Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Menorcan parhaat vesiskootteriretket

Nauti ainutlaatuisesta kokemuksesta, kun kiertelet Menorcan lahdilla täydellä vauhdilla vesiskootterilla, joka on yksi hauskimmista ja joka antaa sinulle hyvän annoksen adrenaliinia.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

6 minuuttia luettu

Menorcan parhaat vesiskootteriretket

Menorca | ©Enric Rubio Ros

Menorcalla on loputtomasti nähtävää ja koettavaa, jokaiseen makuun. Kaikista näistä kokemuksista yksi matkailijoiden suosituimmista on vesiskootterilla ajaminen. Adrenaliinin ja luonnon sekoitus, jossa voit vierailla luolissa, kallioilla, paratiisimaisissa poukamissa ja paljon muussa ainutlaatuisesta ja etuoikeutetusta näkökulmasta. Nopeuta vauhtia ja tutustu Menorcan kauneimpiin aarteisiin.

Saari sijaitsee Välimerellä, ja siellä on unenomaisia maisemia. Jos auringossa makoilu ei ole sinun juttusi ja liika rauha alkaa kyllästyttää, voit nauttia yhdestä upeimmista vesiaktiviteeteista, joita Menorcalla on tarjota.

1. Retki Fornellsista pohjoisrannikolle

Vesiskootterilla| ©Asad Photo
Vesiskootterilla| ©Asad Photo

Menorcan pohjoisrannikko lumoaa kävijänsä rauhallisella, läpinäkyvällä ja lämpimällä merellä, ja sen luonnonmaisemat tarjoavat nautintoa kaikille aisteille. Jos olet seikkailunhaluinen tyyppi, suosittelen kiertoajelua vesiskootterilla näissä upeissa kohteissa.

Jos tämä ei vielä riittäisi, saaren pohjoisosassa on joitakin Menorcan parhaita poukamia, ja sen rannat ovat todellinen paratiisi. Mikä olisikaan parempi idea kuin nauttia tästä kaikesta eri tavalla ja hauskasti?

Jos et ole koskaan ennen ollut vesiskootterilla, ei ole syytä huoleen, sillä opastetulla retkellä sinua seuraa koko ajan asiantuntija, joka varmistaa turvallisuutesi ja opastaa sinua matkan varrella.

Ennen kuin aloitat, sinulle annetaan tietenkin kaikki ohjeet ja merkinnät siitä, miten vesiskootteria käsitellään.

Yksi suosituimmista vaihtoehdoista on lähteä Fornellsista Menorcan pohjoisrannikkoa pitkin. Nämä kyydit kestävät yleensä 30-60 minuuttia, ja niihin sisältyy kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi kyydistä turvallisesti, kuten pelastusliivit ja oppaan valvonta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: alkaen 100 €.
 • Missä: Fornells
 • Kesto: 60 minuuttia

Varaa vesiskootterikierros Menorcalla

2. Vieraile Menorcan eteläosassa vesiskootterilla

Vesiskootteri| ©Mudassir Ali
Vesiskootteri| ©Mudassir Ali

Jos kuulut niihin, jotka eivät voi elää ilman adrenaliiniryöppyä, loistava vaihtoehto on lähteä vesiskootterilla pitkin saaren eteläosan rantoja.

Tällä reitillä pääset tutustumaan upeisiin maisemiin ja pääset paikkoihin, joihin on hyvin vaikea päästä, mutta vesiskootterilla se on paljon helpompaa.

Reitin parhaita paikkoja ovat Cala Turqueta, Cala Macarella ja Son Sauran ranta, jossa on runsaasti kasvillisuutta.

Tulet huomaamaan, että kaikki nämä paikat ovat todellisia paratiiseja. Tietyillä osuuksilla voit jopa nähdä joissakin näistä rannoista sijaitsevia kallionkoloja, jotka ovat ainutlaatuinen näky.

Eteläisten rantojen reitin voi tehdä noin60 minuutissa. Voit vuokrata vesiskootterin ja tehdä sen itse, jos sinulla on tarvittava kokemus, tai voit vuokrata retken, jossa sinua seuraa kokenut opas, joka huolehtii turvallisuudestasi ja kertoo myös mielenkiintoisia faktoja nähtävistä kohteista.

Tällä retkellä voit jopa päästä Ciutadellan rannikolle, joka sijaitsee pohjoisempana, ja käyttää tilaisuutta nähdä joitakin Ciutadellan tunnuskohteita, kuten Punta Natin majakka, vuokraamasi retken mukaan.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: 275 €.
 • Tapahtumapaikka: Ciutadella
 • Kesto: 120 minuuttia

3. Nauti auringonlaskusta vesiskootterilla

Auringonlasku vesiskootterilla| ©Menorca Diferente
Auringonlasku vesiskootterilla| ©Menorca Diferente

Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä, joista voit nauttia, ovat Menorcan majesteettiset auringonlaskut. Auringonlaskun vaikuttavimmat sävyt päättävät päivän saarella ainutlaatuiseen spektaakkeliin, ja mikä olisikaan parempaa kuin todistaa tätä majesteettisuutta vesiskootterista käsin?

Saarella ollessasi voit vuokrata yksinoikeudella suunniteltuja opastettuja retkiä, joilla voit katsella auringonlaskua Menorcan luoteisrannikolla. Sertifioidun ohjaajan opastuksella ja valvonnassa teet matkan Menorcan etelärannikolta luoteeseen ja saavut juuri ajoissa katsomaan auringonlaskua.

Menorcan auringonlaskusta nauttimisen tärkeimpiä paikkoja ovat Punta Natin majakka, Cap d'Artrutxin majakka, San Nicolásin torni ja Menorcan suosituin paikka: Cap de Cavalleria.

Yleensä yritykset, jotka tarjoavat tämän retken, antavat sinulle herkullisen lasillisen samppanjaa tai viiniä, joka rikastuttaa hetkeä entisestään.

Tämä on erittäin mukava kokemus, joten se voi olla romanttinen suunnitelma pariskunnalle. Kierros kestää keskimäärin noin tunnin.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: 180 €.
 • Tapahtumapaikka: Ciutadella
 • Kesto: 60 minuuttia

Vuokraa oma vesiskootteri

Moottoripyörä ratsastaa| ©Manuel Torres Garcia
Moottoripyörä ratsastaa| ©Manuel Torres Garcia

Kuten olemme nähneet, Menorcalla on paljon matkailutoimistoja, jotka tarjoavat kaikenlaisia aktiviteetteja ja seikkailuja. Oman vesiskootterin vuokraaminen voi olla hyvin erilaista kuin pelkkä ajelu. Kuvittele, että sinulla on täysi vapaus tutustua saareen kaikessa rauhassa, ilman aikatauluja, ilman määrättyjä reittejä ja ilman opasta.

Yksin lähteminen on eri asia. Suosittelen, että tutkitaan alueita, joilla liikutte varmuuden vuoksi hieman. Voit jopa järjestää oman kierroksen sen mukaan, mikä sinua kiinnostaa eniten.

Vakuutan teille, että se on ainutlaatuinen kokemus. Tietenkin on suositeltavaa, että sinulla on vähimmäiskokemusta tämäntyyppisen ajoneuvon kuljettamisesta.

Muutamia vinkkejä

Vesiskootterien iltapäivä| ©Emilio De La Peña
Vesiskootterien iltapäivä| ©Emilio De La Peña
 • Jos et ole koskaan ennen ollut vesiskootterilla, sinun on hyvä tietää, että se on ajoneuvo, joka voi saavuttaa jopa 110 kilometrin tuntinopeuden. Vaikka sitä käytetäänkin yleensä matkailuun ja hauskanpitoon, sitä on ajettava vastuullisesti ja tietyt seikat huomioon ottaen.

 • Vaikka se saattaa tuntua itsestään selvältä, sinun on ensinnäkin noudatettava retkestäsi vastaavan sertifioidun oppaan ohjeita ja merkintöjä, sillä hän tietää parhaiten kaikki turvallisuutesi kannalta tärkeät yksityiskohdat. Noudata aina oppaasi ilmoittamia nopeusrajoituksia.

 • Muista, että et ole yksin, joten ole tietoinen ympäristöstäsi ja ympärilläsi olevista ihmisistä. Saatat törmätä moniin muihin ihmisiin, jotka harrastavat muita vesiaktiviteetteja, Kajakkiaktiviteetit Menorcalla Se on hyvin yleinen kokemus, samoin kuin snorklaaminen.

 • Sinun on oltava hyvin varovainen, ettet osu keneenkään veden alla olevaan, sillä snorklaaminen on Menorcalla hyvin yleistä, joten sinun on oltava varovainen ja kunnioitettava heidän tilaansa, jotta vältät kaikenlaiset onnettomuudet.

 • Mitä tulee itse moottoripyörään, ota kaikki tarvittava aika siihen tutustumiseen, jos ajat sillä ensimmäistä kertaa. Voit olla varma, että opas on tottunut siihen ja on kärsivällinen.

 • Älä yritä saavuttaa suurta nopeutta heti aluksi, vaan aloita kiihdyttämällä asteittain ja hyvin pehmeästi, sillä ensimmäinen asia, joka sinun on opittava hallitsemaan pyörää, ja tämä saavutetaan ajamalla alhaisella nopeudella. Kun kaikki nämä suositukset on otettu huomioon, sinulla ei ole enää mitään syytä huoleen. Ota kaikki irti tästä erityisestä seikkailusta Menorcan vesillä.

 • Mitä tulee vaatimuksiin, vesiskootteria voi ajaa 16-vuotiaasta alkaen vanhempien luvalla, ja seuralaisen vähimmäisikä on 12 vuotta.

 • Yleisenä suosituksena suosittelen, että otat mukaan uimapuvun, kengät, jotka voivat kastua, ja vaatteet, joihin voit vaihtaa vaatteet ratsastuksen jälkeen.

 • Kuten kaikissa vesiaktiviteeteissa, käytä hyvää vedenkestävää aurinkovoidetta ja ota pyyhe mukaan. Pyörissä on yleensä tilaa kahdelle henkilölle, joten voit valita, oletko kuljettaja vai apukuljettaja.

Milloin on paras aika nauttia tästä aktiviteetista Menorcalla?

Yleisesti ottaen Menorcan ilmasto on matkailijoille suotuisa ympäri vuoden, ja se on erinomainen aika nauttia siitä ympäri vuoden. Mutta jos aiot nauttia vesiaktiviteeteista ja erityisesti vesiskootterilla tai vesiskootterilla ajelusta, tietyt kuukaudet ovat tähän tarkoitukseen paljon suotuisampia.

Suosittelen, että valitset matkallesi toukokuusta lokakuuhun. Tänä aikana lämpötila on paljon lämpimämpi, eikä juuri lainkaan sademääriä, jotka voisivat häiritä suunnitelmiasi.

Sitä paitsi tällä ajanjaksolla aurinkoa paistaa keskimäärin noin 12 tuntia päivässä, joten sinulla on enemmän päiviä aikaa järjestää matkojasi Menorcalla.

Näinä kuukausina veden lämpötila on 20-25 celsiusastetta, mikä on toinen syy järjestää matkasi tähän vuodenaikaan, varsinkin jos haluat lähteä vesiskootteriretkelle.

Silloin alkaa virallisesti sesonki, joten sinulla on paljon enemmän vaihtoehtoja ja saatavuutta majoituspaikoista, paljon enemmän ravintoloita ja ruokapaikkoja Menorcalla ja tietenkin toimistoja, jotka voivat varata retkiä ja aktiviteetteja.

Vaikka Menorcan talvikuukaudet eli marraskuu, joulukuu, tammikuu ja helmikuu eivät olekaan parhaita kuukausia vesiskootterihiihdon harrastamiseen Menorcalla, myös niissä on hyvät puolensa.

Matalasesongin aikana saari on paljon tyhjempi ja hiljaisempi, joten voit nauttia reiteistä paljon enemmän ilman väkijoukkoja, ja jos olet ensimmäistä kertaa vesiskootterilla, tunnet olosi paljon mukavammaksi ja helpommaksi opetella ajamaan sitä ilman kesällä havaittavaa hälinää ja vilskettä.

Muuten, tänä aikana saat myös paljon alhaisemmat hinnat alhaisen kysynnän ansiosta. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on tietenkin hankittava neopreeninen märkäpuku, jotta vältyt kylmältä vedessä.

Varaa kuljetus Menorcan lentokentältä hotelliin

Mitä pakata matkalaukkuun, jos olet lähdössä vesiskootterilla ajelulle?

Jos aiot matkustaa Menorcalle ja olet päättänyt, ettet palaa takaisin ilman, että olet kulkenut sen vesillä vesiskootterilla, saatat miettiä , mitä matkalaukussasi pitäisi olla, jotta voisit nauttia tästä aktiviteetista. Tärkeimmät tarvikkeet, joita tarvitset nauttiaksesi vesiskootterilla ajamisesta, saat matkailutoimistosta, josta vuokraat vesiskootterin. Perustarvikkeet, kuten pelastusliivit, turvallisuutesi takaamiseksi kaikissa mahdollisissa tilanteissa.

Itse asiassa se, mitä sinun pitäisi sisällyttää matkalaukkuusi tätä jännittävää toimintaa varten, ei poikkea paljon siitä, mitä sinun pitäisi ottaa mukaan mitä tahansa muuta vesiaktiviteettia varten, eli: uima-asu, hyvä aurinkovoide suojaamaan ihoasi ja erittäin suositeltava, mutta ei välttämätön, lippis ja aurinkolasit.

Muista, että tämä aktiviteetti altistaa sinut auringolle pitkäksi aikaa, ja sinun on suojauduttava riittävästi. Yleensä on hyvä idea käyttää jonkinlaisia rantakenkiä tai varvastossuja, jotka sopivat jalkaan, jotta ne eivät häviä matkan varrella, mikä ei ainoastaan vahingoita sinua vaan myös saastuttaa saaren vesiä.

Suosittelen myös, että retkipäivänä otat mukaan laukun tai repun, jossa on ylimääräisiä vaatteita (koska kyllä, tulet kastumaan melkoisesti), pyyhkeen, mieluiten nopeasti kuivuvan pyyhkeen (ne eivät kerää kosteutta ja vievät vähän tilaa) ja vesipullon, jotta voit juoda hyvin.

Näiden tuotteiden suuri etu on se, että ne eivät koske ainoastaan vesiskootteriajelua, vaan niistä on paljon hyötyä myös muissa vesiaktiviteeteissa, kuten snorklauksessa ja melonnassa Menorcan saarella.

Varaa Menorcan parhaat opastetut kierrokset