Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Paras aika matkustaa Lontooseen

Jos olet varma, että Lontoo on seuraavan lomasi kohde, sinun tarvitsee vain päättää, mihin vuodenaikaan matkustat sinne. Katsotaanpa, mitä vaihtoehtoja on!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Paras aika matkustaa Lontooseen

Pyhän Paavalin katedraali | ©Daniel Roe

Riippuen siitä, milloin vietät lomaa ja mitä haluat tehdä, matkakohteen ilmasto on otettava huomioon, kun suunnittelet kauan odotettuja vapaapäiviäsi. Lontoon ilmasto on valtameri-ilmasto, jossa on viileät kesät, kylmät talvet ja huomattavat sademäärät ympäri vuoden.

Mutta mikä on paras vuodenaika matkustaa Lontooseen? Älä huoli! Tässä postauksessa tarkastelemme tätä kysymystä, jotta saat käsityksen siitä, mitä kaupungissa on odotettavissa kaikkina vuodenaikoina, jotta voit valita sen, joka sopii parhaiten kaikkeen, mitä haluat nähdä ja tehdä Britannian pääkaupungissa.

1. Milloin on paras aika matkustaa Lontooseen?

Lontoon silta The Shardilta| ©Matt Brown
Lontoon silta The Shardilta| ©Matt Brown

Jos teemme arvion taloudellisesta ja ilmastollisesta näkökulmasta, paras aika lähteä Lontooseen on kevät- ja syyskausi, koska lämpötilat ovat miellyttävät, kaupungissa on vähemmän turisteja ja hinnat, vaikka ne ovatkin kalliita, ovat hieman maltillisia.

Lontoossa on eräs kummallinen piirre verrattuna muihin Euroopan kaupunkeihin: koska se on maanosan suosituin kaupunki, voisi sanoa, että se elää eräänlaista jatkuvaa sesonkiaikaa, koska hinnat ovat yleensä korkeat. Tämä näkyy erityisesti jouluna ja kesällä, jolloin sää on parempi Britannian pääkaupungissa ja turistivyöry on valtava.

Jos sinulla ei ole vielä tarkkaa päivämäärää, jolloin haluat vierailla kaupungissa, mielestäni paras aika matkustaa Lontooseen on kevät**(huhti- ja toukokuu) ja syksy(syys- ja lokakuu**). Lämpötilat ovat leudot, auringonpaistetta on paljon ja hinnat ovat edullisemmat kuin muina vuodenaikoina.

Joka tapauksessa, kun suunnittelet matkaasi, on aina hyvä tarkistaa Lontoon keskilämpötilat, jotta voit valita sopivia aktiviteetteja lomasi aikana ja oikeat vaatteet matkalle.

Varaa parhaat kiertoajelut Lontoossa

2. Lontoo keväällä

Thames-joen risteilyllä| ©Andy Roberts
Thames-joen risteilyllä| ©Andy Roberts

Vaikka pohjoisella pallonpuoliskolla on kevät maaliskuusta alkaen, Lontoossa tämä kuukausi ei juuri eroa talvesta, ja huhtikuussa ja toukokuussa Lontoossa vuodenajan vaihtuminen on selvimmin havaittavissa. Lämpötilat muuttuvat hieman leudommiksi kuin talvella, ja päivät saavat vähitellen lisää valoisaa aikaa.

Mitä tulee sateeseen, sitä on usein, mutta se ei ole Lontoossa tähän aikaan vuodesta mikään yllättävä asia. Britannian pääkaupungissa on paljon pilviä, ja ainakin puolet kuukauden päivistä voi sataa. Kun aurinko paistaa, lontoolaiset lähtevät kaduille harrastamaan kaikenlaista ulkoilma-aktiviteettia.

Nyt on hyvä aika lähteä risteilylle Thamesilla, lähteä opastetulle kierrokselle Lontooseen, etsiä matkamuistoja katumarkkinoilta tai käydä piknikillä jossakin kaupungin puistoista ja puutarhoista.

Varaa Thamesin risteily

Kevään turistijoukot

Yksi keväällä Lontoossa vierailemisen eduista on se, että turisteja on vähemmän kuin kesällä, ja vaikka kadut ovatkin täynnä, väkijoukko ei ole yhtä kova, joten voit vierailla Lontoon muistomerkeissä ja museoissa kaikessa rauhassa.

Pääsiäistä lukuun ottamatta Lontoon hinnat eivät myöskään ole vielä nousseet kesän tapaan, sillä nyt ei ole sesonkiaika, ja keskustan majoitusliikkeistä voi löytää edullisia tarjouksia. Täydellinen alue kaupungin kiertämiseen julkisilla liikennevälineillä, varsinkin jos haluat käyttää Lontoon metroa.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa keväällä.

3. Lontoo syksyllä

Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge
Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge

Kevään ohella syksy(syyskuu Lontoossa ja lokakuu Lontoossa) on toinen hyvä aika matkustaa Lontooseen.

Lämpötilat ovat edelleen miellyttäviä päivisin, mutta ilman tyypillistä kesähelteitä. Vuodenajan edetessä yöt kuitenkin viilenevät ja kosteuden tunne lisääntyy, samoin sateet. Pidä tämä mielessä matkalaukkuasi pakatessasi!

Syksyllä lontoolaiset ottavat kaiken hyödyn irti niistä päivistä, jolloin sää on kaunis, ja nauttivat drinkistä terassilla, urheilevat tai kävelevät Britannian pääkaupungin puistoissa. Lehtien vaihtuessa tämä vuodenaika tuo mukanaan väriloiston kaupungin puutarhoihin, ja luonto näyttää kauniilta. Lontoo hehkuu myös erikoisvalossa, joka sopii täydellisesti puistojen ja katujen valokuvauskierrokselle.

Päivät kuitenkin lyhenevät ja pimeä tulee aikaisemmin, joten jos aiot harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja lomasi aikana, muista suunnitella etukäteen.

Varaa parhaat kiertoajelut Lontoossa

Lontoo syksyllä

Kuten keväällä, Lontoossa on syksyllä vähemmän väkeä kuin kesällä, mikä tarkoittaa, että pääkaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä on vähemmän jonoja ja voit nauttia rauhallisesta ja kiireettömästä nähtävyyksien katselusta. Tämä tarkoittaa sitä, että pääkaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin on vähemmän jonoja ja voit nauttia rauhallisesta ja ruuhkattomasta nähtävyyksien katselusta - mikä on todellinen nautinto!

Lisäksi uuden sesongin alkaessa hinnat laskevat, ja on helpompi löytää edullisia majoitus- ja lentotarjouksia hieman pienemmällä rahalla.

Se on myös hyvä aika matkustaa kaupunkiin, sillä siellä on paljon tapahtumia, kuten Underbelly Festival Southbankissa Thamesin rannalla, Oktoberfest ja Illuminature-festivaali.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa syksyllä.

4. Lontoo kesällä

Juhannuspäivänseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle
Juhannuspäivänseisauksesta nauttiminen| ©Stonehenge Stone Circle

Kesä-, heinä- ja elokuu ovat vuoden lämpimimmät lämpötilat ja loma-aika, joten kesä-, heinä- ja elokuu ovat Lontoon sesonkiaikaa.

Tähän vuodenaikaan sää on ihanteellinen matkustaa Britannian pääkaupunkiin, sillä lämpötila nousee harvoin yli 25 asteen, päivät ovat pidempiä ja sateet ovat vähiten. Älä kuitenkaan ole liian luottavainen, sillä tyypillinen kesäukkonen voi yllättäen yllättää ja kylmentää ilman ja jättää sinut vapisemaan, joten pakkaa aina sateenvarjo ja ohut villapaita reppuusi!

Kesällä voit hyödyntää päivänvalon pidentymistä ja tehdä matkan Lontoosta sen kauniiseen ympäristöön (esimerkiksi kesäpäivänseisauksen katsomiseen Stonehengessä), tutustua Buckinghamin palatsiin, kun kuninkaallinen perhe on lomalla, katsella auringonlaskua drinkin äärellä katolla, tutustua Lontoon viehättävimpiin salaisiin paikkoihin tai nauttia parhaasta kesäelokuvasta ulkoilmassa.

Varaa salainen kierros Lontoon lähiöissä

Lontoo kesällä

Kesä on Lontoon matkailun huippusesonki. Tämä tarkoittaa, että kadut ovat täynnä turisteja, hotellit ovat lähes täynnä ja hinnat nousevat.

Jos haluatte vierailla Lontoossa tällä kaudella, neuvon teitä varaamaan lennot ja majoituksen etukäteen, jotta saatte paremmat hinnat, sillä ne nousevat pilviin, ja sama koskee lippuja nähtävyyksiin, jotka haluatte nähdä, sillä liput myydään nopeasti loppuun!

Vaikka turistien kannalta se on vilkkaampaa aikaa, Lontoossa kannattaa vierailla kesällä, sillä kaduilla on mahtava tunnelma ja tapahtumia, kuten Taste Of London -ruokafestivaali, Notting Hillin karnevaalit ja Wireless Festival-musiikkifestivaali.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa kesällä.

5. Lontoo talvella

Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man
Luistelusta nauttiminen| ©Ungry Young Man

Talvi ei ole paras aika matkustaa Lontooseen joulusesonkia lukuun ottamatta, sillä lämpömittarit alkavat laskea huomattavasti ja pakkasta tulee jäätävän kylmä. Lämpötilat liikkuvat 5 °C:n tuntumassa ja laskevat jopa enemmän, ja pakkasta esiintyy helposti, erityisesti tammikuussa Lontoossa ja helmikuussa Lontoossa.

Päivisin valoisaa aikaa on vähän, koska pimeä tulee hyvin aikaisin. Kun tähän lisätään Thamesin sumut, pilvinen taivas ja usein toistuvat sadekuurot, on epätodennäköistä, että pystyt suunnittelemaan etukäteen ja haluat viettää mahdollisimman vähän aikaa ulkona.

Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi pitää itseäsi kiireisenä tekemällä asioita. Jos sää ei ole hyvä, voit aina harrastaa sisäaktiviteetteja, kuten vierailla Harry Potter Studios Parkissa, käydä West Endin musikaalissa tai jossakin kaupungin museoista tai käydä perinteisellä iltapäiväteellä.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

Talvinen matkailukausi

Lontooseen matkustaminen tammi- ja helmikuussa voi olla hyvä aika, jos kylmyys ei haittaa ja jos haluat säästää budjetissasi, sillä hinnat laskevat hieman ja tarjolla on hyviä liikenne- ja majoitusvaihtoehtoja.

Jos et kuitenkaan siedä kylmää säätä, vaikka turistien sesonkiaika olisikin vähissä ja kaupungissa olisi vähemmän ihmisiä, on parasta odottaa kevääseen.

Hinnat nousevat Lontoossa joulukuun tienoilla joulun alla, sillä Lontoo on juhlakauden aikana kaunis ja houkuttelee paljon kävijöitä.

Marraskuun puolivälistä lähtien Lontoo on täynnä joulufestivaaleja, joissa voi hengailla, jäähalleja, ruokamarkkinoita ja monia muita yllätyksiä - jos sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen lämpimästi vierailua!

Jos matkasi ajoittuu uudenvuodenaattoon, voit myös kokea, miten uuttavuotta juhlitaan siellä, ja nähdä upean ilotulitusnäytöksen London Eye-näköalapaikalla.

Tästä toisesta postauksesta voit lukea , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa talvella.

Vertailemme eri vuodenaikoja Lontoossa vierailemiseen alla olevassa taulukossa

 • Kevät
 • Leudot lämpötilat
 • Säännölliset sateet
 • Keskipitkä kausi
 • Vilkkaita matkailukohteita
 • Kesä
 • Miellyttävät lämpötilat
 • Satunnainen sade
 • Sesonkiaika
 • Vilkkaita matkailukohteita
 • Syksy
 • Leudot lämpötilat
 • Usein toistuvat sateet
 • Keskipitkä kausi
 • Vähemmän tungosta nähtävyyksiä
 • Talvi
 • Kylmät lämpötilat
 • Rankkasateet
 • Sesonkiaika
 • Matkailunähtävyydet eivät ole kovin ruuhkaisia