Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Pariisissa 1 päivässä

Sinulla on siis yksi päivä aikaa nähdä Pariisi! Saatat olla huolissasi siitä, että yksi päivä on liian vähän kaupungille, jossa on niin paljon nähtävää, mutta älä huoli, on mahdollista järjestää 24 tunnin matkaohjelma, jotta saat yleiskuvan kaupungista ja voit nauttia perusasioista.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Pariisissa 1 päivässä

Näkymä Pariisiin | ©Dimitri Iakymuk

Pariisissa on kaikkea: Eiffel-torni, maailman parhaita museoita, kuuluisaa arkkitehtuuria ja upeaa ruokaa! Koko päivä aikaa nauttia siitä, mitä Ranskan pääkaupungilla on tarjottavanaan, on loistava tilaisuus.

Tässä oppaassa esittelen sinulle hektisen matkasuunnitelman, mutta pyrin auttamaan sinua rastittamaan Pariisin nähtävyyksien ja tekemisten listalta mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa.

1- Nauti Pariisin goottilaisesta arkkitehtuurista: Notre Dame de Paris ja Sainte-Chapellen katedraali

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Aloita päiväsi Pariisissa vierailemalla yhdessä kaupungin tunnetuimmista rakennelmista. Seinäjoen vesi jakaa Pariisin kaupungin kahtia. Tämän vuoksi on tavallista, että Pariisin vasemmasta tai oikeasta rannasta puhutaan. Vasemmalla rannalla tarkoitetaan alaosaa ja oikealla rannalla yläosaa.

Keskellä Seine-jokea on kaksi saarta: Île de la Cité ja Île Saint Louis. Suosittelen aloittamaan päiväretken käymällä Île de la Citén saarella, jossa sijaitsevat Notre-Dame ja Sainte-Chapelle.

Notre-Damen katedraali

Sitä pidetään Eiffel-tornin ohella Pariisin ikonina, ja se on ehdoton vierailukohde päiväretkelläsi Pariisiin. Tämän kuuluisan katedraalin rakentaminen aloitettiin 10. vuosisadalla, ja sen vaikuttavan rakenteen valmistuminen kesti lähes 200 vuotta.

Valitettavasti 15. huhtikuuta 2019 tuhoisa tulipalo aiheutti huomattavia vahinkoja katedraalin rakenteille; sekä puinen katto että torni romahtivat tapahtuman aikana, joten Notre-Dame pysyy suljettuna toistaiseksi, vaikka se ei tarkoita, ettet voisi vierailla Notre-Damessa ulkona, sillä yleisö pääsee Plaza-alueelle rakenneuudistussuunnitelman jatkuessa.

Sainte-Chapelle

Hyödynnä nopea vierailusi Notre Damessa nähdäksesi toisen vaikuttavan goottilaisen arkkitehtuurin teoksen. Sainte-Chapelle on katedraali, joka on kuuluisa lasimaalausten kokoelmastaan, jota kutsutaan maailman laajimmaksi 1200-luvun lasimaalausten kokoelmaksi.

Sainte-Chapellen goottilainen arkkitehtuuri vastaa tyypillistä ranskalaista tyyliä, jota et löydä mistään muualta: goottilaista rayonnant-tyyliä. Sainte-Chapelle koostuu kahdesta suljetusta kappelista: alemmasta kappelista ja ylemmästä kappelista. Ylempi kappeli luotiin kuninkaallista perhettä ja aatelistoa varten, kun taas alempi kappeli oli tarkoitettu palatsin työntekijöille. Kuningas Ludvig IX:n jäännökset säilytettiin Sainte-Chapellen yläkappelissa useita vuosia.

Varaa liput kohteeseen Sainte-Chapelle de Paris

2- Taidetta ja historiaa Louvren museossa

Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Mikään Pariisin vierailu ei olisi täydellinen ilman pysähdystä kaupungin kuuluisimmassa museossa: Musée du Louvressa. Alun perin Filip II:n palatsiksi rakennettu ikoninen rakennus oli pitkään Ranskan kuninkaallisten virallinen koti vuoteen 1682 asti, jolloin Ludvig XIV päätti siirtää kuninkaallisen perheen Versailles'n palatsiin, aivan Pariisin ulkopuolelle.

Sainte-Chapellesta pääset Musée du Louvreen lyhyen 12 minuutin kävelymatkan päässä Seinen rantaa pitkin kulkevaa Georges Pompidou -bulevardia pitkin.

Varaa opastettu kierros

Louvren opastetun kierroksen vuokraaminen on yksi parhaista investoinneista, jonka voit tehdä säästääkseen aikaa ja vaivaa Louvressa vieraillessasi. Syy? Se on suuri museo, joten Louvressa vierailuun tarvittavasta vähäisestä ajasta saa kaiken irti. Vuonna 1989 kokonaan lasista rakennettu lasipyramidi on ainoa sisäänkäynti museoon, joka on valtava ja vaikuttava rakennelma.

Sinulla on liikaa nähtävää ja liian vähän aikaa, joten kahden tunnin opastettu kierros voi viedä sinut suoraan Louvren parhaisiin teoksiin, kuten:

 • Milon Venuksen veistos
 • Mona Lisa
 • Kreikkalaisen jumalatar Artemiksen veistos
 • Botticellin freskot
 • Ranskan kruununjalokivet

Eikö opastettu kierros kiinnosta? Voit myös ostaa Louvren liput, jotta voit tutustua museoon omin päin, mutta suosittelen ostamaan ne etukäteen, jotta vältät pitkät jonot lipputoimistossa.

Osta lippuja Louvren museoon

3- Kävelykierros Jardin des Tuileries'n puutarhassa

Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner
Tuileriesin puutarha| ©Roland Turner

Tuileries'n puutarhat suunniteltiin alun perin kuninkaallisen perheen ja hovin yksinomaiseen käyttöön. Noin 55 hehtaarin laajuiset puutarhat ovat kuitenkin olleet täysin avoinna yleisölle vuodesta 1667 lähtien, ja ne ovat maksuttomia.

Puutarha sijaitsee suoraan Louvren museota vastapäätä, joten paras aika vierailla siellä on museokierroksen jälkeen.

Miksi käydä Tuileries'n puutarhassa?

Nauti rauhallisesta kävelyretkestä Jardin des Tuileries'ssa ja nauti valon kaupungin sydämen rauhasta ja hiljaisuudesta. Sinulla ei tarvitse olla tiettyä reittiä, kävele vain sinne, minne jalkasi vievät, ja nauti myöhäisaamun auringosta.

Alussa alue oli pelkkää Seinen veden uittamaa suoaluetta, jossa valmistettiin kaakeleita pariisilaisille taloille ja yrityksille. Puutarhan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1564 Katariina de Medicin määräyksestä. Kun puutarha avattiin yleisön käyttöön vuonna 1667, se oli ensimmäinen Pariisin puutarha, joka oli täysin avoin maailmalle.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

4- Nauti Pariisin historiasta Place de la Concorde -aukiolla

Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar
Place de la Concorde| ©Rutger van der Maar

Tutustu Place de la Concordelle, Pariisin myyttiselle paik alle, jossa kuningas Ludvig XVI ja Marie-Antoinette teloitettiin Ranskan vallankumouksen aikana.

Jardin des Tuileriesin toisessa päässä on Place de la Concorde. Kävelymatka aukiolle kestää 10-20 minuuttia kävellen Gardensissa.

Miksi kannattaa käydä La Concordessa?

Ange-Jacques Gabrielin suunnittelema ja noin 7,6 hehtaarin kokoinen aukio on Pariisin suurin. Se rakennettiin alun perin kuningas Ludvig XV:n kunniaksi, mutta vallankumouksen aikana siellä teloitettiin useita kuninkaallisia, kuten silloinen kuningas Ludvig XVI. Tälle aukiolle rakennetaan joka vuosi tribuuni, josta ranskalaiset arvohenkilöt seuraavat Bastilian päivän sotilasparaatia.

Keskellä on arvostettu Louxorin obeliski, ja sen molemmissa päissä on kaksi merkittävää taideteosta, jotka sinun on syytä nähdä: La Concorden monumentaaliset suihkulähteet.

 • Fontaine des Mers (Merten lähde)
 • Fontaine des Fleuves (Jokien lähde)

Varaa opastettu kierros Pariisissa

5- Lounasaika: Nauti lounaasta pariisilaisten kanssa

Iltapäivän välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra
Iltapäivän välipala Café Mollienissa.| ©Bharat Vohra

Pariisi on täynnä loistavia tarjouksia erinomaisesta ateriasta Louvren museon läheisyydessä. Tässä ovat ehdotukseni paikoista, joissa voit nauttia hyvän aterian mieltymyksistäsi ja matkasuunnitelmastasi riippuen.

Jos etsit aitoa pariisilaista ruokaa paikallisten kanssa, voit vierailla

 • Café Blanc Perinteinen ranskalainen bistro, jossa palvelu on yleensä nopeaa; voit tilata mitä tahansa koko ateriasta salaattiin.
 • Café Louise Sijaitsee Palais Royalissa, ja sen konsepti on samanlainen kuin Café Blancilla, ja ne ovat vastapäätä toisiaan.

Jos etsit ranskalaista ruokaa eksoottisella vivahteella

 • Le Fumoir Sekä turistien että paikallisten suosima ravintola on ihanteellinen kaikille, jotka haluavat rentoutua hienostuneessa ilmapiirissä ja nauttia aterian hyvän drinkin kera.

Jos etsit nopeaa välipalaa

 • Bo & Mie Jos etsit nopeaa välipalaa retkesi jatkoksi, tämä on oikea paikka. Paikka on hyvin kiireinen, joten saatatte joutua odottamaan tarjoilua, mutta se on sen arvoista!
 • Pret-a-manger: Ei kaikkein ranskalaisin vaihtoehto listalla, mutta jos haluat jotain todella nopeaa matkalle, se on loistava vaihtoehto.
 • Franprix Supermarket: Löydät samantyyppisiä voileipiä kuin Pret-a-mangerista puoleen hintaan. Ihanteellinen budjettimatkailijoille.

6- Kävele tunnin kävely Champs Elysées -kadulla...

Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett
Champs Elysées Avenue.| ©Josh Hallett

Place de La Concorde on muistomerkki, joka päättää Pariisin kauneimman ja kuuluisimman kadun: Champs-Élysées'n. Ehdotan, että kun olet ladannut akkusi, kävelet Louxorin obeliskin polun Louxorin obeliskilta kadun päähän. Se on 1,9 kilometrin pituinen kävelyreitti, joka kutsuu sinut tutustumaan Pariisin parhaimpiin: arvostettuja kauppoja ja kahviloita on kaikkialla.

Mielenkiintoisia kohteita

Vaikka Champs Elysées -kadulla on paljon nähtävää, tässä on muutamia paikkoja, jotka saattavat kiinnostaa sinua makusi mukaan.

 • Kahvilat ja ravintolat: Café Di Roma, Fouquet's, Ladurée, Léon
 • Kaupat ja putiikit: Boutique Lancôme, Sephora Paris, L'Occitane , Petit Bateau, Zara, DIOR Paris, Louis Vuitton ja BOSS Store.
 • Muita kiinnostavia kohteita: Cinéma Pathé, L'Atelier Renault ja Galeries Lafayette Champs-Elysées.

.

7- Mene Pariisin Riemukaarelle

Riemukaari Pariisissa| ©Alex Azabache
Riemukaari Pariisissa| ©Alex Azabache

On aika tutustua yhteen Valon kaupungin ikonisimmista monumenteista. Vierailu tässä symbolisessa kohteessa voi olla niinkin yksinkertaista kuin kävellä sen valtavien kaarien alla ja katsella kaunista katua, jota juuri kävelit pitkin; sinulla on myös mahdollisuus nousta ylös rakenteen huipulla sijaitsevalle näköalapaikalle.

Champs Elysées -kadun länsipäässä on Pariisin riemukaari, joka on pakollinen nähtävyys päiväretkellä.

Miksi käydä Riemukaarella?

Se on todellakin paljon enemmän kuin muistomerkki. Sen lisäksi, että Pariisin riemukaari on olennainen pysähdyspaikka Pariisin opastetuilla kierroksilla, se on myös museo, jonka yläterassilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Pariisiin ja jonka juurella on Tuntemattoman sotilaan hauta. Napoleon Bonaparte määräsi sen rakentamisen vuonna 1806 ja se valmistui vuonna 1836; valitettavasti Ranskan keisari ei koskaan nähnyt sen valmistumista.

Vaikka et menisikään sisälle, vietä hetki aikaa ihaillaksesi neljää suurta veistosta, jotka muodostavat ulkoseinät. Nämä ovat:

 • Le Triomphe vuodelta 1810 - (Riemuvoitto)
 • La Résistance vuodelta 1814 - (Vastarinta)
 • La Paix vuodelta 1815 (Rauha)
 • Le Départ vuodelta 1792 (Lähtö)

Varaa opastettu kierros Pariisissa

8- Trocaderon aukio ja puutarhat.

Trocadero Gardens.| ©MrT HK
Trocadero Gardens.| ©MrT HK

Seuraavaksi Pariisin vierailun pakollisten nähtävyyksien listalla on hetki aikaa nauttia näkymistä Place du Trocadérolla ja sen jälkeen Jardins du Trocadérolla.

Pääset Riemukaarelta Place du Trocaderolle 30 minuutin kävelymatkan päästäksesi Riemukaarelta Avenue Kléberille. Se on toinen kaunis Pariisin katu, jolta voit nauttia upeista näkymistä.

Miksi Trocaderon aukiolla kannattaa vierailla?

Sieltä on yksi vaikuttavimmista näkymistä Eiffel-tornille. Useimmat kuvat tästä ikonisesta Pariisin maamerkistä, joita löydät internetistä, kirjoista ja postikorteista, on otettu Place Trocaderolta - älä unohda kameraa, sillä upeat kuvat ovat käytännössä taattuja!

Miksi Trocaderosin puutarhoissa kannattaa vierailla?

Lähinnä ihailemaan Varsovan suihkulähdettä. Se on suorakulmainen suihkulähde, jonka keskellä on 12 valtavaa suihkulähdettä, joista kukin pystyy nostamaan vesipylväitä jopa 33 jalan korkeuteen. Näyttävää muotoilua täydentää 24 pienempää suihkulähdettä ja 10 vesikaarta.

Päivän hiljaisempina aikoina Varsovan suihkulähteen peiliefekti voi olla kauniisti dramaattinen, ja siitä saa upeita kuvia. Älä kuitenkaan viivy liian kauan - sinun on päästävä seuraavalle pysäkille ennen auringonlaskua!

9- Nauti auringonlaskusta Eiffel-tornin luona

Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely
Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely

Vaikka Pariisin-kierroksemme on melkein ohi, on mahdotonta lähteä kaupungista ihailematta sen ikonisinta maamerkkiä. Jätä Jardins du Trocadero, ylitä Avenue de New York ja saavu Pont d'Iénalle, yhdelle Pariisin klassisista silloista, jotka yhdistävät Seinen kaksi rantaa, ja olet Eiffel-tornin puutarhoissa.

Eiffel-torni auringonlaskun aikaan

Tämä on yksi kaupungin parhaista paikoista katsella auringonlaskua. Eiffel-tornista avautuva näkymä antaa sinulle mahdollisuuden nähdä koko Pariisin ja nauttia viimeisistä auringonsäteistä, jotka lankeavat tähän kauniiseen kaupunkiin. Seine-joki ja sen bulevardit, kauniit Pariisin kadut, rakennukset ja hoidetut puutarhat, jotka kaikki kylpevät oranssissa taivaassa, saavat sinut rakastumaan Pariisiin ja saavat sinut haluamaan palata hyvin pian nauttimaan uusista kokemuksista.

Tärkeää: Kun otat huomioon, että aikasi Pariisissa on rajallinen, osta etukäteen lippu Eiffel-torniin, jonka huipulle pääsee, jotta et menetä sekuntiakaan matkasuunnitelmastasi. Muista myös, että Eiffel-torni valaistaan yöllä, ja siellä on valoshow joka tunti tasatunnein.

10- Hyvästele Pariisi risteilyllä Seine-joella

Seine-joen risteily, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams
Seine-joen risteily, taustalla Eiffel-torni| ©Heather (Gruber) Williams

Lähde Pariisin jäähyväisiksi risteilylle öiselle Seinen r isteilylle, ja jos haluat optimoida kokemuksesi sisällyttämällä siihen lisäpalveluja, kuten herkullisen illallisen Seinen varrella sijaitsevassa laivassa.

Tämäntyyppinen retki sisältää risteilyn Pariisin kanavia ja läheisiä jokia, kuten Marne-jokea ja Saint-Martinin kanavaa, pitkin.

Miksi tehdä risteily Seinen varrella ?

Maisemat, ruoka ja erinomainen palvelu ovat sen arvoisia. Pariisi yöllä tarjoaa poikkeukselliset maisemat, ja voit kokea arkkitehtuurin ihmeitä, kuten Louvren, Eiffel-tornin yöllisen valoshow 'n ja paljon muuta.

Varaa Seinen risteily yöllä