Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooman oopperan liput

Pääset maistamaan italialaista kulttuurielämää nauttimalla oopperasta Roomassa: miten hankit liput, hinnat, miten pääset sinne... Tässä artikkelissa kerron kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää vierailustasi oopperateatteriin.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Rooman oopperan liput

Ooppera Roomassa | ©sunshinecity

Elävä punainen sametti, kuuluisa kultainen kupoli, jossa on Annibale Brugnolin freskoja, ja majesteettinen Muranon kattokruunu, jossa on 27 000 lasipisaraa, ovat välttämättömiä elementtejä intohimoa ja tunnetta täynnä olevalle oopperaillalle. Älä anna sen raittiin julkisivun hämätä, vaan oopperatalossa on unelmatila, jossa voit nauttia maailman parhaista oopperoista tyylillä.

Jatka tämän artikkelin lukemista, niin saat tietää, miten ostat liput, miten pääset teatteriin, mitä nähtävää lähiympäristössä on... Kerron sinulle kaikki yksityiskohdat, jotta voit nauttia tästä olennaisesta suunnitelmasta, joka erottuu kaikkien Rooman nähtävyyksien ja tekemistenjoukosta.

Kuinka paljon liput oopperateatteriin maksavat?

Teatterin ulkopuolella| ©Pantchoa
Teatterin ulkopuolella| ©Pantchoa

Unohda se, että sinun täytyy säästää koko vuosi nauttiaksesi parhaista oopperaesityksistä. Teatro dell'Opera tarjoaa kohtuuhintaisia lippuja kaikille budjeteille, ja paikat vaihtelevat 22 eurosta 160 euroon.

Lippujen hintaerot johtuvat valitusta istumapaikasta (lehterin viimeiset rivit ovat halvimmat ja katsomon ensimmäiset rivit kalleimmat) sekä teoksen esityskertojen määrästä.

Sama näytelmä voi ensi-iltapäivänä maksaa 4-35 euroa enemmän kuin myöhemmissä esityksissä. Äänentoistosta ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä teatteri on rakennettu hevosenkengän muotoiseksi resonanssikammioksi, joten valitsemastasi istumapaikasta riippumatta kuulet oopperan kaikessa komeudessaan.

Baletin lippujen hinnat vaihtelevat samalla tavalla kuin oopperaesityksissä, mutta hinnat ovat hieman edullisempia, 20-100 euroa parhaista paikoista esityksen ensi-illassa.

Nauti 25 prosentin alennuksesta:

Tuodakseen oopperan ja baletin kaikkien yleisöjen ulottuville teatteri tarjoaa 25 prosentin alennuksen lipuista alle 25-vuotiaille nuorille, alle 30-vuotiaille opiskelijoille ja yli 65-vuotiaille.

Muista ottaa mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus, jotta voit hyötyä tästä alennuksesta. Tätä alennusta ei voi soveltaa ensi-iltoihin eikä parveke- tai galleriapaikoille.

Hyödynnä oopperakortti:

Jos olet oopperan ystävä ja aiot käydä säännöllisesti, Opera Card voi olla suuri liittolaisesi.

Sen hinta on 10 € aikuisilta ja 5 € alle 25-vuotiailta nuorilta, ja sillä saat 10 %:n alennuksen lipuista oopperataloon ja Terma de Caracalla -teatteriin (ei sisällä ensi-iltoja eikä parveke- ja galleriapaikkoja) ja 30 %:n alennuksen lipuista muun muassa Rooman filharmonisen akatemian konsertteihin.

Tarkista Rooman oopperan verkkosivuilta muut oopperakortin edut. Voit ostaa kortin teatterin lippukassasta.

Tilaa oopperateatterin tilaus:

Oletko rakastunut oopperaan, balettiin ja kaikkiin niiden esityksiin? Älä huoli, sillä Teatro de la Ópera tarjoaa erilaisia tilauksia, jotta et jää paitsi yhdestäkään teoksesta.

Valitse mieltymyksiisi parhaiten sopiva vaihtoehto, koko ooppera, viikonloput tai jos haluat balettiesityksiä.

Miten hankit lippuja oopperateatteriin:

Theatre Box| ©Josep Reverend
Theatre Box| ©Josep Reverend

Jos ooppera on asialistallasi Rooman-vierailusi aikana, älä jätä lippuja viime hetkeen, sillä vaikka voit ostaa ne lippukassasta, ne myydään yleensä nopeasti loppuun.

Alla esittelen eri vaihtoehtoja, joilla voit ostaa liput ongelmitta netistä, teatterin lippukassasta tai varata ne etänä.

Osta liput lippukassasta

Jos olet Roomassa ja haluat liput mieluummin kädessäsi, mene Piazza Beniamino Gigli, 1, ostamaan lippusi. Lipputoimisto on avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-18 ja sunnuntaina klo 9-13. Huomaa, että lipunmyynti on suljettu juhlapyhinä.

Voit maksaa lippusi:

 • Käteisellä.
 • Siirtokelvottomalla pankkisiirrolla Rooman oopperateatterin säätiölle.
 • Sekillä Rooman oopperateatterisäätiölle (henkilöllisyystodistus on pidettävä aina mukana).
 • Luotto- ja pankkikortilla: American Express, Visa, Maestro, Mastercard, BankAmericard, CartaSi, Diners.

Jos liput koskevat saman päivän esityksiä, tule oopperatalolle tuntia ennen esityksen alkua tai enintään 15 minuuttia sen jälkeen.

Osta lippusi verkossa

Jos haluat ostaa lippusi mieluummin verkossa etukäteen välttyäksesi jonoilta tai yllätyksiltä, voit käydä oopperan verkkosivuilla ja nähdä kaikki saatavilla olevat esitykset, paikat, päivämäärät jne.

Osta tai varaa liput puhelimitse:

Voit ostaa liput myös puhelimitse numerosta 06 48160255. Huomaa, että tämä numero on italialainen ja että ulkomailta soitettaessa voi periä maksuja, ja sinun on syötettävä maakoodi.

Puhelimitse ostetut liput on noudettava lippukassasta 48 tuntia ennen esitystä.

.

Miten pääset oopperataloon

Rooman metron vaunun sisällä| ©N i c o l a
Rooman metron vaunun sisällä| ©N i c o l a

Oopperateatteri sijaitsee Piazza Beniamino Gigli 7:ssä, vanhassa Esquilinon kaupunginosassa, ja sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä.

Jos sinulla on Roma Pass -k ortti, pääset ilmaiseksi kaikkiin Rooman julkisiin liikennevälineisiin (metro ja bussit) niin kauan kuin korttisi on voimassa.

Huomaathan, että lentokenttäkuljetukset ja alueelliset junakuljetukset eivät sisälly hintaan. Voit myös ostaa Omnia Card -kortin, jolla voit käyttää julkista liikennettä ilmaiseksi.

Oopperatalolle metrolla

Yksi nopeimmista tavoista liikkua Roomassa on metro. Pääset Rooman oopperatalolle suosittelen, että otat linjan A pysäkille Repubblica Teatro Dell' Opera, joka sijaitsee teatterin vieressä.

Voit ostaa lippuja metroasemilta ja myös tupakkakaupoista ja kioskeista, jotka on merkitty sinisellä kyltillä, jossa on T-kirjain. Lisätietoja saat tästä oppaasta, jossa kerrotaan, miten metroa käytetään Roomassa.

Kaikki vaihtoehdot bussilla kulkemiseen

Riippuen siitä, missä päin kaupunkia olet, voit käyttää eri bussilinjoja, tässä näytän kaikki käytettävissä olevat reitit.

Jos kuitenkin aiot mennä bussilla teatteriin, suosittelen, että varaat riittävästi aikaa, sillä bussien välinen odotusaika voi olla jopa 20 minuuttia tai enemmän.

 • Via Nazionalelta: H, 40, 60, 60, 64, 70, 71, 170, 116T.
 • Via Depretisilta: 70, 71
 • Via Cavourilta: 16, 75, 84, 150 (juhlapyhinä), 360, 590, 649, 714.
 • Rautatieasemalta (Stazione Termini): 16, 38, 75, 75, 86, 90, 90, 217, 310, 360, 649, 714.

Taksilla kaikkialta kaupungista

Rooman oopperataloa lähin taksiasema on 6645, joka on epäilemättä mukavin vaihtoehto matkustaa.

Täydellinen pysäköintialue, jos tulet autolla

Jos matkustat mieluummin omalla autolla, älä huolehdi pysäköinnistä, sillä teatteri tarjoaa 50 prosentin alennuksen Garage Mediterraneon pysäköintialueella. Mene osoitteeseen Calle Massimo D'Azeglio 12 ja jätä autosi täydellisen turvallisuuden ja valvonnan alle.

Vieraile oopperateatterin historiallisessa ja audiovisuaalisessa arkistossa

Oopperatalossa| ©KT
Oopperatalossa| ©KT

Yli 11 000 lavastusluonnosta, valokuvia esityksistä, 84 000 pukukappaletta, äänitettä, videokuvaa ja paljon muuta odottavat sinua tässä upeassa luettelossa, joka kokoaa yhteen Rooman oopperateatterin historiallisen dokumentaation. Jos olet oopperan ystävä, et voi jättää väliin tätä ensyklopedista kokoelmaa, joka on yli 100 vuoden taiteellisen muistin historiaa yleisölle avoinna olevassa arkistossa, jotta voit nauttia tapahtumista, joita on tapahtunut teatterin avajaispäivästä 1880 lähtien.

Vinkkejä ja suosituksia vierailuun oopperatalossa

Teatterin kupoli| ©Pantchoa
Teatterin kupoli| ©Pantchoa

Jotta voit nauttia oopperaillasta tyylillä, tuon sinulle kaikki tarvitsemasi suositukset ja tiedot, jotta mikään ei yllättäisi sinua:

 • Muista, että esitysten kuvaaminen tai valokuvaaminen on kielletty, joten mahdolliset valokuvaus- tai videolaitteet säilytetään teatterin vaatehuoneessa. Myös matkapuhelinten käyttö salissa on kielletty. Keskity nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta ja pane kaikki viisi aistiasi mukaan näytelmään, se on varmasti ilta, jota et unohda.
 • Useimpiin esityksiin voit pukeutua rennosti, mutta avajaisiin tai ensi-iltoihin kannattaa varautua parhaisiin vaatteisiisi, sillä kyseessä on elokuvatapahtuma.
 • Pidä silmällä kellonaikaa äläkä myöhästy, sillä pääsy katsomoon ja numeroituihin istumapaikkoihin lehtereillä tai parvekkeilla on kielletty esityksen alettua.
 • Rooman oopperatalossa on erinomainen kahvila, jossa on Rooman marsipaanikokkina tunnetun Alba Esteve Ruizin yksityiskohtainen ruokalista. Tässä ravintolassa voit nauttia hienon illallisen tai välipalan lämpimistä ja kylmistä ruokalajeista, jotka voit noutaa esityksen tauolla tai ennen tapahtumaa. Muistathan, että kaikki ruoka ja juoma on säilytettävä niille varatuissa tiloissa, eikä niitä saa tuoda mukanasi esitykseen. Jos haluat nauttia lounaan tai illallisen teatterin ulkopuolella, suosittelen tutustumaan tähän ravintolasuositukseen, josta löydät laajan valikoiman herkullisia ruokia, joista voit valita.

Rooman oopperatalon aukioloajat:

Oopperateatteri yöllä| ©California Will
Oopperateatteri yöllä| ©California Will

Ooppera ei koskaan nuku ikuisessa kaupungissa. Rooman oopperatalon esitysaikataulu pyörii ympäri vuoden, mutta jos matkustat Roomaan kesäkuukausina, esitykset järjestetään Caracallan kylpylöissä.

Vierailu Caracallan kylpylöissä, jotka ovat yksi antiikin majesteettisimmista lämpökeskuksista, on melkeinpä pakollinen, jos matkustat Roomaan.

Vaikka kylpylät rakennettiin vuosina 212-216, voimme vielä nykyäänkin nauttia niiden mahtavista tiiliseinistä ja valtavista holveista, mikä tekee niistä idyllisen paikan nauttia oopperasta kesäiltoina.

Caracallan kylpylöissä on järjestetty suuria oopperoita vuodesta 1930 lähtien, ja nykyään siellä järjestetään myös erilaisia festivaaleja sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä. Lippuja voi ostaa Rooman oopperatalon verkkosivuilta

. Oopperan tai baletin esitysajat riippuvat eri esityksistä.

Mitä tehdä oopperatalon ympäristössä:

Santa Maria Maggioren kirkko| ©Pierre-Selim Huard
Santa Maria Maggioren kirkko| ©Pierre-Selim Huard

Oopperatalossa vieraillessasi muista käydä Esquilinon alueella, jotta saat Roomassa vietettyä koko päivän.

Tämä kaupunginosa oli Ciceron, Horatiuksen ja Maecenasin kaltaisten persoonallisuuksien koti, ja vaikka se ei olekaan yksi Rooman kaupungin suosituimmista paikoista, siellä on arvokkaita pyhäinjäännöksiä, kuten Pyhän Teresan ekstaasi ja Cornaron kappeli Santa Maria della Vittorian kirkossa tai Pyhän Tuomaksen sormi Santa Croce in Gerusalemme -kirkossa.

Yksi tämän kaupunginosan tärkeimmistä nähtävyyksistä on Santa Maria Maggioren kirkko, joka on yksi Rooman seitsemästä tärkeimmästä basilikasta. Santa Maria Maggiore on yksi Rooman neljästä suurimmasta basilikasta ja ainoa, jossa on säilynyt alkuperäinen 5. vuosisadan paleokristillinen pohjapiirros ja mosaiikit.

Voit myös kävellä Piazza della Repubblican läpi ja nähdä Nayadesin suihkulähteet ja Santa Maria degli Angeli e dei Martirin basilikan.

Esquilinon sydämessä on Piazza Vittorio Emanuele. Se rakennettiin vuonna 1870, ja täällä voit kävellä Nicola Caliparin puutarhassa, nähdä roomalaisen suihkulähteen jäänteet 3. vuosisadalta jKr. ja nähdä Massimiliano Palombaran rakentaman Porta Magican (ainoa säilynyt portti niistä viidestä, jotka rakennettiin Villa Palombaraan).

Rooma on täynnä majesteettisia monumentteja ja rakennuksia. Kaupungin parhailla aukioilla vierailua ei kannata unohtaa matkasuunnitelmaasi.

Lopuksi suosittelen

Varaa matkasi| ©Vlada Karpovich
Varaa matkasi| ©Vlada Karpovich

Roomassa sijaitsee yksi maailman uusista seitsemästä ihmeestä, Colosseum, minkä vuoksi se on yksi tärkeimmistä matkakohteista jokaiselle matkailijalle, joka haluaa kokea Italian upean kulttuurielämän, ja siksi täydellisen ajankohdan löytäminen kapasiteetin suhteen on hieman hankalaa.

Henkilökohtaisena suosituksena yritä varata oopperaliput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen. Vaikka voit ostaa liput saman päivän esityksiin teatterin lippukassasta, se on riskialtis vaihtoehto.

Samoin jos haluat odottaa kesäkuukausiin ja käydä oopperassa Caracallan kylpylöissä, kannattaa ne varata etukäteen, sillä kuumista kesäkuukausista huolimatta monet turistit tulevat nauttimaan kesäisistä tanssi-, musiikki- ja oopperafestivaaleista.

Muista, että Roma Passilla tai Omnia Cardilla voit vierailla kaupungissa ilmaisilla lipuilla tai suurilla alennuksilla. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja katso, mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi.

Jos liput Rooman oopperataloon ovat loppuneet kesken, ei hätää, sillä Italian pääkaupunki tuo oopperan joka puolelle kaupunkia.

Palazzo Santa Chiara ja Basilica of San Paolo Intramuros ovat muita paikkoja, joissa voit käydä nauttimassa musiikista kaikessa loistossaan. Jos haluat mieluummin ulkoilmakonsertin, suuntaa Piazza Navonan lähellä sijaitsevalle Rooman Terrazza Borrominille nauttimaan Puccinista, Rossinista ja Verdistä aperitiivin äärellä.

Voit myös varata liput oopperakonserttiin Rooman sydämessä sijaitsevaan Waldensian Churchiin, joka on idyllinen paikka nauttia Opera de Cameran parhaiden tenorien ja sopraanojen konsertista.

Varaa oopperakonsertti ulkoilmassa