Paras aika matkustaa Lontooseen

Jos olet varma, että Lontoo on seuraavan lomasi kohde, sinun tarvitsee vain päättää, mihin vuodenaikaan matkustat sinne. Katsotaanpa, mitä vaihtoehtoja on!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Paras aika matkustaa Lontooseen

Pyhän Paavalin katedraali | ©Daniel Roe

Loman ajankohdasta ja suunnitelmista riippuen kohteen ilmasto on otettava huomioon, kun suunnittelet kauan odotettuja vapaapäiviäsi. Lontoon tapauksessa sen ilmasto on valtameri-ilmasto, jossa on viileät kesät, kylmät talvet ja huomattavat sademäärät jakautuvat ympäri vuoden.

Mutta mikä on paras aika matkustaa Lontooseen? Älä huoli! Tässä postauksessa analysoimme tätä kysymystä, jotta saat käsityksen siitä, mitä kaupungissa on odotettavissa kullakin vuodenaikana, jotta voit valita vuodenajan, joka sopii parhaiten kaikkeen siihen, mitä haluat Britannian pääkaupungissa nähdä ja tehdä.

1. Milloin on paras aika matkustaa Lontooseen?

Lontoon silta Shardilta| ©Matt Brown
Lontoon silta Shardilta| ©Matt Brown

Jos teemme arvion taloudellisesta ja ilmastollisesta näkökulmasta, paras aika matkustaa Lontooseen ovat kevät- ja syyskaudet, koska lämpötilat ovat miellyttäviä, kaupungissa on vähemmän turisteja ja hinnat, vaikka ne ovatkin kalliita, ovat hieman maltillisia.

Lontoossa on eräs kummallinen asia verrattuna muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Koska Lontoo on maanosan suosituin kaupunki, voisi sanoa, että se elää eräänlaista jatkuvaa sesonkiaikaa, koska hinnat ovat yleensä korkeat. Tämä näkyy erityisesti joulun ja kesän aikana, jolloin sää Britannian pääkaupungissa on parhaimmillaan ja turistivyöry on valtava.

Jos sinulla ei ole vielä tiettyä ajankohtaa, jolloin haluat vierailla Lontoossa, mielestäni paras aika matkustaa Lontooseen on kevät**(huhti- ja toukokuu) ja syksy(syys- ja lokakuu**). Lämpötilat ovat leudot, aurinkotunteja on paljon ja hintoja löytyy edullisemmin kuin muina vuodenaikoina.

Joka tapauksessa, kun suunnittelet matkaasi, kannattaa aina tarkistaa Lontoon keskilämpötilat, jotta voit valita sopivia aktiviteetteja lomasi aikana ja oikeat vaatteet matkalle.

Varaa parhaat Lontoon matkat

2. Lontoo keväällä

Thames-joen risteilyllä| ©Andy Roberts
Thames-joen risteilyllä| ©Andy Roberts

Vaikka pohjoisella pallonpuoliskolla on kevät maaliskuusta alkaen, Lontoossa tämä kuukausi ei juuri eroa talvesta, ja juuri huhtikuussa Lontoossa ja toukokuussa Lontoossa vuodenajan vaihtuminen on selvimmin havaittavissa. Lämpötilat muuttuvat hieman leudommiksi talveen verrattuna, ja päivät saavat vähitellen lisää valoisaa aikaa.

Mitä tulee sateeseen, se on yleensä yleistä, mutta ei mitään yllättävää Lontoossa tähän aikaan vuodesta. Pilviä on Britannian pääkaupungissa hyvin paljon, ja sadetta voi tulla ainakin puolet kuukauden päivistä. Joten kun aurinko paistaa, lontoolaiset lähtevät kaduille kaikenlaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Nyt on hyvä aika lähteä risteilylle Thamesilla, lähteä opastetulle kierrokselle Lontooseen tai selata katumarkkinoita erityisen matkamuiston hankkimiseksi tai käydä piknikillä jossakin kaupungin puistoista ja puutarhoista.

Varaa Thamesin risteily

Kevään turistijoukot

Yksi Lontoossa keväällä vierailemisen eduista on se, että turisteja on vähemmän kuin kesällä, ja vaikka kadut ovatkin täynnä, ei ole yhtä vilkasta ja voit tutustua Lontoon muistomerkkeihin ja museoihin kaikessa rauhassa.

Pääsiäistä lukuun ottamatta Lontoon hinnat eivät myöskään ole vielä nousseet kesän tapaan, sillä nyt ei ole sesonkiaika, ja keskustan majoituksista voi löytää mielenkiintoisia tarjouksia. Täydellinen alue liikkua kaupungissa julkisilla kulkuneuvoilla, varsinkin jos haluat käyttää Lontoon metroa.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa keväällä.

3. Lontoo syksyllä

Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge
Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge

Kevään ohella syksy(syyskuu Lontoossa ja lokakuu Lontoossa) on toinen hyvä aika matkustaa Lontooseen.

Lämpötilat ovat edelleen miellyttäviä päivisin, mutta ilman tyypillistä kesähelteitä. Vuodenajan edetessä yöt kuitenkin viilenevät ja ilmankosteus sekä sademäärät lisääntyvät. Pidä tämä mielessä matkalaukkuasi pakatessasi!

Syksyllä lontoolaiset käyttävät hyväkseen kauniita sääpäiviä nauttiakseen drinkkejä terassilla, urheillakseen tai kävelläkseen Britannian pääkaupungin puistoissa. Kun lehdet vaihtuvat tämän vuodenajan myötä, kaupungin puutarhoissa on väriloistoa ja luonto näyttää kauniilta. Lisäksi Lontoo loistaa erityisessä valossa, joka sopii täydellisesti valokuvakierrokselle sen puistoissa ja kaduilla.

Päivät kuitenkin lyhenevät ja pimeä tulee aikaisemmin, joten jos aiot harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja lomasi aikana, muista suunnitella etukäteen.

Varaa parhaat retket Lontoossa

Syksyn matkailusesonki

Kuten keväällä, Lontoossa on syksyllä vähemmän turisteja kuin kesällä. Tämä tarkoittaa sitä, että pääkaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ei ole niin paljon jonoja, ja voit nauttia ruuhkattomasta ja rennosta nähtävyyksien katselusta - mikä on todellista herkkua!

Uuden sesongin alkaessa myös hinnat laskevat, ja on helpompi löytää hyviä tarjouksia majoituksesta ja lennoista hieman halvemmalla.

Se on myös hyvä aika matkustaa kaupunkiin, koska siellä järjestetään paljon tapahtumia, kuten Underbelly-festivaali Southbankissa Thamesin rannalla, Oktoberfest tai Illuminature-festivaali.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa syksyllä.

4. Lontoo kesällä

Kesäpäivänseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle
Kesäpäivänseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle

Kesä-, heinä- ja elokuu osuvat samaan aikaan vuoden lämpimimpien lämpötilojen ja loma-ajan kanssa, ja ne muodostavat Lontoon sesonkiajan.

Tähän vuodenaikaan sää on ihanteellinen matkustaa Britannian pääkaupunkiin, sillä lämpötila nousee harvoin yli 25 asteen, päivät ovat pidempiä ja sateet ovat vähiten. Älä kuitenkaan ole liian luottavainen, sillä tyypillinen kesäukkonen voi yllättäen yllättää ja kylmentää ilmaa, minkä vuoksi reppuusi kannattaa aina pakata sateenvarjo ja ohut villapaita!

Kesällä voit hyödyntää pidempää päivänvaloaikaa ja tehdä retken Lontoosta sen kauniiseen ympäristöön (esimerkiksi nähdä kesäpäivänseisauksen Stonehengessä), päästä kurkistamaan Buckinghamin palatsiin, kun kuninkaallinen perhe lomailee, katsella auringonlaskua drinkin äärellä katolla, tutustua Lontoon viehättävimpiin salaisiin paikkoihin tai nauttia parhaasta kesäelokuvasta ulkoilmassa.

Varaa salainen kierros Lontoon kaupunginosiin

Kesän matkailusesonki

Kesä on Lontoon matkailun huippusesonki. Se tarkoittaa, että kadut ovat täynnä turisteja, hotellit ovat lähes täynnä ja hinnat nousevat.

Jos haluat vierailla Lontoossa tällä sesongilla, suosittelen varaamaan lennot ja majoituksen ajoissa, jotta saat parhaat hinnat, sillä hinnat nousevat pilviin - sama koskee myös lippuja nähtävyyksiin, jotka haluat nähdä, sillä liput loppuvat nopeasti!

Vaikka turistien määrä on silloin suurempi, kannattaa Lontoossa vierailla kesällä, sillä kaduilla on paljon tunnelmaa ja tapahtumia, kuten Taste Of London -ruokafestivaali, Notting Hillin karnevaalit tai Wireless Festival-musiikkifestivaali.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä kannattaa nähdä ja tehdä Lontoossa kesällä.

5. Lontoo talvella

Nauti luistelusta| ©Ungry Young Man
Nauti luistelusta| ©Ungry Young Man

Talvi ei ole Lontoossa joulusesonkia lukuun ottamatta parasta aikaa matkustaa Lontooseen, sillä lämpömittarit alkavat laskea huomattavasti ja on jäätävän kylmä. Lämpötilat liikkuvat 5 °C:n tuntumassa ja laskevat vielä enemmän, ja pakkasta esiintyy helposti, erityisesti tammikuussa Lontoossa ja helmikuussa Lontoossa.

Päivisin valoisat tunnit ovat vähissä, koska pimeä tulee hyvin aikaisin. Kun tähän lisätään Thamesin sumut, pilvinen taivas ja usein toistuvat sateet, et todennäköisesti pysty suunnittelemaan asioita etukäteen ja haluat viettää mahdollisimman vähän aikaa ulkona.

Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi pitää itseäsi kiireisenä. Jos sää ei ole hyvä, voit aina harrastaa sisäaktiviteetteja, kuten vierailla Harry Potter Studios Parkissa, käydä West Endin musikaalissa tai jossakin kaupungin museoista tai käydä perinteisellä iltapäiväteellä.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

Talviset turistijoukot

Lontooseen matkustaminen tammi- ja helmikuussa voi olla hyvä aika , jos kylmyys ei haittaa ja jos haluat säästää budjetissasi, sillä hinnat laskevat hieman ja tarjolla on hyviä liikenne- ja majoitusvaihtoehtoja.

Jos et kuitenkaan siedä kylmiä lämpötiloja, vaikka turistien sesonki on hiljainen ja kaupungissa on vähemmän ihmisiä, kannattaa odottaa kevääseen.

Hinnat nousevat Lontoossa joulukuun tienoilla joulun alla, sillä Lontoo on juhlakaudella kaunis ja houkuttelee paljon kävijöitä.

Marraskuun puolivälistä lähtien Lontoossa on paljon joulufestivaaleja, joissa voi hengailla, jäähalleja, ruokamarkkinoita ja paljon muita yllätyksiä. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen lämpimästi käymään!

Jos matkasi osuu samaan aikaan uudenvuodenaaton kanssa, voit myös kokea, miten siellä juhlitaan uutta vuotta, ja nähdä upean ilotulitusnäytöksen London Eyessa.

Tässä toisessa postauksessa voit lukea siitä , mitä kannattaa nähdä ja tehdä Lontoossa talvella.

Vertailemme alla olevassa taulukossa eri vuodenaikoja, jolloin kannattaa vierailla Lontoossa

 • Kevät
 • Leudot lämpötilat
 • Säännölliset sateet
 • Keskipitkä vuodenaika
 • Vilkkaita matkailukohteita
 • Kesä
 • Miellyttävät lämpötilat
 • Satunnainen sade
 • Sesonkiaika
 • Vilkkaita nähtävyyksiä
 • Syksy
 • Leudot lämpötilat
 • Usein sateet
 • Keskipitkä vuodenaika
 • Vähemmän tungosta nähtävyyksissä
 • Talvi
 • Kylmät lämpötilat
 • Runsaat sateet
 • Alhainen sesonki
 • Matkailukohteet eivät ole kovin täynnä