Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Milloin on paras aika matkustaa Pariisiin?

Onko sinua kutkuttanut lähteä Pariisiin? Ei ihme, mutta sinun on hyvä tietää, että vaikka aika ei ole koskaan huono, Ranskan pääkaupunkiin on parasta matkustaa eri aikoina riippuen siitä, millaisen matkan haluat tehdä.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Milloin on paras aika matkustaa Pariisiin?

Ilma-aluksen takanäkymä | ©SOCIAL.CUT

Pariisi on kaupunki, joka on aina kaikkien "to do" -listalla. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa olet käynyt Pariisissa, siellä on aina jotain uutta nähtävää tai tehtävää tai uusi tapa vierailla. Totuus on, että riippuen siitä, mihin vuodenaikaan lähdet, voit nauttia monenlaisesta tekemistä tai jopa tuntea olevasi täysin eri kaupungissa.

Ei ole niin, että Pariisi muuttaisi ulkonäköään, mutta on kuukausia, kuten talvi, jolloin turistien vähäisen määrän vuoksi Pariisi näyttää paljon hiljaisemmalta, ilman suuria jonoja ja jopa halvemmalta, vaikka onkin niin kylmä, että sinun on pakko tehdä suunnitelmia sisätiloissa. Jos haluat nauttia ulkoilmasta, kevät- ja kesäkuukausina sinua odottavat monet muut tapahtumat ja aktiviteetit, joista useimmat ovat täynnä kulttuuria ja taidetta. Minkä niistä valitset?

1. Paras aika matkustaa Pariisiin

Kevät Pariisissa| ©Florencia Potter
Kevät Pariisissa| ©Florencia Potter

On selvää, että Ranskan pääkaupunki on aina täydellinen lomakohde, johon voi suunnitella tuhansia aktiviteetteja, mutta jos on olemassa jokin aika, jolloin voit nauttia eniten, kun väkijoukkoja on vähemmän, lämpötilat ovat leudommat, tapahtumia on enemmän ja valoa on paljon, se on Pariisin kevät huhti-kesäkuussa. Se on ehdottomasti suosikkivuodenaikani, koska voin vierailla Pariisissa rauhassa ja paljon vähemmän turistien keskellä kuin kesällä. Lisäksi pitkät päivät ja kevään värit tulvivat kaupungin joka nurkkaan, mikä tekee siitä entistäkin erikoisemman.

Ajattele kaikkia Pariisin puutarhoja ja puistoja... Kuvittele, miltä ne näyttävät keväällä, kun kaikki kasvit kukkivat ja niiden suloinen tuoksu leijuu kävelyretkilläsi. Tähän aikaan vuodesta, kun sateet ovat harvinaisia ja päivät ovat pidempiä ja aurinkoisempia, pariisilaiset alkavat mennä ulos kuuluisille bistrojen terasseille, joten voit liittyä heidän seuraansa hyvää viiniä siemaillen.

.

Erityiset mutta ruuhkaisemmat vuodenajat

Vaikka sää on hyvä myös kesällä, nähtävyyksissä on enemmän ihmisiä ja majoituksen hinnat ovat korkeammat. Jos kuitenkin haluat kokea 14. heinäkuuta pidettävät juhlapyhät ja nähdä ilotulituksen Eiffel-tornissa, varaa muutama päivä nyt, sillä se on todellinen herkkupala.

Toinen kalliimpi mutta yhtä erityinen vuodenaika on joulukuu. Vaikka joulu Pariisissa ei ole vielä alkanut sellaisenaan kuun alussa, joulukuu on aika, jonka monet ihmiset haluavat kokea Pariisissa joulumarkkinoiden ja valojen loisteessa kaduilla ja kaupoissa. On totta, että se on mukava aika vierailla kaupungissa, mutta en suosittele sitä, jos et pidä suurista ihmisjoukoista tai kylmyydestä.

Kyllä, talvi Pariisissa on erityisen ankara Pariisissa, ja vaikka on viehättävää nähdä kaupunki lumen peittämänä (erityisesti tammi- ja helmikuussa), se ei ole niin upeaa, kun joutuu jonottamaan jossain, usko pois. Jos haluat mennä Disneylandiin, jotkin nähtävyydet on suljettu turvallisuussyistä.

Vaikka jokaisella vuodenajalla on hyvät ja huonot puolensa, kun lähdet Pariisiin, sinulla on paljon suunnitelmia tutustua kaupungin ihmeisiin, joita jokainen kävijä rakastaa. Kerron sen kokemuksesta!

2. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos haluat käydä museoissa

Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva

Pariisi on valojen ja rakkauden kaupunki... Ja myös Pariisin museoiden kaupunki. Etkö tiennyt sitä? Mikään taide ei pääse Pariisista pakoon, valokuvauksesta maalaukseen ja veistoksiin. Jos haluat nähdä joitakin historian kuuluisimmista taideteoksista, suosittelen matkustamaan Pariisiin tammi- tai helmikuussa, sillä silloin on vähemmän turisteja, joten pääset niihin nopeasti ja helposti. Lisäksi museoiden lämpö tekee Pariisin talvesta siedettävämmän.

Museoita on paljon, joten suosittelen, että teet listan niistä, jotka kiinnittävät huomiosi. Miksi sanon näin? Useimmat museot ovat avoinna muutaman tunnin iltapäivällä tai illalla, jolloin museoissa on vielä vähemmän väkeä. Kannattaa myös varata lippuja tai jopa saada ne ilmaiseksi, sillä jotkut kuukauden sunnuntait ovat ilmaisia. Tosin jos haluat säästää rahaa tässä asiassa, voit hankkia Paris Passin, joka sisältää etuoikeutetun pääsyn lähes kaikkiin Pariisin museoihin.

Louvre-museo

Louvren tärkeimpiä taideteoksia ovat da Vincin La Gioconda ja Milon Venus, yksi antiikin Kreikan kauneimmista veistoksista. Lisäksi rakennuksen arkkitehtuuri ja pyramidiaukio, josta vierailijat pääsevät sisään, ovat jo vierailun arvoisia.

Vaikka museot eivät tammi- ja helmikuussa olekaan niin täynnä, suosittelen hankkimaan lipun Louvreen etukäteen, sillä se on yksi maailman suosituimmista museoista, etkä halua missata sitä.

Varaa liput Louvren museoon

Orsay-museo

Vaikka Musée d'Orsay ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin Louvre, se on yhtä täynnä kulttuuria ja taidetta, vaikkakin nykytaidetta. Roomalaisia veistoksia ei ehkä ole, mutta Renoirin, Gauguinin, Cézannen ja Monet'n kaltaisten taiteilijoiden suuria maalauksia on.

Pidän tässä museossa eniten siitä, että se on paljon helpommin lähestyttävä kuin Louvre, joka voi olla hyvin suuri ja jossa voi olla mahdotonta vierailla kokonaisuudessaan.

Pompidou-keskus

Pidätkö modernista taiteesta? Sitten sinun on pysähdyttävä Pompidou-keskuksessa. Kun saavut paikalle, rakennuksen liukumäet, portaat ja värit hämmästyttävät sinua, mutta sen sisätilat, joissa Picasson ja Matissen teokset lepäävät, ovat vielä uskomattomammat.

.

3. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos haluat nauttia luonnosta

Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis
Vierailu Versailles'n puutarhoissa| ©Dennis Jarvis

Kun kevät saapuu Pariisiin, kaupunki täyttyy väreistä ja erityisestä ilosta, joten ei ole parempaa aikaa nauttia luonnosta Pariisin puistoissa ja puutarhoissa. Ei ole myöskään väliä, mihin kuukauteen lähdet, sillä Pariisin kukinta jatkuu koko kevään ja jopa kesäkuukausien ajan. Toisaalta suosittelen välttämään menemistä talvella, vaikka ajatus niiden näkemisestä lumen peitossa houkuttelisikin; muista, että suurin osa Pariisin puutarhoista on täynnä kauniita veistoksia ja suihkulähteitä, jotka peitetään tai sammutetaan talvella.

Ihaile luontoa Versailles'n puutarhassa

Jos yhdessä puutarhassa on pakko käydä Pariisin-vierailun aikana, se on ehdottomasti Versailles. Se kattaa useita hehtaareja (on käytännössä mahdotonta nähdä sitä kokonaisuudessaan!), mutta jos on jotain vielä taianomaisempaa kuin kävellä sen kasvillisuuden, suihkulähteiden ja veistosten halki, niin se tapahtuu Grandes Eaux-näytelmän musiikin tahdissa.

Etkö tiedä, mikä se on? Kevään, kesän ja osan syyskuukausista Pariisissa on Versailles'n suihkulähteiden musiikkivalaistus, enkä voi suositella tarpeeksi monta kertaa, että ostatte Versailles'n palatsiin lipun, joka sisältää show'n. Se on uskomaton!

Varaa matka Versaillesiin Pariisista

Muut luonnon puutarhat Pariisissa

Kaksi muuta pakollista puutarhaa ovat Champ de Mars, jossa voit istua pehmeällä vihreällä nurmikolla ja nauttia piknikistä samalla kun katselet Eiffel-tornia, sekä Luxemburgin puutarha, jossa voit osallistua arboriculture-kurssille tai vain istua yhdellä monista metallituoleista ja rentoutua auringossa hetken aikaa.

Haluatko kirjaimellisesti eksyä luontoon? Lisää sitten listallesi Jardin des Plantes eli Pariisin kasvitieteellinen puutarha, jossa voit vaeltaa sen labyrintin läpi ja ihailla sen tuhansia kasvilajeja, kuten ruusutarhaa ja historiallisia puita.

.

4. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos matkustaa lasten kanssa

Disney-kiertue| ©Lyle Hastie
Disney-kiertue| ©Lyle Hastie

Onko seuraava perhelomasi Pariisissa? Voin kuvitella, miten innoissaan lapset ovat kotona, varsinkin kun Pariisi on kaupunki, jossa on paljon vaihtoehtoja ja suunnitelmia lapsille, kun he vierailevat Pariisissa. Suosittelen, että järjestätte matkanne vähemmän ruuhkaisiin aikoihin sekä Pariisissa että Disneylandissa, joka on varmasti ohittamaton vierailu. Kuinka pitkä tämä on? Tammikuun ja maaliskuun sekä toukokuun ja kesäkuun välillä.

Ajattele, että Disneylandissa on eniten väkeä silloin, kun siellä on yleensä koulujen loma-aikoja (kesä, joulu, pääsiäinen...), joten kannattaa välttää näitä päivämääriä, jolloin liput Disneyland Paris Parkiin ovat yleensä myös kalliimpia. En myöskään suosittele sinua lähtemään talvella, koska monet Disneyland Pariisin nähtävyydet ovat suljettuina, etkä nauti niistä yhtä paljon, kun on kylmä, eikö totta?

Disneylandin lisäksi Pariisissa on myös vähemmän tungosta, ja jos olet matkustanut lasten kanssa, tiedät jo, että pitkien jonojen odottaminen museoon tai muuhun paikkaan sisäänpääsyä varten hermostuttaa heitä yleensä suuresti, joten kaikki, mikä voi auttaa vähentämään jonoja, on hyödyksi.

Varaa Disneyland-lippu

5. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos haluat säästää rahaa

Canopée des Hallesin joulukylä| ©ParisDiscoveryGuide
Canopée des Hallesin joulukylä| ©ParisDiscoveryGuide

Kuka sanoo, ettei Pariisiin voi matkustaa edullisesti? Vaikka Pariisia on aina pidetty kalliina kaupunkina, on olemassa vuodenaika, jolloin hinnat halpenevat, koska on sesonkiaika. Kuinka halpaa tämä on? Tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana, koska vuoden alussa, kun joulu on ohi ja kevät on vielä piilossa, Ranskan pääkaupunki on paljon hiljaisempi ja sen myötä myös sen hinnat ovat paljon alhaisemmat, minkä ansiosta voit säästää rahaa matkasi aikana.

Vaikka sää ei ole kovin houkutteleva kaduilla liikkumiseen, pidän siitä, että vuosi alkaa Pariisissa, koska siellä saa paljon paremman käsityksen siitä, millainen kaupunki on, kun turistit eivät määrää tahtia. Halvemman majoituksen ja halvempien lentojen lisäksi voit myös nauttia erikoistapahtumista, kuten talvimyynnistä tai luistelusta, ja voit jopa vierailla joillakin Pariisin joulumarkkinoilla, sillä ne ovat yleensä avoinna tammikuun alkuun asti.

Talvi Pariisissa on tietysti kylmä, joten pukeudu lämpimästi, varsinkin jos aiot käydä Eiffel-tornin jäähallilla tähän aikaan vuodesta. Se ei ole kovin kallis (noin 5 euroa), ja koska olet säästänyt rahaa matkallasi, voit hankkia itsellesi ainutlaatuisen lahjan. Mitä mieltä olet?

6. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos rakastat musiikkia

Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge yöllä| ©Leandro Kibisz

Mikä musiikkityyli sopii sinulle parhaiten? Ei hätää, sillä Pariisissa kohtaavat jazz, tekno, blues, pop... Lyhyesti sanottuna kaikki genret. Vaikka Moulin Rougen kaltaisia esityksiä on joka ilta ympäri vuoden, jos haluat nauttia pariisilaisesta musiikista eri tavalla, matkusta kesällä, jolloin festivaalit ja ulkoilmakonsertit ovat parhaimmillaan. Varaudu muutaman päivän korkeisiin lämpötiloihin (noin 25 °C), mutta se on sen arvoista.

Saint-Denisin festivaali

Klassisen musiikin ystävät nauttivat varmasti tästä kesäkuussa järjestettävästä festivaalista. Voit kuunnella historiallisia kappaleita Saint-Denisin goottilaisessa basilikassa, joka syleilee nuotteja kauniilla lasimaalauksillaan ja kirkkaalla valollaan.

.

Maailman musiikin päivä

Miten juhlitaan vuoden pisintä päivää (21. kesäkuuta)? En tiedä sinusta, mutta pariisilaiset viettävät musiikkipäivää, joten laita parhaat tanssiliikkeesi valmiiksi tuona päivänä, sillä Pariisin lähiöt ovat täynnä eläviä bändejä ja musiikkia.

Vaikka koko kaupunki on täynnä musiikkia, suosittelen menemään Montmartren kaupunginosaan, joka on aina ollut hyvin taiteellinen ja boheemi kaupunginosa, ja se on sitä varmasti vielä enemmän tuona päivänä.

Chopinin festivaali

Joka vuosi (noin kesä-heinäkuussa) tämä puolalainen säveltäjä saa Pariisissa kauniin kunnianosoituksen. Erityisesti Parc de la Bagatelle -puistossa, jossa järjestetään useita klassisia konsertteja, onko parempaa tapaa nauttia Pariisin luonnosta, musiikista ja kesästä kuin Chopinin kanssa?

Pariisin jazzfestivaali

Tunnet olevasi elokuvassa, jonka soundtrackilla sekoitetaan saksofonien, trumpettien ja muiden soittimien ääniä improvisaation ohjaamana. Sillä siitä jazzissa on kyse, eikä kesällä ole parempaa tapaa nauttia siitä kuin Festival de Paris-festivaali. Lisäksi konsertit ovat ilmaisia, kunhan ostat lipun Parc Floral de Vincennes -puistoon, jossa ne järjestetään.

Mutta älä jätä sitä viime hetkeen, sillä ne täyttyvät nopeasti.

Rock en Seine

Haluatko jotain eloisampaa? Kesä on musiikin aikaa Pariisissa, joten jos pidät tästä taidemuodosta, sinun on käytävä näinä kuukausina. Seine Rock Festival järjestetään elokuussa. Kolme päivää, viisi lavaa ja kymmeniä taiteilijoita, jotka tuovat rytmiä Pariisiin.

7. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos matkustat kumppanisi kanssa?

Eiffel-torni pariskuntana| ©Dominique ROELLINGER
Eiffel-torni pariskuntana| ©Dominique ROELLINGER

Suunnitteletko romanttista matkaa Pariisiin? Sitä kutsutaan syystä rakkauden kaupungiksi, koska siellä on niin paljon tekemistä pariskunnalle. Useimmat näistä suunnitelmista ovat ulkoilmassa (kuten veneretki Seinen varrella tai piknik), joten suosittelen valitsemaan kesäkuun kaltaisen kuukauden, jolloin sää on hyvä ja kaikki nämä aktiviteetit ovat saatavilla.

Yksi suurista romanttisista suunnitelmista Pariisissa on tietenkin kiivetä Eiffel-torniin. Se on aina hyvä aika tehdä sitä, mutta jos kerron teille salaisuuden, kevät on yksi suosikkiajoistani, koska taivas on kirkas ja Pariisista on hyvin selkeä näkymä lintuperspektiivistä. Voit syödä siellä lounasta tai päivällistä, sillä osa Eiffel-tornin lipuista sisältää sen. Varaa ne etukäteen varmistaaksesi pääsyn.

Jos haluat nauttia piknik-lounaan, voit mennä Seinen rannalle ja syödä siellä piknikin. Tämä on hyvin kesäinen suunnitelma, koska sää on täydellinen ja myös hyvin pariisilainen.

Saanko antaa sinulle toisen vinkin? Yhdistä Eiffel-torni risteilyyn Seinäjoella, joka ei ole talvella saatavilla kylmyyden vuoksi, mutta hyvän sään saapuessa siitä tulee jälleen yksi suurista suunnitelmista. Suosittelen aloittamaan kierroksen auringonlaskun aikaan, pitkän Pariisin aurinkoisen päivän jälkeen, joten varaa aika hyvissä ajoin etukäteen.

Varaa Seine-joen risteily

8. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos haluat säästää aikaa ja jonoja

Pariisi-passi| ©AntisocialClub
Pariisi-passi| ©AntisocialClub

En myöskään pidä pitkistä ja loputtomilta tuntuvista jonoista museoihin ja nähtävyyksiin pääsemiseksi. Vaikka sinulla on aina mahdollisuus hankkia Paris Pass ja päästä suoraan suurimpaan osaan näistä paikoista, voit välttää jonot menemällä vähemmän turistikohteisiin, kuten helmi- ja maaliskuussa.

Vuodenvaihteen, pääsiäisen ja kesälomien väliset kuukaudet eivät ole Pariisissa yhtä kiireisiä. Loppujen lopuksi Pariisissa ei ole yleisiä loma-aikoja, kuten esimerkiksi huhtikuussa tai heinäkuussa, joten on helpompi liikkua Pariisissa eikä joutua jonottamaan ihmisiä joka kerta, kun haluaa mennä jonnekin.

Varoitan sinua, että vaikka ihmisiä olisi vähemmän, joudut silti jonottamaan, vaikka jonotus nopeutuukin. Jos haluat säästää aikaa, muista ostaa liput suosittuihin kohteisiin, kuten Louvreen tai Versaillesiin, etukäteen.

Varaa Paris Pass

9. Paras aika matkustaa Pariisiin, jos haluat ottaa hyviä valokuvia

Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel
Valokuvan ottaminen Riemukaarella Pariisissa| ©Sebastien Gabriel

Jos olet valokuvaaja, niin ammattilainen kuin harrastajakin, tiedät, että milloin tahansa on hyvä aika ottaa kamera esiin ja täyttää filmi. Sen lisäksi paras aika on, kun kuvattavat paikat ovat lähes tyhjiä, eikä linssin edessä ole ihmisiä. Vaikka tämä voi olla hankalaa Pariisissa, neuvon sinua aina, kun menet sinne, nousemaan aikaisin ylös ja ottamaan kuvia.

Jos haluat varmistaa, että saat puhtaat kuvat ikonisista paikoista, kuten Trocaderosta tai Montmartren portaista, kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle. Nähtävyydet alkavat yleensä täyttyä jo aamuyhdeksältä.

Toinen seikka, joka kannattaa pitää mielessä, on se, että erityisesti vuoden alussa matkailun ollessa vähäistä Pariisin laitokset käyttävät tilaisuutta hyväkseen tehdäkseen huoltotöitä tai puhdistaakseen joitakin monumentteja, kuten Riemukaaren tai Eiffel-tornin, joten tarkista etukäteen, onko näin.

.

10. Paras aika mennä Pariisiin ja nauttia muodin pääkaupunki

Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma
Pariisin muotiviikon malli| ©Simon Ackerma

Syyskuu ja maaliskuu ovat kuukausia, jolloin Pariisi on täynnä muotia muotiviikkojen ansiosta. Suurten suunnittelijoiden muotinäytökset järjestetään maaliskuussa (kevät-kesäkausi) ja syyskuussa (syys-talvikausi). Molemmat kuukaudet ovat erittäin suositeltavia, jos haluat nähdä Ranskan pääkaupungin muodikkaimman puolen, sillä vaikka et pääsisikään katsomaan esityksiä, voit silti mennä sisäänkäynnille katsomaan saapuvia vieraita.

Paikalle pääsevät tietenkin vain kutsun saaneet, mutta monet pienemmät pariisilaiset putiikit hyödyntävät muotisesonkia esitelläkseen mallistojaan rennommassa ilmapiirissä.