Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai joulukuussa: vinkit, matkareitit ja kaikki, mitä et voi jättää väliin tässä kuussa

Minkä kuukauden oletkaan valinnut! Epäilemättä yksi parhaista kuukausista vierailla kaupungissa ja tehdä ostoksia kaikkialla Dubaissa.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Dubai joulukuussa: vinkit, matkareitit ja kaikki, mitä et voi jättää väliin tässä kuussa

Joulu Dubaissa | © thanhhoa tran

Dubaissa järjestettävien tapahtumien ja suunnitelmien määrää on vaikea tiivistää sanoiksi. Joulukuussa, joka on erittäin houkutteleva kuukausi matkailijoille, järjestetään kaikenlaisia tapahtumia, kuten Omega Dubai Ladies Masters, kansainvälinen elokuvafestivaali, ostosfestivaali tai kansainvälinen koruviikko.

Toisaalta, koska sää on erittäin miellyttävä kuukausi, voit valita muita vähemmän täsmällisiä suunnitelmia, kuten kävellä Dubain upeimmissa puutarhoissa, tutustua Dubain toiseen puoleen tai jopa viettää uudenvuodenaaton tyylikkäästi Down Townissa.

1. Nauti Arabiemiraattien itsenäisyyspäivän näytöksestä

Auringonlasku Burj Khalifan näköalapaikalta| ©Simon Bierwald
Auringonlasku Burj Khalifan näköalapaikalta| ©Simon Bierwald

Yhdistyneet arabiemiirikunnat juhlii joka vuosi 2. joulukuuta itsenäisyyspäiväänsä Isosta-Britanniasta vuonna 1971. Se on hyvin tärkeä juhla, joka on täynnä iloa ja hyvää mieltä.

Tätä vuoden juhlapäivää juhlitaan sekä esikaupungeissa että tunnetuimmissa rakennuksissa, kuten Burj Khalifassa, joten suosittelen, että käytätte tilaisuutta hyväksenne kiivetä Burj Khalifaan tänä päivänä ja nauttia tunnelmasta ylhäältä käsin.

Lisäksi tansseja, esityksiä, konsertteja, paraateja, erikoisnäyttelyitä museoissa, ilotulituksia ja muita tapahtumia, joita ei kannata jättää väliin, jos vaeltelet Dubain valtavilla kaduilla joulukuussa.

Varaa liput Burj Khalifaan

2. Älä missaa Omega Dubai Ladie Masters -meganäytöstä!

Valmistautuminen Omega Dubai Ladie Mastersiin| ©Cristina Anne Costello
Valmistautuminen Omega Dubai Ladie Mastersiin| ©Cristina Anne Costello

Omega Dubai Ladies Masters on ehkä maailman tärkein naisten golftapahtuma, joka järjestetään joulukuun alussa Emirates Golf Clubilla jajohon osallistuvat maailman parhaat golfarit. Jos haluat tietää lippujen hinnat ja mitä aktiviteetteja yleensä järjestetään, suosittelen vierailemaan Emirates Golf Clubin pääsivustolla.

Turnauksessa on yleensä vähintään 500 000 euron palkintorahat! Turnaus kestää yleensä kolme päivää, ja totuus on, että tämän tilan jokainen nurkka on ylistämisen arvoinen. Jos siis aiot vierailla Dubaissa vähintään 5 päivää joulukuussa, ei ole pahitteeksi sisällyttää sitä Dubain matkoihisi.

Jos satut olemaan Arabiemiraattien suurimmassa kaupungissa kyseisenä ajankohtana ja rakastat golfia, sinun ei kannata jättää turnausta väliin. Ja kuten Dubaissa on tapana, tämän suuruusluokan turnaukseen liittyy viihdettä, tunnelmaa, ilotulituksia....

Varaa Dubain kiertomatka

3. Pidä silmällä Dubain kansainvälisiä elokuvafestivaaleja

Dubain kansainvälisistä elokuvafestivaaleista nauttiminen| ©Christian Kremer
Dubain kansainvälisistä elokuvafestivaaleista nauttiminen| ©Christian Kremer

Joulukuu on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, kuten voitte jo arvata. Dubain kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään joulukuun puolivälissä, ja se kestää yleensä seitsemästä kahdeksaan päivää. Festivaali järjestetään Madinat Jumerain lomakeskuksessa, ja sinne on yleensä vapaa pääsy.

Festivaalin tavoitteena on nostaa Arabiemiraattien elokuvan profiilia kutsumalla paikalle maailman johtavia ulkomaisia näyttelijöitä. Tapahtuma koostuu elokuvamaratonista, jossa esitetään yli 100 elokuvaa, joista suurin osa on ulkomaisia elokuvia, jotka esitetään alkuperäiskielellä englanninkielisin tekstityksin ja joista useimmat ovat ehdolla eri palkintoihin.

Vaikka tapahtuma itsessään on ilahduttava, kuorrutus kakun päälle on Muhr-palkinnot, minkä vuoksi osa arvostetuimmista elokuvahenkilöistä osallistuu sinne. Jos etsit rentoa tekemistä Dubaissa yöllä, tämä on ehdottomasti yksi niistä.

Jos pidät itseäsi elokuvaharrastajana, älä jätä väliin tätä kerran vuodessa järjestettävää upeaa tapahtumaa, johon liittyy muita mielenkiintoisia tapahtumia, kuten kuuluisien näyttelijöiden yksinoikeudella tekemiä haastatteluja ja muuta viihdettä.

Varaa Dubain kiertomatka

4. Kansainvälinen koruviikko odottaa sinua Dubaissa

Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt
Dubain kansainvälinen kokouskeskus| ©Imre Solt

Joskus on vaikea erottaa Dubai huippuosaamisen ja luksuksen maailmasta, ja me yritämme! Tällä kertaa kyseessä on Dubai International Jewellery Week, maailmanlaajuinen tapahtuma, jossa esitellään ja myydään maailman hienoimpia koruja. Vaikka vuoden tarkka päivä ei ole tiedossa, se järjestetään yleensä joulukuussa, ja siinä hyödynnetään lahjojen antamisen halua.

Näyttelyn järjestää Dubain kansainvälinen kauppakeskus (DWTC), mutta tapahtuma voidaan järjestää missä päin kaupunkia tahansa, myös Burj Khalifissa ja Dubai Mallissa.

Viikon mittaisessa näyttelyssä on esillä ylellisyystuotteita yli 300 yritykseltä, jotka edustavat yli 25 maata ympäri maailmaa. Sisällä näet kaikenlaisia tuotemerkkejä Aisha Jewelsistä, Al Nahar Jewellerystä Collaro Gioielliin, JAR:iin tai Johnathon Arndtiin.

Varaa Dubain kiertomatka

5. Dubai Shopping Festival avautuu Dubaissa

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Vaikka tämä festivaali järjestetään useimmiten tammikuussa, se alkaa joulukuussa, joten voimme olla ensimmäisinä avaamassa tätä kuuluisaa ostos- ja muotinäytöstapahtumaa. Dubai Shopping Festival alkaa joulukuun lopussa, kestää kuukauden ja järjestetään Dubai Mallissa.

Jos rakastat muotia, sinun ei kannata miettiä kahdesti, sillä tämä on ainutlaatuinen tapahtuma Dubaissa, jossa voit nauttia huippusuunnittelijoiden odottamattomista muotinäytöksistä, kaupoista, joissa on eksklusiivisia vaatemalleja ja muita muotiin liittyviä yllätyksiä.

Jos aiot nähdä Dubain yhden päivän aikana, en kuitenkaan suosittele Dubai Fashion Festivalia, sillä se on hyvin suuri ja saattaa viedä suurimman osan ajastasi.

Kuten huomaat, Dubai joulukuussa on yllätysten laatikko, joten jos löydät itsesi kuun lopussa, katso Dubai Shopping Festival, jos haluat antaa vaatekaapillesi muodonmuutoksen ja valmistella uutta tyyliäsi uutta vuotta varten!

Varaa opastettu kierros Dubaissa

6. Lisää matkallesi ripaus talvea Ski Dubaissa

Nauttiminen Ski Dubai| ©Lars Plougmann
Nauttiminen Ski Dubai| ©Lars Plougmann

Vaikka monet ihmiset yhdistävät Dubain Dubain aavikolla harrastettavaan hiekkalautailuun, voit myös nauttia jäähiihdosta Ski Dubaissa, joka on Mall of the Emiratesissa sijaitseva sisähiihtokeskus. Ski Dubai on avoinna joulukuussa joka päivä, mutta viikonloppuisin aukioloajat muuttuvat lyhyesti. Jos kuitenkin tarvitset lisätietoja tapahtumasta, älä epäröi vierailla Ski Dubain virallisilla verkkosivuilla.

On totta, että Dubai ei ole paras paikka kylmän ja lämpimän vaatetuksen ystäville; jos kuitenkin haluat antaa enemmän painoarvoa talvivaatteillesi ja tuntea länsimaista joulua, älä epäröi ilmoittautua tähän jättiläismäiseen hiihtokeskukseen, joka on yksi maailman suurimmista, ei enempää eikä vähempää kuin 22 500 neliömetriä laskettelukelpoista aluetta, jotta et kyllästyisi!

Siellä on myös muuta talvista viihdettä, kuten kuuluisaa snow tubingia, kelkkailua, kiipeilyä ja jopa arktisia pingviinejä! 100% suositeltavaa!

Varaa liput Ski Dubai

7. Kävele jouluisin Soukin joulumarkkinoilla

Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather
Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather

Souk Festive Market on toinen joulutapahtuma, joka järjestetään joulukuun jälkipuoliskolla Madinat Jumeirahissa. Se on 1750 neliömetrin kokoinen joulumielen täyttämä markkina-alue.

Näillä joulumarkkinoilla voit nauttia joulusta kuin olisit kotona, tai jopa paremmin! Torin nimestä huolimatta se on täynnä jouluista kulttuuritoimintaa, jouluaiheisia baareja ja muita tapahtumia, niin uskonnollisia kuin muitakin. Voisi luulla, että olet arabikaupungissa!

Voit myös osallistua joulupukin juoksuun, laulaa joulukonsertissa, katsella joulukuusen ja valojen seremoniaa sekä vierailla irlantilaisissa pubeissa ja muissa paikoissa, joissa on ainutlaatuinen tunnelma. Se on vähän kuin matkustaisi lähtemättä kotikaupungistaan. Ironista, mutta järkevää!

Varaa opastettu kierros Dubaissa

8. Älä missaa White Dubai

Valkoisella klubilla| ©Steve Jurvetson
Valkoisella klubilla| ©Steve Jurvetson

White Dubai on tapahtuma, joka järjestetään White Clubissa, joka on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista ulkoilmayökerhoista, mutta White Dubai on enemmänkin, sillä siellä järjestetään joitakin kaikkein erikoisimpia yöaktiviteetteja.
Tämä vuosittainen tapahtuma järjestetään joulukuun puolivälissä 12.-18. päivän välisenä aikana, ja se on vain varauksesta.

On tärkeää varata paikat etukäteen, sillä jos et halua päästä listalle, on mahdollista, että tapahtuma myydään loppuun suuren kysynnän vuoksi, mikä tekee siitä yhden Dubain parhaista illanviettotapahtumista.

White Club on jo tunnettu innovatiivisesta ja huippumodernista luonteestaan, mutta White Dubaissa siitä tulee maaginen paikka, jossa on ennennäkemätön tunnelma, valoshow'ta, energinen tanssilattia, ammattitanssijoita, ruokaa, joka ihastuttaa, ja muita ylellisyyksiä, jotka ovat sallittuja vain White Dubaissa, ja kaikki tämä samalla, kun tähdet loistavat ylhäältä alas!

9. Tule paikalle yhteen maailman tärkeimmistä kaupunkitapahtumista

Hip-Hop-tanssi| ©E. Başak
Hip-Hop-tanssi| ©E. Başak

Sole DXB on hiphopin, R&B:n, urbaanin taiteen ja muodin ystäville ja faneille suunnattu katutapahtuma, joka järjestetään Dubain kaupungissa joulukuun alussa. Koska kyseessä on vuosittainen ja ainutkertainen festivaali, on mahdollista, että tapahtumapaikka vaihtelee vuosittain. Suosittelen kuitenkin käymään tapahtuman virallisella verkkosivustolla, jotta voit tehdä varauksia ja saada tietoa kaikista muista uutisista tai päivityksistä.

Sole DXB Dubai on katutyylin ystäville suunnattu spektaakkeli, sillä siellä voit tavata katutyyliä rakastavia ihmisiä ympäri maailmaa ja lisäksi voit hankkia eksklusiivisia vaatteita edulliseen hintaan.

Koska kyseessä on erittäin suuri tapahtuma, joka kestää koko viikonlopun, pääset nauttimaan uusista tuotteista joka päivä.

10. Älä anna Santa Runin alkaa ilman sinua

Santa Run Dubai| ©promolover.com
Santa Run Dubai| ©promolover.com

Pidätkö urheilusta ja haluat nauttia joulutunnelmasta Dubaissa? Sitten suosittelen Dubai Santa Run -tapahtumaa Festival Cityssä. Osallistuaksesi sinun on rekisteröidyttävä ja maksettava osallistumismaksu, joka on 70-120 AED.

Osallistujat saavat joulupukin hatun, veneen ja joulupukin paidan, minkä jälkeen he juoksevat 5 kilometrin kilpailun aikuisille tai 2,5 kilometrin kilpailun lapsille. Se on ehdottomasti loistava tapa harrastaa yhteistä toimintaa, pitää kunto yllä ja valmistaa keho ja vatsa loppuvuoden aterioihin.

Lisäksi, jos sinulla on aikaa ja haluat tietää enemmän tästä Lähi-idän helmestä, suosittelen sinua kokeilemaan lisää Dubain kiertomatkoja.

Joulukuun lämpötilat Dubaissa

Matalan lämpötilan päivä Dubaissa| ©Thorsten Fenten
Matalan lämpötilan päivä Dubaissa| ©Thorsten Fenten

Joulukuussa sää on ihana ja miellyttävä, eikä lämpötila laske kuin 17ºC:een ja 26ºC:een, mihin useimmat meistä ovat tottuneet.

Dubaissa 26ºC:n enimmäislämpötila on etuoikeus, sillä kuumina kuukausina tämä ei ole edes minimilämpötila.

Joulukuun joululoma Dubaissa

Joulu Ski Dubaissa| ©Neil Parker
Joulu Ski Dubaissa| ©Neil Parker

Joulu Dubaissa on ylellisyyttä, sillä voit uida ja ladata D-vitamiinitasojasi joulukuun puolivälissä, koska meren lämpötila on noin 23ºC. Tähän aikaan vuodesta Dubaissa voit nauttia päivisin minikesästä ja viileämmästä yöstä, joka simuloi talvisäätä - mutta älä odota pakkasta, sillä Dubaissa on harvoin niin kylmä.

Dubaissa on myös erityistä joulun makua, sillä siellä on tavallista nähdä joulutapahtumia ja paikkoja, joissa on joulutunnelmaa. Jos menet Souk Festive Market -markkinoille, voit kokea joulutunnelman kuin jouluelokuvasta, ja jos haluat lisätä jouluusi ripauksen adrenaliinia, voit suunnata Ski Dubaihin, joka on yksi maailman tunnetuimmista hiihtoalueista.

Dubain matkailu joulukuussa

Etsitään majoitusta| ©cottonbro
Etsitään majoitusta| ©cottonbro

Joulukuu ja marraskuu ovat parhaita kuukausia Dubaissa vierailemiseen, mutta jos odotat tammikuuhun, Dubain suosikkikuukauteen, saatat huomata hintojen nousun ja suuren turistivirran.

Joulukuu on siis hyvä kuukausi matkustaa, jotta nämä molemmat tekijät eivät vaikuttaisi matkakokemukseesi. Matkailijoiden määrä on toki suurempi kuin marraskuussa, mutta se ei ole yhtä suuri.

Uusi vuosi Dubaissa

Ilotulitus Dubaissa| ©Ken Liew
Ilotulitus Dubaissa| ©Ken Liew

Uudenvuodenaatto Dubaissa on hulluutta! Näet tunnelman, valot ja sanoinkuvaamattoman ilmapiirin. Jos sinulla on siis varaa viettää joulu tässä Persianlahden helmessä, älä mieti kahdesti!

Parasta Dubain uudenvuodenaattona on se, että sitä juhlitaan Dubain jokaisessa kolkassa, sekä Dubain keskustassa (suosituin alue uudenvuodenaaton juhlille, jossa on yleensä yli miljoona ihmistä asukkaiden ja turistien joukossa) että muilla rannikkoalueilla, kuten Jumeirahin rannalla tai Dubai Marinassa.

Dubaissa on ratkaisuja kaikkeen, voit juhlia vuoden viimeistä päivää tuhansissa paikoissa, joista jokaisella on oma viehätyksensä ja erityispiirteensä. Suuri ongelmasi on epäilemättä se, miten monen vaihtoehdon väliltä voit valita!