Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo marraskuussa: vinkkejä ja suosituksia, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman.

Onko sinulla alkuperäisiä suunnitelmia Lontoossa marraskuussa? Ota huomioon nämä ideat, jotta sinulla on hauskaa!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minuuttia luettu

Lontoo marraskuussa: vinkkejä ja suosituksia, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman.

Näkymät Millennium-sillalta | Vista de Londres ©Pixabay

Marraskuussa yöt pitenevät ja päivät kylmenevät. Se on loistavaa aikaa enemmän kulttuuritoiminnoille sisätiloissa, mutta aina kun mahdollista, hyödynnä aurinkoiset päivät ja nauti ulkoilmasta. Haluatko tietää, mitä marraskuussa on Lontoossa tarjottavaa? Lue lisää!

...

1. Matkusta ajassa taaksepäin matkalla Stonehengeen

Jos olet Outlander-fani tai historian ystävä, matka Stonehengeen ja Salisburyssa sijaitseviin megaliittisiin raunioihin on pakollinen. Marraskuu on siihen oiva kuukausi, sillä monumenttia ympäröivät maisemat ovat upeat.

Tällä matkalla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille, sillä ilmastoitu bussikuljetus Lontoosta sisältyy hintaan. Etkä jää mistään paitsi audio-oppaan ja vierailijakeskuksen sisäänpääsyn ansiosta. Sinun on kuitenkin hyvä tietää, että muistomerkin säilyttämiseksi kiviin ei saa koskea eikä ympyrän sisäpuolelle saa mennä jo jonkin aikaa, paitsi kesä- ja talvipäivänseisausten aikaan.

Tällä kuuden ja puolen tunnin kokemuksella voit myös nauttia tyypillisestä ruokalistasta, jonka avulla voit uppoutua paikalliseen ruokakulttuuriin.

Varaa retki Stonehengeen

2. Tee retki Cotswoldsiin

Toinen loistava vaihtoehto on tutustua Englannin maaseutuun tekemällä matka Cotswoldsiin, ja marraskuu on täydellinen ajankohta, sillä siellä ei ole yhtä paljon väkeä kuin muina vuodenaikoina.

Ammattitaitoisen oppaan johdolla voit tutustua Burfordin ja Biburyn kaltaisten keskiaikaisten kylien historiaan ja maaseudun kauneuteen.

  • Burford on hyvin säilynyt historiallinen keskiaikainen kaupunki, joka tunnetaan "porttina Cotswoldsiin", ja sen historialliset rakennukset ovat yli 500 vuotta vanhoja.
  • Bibury tunnetaan Englannin kauneimpana kylänä. Kohokohtiin kuuluu ikoninen Arlington Row, jolle ovat ominaisia kutojien mökit.

Lisäksi tällä noin 10 tuntia kestävällä kiertomatkalla voit pysähtyä lounaalle Bourton-on-the-Waterissa. Cotswoldsin Venetsiaksi kutsuttu kaupunki on loistava paikka kävellä joen rantaa pitkin ja ylittää sillat.

Varaa Cotswoldsin retki

3. Vieraile Lontoon parhaissa museoissa

Suosikkini tähän vuodenaikaan on vierailla jossakin kaupungin museoista, sillä jos sää on hieman kolea, voit suojautua. Tarjolla on laaja valikoima. Tarjolla on ehdotuksia maalaustaiteen, kuvanveiston, antiikin historian, tieteen... Jos Lontoossa on jotakin, niin jokaiselle löytyy jotakin.

Viihdyin todella hyvin British Museumissa. En kuitenkaan päässyt hyödyntämään sitä täysin, ennen kuin päätin lähteä opastetulle kierrokselle. Museossa on niin suuri kokoelma, että vierailusta on vaikea ottaa kaikki irti, jos menee omin päin.

Toisaalta, jos olet menossa perheen kanssa ja haluat nauraa, suosittelen varaamaan liput Madame Tussaudin vahakabinettiin Lontoossa. Tässä muutamia muita vaihtoehtoja opastetuille kierroksille:

Varaa opastettu kierros Luonnonhistoriallisessa museossa

4. Koe jalkapallon intohimo Lontoossa

Jalkapallo-ottelu| ©ZapTravel
Jalkapallo-ottelu| ©ZapTravel

Siitä lähtien, kun Englanti keksi jalkapallon, laji on tuonut suurta iloa maailmalle. Mutta täällä sitä eletään erityisellä intohimolla, ja se on yksi jännittävimmistä spektaakeleista, joihin voit osallistua Lontoossa marraskuussa.

Valioliigassa pelaa useita lontoolaisjoukkueita (Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham ja Crystal Palace), joten sinulla on paljon mahdollisuuksia nähdä hyvä jalkapallo-ottelu Lontoossa ollessasi.

Mutta jos et saa ottelua mahtumaan päiväohjelmaasi, on muitakin mahdollisuuksia saada tunnelma englantilaisesta jalkapallosta ja sen historiasta, ja se on vierailu joidenkin näiden joukkueiden stadionien museoissa, kuten esim:

Dare Skywalk -elämys Tottenham Hotspur Stadiumilla

Tottenham Hotspur Stadium tarjoaa myös mahdollisuuden kiivetä stadionin huipulle ja kruunata kultainen kukko, seuran tunnus. The Dare Skywalk -kiipeilykokemuksessa, jossa on täydet turvavarusteet, pääset seisomaan 50 metriä maanpinnan yläpuolella ja katselemaan vaikuttavaa stadionia huipulta sekä upeaa 360 asteen panoraamakuvaa Lontoon kaupungista.

Varaa kierros Wembley Stadiumilla

5. Visit London Photo Show

Kierros London Photo Show'ssa| ©Anna Kunts
Kierros London Photo Show'ssa| ©Anna Kunts

Jos olet valokuvauksen harrastaja ja haluat marraskuun Lontoon-lomasi aikana irrottautua Lontoon tavallisesta museokierroksesta, suosittelen vierailua London Photo Show -tapahtumaan (11.-14. marraskuuta), jossa valokuvaajat kaikkialta maailmasta kokoontuvat jakamaan ja myymään töitään sekä osallistumaan mielenkiintoisiin työpajoihin ja alan keskusteluihin.

London Photo Show -tapahtumassa tutustut varmasti uusiin valokuvaustyyleihin, ja matka Lontooseen on erinomainen tilaisuus päästää luovuutesi valloilleen. Se on kaupunki, jossa on aina jotain mielenkiintoista nähtävää tavallisten turistinähtävyyksien lisäksi. Viehättäviä paikkoja, jotka tekevät valokuvissasi ratkaisevan eron.

Jos siis olet intohimoinen valokuvaaja, hyödynnä harrastustasi opastetulla valokuvauskierroksella Lontoossa, joka näyttää sinulle Britannian pääkaupungin mielenkiintoisimmat ja tuntemattomimmat puolet. Mukanasi on paikallinen opas, joka auttaa sinua kuvaamaan kaupunkia ei turistin vaan lontoolaisen silmin ja antaa sinulle valokuvausvinkkejä, joiden avulla voit tehdä häikäisevän matkamuistoalbumin.

Varaa valokuvakierros Lontoossa

6. Tutustu autoihin Regent Streetin autonäyttelyssä

Regent Street Motor Show'hun osallistuminen| ©Regent Street Motor Show.
Regent Street Motor Show'hun osallistuminen| ©Regent Street Motor Show.

Jos kuljeskelet Lontoon keskustassa marraskuussa, saatat törmätä kuun alussa Regent Street Motor Show 'hun, joka on yksi maan suurimmista ilmaisista autonäyttelyistä. Olitpa autoharrastaja tai et, on aina ilo kävellä Regent Streetillä ilman liikennettä, ja myönnettäköön, että näytteillä olevat autot ovat ihan mielettömiä - et voi lopettaa niiden valokuvaamista!

Näyttelyssä on joitakin silmiinpistäviä vuosisatoja vanhoja autoja, jotka ovat lähes yhtä silmiinpistäviä kuin niiden mukana kulkevat ystävälliset, aikakauden asuihin pukeutuneet kuljettajat. Mutta ne eivät ole ainoita - Regent Street Motor Show 'ssa esitellään myös myöhäisempiä urheiluautoja ja moottoripyöriä.

Jos olet autoilun ystävä, kannattaa tehdä kierros Lontoossa klassikkoautolla, kuten Mini Cooperilla. Tällä 4 tunnin yksityisellä kierroksella sinut viedään kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien ympäri samalla, kun ammattitaitoinen opas kertoo kunkin nähtävyyden historiasta.

Varaa klassinen Mini Cooper -kierros Lontoossa

7. Osallistu Bonfire Night -tapahtumaan

Taivas täynnä ilotulituksia| ©Designecologist
Taivas täynnä ilotulituksia| ©Designecologist

Marraskuun 5. päivän tienoilla Lontoossa vietetään Bonfire Night -juhlaa, jolla muistetaan yötä, jolloin katolinen vallankumouksellinen Guy Fawkes osallistui vuoden 1605 ruutisalaliittoon yrittäessään tappaa kuningas Jaakko I:n, joka vastusti uskonnollisen suvaitsevaisuuden antamista katolilaisille kuningaskunnassa.

Tapahtuman aikana sytytetään nuotioita, joissa poltetaan Fawkesia esittäviä nukkeja, ja taivas täyttyy värikkäistä ilotulitteista. Tämä spektaakkeli tekee varmasti vaikutuksen, jos et ole koskaan nähnyt sitä aiemmin.

Joitakin paikkoja, joihin voit mennä katsomaan ilotulitusyötä, ovat muun muassa Wimbledon Park, Morden Park tai Battersea Park. Tarjolla on myös musiikkitapahtumia, perheaktiviteetteja sekä runsaasti ruokaa ja juomaa, jotta voit viihdyttää itseäsi.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin

8. Juhli kiitospäivää Lontoossa

Kiitospäivän juhlinta| ©Askar Abayev
Kiitospäivän juhlinta| ©Askar Abayev

Jos sinulla ei ole koskaan aiemmin ollut tilaisuutta juhlia kiitospäivää, ehkä Lontoon-matkasi on hyvä hetki innostua ja toteuttaa tämä vuosisatoja vanha amerikkalainen tapa Britannian maaperällä.

Sielläkin sitä juhlitaan, ja vieläpä tyylikkäästi! Monet kaupungin ravintolat on koristeltu tyypillisiin syksyisiin koristeisiin ja valmistavat meheviä ruokalistoja, joiden ehdottomina tähminä ovat paistettu kalkkuna ja kurpitsapiirakka.

Lontoossa on tarjolla valtava valikoima ruokaa sekä maultaan että hinnaltaan. Jos haluat juhlia kiitospäivää marraskuun Lontoon-matkallasi ja herkutella, katso seuraavista postauksista ideoita ruokapaikoista:

9. Kävele ensimmäisillä joulumarkkinoilla

Southbank Centren talvimarkkinoilla| ©Pete Woodhead
Southbank Centren talvimarkkinoilla| ©Pete Woodhead

Lähes kuukausi ennen joulua Lontoo on koristeltu valoilla, koristeilla ja toreilla, jotta lontoolaiset ja turistit pääsevät joulumielelle.

Kaupunki näyttää kauniilta marraskuussa. Kuun alussa monet joulukoristeet valaistaan (Regent Street, Covent Garden, Carnaby Street ja Marylebone Village) ja useita joulumarkkinoita pystytetään, mikä antaa brittipääkaupungin maisemiin intiimin ja erityisen tunnelman.

Jos haluat hemmotella itseäsi ainutlaatuisella matkamuistolla ja maistella lukuisia jouluherkkuja lasillisen glögiä kera, älä jätä väliin muun muassa The South Bankin joulumarkkinoita, Winter Wonderlandia, Christmas by the Riveriä, Leicester Squarea, Selfridgesin joulumarkkinoita tai Kingstonin joulumarkkinoita. Sinulla on elämäsi parasta aikaa!

10. Nauti parhaasta jazzmusiikista EFG London Jazz Festivalilla

Jazzia soittava henkilö| ©Víctor Freitas
Jazzia soittava henkilö| ©Víctor Freitas

Jos olet kiinnostunut jazziin liittyvästä historiasta ja kulttuurista, marraskuun Lontoon-vierailusi on hyvä tilaisuus osallistua EFG London Jazz Festival-tapahtumaan, joka on vuodesta 1970 lähtien tuonut yhteen nousevia lahjakkuuksia ja kansainvälisesti tunnettuja artisteja elävän jazzmusiikin sähköistävään illanviettoon.

Suosittelen vilkaisemaan festivaalin verkkosivuja, joista näet vuosittain esiintyvät artistit ja konserttien ajankohdat. Pidä kiirettä lippujen varaamisessa, sillä ne myydään loppuun silmänräpäyksessä!

11. Kengät jalkaan Taste of London -festivaalilla

Taste-ruokafestivaaleilla Lontoossa| ©Gary Bembridge
Taste-ruokafestivaaleilla Lontoossa| ©Gary Bembridge

Jos kuulut niihin matkailijoihin, jotka rakastavat uusien kulinaaristen herkkujen kokeilemista, kannattaa marraskuussa Lontooseen suuntautuvalla matkallasi merkitä kalenteriin Taste of London -ruokafestivaali, joka on Regent's Parkissa järjestettävä monipäiväinen tapahtuma, joka kokoaa yhteen kaupungin tunnetuimpia kokkeja.

Festivaalille on maksettava sisäänpääsymaksu, mutta se on sen arvoista, sillä pääset nauttimaan lukuisista uusista gourmet-annoksista suosituista ravintoloista, kuten Cin Cin Cinistä, Toastie Toastiesta, Anjusta ja Country Fire Chickenistä, vain muutamia mainitaksemme.

Voit myös osallistua viininmaisteluihin ja työpajoihin, joissa opit, miten jotkin ruoat valmistetaan, ja jopa kuunnella DJ:n soittamaa musiikkia Taste of Londonin VIP-loungessa. Ja jos haluat vielä jatkaa parhaan brittiläisen ruoan nauttimista, suosittelen osallistumaan ruokakierrokselle Lontoon kaduilla. Hieno suunnitelma!

12. Tutustu Diwali-festivaaliin Lontoossa

Diwali-juhlat Lontoossa| ©Greater London Authority.
Diwali-juhlat Lontoossa| ©Greater London Authority.

Lontoo on kosmopoliittinen kaupunki, jossa elää rinnakkain lukuisia kulttuureja eri puolilta maapalloa. Marraskuun aikana vietetään valojen juhlaa eli Diwalia, Intian vuoden tärkeintä juhlaa, jota hinduyhteisö juhlii myös Britannian pääkaupungissa.

Silloin juhlitaan hyvän voittoa pahasta ja valon voittoa pimeydestä. Diwalin viiden päivän aikana sytytetään lukuisia savilamppuja symboloimaan valoa, joka suojelee jokaista perhettä pimeydeltä, ja tämän kalenterissa olevan tärkeän päivämäärän kunniaksi järjestetään myös lukuisia aktiviteetteja.

Jos marraskuun Lontoon-matkasi osuu Diwalin aikaan, älä epäröi ja tule mukaan tähän ainutlaatuiseen uskonnolliseen juhlaan, jossa on tarjolla parasta intialaista ruokaa, Bollywood-klassikoita tai ilotulitusnäytös Harrow'n Byron Parkissa.

13. Koe maaginen ilta musiikin ja kynttilänvalon kera

The Best of Bond -konsertti| ©The Best of Bond
The Best of Bond -konsertti| ©The Best of Bond

Sinulla on varmasti paljon tekemistä päivällä Lontoon-matkallasi, mutta ilta on myös loistavaa aikaa lähteä ulos ja nauttia olostasi.

Miten olisi elävän musiikin konsertti kynttilänvalossa? Se on romanttinen kokemus, varsinkin jos vierailette Lontoossa pariskuntana.

Marraskuun aikana järjestetään monia konsertteja, joissa esiintyvät historian suurimmat säveltäjät- ota huomioon muutama parhaista!

  • The Best of Bond Butcher's Hallissa.
  • Vivaldin Neljä vuodenaikaa Freemasons' Hallissa.
  • John Williamsin parhaat teokset Butchers' Hallissa.
  • Moonlight Sonata -konsertti Pyhän Jaakobin kirkossa.
  • Parhaat maagiset elokuvasoundtrackit Butchers' Hallissa.

Mikä on lämpötila marraskuussa Lontoossa?

London Eye kaukaa| ©Martie Swart
London Eye kaukaa| ©Martie Swart

Jos ajattelet matkustaa Lontooseen marraskuussa, älä epäröi, sillä syksy on loistavaa aikaa vierailla kaupungissa, vaikka lämpötilat alkavatkin laskea. Lämpömittarit liikkuvat 12ºC:n maksimissaan ja 7ºC:n minimissään.

Tämän kuukauden aikana päivät ja yöt ovat viileitä, vaikka toisinaan koittaa aurinkoinen päivä, jolloin lämpötila on miellyttävä. Toisaalta kesän jälkeen alkaa sataa ja taivaalle laskeutuu pilviä. Päivänvaloa on vähemmän, mikä voi vaikuttaa ulkoiluun.

Marraskuussa myös aamusumu on yleistä, mutta tuntien kuluessa se hälvenee. Pidä tämä mielessä, jos aiot nähdä tiettyjä nähtävyyksiä, kuten London Eye tai The Shard, aamulla.

Varaa Lontoon pyöräretki

Millaiset ovat väenpaljoudet ja hinnat marraskuussa?

Shoppailusta maksaminen| ©David Dvořáček
Shoppailusta maksaminen| ©David Dvořáček

Marraskuu on hyvää aikaa vierailla Lontoossa, mutta kahdesta viikosta riippuen sekä kävijämäärät että hinnat voivat vaihdella, sillä joulun aika lähestyy ja tämän kuukauden aikana jouluvaloja, jäähalleja ja joulumarkkinoita aletaan pystyttää piristämään tunnelmaa tähän vuodenaikaan.

Marraskuun ensimmäisten kahden viikon aikana kävijämäärät ovat siis pienemmät, mikä tarkoittaa, että kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat vähemmän täynnä ja jonoja on vähemmän. Lisäksi hinnat ovat jouluun verrattuna jonkin verran halvempia.

Marraskuun jälkipuoliskolla asiat kuitenkin muuttuvat. Joulun lähestyessä yhä useammat matkailijat päättävät suunnata Lontooseen, sillä kaupunki on jo koristeltu talvisin, ja kadut ja kaupat näyttävät upeilta. Tämä tarkoittaa pientä hintojen nousua sekä jonoja eri nähtävyyksiin pääsemiseksi, joten pidä tämä mielessä, kun suunnittelet pakomatkaasi!

Varaa kiertoajelubussi ja risteily Thamesilla

Mitä pakata mukaan Lontooseen marraskuussa?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber
Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber

Marraskuussa sää on yleensä kylmä. Vaikka aurinkoinen päivä saattaa koittaa, talvi on aivan nurkan takana, ja tässä vaiheessa syksyä päivät ja yöt ovat koleita. Kylmiä lämpötiloja vastaan kannattaa pakata matkalaukkuun useita kerroksia lämpimiä vaatteita.

Näin voit pukea ja riisua vaatteita sen mukaan, oletko sisällä vai ulkona, jossa lämpötila vaihtelee. Se on helpoin ja mukavin tapa pukeutua Lontoossa tähän aikaan vuodesta. Ota mukaan myös käsineet tai hattu viileämpiä päiviä varten.

Marraskuu edustaa syksyn viimeisiä päiviä. Taivas voi muuttua pilvisemmäksi ja saattaa tulla joitakin sadekuuroja. Kosteus lisääntyy, joten kannattaa pakata mukaan myös mäkkäri ja sateenvarjo.

Varaa Big Busin kiertoajelubussi Lontoossa