympäröivillä alueilla? On käytännössä rikos vierailla Amsterdamissa ja olla tutustumatta läheisiin viehättäviin kyliin, varsinkin kun ne ovat niin monipuolisia, kauniita ja helposti saavutettavissa.

Olen koonnut alle listan Amsterdamin mielestäni parhaista kyläkierroksista, joten jos matkustat Alankomaiden pääkaupunkiin, voit sisällyttää ne matkasuunnitelmaasi.

Kierrokset Volendamiin

Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets
Vierailu Volendamissa| ©Paul Smeets

Pieni 22 000 asukkaan satamakaupunki, joka sijaitsee 22 km Amsterdamista luoteeseen. Vierailu Volendamissa on todella miellyttävä kokemus sen viehättävän rantakylän viehätyksen ja kauniin arkkitehtuurin ansiosta.

Retkiin Volendamiin sisältyy ilmainen ja turvallinen kuljetus Amsterdamista. Useimpia niistä markkinoidaan yleensä osana pakettimatkoja, joihin kuuluu myös lähikaupunkeja, kuten Edam; kaupungin sisällä näet Volendamin juustotilan.

Jos olet omatoiminen... Voit joko ottaa Amsterdamista lähtevän lautan tai bussin, joka maksaa noin 5 euroa lippu.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: alkaen noin 39 €/henkilö
 • Retken kesto: Retki kestää noin 5 tuntia kohteesta riippuen.
 • Suositellaan, jos... Haluat mukavan kalastajakylän.

Varaa retki Volendamiin ja muihin kyliin

Matkat Edamiin

Edamissa| ©Zaloa Etxaniz
Edamissa| ©Zaloa Etxaniz

Vain 7000 asukkaan pikkukaupunki Volendamin lähellä, 22 km Amsterdamin keskustasta, Edam on kuuluisa täällä tuotetusta herkullisesta juustosta: Edam-juustosta. Tähän kaupunkiin on tarjolla Amsterdamin pyöräretkiä, jotka siirtävät ryhmän matkustajia Amsterdamin keskustasta kiertämään luoteisosan maaseutua; se on yksi Amsterdamin hollantilaisten suosikkilomapaikoista.

Tämäntyyppistä retkeä markkinoidaan usein yhteisenä kierroksena useisiin maaseudun kyliin, mukaan lukien strategiset pysähdykset Edamissa, Markenissa ja Volendamissa. Tämäntyyppistä seikkailua varten on mahdollista saada englanninkielinen opas, joka selittää alueen mielenkiintoisimmat puolet, mutta varaus kannattaa tehdä etukäteen.

Jos olet omatoiminen... EBS Waterland -bussilinja tekee retkiä Amsterdamin keskustasta, lipun hinta on noin 5 euroa. Voit myös ottaa lautan Markeniin.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: alkaen 30 €.
 • Matkan kesto: 6-7 tuntia riippuen siitä, kuinka monessa kohteessa aiot käydä.
 • Suositellaan, jos... haluat nauttia Amsterdamin luoteispuolella sijaitsevan maaseudun parhaista puolista huolehtimatta liikaa matkan suunnittelusta.

Varaa matka Edamiin Amsterdamista

Matkat kohteeseen Marken

Marken Village| ©Ramon Boersbroek
Marken Village| ©Ramon Boersbroek

Markenin kauneutta ja viehätystä on varmasti vaikea pukea sanoiksi, ja matkailijat pitävät sitä yhtenä Instagrammattavimmista kohteista Amsterdamista luoteeseen. Kyseessä on pieni saareke, joka oli pitkään erillään Alankomaista, kunnes sen yhdistävä pato rakennettiin Volendamin alueeseen.

Koska se sijaitsee lähellä muita kauniita kohteita, paras vaihtoehto on aina Volendamin, Markenin ja Edamin reitin sisältävä kiertomatka. Näihin sisältyy yleensä koko ajan yksityisen oppaan saattelemana vierailu kunkin kohteen kohokohtiin ja Amsterdamin luoteispuolella sijaitsevien tuulimyllyjen ihailu.

Jos olet omatoiminen... Ota lautta Markeniin tai bussi 315 EBS Waterlandilta Amsterdamin keskustasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Noin 40 € per osallistuja.
 • Retken kesto: Noin 5 tuntia reitistä ja kohteista riippuen.
 • Suositellaan, jos... haluat tutustua Amsterdamin vanhojen kalastajakylien kauniiseen arkkitehtuuriin.

Varaa kierros Markeniin ja muihin kyliin

Kierrokset Zaanse Schansin saarelle Amsterdamin luoteispuolelle

Zaanse Schansin tuulimyllyt| ©Murdockcrc
Zaanse Schansin tuulimyllyt| ©Murdockcrc

20 minuuttia Amsterdamista luoteeseen sijaitseva Zaanse Schans saa sinut tuntemaan, että olet astunut aikamuurin läpi suoraan 1600- ja 1700-luvulle. Tyypilliset keskiaikaiset talot ja vaikuttavat tuulimyllyt ovat tämän maagisen vierailun yksityiskohtia, joita ei kannata jättää väliin.

Koska kyseessä on pieni alue, joka voidaan kiertää lyhyessä ajassa, monet matkanjärjestäjät yhdistävät vierailun muihin pohjoisiin kaupunkeihin, kuten Edamiin, tutustumiseen.

Jos olet omatoiminen... Ota Sprinter-juna Amsterdamin Sloterdijkin asemalta Zaandam Kogerveliin. Sieltä voit kävellä tai ottaa Connexxion-bussin 391.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: noin 36 € yksittäisille retkille tähän kohteeseen.
 • Retken kesto: noin 8 tuntia riippuen kunkin pysähdyspaikan kestosta.
 • Suositellaan, jos... haluat nähdä joitakin Amsterdamin pohjoispuolella sijaitsevista kauneimmista tuulimyllyistä.

Varaa retki Zaanse Schansiin ja muihin kyliin

Retket Giethoorniin ja Amsterdamin sulkuputkeen

"Hollannin Venetsia", kuten viehättävä Giethoornin kunta tunnetaan, sijaitsee Overjsselin maakunnassa, ja sinne voi tutustua puolen päivän matkalla Amsterdamista, sillä se on vain puolentoista tunnin päässä pääkaupungista.

Se on toinen retkikohde, jota ei kannata jättää väliin, sillä sen lukuisat kanavat, puusillat ja kattotiiliset mökit tekevät siitä erityisen viehättävän. Kävelyretki tässä satukylässä on erittäin suositeltava kokemus.

Mutta jos yhdistät sen vierailuun Afsluitdijkin sulkupadolla, saat tästä retkestä erittäin täydellisen päivän. Voit kävellä 32 kilometrin pituisen rakennustyön varrella, joka yhdistää Alankomaiden pohjoisosan ja Vattimeren.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Noin 80 euroa osallistujaa kohti.
 • Retken kesto: noin 9 tuntia, joten sinun on varattava lähes koko päivä.
 • Suositellaan, jos... haluat tutustua "Hollannin Venetsiaan" ja ihailla sen unenomaisia pikkutaloja ja kanavia.

Varaa retki Giethoorniin ja sulkupadolle

Kierrokset Lisseen ja Keukenhofin puutarhoihin

Keukenhofin puutarhat| ©jimj0will
Keukenhofin puutarhat| ©jimj0will

Jos voit tehdä vain yhden kiertoajelun tästä luettelosta, Lissen ja kauniiden **Keukenhofin puutarhojen **pitäisi olla ensimmäisten vaihtoehtojen joukossa. Se tunnetaan myös Euroopan puutarhana, ja se on maailman suurin puutarha-alue. Jos vierailet Amsterdamissa keväällä, kukkakentän spektaakkeli on todella henkeäsalpaava.

Kokeneen, omalla kielelläsi puhuvan oppaan ja kuljetuksen Amsterdamin keskustasta Lisseen ja takaisin lisäksi: tämäntyyppinen retki Keukenhofin puutarhoihin Amsterdamista sisältääkierroksen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, vierailun puutarhoihin ja mielenkiintoisiin kohteisiin lähialueella.

Jos olet yksin... Ota Sprinter-juna Amsterdamin keskustasta Sassenheimin asemalle Lisseen. Saavu Noordwijkin linja-autoasemalle, ota reitti 361 ja kävele Lissen pysäkiltä Meer en Duin muutaman minuutin kävelymatka.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämäntyyppinen elämys on saatavilla 60 €/henkilö ryhmäkierroksella.
 • Kierroksen kesto: Kukkapelloille ja muihin kohteisiin suuntautuvan kierroksen kanssa tähän kokemukseen kannattaa varata 6-9 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Haluat ihastella Alankomaiden kaunista kasvistoa ja tutustua yhteen maailman kauneimmista kukkapelloista.

Varaa retki Keukenhofiin

Kierrokset Haarlemiin

Vierailu Haarlemissa| ©Kata Pal
Vierailu Haarlemissa| ©Kata Pal

Haarlem on kaunis vanha hollantilainen kaupunki, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Amsterdamista. Sen tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat mukulakivikadut, vanhat rakennukset ja Etelä-Kennemerlandin kansallispuisto; 3800 hehtaarin suuruinen luonnonsuojelualue lähellä merta. Suurin osa Haarlemiin järjestettävistä matkoista on **yksityisiä,**paikallisesti opastettuja matkojaAmsterdamista pienille 4-6 hengen ryhmille.

Mukavan ja turvallisen kuljetuksen Amsterdamista ja Amsterdamista lisäksi matkoihin sisältyy mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, kuten Haarlemin keskusaukio, Sint-Bavokerkin keskiaikainen kirkko, Theehuis de Haarlemmerhout, jota pidetään Alankomaiden vanhimpana puistona, ja paljon muuta.

Jos olet omatoimisesti... sinulla on useita kuljetusvaihtoehtoja, Sprinter-juna, jonka liput ovat saatavilla alkaen 10 € per matka, tai Connexxion-bussit, joiden liput ovat alkaen 4 € per matka.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Koska kyseessä on yksityinen retki, se on saatavilla 175 eurosta alkaen, ja siihen on mahdollista ottaa enintään 4 hengen pienryhmiä.
 • Kierroksen kesto: 5 tuntia, mukaan lukien paluumatka Amsterdamista.
 • Suositellaan, jos... Jos matkustat perheenä tai pienen kaveriporukan kanssa, hinta voi hyvinkin korvata yksittäiset kustannukset, kun käytät muita kuljetusvaihtoehtoja.

Varaa retki Amsterdamista

Retket Goudaan ja sen herkulliseen juustoon

Vierailu Goudassa| ©Getty Images
Vierailu Goudassa| ©Getty Images

Gouda on noin 70 km Amsterdamista etelään sijaitseva kaupunki, joka on kuuluisa ympäri maailmaa, kuten varmaan arvaatkin, suosituista hollantilaisista juustomarkkinoistaan ja herkullisista stroopwafeleistaan. Vierailu Goudassa on synonyymi uppoutumiselle paitsi kauniisiin maisemiin myös herkulliseen ruokaan, sillä katuruoka on ennen kaikkea herkullista.

Kierroksia tähän kohteeseen on yleensä kahdenlaisia: yksityisiä kierroksia asiantuntevan oppaan johdolla tai yhdistettyjä kierroksia, joihin sisältyy muita kohteita, kuten Rotterdamin kaupunki ja Keukenhofin puutarhat. Goudan sisällä kannattaa kuitenkin käydä: markkinoilla, keskusaukiolla ja Sint-Jansin kirkossa.

Jos olet omatoiminen... Paras vaihtoehto on ottaa Sprinter-juna Amsterdamin Amstelin asemalta Goudan keskustaan.

Hyödyllistä tietoa Goudasta

 • Hinta: Olipa kyseessä sitten yksityinen kiertoajelu tai usean kohteen kiertoajelu, tämän elämyksen hinta alkaa 100 €:sta.
 • Kierroksen kesto: Kierroksen kesto voi olla vähintään 4 tuntia (vain Gouda) ja enintään 8 tuntia, jos vierailet muissa kaupungeissa.
 • Suositellaan, jos... haluat saada maistiaisen herkullisimmasta hollantilaisesta kulttuurista.

Varaa matka Amsterdamista

Matkat Alkmaariin

Alkmaar| ©Miguel Ángel Lorente
Alkmaar| ©Miguel Ángel Lorente

Amsterdamista luoteeseen Noord Hollandin maakunnassa sijaitseva Alakmaar on yksi suurimmista kaupungeista Amsterdamin ulkopuolella, ja sen kulttuurinen, gastronominen ja arkkitehtoninen tarjonta on kävelyn arvoinen. Mielenkiintoisin nähtävyys on sen kuuluisat juustomarkkinat, jotka toimivat Waagpleinillä vain perjantaisin huhtikuusta Amsterdamiin syyskuuhun Amsterdamiin.

On tavallista, että matkailijat yhdistävät vierailun Alkmaariin ja Zaanse Schansin kaupunkiin, sillä ne sijaitsevat samalla reitillä vain 30 minuutin päässä toisistaan. Alkmaarissa voit vierailla kuuluisilla juustomarkkinoilla, jos on sesonki, kauniissa rakennuksissa ja voit myös tehdä risteilyn kaupungin kanavia pitkin.

Jos olet omatoiminen... Helpoin tapa päästä sinne on ottaa Intercity suora Amsterdamin päärautatieasemalta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tällainen kokemus voi maksaa noin 50 €.
 • Kierroksen kesto: Kun otetaan huomioon edestakainen matka, sinun on varattava matkasuunnitelmastasi vähintään 5 tuntia.
 • Suositellaan, jos... Vierailet Amsterdamissa toimintakuukausina Juustomarkkinat ovat yksi Euroopan tunnetuimmista ja perinteisimmistä juustomarkkinoista.

Varaa retki Amsterdamista

Matkat Zandvoortiin ja sen kauniille rannoille

Zandvoortin ranta| ©Dennis Schäffer
Zandvoortin ranta| ©Dennis Schäffer

Zandvoortin alue on yksi hollantilaisten suosikkirantakohteista. Se sijaitsee vain 38 km:n päässä kaupungin keskustasta, ja jos vierailet Amsterdamissa kesällä, kannattaa tehdä matka rannikolle, jossa on viehättävä kylä ja rauhallinen ranta.

Opastetut matkat Zandvoortiin ovat useimmiten yksityisiä, ja matkanjohtaja seuraa sinua ja ryhmääsi (voi olla ystäviä tai perheenjäseniä) Amsterdamin lähtöpisteestä katsomaan pikkukaupungin mielenkiintoisimpia puolia ja viettämään sen jälkeen hauskoja tunteja hiekalla.

Jos olet omatoiminen... Amsterdamin keskustasta Sloterdijkin asemalta pääset Sprinter-junalla Zandvoortiin 30-40 minuutin matkalle.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Yksityisiä retkiä on saatavilla 80 alkaen; hinta ei sisällä junalippuja, mutta yleensä se sallii pienen osallistujaryhmän.
 • Kierroksen kesto: Tälle kierrokselle kannattaa varata vähintään 5 tuntia matkasuunnitelmastasi.
 • Suositellaan, jos... Vierailet Amsterdamissa hyvällä säällä ja haluat viettää muutaman virkistävän tunnin meren äärellä.

Varaa retki Amsterdamista

Retket Weespiin ja sen kauniisiin tuulimyllyihin

Kiertoajelu Weespissä| ©Quistnix
Kiertoajelu Weespissä| ©Quistnix

Alueen lounaisosassa ja vain 15 km Amsterdamin keskustasta sijaitseva Weespin pikkukaupunki on yksi lähimmistä ja helpoimmin saavutettavista. Jos suunnittelet lyhyttä matkaa, kuten retkeä Weeppiin ja sen kuuluisiin tuulimyllyihin, se voi olla sen arvoista.

Kaupungin läheisyyden vuoksi parhaat retket Weepsiin ja tuulimyllyille ovat kuuluisat pyöräretket Amsterdamin maaseudulla. Keskustasta käsin asiantunteva opas vie retkiporukan maaseudun halki rentouttavalle ja hauskalle ajelulle, jonka voi tehdä vain Amsterdamissa.

Jos lähdet omatoimisesti... parhaiten pääset sinne Sprinter-junalla Amsterdamin päärautatieasemalta, ja matkalippu maksaa noin 10 euroa kumpaankin suuntaan.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Polkupyöräretkiä Weepsin alueelle ja tuulimyllyille on saatavilla alkaen 75 €/henkilö.
 • Kierroksen kesto: Se riippuu hieman kierroksen reitin pysähdysten määrästä, mutta pyöräretkelle kannattaa varata vähintään 3-4 tuntia.
 • Suositellaan, jos... haluat nauttia Alankomaiden maaseudusta eri tavalla tai jos haluat nopealla junamatkalla nähdä ja kuvata kauniita tuulimyllyjä.

Varaa retki Amsterdamista