Mitä tehdä Pariisissa 1 päivässä

Saatat olla huolissasi siitä, että yksi päivä on liian vähän kaupungille, jossa on niin paljon nähtävää, mutta älä huoli, on mahdollista järjestää 24 tunnin matkaohjelma, jotta saat yleiskuvan kaupungista ja voit nauttia perusasioista.

Katherine Betances

Katherine Betances

6 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 1 päivässä

Näkymä Pariisiin | ©Dimitri Iakymuk

Pariisissa on kaikkea! Koko päivä aikaa nauttia siitä, mitä Ranskan pääkaupungilla on tarjottavanaan, on loistava tilaisuus, ja tässä oppaassa esittelen sinulle hektisen matkasuunnitelman, jonka tarkoituksena on kuitenkin auttaa sinua pyyhkimään Pariisissa nähtävyyksien ja tekemisten listalta mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa.

Nauti Pariisin goottilaisesta arkkitehtuurista: Notre Dame ja Sainte-Chapelle (kirkko)

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Pariisin kaupungin jakaa kahtia Seine-joen vesi. Siksi on yleistä, että Pariisin vasemmasta tai oikeasta rannasta puhutaan. Vasemmalla rannalla tarkoitetaan Pariisin alaosaa, kun taas oikealla rannalla tarkoitetaan yläosaa.

Seinen keskellä on kaksi saarta: Île de la Cité ja Île Saint Louis. Suosittelen aloittamaan päiväretken käymällä Île de la Citén saarella, jossa sijaitsevat Notre-Dame ja Sainte-Chapelle.

Notre-Damen katedraali

Sitä pidetään Eiffel-tornin ohella Pariisin ikonina, ja se on ehdoton vierailukohde päiväretkelläsi Pariisiin. Tämän kuuluisan katedraalin rakentaminen aloitettiin 10. vuosisadalla, ja sen vaikuttavan rakenteen valmistuminen kesti lähes 200 vuotta.

Huhtikuussa 2019 tuhoisa tulipalo aiheutti huomattavia vahinkoja katedraalin rakenteille: sekä puinen katto että torni romahtivat tapahtuman aikana, joten Notre-Dame pysyy toistaiseksi suljettuna, mikä ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi vierailla Notre-Damessa ulkopuolelta, sillä yleisö saa mennä Plaza-alueelle, kun rakennemuutossuunnitelma jatkuu. Jos varaat kierroksen Notre-Damen ulkotiloihin, voit myös mennä sisään ja tutkia kryptaa omaan tahtiisi.

.

Varaa kiertoajelu Notre-Damen ulkoseinään

Sainte-Chapelle

Hyödynnä nopea vierailusi Notre-Dameen nähdäksesi toisenkin vaikuttavan goottilaisen arkkitehtuurin teoksen. Sainte-Chapelle on katedraali, joka on kuuluisa lasimaalausten kokoelmastaan, jota tituleerataan maailman laajimmaksi 1200-luvun lasimaalausten kokoelmaksi.

Varaa liput Pariisin Sainte Chapelleen ja tutustu sen kahteen kappeliin:

 • Yläkappeli, joka luotiin kuninkaallista perhettä ja aatelistoa varten saarnaamista varten.
 • Alempi kappeli, joka oli tarkoitettu palatsin työntekijöille.

Varaa liput kohteeseen Sainte Chapelle de Paris

Uppoudu taiteeseen ja historiaan Louvren museossa

Musée du Louvren julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Musée du Louvren julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Mikään Pariisin-vierailu ei olisi täydellinen ilman pysähdystä kaupungin kuuluisimmassa museossa: Musée du Louvressa. Alun perin Filip II:n palatsiksi rakennettu ikoninen rakennus oli pitkään Ranskan kuninkaallisten virallinen koti, kunnes Ludvig XIV päätti vuonna 1682 siirtää kuninkaallisen perheen Versailles'n palatsiin Pariisin ulkopuolelle.

Sainte-Chapellesta pääsee Musée du Louvreen lyhyen 12 minuutin kävelymatkan päässä Seinen rannalla sijaitsevaa Georges Pompidou -bulevardia pitkin.

Suosittelen ostamaan liput Louvren museoon etukäteen, jotta vältät pitkät jonot sekä lipunmyyntipisteessä että sisäänpääsyä varten ja saat parhaan mahdollisen hyödyn Pariisissa vietetystä päivästäsi.

.

Varaa opastettu kierros

Jos olet taiteen ystävä, kannattaa varata yksi Louvren opastetuista kierroksista. Se on yksi parhaista investoinneista, jonka voit tehdä, jotta säästät aikaa ja vaivaa Louvressa vieraillessasi. Syy? Koska kyseessä on suuri museo, saat tällä tavoin parhaan mahdollisen hyödyn Louvren vierailuun tarvittavasta vähimmäisajasta.

Sinulla on liikaa nähtävää ja liian vähän aikaa, joten 2,5 tunnin opastettu kierros voi viedä sinut suoraan Louvren parhaiden teosten pariin, kuten esimerkiksi

 • Venus de Milo -veistos
 • Mona Lisa
 • Kreikkalaisen jumalatar Artemiksen veistos.
 • Botticellin freskot
 • Ranskan kruununjalokivet

Osta lippuja Louvreen

Kävelykierros Jardin des Tuileries'ssa

Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner
Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner

Tuileries-puutarha suunniteltiin alun perin kuninkaallisen perheen ja hovin yksinomaiseen käyttöön. Noin 55 hehtaarin laajuiset puutarhat ovat kuitenkin olleet täysin avoinna yleisölle vuodesta 1667 lähtien, ja ne ovat maksuttomia.

Puutarhat sijaitsevat suoraan Louvren museota vastapäätä, joten paras aika vierailla niissä on museokierroksen jälkeen.

Miksi kannattaa käydä Jardin des Tuileries'ssa?

Nauti rauhallisesta kävelyretkestä Jardin des Tuileries'ssa ja nauti valon kaupungin sydämen rauhasta ja hiljaisuudesta. Sinulla ei tarvitse olla tiettyä reittiä, kävele vain sinne, minne jalkasi vievät, ja nauti myöhäisaamun auringosta.

Alue oli alkujaan pelkkää Seinen veden kylvämää suota, jossa valmistettiin kaakeleita pariisilaisille taloille ja yrityksille. Puutarhan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1564 Katariina de Medicin määräyksestä. Kun puutarha avattiin yleisön käyttöön vuonna 1667, se sai tittelin ensimmäisestä Pariisin puutarhasta, joka oli täysin avoin maailmalle.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Imeydy Pariisin historiaan Le Place de la Concorde -aukiolla

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

Löydät itsesi Place de la Concorde -paikalta, joka on Pariisin myyttinen paikka, jossa kuningas Ludvig XVI ja Marie-Antoinette teloitettiin Ranskan vallankumouksen aikana.

Jardin des Tuileriesin toisessa päässä on La Place de la Concorde. Kävelymatka aukiolle kestää 10-20 minuuttia kävelyä puutarhassa.

Miksi kannattaa käydä La Concordella?

Ange-Jacques Gabrielin suunnittelema ja noin 7,6 hehtaarin kokoinen aukio on Pariisin suurin auk io. Se rakennettiin alun perin kuningas Ludvig XV:n kunniaksi, mutta vallankumouksen aikana siellä teloitettiin useita kuninkaallisia, muun muassa silloinen kuningas Ludvig XVI. Tälle aukiolle rakennetaan joka vuosi tribuuni, jolta ranskalaiset arvohenkilöt seuraavat Bastilian päivän sotilasparaatia.

Keskellä on arvostettu Louxorin obeliski, ja sen molemmissa päissä on kaksi merkittävää taideteosta, jotka sinun pitäisi nähdä, La Concorden monumentaaliset suihkulähteet.

 • Fontaine des Mers (Meren suihkulähde).
 • Fontaine des Fleuves (jokien suihkulähde).

Varaa pyöräretki Pariisiin

Nauti pariisilainen lounas

Iltapäivän välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra
Iltapäivän välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra

Pariisi on täynnä upeita tarjouksia loistavasta ateriasta Louvren museon ympärillä. Seuraavassa on muutamia paikkoja, joissa voit nauttia hyvän aterian mieltymystesi ja matkasuunnitelmasi mukaan:

 • Jos etsit aitoa pariisilaista ruokaa, voit käydä Café Blancissa.
 • Jos etsit ranskalaista ruokaa eksoottisella vivahteella, suosittelen Le Fumoiria.
 • Jos etsit nopeaa välipalaa, suosikkivaihtoehtoni ovat Bo & Mie, Pret-a-manger: tai Franprix Supermarket.

Mutta jos todella rakastat gastronomiaa ja haluat omistaa osan päivästäsi perinteisten ranskalaisten ruokien salaisuuksien löytämiseen, suosittelen varaamaan tunnin Pariisin gastronomiselle kierrokselle. Et tule pettymään.

Varaa gastronominen kierros Pariisissa

Kierrä Champs Elysées -kadulla

Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett
Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett

Place de La Concorde on muistomerkki, joka päättää Pariisin kauneimman ja kuuluisimman kadun: Champs-Élysées'n. Ehdotan, että kun olet tankannut energiaa, kävelet Louxorin obeliskin luota kulkevaa polkua pitkin kadun päähän. Se on 1,9 kilometrin pituinen kävelyreitti, joka kutsuu sinut tutustumaan Pariisin parhaimpiin: arvostettuja kauppoja ja kahviloita on kaikkialla.

Mielenkiintoisia kohteita

Vaikka Avenue Champs Elysées -kadulla on paljon nähtävää, luettelen alla muutamia paikkoja, jotka saattavat kiinnostaa makusi mukaan.

 • Kahvilat ja ravintolat: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée, Léon...
 • Kauppoja ja putiikkeja: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane , Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton ja BOSS Store.
 • Muita kiinnostavia kohteita: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault ja Galeries Lafayette Champs-Elysées.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Pääset Pariisin riemukaarelle

Riemukaari Pariisissa| ©Alex Azabache
Riemukaari Pariisissa| ©Alex Azabache

On aika tutustua yhteen valon kaupungin ikonisimmista monumenteista. Vierailu tässä vertauskuvallisessa kohteessa voi olla niinkin yksinkertaista kuin kävellä sen valtavien kaarien alla ja katsella kaunista katua, jota juuri kävelit pitkin; sinulla on myös mahdollisuus nousta ylös rakennelman huipulla sijaitsevalle näköalapaikalle.

Champs Elysées -kadun länsipäässä on Pariisin Riemukaari, joka on pakollinen nähtävyys päiväretkellä.

Miksi kannattaa käydä Riemukaarella?

Se on todellakin paljon muutakin kuin muistomerkki. Riemukaari ei ole ainoastaan opastetulla Pariisin kiertoajelulla ohittamaton, vaan se on myös museo, jonka ylemmältä terassilta on henkeäsalpaavat näkymät Pariisiin ja jonka juurella on Tuntemattoman sotilaan hauta. Napoleon Bonaparte määräsi sen rakentamisen vuonna 1806 ja se valmistui vuonna 1836; valitettavasti Ranskan keisari ei koskaan nähnyt sen valmistumista.

Jos tarkoituksenasi on nähdä sisätilat, suosittelen ostamaan liput Riemukaarelle etukäteen, jotta vältyt jonoilta ja ajanhukalta.

Jos et mene sisälle, vietä silti hetki aikaa arvostaaksesi neljää suurta veistosta, jotka muodostavat ulkoseinät. Ne ovat:

 • Le Triomphe de 1810 - (Riemuvoitto).
 • La Résistance of 1814 - (Vastarintaliike).
 • La Paix vuodelta 1815 - (Rauha).
 • Le Départ vuodelta 1792 - (Lähtö).

Osta liput Riemukaarelle

Kävele ympäri Placea ja Trocaderon puutarhaa

Trocaderon puutarhat.| ©MrT HK
Trocaderon puutarhat.| ©MrT HK

Seuraavaksi Pariisin-vierailun pakollisten nähtävyyksien listalla on hetki aikaa nauttia näkymistä Place du Trocaderolla ja sen jälkeen Jardins du Trocaderossa.

Pääset Riemukaarelta Place du Trocaderolle 30 minuutin kävelymatkan päästä Av Kléberiä pitkin. Se on toinen kaunis Pariisin katu, jolta voit nauttia upeista näkymistä.

Miksi vierailla Place du Trocadero -aukiolla?

Sieltä avautuu yksi vaikuttavimmista näkymistä Eiffel-tornille. Useimmat kuvat tästä ikonisesta Pariisin maamerkistä, joita löydät internetistä, kirjoista ja postikorteista, on otettu Trocaderon aukiolta - älä unohda kameraa, sillä upeat kuvat ovat käytännössä taattuja!

Miksi Trocaderon puutarhassa kannattaa vierailla?

Lähinnä ihailemaan Varsovan suihkulähdettä. Se on suorakulmainen suihkulähde, jonka keskellä on 12 valtavaa suihkulähdettä, joista kukin pystyy nostamaan vesipylväitä jopa 33 jalan korkeuteen. Näyttävää muotoilua täydentävät 24 pienempää suihkulähdettä ja 10 vesikaarta.

Varsovan suihkulähteen peiliefekti voi päivän hiljaisempina aikoina olla kauniin dramaattinen, ja siitä voi saada upeita kuvia. Älä kuitenkaan viivy liian kauan - sinun on päästävä seuraavalle pysäkille ennen auringonlaskua!

Varaa paikkasi Big Bus -bussissa Pariisissa

Nauti auringonlaskusta Eiffel-tornin luona

Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely
Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely

Vaikka Pariisin kiertomatkamme on melkein ohi, on mahdotonta lähteä kaupungista ihailematta sen ikonisinta maamerkkiä.

Jätä Jardins du Trocaderossa sijaintisi taaksesi, ylitä Avenue de New York ylittäessäsi Pont d'Iénan, yhden klassisista Pariisin silloista, jotka yhdistävät Seinen kaksi rantaa, ja olet Eiffel-tornin puutarhoissa.

Eiffel-torni auringonlaskun aikaan

Tämä on yksi kaupungin parhaista paikoista katsella auringonlaskua. Eiffel-tornista avautuvasta näkymästä näet koko Pariisin ja voit nauttia viimeisistä auringonsäteistä, jotka lankeavat tähän kauniiseen kaupunkiin. Seine-joki bulevardeineen, kauniit Pariisin kadut, rakennukset ja hoidetut puutarhat, jotka kaikki kylpevät oranssissa taivaassa, saavat sinut rakastumaan kaupunkiin, ja haluat tulla pian takaisin nauttimaan uusista kokemuksista.

Kun muistat, että aikasi Pariisissa on rajallinen, osta lippusi Eiffel-torniin etukäteen, jotta et menetä sekuntiakaan matkasuunnitelmastasi. Muista myös, että Eiffel-torni valaistaan yöllä, ja siellä on valoshow joka tunti tasatunnein.

Varaa liput Eiffel-torniin

Sano hyvästit Pariisille risteilyllä Seine-joella

Seine-joen risteily, jonka taustalla on Eiffel-torni.| ©Heather (Gruber) Williams
Seine-joen risteily, jonka taustalla on Eiffel-torni.| ©Heather (Gruber) Williams

Osallistu Pariisin jäähyväisiksi iltaristeilylle Seinen joella, johon sisältyy illallinen laivalla ja joskus elävää musiikkia.

Tämäntyyppinen retki sisältää risteilyn Pariisin kanavilla ja läheisillä joilla, kuten Marne-joella ja Saint-Martinin kanavalla.

Miksi risteily Seinen risteilylle?

Maisemat, ruoka ja erinomainen palvelu ovat täysin sen arvoisia. Pariisin yöaikaan tarjoamat maisemat ovat poikkeukselliset, voit kokea arkkitehtuurin ihmeitä, kuten Louvren, Eiffel-tornin yöllisen valoshow' n ja paljon muuta.

Varaa Seine-joen risteily