Paras Stade de France Retket Pariisissa

Kiertue, jota yksikään jalkapallofani tai urheilufani ei voi jättää väliin. Tule mukaan tälle täydelliselle ja eksklusiiviselle kierrokselle yhdelle maailman tärkeimmistä stadioneista.

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

7 minuuttia luettu

Paras Stade de France Retket Pariisissa

Stade de France Pariisissa | ©Nabil Molinari

Jos vierailet tässä kauniissa kaupungissa ja haluat tutustua yhteen Pariisin urheilufanien halutuimmista nähtävyyksistä, et voi jättää väliin maailmankuulua Stade de Francea.

Pariisissa sijaitseva Stade de France oli yksi vuoden 1998 MM-kisojen ja vuoden 2016 EM-kisojen pelipaikoista, ja se on yksi Euroopan moderneimmista stadioneista. Viehättävän arkkitehtonisen tyylinsä lisäksi tekniikka ja ominaisuudet tekevät tästä stadionista referenssikohteen sekä Euroopan että maailman tasolla.

Täydellisin vaihtoehto

Paris Stade de Francen opastettu kierros

Täydellisin kierros, johon sisältyy sisäänpääsy museoon

Kierrät Stade de Francen kokonaisuudessaan ja pääset eksklusiivisiin kulissien takana oleviin tiloihin ja museoon ammattitaitoisen oppaan kanssa, joka kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat, jotka haluat tietää.

Suositellaan, jos... olet urheilufani.

Tällä supertäydellisellä kiertoajelulla kävelet ympäri stadionia erikoistuneen oppaan saattelemana, joka vie sinut myös kulissien taakse, joka ei ole avoinna suurelle yleisölle, mikä tekee tästä kierroksesta ainutlaatuisen tilaisuuden.

Sinulla on myös yksinoikeus päästä Pariisin Stade de France -museoon, jossa voit tutustua laajaan kokoelmaan esineitä, jotka ovat osa tämän stadionin ja Ranskan urheiluhistorian historiaa.

Varaa opastettu kierros Stade de Francessa

Miten voin varata opastetun kierroksen Stade de France -stadionille Pariisissa?

Matkan varaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkan varaaminen| ©Vlada Karpovich

Voit varata kierroksia Stade de Franceen stadionilla tai verkossa osoitteessa Hellotickets.

Omasta näkökulmastani nettivaraaminen erikoistuneesta yrityksestä on kätevintä, koska sinulla on enemmän vaihtoehtoja löytää haluamasi päivämäärä, ja lisäksi eri nähtävyyksien, kuten Stade de Francen, lippujen hinnoista saa yleensä huomattavia alennuksia.

Toinen vaihtoehto on ostaa matkalippu henkilökohtaisesti Stade de Francen lipputoimistosta, mutta tämä on kaikista vähiten suositeltava tapa, koska se tarkoittaa, että olet jättänyt lippujen ostamisen viime tinkaan ja et melko varmasti löydä paikkaa ainakaan sesonkiaikana.

Varaa opastettu kierros Stade de France -stadionilla

Millainen on opastettu kierros Stade de Francessa?

Stade de France| ©Guilhem Vellut
Stade de France| ©Guilhem Vellut

Kierroksen lähtöpiste on Stade de Francen teltta, jossa tapaat oppaasi ja muun kierrosryhmän. Sieltä kävelette stadionin ympäri, ja oppaasi kertoo sinulle kaikki yksityiskohdat stadionin arkkitehtuurista, ominaisuuksista ja tapahtumista, joita siellä on järjestetty vuosien varrella.

Opastettu kierros sisältää myös katsauksen stadionin yksityisiin tiloihin, joihin yleisöllä ei ole pääsyä ja joihin voi tutustua vain tämäntyyppisellä yksityisellä kierroksella.

Kun olet kiertänyt stadionin ja sen yksityiset tilat, siirryt kierroksen toiseen vaiheeseen, museoon. Museossa, jonka sisäänpääsy sisältyy kierroksen hintaan, voit nähdä valtavan määrän esineitä, jotka liittyvät stadionin historiaan ja siellä pelattaviin tärkeimpiin urheilulajeihin, jalkapalloon ja rugbyyn. Stade de France on Ranskan rugbymaajoukkueen koti, joka on yksi maailman parhaista, ja siellä pelataan kaikki maajoukkueen kansainväliset rugbyottelut, kun Ranska isännöi.

Kun olet käynyt museossa, kierros on päättynyt, mutta ennen lähtöäsi voit vielä poiketa kaupassa ja ottaa mukaan matkamuistoja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia tästä kierroksesta

 • Hinta: alkaen noin 17 euroa per henkilö.
 • Kesto: noin puolitoista tuntia.
 • Kuljetusmuoto: Sinun on saavuttava paikalle omalla kulkuvälineelläsi, metrolla, bussilla, autolla tai taksilla.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Hintaan sisältyy myös sisäänpääsy Stade de France -museoon ja kierros kulissien takana.
 • Vaihtoehdon haitat: Tarjolla vain kahdella kielellä, ranskaksi ja englanniksi.

Varaa opastettu kierros Stade de Franceen

Mitä näen Stade de Francen kierroksella?

Stade de Francen sisätilat| ©Sylvain
Stade de Francen sisätilat| ©Sylvain

Vaikuttavan nykyaikaista arkkitehtuuria edustava Stade de France on 80 000-paikkainen, ja siellä järjestetään tärkeimmät kansalliset ja kansainväliset jalkapallo- ja rugbytapahtumat. Siellä järjestetään myös suurimmat show't, kuten Madonnan, Rolling Stonesin, ACDC:n ja Beyoncén konsertit. [Stade de Francen esityskalenteri](Official Stade de France ticket office: concerts (stadefrance.com)){target="_blank" rel="noopener"} on hyvin monipuolinen, ja voit ehkä osallistua johonkin niistä Pariisin-matkasi aikana.

Vierailun aikana näet pelikentän lisäksi myös muun muassa pukuhuoneet, yksityis-aitiot ja penkit, joilla eri joukkueiden vaihtopelaajat ja tekninen henkilökunta istuvat.

Museossa näet täydellisen kokoelman pokaaleja, jotka Ranska on voittanut pääasiassa jalkapallossa, sekä esineitä, jotka liittyvät urheilutapahtumiin ja kulttuuritapahtumiin, joita Stade de Francella on järjestetty sen jälkeen, kun se avattiin vuonna 1998 Ranskan isännöimien maailmanmestaruuskilpailujen yhteydessä. Jos matkustat lasten kanssa, he nauttivat varmasti tästä kierroksesta, ja voit myös pitää hauskaa heidän kanssaan joissakin Pariisin lasten kanssa tehtävissä aktiviteeteissa, joista löytyy jokaiselle jotakin.

Varaa opastettu kierros Stade de Francessa

Muuta Stade de France -stadionilta Pariisissa

Seuraavassa on joitakin historiallisia faktoja, jotka tekevät Stade de Francesta pakollisen kohteen urheilu- ja kulttuurifaneille:

  1. heinäkuuta 1992 Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA valitsi Ranskan isännöimään vuoden 1998 jalkapallon maailmanmestaruuskisoja
   . Siihen aikaan- Pariisissa ei ollut stadionia, joka olisi pystynyt isännöimään yli 45 000 hengen tapahtumaa, joten Ranskan hallitus sitoutui rakentamaan 80 000-paikkaisen stadionin, joka pystyisi isännöimään suosituimpia kansainvälisiä urheilutapahtumia.
 • 31 kuukautta kestäneiden rakennustöiden jälkeen Stade de France vihittiin käyttöön Ranskan ja Espanjan välisellä ystävyysottelulla
  .
 • Stade de Francessa on järjestetty seuraavat tapahtumat: jalkapallon MM-kisat 1998, yleisurheilun MM-kisat 2003, rugbyn MM-kisat 2007, kolme Mestarien liigan loppuottelua, Heineken Cupin loppuottelu 2010 (nykyisin Rugbyn Mestarien Eurooppa-cup) ja.
 • UEFA Euro 2016.
 • Stade de Francen on myös määrä isännöidä kymmenen ottelua Rugbyn MM-kisojen 2023 aikana (jotka järjestetään Ranskassa) ja isännöidä joitakin tapahtumia vuoden 2024 olympialaisten ja paralympialaisten aikana (jotka myös järjestetään Ranskassa). Rugbyturnauksen liput ovat- nyt myynnissä
  .- Stade de France on stadion, joka on isännöinyt eniten arvostettuja urheilutapahtumia maailmassa.
 • Avajaistensa jälkeen Stade de France on isännöinyt yli 500 erikoistapahtumaa ja noin 35 miljoonaa katsojaa

.

Varaa opastettu kierros Stade de Francessa

Miten pääsen Stade de Franceen?

Pariisin metro| ©QbiT
Pariisin metro| ©QbiT

Stade de Franceen on melko helppoa päästä, sillä kaikki julkiset liikennevälineet pysähtyvät stadionin lähellä. Stade de Francen osoite on Stade de France 93200 Saint Denis, Ranska GPS : Leveysaste : 48.918 / Pituusaste : 2.351.

Miten pääsen Stade de Franceen lähijunalla?

Lähellä Stade de France on kaksi esikaupunkijunan pysäkkiä tai asemaa, linjat B ja D.

 • Jos matkustat linjalla B: sinun on poistuttava La Plaine Stade de France -asemalla. Matka pysäkille kestää Gare du Nordista 4 minuuttia ja Châteletista 8 minuuttia. Junien vuoroväli on yksi juna kolmen minuutin välein, mutta se voi vaihdella tapahtumien ja viikonpäivän mukaan, joten on parasta tarkistaa junayhtiön tiedot vierailupäivänäsi. Viimeinen juna lähtee kello 12.41, mutta myös nämä tiedot kannattaa tarkistaa matkapäivänäsi.

 • Jos matkustat linjalla D: sinun tulisi jäädä pois Stade de France - St Denis -pysäkillä. Matka kestää 5 minuuttia Gare du Nordista ja 9 minuuttia Châteletista. Junan pitäisi kulkea 6 minuutin välein tapahtumien mukaan, mutta vaadin, että on parempi tarkistaa tämä tieto yhtiöltä sinä päivänä, jona aiot lähteä, sillä se voi vaihdella. Viimeisen junan lähtöaika on 12:31. Tarkista kaikki yksityiskohdat [Pariisin junien aikatauluista ja hinnoista](SNCF – Timetables, Trains, Traffic, Services, International | SNCF){target="_blank" rel="noopener"}, jotta voit järjestää matkasuunnitelmasi.

Miten pääsen Stade de Francelle metrolla?

Voit käyttää metrolinjoja 12 ja 13 seuraavasti.

 • Jos käytät linjaa 13, jäät pois St Denis - Porte de Paris
  -asemalla. - Matka Saint-Lazaren asemalta kestää 16 minuuttia, Invalidesin asemalta 20 minuuttia ja Montparnassen asemalta 25 minuuttia. Juna kulkee 3 minuutin välein tapahtumien mukaan, ja viimeinen juna lähtee perjantaisin ja lauantaisin kello 13.40 ja muina viikonpäivinä kello 12.
 • Jos käytät linjaa 12, sinun on poistuttava Aubervilliers - Saint-Denis Front Populaire -asemalla. Juna kestää Saint-Lazaren asemalta 15 minuuttia ja Montparnassen asemalta 30 minuuttia. Aikataulun mukainen junavuoroväli on yksi juna 5 minuutin välein tapahtumien mukaan, ja viimeinen juna lähtee klo 12:35

. On suositeltavaa tarkistaa sekä vuoroväli että lähtöajat sinä päivänä, jolloin teet tämän matkan, suoraan metroyhtiöstä.

Jos tämä on ensimmäinen vierailusi Pariisissa, etkä vielä tiedä, miten liikkua kaupungissa, tutustu Pariisin liikkumistapoihin, niin huomaat, että kaikkiin kiinnostaviin paikkoihin on helppo päästä.

Metrolla on erittäin helppo matkustaa, metrolinjoista on yksityiskohtaiset kartat. Jos sinulla on vielä epäilyksiä, opettele käyttämään Pariisin metroa yksinkertaisimmalla tavalla.

Varaa opastettu kierros Stade de France -stadionilla

Sisältyvätkö Stade de Francen kierroksen liput turistipassiin?

Liput Stade de France -kierrokselle sisältyvät Paris Pass -korttiin, joka tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Stade de France -kierrokselle lisäksi monia muita etuja.

Paris Pass helpottaa huomattavasti matkasuunnitelman järjestämistä Pariisissa vieraillessasi, sillä sen avulla pääset ilmaiseksi moniin nähtävyyksiin, kuten museoihin ja muistomerkkeihin.

Niihin museoihin, joihin et pääse ilmaiseksi kortilla, saat lähes varmasti jonkinlaisen alennuksen tai edun. Saat alennuksia myös kaupoissa, ravintoloissa, liikenteessä ja joissakin esityksissä.

Varaa Paris Pass

Opastetun kierroksen edut Pariisin Stade de France -stadionilla verrattuna omatoimiseen kierrokseen

Konsertti Stade de Francella| ©Pascal
Konsertti Stade de Francella| ©Pascal

Stade de Francessa on tarjolla vain opastettuja kierroksia, stadionilla ei voi vierailla omin päin, paitsi jos olet menossa tapahtumaan, mutta siinä tapauksessa kyse ei ole täydestä stadionkierroksesta, vaan ainoastaan pääsystä otteluun tai esitykseen.

Jos aiot käydä ottelussa tai esityksessä Stade de Francessa Pariisissa kaupungissa ollessasi, sinun on hyvä tietää, että et pääse näkemään stadionin kulissien taakse tai museoon, ellet osta lippua opastetulle kierrokselle.

Opastettu kierros Pariisin Stade de France -stadionilla on erittäin kannattava, jos olet urheilun ja urheiluhistorian ystävä, koska pääset paikkoihin, joihin tavallinen yleisö ei pääse, ja saat kattavan selityksen kaikesta stadioniin liittyvästä arkkitehtuurista aina kiinnostaviin historiallisiin seikkoihin.

Mitä muita aktiviteetteja voin tehdä Stade de Francen lähellä?

Katsomo| ©Sylvain
Katsomo| ©Sylvain

Stade de France sijaitsee Plaine Commune -alueella. Stade de Francen lisäksi Plaine Commune -alueella voit vierailla Saint-Ouenin markkinoilla, jotka ovat maailman suurimmat kirpputorit.

Markkinoiden pinta-ala on yli 7 hehtaaria, ja niillä on noin 2 200 kojuja ja putiikkeja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen spektaakkelin, joka viettelee tinkimishaluiset ja yleensä vierailijat.

Tarjolla on kaikkea perinteistä antiikkia, kuten huonekaluja, pronssipatsaita, lamppuja, astioita, koruja, leluja, kirjoja, lehtiä ja vaatteita. Voit myös etsiä epätavallisempia esineitä, kuten tieteellisiä laitteita, meriaiheisia esineitä ja keräilyesineitä mitä erilaisimmasta alkuperästä.

Toinen Plaine Commune -alueen nähtävyyksistä on Saint Denisin basilika, joka on omistettu Pariisin ensimmäiselle piispalle, joka kärsi marttyyrikuoleman ja mestattiin 2. vuosisadalla jKr. Tässä basilikassa on kauniita lasimaalauksia, ja siellä voi vierailla myös kryptoissa.

Voit tutustua myös kaupungin muihin puoliin yhdellä Pariisin parhaista kierroksista.

Varaa Pariisin kiertoajelu

Vinkkejä vierailua varten Stade de France -stadionilla

Auringonlasku Stade de Francella| ©Christian LEMÂLE
Auringonlasku Stade de Francella| ©Christian LEMÂLE

Seuraavassa on muutamia vinkkejä Pariisin matkaa varten, jotta kaiken järjestäminen olisi helpompaa.

 • Varaa liput etukäteen.

 • Saavu paikalle muutamaa minuuttia ennen kierroksen alkua, jotta voit olla oppaan lähellä ja kuunnella kaikki selitykset.

 • Käytä mukavia vaatteita ja kenkiä, koska tulet kävelemään paljon.

 • Jos osallistut kierrokselle kesällä, käytä aurinkovoidetta, koska kävelet ulkoilmaleikkipaikalla.

 • Yritä käyttää julkista liikennettä, se on nopeampaa ja helpompaa kuin autolla kulkeminen.