Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Amsterdamissa huhtikuussa

Huhtikuu tuo Amsterdamiin hyvän sään ja hyvin erikoisia juhlia - haluatko tietää, mitä niistä?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minuuttia luettu

10 tekemistä Amsterdamissa huhtikuussa

Polkupyörät Amsterdamin sillalla | ©Jack Winbow

Amsterdamissa on aina jotain tekemistä tai nähtävää. Ei ole mikään salaisuus, että tästä Euroopan pääkaupungista ei puutu energiaa eikä kulttuuria, jotka tekisivät matkasta unohtumattoman. Huhtikuussa se on kuitenkin vielä parempi. Miksi? Koska kevät on alkanut, leudot lämpötilat, joiden ansiosta voimme jättää takit pois matkalaukuistamme, tuovat mukanaan myös ainutlaatuisia tapahtumia, kuten King's Dayn ja kukkaparaatin.

Olet ehkä kuullut, että Amsterdam on kanaalien, tulppaanien tai oranssin värin kaupunki. Huhtikuun aikana voit nähdä kaikki nämä tunnukset parhaimmillaan. Kaupunki värjätään oranssiksi monarkin syntymäpäivän kunniaksi, mutta tulppaanien myötä myös monet muut värit tulevat esiin. Jos tämä kuulostaa tarpeeksi hyvältä, odota, kunnes näet, mitä muuta Amsterdamissa on luvassa huhtikuussa.

1. Juhli kuninkaanpäivää kuin hollantilainen maanmies

Kuninkaanpäivän viettäminen| ©Charlotte de Vries
Kuninkaanpäivän viettäminen| ©Charlotte de Vries

Tiedätkö, mikä on Koningsdag? Jos matkustat Amsterdamiin huhtikuussa, tarkalleen ottaen 27. päivä, se selviää nopeasti. Tämä päivä on kuninkaanpäivä (entinen kuningattaren päivä), ja kaupungin kadut täyttyvät oranssista (Alankomaiden monarkian väri) sekä musiikista ja tapahtumista, joilla juhlistetaan monarkiaa. Useimmat tapahtumat ovat ulkoilmassa ja ilmaisia, kuten katumarkkinat ja konsertit, joten varaudu pitämään hauskaa.

Miksi 27. huhtikuuta? Päivämäärä riippuu kuninkaan syntymäpäivästä, mutta viime vuosina se on aina ollut huhtikuussa, koska myös edellinen kuningatar vietti päivää tässä keväisessä kuukaudessa.

Epäilemättä leudot lämpötilat kannustavat juhlimaan kaduilla. Jos olet Amsterdamissa, huomaat, että oranssi, Alankomaiden kuningasperheen (Oranssi-Nassaun) symboli, on kaikkialla. Neuvoni on, että älä unohda pakata matkalaukkuusi oransseja vaatteita, et halua olla sopimaton! Tekemistä riittää, joten ota kalenteri esiin ja aloita suunnittelu.

Juhlat kanavilla

Maailmanperintökohteena Amsterdamin kanaalit ovat selvästi keskeisessä asemassa kuninkaanpäivänä. Miksi? Koska tuhannet koristellut veneet nousevat niihin, soittavat musiikkia ja vedestä tulee yksi suuri juhla. Jos olet onnekas, pääset yhdelle niistä, mutta jos et pääse, voit tanssia myös rannalta ja silloilta.

Varaa kanavaristeily Amsterdamissa

2. Nauti tulppaanikaudesta parhaimmillaan

Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene
Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene

Tiedät varmasti jo, että Amsterdamin (ja Hollannin) tyypillisin kukka on tulppaani. Huhtikuussa matkustamisessa on se hyvä puoli, että voit nähdä niitä enemmän kuin koskaan ennen, sillä silloin on sesongin keskivaiheilla. Kuun puolivälissä koko maa peittyy valtavaan peittoon tulppaaneja, joiden värit ovat hyvin erilaisia.

Vaikka tulppaanit voi aina nähdä Amsterdamin kukkamarkkinoilla, suosittelen matkaa Alankomaiden maaseudulle, jossa tulppaanipellot tuntuvat loputtomilta - se on todella luonnonnäytelmä, jota ei kannata jättää väliin!

Yksi suosikkipaikoistani kukinnan katsomiseen on Keukenhofin puutarha, maailman suurin tulppaanipuisto. Miljoonat sipulit avautuvat täällä ja luovat kauniin maiseman, johon pääsee Amsterdamista järjestetyllä retkellä vain puolessa tunnissa. Jos et halua mennä niin kauas, voit aina tehdä pyöräretken Amsterdamin laitamille, jossa voit nähdä tulppaaneja.

Tee retki Amsterdamin kyliin

3. Pidä hauskaa koko perheen kanssa Bredeweg-festivaaleilla.

Lapset Bredeweg-festivaaleilla| ©Helen C
Lapset Bredeweg-festivaaleilla| ©Helen C

Jos matkustat Amsterdamiin lasten kanssa, siellä on aina tekemistä pienten kanssa, mutta erityisesti huhtikuussa voit osallistua Bredeweg-festivaaliin, joka on ilmainen tapahtuma, joka on täynnä toimintaa koko perheelle taide- ja käsityötaidoista konsertteihin ja näytelmiin. Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Koko juhla järjestetään ulkona huhtikuun lopussa, joten sää on yleensä erittäin hyvä.

Vaikka festivaali kestää useita päiviä ja tarjoaa monenlaisia kulttuuritapahtumia, sen kohokohta on katuoopperan ilta. Älkää ajatelko, että lapsillanne on tylsää, sillä yleensä esitetään lasten tarinoita, kuten Tuhkimo, musiikin ja tanssin kera kauniin illan elävöittämiseksi!

4. Tanssi elektronisen musiikin tahtiin Awakenings Easter Music Festivalilla

Awakenings pääsiäismusiikkifestivaali| ©Borja
Awakenings pääsiäismusiikkifestivaali| ©Borja

Musiikki tulee Amsterdamiin huhtikuussa Awakenings Easterin ansiostaAwakeningsEaster. Tämä elektronisen musiikin festivaali järjestetään yleensä Gashouderissa, teollisuusrakennuksessa, joka toimii täydellisenä näyttämönä kansainvälisesti tunnetuille bändeille ja DJ:ille. Lippuja voi ostaa tapahtuman verkkosivuilta, mutta kannattaa olla nopea, sillä tapahtumalla on tapana myydä loppuun (noin 200 000 ihmistä osallistuu vuosittain).

Awakenings Easter -tapahtuman tavoitteena on ollut koota yhteen teknon parhaimmistoa jo 22 vuoden ajan ja toivottaa pääsiäisjuhlat tervetulleiksi. Lisäksi suurin osa lavoista on ulkoilmassa tai osittain katettuja, joten ne ovat varautuneet Amsterdamin huhtikuun miellyttävään säähän mutta myös mahdolliseen sateeseen.

Tällä hetkellä festivaalilla on leirintäalue, joka tekee festivaalikokemuksesta vieläkin paremman, mutta voit aina jäädä kaupunkiin ja käydä konserteissa joka päivä, sillä tapahtumapaikka on lähellä keskustaa (noin puolen tunnin ajomatka) ja Amsterdamissa on helppo liikkua.

5. Tule kukkaparaatiin Amsterdamissa

Bloemencorso Bollenstreek-vaunut| ©jdegraaf
Bloemencorso Bollenstreek-vaunut| ©jdegraaf

Kuvittele 42 kilometrin pituinen paraati, jossa näet vain kukkia? Silmäsi eivät pysty näkemään monia tulppaanien, narsissien tai jasmiinien koristelemia autoja, jotka reunustavat tietä kilometrien matkalla. Näin tapahtuu Bloemencorso Bollenstreek-tapahtumassa, josta voit nauttia, jos tulet Amsterdamiin huhtikuussa.

Se on nykyään niin tunnettu kauneudestaan, että se houkuttelee vuosittain tuhansia ihmisiä, sekä vierailijoita että paikallisia. Reitti alkaa Noordwijkista, kukka-alueelta, ja päättyy Haarlemiin. Siihen kuuluu kuitenkin monia muita paikkoja, kuten Keukenhofin puutarha, joka on vain puolen tunnin ajomatkan päässä Amsterdamista. Koska se on ilmaista, sinulla ei ole mitään tekosyytä varata matka Amsterdamista useisiin näistä kylistä ja nauttia kukista ja keväästä.

Neuvoni on, että missä tahansa olettekin, älkää jättäkö käyttämättä tilaisuutta nähdä tämä paraati livenä. Jos se on maaginen jo valokuvissa, sen makea, luonnollinen tuoksu on upea, kun se on itse paikalla. Puhumattakaan veistoksista, jotka ovat todellisia kukkien avulla tehtyjä taideteoksia.

Varaa matkasi Amsterdamista

6. Maista parasta hollantilaista olutta Meibockfestivaalilla

Olutfestivaaleista nauttiminen| ©Brett Sayles
Olutfestivaaleista nauttiminen| ©Brett Sayles

Jos pidät oluesta, olet kiitollinen, jos olet Amsterdamissa huhtikuun lopussa, sillä silloin järjestetään Meibockfestivaali. Tämä on kevään oluttapahtuma. Kanavan alueelle kokoontuu joka vuosi joukko käsityöläispanimoita. Sisäänpääsymaksu on noin 7 euroa, ja vaikka se sisältää virallisen lasin, jokaisesta oluesta on maksettava erikseen (1,5 euroa kappaleelta). Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö suupielesi olisi kiitollinen vierailusi jälkeen.

Olut on Amsterdamin huhtikuun viimeisten päivien tähti, olipa se sitten pullotettua tai hanasta saatavaa. Tämän festivaalin hieno puoli on se, että kaikki myyntikojut ovat kaupungin keskustassa, Posthoornkerkillä, joten kaikkia lajikkeita on helppo maistella. Mikä niistä on sinun suosikkisi? Suosittelen kokeilemaan vähän kaikkea, perinteisemmistä kokeellisempiin, hedelmäisempiin tai voimakkaampiin makuihin.

Vaikka hollantilaiset oluet ovatkin pääpaino, tarjolla on myös käsityöläisoluita muualta maailmasta. Yhteistä niille kaikille on se, että ne ovat kevätoluita, joissa on erityinen sävy ja joissa ei käytetä yrttejä.

7. Tutustu pääsiäisen perinteisiin Amsterdamissa

Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa| ©Tidbits T
Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa| ©Tidbits T

Millainen on pääsiäisloma Amsterdamissa? Joissakin asioissa se on samanlainen kuin mikä tahansa muu kaupunki (suklaa, pääsiäismunat, vapaapäivät...), mutta on myös muita tapahtumia ja juhlia, jotka ovat ainutlaatuisia. Mitkä niistä? Lähinnä koristeaiheissa ja ruoassa.

Pääsiäinen on Amsterdamissa yleensä perhejuhla, vaikka kaupungissa järjestetäänkin muutamia aktiviteetteja. Haluatko tietää, mitä niistä?

Pääsiäiskuusi

Koristeet ovat erittäin tärkeitä elementtejä pääsiäisenä Amsterdamissa. Saatat yllättyä nähdessäsi kadulla (tai jopa supermarketeissa myytäviä) joulukuusen näköisiä puita. Ne ovat itse asiassa pääsiäispuita, eivät kuusia, vaan pajun oksia, joista roikkuu maalattuja munankuoria ja jänisten, perhosten ja vauvojen hahmoja.

Tyypillinen pääsiäisruoka

Kuten kaikkialla maailmassa on tapana, suklaa on pääsiäisen kuninkaallinen ruoka. Jos kuitenkin olet Amsterdamissa pääsiäissunnuntaina, voit mennä konditoriaan tai ravintolaan nauttimaan aamiaista(Paasontbijt) tai brunssia(Paasbrunch).

Erityistä niissä on se, että ne sisältävät Paasbroodin, makean leivän, joka on täytetty sultanaaneilla, mantelikermalla ja kanelilla ja joka on, toisin kuin Kerstbrood (joululeipä), päällystetty appelsiininkuorella.

8. Vieraile Amsterdamin museoissa huhtikuussa kansallisen museoviikon aikana

Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell
Anne Frankin talon ulkotilat| ©Daryl Mitchell

Haluatko vierailla Amsterdamin parhaissa museoissa alennettuun hintaan? Jos matkustat sinne huhtikuussa, minulla on hyviä uutisia: silloin järjestetään kansallinen museoviikko. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että seitsemän päivän ajan järjestetään erikoistapahtumia ja alennuksia (tai jopa ilmaiseksi). Voit tutustua tunnettujen museoiden kokoelmiin, mutta myös vähemmän tunnettujen mutta silti arvokkaiden museoiden kokoelmiin.

Varmistaaksesi, ettet missaa mitään, on parasta tarkistaa ohjelma viralliselta verkkosivustolta. Muista ostaa liput etukäteen, sillä kuten arvata saattaa, kysyntä ja väkijoukko ovat yleensä suuria. Jos haluatte tietää, mitkä ovat suositukseni, kerron teille.

Anne Frankin talo-museo

En aio valehdella sinulle, että vierailu on rankka, sillä tässä talossa Anne Frank ja hänen perheensä piileskelivät natsien hyökkäyksen aikana. Kävellessäsi jokaisen huoneen läpi voit lukea katkelmia hänen kuuluisasta päiväkirjastaan. Mielestäni on joka tapauksessa tärkeää ymmärtää, mitä siellä tapahtui, kuten niin monissa muissakin paikoissa.

Sisäänpääsyjonot ovat tietenkin yleensä pitkiä, joten hanki liput Anne Frankin talomuseoon ennen matkaa, jotta voit suunnitella retkesi hyvin.

Van Goghin museo

Toinen klassikko, jota et voi jättää väliin, jos olet menossa Amsterdamiin, varsinkin jos on huhtikuu ja saat alennusta museoviikolla. Siellä on esillä yli kaksisataa taidemaalarin teosta, kuten Auringonkukat ja hänen kuuluisa omakuvansa, sekä piirustuksia, luonnoksia ja kirjeitä. Kierros on taiteellinen matka Vincent Van Goghin elämään.

Totuus on, että vaikka siellä on yleensä paljon väkeä, on melko vaikuttavaa nähdä käytännössä kaikki hänen luomuksensa. Jotta et jäisi paitsi lipusta Van Gogh -museoon.

Nemon tiedemuseo

Nemon tiedemuseo| ©Gamekeeper
Nemon tiedemuseo| ©Gamekeeper

En halunnut unohtaa mainita Amsterdamin tiedemuseota, varsinkin jos matkustat perheen kanssa. Kaikki huoneet ovat hyvin viihdyttäviä ja vuorovaikutteisia, joten sinulla on hauskaa iästäsi riippumatta, ja lähdet pois oppinut monia uusia asioita. Toisaalta en voi jättää mainitsematta sen arkkitehtuuria; rakennus on hyvin moderni ja veneen muotoinen, mikä kiehtoo pienimpiä ja tarjoaa kauniin näkymän kaupunkiin.

Rijksmuseum

Rijksmuseo on maailmanlaajuinen referenssi Alankomaiden kultakauden maalausten laajan kokoelmansa ansiosta. Näihin kuuluvat Rembrandtin, Vermeerin tai Halsin maalaukset. Jos pidät taiteesta, sinun on käytävä Rijksmuseumissa, se on maan tunnetuin museo syystä!

Museo on tietysti melko suuri, joten suosittelen, että menet oppaan tai järjestetyn kierroksen kanssa; on paljon miellyttävämpää ymmärtää kaikki näkemäsi taide.

Varaa liput Amsterdamin museoihin

9. Osallistu World Press Photo -tapahtuman avajaisiin Amsterdamissa huhtikuussa

Maailman lehdistökuvan ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss
Maailman lehdistökuvan ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss

Oletko kuullut World Press Photosta? Olet varmasti nähnyt, sillä kyseessä on kiertävä näyttely, jossa esitellään vuoden parasta kuvajournalismia. Vaikka se tosiaan kiertää eri kaupungeissa ympäri vuoden, se avataan joka huhtikuu Amsterdamissa. Se tapahtuu De Nieuwe Kerkissä (Uusi kirkko), joka on täydellinen paikka selvittää, mitkä kuvat ovat parhaiten vanginneet viimeisen kahdentoista kuukauden tapahtumat. Ole varovainen, lippujen saaminen ei ole aina helppoa.

World Press Photo on paitsi näyttely myös kilpailu, sillä ammattitaitoinen kansainvälinen tuomaristo valitsee voittajakuvan (ja muut finalistit). Minkä sinä olisit valinnut? Voit olla yksi niistä ihmisistä, jotka antavat mielipiteesi nähtyään ja luettuasi tarinat kunkin kuvan takana.

10. Hyödynnä huhtikuun illat Amsterdamissa risteilyllä kanaaleilla

Kultainen tunti kanavilla| ©mgphotography.uk
Kultainen tunti kanavilla| ©mgphotography.uk

Kun huhtikuussa on hyvä sää, kaikki haluavat olla Amsterdamin kaduilla tai pikemminkin kanaaleilla. Maailmanperintökohde, kaupungin kanaalirengas on paitsi kuuluisa nähtävyys myös yli kahden tuhannen asuntoveneen koti. Et ehkä halua yöpyä yhdelläkään niistä, mutta sinun kannattaa lähteä jokiristeilylle Amsterdamin läpi tutustuaksesi tähän osaan kaupunkia.

Se on yhteensä noin 75 kilometriä pitkä, ja vaikka sitä ei voi kulkea kokonaan, veneretkellä pääset ihailemaan Amsterdamin kaupunkia ja sen ylellisiä kartanoita vedestä käsin. Huhtikuun hyvä puoli on se, että päivät ovat pidempiä ja auringonlaskun aikaan laskeva valo saa kaiken näyttämään entistäkin kauniimmalta.

Parasta tässä aktiviteetissa on se, että sinulla on yleensä opas (tai jos se ei ole mahdollista, audio-opas), joten voit kuunnella kanavien ja kaupungin historiaa koskevia selityksiä purjehtiessasi.

Varaa veneretki Amsterdamin kanaaleilla

Millainen sää on Amsterdamissa huhtikuussa?

Kevät Amsterdamissa| ©Naval S
Kevät Amsterdamissa| ©Naval S

Huhtikuu on Amsterdamissa kevätkuukausi, mikä tarkoittaa, että lämpötilat ovat leudot (noin 7-17 °C) ja aurinko paistaa lähes joka päivä, ja sateen mahdollisuus on hyvin pieni (noin 25 %). Jos olet joskus käynyt Amsterdamissa talvella, ymmärrät varmasti, että vierailu kirkkaalla taivaalla ja ilman takkia tai mackintoshia on ylellisyyttä.

Lämpötilojen noustessa ja sadepäivien vähentyessä suosittelen, että nautit ulkoilmasta, kuten kaikki muutkin. Lisäksi päivänvaloa on noin 15 tuntia päivässä, joten illat ovat pidempiä etkä palele.

Amsterdamin matkailijamäärät huhtikuussa

Ihmiset Amsterdamissa| ©Michell Zappa
Ihmiset Amsterdamissa| ©Michell Zappa

Kevätkuukaudet houkuttelevat Amsterdamiin paljon turisteja, erityisesti päivinä, jolloin on erityisiä juhlia. Pidä tämä mielessäsi, jos matkustat huhtikuussa, erityisesti kun varaat lentoja ja majoitusta - älä jätä sitä viime hetkeen!

Vaikka kesäkuukausina sää on Amsterdamissa vielä parempi, huhtikuussa järjestetään niin monia suuria tapahtumia, kuten kuninkaanpäivä, pääsiäinen ja tulppaanien avajaiset, että tätä kuukautta pidetään huippusesonkina. Vaikka tämä voi olla haitta, se on myös syy osallistua juhlallisuuksiin ja kokea jotain ainutlaatuista.

Oletko jo valmistautunut matkallesi Amsterdamiin huhtikuussa? Sinulla on varmasti hauskaa, kun voit uppoutua Amsterdamin perinteisiin.