Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Cordobaan Granadasta

Jos suunnittelet vierailua Granadasta Cordobaan, voin kertoa, että se on erinomainen päätös, mutta ensimmäinen askel on tietää, miten sinne pääsee.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

6 minuuttia luettu

Miten päästä Cordobaan Granadasta

Cordoba, Espanja | ©G. Lamar

Granada on kaupunki täynnä yllätyksiä, ja siellä on monia monumentteja ja nähtävää ja tehtävää, mutta siitä on myös hyvät yhteydet muihin kaupunkeihin, kuten Cordobaan, joten kannattaa varata päivä aikaa tutustua siihen. Se sijaitsee noin 130 kilometrin päässä Granadasta, ja sen historia on aistittavissa joka puolella.

Sinun tarvitsee vain kävellä sen kapeilla kaduilla arvostaaksesi sen roomalaista alkuperää ja tutustua sen ikonisiin rakennuksiin, kuten moskeija-katedraaliin, kristittyjen hallitsijoiden Alcázariin ja synagoogaan, ja löytääksesi islamilaisen, kristillisen ja juutalaisen kulttuurin täydellisen rinnakkaiselon.

Paras vaihtoehto Córdobaan tutustumiseen ovat yleensä opastetut kierrokset, koska niiden järjestäminen on helpompaa. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille, ja mukana on asiantunteva opas, joka näyttää sinulle kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Käytössäsi on kuitenkin myös muita kulkuvälineitä, kuten bussi, juna, auto tai taksi.

1. Paras vaihtoehto: järjestetty retki Granadasta Cordobaan.

Kiertoajelu Cordobassa| ©soniantonio
Kiertoajelu Cordobassa| ©soniantonio

Jos haluat tutustua Córdobaan huolehtimatta mistään, suosittelen, että varaat Granadasta järjestetyn retken Córdobaan.

Näin sinulla on mukava ja nopea kuljetusväline, jolla pääset määränpäähäsi vain kahdessa tunnissa, ja lisäksi voit nauttia henkilökohtaisemmasta vierailusta, jonka aikana voit tutustua kaupunkiin syvällisesti, sillä kaikilla näillä kierroksilla on erikoistunut opas, joka seuraa sinua koko ajan.

Tämän vaihtoehdon avulla kaikki matkan järjestämiseen liittyvä on hyvissä käsissä, ja sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että tutustut kaikkeen, mitä Cordoballa on tarjottavanaan, mikä on paljon!

Yleensä sinun ei tarvitse huolehtia lippujen hankkimisesta suosituimpiin nähtävyyksiin tai ajan tuhlaamisesta pitkiin jonoihin, sillä kaikki on yleensä mukana. Opastetulla kierroksella voit nauttia Cordobasta omaan tahtiisi.

Voit ihailla Cordoban moskeija-katedraalia, joka on yksi maailman tunnetuimmista ja kauneimmista monumenteista ja yksi Euroopan suosituimmista, joka on julistettu maailmanperintökohteeksi.

Voit myös vierailla juutalaiskorttelissa ja Alcázar de los Reyes Cristianosissa, Kastilian kuningas Alfonso XI:n rakennuttamassa mahtavassa sotilasrakennuksessa.

Mutta kyse ei ole vain historiallisista muistomerkeistä; Cordobassa on myös juhlava tunnelma, värikkäitä kukkia, viehättäviä suihkulähteitä, aukioita ja satumaisia katuja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 121 €.
 • Kesto: Tällainen retki kestää yleensä noin 8 tuntia, mukaan lukien 2 tunnin matka kaupungista toiseen.
 • Edut: Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, ja toisin kuin muissa vaihtoehdoissa, se sisältää yleensä pääsymaksut tärkeimpiin nähtävyyksiin ja asiantuntevan oppaan seuran.
 • Haitat: Jos olet matkustaja, joka tekee asiat mielellään omaan tahtiin, tämä vaihtoehto ei ole sinua varten. Se on myös hieman kalliimpi verrattuna muihin vaihtoehtoihin, jotka vievät sinut Granadasta Cordobaan, mutta voin vakuuttaa sinulle, että sen edut ovat sen arvoisia.

Varaa retki Cordobaan Granadasta käsin

2. Miten päästä Granadasta junalla Cordobaan?

Juna Granadasta| ©VivirElTren.es
Juna Granadasta| ©VivirElTren.es

Granadasta on täydelliset junayhteydet Cordobaan, ja jos sinulla ei ole mielessäsi ottaa opastettua retkeä näiden kahden kaupungin välillä, sanoisin, että tämä on hyvä vaihtoehto, koska se on halpa ja pääset perille nopeasti.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa, joista voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan, ja kerron siitä kaiken alla.

Kaukojuna

Tällä suurnopeusjunalla pääset määränpäähäsi noin 1 tunnissa ja 20 minuutissa.

Sinun on tietysti järjestettävä itsesi hyvin, sillä se lähtee Granadan rautatieasemalta neljä kertaa päivässä, mutta vuoroväli vaihtelee sesongin mukaan.

Keskipitkän matkan juna

Ne ovat myös junia, jotka kulkevat reitin lyhyessä ajassa ja jotka on suunniteltu lyhyempien matkojen tai niin sanottujen keskipitkien matkojen kulkemiseen.

Granadan ja Cordoban rautatieasemien välinen matka kestää 1 tunti 35-1 tunti 45 minuuttia. Huomaathan, että niiden vuoroväli on 3 kertaa päivässä, mikä voi myös vaihdella vuodenajasta riippuen.

Junalippujen hinnat alkavat noin 20 eurosta, mutta niiden arvo nousee asteittain matkustuspäivään asti. Säästääksesi rahaa suosittelen, että varaat ne mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, sillä ne ovat varattavissa 90 päivää ennen matkapäivääsi.

Voit tutustua aikatauluihin ja ostaa liput Renfen virallisilta verkkosivuilta, mutta muista, että hinta vaihtelee matkustuspäivän ja joustavuuden mukaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: molempien vaihtoehtojen hinnat vaihtelevat 20 ja 55 euron välillä.
 • Miten lippuja voi ostaa: asemalta, verkossa tai puhelimitse.
 • Matka-aika: hieman yli 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Edut: se on hyvä vaihtoehto, halpa, nopea ja mukavin tapa matkustaa.
 • Haitat: sinun on otettava huomioon matkat, jotka sinun on tehtävä asemille ja asemilta.

Miten pääset Granadan rautatieasemalle

Keskusta, jonka viitekehyksenä on Granadan katedraali, ja rautatieasema, joka tunnetaan paremmin nimellä Estación de Andaluces, ovat 1 kilometrin päässä ja niillä on erittäin hyvät yhteydet.

Reitti kestää 10-20 minuuttia valitsemastasi kulkuvälineestä riippuen. Sinulla on useita vaihtoehtoja päästä sinne kaupunkibussilla, kuten linjoilla 21, 33 ja 9, tai taksilla, joka on tosin kalliimpi, mutta myös mukavampi ja nopeampi, sillä matka kestää alle 10 minuuttia.

Miten pääset Cordoban rautatieasemalle

Cordoban rautatieasema on noin 2 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Jotta saisit käsityksen, moskeija on noin 25 minuutin kävelymatkan päässä. Aseman ja kaupungin keskustan välillä kulkee myös bussilinjoja, kuten linjat 3 ja 5.

Matkustajan vinkki

Granadan ja Córdoban välillä on pari junaa, jotka eivät ole suoria, ja joudut vaihtamaan junaa. Neuvoni on olla varovainen, ettei valitse yhtä niistä.

3. Miten päästä Granadasta Cordobaan bussilla?

Granada Bus| ©Kristain Baty
Granada Bus| ©Kristain Baty

Tämä on edellistä edullisempi vaihtoehto, sillä bussit lähtevät 15 eurolla, mutta se on myös yksi vähiten suositelluista.

Cordoban ja Granadan välillä on useita bussivaihtoehtoja, jotka lähtevät Granadan linja-autoasemalta. Niiden vuoroväli on noin kolmen tunnin välein, ensimmäinen lähtee klo 8.30 ja viimeinen klo 20.00, mutta vuoroväli riippuu liikennetyypistä ja vuodenajasta.

Bussilla matka on hieman hitaampi ja kesto on paljon pidempi, vähintään 2 tuntia ja 30 minuuttia tai 3 tuntia, vaikka se riippuu kunkin bussin pysäkkien määrästä. Tämä on erittäin tärkeää ottaa huomioon, kun valitset itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Miten päästä Granadan linja-autoasemalle

Nämä bussit lähtevät Cordobaan Granadan linja-autoasemalta, joka sijaitsee osoitteessa Calle Minerva 4, noin 3 kilometrin päässä keskustasta.

Hyvä asia on se, että se on täydellisesti yhteydessä kaupungin keskustaan julkisilla liikennevälineillä. Bussilla tai taksilla pääset perille noin 20 minuutissa, riippuen liikenteestä.

Miten päästä Cordoban linja-autoasemalle

Kun saavut Córdobaan, huomaat, että linja-autoasema sijaitsee rautatieasemaa vastapäätä, noin 25 minuutin päässä moskeijasta. Bussilinjat 3 ja 5 vievät sinut keskustaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 15 € (yhteen suuntaan)
 • Miten lippuja voi ostaa: asemalta, verkossa tai puhelimitse.
 • Matka-aika: vähintään 2 tuntia 30 minuuttia ja enintään 3 tuntia.
 • Edut: se on edullinen vaihtoehto verrattuna muihin liikennevälineisiin.
 • Haitat: matkan pituuden vuoksi menetät paljon aikaa matkalla.

4. Miten päästä Cordobaan autolla Granadasta?

Autolla ajaminen| ©Peter Fazekas
Autolla ajaminen| ©Peter Fazekas

Jos vuokrasit auton Granadan kiertelyä varten ja haluat käydä Cordobassa, tämä on loistava idea! Sen avulla voit myös vierailla muissa Granadan kaupungeissa, joita rakastat.

Matka Córdobaan on melko yksinkertainen, ja ajallisesti matka kestää hieman yli 2 tuntia moottoriteitä A-92 ja A-45 pitkin. Tässä mielessä tämä vaihtoehto on parempi kuin bussi, mutta ei yhtä hyvä kuin juna.

Nyt kerron teille hieman hinnoista, auton vuokraaminen Granadassa voi maksaa noin 41 euroa päivässä. Sinun on myös muistettava, että voit vuokrata auton vain, jos olet vähintään 21-vuotias ja sinulla on ollut ajokortti vähintään yhden vuoden ajan.

Jos ajokorttiasi ei ole myönnetty Euroopan unionissa, sinun on haettava kansainvälistä ajokorttia.

Hyödyllisiä yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 41 euroa päivässä.
 • Matka-aika: hieman yli 2 tuntia.
 • Edut: mukavuus, auton avulla voit kulkea reitin omaan tahtiisi ja pysähtyä niin monta kertaa kuin haluat.
 • Haitat: se on yksi kalleimmista vaihtoehdoista.

5. Miten pääset Cordobaan taksilla Granadasta?

Granada Taksi| ©JJ Merelo
Granada Taksi| ©JJ Merelo

Se ei suinkaan ole halvin vaihtoehto, enkä henkilökohtaisesti suosittele sitä eniten. Se voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto , jos matkustat ryhmässä tai lasten kanssa. Varmista, että valitset Granadan kaupungin virallisen taksin; ne ovat valkoisia ja niissä on vihreä raita, ja taksin yläosassa oleva vihreä tai punainen valo osoittaa, onko se vapaa vai varattu.

Tässä tapauksessa sinun on käytettävä Granadasta lähtiessäsi kaupunkien välistä taksia, ja edestakaisen matkan hinta Cordobaan vaihtelee 180 ja 210 euron välillä. Matkan kesto on sama kuin autolla, noin 2 tuntia.

Jos aiot matkustaa Granadasta Córdobaan lasten kanssa, taksi voi olla myös hyvä vaihtoehto, sillä he voivat varmasti matkustaa mukavammin ja rauhallisemmin. Lisäksi vältyt asemille menemiseltä, koska taksi voi noutaa sinut ja jättää sinut sinne, minne haluat.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: 180 ja 210 euroa edestakainen matka.
 • Matka-aika: hieman yli 2 tuntia.
 • Edut: Jos matkustat lasten kanssa tai ryhmässä, tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista.
 • Haitat: Se on yksi kalleimmista vaihtoehdoista.

Vertailemme kaikkia vaihtoehtoja päästä Granadasta Cordobaan.

 • Järjestetty kiertue
 • Hinta: alkaen 121 €.
 • Kesto: noin 8 tuntia
 • Etu: organisointi ja mukavuus
 • Haittapuoli: jos olet vapaamatkustaja, se ei ole ihanteellinen vaihtoehto sinulle.
 • Juna
 • Hinta: alkaen 20 €
 • Kesto: noin 1 tunti ja 20 minuuttia
 • Etu: yksi nopeimmista ja suorimmista vaihtoehdoista.
 • Haitat: Sinun on matkustettava rautatieasemille ja takaisin.
 • Bussilla
 • Hinta: alkaen 15 €
 • Kesto: 2 tunnista 30 minuutista 3 tuntiin.
 • Etu: halvin vaihtoehto
 • Haitat: Matka kestää kauan.
 • Vuokraa auto
 • Hinta: alkaen 41 € päivässä
 • Kesto: hieman yli 2 tuntia
 • Etu: Kätevyys
 • Haitat: ei kovin taloudellinen eikä kustannustehokas.
 • Taksi
 • Hinta: 180 - 210 €.
 • Kesto: hieman yli 2 tuntia
 • Etu: hyvä vaihtoehto, jos matkustat lasten kanssa, ja voit valita nouto- ja jättöpaikan.
 • Haitat: Liian korkea hinta

Nyt tiedät kaiken siitä, miten pääset Granadasta Cordobaan, ja ensimmäinen askel on jo otettu! Sinun tarvitsee vain valita suunnitelmiisi parhaiten sopiva vaihtoehto.

Lopuksi haluan kertoa teille, että saadaksenne Granadasta kaiken irti voitte yhdistää vierailunne Cordobaan hauskoilla retkillä ja opastetuilla kierroksilla kaupungissa ja jopa tutustua yhteen sen tärkeimmistä jalokivistä käymällä Alhambrassa.