Pariisi syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos suunnittelet matkaa Pariisiin syyskuussa ja mietit, onko siellä jokin tapahtuma tai aktiviteetti, jota et voi jättää väliin? Luet oikeaa artikkelia!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Pariisi syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Louvre-museo, Pariisi, Ranska | ©Canmandawe

Syyskuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Pariisissa ja nauttia kaupungin syksyisestä säästä. Silloin on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Tässä ovat kaikki asiat, joita voit tehdä, jotta sinulla olisi elämäsi parasta aikaa Pariisissa syyskuussa.

1. Lähde laivamatkalle Seine-jokea pitkin kuin oikea turisti

Risteile Seinen varrella Ile de Francen ohi.| ©Joe deSousa
Risteile Seinen varrella Ile de Francen ohi.| ©Joe deSousa

Sanotaan, että Pariisi on rakkauden ja valon kaupunki, ja harva suunnitelma on romanttisempi kuin risteilyn varaaminen Seinäjoella. Lisäksi syksy muuttaa Pariisin aidoksi värikkääksi maisemaksi, jonka tunnelma on aivan erityinen. Kaupunkiin ja sen muistomerkkeihin tutustumisesta tästä näkökulmasta tulee jännittävä kokemus.

Seinen joki on yksi parhaista romanttisista asioista Pariisissa. Varsinkin tähän aikaan vuodesta. Risteilyllä kaupunki näyttää erilaiselta, ja voit nauttia uusista näkymistä Eiffel-torniin, Notre Damen katedraaliin, Louvre-museoon tai Musée d'Orsayyn.

Varaa risteily Seinen risteilyllä

2. Näytä siltä, että osaat erottaa Bordeaux'n ja Burgundin

Viinipullot| ©Hermes Rivera
Viinipullot| ©Hermes Rivera

Jos rakastat viiniä, et voi vierailla Ranskan pääkaupungissa varaamatta viini- ja juustotastingia Pariisin viinikellarissa. Joitakin maailman parhaista viineistä tuotetaan Ranskassa, erityisesti Burgundin, Champagnen, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Elsassin alueilla.

Siksi suosittelen, että varaat matkastasi yhden iltapäivän nauttiaksesi viininmaistajaisista Pariisissa Pariisissa. Lisäksi opit varmasti erottamaan joitakin lajikkeita toisistaan ja löydät mielenkiintoisia kuriositeetteja ja asioita, joita et tiennyt aiemmin.

Varaa viini- ja juustomaistiaiset pariisilaisessa viinikellarissa

3. Nauti kaupungista, jolla on oma soundtrackinsä

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Pariisi on yksi jazzmusiikin kansainvälisistä pääkaupungeista, ja syyskuussa siellä järjestetään ainutlaatuinen ja taianomainen Jazz à la Villette-festivaali. Jos siis satut olemaan Pariisissa syyskuun ensimmäisinä päivinä, et voi jättää väliin yhtäkään tämän festivaalin konserttia. Ohjelmassa on maailmankuuluja artisteja, mutta myös paikallisia artisteja ja jazzin todellisia uudistajia, jotka edustavat kaikkia tyylilajeja.

Joka vuosi yli 30 000 harrastajaa kerääntyy La Villetten eri tapahtumapaikkoihin katsomaan suosikkiartistejaan ja löytämään uusia kykyjä (Cabaret Sauvage, Philharmonie de Paris...)

Musiikkifestivaaliin liittyy usein myös muita mielenkiintoisia aktiviteetteja: näyttelyitä, mestarikursseja, elokuvanäytöksiä jne. Ja jos olet kiinnostunut kulttuuritapahtumista, älä unohda opastettua kierrosta Opéra Garnierissa. Lyhyesti sanottuna olet täydellisissä puitteissa nauttimaan siitä laajasta kulttuuritapahtumien valikoimasta, jota Pariisin kaltaisella kaupungilla on tarjota.

Varaa opastettu kierros Garnier-oopperatalossa

4. Tutustu Pariisin tunnusomaisimpiin rakennuksiin Euroopan kulttuuriperintöpäivien aikana

Elysée-palatsi| ©Steve Knight
Elysée-palatsi| ©Steve Knight

Euroopan kulttuuriperintöpäivät järjestetään joka vuosi syyskuun kolmantena viikonloppuna Pariisissa. Näiden päivien aikana tärkeimmät rakennukset, museot ja muistomerkit avaavat ovensa yleisölle ja paljastavat intiimeimmät salaisuutensa.

Kahden päivän ajan voit vierailla lukuisissa kohteissa ja muistomerkeissä, joista osa ei yleensä ole avoinna yleisölle. Tällainen on esimerkiksi Elysée-palatsi, Ranskan presidentin virka-asunto. Muistomerkkien luettelo on kuitenkin varsin laaja, joten tämä pariisilainen viikonloppu on täydellinen aika vierailla Pariisin parhaissa museoissa. Voit vierailla muun muassa Cirque Bouglionessa, Institut de Francessa tai kuuluisassa Galeries Lafayette-myymälässä.

Voit myös ostaa liput Eiffel-torniin kiipeämiseen ja ottaa valokuvan kuuluisan Place du Trocadéron huipulta. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa kaunis Sacré Coeurin basilika, oikeusministeriö ja kyllä, voit myös varata opastetun kierroksen Louvre-museoon, jossa ei ole jonoja!

Varaa liput Pariisin Eiffel-torniin!

5. Älä missaa yhtäkään syysfestivaalin esitystä!

Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio
Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio

Marraskuussa alkaa yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurifestivaaleista: syysfestivaali. Vuodesta 1972 lähtien tämä festivaali on tuonut mukanaan valtavan määrän kulttuuritapahtumia, jotka kattavat muun muassa musiikkia, elokuvaa, teatteria ja tanssia. Jos olet siis intohimoinen kulttuurin ystävä, olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Syysfestivaalilla järjestetään yhteensä 50 esitystä, ja se alkaa syyskuussa, mutta jatkuu joulukuuhun ja ehkä pidempäänkin. Näytökset järjestetään Pariisin eri tapahtumapaikoissa, joista jokainen on toinen toistaan merkittävämpi: Musée d'Orsayssa, Théâtre de la Bastillessa, Centre Pompidoussa jne.

Jos olet Pariisissa syyskuussa, tutustu festivaalin ohjelmaan ja valitse jokin esityksistä, jotta sinulla olisi hauskaa. Toinen hyvä idea matkallesi olisi varata liput ja illallinen Moulin Rougeen, johon sisältyy kuljetus - se on maailman kuuluisin kabaree. Tulet rakastamaan sitä!

Varaa liput Musée d'Orsayhin

6. Pääset lähelle Techno Parade -tapahtumaa ja saat esimakua sen tunnelmasta

Techno Parade -tapahtumassa| ©Olivier Ortelpa
Techno Parade -tapahtumassa| ©Olivier Ortelpa

Jos pidät elektronisesta musiikista, sinun kannattaa ehdottomasti tulla nauttimaan Techno Parade -tapahtumasta, joka järjestetään syyskuussa. Tämä juhla kokoaa yhteen yli 400 000 tämän musiikkilajin ystävää. Pariisin kadut ja kadut muuttuvat ääni- ja näköspektaakkeliksi, jossa on värikkäitä vaunuja, värikkäitä pukuja, musiikkia ja upea juhlatunnelma.

Pariisin Technoparaati alkaa kulkueella, jossa vaunut kul kevat suurten kaiuttimien kyydissä ja esittävät elektronista musiikkia monin eri variaatioin. Vaunuissa olevat ihmiset tanssivat ja nauttivat hetkestä, samoin kuin ihmiset, jotka kulkevat kaduilla paraatin mukana. Lisäksi festivaalin järjestäjät tuovat paikalle useita kansainvälisiä DJ:itä pitämään ihmiset tanssimassa. Kun paraati on ohi, juhlat jatkuvat kaupungin yökerhoissa.

Jos haluat tutustua Pariisiin ikään kuin olisit yhdellä Techno-paraatin vaunuista, voit valita joitakin kaupungin parhaista turistibusseista ja tutustua sen mielenkiintoisimpiin paikkoihin väsymättä.

Varaa Big Bus Pariisin kiertoajelubussi

7. Juhli syksyn alkua "Fete des Jardins a Paris" -tapahtumassa!

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Syksy käynnistyy syyskuussa Pariisin puutarhojen festivaalilla (Festival des Jardins de Paris). Kaksipäiväisen festivaalin aikana Notre Damen mahtavan kirkon ympärillä oleva alue muuttuu valtavaksi puutarhaksi, jossa järjestetään jännittäviä aktiviteetteja.

Itse asiassa kaikki kaupungin puutarhat ja puistot osallistuvat juhlaan ja järjestävät juhlia ja tapahtumia niin nuorille kuin vanhoillekin. Voit esimerkiksi osallistua puutarhatyöpajoihin, tavata maisemapuutarhureita, keskustella kaupungin puistojen hoitajien kanssa, osallistua teemaan liittyviin näyttelyihin ja kulttuuritapahtumiin, nauttia ulkoilmakonserteista jne.

Kyseessä on siis koko perheen aktiviteetti, joka kannattaa. Jos olet Pariisissa lasten kanssa syyskuussa, se voi olla erinomainen tapahtuma, joka kannattaa sisällyttää suunnitelmiin. Voit myös varata lapsille yksityisen kierroksen Notre Damen, Île de la Citén ja Saint-Séverinin kirkon kierrokselle.

Varaa yksityinen kiertoajelu Notre Damen kirkkoon lapsille

8. Liiku kaupungissa vapaasti autottomana päivänä

Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster
Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster

Syyskuussa Pariisissa vietetään autovapaata päivää. Tämä tarkoittaa, että kaikki kaupungin kadut suljetaan liikenteeltä jalankulkijoiden käyttöön ja iloksi. Koko päivän ajan niin pariisilaiset kuin turistitkin lähtevät kaduille tutustumaan kaupunkiin vapaasti ja omaan tahtiinsa.

Nyt on siis tilaisuutesi kävellä, varata pyöräretki Pariisiin, nauttia opastetusta kierroksesta Montmartren kaupunginosassa tai yksinkertaisesti ihastua autottoman kaupungin kauniisiin nähtävyyksiin.

Varaa pyöräretki Pariisissa

9. Osallistu Pariisin designviikolle ja tutustu muotoiluun ja sisustukseen

Käsityöpaja| ©julian mora
Käsityöpaja| ©julian mora

Kuuluisa Paris Design Week järjestetään myös syyskuussa, joten jos satut olemaan kaupungissa tuohon aikaan ja haluat oppia muotoilusta ja sisustuksesta, sinun on vain tutustuttava festivaalin ohjelmaan ja otettava huomioon sinua eniten kiinnostavat aktiviteetit.

Paris Design Week esittelee suurimpien tunnettujen suunnittelijoiden uudet muotimallistot : Christian Dior, Iris Van Herpen, Stella McCartney ja jopa Channel. Televisiossa nähdään kuitenkin muitakin kuin tyypillisiä muotinäytöksiä, mutta myös muunlaista toimintaa tavallisille ihmisille. Järjestetään esimerkiksi suunnittelu- ja sisustustyöpajoja, ilmaisia näyttelyitä, kilpailuja ja huonekalutaloja, joista monet esittelevät uusia tuotteitaan.

Lisäksi, jos tunnet Pariisin, itse kaupungissa järjestetään teemakierroksia: digitaalinen muotoilu, arkkitehtuuri ja muotoilu, taide ja muotoilu, gastronominen muotoilu, muotoilu Ranskassa. Jokainen voi valita itseään eniten kiinnostavan, katsoa tapahtuman ohjelman ja lähteä kierrokselle - se on ihmeellinen juttu!

10. Osallistu (jos olet nainen) La Parisienne -tapahtumaan ja tunne olosi paremmaksi!

La Parisienne -kilpailu| ©ParisInfo
La Parisienne -kilpailu| ©ParisInfo

La Parisienne on yksinomaan naisille tarkoitettu kilpailu. Se on järjestetty vuodesta 1997 lähtien joka vuosi syyskuussa, ja se kokoaa yhteen tuhansia naisia kaikkialta Euroopasta.

Tapahtuma kutsuu kaikki naiset, jotka haluavat osallistua, juoksemaan ja tutustumaan yhden maailman kauneimman kaupungin katuihin. Eikä sinun tarvitse olla ammattijuoksija. Jos haluat osallistua, voit vain hölkätä mukana, liittyä joukkoon ja nauttia tunnelmasta.

Reitti voi vaihdella vuosittain, mutta se on yleensä noin 7 kilometriä ja kulkee Pariisin keskustan läpi. Se alkaa yleensä Pont de Jena -kadulta ja päättyy Champ de Mars-kadulle. Kilpailuun voi osallistua myös kahden hengen joukkueina: ystävät, äidit ja tyttäret, perheenjäsenet, yritysjoukkueet jne. La Parisienne on myös hyväntekeväisyysjuoksu, jolla kerätään rahaa rintasyövän tutkimukseen. Jos siis osallistut, autat omalta osaltasi tämän kauhean sairauden torjunnassa.

Pariisin sää syyskuussa

Syyskuu Pariisissa| ©Jeffrey Hayes
Syyskuu Pariisissa| ©Jeffrey Hayes

Ranskan pääkaupungin sää syyskuussa on edelleen erittäin miellyttävä, jotta voit suunnitella kaikki Pariisissa tehtävät ja nähtävät asiat. Vaikka päivän aikana voi esiintyä vaihtelua, sää pysyy vakaana ja enimmäkseen aurinkoisena, mikä tekee siitä yhden parhaista kuukausista vierailla kaupungissa.

Ensimmäisen kahden viikon aikana lämpötila voi vaihdella korkeimmillaan 23 °C: sta matalimpaan 13 °C: een. Toisen kahden viikon aikana lämpötila voi kuitenkin olla niinkin alhainen kuin 23 °C ja korkea kuin 13 °C. Kuukauden jälkipuoliskolla lämpötila alkaa kuitenkin laskea ja vaihtelee korkeimmillaan 18 °C: sta **matalimpaan 9 °C:**seen.

Varaa kiertoajelu Montmartreen

Matkailijoiden määrä Pariisissa syyskuussa

Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva

Syyskuun alussa turistien määrä on vielä suuri, koska monet ovat vielä lomalla. Useimmilla suurilla monumenteilla, erityisesti Eiffel-tornilla, onkin pitkiä jonoja.

Syyskuun toisesta viikosta alkaen, kun koulujen loma on ohi, turistien määrä kuitenkin vähenee, ja kaupunki muuttuu hiljaisemmaksi ja rauhallisemmaksi. Tämä on täydellinen aika vierailla ja tutustua Ranskan pääkaupungin parhaisiin kiertoajeluihin ja retkiin.

Varaa kiertoajelu Pariisin Saint-Germain-des-Présin kaupunginosaan

Mitä pakata mukaan Pariisin vierailua varten syyskuussa

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Pariisin-matkalle syyskuussa ei ole helppo pakata matkatavaroita. Lämpötilat voivat olla lämpimiä päivisin, mutta öisin ne laskevat ja voit palella. Kannattaa siis pakata mukaan vähän kaikkea:

  • Lyhythihaisia T-paitoja, jos on aurinkoista, sekä hattu tai aurinkolasit - Villapaitoja ja pusero viileämpiä iltoja varten - Ohut takki tai kevyt takki - Sateenvarjo sateen varalta - Mukavat kengät kaupungilla kävelyä varten - Jos palelet, huivi ja lisää lämpimiä vaatteita - Takki tai kevyt takki iltaisin - Kevyt takki tai kevyt takki - Taitettava sateenvarjo sateen varalta - Mukavat kengät kaupungilla kävelyä varten - Jos palelet, huivi ja lisää lämpimiä vaatteita.

Varaa kiertoajelu Pariisin latinalaiseen kortteliin