Miten vierailla Sikstuksen kappelissa

Sikstuksen kappelissa vierailu Rooman-matkalla on ehdoton käyntikohde, mutta tungos ja pitkät lippujonot voivat pilata kokemuksen. Tässä on kaikki, mitä sinun on tiedettävä, jotta saat siitä kaiken irti.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Miten vierailla Sikstuksen kappelissa

Michelangelon freskot Sikstuksen kappelissa | Pierre Voisin

Sikstuksen kappeli houkuttelee vuosittain miljoonia vierailijoita, pyhiinvaeltajia, turisteja ja taiteen ystäviä. Epäilemättä sen upeiden freskojen laatu, täydellisyys ja vaikeus tekevät siitä ihailun arvoisen taideteoksen.

Taloudellisin vaihtoehto

Rooman Vatikaani ja Sikstuksen kappeli Skip-the-Line -liput

Tutustu Vatikaanin taidejalokiviin ja museoihin ilman jonoja.

Varaa lippusi nähdäksesi roomalaisen arkkitehtuurin ja taiteen parhaat palat. Säästä aikaa ja rahaa ja tutustu Vatikaanin ihmeisiin, kuten vaikuttavaan Sikstuksen kappeliin, omaan tahtiisi ääniopastuksen avulla.

Jos olet Roomassa, valmistaudu vierailuusi, jotta saat kaiken irti yhdestä sen tärkeimmistä nähtävyyksistä. Huomaa! Jos olet Roomassa etkä ole vielä käynytVatikaanissa tai jos haluat tehdä sen uudestaan, mutta ilman jonoja ja odottelua, tämä on ihanteellinen vaihtoehto. Tällä täydellä lipulla pääset Sikstuksen kappeliin, Vatikaanin museoihin ja Pyhän Rafaelin huoneisiin.

Voit vierailla jokaisessa näistä tiloista niin kauan kuin haluat, ja sinulla on audio-opas, jonka avulla voit oppia yksityiskohtaisesti niiden historiasta.Suositellaan, jos... haluat vierailla Rooman ikonisissa nähtävyyksissä murehtimatta pitkistä jonoista ja odotusajasta, jotka johtuvat kävijämääristä.


Hanki halvemmat liput ja ohita jono -liput.

Rooman Colosseum| ©Ruben Ramirez
Rooman Colosseum| ©Ruben Ramirez

Vaikka tykkäät improvisoida matkoillasi, kehotan sinua suunnittelemaan vierailusi ja varaamaan liput Sikstuksen kappeliin etukäteen: varaamalla liput hyvissä ajoin etukäteen ja verkossa voit ohittaa jonot, jotka voivat olla kilometrien pituisia.

Kannattaa muistaa, että nykyään kapasiteetti on melko rajallinen ja opastettujen kierrosten ryhmät ovat myös pienempiä, ja lippujen tai opastettujen kierrosten löytäminen sinulle parhaiten sopivalle päivälle ja kellonajalle on paljon helpompaa, jos varaat liput etukäteen. Voit myös vertailla hintoja, aikatauluja ja hintoja verkossa ja jopa saada ilmaisen peruutusmahdollisuuden, jos matkan aikana ilmenee odottamattomia tilanteita.

Muita vaihtoehtoja, joilla voit säästää Sikstuksen kappelissa käydessäsi

Sikstuksen kappeli on epäilemättä yksi Rooman kaupungin suurimmista nähtävyyksistä, mutta niin on myös Colosseum. Etkä usko, että haluaisit lähteä ikuisesta kaupungista käymättä kummassakaan näistä kahdesta tärkeimmästä nähtävyydestä, joten sinulla on mahdollisuus ostaa yhdistetty lippu Colosseumiin ja Vatikaaniin ja säästää aikaa ja rahaa molemmissa vierailuissa.

Voit ohittaa jonot molemmissa monumenteissa, ja sinulla on koko ajan mukanasi opas, joka selittää tärkeimmät asiat, joita et saa jättää väliin kummassakaan kohteessa.

Varaa liput Vatikaaniin jonon ohittamiseen

Sikstuksen kappelin lippujen hinnat

Turvatoimien noudattaminen| ©Gabriella Clare Marino
Turvatoimien noudattaminen| ©Gabriella Clare Marino

L iput Sikstuksen kappeliin ja Vatikaanin museoihin voi ostaa lipputoimistosta (jota en suosittele, koska siellä voi olla loputtomia jonoja) tai ennakkoon verkossa Helloticketsin kaltaisilla verkkosivustoilla sisäänpääsyn varmistamiseksi. Arvioidut hinnat ovat:

 • Aikuiset: 36 € (tavallinen lippu) ja 45 € (audioguiden kanssa).
 • 6-17-vuotiaat lapset: 21 € (normaalihinta) ja 31 € (audioguiden kanssa).
 • Opiskelijat: 25 € (tavallinen hinta) ja 32 € (audioguiden kanssa).
 • Alle 6-vuotiaat lapset: ilmaiseksi
 • Vammaiset kävijät (74 %) + hoitaja: ilmaiseksi.

Osallistu opastetulle kierrokselle, jotta saat hyvän käsityksen kaikesta näkemästäsi

Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©HarshLight
Vatikaanin museoiden sisäpiha| ©HarshLight

Sikstuksen kappelia, kuten mitä tahansa itseään kunnioittavaa taideteosta, on parasta arvostaa ja nauttia asiantuntevan oppaan johdolla.

Sen lisäksi, että hän saattaa sinut valtaviin käytäviin ja tekee opastetun kierroksen Vatikaanin museoissa, hän selittää, mitä näet Sikstuksen kappelissa ja miksi siitä on tullut yksi maailman taidehistorian arvostetuimmista teoksista. Käytät aikaasi paljon paremmin ja tiedät, mihin katsoa, jotta et eksy niin monien yksityiskohtien sekaan. Teoksen valmistuksen vaikeus, sen syntyhistoria ja syvyyden, käytettyjen värien ja perspektiivin merkitys teoksessa ovat vain joitakin niistä huomioista, jotka saavat sinut muistamaan Sikstuksen kappelissa vierailustasi paljon.

Voit myös käyttää tilaisuutta hyväksenne ja esittää oppaalle kaikki kysymykset, jotka sinulla on, uteliaisuudet, jotka haluat paljastaa, ja suositukset, jotta voisit edelleen nauttia vierailustasi Vatikaanissa.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Miten välttää tungosta vierailun aikana

Sikstuksen kappeli täynnä turisteja| ©Nick Gray
Sikstuksen kappeli täynnä turisteja| ©Nick Gray

Jos on yksi asia, joka voi pilata vierailusi Sikstuksen kappelissa, se on suuri määrä vierailijoita, jotka voivat kerääntyä sisälle.

Onneksi sisäänpääsyä ja kapasiteettia on nykyään rajoitettu, joten voit nauttia sen kauneudesta rauhallisemmin (ja tietysti täysin turvallisesti). Siitä huolimatta on aina parasta välttää keskipäivää ja yrittää päästä sisäänaikaisin aamulla, jos olet varhaisnarkomaani, tai myöhään iltapäivällä, jolloin monet kansainväliset turistit miettivät jo illallista. Muista, että viikonloppuisin ja juhlapyhinä on yleensä enemmän väkeä, joten jos olet Roomassa useita päiviä, yritä käydä Sikstuksen kappelissa viikolla.

Yksi parhaista tavoista saada kaikki irti vierailustasi Sikstuksen kappelissa on liittyä ensiluokkaiseen opastettuun kierrokseen, joka järjestetään aikaisin aamulla, ennen kuin Sikstuksen kappeli avaa ovensa yleisölle. Maksat hieman enemmän kuin tavallisilla opastetuilla kierroksilla, mutta Vatikaanin museoiden rauhallinen kiertely tähän aikaan päivästä on ainutkertainen kokemus.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin aikaisin aamulla

Sikstuksen kappelin vierailuajat

Yksityiskohta Sikstuksen kappelin kyljestä| ©Juan de Dios Santander Vela
Yksityiskohta Sikstuksen kappelin kyljestä| ©Juan de Dios Santander Vela
 • Sikstuksen kappeli on avoinna joka päivä klo 8.30.
 • Maanantaista torstaihin se on avoinna klo 18:30 asti illalla (tosin viimeinen sisäänpääsy on sallittu vain klo 16:30 asti).
 • Perjantaisin ja lauantaisin aukioloajat ovat pidemmät, sillä se on avoinna klo 22:30 asti (päivän viimeinen sisäänpääsy on klo 20:30).

Milloin Sikstuksen kappeli suljetaan?

Vaikka Sikstuksen kappeli on avoinna viikon jokaisena päivänä, kannattaa muistaa, että vuoden aikana voi olla uskonnollisia juhlia, jotka rajoittavat pääsyä kappeliin tiettyinä kellonaikoina tai päivinä. Lisäksi kalenterissa on tiettyjä keskeisiä päivämääriä, jolloin kappeli pysyy suljettuna. Huom:

 • Pääsiäispäivä
 • Pyhän Pietarin päivä (29. kesäkuuta).
 • Joulupäivä (25. joulukuuta)
  1. joulukuuta**(Pyhän Tapanin päivä**).

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Ole varovainen kamerasi kanssa

Ihmisen luominen| ©pululante
Ihmisen luominen| ©pululante

Vaikka lähes kaikissa Vatikaanin museoiden gallerioissa saa ottaa valokuvia ilman salamaa, Sikstuksen kappelissa valokuvaaminen on kielletty. Huomaa, että turvallisuushenkilöstö valvoo, etteivät kävijät ota valokuvia**(salaman kanssa tai ilman sal**amaa), koska tärkeintä on säilyttää Michelangelon Sikstuksen kappelin freskojen herkkyys.

Rehellisesti sanottuna en suosittele pitämään kameraa silmällä tai pakenemaan vartijoiden katseita ottaaksesi kuvia. Paikan mahtavuus ansaitsee täyden huomiosi, ja löydät internetistä tuhansia laadukkaita valokuvia, joiden avulla voit saada matkamuiston kappelista tai nähdä sen yksityiskohdat aina tarvittaessa.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Mitä minun on otettava huomioon vieraillessani Sikstuksen kappelissa?

Pukeudu asianmukaisesti palvontapaikoilla vierailua varten.| ©Anna Church
Pukeudu asianmukaisesti palvontapaikoilla vierailua varten.| ©Anna Church

Sikstuksen kappeli on nimensä mukaisesti uskonnollinen kappeli, joten sitä pidetään jumalanpalveluspaikkana. Päästäksesi sinne sinun on noudatettava asianmukaista pukeutumissääntöä (hartiat, polvet ja kaula-aukot on aina peitettävä vierailun aikana).

Jos olet Roomassa kesäkaudella ja kuumuus estää sinua käyttämästä pitkiä hihoja, suosittelen, että otat mukaan huivin, foulardin tai collegepaidan, jonka avulla voit peittää olkapäät - muista, että Vatikaanin museoiden sisällä ei ole yhtä kuuma kuin kadulla, joten älä ole huolissasi kaupungin korkeista lämpötiloista.

Asianmukaisen pukeutumisen lisäksi sinun on myös oltava hiljaa kappelissa ollessasi, ja kuten edellä mainittiin, valokuvaaminen on kielletty. Tässä oppaassa, joka on täynnä vinkkejä Vatikaanissa vierailuun, annan sinulle muutamia mielenkiintoisia suosituksia.

Mitä näen Sikstuksen kappelissa?

Nauti sen kauniista koristeluista| ©Richard Mortel
Nauti sen kauniista koristeluista| ©Richard Mortel

Ensimmäinen asia, joka herättää huomiosi, on se, että Sikstuksen kappeli on suuri avoin huone, joka on 40 metriä pitkä ja 13 metriä leveä. Sen seiniä pitkin, mutta ennen kaikkea sen upeassa holvissa, voit katsella yli 300 eri hahmoa, jotka on esitetty erilaisissa freskoissa, jotka jättävät sinut suu auki.

Nämä freskot esittävät erilaisia tarinoita Vanhasta testamentista, mutta epäilemättä kaikkien katseet kiinnittyy luomiskuvaan ja viimeiseen tuomioon.

Paras tapa arvostaa kaikkia yksityiskohtia on yrittää liikkua huoneessa ja tarkastella teoksia kappelin eri kulmista. Kuvien värit, realistisuus, mittasuhteet ja perspektiivi sekä niiden välittämä dynamiikka vangitsevat sinut heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Kappelin ympärillä on useita penkkejä, mutta niiden käyttö ei ole sallittua tungoksen välttämiseksi. Käytä niin paljon aikaa kuin mahdollista tämän ainutlaatuisen taideteoksen ihailuun.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

Kuinka paljon aikaa Sikstuksen kappelin katsomiseen tarvitaan?

Yksityiskohta Sikstuksen kappelin katosta| ©pululante
Yksityiskohta Sikstuksen kappelin katosta| ©pululante

Jos vierailet ryhmän kanssa opastetulla kierroksella, sinulla on noin 15-30 minuuttia aikaa kierrellä vapaasti, ja se riittää teosten kohokohtiin tutustumiseen. Sikstuksen kappelissa voisi silti viettää tuntikausia, eikä niinkään sen koon vuoksi - se on suhteellisen pieni huone Vatikaanin museoiden muihin gallerioihin verrattuna - vaan freskojen yksityiskohtaisuus on vaikuttavaa.

Jos olet ostanut liput Vatikaanin museoihin ja kiertelet niitä yksin, voit ehkä pysähtyä hieman pidemmäksi aikaa, mutta ota huomioon, että istumapaikkoja kappelissa on rajoitetusti, joten on mahdollista, että noin 30 minuutin kuluttua (riippuen sisällä olevien ihmisten määrästä) turvallisuushenkilöstö pyytää sinua siirtymään seuraaviin huoneisiin.

Sinun on hyvä tietää, että vaikka vierailisit kappelissa opastetulla kierroksella, et voi saada oppaalta ohjeita vierailun aikana, koska on pakko pysyä hiljaa, joten ennen sisäänpääsyä sinulle kerrotaan, mihin yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää enemmän huomiota, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

Mitä voin nähdä Sikstuksen kappelissa käynnin jälkeen?

Vieraile Pietarinkirkon kupolissa.| ©Clay Banks
Vieraile Pietarinkirkon kupolissa.| ©Clay Banks

Sikstuksen kappelissa käyntiä kannattaa ehdottomasti täydentää käymällä Vatikaanin museoiden päägallerioissa. Päästäksesi tänne sinun on täytynyt joko ostaa Vatikaanin museoiden lippu tai liittyä opastetulle kierrokselle. Hyödynnä sijoitus ja nauti taiteesta päähuoneissa, kuten Rafaelin huoneissa, karttojen galleriassa tai vaikuttavassa patsaiden galleriassa ja rintakuvien salissa.

Lisäksi siellä on myös gregoriaaninen egyptiläis- ja etruskimuseo, jos olet kiinnostunut tästä taidehistorian ajanjaksosta. Matkalla museoiden läpi näet myös kuuluisat kierreportaat, jotka toivottavat sinut tervetulleeksi, sekä maisemoidun aukion, jossa on pieni kioski, jossa on pöytiä, joissa voit nauttia juomaa ulkoilmassa ja ladata akkuja ennen tai jälkeen vierailun.

Vatikaanissa ollessasi sinun ei kannata jättää väliin Pietarinkirkkoa ja upeaa Pietarinkirkon kupoliin kiipeämistä, josta avautuvat parhaat näkymät Roomaan. Jos jäit kaipaamaan lisää, voit lukea artikkelini siitä , mitä Vatikaanissa kannattaa nähdä ja tehdä, jotta et missaa nurkkaa tästä erityisestä paikasta Roomassa.

Varaa liput Sikstuksen kappeliin

UKK

 • Mitkä ovat Sikstuksen kappelin lippujen hinnat?

  Liput Sikstuksen kappeliin maksavat noin 36 €.

 • Mitkä ovat Sikstuksen kappelin aukioloajat?

  Sikstuksen kappeli on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30-18.30 ja perjantaisin ja lauantaisin klo 8.30-22.30.