Pariisi huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Raikas ilma, kukkivat puut ja vähemmän väkijoukkoja - huhtikuussa Pariisiin matkustaminen tuo varmasti monia etuja.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Kävele Seinen varrella | ©Joe deSousa

Huhtikuu on ehkä yksi parhaista kuukausista matkustaa Ranskan pääkaupunkiin: kevät Pariisissa on taianomaista aikaa, jolloin kaupunki on täynnä kauniita ja värikkäitä katuja, monet konsertit täyttävät kalenterin tässä kuussa ja tärkeitä taide- ja käsityönäyttelyitä järjestetään. Lue lisää ja tutustu 10 tärkeimpään asiaan, joita kannattaa tehdä, jos matkustat Ranskan pääkaupunkiin huhtikuussa.

1. Osallistu Pariisin maratoniin

Pariisin maraton| ©Caravanum
Pariisin maraton| ©Caravanum

Pariisin maraton alkaa sunnuntaina huhtikuun alussa Riemukaarelta, kun 65 000 juoksijaa kaikkialta maailmasta lähtee Champs Elysées'n reitille ja noin neljännesmiljoona katsojaa seuraa 26,2 mailin (42,2 km) pituista reittiä.

Kilpailua edeltäviin tapahtumiin kuuluvat kolmipäiväinen Paris Marathon Expo Porte de Versailles'ssa, josta voit myös noutaa kilpailulappusi, sekä 5 kilometrin aamiaisjuoksu.

Juoksitpa tai katselitpa maratonreittiä, radalta avautuvat upeat näkymät, jotka keskittyvät ikonisiin maamerkkeihin, kuten Eiffel-torniin, Notre Damehen, Louvreen tai Pariisin kahteen valtavaan metsäiseen puistoon. Tämän kauniin kierroksen voi tehdä kävellen, jos varaat opastetun Pariisin kierroksen, joka sisältää myös liput Riemukaarelle.

Varaa opastettu Pariisin kierros, johon sisältyy liput Riemukaarelle

2. Tutustu Pariisin taidemessuihin

Pariisin taidemessut| ©FRANCOIS GUILLOT
Pariisin taidemessut| ©FRANCOIS GUILLOT

Jos moderni taide tai nykytaide on intohimosi, vuosittaisten Art Paris -messujen pitäisi olla huhtikuun pakollisten vierailukohteiden listasi kärjessä:

 • Ne järjestetään Grand Palais' ssa huhtikuun alussa.
 • Voit nähdä yli 1 000 taiteilijan teoksia yli 70 maasta.
 • Tunnetut ja nousevat taiteilijat pitävät erikoisnäytöksiä.
 • Esillä on yksityisnäyttelyitä ja digitaalisia projektioita.
 • Liput maksavat noin 25 euroa.

Pariisi on kaupunki täynnä museoita ja taideteoksia, ja jos todella haluat ottaa kaiken irti vierailustasi Ranskan pääkaupungissa, suosittelen ostamaan Paris Passin, joka sisältää liput moniin kaupungin museoihin muiden etujen, kuten Big Bus Paris -bussin tai kiertoajeluristeilyn, lisäksi. Kuulostaa hyvältä, eikö kuulostakin? Pääsy Big Bus Paris -bussilla

Varaa Paris Pass

3. Kävele kirsikankukkia etsimässä

Notre Dam kirsikkapuiden keskellä| ©lagord5
Notre Dam kirsikkapuiden keskellä| ©lagord5

Vaikka kaupungin magnoliat alkavat jo hiipua, ei voi kieltää, etteivätkö jotkut pörröisimmistä kirsikankukkapuista olisi täydessä kukassa huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Eikä ole mitään parempaa kuin tehdä kierros Île de la Citén, Notre Damen, Sainte Chapellen ja La Conciergerien vankiloissa nähdäkseen ne.

Itse asiassa jotkut Pariisin parhaista paikoista nauttia kirsikankukista ovat Notre Damen katedraalia ympäröivissä puissa. Aivan katedraalin eteläpuolella näet tuhansia vaaleanpunaisia kukkia, jotka ovat huipussaan huhtikuussa.

Voit myös ylittää Seinen ja vierailla Quai de Montebellolla. Siellä kirsikkapuiden tiheys on vieläkin suurempi, joten ei ole epätavallista, että näet peiton kukkia, jotka voit poimia ja laittaa maljakkoon pariisilaisen perinteen mukaisesti. Tuoksut ovat lumoavia!

Tee kierros Île de la Citén ja NotreDamen alueella.

4. Tutustu kansainvälisiin harvinaisten kirjojen ja nimikirjoitusten messuihin

Henkilökohtainen lukeminen| ©cottonbro
Henkilökohtainen lukeminen| ©cottonbro

Tämä vuosittainen tapahtuma on bibliofiilin unelma, sillä siellä on yli sataviisikymmentä näytteilleasettajaa. Messut järjestetään Champ de Marsilla sijaitsevassa tilapäisessä Grand Palais'ssa ulkoilmassa.

On melkoinen kokemus nauttia kirjallisesta tunnelmasta kevään täydessä kukassa ilman, että seinät toimivat suojana. Vaikka päivämäärät voivat vaihdella sään mukaan, löydät kaikki tarvittavat tiedot Champ de Marsin virallisilta verkkosivuilta.

Hyvä tapa päästä paikalle ja käydä Pariisin tärkeimmissä paikoissa on varata paikka Pariisin kiertoajelubussista.

Varaa paikka Pariisin turistibussista

5. Tutustu PAD Paris Art and Design Fair -messuihin

PAD Paris Art and Design Fair -taidemessujen taideteokset| ©MAR SANTAMARÍA
PAD Paris Art and Design Fair -taidemessujen taideteokset| ©MAR SANTAMARÍA

Pariisin taide- ja muotoilutapahtuma on järjestetty Tuileries'n puutarhassa jo yli 18 vuoden ajan. Se järjestetään huhtikuun alussa, ja se kestää yleensä vain 4-5 päivää, joten älä jätä sitä väliin, etenkään jos taide virtaa suonissasi. Jos näin on, älä epäröi varata yksityistä taidekierrosta Pariisissa, joka on täysin räätälöity kiinnostuksesi ja mieltymystesi mukaan.

Osallistujia on niin ammattimaisista suunnittelijoista ja keräilijöistä kuin niistä, jotka vain nauttivat mielenkiintoisten esineiden löytämisestä tai inspiraation saamisesta kotiinsa.

Varaa yksityinen taidekierros Pariisissa

6. Nauti keväästä Versailles'n puutarhoissa

Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versaillesin puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Vaikka Versailles* on harvoin tyhjä, saapuminen aukioloaikoina tutustumaan Versaillesin kuninkaallista palatsia ympäröiviin kauniisiin puutarhoihin on ehdottomasti sen arvoista. Jos olet Pariisissa huhtikuussa päiväretkellä tai vain kahden päivän Pariisin-matkalla, sinun kannattaa pysähtyä tässä ikonisessa paikassa haukkaamaan raitista ilmaa ja nauttimaan paikan mahtavuudesta.

Raikas ilma, joka täyttää keuhkosi kävellessäsi Grand Trianonin läpi, on aivan erityistä. Jos sää on hyvä, on hyvä vaihtoehto ostaa liput Versaillesin palatsiin, puutarhoihin ja Marie Antoinetten kartanoon ja nähdä kevätkukkia, sillä niiden pitäisi olla kukintansa huipulla.

.

Varaa retki Versaillesiin

7. Vieraile Pariisin Disneylandissa

Disneyland Pariisi| ©mariamartin23
Disneyland Pariisi| ©mariamartin23

Huhtikuu on yksi vuoden parhaista kuukausista vierailla Disneyland Parisissa kahdesta syystä:

 • Huhtikuussa vältyt liialliselta kesähelteeltä ja talven kylmyydeltä. Kun otetaan huomioon, että puisto on ulkona ja että jonotat pitkään, sääolosuhteet ovat enemmän kuin merkitykselliset.
 • Vähemmän turisteja: Kunhan vältät pääsiäispäiviä (niinä vuosina, jolloin tämä juhlapäivä osuu huhtikuulle), tämä kuukausi sopii erinomaisesti kesällä esiintyvien suurten väkijoukkojen välttämiseen. On totta, että on olemassa vähemmän turistisia kuukausia, mutta ne ovat juuri niitä, jolloin sää on epäsuotuisampi.

Jos olet jo päättänyt, älä unohda varata Disneyland Paris -lippuja etukäteen. Varausta tehdessäsi voit valita, ostatko vain yhden puiston lipun (Disneyland tai Walt Disney Studios) vai säästätkö rahaa ostamalla molemmat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä liput ovat yhden päivän lippuja, joten jos haluat viettää enemmän aikaa nauttien kuin lapsi, suosittelen ostamaan useamman päivän liput, joihin sisältyy oletusarvoisesti myös pääsy molempiin puistoihin.

.

Varaa liput Pariisin Disneylandiin

8. Tee päiväretki Château de Sceaux'n linnaan

Vierailu Château de Sceaux'ssa| ©Jean-Pierre Dalbéra
Vierailu Château de Sceaux'ssa| ©Jean-Pierre Dalbéra

Paras aika tehdä päiväretki satumaisen Château de Sceaux'n alueelle on huhtikuussa.

Ranskalaisen Châteaun alueella on nimittäin huhtikuun puolivälissä täydessä kukassa oleva kirsikkapuutarha. Vaikka se ei ole enää se piilotettu helmi, joka se oli vielä muutama vuosi sitten, mene sinne niin aikaisin kuin mahdollista, jotta voit nauttia maisemista ilman väkijoukkoja!

9. Vieraile vuosittaisilla Pariisin kirjamessuilla

Kirjanäyttely| ©Benh LIEU SONG
Kirjanäyttely| ©Benh LIEU SONG

Kirjoista puheen ollen, Ranskan pääkaupungissa järjestetään toinenkin vuosittainen kirjamessutapahtuma, ja sen sanotaan olevan yksi maailman suosituimmista kirjallisuuteen liittyvistä festivaaleista- huhtikuun lopussa kaikenlaiset kirjat ja bibliofiilit saapuvat kaupunkiin juhlistamaan kirjoitettua sanaa!

Lisätietoja messuista saat :::link|text=website of Livre Paris|url=https://www.festivaldulivredeparis.fr. Samalta verkkosivulta löydät myös tietoa messuille osallistuvista kirjailijoista ja kaikista minitapahtumista, jotka liittyvät näihin kolmipäiväisiin kansainvälisiin messuihin.

.

10. Rakastu Foire du Trone -tapahtumaan

Foire du Trone -tapahtumassa| ©Thomas Collins
Foire du Trone -tapahtumassa| ©Thomas Collins

Foire du Trone houkuttelee lähes 5 miljoonaa kävijää, ja se järjestetään joka vuosi huhti-toukokuussa Bois de Vicennesissä, 12. arrondissementissa. Se on tivoliajeluista, täytetyistä eläimistä, sipseistä ja oluesta tunnettu messutapahtuma.

Sisäänpääsy on täysin ilmainen, ja hinnat ovat varsin kohtuulliset. Metrolla pääset pois Porte Doréen pysäkillä (kannattaa osata käyttää metroa Pariisissa).

Käy Pariisin valtavassa Foire du Trone -tapahtumassa ja ole osa perinnettä, joka juontaa juurensa vuoteen 857, jolloin 15-vuotias kuningas Lothair perusti ensimmäiset huvimessut. Ensimmäinen tivoli oli eräänlainen juhlava markkinapaikka, joka oli täynnä akrobaatteja ja uhkapelejä, jotka viihdyttivät väkijoukkoja.

11. Vieraile kohteessa La Promenade Plantée

Promenade Plantéen sisäänkäynti| ©jean-louis Zimmermann
Promenade Plantéen sisäänkäynti| ©jean-louis Zimmermann

Kevät on täydellinen aika vierailla Promenade plantée -puistossa (tunnetaan myös nimellä Coulée verte René-Dumont). Rautatien rata oli huonokuntoinen, kunnes se muutettiin vuonna 1993 kävelyreitiksi, jossa on runsaasti kukkia.

Voit myös nähdä upeat näkymät kaupunkiin, kun kävelet tätä 4,5 km:n pit uista korotettua kävelytietä pitkin , jossa on paljon vihreää tilaa. Erittäin suositeltavaa huhtikuussa!

Miksi sinun pitäisi käydä Pariisissa huhtikuussa

Näkymä Sacré Coeurin basilikalta| ©Carlos Pinto
Näkymä Sacré Coeurin basilikalta| ©Carlos Pinto

Voisimme mainita monia syitä, miksi sinun pitäisi vierailla Pariisissa huhtikuussa:

 • Ensimmäinen syy on epäilemättä lämpimien lämpötilojen alkaminen.
 • Toinen syy vierailla rakkauden kaupungissa tähän aikaan vuodesta on nähdä kasvien kukkivan, kun puut ovat luonnollisesti koristeltu kukilla ja hedelmillä.
 • Huhtikuu on yhdessä lokakuun kanssa Pariisin parhaat kuukaudet vierailla Pariisissa, koska näinä kuukausina on hyvä tasapaino lämpimän sään ja vähäisemmän väkijoukon välillä.

Sitä paitsi täällä ei tule tylsää. Voin vakuuttaa, että huhtikuussa Pariisissa on paljon tekemistä niin ulkona kuin sisätiloissakin.

.

Pariisin sää huhtikuussa

Sateinen päivä| ©Eduardo Espinoza Raggi
Sateinen päivä| ©Eduardo Espinoza Raggi

Huhtikuun keskiarvot ovat Pariisissa hieman korkeammat kuin maaliskuussa. Paitsi että sataa hieman vähemmän, on myös lämpimämpää kuin edellisessä kuussa. Myös aurinko paistaa useammin. Pariisissa sataa huhtikuussa keskimäärin 25 mm, mikä on vain hieman enemmän kuin maaliskuussa.

Toisaalta huhtikuussa aurinkoa paistaa monta tuntia päivässä, tarkemmin sanottuna noin 5 tuntia. Tällä Euroopan alueella oleskelu on todellinen nautinto.

Lämpötila Pariisissa huhtikuussa voi nousta huomattavasti päivän aikana, mikä mahdollistaa miellyttävät kävelyretket Seine-joen varrella tai kaupungin puistoissa.

 • Vähimmäislämpötila: 7 °C
 • Enimmäislämpötila: 16 °C
 • Keskimääräinen päivälämpötila: 11 °C

Mitä pukeutua Pariisissa huhtikuussa

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Jos aiot matkustaa Pariisiin huhtikuussa, kannattaa tietää, että kaupungissa on kuukauden aikana vähän kaikkea: sadetta, aurinkoa ja tuulta. Mukavien päiväkenkien pitäisi ehdottomasti olla Pariisiin mukaan otettavien vaatteiden listalla. Iltaa varten kannattaa pakata mukaan synteettiset nahkasaappaat- ne ovat varmasti kätevät, kun lämpötila laskee tähän aikaan päivästä.

Ellei ole vuodenaikaan nähden epätavallisen kylmä, et tarvitse pipoa tai hanskoja, mutta kevyt huivi on kuitenkin aina kätevä Pariisissa. Viimeisenä vinkkinä vielä, että pakkaa mukaan hyvä varkaudenestolaukku riippumatta siitä, minne menet, varsinkin jos olet menossa vähintään seitsemäksi päiväksi tai joudut liikkumaan paljon. Pariisi on täynnä taskuvarkaita.

.

Pariisin turistiliikenne huhtikuussa

Kävely Pariisissa| ©Earth
Kävely Pariisissa| ©Earth

Pariisi on Euroopan suosituin kaupunki. Huipputuristiaikoina heinäkuusta syyskuuhun Pariisissa vaeltelee tuhansia turisteja.

Huhtikuussa väkijoukkoja on paljon vähemmän. Missä tahansa nähtävyydessä ei ole kilometrien pituisia jonoja tai ihmisjoukkoja, jotka estävät näkymän.