Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Teneriffa 4 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja yksi niistä saarista, joilla on eniten nähtävyyksiä. Tässä kerron, mitä nähtävyyksiä voit nähdä 4 päivän matkasuunnitelmassa.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuuttia luettu

Teneriffa 4 päivässä: opaskirja, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Teneriffa | ©Laura Beswick

Teneriffaan tutustuminen neljässä päivässä tuntuu vaikealta tehtävältä, mutta oikean matkasuunnitelman ja intensiivisen kiertomatkan avulla voit käydä mahdollisimman monessa nähtävyydessä lyhyen oleskelusi aikana. Ihanteellinen tapa tehdä tämä on jakaa saari sektoreihin ja varata yksi jokaiselle päivälle.

Teneriffan parhaita nähtävyyksiä ovat muun muassa Santa Cruzin kierros , Teiden kansallispuisto ja sen huiput, Siam Park -teemapuisto ja saaren pohjoisosan kylät. Välillä voit vierailla pyramideilla, kallioilla ja luolissa, jotka osoittavat, että Teneriffa on saari kaikille.

1. päivä: Kierrä Santa Cruzissa, käy Palmetumissa, lounasta kunnallisilla markkinoilla ja ui César Manriquen puistossa

Palmetum| ©Jon Guerra
Palmetum| ©Jon Guerra

Ensimmäinen päiväsi saarella alkaa kävelyllä Santa Cruzin pääkaduilla, joilla voit aloittaa tutustumisen ja oppia Teneriffan historiasta ja kulttuurista. Voit myös vierailla Palmetumissa, syödä lounasta perinteisillä Nuestra Señora de Áfrican kunnallisilla markkinoilla ja viettää iltapäivän César Manriquen meripuistossa, jossa voit uida ja rentoutua.

Kierros Santa Cruz de Tenerife

Tämä matka alkaa Santa Cruz de Teneriffasta, joka on saaren tärkein kaupunki ja muinaisen kanarialaisen kulttuurin tyyssija. Tämän kierroksen voit tehdä kävellen tai polkupyörällä ja käydä Nuestra Señora de la Concepciónin kirkossa ja Plaza de Españalla, jotka ovat kaksi kaupungin edustavinta kohdetta.

Varaa polkupyörä tutustumaan Teneriffaan

Vieraile Palmetumissa, Kanariansaarten suurimmassa kasvitieteellisessä puutarhassa

Aivan Santa Cruzin katujen keskellä seuraava pysähdyspaikkasi on Santa Cruzin Palmetum, joka sijaitsee Puerto de Hondurasin alueella. Se on 12 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puutarha, mikä tekee siitä Kanariansaarten suurimman, ja se on palmujen ja paikallisen kasviston turvapaikka.

Palmetum on yksi Kanariansaarten tärkeimmistä hankkeista, koska se onnistui muutamassa vuodessa muuttamaan kaatopaikan luonnontilaiseksi tilaksi vierailijoille. Nykyään se on kaupungin edustavin vihreä keuhko ja maailman suurin trooppisten palmujen kasvitieteellinen suojelualue.

Palmetumiin tutustuminen kokonaisuudessaan kestää noin 3 tuntia, ja se on yksi Teneriffan parhaista asioista. Puisto on avoinna yleisölle päivittäin klo 10.00-18. 00, ja yleinen sisäänpääsy maksaa 6 euroa.

Nauti lounasta Nuestra Señora de Áfrican kunnallisilla markkinoilla

Kun olet kiertänyt Palmetumissa, voit lounasaikaan käydä Nuestra Señora de Áfrican kunnallisilla markkinoilla, jotka sijaitsevat vain muutaman kadun päässä. Siellä voit tutustua, kuten nimikin kertoo, moniin afrikkalaisiin juuriin, joita Teneriffalla on maanosan läheisyyden vuoksi, sekä parhaisiin paikallisiin gastronomisiin tuotteisiin.

Suosittelen kokeilemaan Bokankan eklektisiä ruokia , Antojitos de mi Tierran latinalaisamerikkalaisia herkkuja ja Gastrobar El Gusto por el Vino -ravintolan tapaksia, jos haluat mieluummin espanjalaisia vaihtoehtoja.

Lounaan jälkeen suosittelen viettämään aikaa gallerioissa kiertelemällä, jotta voit tutustua paikkaan paremmin.

  • Aukioloajat: joka päivä klo 6.00-20.00.
  • Osoite: Av. de San Sebastián, 51, Santa Cruz de Tenerife.

Luonto- ja arkeologinen museo, yksi Teneriffan parhaista museoista.

.

Käy uimassa César Manriquen meripuistossa

Lounaan jälkeen suosittelen viettämään iltapäivän Parque Marítimo César Manriquessa, joka on suuri aikuisten ja lasten uima-altaiden kompleksi, jossa on solarium-alueita, lasten leikkialueita ja gastronomisia palveluja. Parque Marítimo on ihanteellinen vaihtoehto, jos aiot vierailla Teneriffalla lasten kanssa.

Parque Marítimo César Manrique on vain muutaman kadun päässä kunnallisilta markkinoilta, ja sinne pääsee 10 minuutin kävelymatkan päässä tai kaupunkibusseilla linjoilla 914 ja 921 Tres de Mayon asemalle.

Tämä puisto voi olla myös vaihtoehto, jos aiot vierailla Teneriffalla joulukuussa tai kuukausina, jolloin rannat ovat tuulisempia tai kylmempiä, sillä puistossa on lämmitettyjä altaita, joissa voit uida rentouttavasti.

  • Aukioloajat: joka päivä klo 10.00-19.00.
  • Hinta: alkaen 5 €/henkilö.

Illallinen García Sanabrian puistossa

Kun olet saanut vierailun Parque Marítimossa päätökseen, voit päättää ensimmäisen päivän illallisella joissakin Parque García Sanabrian alueen ravintoloissa ja baareissa, jotka ovat yksi Teneriffan suosituimmista yöelämän alueista.

2. päivä: Vieraile Teiden kansallispuistossa, Roque Cinchadossa ja Güímarin pyramideilla

Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki
Vieraile Teiden kansallispuistossa| ©Marek Piwnicki

Jos ensimmäisen päivän retki Santa Cruz de Tenerifeen ei ollut sinulle tarpeeksi seikkailunhaluinen, valmistaudu, sillä toisena päivänä ehdotan matkareittiä Teneriffan korkeimman huipun sisältävän Teiden kansallispuiston luontoon, ja voit vierailla myös muissa paikoissa, kuten Roque Cinchadossa ja Güímarin pyramideissa.

Vieraile Teiden kansallispuistossa, Espanjan korkeimmalla huipulla

Teide on Teneriffan lisäksi myös Espanjan korkein kohta ja maailman kolmanneksi korkein tulivuori. Se ei ole ollut toiminnassa yli 200 vuotta, mutta nyt se on pakollinen nähtävyys Kanariansaaria kiertäville matkailijoille, sillä sen huiput tarjoavat Atlantin saarten parhaita näköaloja.

Teide sijaitsee noin 65 kilometriä Santa Cruzista etelään, ja paras tapa vierailla siellä on osallistua järjestetylle retkelle, vaikka voit tutustua siihen myös omin päin autolla TF-21-tietä pitkin, mikä kestää noin puolitoista tuntia.

Jos päätät osallistua jollekin Teiden lukuisista retkistä, voit kävellä vaellusreittejä pitkin asiantuntevan paikallisen oppaan seurassa, joka antaa sinulle tietoa yhdestä Espanjan edustavimmista kohteista.

Teiden köysirata

Tulivuorella vieraillessasi voit myös halutessasi matkustaa Teide-köysiradalla, joka yhdistää 10 minuutin ajomatkalla kansallispuiston juurelta La Rambletan asemalle, joka sijaitsee muutaman metrin päässä huipun alapuolella.

Tämä on helpoin tapa päästä yhteen Teiden korkeimmista kohdista, ja se maksaa noin 49 euroa kävijältä, mukaan lukien pääsy Pico Viejon näköalapaikalle.

Muiden Teide-puiston alueiden ohella tämä on yksi Euroopan parhaista paikoista yölliseen tähtitarkkailuun. Yksi parhaista tavoista tehdä tämä on järjestetty tähtitarkkailuretki.

Varaa Tähtien yötaivas -safari Teide-vuorella

Lähde vaellusreitille Roque Cinchadon ympäri

Saaren sydämessä, Teiden kansallispuistossa ja tulivuoren vieressä voit vierailla Roque Cinchadolla, joka on yksi Teneriffan tunnusomaisimmista kalliomuodostelmista.

El Cinchado kuuluu Roques Garcían ryhmään, mutta sillä on ainutlaatuinen muoto, sillä sen pohja on kapeampi kuin huippu, mikä erottaa sen muista ja tekee siitä jo itsessään nähtävyyden.

Roque Cinchadolla, joka sijaitsee 2 100 metrin korkeudessa, voit saada Teneriffan parhaita valokuvia. Täydenkuun öinä luonnonpuisto tarjoaa retkiä, joilla voi ihailla taivaalle muodostuvaa tähtikenttää.

Vierailu Roque Cinchadolla yhdistetään yleensä vierailuihin Alto de Guajarassa, joka on Las Cañadas del Teiden luonnollisen amfiteatterin korkein huippu, sekä patikointiretkiin Montaña Blancalle ja Kuun maisemiin.

.

Vieraile Güímarin pyramideilla.

Paluumatkalla Santa Cruz de Tenerifeen TF-1-tien varrella on Pirámides de Güímarin kasvitieteellinen puutarha ja etnografinen puisto, suuri ulkoilmamuseo, joka on rakennettu kuuden pyramidirakennelman ympärille, jotka on suunnattu aurinkoon tähtitieteellisen kalenterin mukaan ja jotka guanchien alkuperäiskansat rakensivat 1800-luvulla.

Nämä pyramidit ovat Teneriffan länsiosassa sijaitsevan Güímarin tärkein nähtävyys. Alueella on myös etnografinen puisto, Casa Chacona -museo ja myrkkypuutarha, joka on puiston kasvitieteellisistä puutarhoista tunnetuin.

Voit vierailla tässä kohteessa joka päivä klo 10.00-18.00, ja yleinen sisäänpääsy maksaa noin 13 euroa.

Voit kiertää Güímarin pyramideilla audio-oppaan johdolla ja ihmetellä yhtä Kanariansaarten harvoista yhä pystyssä olevista alkuperäiskansojen raunioista, jotka säilyttävät Teneriffan guanche-kulttuuria.

Varaa lippusi Güímarin pyramideille

3. päivä: Vieraile Siam-puistossa, osallistu valaidenbongausretkelle ja tutustu Teneriffan eteläosan rantoihin

Siam-puisto| ©Andrei Rosca
Siam-puisto| ©Andrei Rosca

Seikkailuretken jälkeen ehdotan kolmanneksi päiväksi reittiä saaren eteläosiin tutustumaan maailman parhaana pidettyyn vesipuistoon.

Tällä alueella voit myös vierailla Teneriffan kauneimmilla rannoilla, kuten Playa de las Américasissa, Playa del Duquessa ja Playa Fañabéssa.

Vieraile Siam Parkissa, teemapuistossa, jossa on thaimaalaista arkkitehtuuria

Siam Park -vesipuisto ei ole vain yksi Teneriffan parhaista teemapuistoista, vaan myös yksi maailman parhaista vuosittain toistuvien internet-äänestysten mukaan. Se sijaitsee Costa Adejessa, saaren eteläosassa, ja sinne pääsee Santa Cruzista autolla TF-1-tietä pitkin vajaassa tunnissa tai bussilla linjoilla 110 ja 111 Magman asemalle.

Siam Park on thaimaalaisesta arkkitehtuurista inspiroitunut vesiteemapuisto, jossa voit surffata jopa 4 metriä korkeilla aalloilla, rentoutua luonnonvalkoisella hiekkarannalla ja tuntea adrenaliiniryöppyjä Tower of Powerissa, 28-metrisessä ajelussa, jossa voit huristella haita ja rauskuja täynnä olevan akvaarion läpi.

Tämä puisto on loistava vierailukohde koko perheelle, ja se on avoinna päivittäin klo 10-18. Yleisöliput maksavat noin 40 euroa aikuisilta ja 28 euroa lapsilta.

Lähde valaiden ja delfiinien tarkkailuretkelle

Kanariansaaret ovat yksi ihanteellisimmista paikoista valaiden ja delfiinien tarkkailuun, eikä Teneriffa ole poikkeus. Siksi Puerto Colónista, vain muutaman kadun päässä Siam Park -vesipuistosta, voit varata valaanbongausretken, joka on ihanteellinen suunnitelma, jos kiertelet saarella lasten kanssa ja haluat tutustua Teneriffalla esiintyviin eri valaslajeihin.

Saarella on tarjolla valaidenbongausretkiä kaikille ja eri hinnoilla, vaikka suosittelen Teneriffan rannikkoa pitkin purjehtivia retkiä, sillä niissä pääset näkemään valaita niiden luonnollisessa elinympäristössä, ja koska kyseessä on pienempi vene, voit nähdä delfiinejä ja valaita lähietäisyydeltä, ja joissakin vaihtoehdoissa voit jopa snorklailla, jos sääolosuhteet sallivat.

Huomaa myös, että paras aika nähdä valaita ja delfiinejä Teneriffalla on joulukuun ja kesäkuun välisenä talvi- ja kevätkautena.

Varaa valaan- ja delfiininbongausretki

Kierrä Teneriffan eteläosan rantoja

Kun palaat valaanbongausretkeltäsi, voit käydä syömässä jotain Costa Adejen alueella ja vierailla sitten Teneriffan eteläosan rannoilla, joilla voit uida lämpimissä, kristallinkirkkaissa vesissä ja odottaa auringonlaskua. Voin mainita joitakin niistä:

Playa de las Americas

Playa de las Américas on etelän kuuluisin ranta, joka ulottuu Chayofita-vuorelta Barranco del Reyn rotkoon. Alueella on lukuisia pubeja, baareja ja ravintoloita, sillä se on yksi Teneriffan tärkeimmistä viihdepaikoista.

Duquen ranta

Jos haluat mieluummin rauhallisemman vaihtoehdon, voit vierailla Siam-puiston pohjoispuolella sijaitsevalla Playa del Duquella. Kyseessä on keinotekoisten kallioiden väliin suljettu ranta, jolla on kristallinkirkkaat, lämpimät vedet, runsaasti tilaa rentoutumiseen ja vähemmän turisteja.

Fañabén ranta

Jos taas haluat perinteisemmän rannan, voit vierailla Fañabén rannalla, jota turistit eivät juurikaan tunne ja jossa yleensä käyvät paikalliset. Siellä on levähdyspaikkojen lisäksi Teneriffan parhaita melonta- ja snorklauskokemuksia.

Varaa melonta- ja snorklausretki Teneriffalla

4. päivä: Vieraile Cueva del Vientossa ja kulje Teneriffan pohjoisosan kylien läpi

Tuulen luola| ©Eladio Anxo Fernánde
Tuulen luola| ©Eladio Anxo Fernánde

Viimeiseksi päiväksi ehdotan reittiä saaren pohjoisosan halki Cueva del Vientoon, joka on Euroopan suurin vulkaaninen putki ja yksi maailman suurimmista.

Et voi jättää väliin San Cristóbal de la Lagunan, Puerto de la Cruzin, Icod de los Vinosin ja Garachicon viehättäviä kyliä, joten voit tutustua Teneriffan eri puoleen.

Vieraile Cueva del Vientossa (tuulen luola).

Cueva del Viento, jota pidettiin vuosia maailman suurimpana vulkaanisena putkena, on Teide-tulivuoren vieressä sijaitsevan Pico Viejon laavavirtojen jäännösmuodostelma, joka on yksi Teneriffan korkeimmista huipuista. Tämä 17 kilometriä pitkä putki on kuilujen ja laavatasanteiden muodostama luonnonnäytelmä, jonka avulla voidaan myös analysoida Kanariansaarten vulkaanista alkuperää.

Täällä voit myös ottaa Teneriffan parhaita valokuvia ja osallistua opastetulle kierrokselle, jossa saat tietoa fossiileista ja muista paleontologisista aarteista, joita on löydetty yhdestä saaren kauan sitten unohdetuista kohteista.

Kannattaa muistaa, että Cueva del Vienton vierailu voi kestää 3-4 tuntia kävelyvauhdista riippuen ja että se on keskivaikea, koska maasto on mutkittelevaa ja putken sisällä on ahtaat tilat, ja se esitetään matkana maan uumeniin.

  • Miten sinne pääsee: Cueva del Vientolle pääsee autolla Santa Cruzista TF-5-tietä pitkin noin 45 minuutin ajomatkalla tai bussilla linjoilla 108 ja 102 yhdistettynä linjaan 360.
  • Hinta: Yleinen sisäänpääsy maksaa noin 20 euroa.

Teneriffan pohjoisosan kylien reitti

Teneriffan kierroksen päättämiseksi ja saaren vaihtoehtoiseen profiiliin tutustumiseksi ihanteellinen vaihtoehto on vierailla pohjoisen kylissä, jotka kaukana vilkkaimmista rannoista tarjoavat hyvää gastronomiaa, upeita maisemia, paratiisimaisia reittejä ja suuren määrän nähtävyyksiä.

Icod de los Vinos

Ensimmäinen lähikylä, joka sijaitsee kolmen kilometrin päässä Cueva del Vientosta, on Icod de los Vinos, jossa kasvaa kuuluisa Drago Milenario -puu, joka on Kanariansaarten vanhin. Siellä voit myös vierailla historiallisessa keskustassa, käydä sen baareissa lounaalla, ja jos olet luonnonystävä, voit myös vierailla Mariposario del Dragossa, joka on yksi Espanjan suurimmista.

Garachico

Garachicossa voit vierailla kylässä, joka on rakennettu uudelleen Trevejo-tulivuoren purkauksen jäljiltä jääneen tuhkan päälle, ja myös viehättävässä paikassa, jossa on San Miguelin linna ja Puerta de la Tierran puisto sekä näköalapaikkoja, joista avautuu laaja panoraamanäkymä saarelle ja El Caletónin luonnonaltaisiin, jotka on luotu tulivuoren laavasta.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, joka sijaitsee 30 minuutin ajomatkan päässä Garachicosta, on saaren pohjoisosan matkailun symboli, sillä siellä on rantakatu, jolla sijaitsee San Felipen linna ja joitakin alueen parhaita rantoja, kuten Playa Jardín ja Playa de San Telmo.

San Cristóbal de la Laguna

Viimeinen pysähdys ennen paluuta Santa Cruziin on San Cristóbal de la Lagunassa, joka sijaitsee lähes pääkaupungin laitamilla ja jossa on kapeita siirtomaatyylisiä katuja ja joka oli aikoinaan Teneriffan pääkaupunki. Täällä voit vierailla katedraalissa, Casa Lercarossa ja Santa Catalina de Sienan luostarissa sekä baareissa ja ravintoloissa, joissa voit ruokailla ja kohottaa maljan Teneriffan intensiiviselle kierrokselle.

Kierrä Icod de los Vinos ja Garachico järjestetyllä retkellä

Ja tähän päättyy tämä 4 päivän matka Teneriffan parhaisiin paikkoihin. Tarpeeksi aikaa tutustua ja nauttia suuresta osasta saaren tarjoamaa kulttuuria, historiaa ja hauskanpitoa, vaikkakin haluat varmasti tulla takaisin!