Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Disney-puistojen aukioloajat: kaikki mitä sinun pitäisi tietää

Haluaisitko mennä Pariisin Disneylandiin? Tutustu teemapuiston aukioloaikoihin ja suunnittele vierailusi yksityiskohtaisesti.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Disney-puistojen aukioloajat: kaikki mitä sinun pitäisi tietää

Sisäänkäynti Pariisin Disneylandiin, Ranska | ©Kurt Sunkel

Pariisin Disneyland on monien unelmien täyttymys! Itse asiassa se on yksi Ranskan pääkaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, ja liput Disneyland fly.

Yksi asia, joka sinun on otettava huomioon järjestäessäsi matkaa Disneyland Pariisiin, ovat aukioloajat. Saadaksesi kaiken irti tästä kokemuksesta sinun on tiedettävä, milloin se aukeaa, miten voit säästää aikaa jonoissa tai mikä on paras aika mennä. Kerron sinulle nämä ja paljon muuta tässä postauksessa - lue eteenpäin!

Mitkä ovat Pariisin Disneylandin aukioloajat?

Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee
Disneyland Pariisi| ©Sean MacEntee

Disneyland Paris -teemapuisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, mutta aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan, joten ne eivät ole aina samat. Siksi suosittelen vierailua suunnitellessasi ja lippuja puistoon ostaessasi tarkistamaan aukioloajat Disneylandin verkkosivuilta.

Aukioloaikoja pidennetään tai lyhennetään sen mukaan, kuinka paljon kävijöitä odotetaan tiettyinä viikonpäivinä tai tiettyinä kuukausina vuodesta, jotta puiston nähtävyyksistä ja esityksistä saadaan kaikki irti.

Näin ollen esimerkiksi Pariisin Disneyland aukeaa yleensä varhain (noin klo 9) viikonloppuisin ja hieman myöhemmin (noin klo 9.30) arkisin.

Joka tapauksessa kannattaa tietää, että Disneyland Paris julkaisee puiston aukioloajat vain 3 kuukautta etukäteen, joten kalenterin viimeisimpien päivitysten selvittämiseksi suosittelen lataamaan huvipuiston virallisen sovelluksen, joka on saatavilla Androidille ja iOs:lle.

Jätän sinulle yhteenvedon tällä hetkellä julkaistuista aikatauluista:

 • Disneyland Parkin aukioloajat
 • Maanantaista perjantaihin
 • 9:30-21:00
 • Disneyland Parkin aukioloajat
 • Viikonloppu
 • 9:30-22:00
 • Walt Disney Studiosin aukioloajat
 • Maanantaista perjantaihin
 • 9:30-19:00
 • Walt Disney Studiosin aukioloajat
 • Viikonloppu
 • 9:30-21:00

Milloin Disneyland Paris sulkeutuu?

Jouluparaatin vaunut| ©Found Around Disney
Jouluparaatin vaunut| ©Found Around Disney

Disneyland Paris -puiston sulkemisaika on sama kuin aukioloaika, sitä voidaan pidentää tai lyhentää vuodenajasta, viikonpäivästä ja teemapuistossa järjestettävistä erityistapahtumista riippuen, kuten esimerkiksi Joulu Disneylandissa tai Halloween Disneylandissa.

Disneyland Paris voi siis sulkeutua aikaisin (noin kello 18:30) arkisin ja myöhemmin (noin kello 22:00) viikonloppuisin riippuen siitä, mihin aikaan vuodesta sinne mennään.

Tästä syystä suosittelen vierailua suunnitellessasi lataamaan Disneyland Paris -sovelluksen, jotta puiston aukioloajat ovat aina ajan tasalla matkapuhelimessasi. Sovellus on saatavilla Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille.

Varaa monen päivän liput Disneylandiin

Kuinka kauan Disneyland Paris kestää?

Main Street USA.| ©Victor R. Ruiz
Main Street USA.| ©Victor R. Ruiz

Paras aika viettää puistossa on kiireetön aika. Nähdäksesi sekä Disneyland Paris että Disney Studios kunnolla tarvitset vähintään kaksi päivää, sillä ne ovat kaksi suurta teemapuistoa, joissa on paljon esityksiä nähtäväksi, monia ajelumahdollisuuksia ja paljon nähtävää.

Jos aikataulusi on kuitenkin tiukka ja viivyt vain yhden päivän, suosittelen valitsemaan jommankumman näistä kahdesta, erityisesti Disneyland Paris, jos olet kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Varaa yhden päivän liput Disneylandiin

Milloin Pariisin Disneylandissa on vähiten väkeä?

Ihmiset Disney| ©Aurélien JEANNE
Ihmiset Disney| ©Aurélien JEANNE

Luonnollisesti arkipäivisin on yleensä vähemmän väkeä. Odotusajat ovat melko lyhyitä nähtävyyksiin pääsemiseksi maanantaista perjantaihin. Suosituimmissa laitteissa odotusaika on korkeintaan noin 15 minuuttia, kun taas muissa laitteissa odotusaika on korkeintaan noin 5 minuuttia.

Viikonloppuisin tilanne muuttuu täysin, ja Disneyland Paris on ääriään myöten täynnä. Odotusajat ovat pidempiä, jotta pääsee ajelulle. Lauantaisin suosituimpiin laitteisiin voi mennä 45-90 minuuttia, kun taas sunnuntaisin odotusaika voi olla 15-45 minuuttia.

Varaa monen päivän liput Disneylandiin

Miten voin säästää aikaa jonottamisessa Disneyland Parisissa?

Lipputoimisto| ©slowly_rusting
Lipputoimisto| ©slowly_rusting

Lipunmyyntipisteessä

Kun lähdet vierailemaan niinkin hauskaan ja jännittävään paikkaan kuin Disneyland Paris, haluat päästä sisään mahdollisimman pian, jotta sinulla olisi hauskaa, etkä halua tuhlata aikaa kilometrien mittaiseen jonottamiseen lipunmyyntikojuissa lippujen saamiseksi.

Tämä on yksi Pariisin suosituimmista matkailunähtävyyksistä, joten jos haluat säästää aikaa lippukassojen jonoissa odottamiselta ja välttää väsymyksen jo ennen kuin olet ehtinyt ratsastaa puiston kaikilla nähtävyyksillä, neuvon sinua ostamaan Disneyland Paris -liput netistä ennakkoon, vältät hässäkät ja voit aloittaa hauskanpidon siellä heti ensimmäisestä minuutista lähtien!

Nähtävyyksissä

Paras tapa välttää jonot teemapuiston nähtävyyksillä tai ainakin lyhentää odotusaikaa mahdollisimman paljon on ostaa Disneyland Paris FastPass-lippu.

Tämän FastPass-lipun hinta voi olla hieman korkeampi kuin yleisen pääsylipun hinta, mutta se on sen arvoinen, jos kärsivällisyys ei ole vahvuutesi tai jos aiot viettää Disney-puistoissa vain yhden päivän tai kaksi päivää Disney-puistoissa puistossa.

Jos aiot viettää Pariisin Disneylandissa useamman päivän (noin 3 päivää Disneylandissa tai 4 päivää Disneylandissa), se ei ehkä kiinnosta sinua niin paljon.

Eniten ja vähiten tungosta aiheuttavien nähtävyyksien tarkistaminen reaaliajassa

Temppu, jolla voit säästää aikaa Disneyland Paris -nähtävyyksien jonoissa, on ladata puhelimeesi Disneyland Wait Times -sovellus (saatavilla Android- ja iOs-käyttöjärjestelmiin), joka kertoo reaaliajassa, mitkä nähtävyydet ovat tiettynä ajankohtana enemmän tai vähemmän täynnä.

Suosittelen sitä, koska se on varsin hyödyllinen suunniteltaessa reittiä Disneyland Parisissa.

Milloin on paras aika vierailla Disneyland Parisissa?

Uudenvuodenaaton valaistus- ja ilotulitusnäytös linnan yllä.| ©Zino Scheers
Uudenvuodenaaton valaistus- ja ilotulitusnäytös linnan yllä.| ©Zino Scheers

Jos haluat tavata Disneyland Parisissa vähemmän ihmisiä, paras aika vierailla Disneyland Parisissa on joko tammikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin Pariisissa tai huhtikuun puolivälistä toukokuun puoliväliin Pariisissa. Näinä aikoina tapahtumia ja esityksiä voi kuitenkin olla vähemmän.

Jos haluat elää täydellisen Disneyland Paris -kokemuksen, jossa voit nauttia mahdollisimman monista nähtävyyksistä, esityksistä ja tapahtumista pidemmän aikaa, paras aika mennä huvipuistoon on kesäkuukausina ja erityiskausina, kuten jouluna, halloweenina, uudenvuodenaattona tai Disneyn maagisena ilotulituksena ja ilotulituksena.

Vastineeksi joudut jakamaan puiston useampien kävijöiden kanssa, ja odotusaika laitteisiin voi olla pidempi. Kärsivällisyyttä!

Miten pääsen puistoon ennen virallista aukioloaikaa?

Vierailu Disneyllä Pariisissa| ©Patricia Ferreira
Vierailu Disneyllä Pariisissa| ©Patricia Ferreira

Jos haluat olla yksi ensimmäisistä ihmisistä, jotka pääsevät Disneyland Parisiin vierailupäivänäsi, on olemassa hyvin eksklusiivinen vaihtoehto, jonka avulla pääset sisään ennen virallista aukioloaikaa, jolloin puisto aukeaa suurelle yleisölle. Tämä tarkoittaa Extra Magic Time -palvelun varaamista (saatavilla Disneyn hotellivieraille ja Infinity Passin haltijoille).

Extra Magic Time -palvelun avulla pääset sisään joka aamu klo 8.30 ja pääset nauttimaan huvipuiston nähtävyyksistä ennen muita ja saat ensimmäisten joukossa valokuvan ystävällisten Disneyn maailmankaikkeuden hahmojen kanssa. Muut pääsevät tekemään sen klo 9 tai 9:30 alkaen päivästä riippuen.

Mitkä ovat Disney Villagen aukioloajat?

L'Hiver Gourmand| ©ED92
L'Hiver Gourmand| ©ED92

Disney Village aukeaa joka päivä klo 7:30, ja se on yksi Disneyland Parisissa sijaitsevista paikoista, jonne voit mennä pitämään taukoa kaikesta hauskanpidosta.

Se on täynnä ravintoloita, kauppoja, baareja ja viihdealueita koko perheelle - täydellinen paikka juhlien jatkamiseen, kun haluat vaihtaa maisemaa!

Löydät sen Disneyland Parkin, Disney Hotelsin ja Walt Disney Studios Parkin välistä. Disney Village sulkeutuu yleensä noin kello 12 tai 1 yöllä.

Varaa päiväliput Disneylandiin