Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo keväällä

Kevät on yksi parhaista vuodenajoista vierailla Lontoossa: sää on erittäin miellyttävä, ja vuoden odotetuimman ajan toivottamiseksi järjestetään erilaisia tapahtumia.

María Cano

María Cano

7 minuuttia luettu

Lontoo keväällä

Tower Bridge Road, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta. | ©Nicole Reyes

Jos sinulla on mahdollisuus matkustaa Lontooseen keväällä, olet onnekas, sillä se on epäilemättä paras aika matkallesi. Lämpötilat alkavat lämmetä, päivät ovat pidempiä , ja illalla pimeä tulee klo 18.30 alkaen. Vaikka Lontoo on turistikaupunki ympäri vuoden, siellä ei ole yhtä vilkasta kuin kesällä. Jos matkustat maaliskuun lopun ja kesäkuun välisenä aikana, sinulla on mahdollisuus nauttia erilaisista tähän vuodenaikaan liittyvistä tapahtumista, kuten Pyhän Yrjön päivästä, Oxford-Cambridge Regatasta, Chelsean kukkafestivaalista ja Lontoon pelifestivaalista.

Jos haluat tietää lisää muista suosituista tapahtumista, käy lukemassa Mitä nähdä ja tehdä Lontoossa.

1. Oxford-Cambridge Regatta

Venekilpailun kilpailijat| ©Mike Finn
Venekilpailun kilpailijat| ©Mike Finn

Oxford-Cambridgen venekilpailu, yksi Yhdistyneen kuningaskunnan historiallisimmista urheilutapahtumista, järjestetään yleensä kevään alussa, maaliskuun lopun ja huhtikuun alun välillä. Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen soutujoukkueet ovat kilpailleet Lontoon lähellä sijaitsevalla Thames-joella 1800-luvun puolivälistä lähtien.

Juoksu on lähes 7000 metriä pitkä Putneystä Mortlakeen, ja kuten sen pitkästä historiasta voi päätellä, se on yksi Lontoon suosituimmista spektaakeleista, joka houkuttelee vuosittain 250 000 ihmistä.

 • Milloin... Maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

2. Kävele Chelseassa Chelsean kukkanäyttelyssä

Chelsean kukkanäyttelyssä| ©Herry Lawford
Chelsean kukkanäyttelyssä| ©Herry Lawford

Toukokuun lopussa Chelseassa järjestetään Chelsean kukkanäyttely, joka on erittäin suosittu maisemafestivaali, jolla on yli satavuotinen historia. Se järjestetään Chelsean kuninkaallisessa sairaalassa, jonka yli neljän hehtaarin suuruisella alueella järjestetään erilaisia kauniita kukkanäyttelyitä. Joka vuosi lähes 200 000 tuhatta ihmistä vierailee tässä tapahtumassa nähdäkseen maisemoinnin ja sisustuksen uusimmat suuntaukset.

Lisäksi Chelsean alueen ravintolat, kahvilat ja kaupat koristavat ikkunoitaan ja julkisivujaan kukilla ja kasveilla. Jos matkasi ajoittuu samaan aikaan tämän esityksen kanssa, älä epäröi kuljeskella tällä alueella ja nauttia tämän esityksen taikuudesta.

 • Milloin... Toukokuun lopussa.

Varaa kiertoajelu Lontoossa

3. Pidä hauskaa ilman rajoja London Games Festivalilla

Osallistuminen London Games Festivaliin| ©Hot Grill
Osallistuminen London Games Festivaliin| ©Hot Grill

Huhtikuun alussa järjestetään kymmenen päivän ajan London Games Festival, videopelien ja interaktiivisen viihteen festivaali, jonka tavoitteena on tehdä Lontoosta maailman pelipääkaupunki. Sadat pelien ja videopelien ystävät kokoontuvat yhteen kuulemaan uusimmista uutuuksista, vaihtamaan mielipiteitä ja ennen kaikkea pelaamaan.

Lisäksi järjestetään näyttelyitä, konferensseja, ammatillisia paneeleita ja verkostoitumispäiviä, joiden tarkoituksena on saattaa luovan työn tekijät yhteyteen rahoituskierrosten kanssa. Festivaali päättyy näyttävään paraatiin, joka on todellinen vetonaula sekä asiantuntijoille että faneille. Älä jätä sitä väliin!

 • Milloin... Huhtikuun ensimmäisinä päivinä.

Ennakkotilaa peli Haunting Stories & Legends (Haunting Stories & Legends)

4. Toukokuun alussa Bank Holiday

Thames-joella jokiristeily| ©Andy Roberts
Thames-joella jokiristeily| ©Andy Roberts

Toukokuun ensimmäisen maanantain kanssa samaan aikaan on toukokuun alun pankkiloma. Historiallisesti se oli vapaapäivä vain pankkialalla työskenteleville, mutta vähitellen se levisi muillekin aloille ja siitä tuli pankkien vapaapäivä, joka on samanlainen kuin meillä toukokuun päivä, työläisten päivä.

On tavallista, että ystävät ja perheenjäsenet kokoontuvat puistoihin, puutarhoihin ja viheralueille viettämään päivää ulkona hyvässä seurassa ja juhlimaan talven loppumista. Voit myös valita risteilyn Thamesilla. Jos matkasi ajoittuu tälle päivälle, muistathan, että kauppojen ja nähtävyyksien aukioloajat ovat lyhentyneet.

 • Milloin... Ensimmäinen maanantai toukokuussa.

5. Juhli kevään pankkilomaa

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Toukokuun viimeinen maanantai on Spring Bank Holiday, kevään juhla, jota vietetään Lontoon joka kolkassa ulkoilmatapahtumien ja katujuhlien merkeissä. On juhlapäivä, ja lontoolaiset lähtevät kaduille tai jopa rannalle nauttimaan keväisestä pankkilomasta.

Jos matkasi Lontooseen osuu tälle päivälle, suosittelen sinua menemään Trafalgar Square -aukiolle, jossa järjestetään useita tapahtumia. Muistakaa myös, että jotkut kaupat ovat suljettuina, koska kyseessä on yleinen vapaapäivä, ja liikenteen aikataulut ovat supistuneet.

 • Milloin... Toukokuun viimeinen maanantai.

6. Pääsiäinen Lontoossa

Viacrusis Trafalgarin aukiolla| ©Sarah Mac Donald
Viacrusis Trafalgarin aukiolla| ©Sarah Mac Donald

Lontoossa ei tietenkään ole pääsiäisviikkoa, jollaisena me tunnemme sen Espanjassa. Näiden päivämäärien yhteydessä on kuitenkin useita erityistapahtumia. Yksi suosituimmista on Kristuksen ristiinnaulitsemisen teatteriesitys, joka esitetään Trafalgar Squarella pitkäperjantaina. Päivänä on kaksi maksutonta istuntoa: keskipäivällä noin klo 12 ja iltapäivällä noin klo 15.

Mutta epäilemättä näihin päiviin liittyvät tärkeimmät toimet liittyvät pääsiäismuniin. Valituissa liikkeissä, kuten Fortnum & Masonissa Piccadilly Streetillä, järjestetään pääsiäismunien esittelytilaisuuksia ja koristelutyöpajoja. Lisäksi tällä viikolla järjestetään lukuisia aktiviteetteja erityisesti perheen pienimmille, kuten pääsiäismunajahteja kaupungin tärkeimmissä puistoissa. Toisaalta on myös erityisiä työpajoja muissa paikoissa, kuten Royal Botanic Gardens, Lontoon eläintarha...

 • Kun... pääsiäisenä.

7. Kävele joissakin kaupungin tärkeimmistä puistoista

Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris
Hyde Parkin ilmakuva| ©Bald Boris

Kevään saapuessa lämpötilat laskevat huomattavasti, ja puistoista tulee tärkein paikka, jonne ystävien ja perheen kanssa mennään tähän aikaan vuodesta. Suosittelen siis, että jos sinulla on mahdollisuus matkustaa Lontooseen keväällä, älä jätä väliin yhtä kaupungin tärkeimmistä puistoista, jotta voit nauttia luonnosta kaupungin sydämessä. Vaihtoehtoja on useita, mutta tässä on muutamia suosikkejani.

 • Hyde Park: Hyde Park sijaitsee Lontoon keskustassa, ja sen pinta-ala on 140 hehtaaria, ja se on ihanteellinen puisto erilaisiin aktiviteetteihin, kuten pyöräilyyn, urheiluun tai jopa aurinkotuolien vuokraamiseen.
 • Richmond Park: Lähes tuhat hehtaaria on Lontoon suurin puisto. Se on julistettu suojelualueeksi ja luonnonsuojelualueeksi sekä Euroopan erityissuojelualueeksi, ja yksi sen erityispiirteistä on se, että se on satojen peurojen elinympäristö. Huomaa, että et saa lähestyä tai ruokkia niitä vierailusi aikana.
 • Regent's Park: Se sijaitsee Lontoon luoteisosassa, ja se on ihanteellinen puisto urheiluun. Siellä on tekojärvi, jossa voit harjoitella soutamista.
 • St James's Park: Buckinghamin palatsin vieressä sijaitseva kuninkaallinen puisto, jolla on kaupungin pisin historia ja joka juontaa juurensa 1500-luvulle.

Suosittelen lukemaan postauksen 10 parasta puistoa Lontoossa, jotta voit valita oman makusi mukaisen puiston.

 • Milloin... Koko kevään ajan.

Varaa pyöräretki Lontoon puistojen läpi

8. Nauti esittävän taiteen parhaasta antimista Greenwichin ja Docklandsin kansainvälisellä festivaalilla

Esiintyminen Greenwich & Docklandsin kansainvälisillä festivaaleilla| ©roger.w800
Esiintyminen Greenwich & Docklandsin kansainvälisillä festivaaleilla| ©roger.w800

Jos matkasi ajoittuu loppukevääseen ja alkukesään, saatat olla onnekas ja nähdä esityksen Greenwich & Docklands International Festival-festivaalilla, joka on suosittu ulkoilmateatteri- ja esittävän taiteen festivaali. Tämä on erittäin arvostettu tapahtuma, ja se on itse asiassa osa Royal Greenwich Festivals -festivaalia. Useimmat liput ovat ilmaisia. Älä epäröi tarkistaa verkkosivuilta ennen Lontoossa oleskeluasi, sopiiko se päivämääriisi.

 • Milloin... Päivämäärä määräytyy vuoden mukaan.

9. Vieraile yhdessä kaupungin parhaista museoista

Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Diliff
Luonnonhistoriallisen museon ulkopuolella| ©Diliff

Keväisellä Lontoon-matkallasi et tietenkään voi jättää väliin kierrosta kaupungin eri museoissa. Erittäin edullinen suunnitelma, sillä suurin osa niistä on ilmaisia. Haluatko tietää parhaat vaihtoehdot?British Museum: Se avattiin 1700-luvun puolivälissä, ja se sisältää teoksia kaikista kulttuureista ja historian aikakausista.

 • The National Gallery: Tässä Trafalgar Squarella sijaitsevassa taidegalleriassa on yli 2000 maalausta, muun muassa Van Goghin, Velázquezin, Tizianin ja Rembrandin teoksia.
 • Luonnonhistoriallinen museo: Tämä on yksi Lontoon suosituimmista museoista, joka kiehtoo sekä aikuisia että lapsia. Se sisältää merkittävän kokoelman hyönteistieteestä, kasvitieteestä, mineralogiasta, paleontologiasta ja eläintieteestä.
 • Tate Modern: Tässä museossa on yksi tärkeimmistä nykytaiteen kokoelmista, jossa on Andy Warholin, Edvard Munchin, Pablo Picasson ja Salvador Dalín teoksia.
 • Sherlock Holmes -museo: Kaikkien Sir Arthur Conan Doylen seuraajien on pakko käydä katsomassa SherlockHolmesin eri tapauksiin liittyviä esineitä sekä viktoriaanisen ajan huonekalukokoelma.

Jos haluat tietää lisää muista vaihtoehdoista, lue postaus The 10 best museums in London

 • When... Spring...

Varaa liput Madame Tussauds -museoon

10. Vieraile Kewin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa

Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkotilat| ©Diliff
Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkotilat| ©Diliff

Yksi parhaista paikoista vierailla keväällä on Royal Botanic Kew Gardens, kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee noin 30 minuutin päässä Lontoon keskustasta ja jossa on yhteensä 500 hehtaaria metsää ja yli 50 000 elävää kasvia. Siellä on viisi kasvihuonetta ja useita kiinnostavia kohteita:

 • The Bonsay House: Kasvihuone, jossa on merkittävä bonsaikokoelma, joista osa on yli puolitoista vuosisataa vanha.
 • Princess of Wales Conservatory: Kasvihuone, jossa on trooppista alkuperää olevia kasveja.
 • Palm House: Kasvihuone, jossa on palmuja ja eksoottisia kasveja.
 • Alpine House: Kasvihuone, jossa kasvaa alppikasveja, jotka kasvavat vain korkealla.
 • Temperate House: Kasvihuone, jossa kasvaa lauhkealle ilmastolle tyypillisiä kasveja.
 • Treetop Walkaway: Noin 200 metrin korkuinen kävelyreitti, josta on parhaat näkymät alueelle.
 • The Hive: 17 metriä korkea jäljitelmä mehiläispesän toiminnasta ja rakenteesta.
 • Kew Palace: Pieni palatsi 1600-luvun jälkipuoliskolta, joka on avoinna vain maaliskuusta syyskuuhun.
 • Climbers & Creepers: Lasten leikkikenttä, jossa on opetuspelejä, kiipeilytelineitä ja liukumäkiä.

Älä epäröi tarkistaa karttaa ennen vierailua.

 • Milloin... Koko kevään.

Lontoon kevätlämpötilat

Iltapäivä Lontoossa| ©Robert Bye
Iltapäivä Lontoossa| ©Robert Bye

Kevään lämpötilat Lontoossa alkavat olla miellyttävämpiä eivätkä niin äärimmäisiä kuin aiempina kuukausina. Yleisesti ottaen kaupunki tunnetaan viileästä ja kuivasta säästä. On kuitenkin tavallista, että sade yllättää milloin tahansa, ja samana päivänä voi olla sekä aurinkoa, kylmää että sadetta.

Maaliskuun keskilämpötila on noin 11ºC ja minimilämpötila 4ºC, huhtikuussa 8-16ºC, toukokuussa 11-19ºC ja kesäkuussa 14-22ºC.

Lontoon keväiset turistijoukot

Lontoossa säästä nauttiminen| ©Dmitry Djouce
Lontoossa säästä nauttiminen| ©Dmitry Djouce

Lontoon matkailijamäärät ovat aina suuria, myös keväällä, mutta erityisesti toukokuusta alkaen ja tiettyinä päivinä, kuten pääsiäisenä ja pääsiäisen aikaan. Siitä huolimatta se ei saavuta huippusesonkia kävijämäärän suhteen, kuten heinä- ja elokuussa. Tästä syystä ja ottaen huomioon turistien määrän, suosittelen teitä käymään tällä kaudella.

Lontoon hinnat keväällä

Laskun maksaminen| ©cottonbro
Laskun maksaminen| ©cottonbro

Keväällä Lontoon hinnat eivät ole niin korkeat kuin muina vuodenaikoina, kuten kesällä tai jouluna, varsinkaan lentojen ja majoituksen osalta. Suosittelen silti varaamaan lennot ja hotellit mahdollisimman aikaisin, jotta voit hyödyntää parhaat alennukset.

Mitä pakata mukaan keväistä Lontoon matkaa varten?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber
Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber

Jos matkustat Lontooseen keväällä, muista, että lämpötila ei ole yhtä kylmä kuin muina vuodenaikoina, mutta riippumatta siitä, minä kuukautena matkustat (maalis-, huhti-, touko- tai kesäkuu), suosittelen pakkaamaan mukaan puseron tai collegepaidan. Lisäksi on tärkeää, että otat mukaasi mäkitossun ja vedenpitävät jalkineet, sillä sade voi yllättää juuri silloin, kun sitä vähiten odotat.

Lontoon keväiset juhlapäivät

Tate Britainin ulkopuolella| ©Ewan Munro
Tate Britainin ulkopuolella| ©Ewan Munro

Kevään aikana Lontoossa on useita yleisiä vapaapäiviä. Toukokuun ensimmäinen maanantai on toukokuun alun pankkilauantai ja toukokuun viimeinen maanantai on kevään pankkilauantai. Lisäksi pitkäperjantai ja pääsiäismaanantai ovat yleisiä vapaapäiviä koko maassa. Jos matkasi ajoittuu näille päiville, muista, että museoiden, tärkeimpien nähtävyyksien ja liikennepalvelujen aukioloaikoja saatetaan lyhentää.