Grevin-museo Pariisissa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Lisää omaperäisyyttä Pariisin-vierailullesi vierailemalla Grevinin vahakabinetissa. Tässä kerrotaan, miten voit ostaa liput, miten pääset paikalle ja kaikki tarvitsemasi tiedot.

Jess Vázquez

Jess Vázquez

7 minuuttia luettu

Grevin-museo Pariisissa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Grevinin museo | ©boosterwap

Jos suunnittelet matkaa Ranskaan etkä tiedä , mitä nähdä ja tehdä Pariisissa, suosittelen käymään tässä museossa ja viettämään päivän täynnä naurua ja hauskanpitoa suosikkiidolien ympäröimänä. Tässä museossa, jossa on yli 300 vahahahmoa, on edustettuina elokuvatähdistä ja fiktiivisistä hahmoista poliitikkoihin ja historiallisiin persoonallisuuksiin .

Mene Grevin-museoon, jotta voit ottaa valokuvan suosikkinäyttelijäsi kopion kanssa ja tutustua erilaisiin skenaarioihin, jotka kaikuivat historiassa.

Paras vaihtoehto

Pariisin Grevinin vahamuseon liput

Vältä jonot ostamalla lippusi etukäteen Musée Grevinistä Pariisissa.

Tutustu 1900-luvun tärkeimpiin tapahtumiin kävellessäsi museossa ja tutustu eri kohtauksiin ja nauti kuuluisimmista vahahahmoista.

Grevinin vahamuseo on täydellinen aktiviteetti ystävien, kumppanin tai perheen kanssa. Osta lippusi etukäteen, jotta vältät jonot ja turhat odotusajat. Tässä aktiviteetissa voit kiertää museon saleissa ja ihastella erilaisia vahakopioita sekä oppia, miten kaikki hahmot on tehty ja mitä salaisuuksia niiden valmistukseen liittyy.

Saat myös tietää, miten toimittaja Arthur Meyer sai idean vahamuseon perustamisesta ja miten Gabriel Thomas ja Alfred Grevin ryhtyivät työhön. Lipun ostaminen ennakkoon on erittäin helppoa, ja kaikki tapahtuu verkossa, sinun tarvitsee vain varata päivä ja kellonaika, jolloin haluat vierailla museossa, ja saat välittömästi vahvistuksen.

Suositellaan, jos... sinulla on suljettu matkasuunnitelma matkallesi ja sinun on järjestettävä kaikki aktiviteetit ajallisesti ja paikallisesti. Tämän vaihtoehdon avulla voit saada liput haluamallesi päivälle, eikä sinulla ole takaiskuja Pariisin-vierailusi aikana. Juhlapyhinä ja viikonloppuisin museossa käy paljon kävijöitä, pääasiassa keskellä päivää, joten on suuri etu hankkia lippu etukäteen.

.

Kuinka paljon liput Grevin-museoon maksavat?

Grevin-museon sisällä| ©Важа Исаков
Grevin-museon sisällä| ©Важа Исаков

Voit ostaa lippuja noin 16€-25€. Voit ostaa lipun ostohetkellä kiinteän päivämäärän kanssa tai halutessasi ilman päivämäärää (täysin saatavilla ympäri vuoden):

  • Ilman kiinteää päivämäärää: lipun hinta on noin 25 euroa aikuisilta (19-vuotiailta) ja 18,5 euroa lapsilta (5-18-vuotiailta). Alle 5-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Tällä lipulla voit matkustaa milloin haluat lipun voimassaolovuoden aikana. Sitä ei palauteta, eikä se koske erityistapahtumia.
  • Valittuna päivänä: se on halvempi ja voit saada jopa 24 % alennuksen, kun ostat 3 päivää etukäteen. Aikuisten liput maksavat noin 20 euroa ja lasten liput alkaen 16 euroa. Kuten toisenkin vaihtoehdon kohdalla, tätä lippua ei voi palauttaa, eikä se sisällä erityistapahtumia.

Osta lippu Musée Greviniin Pariisissa

Alennukset ja erikoistarjoukset

  • Grevin-museo tarjoaa alennuksia opiskelijoille, yli 60-vuotiaille, suurperheille ja työttömille. Lipunmyynnissä sinulta pyydetään henkilökortti.
  • Musée Grevin Pariisissa tarjoaa koko perheen paketin, josta koko perhe voi nauttia. Tarjous on voimassa 4 tai useammalle henkilölle, enintään kahdelle aikuiselle (19 vuotta täyttäneet). Alennuksella hinta per henkilö alkaa 17 eurosta, jos ostat lipun verkossa, lipputoimistosta hinta on 19 euroa.
  • Syntymäpäiväkampanja: nauti jopa 50 prosentin alennuksesta ja hanki lippusi 9,25 eurosta per henkilö tämän tarjouksen avulla. Tämä kampanja on yksinoikeudella verkkosivuilla, ja löydät kaikki yksityiskohdat niiden virallisten verkkosivujen hintaosiosta
  • . Keskiviikkona on erikoispäivä: saat 50 prosentin alennuksen lastenlipusta, kun ostat täysihintaisen aikuisen lipun.

Osta lippu Grevin-museoon Pariisissa

Miten saada lippuja museoon

Käy osoitteessa| ©Martin Hronský
Käy osoitteessa| ©Martin Hronský

Sinulla on useita vaihtoehtoja lippujen ostamiseen Grevinin vahamuseoon:

  • Osta lippusi verkossa: Valitse eri vaihtoehdoista (valitulla päivämäärällä tai aukiolopäivällä) ja lue kaikista saatavilla olevista alennuksista, jotta näet, voitko soveltaa niitä. Saat välittömästi vahvistuksen. Lippujen ostamisen etuna on myös se, että voit hyötyä erilaisista alennuksista ja tarjouksista, jotka ovat saatavilla vain verkkokaupassa.
  • Osta liput lipputoimistosta: Voit mennä itse museoon ja ostaa liput lipputoimistosta ilman ongelmia, mutta suosittelen, että teet sen etukäteen, sillä erityisesti juhlapyhinä tai viikonloppuisin museo voi olla täynnä. Jos ostat liput etukäteen, säästyt odottelemasta eri sisäänpääsyaikoja.

.

Osta lippu Grevin-museoon Pariisissa

Sisältyvätkö liput Grevin-museoon johonkin kaupungin turistipassiin?

Liput vahakabinettiin sisältyvät Paris Pass-lippuun. Lue tästä linkistä, miten se toimii ja mitä Paris Pass sisältää.

Paris Pass on kortti, jolla pääset yli 80 aktiviteettiin, museoon, retkelle ja muuhun. Voit valita 2, 3, 4 tai 6 peräkkäistä päivää, jolloin voit vierailla niin monessa nähtävyydessä kuin haluat (et voi vierailla samassa kohteessa kahdesti).

Tämän kortin avulla voit varata lippusi etukäteen, jotta voit suunnitella matkasuunnitelmasi, etkä missaa mitään aktiviteetteja pitkien jonojen takia.

Vaikka Paris Pass tarjoaa alennuksia ja edullisempia lippuja, suosittelen tarkistamaan lippujen hinnat suoraan nähtävyyksistä, sillä jos matkustat 2-17-vuotiaiden kanssa, he voivat päästä ilmaiseksi joihinkin museoihin.

Osta Paris Pass

Onko lapsille tarjolla erityisiä lippuja?

Museon sisäänkäynti| ©ROGERIOMACHADO
Museon sisäänkäynti| ©ROGERIOMACHADO

Museon toimintaperiaatteiden mukaan alle 5-vuotiaat lapset pääsevät museoon ilmaiseksi. Myös 5-18-vuotiaat lapset katsotaan lapsiksi, ja he saavat alennetun lipunhinnan. Kaikkien alle 15-vuotiaiden lasten on oltava aikuisen seurassa.

Grevin-museossa on lapsille suunnattuja erikoisnäyttelyitä: Ice Age, Marsupilami, Miraculous... ja jopa Voice-lava, jotta lapset voivat tuntea olevansa esityksen juontajia.

Miten pääset Grevin-museoon Pariisissa?

Pariisin metro| ©QbiT
Pariisin metro| ©QbiT

Vahamuseo sijaitsee osoitteessa Boulevard de Montmartre 10. Se on vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Galeries Lafayette -tavaratalosta.

Pääset sinne helposti julkisilla liikennevälineillä, sillä sitä ympäröivät sekä metro- että bussipysäkit, tai jos sinulla on vuokra-auto, voit pysäköidä sen useisiin läheisiin pysäköintialueisiin.

Osta lippu Grevin-museoon Pariisissa

Miten sinne pääsee metrolla

Museota lähin pysäkki on Grands Boulevardsin tai Boursen pysäkki linjoilla 8, 9, 3 ja M.

Jos Pariisin metro on sinulle hieman sekava, älä huoli, voit lukea tämän oppaan siitä, miten Pariisin metrolla pääset museoon ongelmitta.

Miten sinne pääsee bussilla

Bussipysäkillä on sama nimi kuin metropysäkillä, Grands Boulevard, ja siihen kulkevat linjat 74, 20 ja 85. Jos haluat lisätietoja Pariisissa liikk umisesta, suosittelen lataamaan kaupungin metro- ja bussisovellukset kännykkääsi, jotta niitä olisi helppo käyttää.

Minne pysäköidä, jos ajan autolla

Jos olet vuokrannut auton, suosittelen varaamaan ylimääräistä aikaa, sillä liikenne Pariisissa on yleensä melko vilkasta.

Voit jättää autosi Indigo Car Parkin pysäköintialueille osoitteessa 31 B Vivienne street tai Chauchat Drouotin pysäköintialueelle Drouot streetillä. Toinen lähistöllä sijaitseva pysäköintialue on Vinci Parking Place de la Bourse -aukiolla.

*Near the Grevin Museum... Jos haluat jatkaa matkaasi Pariisissa museovierailun jälkeen, voit suunnata Garnier-oopperaan, Pariisin kuninkaalliseen palatsiin tai Louvre-museoon, sillä ne sijaitsevat lähistöllä.

Tärkeimmät teokset, joita ei kannata jättää väliin museossa:

Michael Jackson Grevin-museossa| ©TheLostChild's Gallery
Michael Jackson Grevin-museossa| ©TheLostChild's Gallery

Tämä vahamuseo ei ole kuuluisa ainoastaan vahanukeistaan, vaan myös sen sisältämistä upeista huoneista ja esityksistä.

Yksi tämän museon kohokohdista, joka erottaa sen muista vastaavista, on peilisali. Upeat marmoriportaat vuodelta 1900 johdattavat sinut tähän huoneeseen, joka perustuu Eugène Hénardin optisen illuusion periaatteeseen vuoden 1900 näyttelyä varten.

Täällä voit nauttia jättimäisen kaleidoskoopin vaikutuksesta, joka yhdessä musiikin ja erilaisten valaistusten ja projektioiden kanssa luo ainutlaatuisen vaikutuksen aisteihisi.

Museossa on myös muita tiloja, joita ei kannata jättää väliin niiden eleganssin ja upeuden vuoksi, kuten kupolihuone, pylväiden sali ja jopa vuoden 1964 teatteri, jossa toisinaan esitetään taikaesityksiä.

Sen lisäksi, että voit kävellä elokuvatähtien, kuten Brad Pittin, laulajien, kuten Michael Jacksonin, Katy Perryn ja paljon muuta, voit olla mukana erilaisissa historiallisissa kohtauksissa, kuten Berliinin muurin murtuminen, Pariisin vapautuksen hetket Champs Elysées'n varrella ja paljon muuta.

Ja tietenkin, jotain, mitä et voi jättää väliin, ovat kaikki videot siitä, miten vahahahmot on tehty, mittauksista, julkkisten pyynnöistä ja lukuisista salaisuuksista ja tiedoista.

Älä jätä väliin... Marat'n kuoleman kohtausta. Vuonna 1886 Musée Grevin päätti luoda uudelleen tämän hetken Ranskan vallankumouksen historiassa ostamalla alkuperäisen kylpyammeen, jossa Marat murhattiin. Kylpyamme on edelleen esillä museossa.

Osta lippu Grevin-museoon Pariisissa

Kuinka paljon aikaa tarvitset museovierailuun

Museon teokset| ©Ibrahim Alsamnan
Museon teokset| ©Ibrahim Alsamnan

Keskimäärin kävijät viettävät museossa puolitoista tuntia. Jos haluat ottaa valokuvia kaikkien hahmojen kanssa, olla mukana eri kohtauksissa, katsella videotallenteita hahmojen valmistuksesta jne., vierailu voi kestää hieman kauemmin.

Suosittelen myös menemään aikaisin tai myöhään päivällä, jolloin museo ei ole niin täynnä eikä aikaa kulu turhaan jonottamiseen valokuvien ottamiseen.

Aukioloajat

Celine Dion museossa| ©Jaime Saret
Celine Dion museossa| ©Jaime Saret

Grevin-museo on avoinna viikon jokaisena päivänä. Aukioloajat ovat yleensä maanantaista perjantaihin klo 10-18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.30-19.

Aukioloajat voivat vaihdella vuodenajasta riippuen, joten suosittelen, että tarkistat vierailupäivän lopulliset aukioloajat heidän verkkosivuiltaan.

Muista, että museoon pääsee vain tuntia ennen sulkemisaikaa.

Vinkkejä museovierailuun

Museon näyttely| ©David Stanley
Museon näyttely| ©David Stanley

Suosittelen käymään museossa aikaisin tai myöhään päivällä, sillä keskusta-aikoina on päivän kiireisin aika. Näin voit nauttia kaikista hahmoista ja ottaa selfieitä ilman huolta siitä, että kuvaan ilmestyy vieraita ihmisiä odottamaan, että lopetat.

Jos matkustat Pariisiin talvella etkä halua kantaa kaikkia takkeja ja laukkuja, kun nautit museosta, voit jättää kaikki tavarasi vaatehuoneen palveluun noin 2 €:n hintaan.

Museo on aktiviteetti kaikille. Museoon pääsee lastenvaunuilla ja se on pyörätuoliystävällinen.

Jos haluat vierailla muissakin museoissa, tutustu tähän oppaaseen, jossa on 17 parasta museota Pariisissa.

Missä syödä

Café du Musée Grevin| ©Jr Picard
Café du Musée Grevin| ©Jr Picard

Nauti herkullisesta menusta tai aperitiivista Café du Musée Grevinissä: erilaiset erikoisuudet, ruokalajit, aperitiivit tai keittiömestari Guillaume Ducielin laatimat menut odottavat sinua museovierailun jälkeen.

Istu terassilla ja nauti kahvi aidon pariisilaisen tyylin mukaan aurinkoisena päivänä samalla, kun katselet Pariisin katujen arkea.

Jos päivä ei ole hyvä, voit aina syödä sisätilojen ravintolassa tai jopa järjestää tilaisuutesi varatussa huoneessa, jossa on kaunis kupoli, joka lisää eleganssia iltaasi ja johon voit kutsua jopa 100 henkilöä juhliin tai 150 henkilöä cocktail-tilaisuuksiin.

Kahvila on yleensä suljettu maanantaisin. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin kahvila on avoinna klo 11-18 ja torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin klo 11-22. Suosittelen kuitenkin tarkistamaan niiden verkkosivuilta saatavuuden ja aukioloajat. Voit myös ladata ruokalistan, jossa on kaikki hinnat ja eri vaihtoehdot.

Jos haluat jatkaa Pariisin tutkimista, suosittelen sinua lukemaan tämän Pariisin parhaita ravintoloita käsittelevän postauksen, ja jos hyvän lounaan tai illallisen sijaan kaipaat jotakin supertyypillistä, kuten herkullista crepea, tutustu tähän Pariisin parhaita creperieitä käsittelevään oppaaseen

Grevin-museon lähellä voit myös nauttia Hard Rock Cafesta, joka on vuodesta 1991 lähtien ollut linkki rock n`rollin ja amerikkalaisen kulttuurin välillä Pariisissa.

Vähän museon historiaa

Museossa| ©Martin Hronský
Museossa| ©Martin Hronský

Vahamuseo avattiin vuonna 1882, kun Arthur Meyer sai idean esittää kolmiulotteisina hahmoina tarinoita, kohtauksia tai hahmoja, jotka esiintyivät uutisissa, kun valokuvaus ei vielä ollut täysin integroitu sanomalehtiin.

Siksi hän otti yhteyttä Alfred Gréviniin, joka oli karikatyyrikuvataiteilija, kuvanveistäjä ja suunnittelija, ja pyysi häntä taiteelliseksi johtajaksi ja Gabriel Thomasia hoitamaan taloutta ja varmistamaan museon menestyksen.

Vuonna 1886 he päättivät, etteivät he ainoastaan luo vahahahmoja, vaan esittävät myös Ranskan vallankumouksen tarinoita ja kuvaavat historian tärkeimpiä tapahtumia museossa.

Vuonna 1892 museossa esitettiin ensimmäinen animaatioelokuva Pavre Pierrot, ja vuonna 1900 Gabriel Thomas päätti taloudellisen turvansa vuoksi rakentaa museon sisälle Grevin-teatterin ja vuonna 1906 sisällyttää museoon Trocaderon vuoden 1900 näyttelyn peilisalin.

Sittemmin museossa, jota nykyään pidetään yhtenä maailman vanhimmista vahamuseoista, on vieraillut turisteja kaikkialta maailmasta viettääkseen hauskanpidon perheensä ja ystäviensä kanssa.