Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

12 parasta tekemistä jouluna Pariisissa

Markkinat, katuvalaistus, erityistoimintaa ja monia muita nähtävyyksiä. Tähän aikaan vuodesta Pariisi loistaa kirkkaampana kuin koskaan, ja jo pelkkä kävely pitkin sen katuja antaa joulullesi toivomasi erityissävyn.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

7 minuuttia luettu

12 parasta tekemistä jouluna Pariisissa

Näkymä Riemukaarelle joulun aikaan | ©Pierre Blaché

Jos Pariisissa on normaalisti paljon tekemistä ja nähtävää, joulun aikaan sen viehätysvoima on moninkertainen. Ranskan pääkaupunki pukeutuu juhlakauteen tyylikkäästi valaistuna ja tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monenlaista viihdettä sekä aikuisille että lapsille.

Tähän aikaan vuodesta joulun henki on Pariisin kaduilla niin läsnä, että on vaikea valita, missä käydä ensin. Siksi olen koonnut tähän lyhyeen luetteloon ideoita ja keskeisiä kohteita, jotta voit järjestää vierailusi ja valita, mistä pidät eniten.

1. Vieraile Pariisin Disneylandissa

Valaistus- ja pyrotekninen show linnan yllä.| ©Zino Scheers
Valaistus- ja pyrotekninen show linnan yllä.| ©Zino Scheers

Joulu saattaa olla paras aika vierailla läheisessä Disneyland Parisissa ja päättää matkasi Ranskan pääkaupunkiin. Iästäsi riippumatta puisto tarjoaa illuusiota, taikaa ja ainutlaatuisen kokemuksen kaikille kävijöilleen tänä vuodenaikana.

Sen lisäksi, että jaat kadut kaikkien Disney-hahmojen kanssa ja ratsastat Disneyland Paris -nähtävyyksillä, koko puisto näyttää jouluna parhaat kasvonsa seppeleiden, joulupallojen ja valojen kanssa.

Valtava joulukuusi erottuu tähän aikaan vuodesta, ja se on koristeltu upeilla valoilla, jotka peittävät sen väreillä ja kirkkaudella. Älä jätä väliin erityisiä paraateja, jotka kulkevat pääkatua pitkin useita kertoja päivässä ja esittävät erilaisia jouluisia allegorioita. Joulusesonki Pariisin Disneylandissa alkaa yleensä marraskuussa ja kestää aina joulupäivän jälkeiseen aikaan.

.

Osta liput Pariisin Disneylandiin

2. Lähde lyhyelle jouluristeilylle Seine-joella.

Seinen risteily| ©josefrancisco salgado
Seinen risteily| ©josefrancisco salgado

On ehkä vain yksi romanttisempi aktiviteetti kuin risteily Seinen joella, ja se on jouluna tai, mikä vielä parempaa, uudenvuodenaattona.

Vaikka risteilylle voi lähteä ympäri vuoden (päiväristeilyt, yöristeilyt, illallisristeilyt, mukaan lukien ....), jotkut yhtiöt järjestävät pienen juhlan laivoillaan vuodenvaihteen iltana.

Tähän juhlaan kuuluu uudenvuodenaaton illallinen, tanssiaiset ja sen jälkeen tanssit, jotka kestävät pitkälle yöhön. Kaiken tämän ohessa avautuvat upeat näkymät Louvrelle, Eiffel-tornille ja Notre Damen katedraalille, jotka kaikki on koristeltu erityisellä jouluvalaistuksella.

Varaa risteily Seinen risteilylle

3. Ihaile joulunäytöstä Moulin Rougen joulunäytöksessä.

Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz

Pariisin joulua ei koeta vain kaduilla, vaan kaikenlaiset laitokset tarjoavat erityisiä aktiviteetteja. Tunnetuin niistä on ehkä se, jonka järjestää koko kaupungin kuuluisin kabaree: Moulin Rouge.

Näinä päivinä Moulin Rougen liput tarjoavat mahdollisuuden osallistua erityiseen esitykseen, joka heijastaa sen olemusta parhaimmillaan. Lisäksi hintaan sisältyy illallinen, jolla ei ole mitään kadehdittavaa kaupungin parhaista ravintoloista.

Jos haluat viettää jouluillan tässä legendaarisessa paikassa, sinun on oltava ennakoiva, sillä liput myydään yleensä nopeasti loppuun. Jos et pääse paikalle, voit aina yrittää mennä katsomaan jotain muuta suosittua esitystä, joka järjestetään kyseisinä päivinä. Kyseessä on Lido Paris Merveilles -tapahtuma, ja sinulla on mahdollisuus ostaa tavallinen lippu tai erikoislippu, joka sisältää illallisen.

Osta liput Moulin Rouge -näytökseen, jossa on illallinen

4. Tee retki Versaillesiin

Versailles|©Javier Castillo Alcaide
Versailles|©Javier Castillo Alcaide

Joulun pakollinen aktiviteetti on matka Versaillesiin opastetulla kierroksella. Kätevin vaihtoehto on etsiä sellainen, johon sisältyy bussimatka, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille.

Mukana on myös ammattitaitoinen opas, joka kertoo sinulle kaikki tarinat tästä Unescon maailmanperintökohteesta, joka toimi kuninkaallisten asuinpaikkana vuosina 1682-1789, jolloin Ranskan vallankumous tapahtui.

Kierroksella käydään läpi vertauskuvallisia huoneita, kuten peilisali, jossa allekirjoitettiin Versaillesin sopimus vuonna 1919, joka merkitsi ensimmäisen maailmansodan päättymistä. Kävelet myös 800 hehtaarin puutarhoissa, joissa on lukemattomia kasveja, kukkia, suihkulähteitä ja lampia.

Varaa retki Versaillesiin opastetulla kierroksella

5. Matka Loiren linnoihin

Loiren linna|©jorge_alarcon
Loiren linna|©jorge_alarcon

Joulu on loistava aika tehdä matka Loiren linnoihin. Suosittelen vierailua Chenonceaun, Chambordin ja Amboisen linnoissa.

Tämä 12,5 tunnin matka on erinomainen vaihtoehto, koska se sisältää kuljetukset Pariisista. Lisäksi mukana on asiantunteva opas, joka kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat näiden kolmen linnan historiasta ja arkkitehtuurista.

Pääset vierailemaan Leonardo da Vincin haudalla ja hänen asuinpaikassaan hänen viimeisinä elinvuosinaan. Ja upean päivän päätteeksi: alueen kolmen viinin maistelu.

Varaa matka Loiren Châteaux de Loiren linnoihin ja viininmaistajaiset

6. Anna kauppojen näyteikkunoiden koristelun yllättää itsesi

Vierailu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Mario Sánchez Prada
Vierailu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Mario Sánchez Prada

Pariisilaiset elävät joulua hyvin intensiivisesti, ja se näkyy siinä, miten paljon vaivaa he käyttävät koko kaupungin, sekä julkisten että yksityisten tilojen, koristeluun. Viime vuosina kauppojen ja ostoskeskusten koristelu on noussut yhdeksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä tähän vuodenaikaan. Kaduilla kulkeminen ja näyteikkunoihin katseleminen on kokemus, joka saa kaikki tuntemaan itsensä jälleen lapseksi, sillä valoja, värejä ja illuusiota on kaikkialla.

Yksi paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä, on Galeries Lafayette. Tässä tavaratalossa on paitsi upea joulukuusi myös yksi kaupungin upeimmista ikkunanäytöksistä. Tästä näyteikkunasta vastaavat henkilöt ovat luoneet koristeen, johon sisältyy liikettä ja musiikkia hypnoottisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Toisaalta joidenkin pariisilaisten putiikkien ikkunoissa on automaatteja ja fantastisia taideteoksia, jotka kertovat tarinoita ja satuja kaikille katsojille. Merkittävimpiä niistä ovat Printemps Haussmann, Le Bon Marché ja BHV. Jälkimmäisessä he voivat myös ottaa valokuvan joulupukin kanssa.

.

Varaa ostosmatka La Valléen myyntipisteeseen

7. Kävele jouluvalojen alla

Eiffel-torni jouluna| ©Nathalie
Eiffel-torni jouluna| ©Nathalie

Jos on yksi vuodenaika, jolloin valon kaupunki on lempinimensä veroinen, se on joulu. Kävely sen kaduilla valoja katsellen on ehdoton ohjelma, jos matkustat Ranskan pääkaupunkiin tähän aikaan vuodesta. Jokainen sen kaduista on täynnä monivärisiä lamppuja mitä erilaisimmissa muodoissa, ulokkeita ja valokaaria. Samoin kaikki sen historialliset rakennukset ja muistomerkit ovat täynnä näitä valoja ja näyttävät parhaat puolensa.

Vaikka unohtumattomia jouluvaloja on kaikkialla kaupungissa, on joitakin alueita, joita et voi jättää väliin: Champs Elysées, Place Vendôme, koko Montmartren kaupunginosa ja Bercy Village ovat vain joitakin niistä.

Koristeluista nauttiaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tehdä rauhallinen kävelyretki tai lähteä järjestetylle kiertoajelulle Pariisiin. Toinen tapa nähdä valaistus on matkustaa jollakin Pariisin nähtävyyksiä kiertävistä busseista.

Varaa paikka Pariisin kiertoajelubussista

8. Tutustu Pariisin joulumarkkinoihin, Marchés de Noëliin

Pariisi - joulumarkkinat|©Manal A
Pariisi - joulumarkkinat|©Manal A

Joulusesongin aikana Marchés de Nöel eli joulumarkkinat ovat yksi Pariisin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kun vierailet kaupungissa joulukuussa. Kävellessäsi niiden läpi tuoksuineen ja väreineen pääset taikamaailmaan.

Pariisin joulumarkkinoiden perinne on peräisin Elsassista. Nämä markkinat, joista kerron lisää Pariisin joulumarkkinoita käsittelevässä artikkelissa, koostuvat pienistä mökeistä, joissa tarjotaan tuotteita, kuten kreppejä, paahdettuja kastanjoita (marrons), vohveleita ja glögiä. Ne ovat myös loistavia paikkoja ostaa koristeita, lahjoja ja paljon muuta.

Joulumarkkinat alkavat avautua marraskuun puolivälissä. Suosituimpia ovat Champs Elysées'llä, Tuileries'n puutarhassa, Notre Damen luona tai Champs de Mars'lla sijaitsevat markkinat, mutta pienempiä markkinoita on myös muissa Pariisin kaupunginosissa. Jos voit, älä jätä väliin Montmartren kaupunginosassa sijaitsevaa, jossa on kojuja, joissa myydään käsitöitä ja tuotteita eri puolilta maata.

Varaa kierros Montmartren alueella

9. Nauti joulukonsertista

Maison de la Radio,| ©ferdee2
Maison de la Radio,| ©ferdee2

Musiikin ystävillä on valinnanvaraa, kun he vierailevat Pariisissa joulun aikaan. Kaupungissa järjestetään useissa paikoissa ja joissakin kirkoissa laadukkaita konsertteja.

Maison de la Radio, 1960-luvulla rakennettu rakennus, on tunnetuin niistä. Useina iltoina voit nauttia maan tärkeimpien orkestereiden, kuten filharmonisen orkesterin ja Orchestre National de Francen, esityksistä. Toisaalta toinen perinteisesti tähän aikaan vuodesta järjestettävä konsertti on Radio Classiquen tarjoama konsertti, joka järjestetään Théâtre des Champs Elysées'ssä.

Notre Damen katedraalissa joka vuosi järjestettävä konsertti oli yksi joulumusiikkiohjelman kohokohdista. Vaikka se on edelleen remontissa, ne ovat siirtyneet Madeleinen kirkkoon, joka on pääkaupungin tunnetuin uusklassinen temppeli, ja Saint Germain de Presin kirkkoon. Konsertin jälkeen suosittelen menemään Latinalaiskortteliin (tai varaamaan kierroksen sinne) maistamaan tarjolla olevia juustoja.

Varaa kierros Latinalaisessa korttelissa

10. Tunne itsesi kuin lapsi karusellissa

Karuselli Pariisissa| ©Marcelo Campi
Karuselli Pariisissa| ©Marcelo Campi

Jos matkustat lasten kanssa Pariisiin, on lähes mahdotonta, etteivät lapset haluaisi nauttia monista karuselleista, joita on pystytetty joihinkin pääkaupungin kaupunginosiin. Nämä karusellit ovat kaiken lisäksi täysin ilmaisia, ja niillä ajaminen on kokemus, jota pienimmät (ja monet aikuiset) eivät unohda koskaan.

Vaikka pääkaupungin kaduilla on melko monta karusellia, suosittelen, ettet jätä väliin Place du Trocadérolle asennettua karusellia, josta on upeat näkymät Eiffel-tornille. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja käydä joulumarkkinoilla, jotka on pystytetty itse torniin.

Myös Place de la Concorde on erittäin mielenkiintoinen paikka. Täältä et löydä karusellia tai karusellia, vaan suuren maailmanpyörän, josta näet osan kaupunkia. Jos on yö, voit nauttia Pariisin valaistuksesta kaikessa loistossaan.

11. Luistelu

Luistelurata Grand Palais'n luistelukentällä,| ©Eric Demarcq
Luistelurata Grand Palais'n luistelukentällä,| ©Eric Demarcq

Jos olet vähänkin luistelija tai jos vain haluat pitää hauskaa, yksi Pariisin suosituimmista joulunviettotavoista on luistelu. Jäähalleihin on yleensä vapaa pääsy, mutta muista, että sinun on maksettava luistinten ja varusteiden vuokraamisesta, jos et tuo niitä mukanasi. Joillakin jäähalleilla on myös erityinen alue lapsille. Viime aikoina on kuitenkin ilmestynyt luistelukenttiä, joiden käyttö on maksullista.

Näiden luistelukenttien hauskuus ei ole vain luistelemista enemmän tai vähemmän taitavasti, vaan joidenkin luistelukenttien sijainti on varmasti näyttävä. Näihin kuuluu muun muassa Grand Palais'n vaikuttavan lasikupolin alle asennettu luistinrata, joka on maailman suurin ei-kiinteä kaukalo. Jos voit ja nautit Pariisista yöllä, suosittelen menemään tälle jäähallille pimeän tultua, sillä se muuttuu eräänlaiseksi diskoksi, jossa on DJ ja stroboskooppipalloja ja jossa voit tanssia luistimilla.

Myös Galeries Lafayette -tavaratalon terassilla on oma jäähalli, josta on hienot näkymät oopperalle ja Eiffel-tornille. Lopuksi voin vain suositella itse Eiffel-tornin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaa jäähallia. Elämys luistella sillä ja nauttia samalla Eiffel-tornin näköaloista on ainutkertainen.

Joaquínin matkavinkki:

Varaudu siihen, että pääkaduilla on paljon ihmisiä, jotka tekevät jouluostoksiaan tai vain kuljeskelevat ympäriinsä. Muista toisaalta ottaa lämpimät vaatteet mukaan, sillä lämpötila voi olla hyvin alhainen...

12. Nauti uudenvuodenaattona ja uudenvuoden aattona tyylillä

Uudenvuodenaatto Champs Elysées'llä Pariisissa| ©Carlos
Uudenvuodenaatto Champs Elysées'llä Pariisissa| ©Carlos

Joulun suuret päivät ovat epäilemättä uudenvuodenaatto ja uudenvuodenaatto. Pariisi on jo useiden vuosien ajan juhlistanut vuodenvaihdetta erilaisilla aktiviteeteilla, jotka ovat arvokkaita sekä järjestettävän spektaakkelin että kaduilla vallitsevan tunnelman vuoksi.

Joulukuun 31. päivän yönä Pariisin Champs Elysées pukeutuu juhlallisuuksiin. Tuhannet pariisilaiset ja turistit kokoontuvat sinne toivottamaan uusi vuosi tervetulleeksi upealla ääni- ja valoshow'lla, jossa video heijastetaan Riemukaarelle. Lopussa voit nauttia ilotulituksesta.

Seuraavana päivänä samalla kadulla järjestetään valtava uudenvuoden paraati. Vaunut, muusikot, klovnit, tanssijat ja akrobaatit kulkevat läpi kadun, joka on täynnä ihmisiä. Ja jos etsit lisää suunnitelmia, muista käydä postauksessamme aktiviteetteja ja nähtävyyksiä Pariisissa.

Joaquínin matkustajavinkki:

Uudenvuodenaattona on tarkoitus nauttia, mutta varo juomasta liikaa. Maan lakien mukaan, jos poliisi löytää sinut humalassa kadulta, he voivat sakottaa sinua yli 100 eurolla. Myös ilotulitteiden heittäminen on kiellettyä.

.