Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 tekemistä Granadassa elokuussa

Granada on maaginen kaupunki, jossa on uskomaton Nasrid-perinne: tutustu sen keittiöön, maailmanperintömuistomerkkeihin ja nauti musiikista flamencon synnyinpaikassa.

Ana C.R.

Ana C.R.

6 minuuttia luettu

10 tekemistä Granadassa elokuussa

Granadan Alhambra | ©Damien Ramos

Granada on yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos haluat vierailla kesällä, elokuu on hyvä valinta. Sää on parempi kuin heinäkuussa, mutta matkailuala pitää yllä kaikkea kesäkauden tarjontaa.

Tämä 230 000 asukkaan kaupunki koostuu kaupungin keskustasta, joka on täynnä nähtävyyksiä, joihin pääsee helposti kävellen. Jos haluat, julkisilla liikennevälineillä pääset myös hyvin ja kätevästi, mutta missään tapauksessa sinulla ei kestä liian kauan vierailla missään kaupungin osassa.

Piditpä sitten Granadan yöelämästä, baareista ja musiikista tai olet enemmän kiinnostunut kulttuuritoiminnasta ja maailmanperintökohteisiin tutustumisesta tai vain tapaksia syömässä käymisestä, Granadassa on jotakin sinulle- voit jopa kylpeä ja ottaa hieronnan aidossa maurilaisessa kylpylässä Alhambran juurella!

1. Tutustu Granadan vapaa-ajan tarjontaan elokuussa ilmaisella kierroksella

Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom
Granadan katedraalin kupolin sisällä| ©Bobo Boom

Ilmaiset kierrokset ovat yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin. Näillä oppailla ei ole kiinteää hintaa, vaan kierroksen päätteeksi osallistujat maksavat oppaalle summan, jonka he katsovat sopivaksi tyytyväisyytensä mukaan.

Saatat miettiä, ovatko jotkin palvelut elokuussa suljettuina lomien vuoksi tai onko kesätapahtumia, jotka eivät yleensä ole saatavilla. Nämä kierrokset ovat loistava tapa tutustua Granadan elokuun vapaa-ajanviettotarjontaan, sen parhaisiin baareihin ja ravintoloihin, antaa yleiskuvaus siitä, miten kaupungissa voi liikkua, ja antaa sinulle avaimet tärkeimpiin historiallisiin muistomerkkeihin.

Ilmaiset kierrokset kestävät yleensä 1-2 tuntia, ja ne ovat kohtuuhintaisia kaikille budjeteille. Kun olet valmis, tiedät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää nauttiaksesi Granadasta elokuussa.

Voit myös maksaa yhdestä Helloticketsin tarjoamista parhaista opastetuista kierroksista, joihin sisältyy sisäänpääsy ja etuoikeutettu pääsy kaupungin muistomerkkeihin.

Varaa opastettu kierros täältä

2. Nauti tapaksia yöllä Granadan baareissa elokuussa

De Tapas| ©Granada Inn
De Tapas| ©Granada Inn

Granada on kuuluisa ruokakulttuuristaan, etkä voi lähteä kaupungista maistamatta sen kuuluisia tapaksia. Onneksesi Granadan valtava matkailuteollisuus tarkoittaa, että Granada on täynnä baareja ja ravintoloita, joiden hinnat sopivat kaikille budjeteille, ja elokuun aikana ne ovat enemmän kuin valmiita toivottamaan vierailijat tervetulleiksi. Ne, jotka päättävät vierailla Granadassa elokuussa, huomaavat, että vaikka päivisin on mahdollisuus suojautua kuumuudelta baareissa, tapakset ovat yleisiä myös kesäiltoina. Granada on täydellinen kaupunki, jossa elokuun ilta muuttuu gastronomiseksi kokemukseksi.

Granadan tapakset ovat niin kuuluisia, että on jopa ehdotettu, että majoitusliikkeet perisivät niistä maksun niiden arvon tunnustamiseksi, mutta tällä hetkellä ne ovat vielä ilmaisia. Jos siis tilaat kaksi juomaa, niiden lisukkeet voivat toimia illallisena.

Suosittelen käymään useissa keskustan baareissa, ja jos pidät tapaksista, kokeile raciones-annoksia, kuten härkäpapuja kinkun kanssa tai munakoisoja hunajan kanssa.

Varaa parhaat tapas-kierrokset Granadassa

3. Vieraile Alhambrassa

Alhambra Granadassa iltahämärässä| ©Leon LEE
Alhambra Granadassa iltahämärässä| ©Leon LEE

Alhambra on ehdoton nähtävyys riippumatta siitä, kuinka monta päivää aiot viettää Granadassa. Jos et tiedä sitä, sinun pitäisi tietää, että Alhambra on andalusialaisen palatiinakaupungin päälle rakennettu monumentaalinen kompleksi , jonka vierailu voi kestää noin kolme tuntia. Tässä on artikkeli siitä, miten saada lippuja Alhambraan.

Unescon maailmanperintökohteeksi nimittämässä monumentaalisessa kompleksissa on joitakin alueita, joihin on vapaa pääsy, kuten Kauniiden taiteiden museo, Alhambran museo ja Kaarle V:n palatsi. Generalife, moskeijan kylpylä, Alcazaba, Nasridin palatsit ja puutarhat ovat pääsylippuja varten.

Suosittelemme, että ostat liput mahdollisimman pian, sillä ne myydään yleensä loppuun hyvissä ajoin. Hinta vaihtelee sen mukaan, mihin tiloihin haluat tutustua ja mihin aikaan päivästä. Jos aiot vierailla Granadassa elokuussa, olet onnekas, sillä Alhambra tarjoaa myös yövierailuja kesähelteiltä pakoon.

Jos sinulla on aikaa ja olet kiinnostunut Granadan Andalusian historiasta, Patronato de la Alhambra y el Generalife järjestää säännöllisesti aktiviteetteja, erityispäiviä ja opastettuja kierroksia, jotta voit tutustua tämän kaupungin jalokiven kaikkiin salaisuuksiin. Tarkista sen kulttuuriohjelma varmistaaksesi, ettet missaa mitään.

Varaa liput Alhambraan

4. Yö ja dramatisoitu vierailu Granadan hautausmaalle

Grenada yöllä| ©SnippyHolloW
Grenada yöllä| ©SnippyHolloW

Granadan yöelämä tarjoaa hauskaa jokaiseen makuun, ja Granadassa on paljon nähtävää ja koettavaa yöllä. Jos haluat käydä baareissa tai klubeilla, et kyllästy, mutta on paljon muutakin. Hautausmaamatkailu on kukoistanut jo muutaman vuoden ajan, ja elokuun yöt Granadassa luovat täydellisen ilmapiirin vierailla Espanjan toiseksi vanhimmalla hautausmaalla.

Ryhmät, jotka tarjoavat dramatisoituja kierroksia, tekevät kierroksestasi Granadan nekropoliin hauskan, viihdyttävän ja opettavaisen: sen lisäksi, että saat ulkoilmateatterikokemuksen, näet myös muinaisen espanjalais-muslimipalatsin jäännökset ja muita historiallisesti kiinnostavia alueita.

5. Tähtitieteen yöt Parque de las Cienciasissa (tiedepuisto)

Granada Science Park| ©Manutses
Granada Science Park| ©Manutses

Andalusian ensimmäinen interaktiivinen museo on Granadassa hieno nähtävyys, varsinkin jos aiot vierailla tässä ihanassa kaupungissa perheesi kanssa. Koska lasten kanssa Granadaan matkustaminen on loistava ajatus.

Tiedepuisto tarjoaa alennuksia alle 18-vuotiaille, yli 65-vuotiaille ja nuorisokortin omaaville kävijöille. Se on esteetön vammaisille, ja se on avoinna lähes joka päivä.

Tiedepuistoon kuuluu tiedemuseo, biodome, joka toimii ikkunana maapallon elämän monimuotoisuuteen ja jossa on luonnollisten elinympäristöjen jäljitelmiä, sekä observatorio, joka saa pienimmätkin hulluiksi. Museossa on näyttelyitä muun muassa avaruustutkimuksesta, roboteista ja dinosauruksista.

Lisäksi koko kesän ajan voit nauttia sen tähtitieteellisistä illoista, jotka järjestetään myös elokuussa. Kuunsirppi-iltoina observatorio avaa ovensa ja opastaa kävijöitä yötaivaan katseluun kaukoputkilla.

Jos elokuussa Granadassa vieraillessasi päätät vierailla Parque de las Ciencias -puistossa, pääset sinne bussilla tai metrolla, ja se on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin historiallisesta keskustasta.

Tässä postauksessa kerron , miten saat liput, aukioloajat ja mitä nähtävää tiedemuseossa on.

6. Nauti Federíco García Lorcan talo-museon elokuun aktiviteeteista

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Se tunnetaan myös nimellä Huerta de San Vicente ja tarjoaa sinulle mahdollisuuden vierailla talossa, jossa kaupungin kuuluisin näytelmäkirjailija vietti kesänsä ja kirjoitti joitakin espanjalaisen teatterin tunnetuimmista näytelmistä.

Tämä on ehdoton vierailukohde paitsi andalusialaisen kirjailijan ja teatterin ystäville myös kaikille, jotka haluavat tietää , millaista oli elää Andalusiassa 1900-luvun alussa. Talon museossa säilytetään tuon ajan huonekalut ja rakenteet. Näet myös valokuvia perheestä ja jopa kirjailijan ystävän Salvador Dalín piirroksen.

Granadassa elokuussa vierailevia matkailijoita kiinnostavat erityisesti kulttuuritoiminnot, joita Huerta de San Vicente järjestää koko kesäkuukauden ajan. Elokuussa voit nauttia** elokuvailloista, konserteista, näyttelyistä ja konsertteihin liittyvistä esityksistä** verkkosivuilta löytyvän ohjelman mukaan.

Tämä laitos toimii museona ja sillä on oma matkamuistomyymälä. Museo on vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Granadan keskustasta.

7. Nauti kesäaktiviteeteista "Cultura al Fresquito" Sacromonten kaupunginosassa

Sacromontessa| ©Jorge Franganillo
Sacromontessa| ©Jorge Franganillo

Granada on täynnä ainutlaatuisia kaupunginosia, joihin voi eksyä päiviksi, ja yksi erikoisimmista on Sacromonte. Tämä alue, joka on kuuluisa yhteydestään mustalaisiin ja flamencoon, on muuttunut huonon maineensa vuoksi vältettävästä paikasta yhdeksi kaupungin tunnusmerkeistä ja jokaisen matkailijan pakolliseksi nähtävyydeksi.

Tällä kapeiden katujen ja luolien muodostamalla alueella on joitakin vähän tunnettuja helmiä, kuten Abadía del Sacromonte, joka sijaitsee korkeimmalla. Kannattaa myös vierailla Alhambraa vastapäätä sijaitsevassa Cuevas de Sacromonte -museossa, jossa voi tutustua Granadan kaupungin tämän erikoisen kulman historiaan ja rodullisen luonteen syihin.

Jos vierailet tällä alueella elokuussa, sinulla on mahdollisuus nauttia Cuevas de Sacromonte -museon järjestämästä Cultura al Fresquito -tapahtumasta. Ohjelmasta riippuen voit nauttia flamencofestivaaleista, yövierailuista tai ulkoilmaelokuvista.

Ja jos haluat tietää, miksi Sacromonte tunnetaan flamencon kehtona, lue seuraava suositus.

8. Illallinen ja show Sacromonten kaupunginosassa

Flamenco Granadassa| ©Veroxs
Flamenco Granadassa| ©Veroxs

Sacromontesin kapeilla kaduilla ja jyrkillä rinteillä kävellessäsi huomaat, että monet luolamajat ja muut laitokset järjestävät ja mainostavat zambroja. Zambra on flamencolaulu- ja -tanssiesitys, joka on osa tämän kaupunginosan ja kaupungin luonnetta.

Flamenco on kuuluisa kaikkialla maailmassa, joten älä ihmettele, jos törmäät turistijoukkoihin, jotka yrittävät nauttia yhdestä näistä esityksistä. Jotkin laitokset, kuten María la Canastera tai Cueva de La Rocío, ovat erityisen kuuluisia ja maineikkaita. Toiset voivat olla halvempia, mutta huonolaatuisempia.

Yksi vaihtoehto, jota ei ole saatavilla ympäri vuoden vaan vain joinakin kesäkuukausina, riippuen paikasta, on illallinen show'n kanssa. Jos siis vierailet Sacromontessa elokuussa, sinulla on mahdollisuus maistella alueen tyypillisiä ruokia laulun ja tanssin kera.

Varaa flamenco-esitys

9. Varaa hammam tai arabikylpy etukäteen ja säästä rahaa

Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C
Arabialainen kylpylä Granadassa| ©James C

Maurilaisen kulttuurin jälkiä Granadassa on mahdotonta sivuuttaa, ja yksi sen mielenkiintoisimmista osista kaikille elokuussa Granadassa vieraileville on arabikylpylät. Voit nauttia **höyryhoidoista, suihkuista, kylvyistä ja **hieronnoista.

Jos suunnittelet Granadan-lomasi hyvissä ajoin etukäteen, voit säästää hammam-kylpylässä, sillä jotkut Granadan parhaista arabikylvyistä tarjoavat usein alennuksia elokuussa, jos varaat lippusi hyvissä ajoin etukäteen.

Granadan hammam ei kuitenkaan ole mikä tahansa paikka. Jotkin kuuluisimmista sijaitsevat vuosisatoja vanhoissa historiallisissa rakennuksissa, jotka on säilytetty ja kunnostettu ja jotka sijaitsevat aivan alkuperäisen hammamin paikalla.

Arabikylpy esimerkiksi Alhambran juurella on historiallinen kokemus, joka ylittää sen, mitä perinteinen hoito missä tahansa muussa kaupungissa voi tarjota.

Varaa arabialainen kylpyamme Hammam Al Ándalusissa täältä

10. Virkistäydy arabialaisessa teekaupassa

Arabialainen teekauppa| ©Miguel Vidal
Arabialainen teekauppa| ©Miguel Vidal

Maurilaisen historian ja perinteiden ansiosta Granadan kaupunki on täynnä teekauppoja, erityisesti Albaicínin ja Sacromonten kaupunginosissa. Saatat kysyä itseltäsi, miksi käydä teteriassa kesällä, eikö tee ole juoma, joka lämmittää talvella? Nasridien viisaus ei kuitenkaan sano näin.

Perinteen mukaan tee on täydellinen juoma korkean lämpötilan paikoissa, kuten joissakin maailman teetä eniten kuluttavissa maissa. Siksi et löydä parempia puitteita kuin elokuun kesä Granadassa, jotta voisit nauttia Nasrid-perinteestä arabialaisessa teekaupassa.

Nämä laitokset eivät ainoastaan tarjoa tätä arabialaista herkkua, vaan ne ovat myös koristeita, verhoja ja lyhtyjä, jotka vievät sinut Marrakechille tyypilliseen eksoottiseen ympäristöön. Jokainen teekauppa on erilainen, ja jotkut ovat erikoistuneet yöelämään, kun taas toisissa on myös kuuluisia shishoja tai vesipiippuja.

Teekauppojen ystävien suosikkikatu on Caldereria Nueva, jossa on myös arabien leivonnais- ja käsityöläisliikkeitä.

Lämpötilat Granadassa elokuussa

Granadan kadut| ©SnippyHolloW
Granadan kadut| ©SnippyHolloW

Elokuu on lämmin kuukausi vierailla Granadassa, vaikkakin vähemmän lämmin kuin heinäkuu, joten se ei ole huono valinta kesäksi. Yleensä ei sada, ja aurinko paistaa monta tuntia.

Varaudu siihen, että keskilämpötila on yli 25 celsiusastetta ja joinakin vuorokauden aikoina yli 30 celsiusastetta.

Onneksi monet suosittelemistani aktiviteeteista ja retkistä ovat saatavilla iltaisin, kun kuumuus laskee eikä aurinko enää haittaa. Muuten Granadan kaupunki ja sen nähtävyydet ovat täydellisesti valmistautuneet nauttimaan niistä elokuussa.