10 parasta ravintolaa Menorcalla

Cas Safrá, Smoix ja Piqniq ovat erikoispaikkoja, joita et voi jättää väliin, jos haluat maistaa aitoa välimerellistä ruokaa.

Andressa García

Andressa García

9 minuuttia luettu

10 parasta ravintolaa Menorcalla

Auringonlasku | ©Steve.

Kaikkialla Menorcalla voit ilahduttaa makuelämyksiäsi monilla hämmästyttävillä ruokalajeilla, jotka saavat sinut haluamaan vierailla saarella niin monta kertaa kuin on tarpeen maistellaksesi sen makuja ja pitämään hauskaa kaikessa, mitä Menorcalla voit nähdä ja tehdä.

Koko saaren pituudelta ja leveydeltä löydät vaihtoehtoja makusi ja mieltymyksesi mukaan. Jos pidät yksinkertaisista ruokalajeista ja tapaksista, löydät varmasti hyviä vaihtoehtoja.

1. Piqniq

Ruoka Piqniqissa| ©Solyciuta (
Ruoka Piqniqissa| ©Solyciuta (

Tämän ravintolan ehdotus on yksi parhaista vaihtoehdoista, joilla voit maistaa hienoja ruokia Menorcalla. Ruokalistalla on erityisesti kevyttä ruokaa ja kausituotteita. Yksi tämän ravintolan merkittävimmistä ominaisuuksista on jokaisen ruokalajin luovuus.

Piqniqin keittiössä Välimeren alueen ainekset sekoittuvat muihin aasialaista alkuperää oleviin aineksiin, jotta saataisiin aikaan gastronominen tarjonta, josta varmasti nautit. Tämä ravintola sijaitsee Ciutadellan vanhan keskustan sydämessä, ja se tarjoaa mahdollisuuden ottaa ruokaa mukaan.

Jälkimmäinen on yksi yrityksen parhaista mahdollisuuksista miellyttää ruokailijoita riippumatta siitä, missä he ovat. Jos vierailet Menorcalla saarta kiertävällä laivamatkalla, voit tilata maukkaan Piqniq-ruoan veneeseen, jossa olet. Tämä on loistava veto, joka sopii sekä saarella vieraileville että paikallisille.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Calle Seminari 10. 07760 Ciutadella de Menorca.
 • Aukioloajat: tiistaista torstaihin klo 9.30-15.00. Perjantaista sunnuntaihin klo 9.30-15.00 + 19.30-23.00. Maanantaisin suljettu.
 • Keskihinta: Täysi ateria alkaen 7,95 euroa. Hinta voi nousta lautasen ja haluamiesi lisukkeiden mukaan.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Suosittelen kokeilemaan muun muassa marinoitua raakaa tonnikalaa, tai jos haluat, voit kokeilla marinoitua raakaa lohta. Vegaanivaihtoehtoina voit kokeilla kasvisruokaa sisältävää bagnat-leipää tai piqniq-riisiä paahdettujen vihannesten kera.

Varaa venematka Menorcalla

2. Satama Dips

Hummus- ja guacamole-dipit| ©SamToRemember
Hummus- ja guacamole-dipit| ©SamToRemember

Tämä on ravintola, jonka ehdotus on mielenkiintoinen, koska se ei tarjoa täydellisiä ruokia, mutta se sopii erinomaisesti tapaksille. Heidän erikoisuutenaan ovat dipit, joihin yleensä liitetään talon muita erikoisuuksia, kuten nachoja ja muita vastaavia.

Tätä vaihtoehtoa kannattaa kokeilla, jos vierailet esimerkiksi La Molan linnoituksessa, koska tämä paikka sijaitsee lähellä historiallista rakennusta.

Tämä paikka ei tuota pettymystä, sillä sen tarjoama gastronominen ehdotus, jossa on monipuolisia makuja, ei jätä sijaa epäilyksille sen keittiön hyvistä mauista. Erikoisimpia dippejä, joita suosittelen maistamaan, ovat guacamole ja hummus.

Sanotaan vain, että tämä ei ole tyypillinen välimerellinen ravintola, mutta jos olet matkustanut saarella muutaman päivän ja haluat syödä jotain erilaista, tulet varmasti pitämään tästä kulinaarisesta ehdotuksesta. Heidän dippinsä saavat inspiraatiota latinalaisamerikkalaisesta ruoasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Calle Stuart 4 I Es Castell.
 • Aukioloajat: torstaista tiistaihin klo 13:00-15:30 ja klo 19:30-23:00. Keskiviikkoisin klo 19:30-23:00.
 • Keskihinta: Voit kokeilla dippejä 6,50 euron hintaan, riippuen valitsemastasi mausta ja täytteestä.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Suosittelen kokeilemaan perinteisiä hummus- ja guacamole-dippiä burritojen ja tacojen kanssa.

3. Smoix

Smoixissa| ©queljoan
Smoixissa| ©queljoan

Smoix on ravintola, joka saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi heti saapumisestasi lähtien, sillä se on paikka, joka tarjoaa paljon muutakin kuin makuja ja kuvioita. Tämä paikka tarjoaa täydellisen makuelämyksen makuelämyksille samalla kun nautit mukavasta ja miellyttävästä ilmapiiristä, joka saa sinut tuntemaan itsesi osaksi fantasiatarinaa.

Ennen kuin menet syömään tähän ravintolaan, sinun kannattaa ottaa huomioon ravintolan aukioloajat. Maanantaisin ne ovat kiinni, ja tiistaisin ne toimivat vain iltaisin. Keskiviikosta sunnuntaihin he tarjoavat lounasta ja illallista.

Se on ravintola, joka tarjoaa moitteetonta gastronomiaa ja ennen kaikkea saaren kausituotteiden innoittamana.

Yksi ravintolan parhaista puoli sta on sen vaihtuva ruokalista. Ruokalistalla käytetään kausiluonteisia elementtejä ja ainesosia, ja se muuttuu jatkuvasti. Hyvä idea ennen ravintolaan menoa on ottaa selvää ruokalistasta, joka on tarjolla sen vuodenajan mukaan, jolloin aiot matkustaa.

Se on epäilemättä moitteeton paikka, jossa on maagista ruokaa ja josta löydät aina erinomaisen syyn palata nauttimaan sen valikosta ja yhdistelmistä, jotka saavat kitalakeasi räjähtämään.

Joitakin ruokia on epäilemättä mahdotonta siirtää vain yhteen vuodenaikaan, ja siksi ne ovat aina Smoixin ruokalistalla. Yksi niistä on langustiinilla ja boletus-kastikkeella täytetty ravioli.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Avda. Jaume Conqueridor, 38. Ciutadella de Menorca.
 • Aukioloajat: tiistaisin klo 20:00-23:30. Keskiviikosta sunnuntaihin klo 13:00-15:15 ja klo 20:00-23:00. Maanantaisin suljettu.
 • Keskimääräinen hinta: Täysruoka-ateria voi maksaa keskimäärin 14-20 euroa, riippuen siitä, mikä ruokalista on tarjolla vierailun aikana.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Ruokalista vaihtuu jatkuvasti, joten suosittelen kysymään tarjoilijalta, mikä on päivän erikoisuus, jotta voit kokeilla ruokalistan tuoreinta ja mehevintä ruokaa.

Matkustajan vinkki

Varaa pöytä hyvissä ajoin, ennen kuin menet tähän ravintolaan, sillä sen maine hyvästä ruoasta on niin laaja, ettet välttämättä saa pöytää.

4. Cuk Cuk Kokemus

Cuk Cuk äyriäispaella| ©Silvia P
Cuk Cuk äyriäispaella| ©Silvia P

Jos vierailet kaikessa, mitä Ciutadella tarjoaa Menorcalla, et voi jättää väliin ravintolaa, jolla on mielenkiintoinen ja miellyttävä tarjonta sinulle: Cuk Cuk.

Se on perinteinen paikka sisä- ja ulkoasultaan. Kun olet sisällä ja alat ymmärtää konseptin, siitä tulee enemmän kuin pelkkä ruokapaikka, siitä tulee kokemus, jonka muistat loppuelämäksesi.

Cuk Cuk Experience perustaa asiakaspalvelunsa siihen, että saat mahdollisuuden osallistua oman ruokasi valmistukseen.

Samalla tämä ravintola tarjoaa maistiaisia ja näytteitä paikan päällä valmistetuista elintarvikkeista ja tuotteista. Mielenkiintoisin asia tässä paikassa on se, että voit oppia kokilta, miten valmistat omaa ruokaa. Tämä tarkoittaa sitä, että sen sijaan, että lähdet nälkäsi tyydyttämänä, lähdet suuren kulinaarisen koulutuksen kanssa.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: c/ Sant Pere d'Alcantara, 13. 07760 Ciutadella de Menorca.
 • Aukioloajat: tiistaista lauantaihin klo 12:30-15:30 ja klo 19:00-23:00. Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin.
 • Keskihinta: Saaren juustojen ja lihavalmisteiden maisteluun tarvitset keskimäärin 9-11 euroa. Viininmaistiaisiin tarvitset keskimäärin 7-12 euroa.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Yksi niistä ruokalajeista, joita et voi missata, on äyriäispaella. Myös kala- ja äyriäismuhennosta on ehdottomasti maistettava.

5. Cas Safrà

Cas Safràn ulkopuolella| ©Elvira Rios
Cas Safràn ulkopuolella| ©Elvira Rios

Tämän ravintolan tärkein motto on, että ruoanlaitto on todellinen nautinto. Yksi tämän paikan eduista on se, että heillä on jopa lasten ruokalista, joten he eivät ajattele vain sitä, mistä aikuiset voisivat pitää, vaan myös perheen pienimpiä jäseniä, mikä on ihanteellista, jos vierailet Menorcalla lasten kanssa.

Monipuolinen ruokalista, jossa on erilaisia Välimeren makuja ja muilta leveysasteilta lainattuja makuja, tarjoaa sinulle enemmän kuin pelkkää ruokaa, se on makujen räjähdys suussasi. Se sijaitsee Cala Blancassa, hyvin lähellä Ciutadella de Menorcan kaupunkia, ja se on ehdottomasti yksi parhaista kulinaarisista vaihtoehdoista, joita voit tehdä vieraillessasi Baleaarien saarella.

Tämä paikka on avoinna aamusta alkaen, ja se tarjoaa aamiaista sekä välipaloja, lounaita, jälkiruokia ja illallisia. Cas Safrá tarjoaa runsaasti erilaisia ruokalajeja, kuten salaatteja, tapaksia, kasvisruokia ja valikoituja paikallisia kala- ja liharuokia saarelta.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Passatge Baladre, 3, 07769 Ciutadella de Menorca.
 • Aukioloajat: tiistaina ja keskiviikkona klo 19.30-22.30. Torstaista sunnuntaihin klo 13:00-15:30 ja 19:30-22:30. Maanantaisin suljettu.
 • Keskimääräinen hinta: Hinnat vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppisen ruokalajin tilaat, olipa kyseessä alkuruoka tai pääruoka. Normaalisti tarvitset 10-20 euroa alkupalaksi. Pääruokia voi tilata 14 euron hintaan.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Jos haluatte tyypillisen saaristolaisruoan, suosittelen tilaamaan risottoa merenelävillä tai lohisupermettiä. Jos haluat kalan sijasta lihaa, suosittelen, ettet jätä väliin pluma ibericaa mausteisen viikunahillon kera.

Varaa kajakki retki Fornellsista käsin

6. Molí des Comte Grill

Molí des Comte Asadorin ruokaa| ©Judith_travel87
Molí des Comte Asadorin ruokaa| ©Judith_travel87

Tämän ravintolan keittiö on erikoistunut useiden eri ruokalajien hienoon valmistukseen, jossa grillattu liha on aina erikoisuutena. Jos haluat päästä hieman eroon merenelävistä, kalasta ja äyriäisistä, mutta menettämättä kuitenkaan Välimeren makua, tämä vaihtoehto miellyttää sinua eniten.

Toinen talon erikoisuuksista on epäilemättä paisti. Tämä ravintola erottuu edukseen jokaisen ruokalajinsa voimakkuuden ansiosta.

Jos vierailet Menorcalla etkä halua jättää väliin kaupungin parasta lihaa, sinun on ehdottomasti käytävä tässä hienojen kulinaaristen herkkujen paikassa.

Toisaalta sen viihtyisä ja kodikas ilmapiiri houkuttelee viipymään pidempään, jos olet suunnitellut lyhyttä vierailua. Tietenkin se jättää sinut haluamaan tulla takaisin maistamaan herkkuja, joita voit epäilemättä maistaa tässä paikassa.

Yleisesti ottaen tämä paikka erottuu edukseen viihtyisän ilmapiirin ja täydellisen ruokalistan sekä gastrobaarille omistetun alueen ja aamiaistilan ansiosta.

Maista menorcalaista juustoa Binissuès-museossa

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Av de la Constitución, 22. Ciutadella de Menorca.
 • Aikataulu: maanantaista lauantaihin: 7.00-0.00 h. Sunnuntai: Suljettu
 • Keskihinta: Alkuruokia saa 9 eurosta 20 euroon. Pääruokien hinnat vaihtelevat 14 ja 30 euron välillä.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Koska kyseessä on grillattu liharuokaravintola, et voi jättää väliin heidän erikoisuutensa, joka on grillattu 45 päivää kypsytetty naudanlihaleike.

7. Pinzell ravintola

Pinzell-ravintolan jälkiruoka| ©David.dr
Pinzell-ravintolan jälkiruoka| ©David.dr

Tämä todella monipuolinen ravintola sijaitsee Ciutadella de Menorcan sydämessä, ja se tarjoaa useita erityispalveluja kävijän mieliksi.

Paikan päällä on muun muassa julkinen pysäköintialue, baaripalvelu, terassi ja solarium, ilmainen wifi ja tietenkin ilmastointi.

Mielenkiintoisin asia ruokalistalla on jokaisen tarjolla olevan ruokalajin huolellinen ja herkkä esittely. Jos haluat kokeilla menorcanalaisia herkkuja, tämä on oikea paikka. Se on epäilemättä viihtyisä paikka, jossa tunnet olosi aina mukavaksi. Teollisuustyylinen sisustus korostaa paikan lämpöä.

Paikan tarjoamat eri tilat on suunniteltu niin, että voit tuntea olosi mukavaksi sen mukaan, millaisen vierailun teet ravintolaan, riippumatta siitä, tuletko ystävien kanssa, kumppanisi kanssa vai yksin.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Plaça dels pins 4. Ciutadella de Menorca - 07711 - Menorca.
 • Aukioloajat: keskiviikosta maanantaihin klo 12:00-16:00 ja iltaisin klo 19:30-23:45. Tiistaisin suljettu.
 • Keskihinta: Alkuruoat voivat maksaa 5 eurosta 15 euroon. Pääruokien hinnat vaihtelevat sen mukaan, mistä ne ovat peräisin, olivatpa ne sitten maasta, puutarhasta, merestä tai riisiruokia. Näissä tapauksissa hinnat voivat vaihdella 10 ja 22 euron välillä. Makeisten ja jäätelöiden hinnat vaihtelevat 4 eurosta 7 euroon.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Hyvä alkupala on lohivoileipä, jossa on guacamolea, suolakurkkua, tomaattihilloa, sinappikastiketta ja kreikkalaista jogurttia. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Menorcan-tyylistä täytettyä kalmaria, jossa on katkarapuja, hasselpähkinäkastiketta ja bataattisosetta. Ja kaiken kukkuraksi hyvä jälkiruoka on bataattigreixera hunajajäätelön kera.

8. Ravintola S'Amarador

Risotto ravintola S'Amaradorissa| ©Alaizalf
Risotto ravintola S'Amaradorissa| ©Alaizalf

Yksi parhaista asioista tässä ravintolassa, joka sijaitsee aivan Ciutadellan satamassa, on sen perinteet.

Olet varmasti iloinen kuullessasi, että suurin osa keittiössä käytetyistä tuotteista, ainakin mitä tulee mereneläviin, on peräisin Menorcan vesiltä saaren perinteisten ja vanhojen kalastuskäytäntöjen mukaisesti. Perinteiden kunnioittaminen liittyy myös luonnosta ja ruokailijan terveydestä huolehtimiseen.

Toisaalta tämän paikan organisaatio, sen terassit ja ennen kaikkea sen sisällä tarjotut erilaiset paikat, joissa voi viettää miellyttävää aikaa, tekevät tästä paikasta yhden Ciutadellan sataman ja koko saaren parhaista ruokapaikoista.

Ruokailuvaihtoehtojen osalta voit olla iloinen siitä, että voit syödä täällä turvallisesti, jos noudatat vegaaniruokavaliota tai sinulla on jokin allergia.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Carrer de Pere Capllonch, 42, 07760 Ciutadella de Menorca.
 • Aukioloajat: tiistaista sunnuntaihin klo 13:00-16:00 ja klo 19:00-00:00. Maanantaisin klo 13:00-16:00 ja klo 20:00-00:00.
 • Keskihinta: Hintahaarukka on todella laaja, 9 eurosta 72 euroon.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Valikoimassa on varmasti paljon erilaisia riisiruokia, joita et voi jättää väliin. Suosittelen myös Menorcan paistettua kalaa ja grilliruokia.

9. Es Tast de na Silvia

Päivän lounas Es Tast de na Silviassa| ©Santiago Ibáñez
Päivän lounas Es Tast de na Silviassa| ©Santiago Ibáñez

Ruokailu Es Tast de na Silviassa on sama kuin nauttisi erittäin kotoisasta ateriasta, joka on valmistettu kokonaan Menorcan tuotteista.

Ravintolalla ei ole turhaan Slow Food- ja Km 0 -sertifikaatteja. Nämä kaksi sertifiointia myönnetään vain ravintoloille, joiden ruoka on valmistettu kokonaan paikallisista tuotteista, jotka ovat peräisin paikasta, jossa ravintola sijaitsee.

Täältä löydät kodikasta ruokaa ja paikan, jossa voit levätä, kun olet kävellyt ympäri Ciutadellaa. Yksi mielenkiintoisimmista asioista tässä ravintolassa on se, että siellä ei ole ennalta suunniteltua ruokalistaa, vaan se valmistetaan joka päivä markkinoilla saatavilla olevien tuotteiden ja kausituotteiden mukaan.

Tämä luonnollisuus, joka läpäisee paikan, antaa sinulle mahdollisuuden vain saapua paikalle ja kysyä kokilta talon erikoisuudesta ja ruokalajeista, joita tarjoillaan kyseisenä päivänä. Se on todellinen yllätyksen tunne ja hyvästä ruoasta nauttiminen.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Santa Clara, 14. Historiallinen keskusta. 07760, Ciutadella (Menorca).
 • Aukioloajat: Kesällä maanantaista sunnuntaihin klo 13-15 ja klo 20-23. Tiistaisin suljettu. Talvella perjantaisin ja lauantaisin klo 13.00-15.30 ja klo 20.00-22.30. Sunnuntaisin klo 13-15:30. Avoinna yleisten vapaapäivien ja yleisten vapaapäivien aattona.
 • Keskihinta: Koska kyseessä on ravintola, jonka ruokalista vaihtuu ja riippuu sesongista, kannattaa saapuessasi kysyä päivän ruokalajit ja niiden hinnat.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Suosittelen, että kysytte ravintolaan saapuessanne keittiömestarilta, mikä on päivän erikoisuus, koska ravintolassa valmistetaan ruokaa sesongin ja päivän aikana saatavilla olevien ruokien mukaan.

10. Cafè Balear

Cafè balearin ulkopuolella| ©Pedro V
Cafè balearin ulkopuolella| ©Pedro V

Paikka sijaitsee aivan Ciutadellan satamassa, ja se, mikä tekee tästä paikasta niin erityisen, on kunkin ruokalajin valmistuksessa käytettyjen tuotteiden tuoreus. Ravintolalla on oma vene, joka lähtee päivästä toiseen etsimään parhaita mereneläviä tarjotakseen ruokailijoille korkealaatuisia paikallisia menorcalaisia tuotteita. Jos siis haluat tuoretta ruokaa, tämä on oikea paikka sinulle.

Café Balear tarjoaa herkullisia ruokia, joissa on tietenkin useimmiten mereneläviä. Heidän ruokalistansa on jaettu useisiin eri ruokalajeihin sen mukaan, mitä ruokalajeja he tarjoavat. Kalaa kannattaa kysyä ennen tilausta, sillä tarjolla on vain kyseisenä päivänä pyydettyä kalaa.

Pääruokaa edeltävänä alkupalana talo tarjoaa monenlaisia herkkuja, muun muassa höyrytettyjä simpukoita, valkosipulisimpukoita, katkarapuja ja Ciutadellan langustineja. Erikoisateria, jota et voi jättää väliin, on ehdottomasti tämän ravintolan pizza, johon rakastut ja haluat tulla takaisin.

Hyödyllistä tietoa

 • Osoite: Pla de Sant Joan, 15 - Port de Ciutadella.
 • Aukioloajat: Heinä-, elo- ja syyskuun sulkemispäivät ovat sunnuntaisin. Lokakuusta kesäkuuhun sulkemispäivät ovat maanantaisin. Muina päivinä se on avoinna klo 13:00-16:00 ja 20:00-23:00.
 • Keskihinta: Alkuruuan keskihinta on 14-18 euroa. Kala- ja lihapääruoat voivat maksaa 20-60 euroa riippuen siitä, tilaatko ruokalajin vai kalan painon mukaan. Jälkiruokia saa 6,50-15 eurolla.
 • Mitä ruokalajia ei kannata jättää väliin? Koska tämä ravintola toimii päivittäin kalastajien saaliin mukaan, kannattaa kysyä tarjoilijalta, mikä on paras vaihtoehto päivän ruokalajiksi.