Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Missä syödä London Eyen lähellä

Jos olet käynyt katsomassa London Eyea ja on liian myöhäistä lounaalle tai illalliselle, et ehkä halua etsiä parhaita vaihtoehtoja. Olen valinnut avuksesi joitakin parhaita ravintoloita, jotta tiedät, minne mennä etukäteen.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Missä syödä London Eyen lähellä

© Chait Goli

London Eye -näköalapaikalle kiipeäminen on yksi Lontoon pakollisista kohteista. Sen sijainti on myös täydellinen, kun haluat käyttää päivän tutustumiseen alueeseen, joka on täynnä nähtävyyksiä ja hyviä ruokapaikkoja.

Vaikka englantilainen keittiö ei ole kovin tunnettu, Lontoossa on suuri määrä hyviä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokaa kaikkialta maailmasta. Lontoon silmän ympärillä oleva alue ei ole poikkeus, päinvastoin: laajan ravintolatarjonnan vuoksi on vaikea tehdä päätöstä, jos ei ole ennakkotietoja. Tässä artikkelissa suosittelen parhaita vaihtoehtoja, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin ja makuihin.

1. Parasta perinteistä pubiruokaa St Stephen's Tavernissa

St Stephen's Tavernan ulkotilat| ©Kurayba
St Stephen's Tavernan ulkotilat| ©Kurayba

Jos olet jo hankkinut liput London Eye -näköalapaikalle ja päättänyt syödä alueella, hyvä idea voisi olla yhdistää Great Wheel -pyörän modernius ja perinteinen brittiläinen pubiruoka. Tähän ei ole parempaa paikkaa kuin St Stephen's Tavern, joka avasi ovensa jo vuonna 1875.

Tämä pubi tarjoaa paitsi hyvää ruokaa melko hyvään hintaan, varsinkin kun otetaan huomioon sen sijainti Big Benin edessä, myös paljon historiaa. Tämä Westminsterin sydämessä, lähellä Westminster Abbeyta sijaitseva pubi on ollut useiden brittipoliitikkojen, kuten Churchillin ja Macmillanin kaltaisten pääministerien, suosiossa. Itse asiassa pubissa on edelleen kello, joka varoitti kansanedustajia siitä, että äänestys alkaa muutaman minuutin kuluttua, jotta he voisivat saapua paikalle.

Mitä tulee ruokaan, pubin ruokalista ei ole kovin laaja, ja voit valita vain kymmenestä ensimmäisestä ruokalajista sekä erilaisista välipaloista. Vaikka pubissa on tarjolla kasvisvaihtoehtoja, sen pääruokia ovat tyypilliset fish & chips ja herkullinen lihapiirakka (ruokalistalla nimellä Steak & Tangle Foot Pie).

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Missä: 10 Bridge Street, Westminster
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 8 € - 21 €.
 • Ruokailuajat: klo 12-21.00.
 • Suositeltava ruokalaji: jauhelihapiirakka on todella sen arvoinen.

Miksi pidän tästä paikasta: Tunnelma, paikan historia ja tarjolla oleva perinteinen pubiruoka.

Suositellaan, jos... haluat tuntea itsesi Britannian pääministeriksi syömällä fish & chips -ateriaa ja nauttimalla hyvästä tuopista.

Varaa Lontoon ruokakierros

2. Paras romanttinen illallinen Thamesilla London Showboatilla

Illallisesta nauttiminen London Showboat & Dinner -ravintolassa| ©viator.com
Illallisesta nauttiminen London Showboat & Dinner -ravintolassa| ©viator.com

Ei ole epäilemättä parempaa yhdistelmää kuin London Eye ja risteily Thamesilla, johon sisältyy herkullinen illallinen. Juuri jälkimmäistä tarjoaa London Showboat & Dinner, joka on loistava kokemus niille, jotka haluavat nauttia uskomattomista yöllisistä näkymistä moniin Britannian pääkaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

Voidaan sanoa, että nämä näkymät muodostavat tärkeän osan Lontoon showboatin tarjoamasta ruokalistasta, samoin kuin muusikoiden ja laulajien tarjoama viihde laivalla.

Illallinen ei vähennä millään tavalla muuta kokemusta. Se koostuu neljän ruokalajin menusta, johon sisältyy puoli pulloa puna- tai valkoviiniä. Sen suositeltavimpiin resepteihin kuuluu skotlantilainen savulohimousse sinappi- ja kurkkukastikkeella.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Westminster Pier Victoria Embankmentin uloskäynti
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 76 € - 93 €.
 • Ruokailuajat: 19:00 - 19:30 sesongin mukaan.
 • Suositeltava ruokalaji: Ruokalista vaihtelee, mutta jos tarjolla on lammasta, sitä kannattaa kokeilla.

Miksipidän tästä paikasta: Mahdollisuus viettää ilta Thamesia risteilevällä laivalla ja nauttia hyvästä ateriasta ei tapahdu joka päivä, ja se on käytettävä hyväksi.

Suositellaan, jos... haluat nauttia rauhallisesta, romanttisesta kävelyretkestä joen varrella Lontoon nähtävyyksien katselun jälkeen.

Varaa Lontoon ruokakierros

3. Loistava pizza La Cucina Di Mamma -ravintolassa

La Cucina Di Mamman pizzasta nauttiminen| ©Andrea Sinico
La Cucina Di Mamman pizzasta nauttiminen| ©Andrea Sinico

Jos olet jo nauttinut London Eye -näköalasta ja etsit turvallista lounaspaikkaa, tämä italialainen ravintola on yksi parhaista vaihtoehdoista, varsinkin jos olet menossa lasten kanssa. Ravintola sijaitsee vain 1 minuutin päässä valtavasta maailmanpyörästä ja hyvin lähellä Waterloon asemaa.

Yksi sen vahvuuksista on ruoan lisäksi ystävällisen henkilökunnan tarjoama hyvä palvelu. Jos olet Lontoossa kesällä, suosittelen pyytämään pöytää terassilta. Toinen erittäin suotuisa tekijä on pienten lasten hyvä kohtelu, mikä tekee ravintolasta yhden parhaista paikoista syödä perheen kanssa.

Vaikka ruokalista ei olekaan kovin laaja, se on täynnä laadukkaita ruokia erittäin kilpailukykyiseen hintaan Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupunkiin nähden. Pizza Piccante ja neljän juuston pizza erottuvat joukosta, mutta jos on hieman viileää, voit aloittaa maistamalla herkullista minestronekeittoa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 3K Belvedere Rd Lambeth
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 9 € - 20 €.
 • Ruokailuajat: 12:00-22:30
 • Suositeltava ruokalaji: Jälkiruokien ystävien kannattaa kokeilla kolmen suklaan torttua.

Miksi pidän tästä paikasta: Henkilökunnan ystävällisyys ja italialaisten reseptien luonne.

Suositellaan, jos... etsit laadukasta ruokaa hyvään hintaan ja pidät italialaisesta ruoasta, erityisesti pizzoista.

Varaa Lontoon ruokakierros

4. Aamiainen Pret a Mangerissa

Vierailu Pret a Mangerissa| ©Marco Verch
Vierailu Pret a Mangerissa| ©Marco Verch

Vaikka en olekaan suuri pikaruokaketjujen ystävä, Pret a Manger on hyvä vaihtoehto, jos valitsemasi aika Lontoon silmään tarkoittaa, että sinun on syötävä aamiainen ennen sisään menoa.

Pret a Manger on erikoistunut luomuruokaan ja kaikenlaisiin voileipiin. Halutessasi voit myös syödä siellä lounasta tai päivällistä, mutta kannattaa mennä aikaisin nauttimaan aamiaista ennen pitkän päivän aloittamista Lontoossa.

Kaikki heidän valmistamansa ruoka voidaan syödä paikan päällä tai tilata mukaan. Heillä on laaja valikoima kaikenlaisia kahveja, joihin voit liittää herkullisia croissanteja, patonkeja erilaisilla täytteillä tai voileipiä, joita kutsutaan aamiaisrulliksi. Toinen heidän tunnetuimmista (ja brittiläisistä) ruokalajeistaan on aamiaisella tarjoiltu puuro.

Valikoimassa on tietysti myös perinteistä englantilaista maitoteetä sekä ihanaa kuumaa kaakaota, joka sopii hyvin mihin tahansa Lontoon talvipäivään. Kaiken kaikkiaan tämä paikka on loistava vaihtoehto akkujen lataamiseen, vaikka se ei ehkä kuulukaan Lontoon ruokakierrokselle.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Royal Festival Hall, yksikkö 4
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: keskimäärin noin 7 €.
 • Ruokailuajat: kello 8.00-20.00
 • Suositeltava ruokalaji: Uskalla kokeilla erityistä aamiaispuuroa.

Miksi pidän tästä paikasta: Luomuraaka-aineet sekä palvelun nopeus ja ystävällisyys.

Suositellaan, jos... haluat nopean mutta maukkaan aamiaisen, joka antaa sinulle voimia uuvuttavan päivän nähtävyyksien katseluun.

Varaa Lontoon ruokakierros

5. Paras tunnelma lähellä London Eyea All Bar One Waterloonissa

Aterian nauttiminen All Bar One Waterloossa| ©8wendy
Aterian nauttiminen All Bar One Waterloossa| ©8wendy

Vaikka voit mennä lounaalle, jos haluat nauttia tämän pubin olemuksesta, parasta on syödä siellä illallinen. Näin voit myös nousta tai ainakin nähdä London Eye -näköalapaikan yöllä, jota et tule unohtamaan.

All Bar One Waterloossa on laaja ruokalista, joka ulottuu aamukahvista iltajuomiin, mukaan lukien joukko ruokia ja niin sanottuja tapaksia, jotka eroavat hieman espanjalaisesta käsitteestä. Samoin kannattaa jakaa hyvä viinipullo ja tarkistaa aina hinta etukäteen.

Tämä pubi tarjoaa monia kasvisvaihtoehtoja, ja sen ruokalistalla on kaikkea loistavista hampurilaisista hummukseen, savustettuun avokadoon, quesadilloihin ja tietysti fish & chips -annoksiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 1-3 Chicheley Street
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 10-20 €.
 • Ruokailuajat: klo 9-11
 • Suositeltava ruokalaji: 10 tuuman Ribeye, täydellinen niille, jotka nauttivat lihasta.

Miksi pidän tästä paikasta: Hyvä hinta-laatusuhde, monipuolinen ruokalista ja viihtyisä sisustus.

Suositellaan, jos... haluat syödä hyvin hienossa ilmapiirissä.

6. Kokeile parasta hampurilaista Honest Burgers Southbankissa.

Hampurilainen Honest Burgers Southbankissa| ©Maicol S
Hampurilainen Honest Burgers Southbankissa| ©Maicol S

Kun olet viettänyt aamupäivän kiipeillen London Eye -näköalapaikalla ja vierailemalla esimerkiksi Madame Tussaudsissa, harva voi vastustaa kaupungin parhaiden hampurilaisten maistamista. Älä luule, että kyseessä on pikaruokaravintolassa tarjottava hampurilainen, sillä Honest Burgersin hampurilaiset ansaitsevat olla huippuluokan ruokaa.

Honest Burgersin filosofia viittaa jo sen sitoutumiseen laatuun. Avaamisestaan lähtien he ovat panostaneet paikallisiin tuotteisiin lihasta vihanneksiin. Heille kyse on parhaiden mahdollisten ainesosien tarjoamisesta, jotta lopputulos olisi optimaalinen.

Tätä paikkaa ei myöskään suositella vain lihan ystäville. Asiakkaat arvostavat suuresti heidän vegaanista hampurilaisvaihtoehtoaan, ja sen mukana tuleva peruna-annos on mausteinen ja maukas. Kaiken tämän lisäksi tarjolla on erinomaista palvelua, ystävällistä palvelua ja hinta, joka on enemmän kuin kohtuullinen alueella.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: 9 Festival Terrace
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 12-18 €.
 • Ruokailuajat: klo 11.30-22.00 (viikonloppuisin suljetaan puoli tuntia myöhemmin).
 • Suositeltava ruokalaji: South Bank Honest Beef Burger, todellinen makuräjähdys.

Miksi pidän tästä paikasta: Ainoa mahdollinen vastaus on sensaatiomaiset hampurilaiset.

Suositellaan, jos... pidät laadukkaista hampurilaisista, joissa on ripaus omaperäisyyttä.

7. Koska Japani ei ole vain sushia: Okan South Bank

Okonomiyaki lautanen| ©Loozrboy
Okonomiyaki lautanen| ©Loozrboy

Kun kuulemme japanilaisesta ruoasta, useimmat meistä mainitsevat vain sushin tai korkeintaan ramenin. Japanilainen keittiö on kuitenkin paljon monipuolisempi, kuten Okan South Bankin ruokalista osoittaa.

Tästä ravintolasta voi helposti tulla yksi niistä paikoista, joissa kannattaa käydä Lontoon parhaissa museoissa ja London Eye-näköalapaikalla käymisen jälkeen. Perustajan filosofiana on tuoda hieman Osakaa Lontoon pääkaupunkiin ja osoittaa kunnioitusta äitinsä keittiölle (Okan tarkoittaa japaniksi äitiä).

Sisustus on sisustettu kuin pieni aito japanilainen ravintola, ja niin on myös paikan tunnelma. Myös viihtyisä palvelu ja tietysti ruokien, kuten gyozojen, teppanyakin ja ennen kaikkea okonomiyakin, maku ovat erinomaisia, sillä ne valmistetaan lähellä ruokailijaa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Eteläinen kortteli 1 Belvedere Road
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 12 € - 29 €.
 • Ruokailuajat: avataan klo 12:00, ja ruokaa voi tilata klo 22:00 asti.
 • Suositeltava ruokalaji: okonomiyaki special, jota monet kutsuvat japanilaiseksi pizzaksi.

Miksi pidän tästä paikasta: Kun astut sisään, tunnet olevasi kuin olisit joutunut itse Osakaan, samoin kuin ruoan laatu.

Suositellaan, jos... haluat kokeilla japanilaista ruokaa muutakin kuin perinteistä sushia.

8. Onko kiire? Mikään ei ole parempaa kuin hot dog Oh My Dogissa! Hot Dogs Southbank

Hot Dogin nauttiminen Oh My Dogista! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold
Hot Dogin nauttiminen Oh My Dogista! Hot Dogs Southbank| ©Richard Ziebold

Joskus on pakko tyytyä pikaruokaan, olipa kyse sitten siitä, että olet tutustumassa Lontoon kaupunginosiin tai että sinulla on kiire Tower of Londoniin. Onneksi se ei tarkoita, etteikö syömisesi olisi laadukasta, kuten Oh My Dog! Hot Dogs Southbank.

Jos olet matkalla London Eye -maailmanpyörään tai olet lähistöllä, pysähdy ehdottomasti tässä kioskissa. Kaikki ruokalistalla oleva on herkullista, erityisesti heidän upeat hot doginsa. Myös kasvissyöjillä on vaihtoehtoja, sillä tarjolla on savustettuja seitanmakkaroita ja vegaanista cheddarjuustoa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Missä: Riverside Level Southbank Centre, Hungerfordin sillan alapuolella,
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 8 - 19 €.
 • Ruokailuajat: klo 11:00-23:00 välisenä aikana.
 • Suositeltava ruokalaji: The Baconator, rapealla pekonilla ja Frazzlesilla päällystetty hot dog.

Miksipidän tästä paikasta: Käsintehtyjen sämpylöiden laatu erottaa ne muista hot dogeista.

Suositellaan, jos... et halua kiireellä käydä kaupungin mielenkiintoisimmissa paikoissa etsimässä laadukasta pikaruokaa.

9. Gillray's Steakhouse & Bar: aito brittiläinen elämys

Vierailu Gillray's Steakhouse & Barissa| ©Serko_uk
Vierailu Gillray's Steakhouse & Barissa| ©Serko_uk

Tämä Thamesin rannalla sijaitseva ravintola, josta on todella upeat näkymät London Eye-näköalalle, on loistava vaihtoehto alueen ruokailijoille. Gillray's issa tunnet uppoutuvasi täysin brittiläiseen tunnelmaan sekä ruokalistan että sisustuksen osalta, joka muistuttaa läheisen parlamenttitalon entistä loistoa.

Ruoat, joita voit syödä, valmistetaanenglantilaisilta maatiloilta peräisin olevista raaka-aineista, sillä ravintola on asettanut tavoitteekseen käyttää vain paikallisia, laadukkaita tuotteita. Henkilökunnan ystävällisyys, joka on aina valmis suosittelemaan parhaita ruokia, on toinen ravintolan vahvuuksista.

Ruokalistalla on pääasiassa lihansyöjiä, mutta myös kasvissyöjille on tarjolla vaihtoehtoja. Esimerkiksi Rib Eye juustokastikkeella erottuu edukseen, samoin kuin väistämätön fish & chips.

Tuloksena on paikka, jossa kävijät voivat viettää hetken rauhassa ja hiljaisuudessa ja josta on maailmanpyörän ja joen lisäksi näköala Big Beniin. Jos haluat rentoutua, ei ole huono idea valita drinkiksi jokin sadasta ginistä.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Missä: County Hall Westminster Bridge Road
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 12 € - 59 €.
 • Ruokailuajat: klo 07:00 (aamiainen) - 22:00 välisenä aikana.
 • Suositeltava ruokalaji: upea T- Bone-pihvi, joka on kypsennetty kunkin asiakkaan toivomaan kypsyyteen.

Miksipidän tästä paikasta: On korvaamatonta syödä laadukasta ruokaa, erityisesti lihaa, rennossa ilmapiirissä ja Lontoon parhaiden näköalojen äärellä.

Suositellaan, jos... haluat pitää hauskaa syödessäsi ja kruunata kaiken hyvällä ginillä.

10. Et voi lähteä Lontoosta kokeilematta Fishcothequen parasta fish & chips -ravintolaa.

Fish&Chip by Fishcotheque| ©Kirk M
Fish&Chip by Fishcotheque| ©Kirk M

En sano, että tämä paikka vetää vertoja esimerkiksi The Shardin ravintolalle, mutta voin vakuuttaa, että sen fish&chip on Lontoon parhaita. Tämä laatu on tehnyt siitä yhden vanhimmista tähän reseptiin erikoistuneista ravintoloista, ja se säilyttää myös mielenkiintoisen retrotunnelman sisätiloissaan.

Kala on erittäin laadukasta, ja kokit onnistuvat paistamaan sen täydellisesti ilman, että se on lainkaan rasvaista. Suuret annokset ovat runsaita, eivätkä ne ole paljon kalliimpia kuin keskikokoiset annokset.

Toisaalta ravintola ei tarjoile ainoastaan fish&chips-ruokaa, tätä hyvin brittiläistä ruokalajia. Ruokalistalta löydät myös muita erikoisuuksia, kuten kalapurilaisen ja lohipiirakan.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Missä: 79A Waterloo Road
 • Keskimääräinen hinta per henkilö: 8 - 15 €.
 • Ruokailuajat: klo 12:00-23:00 välisenä aikana.
 • Suositeltava ruokalaji: Ehdottomasti fish&chip.

Miksi pidän tästä paikasta: Retrotunnelma ja kalan laatu. Erityisen huomionarvoinen on paistotekniikka, joka estää kalan rasvoittumisen, mikä on yleistä monissa paikoissa.

Suositellaan, jos... et halua monimutkaistaa ateriaasi ja etsit kaupungin perinteisintä ruokaa.

Miten juomarahat maksetaan London Eye -ravintoloissa?

Vinkkien jättäminen| ©cottonbro
Vinkkien jättäminen| ©cottonbro

Vaikka juomarahojen antaminen on lähtöisin Englannista, juomarahojen antaminen ei ole nykyään pakollista. Ravintoloissa on kuitenkin tavallista antaa juomarahaa, jos palvelu ja ruoka olivat mieleistäsi. Yleisin määrä on 10 tai 15 prosenttia laskusta.

Lounas, illallinen ja ravintoloiden aukioloajat lähellä London Eyea

Kello näyttää kellonajan| ©KoolShooters
Kello näyttää kellonajan| ©KoolShooters

On hyvin tiedossa, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa (kuten muuallakin Euroopassa) ateria-ajat ovat hyvin erilaiset kuin Espanjassa. Lontoo on suurkaupunkina tässä suhteessa joustavampi, mutta näihin tapoihin on silti sopeuduttava. Yleisesti ottaen britit syövät näihin aikoihin:

 • Aamiainen: alkaa noin 7:30 aamulla.
 • Lounas: arkipäivisin tämä on pieni ateria, joka nautitaan klo 12.00-14.00 välisenä aikana. Ravintoloissa tämä on yleisin lounasaika, ja monet ravintolat sulkevat keittiönsä myöhään iltapäivään/iltaan asti.
 • Illallinen: tavallinen englantilainen illallisaika on klo 19:00-20:00.

Kuten olen jo todennut, lontoolaiset ravintolat ovat paljon joustavampia aukioloaikojensa suhteen kuin pienempien kaupunkien ravintolat. Näin ollen on melko helppoa löytää ruokapaikkoja myöhemmin päivällä, ainakin klo 23:00 asti. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan yölliset aukioloajat, jotta vältyt yllätyksiltä.