Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vinkkejä Eiffel-tornin vierailuun (milloin kannattaa käydä, vierailun kesto jne.).

Eiffel-torniin kiipeäminen ja Pariisin näkeminen yhdestä maailman kuuluisimmista monumenteista on ainutlaatuinen kokemus. Seuraa näitä vinkkejä!

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Vinkkejä Eiffel-tornin vierailuun (milloin kannattaa käydä, vierailun kesto jne.).

Postikortti Eiffel-tornista auringonlaskun aikaan | ©Eugene Dorosh

Eiffel-torniin kiipeäminen on unelmien täyttymys. Sinun on kuitenkin otettava huomioon hinnat ja kohtaamasi väkijoukot. Siksi sinun pitäisi olla henkisesti valmistautunut nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta täysillä ja liittyä niihin 250 miljoonaan ihmiseen, jotka ovat tehneet Eiffel-tornista yhden maailman suosituimmista monumenteista.

Kun tiedät, miten hissit toimivat, miten sinne pääsee, Eiffel-tornin lippujen hinnat ja otat huomioon joitakin vinkkejä, jotka annan sinulle tässä artikkelissa, voit nauttia Rautarouvan uskomattomista näkymistä täysillä.

1. Varaa liput etukäteen

Näkymä Pilar de la Torre -tornille| ©Ivo Jansch
Näkymä Pilar de la Torre -tornille| ©Ivo Jansch

Ne, jotka vain ilmestyvät paikalle ilman etukäteen varattuja lippuja, menettävät todennäköisesti paljon aikaa sisäänkäynnillä. Kesällä yhdestä kahteen tuntia on hyvin tavallista (viikonloppuisin ja juhlapyhinä voi olla vielä pahempaa). Se on sääli, varsinkin kun ennakkoon varattuna on erittäin helppoa ja nopeaa varata lippu Eiffel-torniin verkossa ja ostaa lippu Eiffel-torniin viralliselta Hellotickets-sivustolta.

Lisäksi on olemassa erilaisia lipputyyppejä: kertalippu, hissillä pääsy, pääsy huipulle niille, jotka haluavat nähdä tornin kaikista näkökulmista, ilman jonoja ja risteily Seinen risteilyllä niille, jotka etsivät yhdistettyä elämystä, yöliput niille, jotka haluavat nähdä Eiffel-tornin lippujen valossa, tai voit jopa valita opastetun kierroksen. Tässä on luettelo, minkä valitset?

Varaa lippusi Eiffel-torniin

2. Jos liput myydään loppuun, älä joudu epätoivoon!

Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe
Odottamassa ylöspääsyä| ©gckwolfe

Ja jos olet jo myöhässä, voit ottaa viime hetken riskin varaamalla pöydän jostakin Eiffel-tornin tyylikkäästä ravintolasta, jolloin voit nauttia näkymistä ja hyvästä ateriasta. Näin pääset nauttimaan enemmän kuin upeista näkymistä ja hyvästä ateriasta.

Muista kuitenkin, että Eiffel-tornin ravintolat ovat hieman kalliimpia. Jos tämä vaihtoehto ei siis ole suunnitelmissasi, tässä on muutamia ehdotuksia Eiffel-tornin lähellä sijaitsevista ravintoloista.

Lounas Eiffel-tornin Madame Brasserie -ravintolassa

Kun varaat lounaan Eiffel-tornin Madame Brasserie at the Eiffel Tower -ravintolasta, pääset nauttimaan gastronomisesta kokemuksesta yhdessä maailman tärkeimmistä monumenteista. Sinulla on etuoikeutettu pääsy ja pääset hissillä ylös ravintolaan, jossa tarjoillaan klassista ranskalaista ruokaa.

Illallinen Madame Brasserie at the Eiffel Tower -ravintolassa

Ja jos haluat mieluummin illastaa Madame Brasserie -ravintolassa, sekin on mahdollista. Tosin korkeampaan hintaan. On kuitenkin unelmiesitys nauttia ranskalaisesta gastronomiasta Eiffel-tornista käsin.

Varaa lounas Eiffel-tornista

3. Paras aika kiivetä torniin

Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall
Näkymä Eiffel-tornista yöllä| ©Gary Campbell-Hall

Suosittelen saapumista auringonlaskun aikaan, jotta näet upeat näkymät, ja jää sitten Pariisin pimeän tullen katsomaan valoja.

Tornin huipulla vilkkuvat viiden minuutin välein tuhannet kirkkaat valot, jotka leimahtavat tornin yli valonpurkauksina (itse asiassa paras näkymä on Seine-joen risteilyltä tai Champs Elysées -kadulta).

Niin vaikuttavaa kuin torniin kiipeäminen päivällä onkin, nautit siitä varmasti enemmän hämärässä, kun pimeys peittää kaupungin kokonaan ja torni hehkuu upeassa valoshow'ssaan. Lisäksi näet kaikki kaupungin valot.

Varaa lippusi Eiffel-tornin ja Seinen risteilylle

4. Pidä tavarasi turvallisesti säilössä

Eiffel-tornin näköalatasanteen kaukoputki| ©JOHN TOWNER
Eiffel-tornin näköalatasanteen kaukoputki| ©JOHN TOWNER

Katuvarkaat ryöstelevät tornin alla hämmästeleviä vierailijoita ja turisteja täpötäysissä hisseissä. Taskuvarkaille nämä ovat parhaita tilaisuuksia varastaa.

Käytä varkaudenestovyötä tai muuta keinoa pitää käteisvarat ja luottokortit hyvin piilossa vaatteiden alla, ja ennen kaikkea ole varovainen matkapuhelimesi säilyttämisessä, sillä ilman sitä olet neula heinäsuovassa.

5. Käy Eiffel-tornin jokaisessa kerroksessa

Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01.| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin kerroksesta 01.| ©Guilhem Vellut

Tornissa on kolme kerrosta, joissa on näköalatasot (57, 115 ja 276 metriä), jotka on yhdistetty toisiinsa hisseillä ja portailla. Huipulle (le sommet) ei kuitenkaan ole suoraa hissiä.

Päästäksesi huipulle sinun on ensin valittava, käytätkö hissiä vai kiipeätkö 775 askelmaa toiseen kerrokseen. Kun olet toisella tasolla, älä tuhlaa aikaa, vaan jonota heti seuraavaan hissiin, joka vie sinut huipulle (etsi nopein jono, sillä hissejä ja syöttöjonoja on useita).

Se, että voit nauttia jokaisesta kerroksesta erikseen, tekee tästä upeasta tornista niin mielekkään, sillä kerroksesta toiseen ulottuvien huomattavien korkeuserojen ansiosta näkymät tuntuvat muuttuvan dramaattisesti.

Varaa lippusi Eiffel-tornin huipulle

6. Pidä silmällä salaista asuntoa!

Näkymä Eiffel-tornin salaisen asunnon uloskäynnistä| ©Col2
Näkymä Eiffel-tornin salaisen asunnon uloskäynnistä| ©Col2

Harva tietää, että Gustave Eiffel rakensi tornin ylimpään kerrokseen pienen piilohuoneiston. Se sijaitsee aivan observatorion tasanteen yläpuolella, ja sen pinta-ala on 90 neliömetriä.

Eiffel käytti ylellistä tilaa syvälliseen meditaatioon ja kutsui sinne erityisesti muutamia ihmisiä (muun muassa keksijä Thomas Edisonin), ja hän vastusti kaikkia tarjouksia vuokrata se.

Mikä parasta, voit kurkistaa sisälle tilaan, joka on edelleen kalustettu! Lisätietoja tästä asunnosta saat seuraavasta linkistä.

Varaa liput Eiffel-torniin

7. Perimmäinen kokemus odottaa sinua tornin puolivälissä!

Näkymä Eiffel-tornin 02. kerroksesta| ©Guilhem Vellut
Näkymä Eiffel-tornin 02. kerroksesta| ©Guilhem Vellut

Niin paljon kuin haluatkin päästä korkeimmalle, suosittelen nauttimaan ennen kaikkea ensimmäisestä ja ensimmäisestä kerroksesta; jos aikataulusi on tiukka, suosittelen todellakin, että keskeytät halusi kiivetä huipulle ja nautit näistä kahdesta ihanasta kerroksesta.

Aluksi parhaat näkymät Eiffel-tornista avautuvat ensimmäisestä kerroksesta: tarpeeksi korkealta, jotta näet koko Pariisin, mutta tarpeeksi matalalta, jotta voit erottaa maamerkit. Muista, että 276 metrin korkeudessa on vaikea erottaa monumenttien ja maamerkkien yksityiskohtia, saati sitten, jos sataa tai on sumuista.

Ensimmäistä kerrosta ei myöskään kannata jättää väliin, sillä sieltä käsin voit tutustua kiinnostaviin kauppoihin ja näyttelyihin, minkä jälkeen voit myös päästä lähelle lasialuetta ja tuntea, miltä tuntuu olla 18 kerrosta maanpinnan yläpuolella.

Varaa opastettu kierros Eiffel-torniin

8. Säästä aikaa menemällä portaita alas

Eiffel-tornin portaat| ©Guilhem Vellut
Eiffel-tornin portaat| ©Guilhem Vellut

Torni on tunnettu hissijonoistaan, sekä ylös että alas. Jossain määrin on järkevää kestää pitkät jonot hissillä ylöspäin, mutta alaspäin mentäessä se ei mielestäni ole sen arvoista.

On totta, että hissillä pääsee huipulta toiselle tasolle, mutta sieltä voi käyttää portaita. Kummankin tason välillä kävelee vain viisi minuuttia, mikä on paljon nopeampaa kuin hissijono ja paljon mieleenpainuvampi tapa päästä takaisin maan pinnalle. Kun olet palannut maan pinnalle, arvostat tornin insinööritaitoa vielä enemmän, sillä olet laskeutunut alas askel askeleelta.

Ja jos haluat nähdä tornin muistoksi, suosittelen kävelemään Seine-jokea pitkin Place du Trocadéro -aukiolle ja katsomaan takaisin, josta avautuvat upeat näkymät Pariisin symboliin.

Varaa liput Eiffel-torniin

9. Mene kahdesti, jotta näet sen sekä päivällä että yöllä

Näkymä tornista| ©Chris Yunker
Näkymä tornista| ©Chris Yunker

Rautarouvan näkymästä nauttimisessa on etunsa sekä päivällä että yöllä. Päivällä voit paremmin arvostaa rakennusten, aukioiden ja muistomerkkien yksityiskohtia. Sitä paitsi vihreän (puistot), sinisen (Seine-joki) ja suurten rakennusten välistä kontrastia voi parhaiten arvostaa aamulla.

Torniin ei tarvitse kiivetä kahta kertaa, mutta haluat ehdottomasti nähdä sen kello 22.00, kun valot ovat kirkkaat ja Pariisi tuntuu kävelevän unissakävelyä. Jos sinulla ei kuitenkaan ole mahdollisuutta käydä kahdesti, hyvä aika kiivetä torniin on hieman ennen iltahämärää, jolloin voit kokea auringonlaskun ja myös pian sen jälkeen auringonlaskun. Toinen ihanteellinen vaihtoehto on nousta ylös, jos olet Pariisissa kesällä.

Varaa yölippu Eiffel-torniin

10. Paras tapa päästä tornille

Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai
Valaistu Eiffel-torni| ©Denys Nevozhai

Eiffel-tornia lähin Pariisin metroasema on Champ de Mars / Tour Eiffel RER C -linjalla. Muita metroasemia Eiffel-tornin lähellä ovat École Militaire linjalla 8 ja Bir-Hakeim linjalla 6.

Jos haluat miellyttävän kyydin Eiffel-tornille, sinun on kuljettava Seine-joen vastakkaiselle puolelle, jonne pääset Trocaderon asemalta linjalla 9 ja metrolinjalla 6. Joka tapauksessa, jos sinulla on epäilyksiä, tutustu tähän postaukseen siitä, miten Eiffel-tornille pääsee. Lisäksi suosittelen tutustumaan myös artikkeliin Eiffel-tornin lippujen hinnat, joka auttaa sinua matkakustannusten järjestämisessä.

.

Varaa liput Eiffel-torniin