Missä syödä London Eyen lähellä

Jos olet käynyt London Eye -näköalapaikalla ja haluat syödä jotain, tässä ovat parhaat ravintolavaihtoehdot, jotta tiedät, minne mennä etukäteen.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Missä syödä London Eyen lähellä

© Chait Goli

Matka vaikuttavalla London Eye -silmällä on Lontoossa ehdoton käyntikohde. Sen sijainti on myös täydellinen, kun haluat tutustua alueeseen, joka on täynnä nähtävyyksiä ja hyviä ruokapaikkoja.

Vaikka englantilainen keittiö ei ole kovin tunnettu, Lontoossa on suuri määrä hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa kaikkialta maailmasta. Alueen laaja valikoima ruokapaikkoja tekee valinnan vaikeaksi. Tässä artikkelissa suosittelen parhaita vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin ja makuihin.

1. Paras romanttinen illallinen Thamesin rannalla London Showboatissa

Illallisesta nauttiminen Lontoon showboatilla & illallinen| ©viator.com
Illallisesta nauttiminen Lontoon showboatilla & illallinen| ©viator.com

London Eye -alueella vierailu on ehdoton, mutta voit myös lisätä risteilyn Thamesilla, mitä mieltä olet suunnitelmasta? Parasta on se, että sinulla on useita vaihtoehtoja.

Toisaalta voit tehdä päivällä opastetun bussikierroksen ja varata sen yhdessä illan illallisristeilyn, London Showboat & Dinnerin, kanssa. Tämä on loistava kokemus niille, jotka haluavat tutustua alueeseen päivällä ja nauttia uskomattomista öisistä näkymistä Britannian pääkaupungin viehättävimpiin rakennuksiin.

Ja jos haluat, voit tehdä pelkän illallisen illallisristeilyn tai varata päiväristeilyn, jonka voit nauttia lounasruokalistalla. Kumman valitset?

Hyödyllisiä tietoja

 • Missä: Lähtöpaikka: Westminster Pier Victoria Embankment -laiturilta.
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 76 - 93 puntaa.
 • Lounasaika: 19:00 - 19:30 sesongista riippuen.
 • Suositeltava ruokalaji: Ruokalista vaihtelee, mutta jos tarjolla on lammasta, sitä kannattaa kokeilla.

Miksi pidän tästä paikasta: Mahdollisuus viettää ilta Thamesia risteilevällä laivalla ja nauttia hyvästä ateriasta ei tapahdu joka päivä, ja se on hyödynnettävä.

Suositellaan, jos... haluat nauttia rauhallisesta, romanttisesta kävelyretkestä joen varrella Lontoon nähtävyyksien katselun jälkeen.

.

Varaa ruokakierros Lontoossa

2. Parasta perinteistä pubiruokaa St Stephen's Tavernissa

St Stephen's Tavernin ulkopuolella| ©Kurayba
St Stephen's Tavernin ulkopuolella| ©Kurayba

Jos olet jo hankkinut liput London Eye -maailmanpyörään ja päättänyt syödä alueella, hyvä idea voisi olla yhdistää suurpyörän modernius ja perinteinen brittiläinen pubiruoka. Tähän ei ole parempaa paikkaa kuin St Stephen's Tavern, joka avasi ovensa jo vuonna 1875.

Tämä pubi tarjoaa sinulle paitsi hyvää ruokaa hyvään hintaan, varsinkin kun otetaan huomioon sen sijainti Big Benin edessä, myös hyvän palan historiaa. Koska tämä pubi sijaitsee Westminsterin sydämessä, ei kaukana Westminster Abbeysta, monet brittipoliitikot, kuten Churchillin ja Macmillanin kaltaiset pääministerit, ovat vierailleet siellä. Itse asiassa pubissa on edelleen kello, joka varoitti kansanedustajia siitä, että äänestys alkaa muutaman minuutin kuluttua, jotta he voisivat saapua paikalle.

Mitä tulee ruokaan, pubin ruokalista ei ole kovin laaja, ja valittavana on vain kymmenkunta alkuruokaa sekä erilaisia välipaloja. Vaikka pubissa on tarjolla kasvisvaihtoehtoja, pääruokina on tavanomaiset fish & chips ja herkullinen pihvipiirakka (ruokalistalla nimellä Steak & Tangle Foot Pie).

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 10 Bridge Street, Westminster
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 8 - 21 puntaa.
 • Ruokailuajat: klo 12-21.
 • Suositeltava ruokalaji: Lihapiirakka on todella hintansa arvoinen.

Miksi pidän tästä paikasta: Tunnelma, paikan historia ja tarjolla oleva perinteinen pubiruoka.

Suositellaan, jos... haluat tuntea itsesi Britannian pääministeriksi syömällä fish & chips -annoksia ja nauttimalla hyvän tuopin.

.

Varaa ruokakierros Lontoossa

3. Upea pizza La Cucina Di Mamma -ravintolassa.

Pizzasta nauttiminen La Cucina Di Mamma -ravintolassa| ©Andrea Sinico
Pizzasta nauttiminen La Cucina Di Mamma -ravintolassa| ©Andrea Sinico

Jos olet jo nauttinut London Eye -näköalasta ja etsit turvallista lounaspaikkaa, tämä italialainen ravintola on yksi parhaista vaihtoehdoista, etenkin jos olet menossa lasten kanssa. Ravintola sijaitsee vain 1 minuutin päässä valtavasta maailmanpyörästä ja hyvin lähellä Waterloon asemaa.

Yksi sen vahvuuksista ruoan lisäksi on ystävällisen henkilökunnan tarjoama loistava palvelu. Jos olet Lontoossa kesällä, suosittelen pyytämään pöytää terassilta. Toinen erittäin suotuisa seikka on pienten lasten hyvä kohtelu, mikä tekee ravintolasta yhden parhaista paikoista syödä perheen kanssa.

Vaikka ruokalista ei olekaan kovin laaja, se on täynnä laadukkaita ruokia erittäin kilpailukykyiseen hintaan Britannian pääkaupunkiin nähden. Kohokohtiin kuuluvat Pizza Piccante ja neljän juuston pizza, mutta jos on hieman koleaa, voit aloittaa herkullisella minestronekeitolla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 3K Belvedere Rd Lambeth.
 • Keskihinta per henkilö: 9-20 €.
 • Ruokailuajat: klo 12:00-22:30.
 • Suositeltava ruokalaji: Jälkiruoan ystävien kannattaa kokeilla kolmen suklaan torttua.

Miksi pidän tästä paikasta: Henkilökunnan ystävällisyyden ja italialaisiin resepteihin sisältyvän luonteen vuoksi.

Suositellaan, jos... etsit laadukasta ruokaa hyvään hintaan ja olet italialaisen ruoan, erityisesti pizzojen ystävä.

Varaa ruokakierros Lontoossa

4. Syö aamiaista Pret a Mangerissa

Vierailu Pret a Mangerissa| ©Marco Verch
Vierailu Pret a Mangerissa| ©Marco Verch

Vaikka en olekaan suuri pikaruokaketjujen ystävä, Pret a Manger on loistava vaihtoehto, jos aikataulusi London Eye -vierailua varten edellyttää aamiaisen nauttimista ennen sisäänmenoa.

Pret a Manger on erikoistunut luomuruokaan ja kaikenlaisiin voileipiin. Halutessasi voit syödä siellä myös lounaan tai päivällisen, mutta on parasta mennä ajoissa nauttimaan aamiaista ennen pitkän päivän aloittamista Lontoossa.

Kaiken heidän valmistamansa voi syödä paikan päällä tai tilata mukaan. Heillä on laaja valikoima erilaisia kahveja, joiden kanssa voi nauttia herkullisia croissanteja, patonkeja erilaisilla täytteillä tai Breakfast rolls-nimisiä voileipiä. Toinen heidän tunnetuimmista (ja brittiläisistä) ruokalajeistaan on aamupuuro, jota he tarjoavat aamiaisaikaan.

Valikoimassa on tietysti myös perinteistä englantilaista maitoteetä sekä ihanaa kuumaa kaakaota, joka sopii täydellisesti mihin tahansa Lontoon talvipäivään. Kaiken kaikkiaan, vaikka tämä paikka ei ehkä kuulukaan mihinkään Lontoon ruokakierrokseen, se on loistava vaihtoehto akkujen lataamiseen.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Unit 4, Royal Festival Hall
 • Keskihinta per henkilö: keskimäärin noin 7 euroa.
 • Ruokailuajat: klo 8:00-20:00.
 • Suositeltava ruokalaji: Kokeile erikoisaamiaispuuroa.

Miksi pidän tästä paikasta: Luomuraaka-aineiden sekä nopean ja ystävällisen palvelun vuoksi**.**

Suositellaan, jos... haluat nopean mutta maukkaan aamiaisen, joka antaa voimia uuvuttavaan nähtävyyksien kiertelyyn.

Varaa ruokakierros Lontoossa

5. Parasta tunnelmaa London Eye:n lähellä All Bar One Waterloossa.

Ruoasta nauttiminen All Bar One Waterloossa| ©8wendy
Ruoasta nauttiminen All Bar One Waterloossa| ©8wendy

Vaikka voit mennä lounaalle, jos haluat nauttia tämän pubin olemuksesta, on parasta ruokailla siellä. Silloin pääset myös ylös tai ainakin katsomaan London Eyea yöllä, joka on spektaakkeli, jota et unohda.

All Bar One Waterloossa on laaja ruokalista, joka ulottuu aamukahvista iltajuomiin, ja se sisältää useita ruokalajeja ja niin sanottuja tapaksia, jotka eroavat hieman espanjalaisesta käsitteestä. Kannattaa myös jakaa hyvä viinipullo, tarkista aina hinta etukäteen.

Tämän pubin, joka tarjoaa monia kasvisvaihtoehtoja, ruokalistalla on kaikkea loistavista hampurilaisista hummukseen, savustettuun avokadoon, quesadilloihin ja tietysti fish & chips -annoksiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 1-3 Chicheley Street
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 10-20 €.
 • Ruokailuajat: klo 9-23
 • Suositeltava ruokalaji: 10 tuuman Ribeye, joka sopii erinomaisesti lihasta nauttiville.

Miksi pidän tästä paikasta: Hyvä hinta-laatusuhde, ruokalistan monipuolisuus ja viihtyisä sisustus

Suositellaan, jos... haluat syödä hyvin hienossa ilmapiirissä.

Varaa ruokakierros Lontoossa

6. Kokeile parasta hampurilaista Honest Burgers Southbankissa

Honest Burgers Southbankin hampurilainen| ©Maicol S
Honest Burgers Southbankin hampurilainen| ©Maicol S

Kun olet viettänyt aamupäivän kiipeillen London Eyeen ja vierailemalla esimerkiksi Madame Tussaudsissa, harva voi olla maistamatta kaupungin parhaita hampurilaisia. Älä kuitenkaan luule, että kyseessä on pikaruokaravintolassa tarjottava, sillä Honest Burgersin tarjoilemat hampurilaiset ansaitsevat olla huippuluokan ruokaa.

Honest Burgersin filosofia antaa jo viitteitä sen sitoutumisesta laatuun. Avaamisestaan lähtien he ovat panostaneet paikallisiin tuotteisiin lihasta vihanneksiin. Heille kyse on vain parhaiden mahdollisten raaka-aineiden tarjoamisesta, jotta lopputulos olisi optimaalinen.

Tätä paikkaa ei myöskään suositella vain lihan ystäville. Heidän vegaaninen hampurilaisvaihtoehtonsa on asiakkaiden suosiossa, ja sen mukana tulevalla peruna-annoksella on mausteinen ja maukas maku. Kaiken tämän lisäksi tarjolla on loistava palvelu, ystävällinen palvelu ja alueeseen nähden erittäin mielenkiintoinen hinta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 9 Festival Terrace
 • Keskihinta per henkilö: 12-18 €.
 • Ruokailuajat: klo 11:30-22:00 (viikonloppuisin suljettu puoli tuntia myöhemmin).
 • Suositeltava ruokalaji: South Bank Honest Beef Burger, todellinen makuräjähdys.

Miksi pidän tästä paikasta: Ainoa mahdollinen vastaus on sensaatiomaiset hampurilaiset

Suositellaan, jos... pidät laadukkaista hampurilaisista, joissa on ripaus omaperäisyyttä.

Varaa ruokakierros Lontoossa

7. Hard Rock Café

Toinen legendaarisista ravintoloista, joissa voit löytää loistavia hampurilaisia, on lähellä London Eye -aluetta sijaitseva Hard Rock Café. Suosittelemme, että varaat etukäteen heidän ruokalistansa, jossa voit valita hampurilaisia, lihaa, salaatteja... ja tietenkin pienimmille lapsille lasten ruokalistan.

Ja tällä varauksella pääset myös heidän yksityiseen museoonsa, jossa voit löytää tunnetuimpien rock-tähtien henkilökohtaisia esineitä, sisäänpääsy ilman jonoja, 2 tai 3 ruokalajia valittavana... et tule katumaan!

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Hard Rock Cafe, 150 Old Park Ln, Lontoo W1K 1QZ, Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Keskihinta per henkilö: Alkaen 30 puntaa
 • Ruokailuajat: Avoinna klo 11:30-22:30.
 • Valikoimat: Gold Menu (2 ruokalajia) tai Diamond Menu (3 ruokalajia).

Miksi pidän tästä paikasta: Koska se on klassikko, jossa yhdistyvät hampurilaiset ja rock-historia

Suositellaan, jos... haluat varmistaa, että saat hyvän aterian ja samalla vierailla heidän yksityisessä museossaan

Varaa ruokakierros Lontoossa

8. Koska Japani ei ole vain sushia: Okan South Bank

Okonomiyaki-annos| ©Loozrboy
Okonomiyaki-annos| ©Loozrboy

Kun kuulemme japanilaisesta ruoasta, useimmat meistä mainitsevat vain sushin tai parhaimmillaan ramenin. Japanilainen keittiö on kuitenkin paljon monipuolisempi, kuten Okan South Bankin ruokalista osoittaa.

Tästä ravintolasta voi helposti tulla yksi niistä paikoista, joissa kannattaa vierailla Lontoon parhaissa museoissa käymisen ja London Eye-näköalapaikalle kiipeämisen jälkeen. Perustajan filosofiana on tuoda hieman Osakaa Lontoon pääkaupunkiin ja osoittaa kunnioitusta äitinsä ruoanlaitolle (Okan tarkoittaa japaniksi äitiä).

Sisustus on sisustettu pienen aidon japanilaisen ravintolan tapaan, ja niin on myös paikan tunnelma. Myös viihtyisä palvelu ja tietysti ruokien, kuten gyozojen, teppanyakin ja ennen kaikkea ruokailijan lähellä valmistetun okonomiyakin, maku erottuvat edukseen.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Eteläinen kortteli 1 Belvedere Road.
 • Keskihinta per henkilö: 12 € - 29 €.
 • Ruokailuajat: Avataan klo 12:00, ja ruokaa voi tilata klo 22:00 asti.
 • Suositeltava ruokalaji: Okonomiyaki special, jota monet kutsuvat japanilaiseksi pizzaksi.

Miksi pidän tästä paikasta: Koska tuntuu kuin olisit siirtynyt Osakaan, sekä ruoan laatu

Suositellaan, jos... haluat kokeilla japanilaista ruokaa perinteisen sushin lisäksi.

9. Jos sinulla on kiire? Ei ole mitään parempaa kuin hot dog Oh My Dogissa! Hot Dogs Southbank

Hot dogia nauttimassa Oh My Dog! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold
Hot dogia nauttimassa Oh My Dog! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold

Joskus on pakko tyytyä pikaruokaan, olipa kyse sitten siitä, että olet tutustumassa Lontoon kaupunginosiin naapurustosta toiseen tai siitä, että sinulla on kiire Tower of Londoniin. Onneksi se ei tarkoita, etteikö syömäsi olisi laadukasta, kuten Oh My Dog! Hot Dogs Southbank.

Jos olet matkalla London Eyeen tai sen lähistöllä, pysähdy ehdottomasti tässä kioskissa. Kaikki ruokalistalla oleva on herkullista, erityisesti heidän upeat hot doginsa. Myös kasvissyöjillä on vaihtoehtonsa, sillä tarjolla on savustettuja seitanmakkaroita ja vegaanista cheddarjuustoa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Riverside Level Southbank Centre, Hungerfordin sillan alapuolella,
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 8-19 €.
 • Ruokailuajat: Kello 11:00-23:00.
 • Suositeltava ruokalaji: The Baconator, rapealla pekonilla ja Frazzlesilla täytetty hot dog.

Miksipidän tästä paikasta: Käsintehtyjen sämpylöiden laatu erottaa ne muista hot dogeista

Suositellaan, jos... et halua kiireellä käydä kaupungin mielenkiintoisimmissa paikoissa etsimässä laadukasta pikaruokaa.

Varaa ruokakierros Lontoossa

10. Gillray's Steakhouse & Bar: aito brittiläinen kokemus.

Vierailu Gillray's Steakhouse & Barissa| ©Serko_uk
Vierailu Gillray's Steakhouse & Barissa| ©Serko_uk

Thamesin rannalla sijaitseva ravintola, josta on todella upeat näkymät London Eye-näköalalle, on loistava valinta alueen ruokailukohteeksi. Gillray' sissa tunnet uppoutuvasi täysin brittiläiseen tunnelmaan sekä ruokalistan että sisustuksen ansiosta, joka pyrkii muistuttamaan läheisen parlamentin entisestä loistokkuudesta.

Ruoat, joita pääset syömään, valmistetaanenglantilaisilta maatiloilta peräisin olevista raaka-aineista, sillä ravintola on sitoutunut käyttämään vain paikallisia ja laadukkaita tuotteita. Henkilökunnan ystävällisyys, joka on aina valmis suosittelemaan parhaita ruokalajeja, on toinen ravintolan vahvuuksista.

Ruokalista on pääasiassa lihansyöjä, vaikka tarjolla on joitakin vaihtoehtoja kasvissyöjille. Esimerkiksi Rib Eye juustokastikkeella erottuu edukseen, samoin kuin väistämätön fish & chips.

Lopputuloksena on paikka, joka antaa kävijöilleen mahdollisuuden viettää hetken rauhassa ja hiljaisuudessa ja josta on näköala maailmanpyörän ja joen lisäksi myös Big Benille. Jos haluat vain rentoutua, ei ole huono idea valita drinkiksi jokin sadasta ginistä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: County Hall Westminster Bridge Road
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 12 - 59 puntaa.
 • Ruokailuajat: 07:00 (aamiainen) - 22:00 välisenä aikana
 • Suositeltava ruokalaji: Upea T-Bone-pihvi, joka kypsennetään kunkin asiakkaan haluamaan kypsyyteen.

Miksi pidän tästä paikasta: Se, että voi syödä laatutuotteita, erityisesti lihaa, rennossa ilmapiirissä ja parhaiden Lontoon näkymien äärellä, on korvaamatonta

Suositellaan, jos... haluat viettää miellyttävää aikaa syödessäsi ja kruunata jälkiruokajuomasi hyvällä ginillä.

Varaa ruokakierros Lontoossa

11. Et voi lähteä Lontoosta kokeilematta Fishcothequen parasta fish&chipiä.

Fish&Chip at Fishcotheque| ©Kirk M
Fish&Chip at Fishcotheque| ©Kirk M

En aio sanoa, että tämä paikka vetää vertoja esimerkiksi The Shardin ravintolalle, mutta voin vakuuttaa, että sen fish&chip on Lontoon parhaita. Tämä laatu on tehnyt siitä yhden vanhimmista tähän reseptiin erikoistuneista ravintoloista, ja sen sisätiloissa on myös mielenkiintoinen retrotunnelma.

Kala on erittäin laadukasta, ja kokit onnistuvat paistamaan sen täydellisesti ilman, että se on lainkaan rasvaista. Suuret annokset ovat runsaita eivätkä ne ole paljon kalliimpia kuin keskikokoiset annokset.

Ravintola ei tarjoa ainoastaan fish & chips-ruokaa, tätä hyvin brittiläistä ruokalajia. Ruokalistalta löytyy myös muita erikoisuuksia, kuten kalapurilainen ja lohipiirakka.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 79A Waterloo Road
 • Keskihinta per henkilö: 8 € - 15 €.
 • Ruokailuajat: klo 12-23.
 • Suositeltava ruokalaji: Ehdottomasti fish & chips.

Miksi pidän tästä paikasta: Retrotunnelma ja kalan laatu. Erityisen huomionarvoinen on paistotekniikka, joka estää sen rasvoittumisen, mikä on yleistä monissa paikoissa.

Suositellaan, jos... et halua monimutkaistaa ateriaasi ja etsit kaupungin perinteisimpiä ruokia.

Miten juomarahojen antaminen toimii London Eye -silmän lähellä sijaitsevissa ravintoloissa

Juomarahan jättäminen| ©cottonbro
Juomarahan jättäminen| ©cottonbro

Vaikka tapa antaa juomarahaa on peräisin Englannista, nykyään juomarahan antaminen ei ole pakollista. Ravintoloissa on kuitenkin tavallista antaa tippiä, jos palvelu ja ruoka olivat mieleistäsi. Yleisin summa on 10 tai 15 prosenttia laskusta.

Lontoon silmän lähellä sijaitsevien ravintoloiden lounas- ja päivällispaikat sekä aukioloajat

Kello näyttää kellonajan| ©KoolShooters
Kello näyttää kellonajan| ©KoolShooters

Tiedetään hyvin, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa (kuten muuallakin Euroopassa) ateria-ajat ovat hyvin erilaiset kuin Espanjassa. Lontoo on suurkaupunkina tässä suhteessa joustavampi, mutta näihin tapoihin on silti sopeuduttava. Yleisesti ottaen britit syövät näihin aikoihin:

 • Aamiainen: alkaa noin 7:30 aamulla.
 • Lounas: arkisin tämä on pieni ateria, joka nautitaan kello 12:00-14:00. Ravintoloissa tämä on yleisin lounasaika, ja monet ravintolat sulkevat keittiönsä myöhään iltapäivään/iltaan asti.
 • Illallinen: Normaali englantilainen illallisaika on klo 19:00-20:00.

Kuten olen todennut, lontoolaiset ravintolat ovat paljon joustavampia aukioloaikojensa suhteen kuin pienempien kaupunkien ravintolat. Näin ollen on melko helppoa löytää ruokapaikkoja myöhemmäksi päiväksi, ainakin klo 23:00 asti. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan yölliset aukioloajat, jotta vältyt yllätyksiltä.

Varaa ruokakierros Lontoossa