Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooman Piazza Navona: käytännön opas tutustumiseen

Rooman Piazza Navona on yksi niistä ilmaisista turistikohteista, joita et voi jättää väliin, kun olet kauniissa Italian pääkaupungissa. Sen arkkitehtonista ja historiallista vetovoimaa täydentävät upeat taidemonumentit, ystävällinen ilmapiiri ja viihdyttävät vierailukohteet lähistöllä, joten kiirehdi ja lähde!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Rooman Piazza Navona: käytännön opas tutustumiseen

Piazza Navona Roomassa | ©ArtHouse Studio

Rooman Piazza Navonan barokkityyli tekee siitä yhden Rooman suosituimmista aukioista. Vieraillessasi löydät useamman kuin yhden kiehtovan suihkulähteen, laadukkaita ravintoloita ja paljon ihmisiä, sekä paikallisia että turisteja. Tunnet siis aukiolla vallitsevan viihtyisän ja vilkkaan hengen.

Tarjolla on paljon hauskoja ja luovia tapahtumia, jotka haluat nähdä ja pitää muistissasi ikuisesti. Lähistöllä on myös paljon paikkoja, joissa voit oppia lisää Rooman historiasta, ottaa upeita valokuvia ja syödä kuten italialaiset. Lisää tämä vierailu Rooman nähtävyyksien ja tekemisten listallesi ja nauti päivästä Piazza Navonalla ja sen ympäristössä tekemällä yksi tai useampi tällä listalla olevista asioista.

Ihaile vaikuttavaa Cuatro Riosin suihkulähdettä

Neljän joen lähde| ©Beatriz Sánchez Begines
Neljän joen lähde| ©Beatriz Sánchez Begines

Kuuluisa Neljän joen suihkulähde varastaa kaiken vierailijoiden huomion, ja se on yksi Rooman parhaista suihkulähteistä. Se on valtava marmoripenkistä tehty veistoskokonaisuus, jossa on jopa 16 metriä korkea egyptiläinen obeliski. Se sijaitsee aukion keskiosassa ja on merkittävin kolmesta suihkulähteestä.

Sen nimi, joka on Fontana dei Quattro Fiumi italiaksi, johtuu neljästä patsaasta, jotka muodostavat sen. Nämä ovat allegorinen kuvaus neljästä joesta: Hopeajoki, Tonava, Niili ja Ganges. Nämä olivat suurimmat ja tärkeimmät joet, jotka tunnettiin sen rakentamisajankohtana.

Tämä teos on peräisin suositulta kuvanveistäjältä Berniniltä, ja sen tilasi paavi Innocentus X. Suihkulähde veistettiin vuonna 1651, ja siinä on myös merkittävien eläinten kuvauksia. Niitä ovat muun muassa alligaattori, hevonen, käärme ja leijona, jotka vastaavat eri maanosia. Se on ehdoton nähtävyys kaikilla Rooman parhailla opastetuilla kierroksilla.

Varaa kiertoajelu Rooman aukioille ja suihkulähteille

Vieraile mielenkiintoisessa gladiaattorimuseossa

Gladiaattorimuseon artikkelit| ©tiqets
Gladiaattorimuseon artikkelit| ©tiqets

Jos haluat nauttia erinomaisesta roomalaisesta näyttelystä, et voi jättää väliin mielenkiintoista Gladiaattorimuseota, joka sijaitsee samalla aukiolla. Siellä voit nähdä erilaisia aseita ja vaatteita, joita tuolloin eläneet gladiaattorit käyttivät. Sinut kuljetetaan ajassa taaksepäin, kun koet uudelleen näiden miesten eeppiset taistelut.

Saat audio-oppaan avulla yksityiskohtia niistä sotilaista, jotka kävivät uskomattomia taisteluita kuolemaan asti. Saat myös ottaa kuvia tämän pienen mutta viehättävän paikan hienosta kokoelmasta.

Tämä vierailu tuo selvästi vaihtelua matkallesi, ja voit tehdä sen perheen tai ystävien kanssa. Se on myös yksi niistä asioista, joita kannattaa tehdä Roomassa lasten kanssa; veikkaan, että gladiaattoriaseet ja puvut kiehtovat heitä.

Liput ja aukioloajat Gladiaattorimuseoon Piazza Navonalla

Museo on avoinna joka päivä kello 10-19, ja lippuja voi ostaa lipputoimistosta tai viralliselta verkkosivustolta. Aikuiset maksavat 12 euroa ja 6-15-vuotiaat lapset 10 euroa.

Varaa kierros Rooman aukioille

Nauti erilaisista katutapahtumista

Piazza Navonan aukiosta nauttiminen| ©Guy Sie
Piazza Navonan aukiosta nauttiminen| ©Guy Sie

Rooman Piazza Navona on ihanteellinen paikka, jos pidät rennoista ja omaperäisistä tapahtumista, kuten minä. Riippuen siitä, milloin olet menossa, löydät päivällä matkamuistomarkkinoita tai illalla erilaisia esityksiä. Jos menet juhlakauden aikana, löydät varmasti juhlia ja paljon muuta.

Maalarit ja pilapiirtäjät, sekä muotokuva- että karikatyyrikuvataiteilijat, kokoontuvat usein tälle aukiolle esittelemään kykyjään. Voit siis saada muotokuvan, joka saa sinut arvostamaan Italian-vierailuasi entistä enemmän. Näet ja kuulet jopa muusikoita, jotka elävöittävät entisestään alueelle ominaista taiteellista ja boheemia ilmapiiriä.

Varaa Vespa yökierros Roomassa

Ota kuvia Neptunuksen suihkulähteestä

Neptunuksen suihkulähde| ©kaffeeeinstein
Neptunuksen suihkulähde| ©kaffeeeinstein

Neptunuksen suihkulähde on yksi Rooman suosituimmista suihkulähteistä, jotka sisältävät makeaa vettä. Se sijaitsee Rooman Piazza Navonalla ja on suosittu nähtävyys. Takaan, että tästä arkkitehtonisesta maamerkistä ottamasi kuvat ovat Rooman parhaan valokuvakierroksen arvoisia.

Eri italialaisten taiteilijoiden teokset, jotka ovat vuosisatojen kuluessa osallistuneet sen muodostamiseen, tekevät sinuun suuren vaikutuksen. Heidän joukossaan olivat Giacomo della Porta, joka suunnitteli sen, ja Gregorio Zappalà yhdessä Antonio della Bittan kanssa, joka viimeisteli sen.

Alun perin Neptunuksen suihkulähteessä ei ollut patsaita, vaan ainoastaan valkoinen marmoriallas. Suuria patsaita lisättiin kuitenkin antamaan harmoniaa kaikille suihkulähteille, jotka hallitsevat tätä aukiota. Siksi siitä tuli hyvin silmiinpistävä ja se on enemmän kuin silmäyksen arvoinen.

Varaa kiertoajelu Rooman aukioille ja suihkulähteille

Tutustu ylelliseen Pamphilin palatsiin

Pamphili-palatsin ulkotilat| ©Flávio Cruvinel Brandão
Pamphili-palatsin ulkotilat| ©Flávio Cruvinel Brandão

Palazzo Pamphilin kaltaista aitoa antiikin palatsia ei pääse näkemään joka päivä. Rooman Piazza Navonalla sinulla on kuitenkin tämä vaihtoehto käden ulottuvilla. Tulet hämmästymään tämän vaikuttavan rakennuksen eleganssista, joka koostuu kolmesta rakennuksesta, joissa kussakin on 3 harmaata kerrosta.

Keskimmäinen on portaalin yläpuolella oleva parveke, jota tukevat 4 pylvästä ja yksi kummallakin puolella. Ikkunat ovat erilaiset jokaisessa kerroksessa, mutta niistä kaikista välittyy ainutlaatuinen ja kaunis arkkitehtoninen tyyli. Rakennuksessa on Pamphili-suvun tunnusmerkkinä vaakuna, jossa on kolme liljaa kyyhkysen yläpuolella, joka pitää nokassaan oliivin oksaa

. Kun rakennus valmistui vuonna 1650, se oli Pamphili-suvun aatelisasunto, mutta vuodesta 1920 lähtien sitä on käytetty Brasilian suurlähetystönä Italiassa. Olipa sen tehtävä mikä tahansa, haluat nähdä sen ja ottaa muutaman kuvan sen edessä.

Tutustu salaiseen Stadio Domizianoon

Vierailu Domizianon stadionilla| ©Allie Caulfield
Vierailu Domizianon stadionilla| ©Allie Caulfield

Haluan kertoa sinulle mielenkiintoisen salaisuuden tai kuriositeetin Piazza Navonasta, jota et luultavasti tiennyt. Sen alla, tasan 4,50 metrin korkeudessa, ovat Unescon kulttuuriperintökohteeksi julistetun muinaisen Stadio Domizianon jäännökset. Vaikka sitä ei enää ole olemassa, sinulla on mahdollisuus vierailla sen raunioilla.

Nykyaikainen kaupunki on korvannut ja melkein haudannut sen, mutta aukio on säilyttänyt mittasuhteensa ja muotonsa. Itse asiassa stadionin eri jäänteitä löytyy rakennusten eri kellareista. Ne ovat siis lisävaihtoehto Rooman salaisiin paikkoihin. Pakene väkijoukkoja ja kaaosta vierailemalla näissä arkeologisissa kohteissa audio-oppaan, 3D-videoiden ja paneelien avulla.

Näin opit lisää menneen keisarillisen Rooman stadionista, johon mahtui lähes 30 000 katsojaa. Voit kuvitella huudot ja jännityksen, joka täytti paikan siellä tapahtuneiden urheilusuoritusten vuoksi. Voit suunnitella kiertoajelusi Stadio Domizianon verkkosivulla, vaikka se on kuriositeetti, josta sinulle varmasti kerrotaan, jos varaat opastetun kierroksen Piazza Navonalla.

.

Nauti maukas jälkiruoka läheisessä gelato-salongissa.

Erilaiset jäätelötyypit| ©Lama Roscu
Erilaiset jäätelötyypit| ©Lama Roscu

Roomalaisen gelaton maistelu ei ole jotain, mitä voit tehdä vain, jos vierailet Roomassa kesällä. Rooman kaupungissa kävellessäsi ei ole mitään parempaa kuin maistella maukasta kylmää jälkiruokaa. Voit hemmotella itseäsi käymällä yhdessä Piazza Navonan lähellä sijaitsevista jäätelöbaareista. Siellä ollessasi sinulla on mahdollisuus valita makusi mukaan monista eri makuvaihtoehdoista.

Vakuutan teille, että eri paikoissa on miellyttävä ilmapiiri ja niiden tarjoama palvelu vastaa odotuksianne. Näiden jäätelöiden valmistuksessa ei ole kyse vain esityksistä, jotka houkuttelevat sinua ja saavat suusi vetämään vettä. He käyttävät myös erilaisia luonnollisia hedelmiä ja herkullisia, korkealaatuisia ainesosia.

Voit vierailla monissa jäätelöbaareissa, jotka sijaitsevat samalla aukiolla tai melko lähellä sitä. Mutta jos haluat maistaa Rooman parasta jäätelöä(ja tiedän, että haluat), et voi valita mitä tahansa niistä. Täällä teen valinnan helpoksi suosittelemalla ainakin kahta paikkaa:

  • Cremi Gelateria Artigianale: Siellä on erittäin maukkaita jäätelöitä, joita on erikokoisissa ja -hintaisissa tötteröissä. Heidän jäätelönsä ovat käsintehtyjä, ja niissä käytetään monenlaisia hedelmiä sesongin mukaan. Koska se on lähellä Piazza Piazzaa, voit nauttia niistä suihkulähteitä katsellen.
  • Gelateria Tre Fontane: Heidän kotitekoiset jäätelönsä ovat laadultaan erinomaisia ja erittäin edullisia. Niissä on erilaisia makuja, kuten suklaa, tiramisu ja pistacchio. Nauti näistä jäätelöistä istuessasi Rooman kauniilla Piazza Navonalla.

Älä missaa maurilaisen suihkulähteen viehätystä.

Moron lähde| ©Lufke
Moron lähde| ©Lufke

Moron suihkulähteellä, jota ruokkii neitsytvesi, *on viehätysvoimaa, jota ei kannata jättää väliin. Näet sen, kun suuntaat leveän Piazza Navonan eteläpäähän tai sivulle. Sen koristeluun kuului ennen naamioita, lohikäärmeitä ja tritoneita 1500-luvulla eläneiden taiteilijoiden vaikuttavien töiden ansiosta.

Vuonna 1874 se kuitenkin kunnostettiin, ja sen muotoilu säilyi nykyäänkin. Gian Lorenzo Bernini sai tehtäväkseen luoda altaan, joka kopioi edellisen altaan muotoilun. Taiteilija Giannantonio Marin veistämä patsas sijoitettiin altaan keskelle.

Tämä edustava patsas esittää mauria, joka pitää käsissään delfiinin pyrstöä ja päätä. Sieltä vesi virtaa tai tulee ulos, patsaan jaloista. Jos menet yöllä, huomaat, että eri väriset valot, jotka valaisevat näitä esineitä, tuovat lisää positiivista ilmettä.

.

Nauti paikallisesta ruoasta hyvässä ravintolassa

Pizzasta nauttiminen| ©Krisp Cut
Pizzasta nauttiminen| ©Krisp Cut

Jos vietät paljon aikaa kiertelemällä Rooman Piazza Navonalla ja sen ympäristössä, on luonnollista, että haluat syödä. Onneksi lähistöllä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat useita ruokia, jotka paljastavat italialaisen gastronomian erinomaisuuden.

Kokeile erilaisia pastoja, pizzoja, alkupaloja ja muita ruokia, jotka ilahduttavat makuaistiasi. Tämän matkailualueen etuoikeutetun sijainnin vuoksi hinnat ovat yleensä korkeammat kuin muualla. Mutta luota minuun, näkymä, tunnelma, huomaavainen ja ystävällinen palvelu sekä ruoan laatu oikeuttavat maksamasi summan.

Jotta näin kävisi, sinun on tietenkin valittava hyvin, missä ravintolassa haluat syödä. Suosittelen 2 erityistä paikkaa, jotka voit lisätä Rooman parhaiden ruokapaikkojen joukkoon:

  • Tucci: Se erottuu edukseen turisti-ilmapiirinsä, pastojensa, risottonsa, pizzojensa ja henkilökunnan erinomaisen palvelun ansiosta. Täältä voit katsella suoraan aukiolle ja halutessasi syödä ulkona olevalla terassilla. Jos olet vegaani tai kasvissyöjä, kysy heidän erikoismenuistaan.
  • Bernini: Hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta se erottuu edukseen lähinnä ravioillaan, lasagnellaan ja pizzoillaan. Tarjoilijat tarjoavat ensiluokkaista palvelua, joten tunnet olosi mukavaksi ja olet aivan torilla.

Ota kotiin mukavia matkamuistoja L'Artigianatosta

Matkamuistoja etsimässä L'Artigianatossa| ©ArtiganatoItalia
Matkamuistoja etsimässä L'Artigianatossa| ©ArtiganatoItalia

En keksi parempaa tapaa päättää kierrosta Rooman Piazza Navonalla kuin käynti matkamuistomyymälässä. Vaikka niitä on useita, yksi suosikeistani on L'Artigianato, jonka hinnat ovat erittäin edullisia. Sieltä saat myös paljon erilaisia lahjoja, jotka haluat viedä kotiin.

Tarjolla on esimerkiksi käsintehtyjä puisia esineitä ja kiehtovia keraamisia figuureja. Kaikki, mitä löydät, liittyy Italiaan ja Roomaan, ja monet näistä yksityiskohdista ovat täysin alkuperäisiä. Toiset taas ovat laadukkaita kopioita, jotka saatat silti haluta omistaa.

Kannattaa ikuistaa vierailusi ja ottaa mukaasi jotain, joka säilyy koko elämäsi. Jos haluat jotain erityistä, älä epäröi etsiä sitä tästä kaupasta.