Parhaat Segway -matkat Roomassa

Jos haluat, että seuraava vierailusi Roomassa on erilainen, miksi et tekisi sitä Segwayn kyydissä? "Ikuisesta kaupungista" löydät erilaisia nähtävyyksiä ja vuokrauspalveluja, joista voit nauttia näiden kaksipyöräisten kumppaneiden kanssa.

Laura Gómez

Laura Gómez

5 minuuttia luettu

Parhaat Segway -matkat Roomassa

Segway-kierros Roomassa | ©Segway Rome Tours

Italian pääkaupunki on yksi suosituimmista ja halutuimmista kaupungeista yli 2500 vuoden historiansa ansiosta. Yksi niistä paikoista, joista kuulee usein sanottavan, että siellä on käytävä ainakin kerran elämässä. Roomassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että on todellinen haaste tutustua niihin kaikkiin.

Mutta ei hätää! Jos aikataulusi on tiukka tai haluat vain tutustua kaupunkiin eri tavalla, miten olisi ajelu Segwayn kyydissä? Nämä ajoneuvot ovat hyvin omaperäinen ja hauska tapa tutustua tämän ihanan kaupungin nähtävyyksiin.

.

1. Luonnonläheinen ympäristö Villa Borghese ja kaupungin keskusta

Segwayllä kaupungin keskustan läpi| ©David Brice
Segwayllä kaupungin keskustan läpi| ©David Brice

Jos etsit rennompaa kokemusta, joka liittyy luontoon, puihin, vesialueisiin ja piknikillä oleviin ihmisiin, tämä retki kiehtoo sinua!

Villa Borghese -puistosta alkaen tässä 80 hehtaarin suuruisessa kaupungin keuhkossa on myös museoita, gallerioita ja muita kulttuuri- ja virkistystiloja vihreässä ja harmonisessa ympäristössä.

Puiston nähtävyyksiin kuuluu Terrazza del Pincio, yksi Rooman suosituimmista näköalapaikoista, jossa sijaitsee tunnettu ja nerokas vesikello.

Muita pieniä pysähdyspaikkoja matkan varrella ovat Dianan temppeli, jota koristavat eläimet, joita metsästyksen jumalattaren sanotaan edustavan, sekä Borghesen galleria, jossa on yksi maailman suurimmista yksityisistä taidekokoelmista.

Seuraavana on Äskulapin temppeli, joka on suosittu romanttinen järvenrantakortti, ja viimeisenä Piazza di Siena, jossa on järjestetty Italian tärkeimmät ratsastustapahtumat 1920-luvulta lähtien.

Sitten panoraama muuttuu kohti kaupungin keskustaa, ja Via del Corso on vaihtoehto jatkaa matkaa. Täältä löydät Basilica Parrocchiale San Lorenzo in Lucinan, yhden Rooman vanhimmista kristillisistä kirkoista (4. vuosisadalta!).

Muutamaa minuuttia myöhemmin löydät Pantheonin, keisarillisen teoksen, joka selvisi tulipalosta lähes 2 000 vuotta sitten ja jolla on paljon historiaa kerrottavana. Suosittelen, että otat opastetun kierroksen Pantheoniin ja opit lisää sen menneisyydestä. Muutaman metrin päässä Piazza di Pietra -aukiolla kohoavat keisari Hadrianuksen kunniaksi pystytetyt valtavat pylväät. Myös vilkas Piazza di Spagna ja sen pitkä Trinità del Monten portaikko ovat yleensä osa kierrosta.

Kiertueen kiinnostaviin yksityiskohtiin liittyvät tiedot

 • Kierroksen kokonaiskesto: 2 tuntia.
 • Lähtöpaikka: Piazza del Popolo, Rooma RM, Italia. Paluu tapahtuu samaan lähtöpisteeseen.
 • Hinta: Alkaen 46 €.
 • Muuta tiedettävää: Kierroksella on mukana opas, joka seuraa ryhmää. Osallistujamäärää ei ole ilmoitettu, mutta nämä matkat toteutetaan yleensä pienissä ryhmissä. Kierroksen kaikki pysähdykset kestävät 3-5 minuuttia, mutta ovat nautinnollisia alusta loppuun. Tarkista matkan yksityiskohdat (pysähdykset, ajat, kieli, varusteet jne.) etukäteen varausta tehdessäsi. Kuten edellä, ole hyvin valmistautunut ja hyödynnä tätä pikakierrosta mahdollisimman paljon.

Varaa kierros Villa Borghesen ja Rooman keskustan alueella segwayllä.

2. Rooma yöllä

Näkymä kohti siltaa ja Castel Sant'Angeloa| ©Jose Mateo Jurado
Näkymä kohti siltaa ja Castel Sant'Angeloa| ©Jose Mateo Jurado

Kuten nimestä voi päätellä, tämä retki tapahtuu yötaivaan valossa. Se on toinen loistava tapa tutustua hyvin aktiiviseen kaupunkiin yöllä, ja se myös säästää sinut aurinkovoiteen käyttämiseltä!

Kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka on yleensä Castel Sant'Angelo. Tämä pelottava rakennus rakennettiin alun perin keisari Hadrianuksen mausoleumiksi noin vuonna 130.

Ajan mittaan siitä tuli kaupungin linnoitus, ja paavit muuttivat sinne levottomuuksien aikana. Sitä käytettiin myös vankilana, ja nykyään se on kaupungin tärkeä museo.

Sen jälkeen kierros jatkuu yleensä valaistujen katujen läpi Piazza Navonalle.

Toinen yleensä mukana oleva nähtävyys on Ponte Sisto, Tiberin ylittävä silta, josta näet Rooman edustavimman symbolin: Colosseumin. Ja ennen kuin sanotte hyvästit tälle maagiselle illalle, joka muuten tulee olemaan kukoistava, miten olisi Trevin suihkulähde?

Kiertueen kiinnostaviin yksityiskohtiin liittyvät tiedot

 • Kierroksen kokonaiskesto: 3 tuntia.
 • Lähtöpaikka: Lungotevere Castello, 50, 00186 Roma RM, Italia. Paluu tapahtuu samaan lähtöpisteeseen.
 • Hinta: Alkaen 72 €.
 • Muuta tiedettävää: Kierroksella on mukana opas, joka seuraa ryhmää. Tilaa on rajoitettu 8 osallistujaan. Koska kyseessä on iltakierros, sen kiinteä lähtöaika on klo 19.00.

Varaayökierros Roomassa Segwayllä

3. Ratsastaa läpi antiikin Rooman? Tämä on vaihtoehto

Segway Rooman läpi| ©Sean MacEntee
Segway Rooman läpi| ©Sean MacEntee

Sanonta "muinainen Rooma" saattaa kuulostaa hieman oudolta. Jos vierailet tässä kaupungissa, joka on myös Unescon maailmanperintökohde, sinun on hyvä tietää, että sinua odottaa valtava arkkitehtoninen perintö, joka alkoi vuosituhansia sitten ja jota leimasivat sotilaallinen ja poliittinen valta, mytologiset uskomukset ja halu ilmaista Rooman valtakunnan, yhden historian tärkeimmän ja menestyksekkäimmän valtakunnan, suuruutta.

Tässä selostetulla kiertomatkalla muinaishistoria on päähenkilö.

Yksi paikka, joka yleensä sisältyy tähän kierrokseen, on Forum Romanum. Kompleksi, jota pidetään yhtenä suurimmista roomalaisen valtakunnan loiston esimerkeistä, oli tuon ajan uskonnollisen ja julkisen elämän keskus, ja jonka pylväiden, kaarien ja temppeleiden jäännökset ovat säilyneet nykyäänkin, ja miljoonat ihmiset vierailevat siellä joka vuosi.

Muinaishistoriaa täydennetään yleensä pysähtymällä Largo di Torre Argentiinassa, joka on sarja temppelinraunioita ja hallitustiloja, joissa Julius Caesar salamurhattiin, mikä merkitsi erään aikakauden päättymistä Rooman historiassa.

Kierros voi sisältää myös joitakin "uudempia" kohteita, jotka kaupungin historiallisesta näkökulmasta katsottuna voivat hyvinkin olla yli 500 vuotta vanhoja, eikö niin? Yksi niistä on Rooman getto, joka perustettiin 1500-luvun puolivälissä ja jota pidetään maailman toiseksi vanhimpana.

Kiertueen kiinnostaviin yksityiskohtiin liittyvät tiedot

 • Kierroksen kokonaiskesto: 3 tuntia - Lähtöpaikka: Piazza Capo di Ferro, 20, 00186 Roma RM, Italia. Saapuminen on myös samassa paikassa.
 • Hinta: Alkaen 69 €.
 • Muuta tiedettävää: Tällä retkellä voi olla enintään 6 osallistujaa

4. Kierros Ikuisen kaupungin nähtävyyksiin, jotka on ehdottomasti nähtävä

Valokuvan ottaminen Colosseumin sisällä| ©Jametlene Reskp
Valokuvan ottaminen Colosseumin sisällä| ©Jametlene Reskp

Tämä kiertoajelu sisältää yleensä kolme Rooman ehdotonta monumenttia.

Nautit erityisesti upeista ja houkuttelevista näkymistä "ikuiseen kaupunkiin ", kuten Aventinuksen kukkulalta, panoraamanäkymistä historiallisiin rakennuksiin Via dei Fori Imperialilla ja muihin suuriin vuosituhantisiin teoksiin, kuten Forum Romanumiin tai Circus Maximukseen.

Roomalainen Colosseum on yleensä osa tätä kierrosta, vaikka se on tietysti monumentti, jota ei missään tapauksessa kannata jättää väliin. Jos haluat, tässä on tietoa Colosseumin lipuista.

Kilpailujen ja esitysten jatkoksi kiertue pysähtyy yleensä Circus Maximuksessa, joka on valtava hevosurheilurata ja katsomo, johon mahtuu noin 300 tuhatta ihmistä!

Kiertueeseen kuuluu yleensä Via dei Fori Imperiali, pitkä katu Rooman historiallisessa keskustassa, joka yhdistää toiselta puolelta roomalaisen Colosseumin ja toiselta puolelta Piazza Venezian ja Vittorio Emanuele II:n muistomerkin. Jälkimmäinen on kunnianosoitus Italian ensimmäiselle kuninkaalle yhdistymisen jälkeen: Viktor Emmanuel II:lle.

Ja nähdä kaupungin huipulta, Aventinuksen kukkulalta. Jos kiipeät tälle kukkulalle, ymmärrät paremmin kuuluisan myytin Romuluksesta ja Remuksesta.

Kiertueen kiinnostavat yksityiskohdat

 • Kierroksen kokonaiskesto: 3 tuntia.
 • Lähtöpaikka: Via dei Delfini, 35, 00186 Roma RM, Italia. Paluu tapahtuu samaan lähtöpaikkaan.
 • Hinta: Alkaen 55 €.
 • Muuta tiedettävää: Tämä kierros on rajoitettu 8 hengelle

Kaikki matkat yhdellä silmäyksellä

 • Rooman luonnonympäristö

 • Terrazza del Pincio, vesikello, Dianan temppeli, Borghesen galleria, Bioparco di Roma, Äskulapin temppeli, Piazza di Siena, Via del Corso, Basilica Parrocchiale, Campo Marzio, Pantheon, Piazza di Pietra, Piazza di Spagna, Kolminaisuusvuoren portaat, historiallisen keskustan Via Marguttan ja Piazza del Popolon aukio (*Matkareitti voi muuttua).

 • Alkaen 46 €.

 • Rooma yöllä

 • Castel Sant'Angelo, Piazza Navona, Ponte Sisto ja Trevin suihkulähde (*Matkasuunnitelma voi muuttua).

 • Alkaen 72 €.

 • Antiikin Rooma

 • Roman Forum, Largo di Torre Argentina, Capitolinuksen kukkula, Campidoglio Square, Teatro di Marcello ja Rooman Ghetto (*Matkasuunnitelma voi muuttua).

 • Alkaen 69 €.

 • Rooma upeat näkymät

 • Circus Maximus, Rooman Colosseum, Forum Romanum, Via dei Fori Imperiali, Vittorio Emanuele II:n muistomerkki Piazza Venezialla, Monte Aventino, Teatro di Marcello ja Piazza della Bocca della Verità (*Matkareitti voi muuttua).

 • Alkaen 55 €.

Joitakin vinkkejä parhaan kokemuksen saamiseksi

Segwayn käyttö| ©Harriet Wood
Segwayn käyttö| ©Harriet Wood

Seuraavassa on muutamia viimeisiä vinkkejä, joista on paljon hyötyä, jotta voit nauttia matkastasi alusta loppuun. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan yksityiskohtaisesti matkan eri eritelmät.

 • Jokaisella kierroksella saat opetuksen, jossa opit ajamaan näitä ajoneuvoja turvallisesti, joten odotetaan, että jokaisella osallistujalla on optimaaliset fyysiset edellytykset (ikä, enimmäispaino, ei raskaana ja muut mahdolliset lisäedellytykset) tehdä kierros.
 • Jotkin matkat järjestetään englanniksi, joka on vakiokieli. Jos etsit espanjankielistä opetusta, tarkista palveluntarjoajalta etukäteen, mitä muita vaihtoehtoja heillä on tarjota sinulle.
 • Voit kantaa (ja se on suositeltavaa) selässäsi pientä laukkua, jossa on juomia, aurinkorasvaa ja muita henkilökohtaisia tavaroita. Se kevyt laukku, joka on aina mukana millä tahansa matkalla, riittää.