Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jos suunnittelet matkaa Pariisiin syyskuussa ja mietit, onko siellä pakollisten nähtävyyksien katsomisen lisäksi muita pakollisia tapahtumia? Luet oikeaa artikkelia!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

Pariisi syyskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Louvre-museo, Pariisi, Ranska | ©Canmandawe

Syyskuu on ihanteellinen kuukausi vierailla Pariisissa ja nauttia kaupungin syksyisestä säästä. Siellä järjestetään myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Tässä ovat kaikki asiat, joilla voit viettää elämäsi parasta aikaa Pariisissa syyskuussa.

1. Tutustu Pariisin tunnusomaisimpiin rakennuksiin (enimmäkseen ilmaiseksi) Euroopan kulttuuriperintöpäivien aikana

Elysée-palatsi| ©Steve Knight
Elysée-palatsi| ©Steve Knight

Euroopan kulttuuriperintöpäivät järjestetään joka vuosi syyskuun kolmantena viikonloppuna Pariisissa. Näinä päivinä tärkeimmät rakennukset, museot ja muistomerkit avaavat ovensa yleisölle paljastaakseen salaisuutensa.

Kahden päivän aikana voit vierailla lukuisissa paikoissa ja muistomerkeissä, joista osa ei yleensä ole avoinna yleisölle. Tämä koskee esimerkiksi Ranskan presidentin virka-asuntoa, Elysée-palatsia.

Muistomerkkien luettelo on kuitenkin melko laaja, joten tämä pariisilainen viikonloppu on täydellinen aika vierailla Pariisin parhaissa museoissa ja paikoissa, jotka kiinnostavat sinua eniten. Voit vierailla muun muassa Cirque Bouglionessa, Institut de Francessa tai kuuluisassa Galeries Lafayette-myymälässä.

Voit myös hankkia liput Eiffel-torniin kiipeämiseen ja ottaa valokuvan kuuluisan Place du Trocadéron huipulta. Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa kaunis Sacré-Coeur-basilika, oikeusministeriö ja... Kyllä! Voit myös varata opastetun kierroksen Louvre-museoon ilman jonoja.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. Tanssi ja nauti upeasta musiikista Jazz à la Villette -festivaalilla

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Pariisi on yksi jazzmusiikin kansainvälisistä pääkaupungeista, ja syyskuussa siellä järjestetään ainutlaatuinen ja taianomainen Jazz à la Villette-festivaali.

Jos siis satut olemaan Pariisissa syyskuun ensimmäisinä päivinä, et voi jättää väliin yhtäkään tämän festivaalin konserttia. Ohjelmaan kuuluu maailmankuuluja artisteja, mutta myös paikallisia taiteilijoita ja jazzin todellisia uudistajia, jotka edustavat kaikkia tyylejä.

Joka vuosi yli 30 000 fania kerääntyy La Villetten eri tapahtumapaikkoihin katsomaan suosikkiartistejaan ja löytämään uusia kykyjä (Cabaret Sauvage, Philharmonie de Paris...).

Musiikkifestivaaliin liittyy usein myös muuta mielenkiintoista toimintaa: näyttelyitä, mestarikursseja, elokuvanäytöksiä jne. Jos olet kiinnostunut kulttuuritapahtumista, älä unohda käydä Opéra Garnierissa. Lyhyesti sanottuna olet täydellisissä puitteissa nauttimaan monista kulttuuritapahtumista, joita Pariisin kaltaisella kaupungilla on tarjota.

Varaa opastettu kierros Opera Garnierissa

3. Katso yksi syysfestivaalin esityksistä

Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio
Syksy Pariisissa| ©Cliffano Subagio

Marraskuussa alkaa yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurifestivaaleista: syysfestivaali.

Vuodesta 1972 lähtien tämä festivaali on tarjonnut valtavan määrän kulttuuritapahtumia, jotka kattavat muun muassa musiikkia, elokuvaa, teatteria ja tanssia. Jos olet siis innostunut kulttuurista, olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Syysfestivaalilla järjestetään yhteensä 50 esitystä, ja se alkaa syyskuussa, mutta jatkuu joulukuuhun ja ehkä vielä pidempäänkin. Näytökset järjestetään eri paikoissa Pariisissa, joista kukin on edellisiä merkittävämpi: Musée d'Orsayssa, Théâtre de la Bastillessa, Centre Pompidoussa jne.

Jos olet Pariisissa syyskuussa, tutustu festivaalin ohjelmaan ja valitse jokin esityksistä, jotta sinulla olisi hauskaa. Toinen hyvä idea matkallesi olisi varata liput Moulin Rougeen, maailman kuuluisimpaan kabaree-tapahtumaan - tulet rakastamaan sitä!

Varaa liput Musée d'Orsayyn

4. Mene Techno-paraatiin ja nauti tunnelmasta

Techno-paraatissa| ©Olivier Ortelpa
Techno-paraatissa| ©Olivier Ortelpa

Jos pidät elektronisesta musiikista, kannattaa ehdottomasti tulla nauttimaan syyskuussa järjestettävästä Techno Parade -tapahtumasta. Tämä juhla kokoaa yhteen yli 400 000 tämän musiikkilajin ystävää.

Pariisin kadut ja kadut muuttuvat visuaaliseksi ja äänimaailman spektaakkeliksi, jossa on värikkäitä vaunuja, värikkäitä pukuja, musiikkia ja upea juhlatunnelma.

Paris Techno Parade alkaa kulkueella, jossa on suuria kaiuttimia, joissa soi elektroninen musiikki monin eri variaatioin. Ihmiset vaunuissa tanssivat ja nauttivat hetkestä, samoin kuin ihmiset, jotka kulkevat kaduilla paraatin mukana.

Lisäksi festivaalin järjestäjät tuovat paikalle useita kansainvälisiä DJ:itä, jotka pitävät ihmiset tanssimassa koko päivän ja yön. Kun paraati on ohi, juhlat jatkuvat kaupungin yökerhoissa.

Jos haluat tutustua Pariisiin kuin olisit Techno Paraden vaunuissa, voit valita joitakin kaupungin parhaista turistibusseista ja tutustua sen mielenkiintoisimpiin paikkoihin väsymättä.

5. Osallistu Pariisin designviikolle ja tutustu muotoiluun ja sisustukseen

Käsityöpaja| ©julian mora
Käsityöpaja| ©julian mora

Syyskuussa järjestetään myös kuuluisa Paris Design Week, joten jos satut olemaan kaupungissa tuohon aikaan ja haluat oppia designista ja sisustuksesta, sinun on vain tutustuttava festivaalin ohjelmaan ja otettava huomioon sinua eniten kiinnostavat aktiviteetit.

Paris Design Week esittelee maailman suurimpien suunnittelijoiden uudet muotikokoelmat : Christian Dior, Iris Van Herpen, Stella McCartney ja jopa Channel. Kyse ei kuitenkaan ole vain tyypillisistä muotinäytöksistä, joita näemme televisiossa, vaan tällä viikolla tavallisille kansalaisille järjestetään myös muunlaista toimintaa.

Tapahtumassa järjestetään esimerkiksi suunnittelu- ja sisustustyöpajoja, teemaan liittyviä ilmaisia näyttelyitä, järjestetään kilpailuja ja monet huonekalutalot esittelevät uusia tuotteitaan. Kyseessä on siis erittäin mielenkiintoinen viikko tästä alasta kiinnostuneille.

Jos tunnet Pariisin, kaupungissa on lisäksi teemakierroksia: digitaalinen muotoilu, arkkitehtuuri ja muotoilu, taide ja muotoilu, gastronominen muotoilu, muotoilu Ranskassa. Voit valita itseäsi eniten kiinnostavan, katsoa tapahtuman ohjelman ja lähteä kierrokselle - se on ihmeellinen juttu!

6. Juhli syksyn alkua Fete des Jardins a Paris -tapahtumassa

Notre Dame| ©Adrienn
Notre Dame| ©Adrienn

Syksy käynnistyy syyskuussa Pariisin puutarhajuhlien festivaalilla (Festival des Jardins de Paris). Kaksipäiväisen festivaalin aikana Notre Damen mahtavan kirkon ympärillä oleva alue muuttuu valtavaksi puutarhaksi, jossa on jännittäviä aktiviteetteja.

Itse asiassa kaikki kaupungin puutarhat ja puistot osallistuvat juhlaan ja järjestävät juhlia ja tapahtumia nuorille ja vanhoille. Voit esimerkiksi osallistua puutarhatyöpajoihin, tavata maisemapuutarhureita, keskustella kaupungin puistojen hoitajien kanssa, osallistua näyttelyihin ja kulttuuritapahtumiin, nauttia ulkoilmakonserteista ja niin edelleen.

Se on siis erittäin kannattavaa toimintaa koko perheelle. Jos olet Pariisissa lasten kanssa syyskuussa, se voi olla erinomainen tapahtuma, joka kannattaa sisällyttää suunnitelmiin.

7. Liiku kaupungissa vapaasti autottomana päivänä

Montmartren alue| ©Ed Webster
Montmartren alue| ©Ed Webster

Syyskuussa Pariisissa vietetään autotonta päivää. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kaupungin kadut on suljettu liikenteeltä jalankulkijoiden käyttöön ja iloksi. Pariisilaiset ja turistit lähtevät kaduille tutustumaan kaupunkiin vapaasti ja omaan tahtiinsa kokonaisen päivän ajan.

Nyt sinulla on siis mahdollisuus kävellä, nauttia opastetusta kierroksesta Montmartren kaupunginosassa tai yksinkertaisesti ihastua autottoman kaupungin kauniisiin nähtävyyksiin.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

8. Osallistu (jos olet nainen) La Parisienne -tapahtumaan ja tunne olosi paremmaksi

La Parisienne Race| ©ParisInfo
La Parisienne Race| ©ParisInfo

La Parisienne on yksinomaan naisille tarkoitettu kilpailu. Se on järjestetty vuodesta 1997 lähtien joka vuosi syyskuussa, ja se kokoaa yhteen tuhansia naisia kaikkialta Euroopasta.

Tapahtuma kutsuu kaikkia naisia, jotka haluavat osallistua juoksemaan ja tutustumaan yhden maailman kauneimmista kaupungeista kaduille. Eikä sinun tarvitse olla ammattimainen juoksija. Jos haluat osallistua, voit vain hölkätä mukana, liittyä väkijoukkoon ja nauttia tunnelmasta.

Reitti voi vaihdella vuosittain, mutta yleensä se on noin 7 kilometriä pitkä ja kulkee Pariisin keskustan halki. Se alkaa yleensä Pont de Jenalta ja päättyy Champ de Marsiin. Osallistua voi myös kahden hengen joukkueissa: ystävät, äidit ja tyttäret, perheenjäsenet, yritysjoukkueet jne.

La Parisienne on myös hyväntekeväisyyskilpailu, jossa kerätään rahaa rintasyöpätutkimukseen. Jos siis osallistut tähän kilpailuun, autat omalta osaltasi tämän kauhean sairauden torjunnassa.

9. Näyttää siltä, että osaat erottaa Bordeaux'n ja Burgundin toisistaan

Viinipullot| ©Hermes Rivera
Viinipullot| ©Hermes Rivera

Jos pidät viinistä, et voi vierailla Pariisissa käymättä aidossa viininmaistajaisissa. Ranskassa tuotetaan maailman parhaita viinejä, erityisesti Burgundin, Champagnen, Bordeaux'n, Loiren laakson ja Elsassin alueilla.

Siksi suosittelen, että varaat matkastasi yhden iltapäivän nauttiaksesi viininmaistajaisista Pariisissa Pariisissa. Lisäksi opit varmasti erottamaan joitakin lajikkeita toisistaan ja löydät mielenkiintoisia kuriositeetteja ja asioita, joita et tiennyt aiemmin.

Varaa retki Pariisista ja viininmaistelujakso

10. Tee laivamatka Seine-joella kuin oikea turisti

Seine-joen risteily Ile de Francen kautta| ©Joe deSousa
Seine-joen risteily Ile de Francen kautta| ©Joe deSousa

Sanotaan, että Pariisi on rakkauden ja valon kaupunki, ja harva suunnitelma on romanttisempi kuinristeily Seinäjoella. Lisäksi syksy muuttaa Pariisin todelliseksi värikuvaksi, jonka tunnelma on aivan erityinen. Kaupunkiin ja sen muistomerkkeihin tutustuminen tästä näkökulmasta on jännittävä kokemus.

Seine-joki on yksi parhaista romanttisista asioista Pariisissa. Erityisesti tähän aikaan vuodesta. Risteilyllä kaupunki näyttää erilaiselta, ja voit nauttia uusista näkymistä Eiffel-torniin, Notre Damen katedraaliin, Louvren museoon tai Musée d'Orsayyn.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

Sää Pariisissa syyskuussa

Ilta Pariisissa| ©Anthony Delanoix
Ilta Pariisissa| ©Anthony Delanoix

Pariisin sää syyskuussa on edelleen erittäin miellyttävä. Vaikka päivän aikana voi esiintyä vaihtelua, sää pysyy vakaana ja enimmäkseen aurinkoisena, joten se on yksi parhaista kuukausista vierailla kaupungissa.

Ensimmäisen kahden viikon aikana lämpötila voi vaihdella korkeimmillaan 23 °C:n ja alhaisimmillaan 13 °C:n välillä. Toisen kahden viikon aikana lämpötila voi kuitenkin olla hyvin alhainen. Kuukauden jälkipuoliskolla lämpötilat alkavat kuitenkin laskea, ja ne vaihtelevat korkeimmillaan 18ºC: sta **matalimmillaan 9ºC:**een.

Turistijoukot Pariisissa syyskuussa

Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museo| ©Irina Ledyaeva

Syyskuun alussa matkailijoiden määrä on vielä suuri, koska monet ihmiset ovat vielä lomalla. Useimmilla suurilla monumenteilla, erityisesti Eiffel-tornilla, on pitkät jonot.

Syyskuun toisesta viikosta alkaen, kun koulujen loma on ohi, turistien määrä kuitenkin vähenee, jolloin kaupunki on hiljaisempi ja rauhallisempi. Tämä on täydellinen aika vierailla ja tutustua Ranskan pääkaupungin parhaisiin retkiin ja retkikohteisiin.

Mitä pakata mukaan Pariisin vierailulle syyskuussa

Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich

Pakkaaminen ei ole helppoa, kun matkustat Pariisiin syyskuussa. Päivällä lämpötila voi olla lämmin, mutta yöllä se laskee ja voit palella. On siis parasta pakata mukaan vähän kaikkea:

  • Lyhythihaisia T-paitoja auringonpaisteen varalta sekä hattu tai aurinkolasit.
  • Villapaitoja ja pusero iltaisin viileämpiä päiviä varten.
  • Ohut takki tai kevyt takki.
  • Sateenvarjo sateen sattuessa.
  • Mukavat kengät kaupungilla kävelyä varten.
  • Jos sinulla on kylmä, huivi ja lämpimiä vaatteita.