Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Menorca syyskuussa

Menorca syyskuussa on täydellinen suunnitelma. Saaren energia uudistuu kesän alkaessa ja kutsuu sinut nauttimaan sen aidoimmasta ja viehättävimmästä puolesta. Tämä on oikea kuukausi, jolloin voit kävellä sen historiallisilla kaduilla kaikessa rauhassa, tutustua sen tyypillisiin tuotteisiin markkinoilla ja arvostaa sen rantoja, joilla on turkoosia vettä ja häikäiseviä maisemia.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Menorca syyskuussa

Menorca | ©Nicolas Vigier

Lämpimissä mutta ei tukahduttavissa lämpötiloissa ja vähemmillä turisteilla saaren jokainen nurkka osoittaa monipuolisuutensa. Sen avulla voit tutustua hauskanpitoon ja kulttuuriin, joka on läsnä kaikissa sen juhlissa, maistella paikallisia viinejä ja kulinaarisia herkkuja sekä osallistua kesäaktiviteetteihin.

Tule, elä sitä, nauti sen perinteistä ja hyödynnä Menorcan omaperäisimpiä suunnitelmia. Kerron, mitä tehdä syyskuussa ja miten voit viettää unohtumattoman kesäloman.

1. Seuraa viinireittiä rypäleiden sadonkorjuun aikana ja nauti Menorcan aidoimmista mauista

Viinin maistelu| ©Timur Saglambilek
Viinin maistelu| ©Timur Saglambilek

Viininvalmistus on saaren historiallinen perinne, jota ei kannata jättää väliin. Sen kukoistuskausi oli 1800-luvulla, mutta sitten se katosi. 1980-luvulta lähtien se alkoi kuitenkin elpyä, ja vuonna 2002 se sai maantieteellisen nimityksen "Vi de la Terra Illa de Menorca", jota on siitä lähtien käytetty saarella tuotetuista viineistä.

Sadonkorjuuaika on paras aika vierailla viinireitillä ja tutustua viininvalmistusprosessiin. Voit myös osallistua viininmaistiaisiin ja maistella eri lajikkeita. Siellä on monia viinitiloja, kuten Binitord, Binifadet ja Menorquinas.

Saaren tyypillisimpiä viinejä ovat Merlot- ja Cabernet Sauvignon -rypäleistä valmistetut punaviinit sekä Chardonnay- ja Malvasia-rypäleistä valmistetut yhden lajikkeen valkoviinit. Tunnistat ne helposti maantieteellisen nimityksen sisältävästä etiketistä, etkä kadu, että olet kokeillut niitä!

Tutustu parhaisiin veneretkiin

2. Hyödynnä Mahónin kaupungin tarjoamat perinteiset ja historialliset juhlat

Mahónin kaduilla| ©mark bartlett
Mahónin kaduilla| ©mark bartlett

Mahón on saaren portti. Ihastut, kun kävelet sen historiaa huokuvilla kaduilla ja tutustut yhteen maailman suurimmista luonnonsatamista. Viehättävintä tässä pääkaupungissa on kuitenkin epäilemättä sen pysäyttämätön juhlahenki, sillä se antaa kaikkensa Fiestas de la Mare de Déu de Grácia -juhlien aikana!

Nämä juhlat järjestetään joka vuosi syyskuun alussa, ja ne kestävät viikon. Kaupunki kunnioittaa suojeluspyhimystään ja muistaa vanhimpia kulttuuriperinteitään, kuten paraateja ja jaleoja. Juhlan kohokohta tapahtuu kaupungintalolla, kun sadat ihmiset laulavat "Volem vi" (haluamme viiniä), laulu, joka liittyy viinipullojen satamiseen parvekkeelta.

Sekä päivällä että yöllä kaupunki pukeutuu kauniisti ja tarjoaa monenlaista kulttuuritoimintaa, paraateja, gastronomisia näytöksiä, esityksiä lapsille, ilotulituksia sataman rannalla ja monenlaista musiikkia kaikkina kellonaikoina.
Lue kaikki viralliset tiedot ja valmistaudu kokemaan tämä juhla!

3. Osallistu Es Mercadalin kylässä järjestettävään klassiseen Pyhän Nikolauksen juhlaan ja löydä toinen tapa tutustua saaren kulttuuriin

Monte Toron juurella| ©Diego Francisco Molina
Monte Toron juurella| ©Diego Francisco Molina

Jos olet Menorcalla, et voi jättää tätä kylää väliin. Se sijaitsee Monte Toron juurella , joka on saaren korkein vuori, 358 metriä merenpinnan yläpuolella, ja jossa sijaitsee Menorcan suojeluspyhimyksen Virgen del Toron pyhäkkö.

Yksi sen nähtävyyksistä sijaitsee sen pohjoisrannikolla, josta on yksi Välimeren villeimmistä näkymistä, ja sitä voi ihailla ainutlaatuisesta korkeudesta. Es Mercadalin tyyli on hyvin viehättävä, ja sen juhlat ovat täynnä perinteitä.

Joka toinen viikonloppu syyskuussa voit osallistua San Nicolásin juhliin. Tälle juhlalle on ominaista lähinnä kaikkien saaren suojeluspyhimysten lippujen yhdistäminen ja hevoskulkue Monte Toron pyhäkköön, jossa niille annetaan uhri.

4. Juhlallisuuksien jatkoksi ei voi jättää väliin Cala de Porteria, joka on täydellinen sekoitus perinteitä ja omaperäisyyttä

Cala de Porterissa| ©Maria Carmen
Cala de Porterissa| ©Maria Carmen

Cala de Porte kuuluu Alaiorin kuntaan, ja se on erityisen tunnettu kasvillisuuden ympäröimästä rannastaan, jota ympäröivät kalliot, joista löytyy yksi saaren merkittävimmistä luolista, Cova d'en Xoroi. Siellä voi käydä koko päivän, ja se on yksi parhaista paikoista nauttia auringonlaskusta, ja yöllä se muuttuu diskoksi, josta on upeat näkymät Välimerelle.

Cala en Porterin kaupunki on vuodesta 1974 lähtien viettänyt omia juhliaan joka syyskuun kolmantena viikonloppuna, ja siellä on järjestetty show, jota tulet rakastamaan. Rannalla järjestettävien tapahtumien, kuten perinteisen jaleon ja lukuisten hevosten ja hevosmiesten läsnäolon ansiosta arvostat sen erityistä ilmapiiriä.

5. Saaren paras kalastuskausi: mene virkistyskalastamaan, valitse itse miten ja missä

Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet
Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet

Jos olet kalastuksen harrastaja tai haluat vain kokea sen, paras aika kalastaa Menorcalla on syyskuu. Yllätä itsesi sen vesien runsaalla lajivalikoimalla, jossa voit löytää muun muassa punamulletteja, kukkoja, rauskuja, mustekaloja ja kalmareita.

Jos kalastuspäiväsi on menestys, voit myös valmistaa herkullisia tyypillisiä menorcalaisia ruokia, kuten uunissa paistettua kukkoa, mustekalaa sipulien kera tai llampugaa paprikoiden kera.

Kalastukseen on erilaisia tapoja, ja voit valita, miten haluat kalastaa: rannikolta, veden alta (sukeltamalla) tai veneestä. Muista kuitenkin, että jälkimmäistä vaihtoehtoa varten tarvitset maatalous-, kalastus- ja elintarvikeministeriön myöntämän luvan.

Saarella on vaikuttavia poukamia ja rantoja, joilla voit kalastaa, ja kalastajien valitsemat suosituimmat alueet ovat yleensä seuraavat: Playa de Cavalleria, Cala Morell, Port d'Addaia tai Cala Mesquida saaren pohjoisosassa ja Son Saura, Cala Turqueta, Es Taler tai Playa Son Bou saaren eteläosassa.

6. Gastronominen matkailu: käytä tilaisuutta nauttia Menorcan tyypillisistä mauista ja ihastua sen paikalliseen ruokaan

Ruoka Molí des Comte Asadorissa| ©Judith_travel87
Ruoka Molí des Comte Asadorissa| ©Judith_travel87

Kuten joka vuosi, syyskuussa järjestetään Mostra Cuina Menorquina (menorcalaisen keittiön messut ), johon osallistuu yli 20 ravintolaa eri puolilla saarta. Osallistuvia ravintoloita on Ciutadellassa, Mahónissa, Alaiorissa, Ferreiesissä, Fornellsissa ja Sant Lluísissa.

Voit maistella kulinaarisia herkkuja ja tutustua saaren perinteisiin resepteihin, jotka on valmistettu pääasiassa paikallisista ja kauden tuotteista. Tarjolla on tyypillisiä ruokalajeja, kuten makeahappoista sardiinifileetä sipulin ja sultanoiden kera ja klassista menorcalaisen katkaravun suquetia, sekä jälkiruokia, kuten mantelikakkua karamellisoidun ananaksen kera.

Lue kaikki viralliset tiedot ja liity tähän gastronomiseen tapahtumaan.

Varaa Menorcan parhaat retket

7. Vaellus Camí de Cavalls -reittiä pitkin: polku, jolla voit tutustua Menorcaan eri näkökulmasta

Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives
Camí de Cavallsin varrella| ©Damià Vinent Olives

Syyskuu, kun kesän helle hellittää, on ihanteellinen aika vuodesta tehdä laajoja kävelyretkiä Camí de Cavallsin varrella, nauttia sen historiallisista poluista ja nauttia täydellisestä säästä.

Camí de Cavalls on peräisin 1600-luvulta, ja se on polku, joka ympäröi saaren kokonaan 185 kilometrin pituudelta. Se on jaettu 20 viralliseen etappiin, mutta voit itse valita, miten haluat kulkea sen. Voit tehdä sen vaelluksena, jossa seuraat jokaista merkittyä etappia tai vain jatkat polkua pitkin.

Reitti on suunniteltu niin, että sen voi kulkea yhdessä päivässä, kun kulkee etappien mukaan sinne ja takaisin, kiirehtimättä ja nauttimatta maisemista, jotka koostuvat rotkoista, laaksoista, poukamista ja viljelyksistä.

Tutustu 20 viralliseen vaiheeseen ja lähde seikkailuun!

Kävele Camí de Cavallsia pitkin jeepeillä

8. Nauti Menorcan kuuluisista poukamista jopa syyskuussa: ei turistijoukkoja eikä äärimmäisiä lämpötiloja

Turqueta Cove| ©Enrique Maestro
Turqueta Cove| ©Enrique Maestro

Sekä etelän tunnetuimmat rannat että Cala Macarella ja Macarelleta,Cala Turqueta, o Cala Trebalugersekä Menorcan pohjoisrannikon paratiisimaiset luonnonmaisemat ovat yksi saaren suosituimmista nähtävyyksistä, eikä ole parempaa vuodenaikaa nauttia niistä.

Niiden turkoosit vedet muuttuvat entistäkin kauniimmiksi ja kiehtovammiksi, kun ne eivät ole enää täynnä vierailijoita ja ovat edelleen lämpimiä, kun taas kesän kuuma ja kostea ilmapiiri on menneisyyttä.

Syyskuussa pääset niille helpommin ilman elokuun raskasta liikennettä, joka tukkii rantojen sisäänkäynnit aamuvarhaisesta alkaen.

Löydät milloin tahansa tilaa asettua päivän ajaksi, ja voit snorklata tai harrastaa mitä tahansa muuta vesiaktiviteettia, josta pidät.

9. Auringonlaskut: valitse haluamasi saaren nurkka ja katsele tätä luonnonnäytelmää

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Auringon sulaminen Välimeren turkoosiin veteen on epäilemättä yksi kauneimmista kuvista, jotka sinun kannattaa ottaa mukaasi Menorcalta. Aivan kuten rannat, tähän aikaan vuodesta myös maisemat kirkastuvat, eikä sinun tarvitse enää väistellä ihmisiä, jotta voisit arvostaa niitä.

Kuten jo kerroin, turistijoukkoja ei yleensä ole yhtä paljon kuin elokuussa, ja tämä antaa sinulle enemmän vapautta liikkua juuri sinne, missä haluat nähdä kauneimmat auringonlaskut.

Sinulla on laaja valikoima paikkoja, voit valita, haluatko Pont d'En Gil -kallion, Son Bou -rannan, Monte Toro Menorcalla: kaikki vierailustasi, Punta Naton majakan, Cova d'En Xoroin tai Sa Posta de Solin.

10. Hyödynnä tilaisuutta mennä snorklaamaan ennen kesän loppumista

Snorklausta Cueva de los Inglesesissä (Englantilaisten luola)| ©Damian D
Snorklausta Cueva de los Inglesesissä (Englantilaisten luola)| ©Damian D

Syyskuu on kauden viimeinen kuukausi, jolloin voit kokea poikkeuksellisen elämyksen sukeltamalla saaren kristallinkirkkaisiin vesiin ja tutustua sen syvyyksissä olevaan upeaan näytelmään.

Snorklaaminen on ihanteellinen vesiaktiviteetti lomallesi, sillä se on helpompaa kuin sukeltaminen, vaatii vain vähän varusteita, ja parasta on, että kauden loppupuolella hinnat ovat edullisempia.

Näet muun muassa särkikaloja, muurahaisia, meritähtiä, mustekaloja ja punamulletteja sekä muutamia merisiilejä ja meduusoja.

Voit snorklata sekä suojelualueen pohjois- että etelärannalla, ja molemmat tarjoavat ainutlaatuisia ja hyvin erilaisia kokemuksia. Pohjoisen rannoilla voit nauttia kahden tai kolmen metrin syvyydessä sukeltamisesta, kun taas eteläisillä rannoilla arvostat kivikkoisia ja ruovikkoisia alueita.
Tutustu parhaisiin snorklauskohteisiin.

Unohtumaton kesäloma edullisempaan hintaan

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Kuten aiemmin mainitsin, turistien tulva saarelle vähenee huomattavasti, ja sen seurauksena syyskuussa on enemmän majoituspaikkoja ja kesän edullisimmat hinnat.

Sinulla on laaja valikoima hotelleja, asuntoja ja taloja, joista voit valita parhaimmilla alueilla ja erittäin edulliseen hintaan, joten voit ottaa kaiken irti lomastasi kuluttamatta omaisuutta.

Mutta tähän aikaan vuodesta ei ole vain majoitus edullisempaa, vaan myös lentoliput, ravintolat ja nähtävyydet ovat paljon halvempia.

Sinulla on uusi tekosyy matkustaa Menorcalle syyskuussa!

Menorcan sää syyskuussa

Kesä on loppumassa, mutta se ei ole vielä ohi. Kuten aiemmin mainitsin, tähän vuodenaikaan on erittäin miellyttävä ilmasto, jotta voitte vierailla Menorcalla ilman hellekesää ja nauttia aktiviteeteista, kuten pitkistä kävelyretkistä ympäri saarta tai kävelyistä rannalla.

Välimeren ilmasto on edelleen lämmin, mutta et enää tunne heinä- ja elokuun kosteutta ja voit hengittää paremmin. Meren lämpötila on yli 23 °C, ja sää pysyy keskimäärin 26 °C:n maksimi- ja 18 °C:n minimilämpötilassa.

Nyt kun tiedät kaiken tämän, huomaat, että syyskuu on oikea kuukausi täydelliselle lomallesi ilman, että joudut luopumaan mistään. Älä odota enää! hanki lippusi, tutustu 10 parasta aktiviteettia Menorcalla ja aloita unelmiesi kesän suunnittelu.