Pariisi lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Rauhallinen kuukausi, jossa on ainutlaatuisia tapahtumia ja festivaaleja sekä syksyn kauneus. Lokakuu on loistava aika vierailla Pariisissa, ja tässä postauksessa kerron, miksi.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Pariisi lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Näkymä Louvren museoon | ©Shubhagata Sengupta

Jos harkitset matkan järjestämistä Pariisiin etkä ole vielä päättänyt, mitkä päivämäärät ovat parhaita, kerron tänään, mitä hyviä puolia Pariisi tarjoaa lokakuussa ja mitä parhaita aktiviteetteja voit tehdä kyseisenä kuukautena.

Jos kuulut niihin, jotka eivät siedä suuria ihmisjoukkoja turistimuistomerkeillä, voit rentoutua lokakuussa. On totta, että Pariisissa et voi välttää jonoja, mutta voit minimoida ne. Ja vaikka sää on hieman kolea, syksy näyttää upealta Pariisin kaduilla. Haluatko tietää, mitkä ovat Pariisin parhaat juhlat, tapahtumat ja aktiviteetit lokakuussa? Ota selvää alta:

1. Koe erityinen Halloween Disneyssä tai kauhistuttava katakombeissa

Pariisin katakombit| ©MykReeve
Pariisin katakombit| ©MykReeve

Halloweenia vietetään nykyään lähes kaikkialla maailmassa, eikä Pariisi ole poikkeus. Itse asiassa sitä juhlitaan erityisen hartaasti. Kaikkialla kaupungissa, sen museoissa ja puistoissa järjestetään lukemattomia tähän päivään liittyviä aktiviteetteja. Jos haluat kokea pelottavan päivän parhaalla mahdollisella tavalla, tässä on pari asiaa, joita kannattaa tehdä Pariisissa 31. lokakuuta.

Nauti Pariisin Disneylandista

Ensimmäinen on juhlia Halloweenia Disneyland Parisissa. Puisto koristellaan joka halloween-päivä tämän päivän mukaan, ja siellä järjestetään aktiviteetteja, joissa pahimmat ja pelottavimmat hahmot ovat pääosassa. Erittäin suositeltava Halloween niin nuorille kuin vanhoillekin. Jos haluat kokea tämän päivän Disneyssä, sinun on järjestettävä se etukäteen ja ostettava Disneyland-lippusi mahdollisimman pian, sillä kysyntä on erittäin suurta.

Vieraile Pariisin katakombeissa

Jos haluat päästä tämän juhlan tunnelmaan, parasta on käydä Pariisin katakombeissa ja hautausmailla. Edellisissä voit nähdä Ranskan pääkaupungin syvyyksiin kasattuja luita ja kalloja. Pariisin hautausmaat ovat omalla tavallaan kauniita, mutta ne voivat olla myös pelottavia, etenkin halloweenina. Kuuluisin niistä on Père Lachaise, jonne on haudattu muun muassa Jim Morrisonin kaltaisia julkkiksia.

2. Nauti Versaillesin suihkulähteiden spektaakkelista

Näytelmästä nauttiminen| ©FranceTourist
Näytelmästä nauttiminen| ©FranceTourist

Syksy on yksi valokuvauksellisimmista vuodenajoista vierailla Pariisin puutarhoissa ja puistoissa. Versaillesin palatsin puutarhat ovat yksi kauneimmista. Palatsin puutarhassa on yli 50 mytologisia aiheita käsittelevää suihkulähdettä, jotka toimivat vierailijoiden vetonaulana, sillä toukokuusta lokakuuhun siellä järjestetään yöllinen valo- ja musiikkinäytös.

Joka lauantai- ja sunnuntai-ilta esitetään tämä esitys, jossa vesi liikkuu musiikin tahdissa valonäytelmän säestämänä. Se on nähtävissä vain 22. toukokuuta-31. lokakuuta, joten vuoden kymmenentenä kuukautena meillä on yksi viimeisistä mahdollisuuksista nauttia Versaillesin kuuluisista suihkulähteistä. Ja lisäbonuksena Versaillesin puutarhat näyttävät erityisen kauniilta syksyllä.

Varaa matka Versaillesiin

3. Suojaudu syksyn kylmyyttä vastaan Louvressa.

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Lokakuu on kaupungissa lähes väistämättä pilvinen, sateinen tai kylmempi. Nämä päivät ovat ihanteellisia hyödyntää ja vierailla joissakin Pariisin tarjoamissa sisätiloissa sijaitsevissa aarteissa. Oma ykkössuositukseni on vierailu Louvressa. Voit viettää koko päivän tuijottamalla Louvren tärkeimpiä taideteoksia sateella. Eikä sinun tarvitse edes mennä ulos syömään, sillä museossa itsessään on ravintoloita sekä joitakin kauppoja.

Toinen vaihtoehto on käydä Opéra Garnierissa. Jos se on kaunis ulkoa, se on uskomaton sisältä. Kylminä päivinä voit lähteä opastetulle kierrokselle Oopperan kummituksen asuinpaikkaan, etkä tule pettymään.

Varaa lippu Louvreen

4. Juhli Fête de la Vendimie -juhlaa Montmartrella

Montmartren viinirypäleiden sadonkorjuujuhla| ©ViajaaFrancia
Montmartren viinirypäleiden sadonkorjuujuhla| ©ViajaaFrancia

Lokakuussa on yksi Pariisin erikoisimmista ja ainutlaatuisimmista festivaaleista, joka tunnetaan nimellä Montmartren viinirypäleiden sadonkorjuujuhla. Tämän festivaalin keskiössä on gastronominen festivaali ja aktiviteetteja, kuten paraateja, tansseja ja ilotulituksia.

Kaupunginosa, joka on kuuluisa boheemista ilmapiiristään ja Sacré-Coeur-basilikasta, koostuu useista kukkuloista, jotka olivat aikoinaan täynnä viinitarhoja. Nykyään osa näistä viinitarhoista on yhä säilynyt, ja lokakuussa sadonkorjuun jälkeen järjestetään yli 100 vuotta vanha festivaali.

Rypäleiden sadonkorjuun jälkeen, lokakuun ensimmäisenä tai toisena viikonloppuna, järjestetään tämä festivaali, johon osallistuu tuhansia kävijöitä. Kaikki tapahtumat järjestetään Pyhän sydämen basilikan ympärillä. Voit hyödyntää tätä festivaalia nähdäksesi Montmartren kaupunginosan kaikessa loistossaan ja erityisesti nauttia gastronomiasta ja viinistä. Kaikki tapahtumat ovat maks uttomia ja kaikki ovat tervetulleita, joten tarkista viralliset päivämäärät ja kellonajat ennen kuin matkustat Pariisiin ja varmista, että saat tilaisuuden kokea jotain ainutlaatuista.

Varaa opastettu kierros Montmartressa

5. Vieraile Conciergerie de Parisissa ja muistele Marie Antoinetten hahmoa

Conciergerie eli oikeuspalatsi| ©Ricardo André Frantz
Conciergerie eli oikeuspalatsi| ©Ricardo André Frantz

Conciergerie eli oikeuspalatsi on ehdoton nähtävyys Pariisissa. Tämä historiallinen rakennus tunnetaan parhaiten Sainte Chapelle -kirkosta, joka on yksi Pariisin ja minun makuuni koko maailman kauneimmista kirkoista. Lokakuussa vierailua tässä rakennuksessa ei kuitenkaan suositella pelkästään kappelin vuoksi. Marie-Antoinette on vastuussa siitä. Tämä kuuluisa Ranskan kuningatar oli viimeisinä päivinään vangittuna samassa rakennuksessa, josta tuli Ranskan vallankumouksen aikana vankila.

Ja mitä tekemistä tällä on lokakuun kanssa, kysyt? No, samassa kuussa, mutta vuonna 1793 Marie-Antoinette teloitettiin aukiolla, joka nykyään tunnetaan nimellä Place de la Concorde. Conciergerie säilyttää vankityrmää, jossa hän vietti viimeiset päivänsä ja joka on nykyään muutettu kappeliksi, sekä näytteitä giljotiinista, kuten kuningattaren teloituksessa käytetystä giljotiinista, joka oli yksi Ranskan vallankumouksen avainkohdista.

Varaa lippusi Sainte Chapelleen ja Conciergerieen

6. Lokakuu on kulttuurin kuukausi syysfestivaalin ansiosta

Syksyn ilta| ©Paola Breizh
Syksyn ilta| ©Paola Breizh

Voimme huoletta sanoa, että lokakuu on Pariisin kulttuurikuukausi. Valkoisen yön lisäksi koko lokakuun ajan järjestetään syysfestivaali eli Festival d'Automne à Paris. Vaikka festivaali alkaa syyskuussa ja päättyy marraskuussa, suurin osa festivaalista on lokakuussa.

Näinä päivinä festivaaliin kuuluvissa yli 45 tapahtumapaikassa järjestetään monenlaista kulttuuritoimintaa. Näytelmiä, musiikkikonsertteja kaikista genreistä, tanssiesityksiä, elokuvanäytöksiä... luettelo on loputon. Pompidou-keskus, Odeon-teatteri ja Musée d'Orsay ovat vain muutamia paikkoja, joissa järjestetään erityistapahtumia kyseisinä päivinä.

Varaa lippusi Musée d'Orsayyn

7. Koe maailman paras hevoskilpailu. Qatar, Riemukaari-palkinto

Longchampin ravirata| ©Wikimedia
Longchampin ravirata| ©Wikimedia

Urheilusta puheen ollen, tiesitkö, että lokakuussa Pariisissa järjestetään maailman parhaana pidetty hevoskilpailu? Aivan oikein. Grand Prix de l'Arc de Triomphe järjestetään lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Longchampin raviradalla, ja se on todellinen spektaakkeli.

Tapahtumaan osallistuvat maailman parhaat täysiveriset ja parhaat jockeyt kisassa, jota ympäröi toimintaa ja ennen kaikkea paljon glamouria. Jos olet jo nähnyt kaiken Pariisissa, tämä on erilainen tapa nauttia vierailustasi Ranskan pääkaupungissa.

Varaa lippusi Riemukaarelle

8. Yksi vuoden erikoisimmista öistä Pariisissa, "Nuit Blanche" (yö valkoisissa)

Nuit Blanche de Paris| ©Hervé
Nuit Blanche de Paris| ©Hervé

Jos vierailet Pariisissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, voit kokea yhden kaupungin erikoisimmista öistä. Joka lokakuun ensimmäinen lauantai vuodesta 2002 lähtien kaupungissa on vietetty niin sanottua Nuit Blanchea eli valkoista yötä.

Kulttuuri on pääosassa, ja koko yön ajan kadut täyttyvät kaikenlaisista taiteilijoista, ja monet museot ja salit avautuvat varhain aamulla ja isännöivät kyseiselle päivälle ominaisia näyttelyitä. Myös musiikkikonsertit ja festivaalit ovat yleisiä valkoisena yönä. Lisäksi suuri osa Pariisin julkisesta liikenteestä kulkee myöhään yöhön. Jos matkasi on enemmänkin kulttuurimatka, arvostat suuresti Pariisissa olemista tuona yönä.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa

9. Kävele ja nauti syksystä Tuileries'n puutarhassa

Tuileries'n puutarha syksyllä| ©Jim Lukach
Tuileries'n puutarha syksyllä| ©Jim Lukach

Kuten sanoin, syksy on ihanteellista aikaa kävelylle Pariisin puistoissa ja puutarhoissa. Versailles'n puutarhat ovat tietysti laitamilla, mutta sinun ei tarvitse mennä niin kauas nähdäksesi täydellisen postikorttikuvan. Pariisin keskustassa ja Louvren museon vieressä sijaitsevat Tuileries'n puutarhat.

Ne olivat aikoinaan Louvren nykyisessä palatsissa sijainneen palatsin puutarhat, mutta nykyään ne on muutettu kauniiksi puistoksi, joka toimii pariisilaisten kohtaamispaikkana. Jos sää on hyvä, voit nauttia rauhallisen lounaan jossakin puiston kioskiravintoloista tai vain kävellä ympäriinsä, kuten ranskalaisella aatelistolla oli tapana tehdä ennen vanhaan. Se on hyvä paikka irrottautua hetkeksi kaupungin hälinästä.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa

10. Juokse 20 kilometriä Pariisissa

Maratonille osallistuminen| ©Edward Gebuis
Maratonille osallistuminen| ©Edward Gebuis

Urheilijoilla on myös hieno tapahtuma, johon voi osallistua tai jota voi seurata Pariisissa. Lokakuussa järjestetään yksi pääkaupungin tärkeimmistä suosituimmista kilpailuista. Pariisin 20 kilometrin juoksu. Tämä kilpailu on järjestetty vuodesta 1979 lähtien, ja se houkuttelee tällä hetkellä noin 30 000 juoksijaa kaikkialta maailmasta. Kilpailu alkaa Pont de Lénan sillalta ja päättyy myyttisen Eiffel-tornin juurelle.

Osallistumalla tähän kilpailuun voit juosta monien Pariisin ikonisten muistomerkkien ympäri ja samalla harrastaa urheilua ja osallistua sosiaalisiin tarkoituksiin, sillä kilpailusta saadut tulot menevät hyväntekeväisyyteen. Ja jos juoksu ei ole sinun juttusi, voit aina seurata, kuinka osallistujat saavuttavat maaliviivan ainutlaatuisessa ympäristössä Eiffel-tornin alla.

Varaa pyöräretki Pariisiin

Lokakuun lämpötilat Pariisissa

Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio
Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio

Lokakuu Pariisissa on puhtaasti syksyisen sään kuukausi. Lämpötilat ovat viileämpiä ja vaihtelevat 9 asteen pakkasesta 16 asteen korkeuteen.

Sadetta sataa yleensä noin 8-15 päivänä kuukaudessa, joten älä unohda sateenvarjoasi. Lokakuussa voit kuitenkin vielä nauttia monista aurinkotunneista. Auringonlasku saapuu yleensä klo 19:00 välillä kuun alussa ja klo 18:00 kuun lopussa. Ei pidä unohtaa, että Seine virtaa Ranskan pääkaupungin halki, mikä aiheuttaa kostean ilmaston.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lokakuussa kylmyys alkaa hiipiä sisään, mutta lämpötilat ovat silti riittävän miellyttäviä Pariisissa vierailuun. Jätän silti sinulle artikkelin , mitkä päivämäärät ovat parhaita käydä Pariisissa, jotta olet tietoinen kunkin päivämäärän eduista ja haitoista.

Varaa yöpyöräretki Pariisiin

Lokakuun matkailusesonki Pariisissa

Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely
Museon ulkoinen näkymä| ©Pedro Szekely

Lokakuu kuuluu Pariisin sesonkiaikaan, joka kestää yleensä 1. huhtikuuta-31. lokakuuta. On kuitenkin totta, että turistien määrä alkaa vähentyä huomattavasti lokakuussa. Sinulla ei ole suuria vaikeuksia saada hotellihuonetta tai pöytää ravintolassa, eikä nähtävyyksillä ole pitkiä jonoja.

Suurten juhlapyhien puuttuminen ja kylmä syyssää merkitsevät sitä, että Pariisin pääkaupungissa vierailevien turistien määrä laskee. Näin ollen myös hinnat laskevat. Tässä mielessä se on erittäin suositeltava kuukausi Pariisin matkan järjestämiseen.

Varaa yksityinen kiertomatka Pariisiin

Mitä pakata mukaan Pariisin-matkalle lokakuussa?

Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich

Kylmää, kosteutta, sadetta ja syksyn tuloa ajatellen nämä asiat sinun kannattaa pakata mukaan Pariisin-matkalle lokakuussa:

  • Puuvillavaatteet, jotka eivät ole liian paksuja.
  • Takit ja vedenpitävät vaatteet.
  • Sateenvarjo on välttämätön.
  • Lämpimät ja ennen kaikkea mukavat kengät.
  • Ota mukaan jotain tyylikkäämpää, jos menet oopperaan tai esitykseen, joka vaatii muodollista pukeutumista.

Varaa ostosmatka La Vallée -myymälään