Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Raikas ilma, kukkivat puut ja vähemmän väkijoukkoja - huhtikuussa Pariisiin matkustaminen tuo varmasti monia etuja.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Ilmakuva Pariisista yöllä | ©Bharat Patil

Huhtikuun tärkeimpiin tapahtumiin kuuluvat suuret taide- ja käsityönäyttelyt, valtavat "tivolit", jotka juontavat juurensa varhaiselta keskiajalta, ja kevään saapuminen Pariisiin, kun kaikki kaupungin puut kukkivat ja jalkakäytäväpöydät täyttyvät baarien ja kahviloiden edessä. Huhtikuun kalenteriin kuuluu monia upeita konsertteja: konsertteja historiallisissa kirkoissa, konsertteja Sainte-Chapellessa ja tunnettuja artisteja, jotka konsertoivat ikonisissa tapahtumapaikoissa, kuten Bataclanissa, Trianonissa ja AccorHotels Arenalla.

Itse asiassa huhtikuu on kenties yksi parhaista kuukausista matkustaa Ranskan pääkaupunkiin, mutta siihen palataan vielä. Muista, että kevät on Pariisissa taianomaista aikaa, kun kaupunki on täynnä kauniita, värikkäitä katuja.

1. Pariisin maraton

Pariisin maraton| ©Caravanum
Pariisin maraton| ©Caravanum

Pariisin maraton alkaa sunnuntaina huhtikuun alussa Riemukaarelta, kun 65 000 juoksijaa kaikkialta maailmasta lähtee juoksemaan Champs Elysées -katua pitkin, ja noin neljännesmiljoona katsojaa seuraa 42,2 kilometrin (26,2 mailin) reittiä.

Juoksitpa tai katselit maratonin reittiä, radalta avautuvat upeat ja keskittyneet näkymät ikonisiin maamerkkeihin, kuten Eiffel-torniin, Notre Dameen ja Louvreen, puhumattakaan mielenkiintoisista juoksuosuuksista Pariisin kahden valtavan metsäisen puiston läpi.

Suhteellisen tasaisen radan ansiosta voittaja ylittää maalilinjan yleensä hieman yli kahdessa tunnissa, vaikka monia juoksijoita voi nähdä radan varrella ainakin iltapäivään asti.

Kilpailua edeltäviin tapahtumiin kuuluu kolmipäiväinen Paris Marathon Expo Porte de Versailles'ssa, jossa voit myös noutaa kilpailulappusi, sekä 5 kilometrin aamiaisjuoksu.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. Foire du Trone- valtaistuinmessut

Foire du Trone -tapahtumassa| ©Thomas Collins
Foire du Trone -tapahtumassa| ©Thomas Collins

Nämä messut houkuttelevat lähes 5 miljoonaa kävijää, ja ne järjestetään joka vuosi huhti- ja toukokuussa Bois de Vicennes'n puistossa 12. kaupunginosassa. Messut ovat kuuluisat tivoliajeluista, täytetyistä eläimistä, sipseistä ja oluesta.

Sisäänpääsy on täysin ilmainen, ja hinnat ovat varsin kohtuulliset. Metrolla voit jäädä pois pysäkillä: Porte Dorée (on hyvä tietää, miten metroa käytetään Pariisissa).

Vieraile Pariisissa valtavassa Foire du Trone -tapahtumassa ja osallistu perinteeseen, joka juontaa juurensa vuoteen 857, jolloin 15-vuotias kuningas Lothair perusti ensimmäiset huvimessut. Hauska tosiasia on, että ensimmäiset messut olivat eräänlainen juhlava markkinapaikka, joka oli täynnä akrobaatteja ja uhkapelejä, jotka viihdyttivät väkijoukkoja.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

3. Pariisin taidemessut

Pariisin taidemessut| ©FRANCOIS GUILLOT
Pariisin taidemessut| ©FRANCOIS GUILLOT

Jos moderni taide tai nykytaide on intohimosi, uskomattoman vuosittaisen Art Paris -näyttelyn pitäisi olla huhtikuun pakollisten vierailukohteiden listasi kärjessä. Suuntaa Grand Palais' n messukeskukseen ja uppoa yli 70 maasta tulevien yli 1000 taiteilijan töihin, jotka ovat esillä valtavan lasikupolin alla.Näet useiden nimekkäiden pariisilaistaiteilijoiden sekä vakiintuneiden ja nousevien taiteilijoidenerikoisnäyttelyitä, jotka ovat kotoisin pääasiassa Bogotasta, Buenos Airesista, Limasta ja Meksikosta. Grand Palais'n edustalla on myös yksityisnäyttelyitä ja digitaalisia projektioita. Messut järjestetään huhtikuun alussa, ja liput maksavat 25 euroa.

4. Mene etsimään kirsikankukkia

Notre Dam kirsikkapuiden keskellä| ©lagord5
Notre Dam kirsikkapuiden keskellä| ©lagord5

Vaikka kaupungin magnoliat (puulajit) alkavat jo hiipua, on kiistatonta, että jotkin pörröisimmistä kirsikankukista ovat täydessä kukassa huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Pariisin parhaita paikkoja nauttia kirsikankukista ovat Notre Damen katedraalia ympäröivät puut. Huomaat, että juuri katedraalin eteläpuolella on tuhansia vaaleanpunaisia kukkia, jotka ovat huipussaan huhtikuussa. Voit myös ylittää Seinen ja käydä Quai de Montebellolla, jossa kirsikkapuiden tiheys on vieläkin suurempi, joten ei ole harvinaista, että näet peiton kukkia, jotka voit poimia ja laittaa maljakkoon pariisilaisen perinteen mukaisesti, tuoksut ovat ihania!

Varaa opastettu kierros Pariisissa

5. Tee päiväretki Château de Sceaux'n linnaan

Vierailu Château de Sceaux'ssa| ©Jean-Pierre Dalbéra
Vierailu Château de Sceaux'ssa| ©Jean-Pierre Dalbéra

Paras aika tehdä päiväretki satumaisen Château de Sceaux' n alueelle on huhtikuussa, sillä ranskalaisen Châteaun alueella on huhtikuun puolivälissä täydessä kukassa oleva kirsikkapuutarha. Vaikka se ei ole enää se piilotettu helmi, joka se oli vielä muutama vuosi sitten, varmista, että menet sinne mahdollisimman aikaisin, jotta voit nauttia näkymistä ilman väkijoukkoja!

6. Kansainväliset harvinaisten kirjojen ja nimikirjoitusten messut

Henkilö lukeminen| ©cottonbro
Henkilö lukeminen| ©cottonbro

Tämä vuosittainen tapahtuma on bibliofiilien unelma, sillä näytteilleasettajia on yli sataviisikymmentä. Messut järjestetään Champ de Marsilla sijaitsevassa väliaikaisessa Grand Palais'ssa ulkoilmassa.

Kirjallisesta ilmapiiristä nauttiminen kevään täydessä kukoistuksessa ilman, että seinät toimivat suojana, on melkoinen kokemus. Vaikka päivämäärät voivat vaihdella sään mukaan, löydät kaikki tarvittavat tiedot Champ de Marsin virallisilta verkkosivuilta.

7. Vieraile vuosittaisilla Pariisin kirjamessuilla

Kirjanäyttely| ©Benh LIEU SONG
Kirjanäyttely| ©Benh LIEU SONG

Kirjoista puheen ollen, Ranskan pääkaupungissa järjestetään myös toinen vuosittainen kirjamessutapahtuma, jonka sanotaan olevan yksi maailman suosituimmista kirjallisuuteen liittyvistä festivaaleista- huhtikuun lopussa kaikenlaiset kirjat ja bibliofiilit saapuvat kaupunkiin juhlimaan kirjoitettua sanaa! Lisätietoja messuista saat Livre Paris -verkkosivustolta. Samalta verkkosivustolta löydät myös tietoa osallistuvista kirjailijoista ja kaikista minitapahtumista, jotka liittyvät näihin kolmen päivän kansainvälisiin messuihin.

8. PAD Pariisin taide- ja designmessut

Taide- ja muotoilumessut PAD Paris| ©MAR SANTAMARÍA
Taide- ja muotoilumessut PAD Paris| ©MAR SANTAMARÍA

Pariisin taide- ja muotoilutapahtuma on järjestetty Tuileries'n puutarhassa jo yli 18 vuoden ajan. Se järjestetään huhtikuun alussa, ja se kestää yleensä vain 4-5 päivää, joten varmista, ettet jätä sitä väliin, varsinkin jos taide on veressäsi.

Osallistujat vaihtelevat ammattimaisista suunnittelijoista ja keräilijöistä niihin, jotka vain nauttivat mielenkiintoisten kappaleiden löytämisestä tai inspiraation saamisesta kotiinsa - sitä ei kannata jättää väliin!

9. Vierailu Versailles'n puutarhoissa

Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Vaikka Versailles on harvoin tyhjä, kannattaa ehdottomasti saapua paikalle aukioloaikoina ja tutustua Versaillesin kuninkaallista palatsia ympäröiviin kauniisiin puutarhoihin. Jos olet menossa Pariisiin päiväksi huhtikuussa tai jos matkustat Pariisissa vain kahdeksi päiväksi, sinun kannattaa pysähtyä tässä ikonisessa paikassa haukkaamaan raitista ilmaa ja nauttimaan paikan mahtavuudesta. Se raikas ilma, joka täyttää keuhkosi, kun kävelet Grand Trianonin läpi, on aivan erityistä. Jos sää on kaunis, olisi hyvä retki nähdä puutarhat ja kaikki kukat, jotka he ovat laittaneet kevääksi, sillä niiden pitäisi olla kukintansa huipulla.

Varaa retki Versaillesiin

10. Vieraile Promenade Plantée -puistossa

Sisäänkäynti Promenade Plantéelle| ©jean-louis Zimmermann
Sisäänkäynti Promenade Plantéelle| ©jean-louis Zimmermann

Kevät on täydellinen aika vierailla Promenade plantée -kävelykadulla (tunnetaan myös nimellä Coulée verte René-Dumont). Rautatien rata, joka oli huonokuntoinen, kunnes se muutettiin vuonna 1993 kävelytieksi, jossa on runsaasti kukkia.

Voit myös nauttia upeista näkymistä kaupunkiin kävellessäsi tätä 4,5 kilometrin pituista korotettua kävelytietä pitkin , jossa on paljon viheralueita - erittäin suositeltavaa huhtikuussa!

Miksi Pariisissa kannattaa vierailla huhtikuussa

Näkymä Sacré Coeurin basilikasta| ©Carlos Pinto
Näkymä Sacré Coeurin basilikasta| ©Carlos Pinto

Voisimme mainita monia syitä, miksi sinun pitäisi vierailla Pariisissa huhtikuussa; ensimmäinen syy on kuitenkin epäilemättä lämpimien lämpötilojen alkaminen. Toinen syy vierailla rakkauden kaupungissa tähän aikaan on nähdä kasvien kukkivan, kun puut ovat luonnollisesti koristeltu kukilla ja hedelmillä. Huhtikuu sekä lokakuu Pariisissa ovat parhaita kuukausia vierailla Pariisissa, koska näinä kuukausina on hyvä tasapaino lämpimän sään ja vähäisemmän väkijoukon välillä. Kuumuutta ei kuitenkaan ole vielä. Lämpötila on edelleen suhteellisen alhainen, mutta siinä on selvästi havaittavissa eroa verrattuna maaliskuuhun Pariisissa taimuihin edellisiin kuukausiin. Sadepäiviä on hieman enemmän kuin edellisessä kuussa, mutta ei yhtä usein kuin toukokuussa Pariisissa. Toukokuussa Pariisissa vierailevat matkailijat näkevät vuoden eniten sadetta. Sitä paitsi täällä ei tule tylsää. Voin vakuuttaa, että Pariisissa on huhtikuussa paljon tekemistä sekä ulkona että sisätiloissa.

Sää Pariisissa huhtikuussa

Sateinen päivä| ©Eduardo Espinoza Raggi
Sateinen päivä| ©Eduardo Espinoza Raggi

Huhtikuun keskiarvot ovat Pariisissa hieman korkeammat kuin maaliskuun. Sen lisäksi, että sataa hieman vähemmän, on myös lämpimämpää kuin edellisessä kuussa. Myös aurinko paistaa useammin. Huhtikuussa Pariisissa sataa keskimäärin 25 millimetriä, mikä on vain hieman enemmän kuin maaliskuussa. Toisaalta huhtikuussa aurinko paistaa useita tunteja päivässä, tarkemmin sanottuna noin 5 tuntia. Lämpötila Pariisissa huhtikuussa voi nousta huomattavasti päivän aikana, mikä mahdollistaa miellyttävät kävelyretket Seinen varrella tai kaupungin puistoissa.

  • Minimilämpötila: 7°C
  • Maksimilämpötila: 16°C
  • Keskimääräinen päivälämpötila:11°C

Mitä pukeutua Pariisissa huhtikuussa

Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich

Jos aiot matkustaa Pariisiin huhtikuussa, kannattaa tietää, että kaupungissa on kuukauden aikana vähän kaikkea: sadetta, aurinkoa ja tuulta. Mukavien päiväkenkien pitäisi ehdottomasti olla Pariisiin mukaan otettavien kenkien listalla. Pakkaa iltaa varten mukaan pari keinonahkasaappaita- ne ovat varmasti kätevät, kun lämpötila laskee tähän aikaan päivästä.

Ellei ole vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen kylmä, et tarvitse pipoa tai hanskoja, mutta kevyt huivi on kuitenkin aina kätevä Pariisissa. Ja viimeisenä vinkkinä: pakkaa mukaan hyvä varkaudenestolaukku riippumatta siitä, minne menet, varsinkin jos olet menossa vähintään 7 päiväksi tai joudut liikkumaan paljon. Pariisi on täynnä taskuvarkaita.

Pariisi huhtikuussa

Kävely Pariisissa| ©Earth
Kävely Pariisissa| ©Earth

Pariisi on Euroopan suosituin kaupunki. Pariisin matkailun huippusesongin aikana heinäkuusta syyskuuhun Pari isissa vaeltelee tuhansia turisteja. Huhtikuussa väkijoukkoja on paljon vähemmän. Missä tahansa nähtävyydessä ei ole kilometrien pituisia jonoja tai ihmisjoukkoja, jotka tukkivat näkymäsi.