Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubain matkat

Dubaissa on paljon tarjottavaa matkailijoille, mutta älä unohda tutustua ympäröivään alueeseen: haluaisitko tehdä retken aavikolle tai kävellä Abu Dhabissa?

Alex Grande

Alex Grande

7 minuuttia luettu

Dubain matkat

Dubain horisontti ja Burj Khalifa taustalla

Se, mikä nyt on futuristinen horisontti, oli autiomaata viisikymmentä vuotta sitten. Toisen aikakauden kuivuudesta ovat jäljellä paimentolaiskulttuurin soukit ja moskeijat. Paras tapa nähdä ne on opastettu kierros.

1. Mitkä ovat Dubain parhaat retket?

Auringonlasku Dubain yllä
Auringonlasku Dubain yllä

Dubai on nähtävissä monella tavalla ja kaupungissa on tarjolla monia kiertoajeluja, joten olen valinnut niistä ne, jotka sisältävät kaikki tai suurimman osan kaupungin nähtävyyksistä.

2. Täydellinen kiertoajelu Dubaissa katuruoan kanssa

Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY
Palm Jumeirah| ©DJANDYW.COM AKA NOBODY

Tämä Dubai Street Food Tour on suunniteltu valokuvakierrokseksi Dubaissa, jossa voit katsella kaupungin ikonisimpia nähtävyyksiä kamera kädessä samalla, kun opas antaa sinulle täydellisen taustatiedon englanniksi, jotta ymmärrät jokaisen rakennuksen historian ja joitakin mielenkiintoisia faktoja elämästä Dubaissa.

Mutta mitä on Dubai ilman sen ruokaa? Kaupungin muinaiset soukit ja ruoka ovat epäilemättä yksi sen suurimmista nähtävyyksistä. Siksi suosittelen, että samalla kun tutustut Dubain kulttuuriseen rikkauteen kävelemällä sen kaduilla, maistat myös sen hienoa perinteistä ruokaa, kahvia, teetä, taateleita, erilaisia suklaita, mutta myös tyypillistä falafelia tai shawarmaa.

Tällä täydellisellä kiertomatkalla saat myös liput Illuusioiden museoon ja Dubain museoon sekä kaiken kukkuraksi veneretken Dubai Creekillä. Yhdistä historia, kulttuuri ja gastronomia tällä upealla kiertomatkalla.

Mitä näet tällä kierroksella

 • Gold Soukin, Dubai Spice Soukin ja Old Soukin soukit.
 • Al Seefin ja Al Fahidin (Al Bastakiya) historialliset alueet.
 • Dubai Creek
 • Dubain museo
 • Illuusioiden museo

Varaa Dubai Street Food Tour

3. Dubain yöbussikierros

Ilmakuva hämärässä
Ilmakuva hämärässä

Dubaissa kannattaa vierailla sen öiden takia. Pilvenpiirtäjät syttyvät, lämpötila nousee, ja kaupunki vie sinut taikomalla tulevaisuuteen. Tämä Dubain yöbussikierros vie sinut kiertoajelulle koko kaupunkiin, jossa vierailet kaikissa kaupungin nähtävyyksissä oppaan johdolla ja pienessä ryhmässä, nouto ja kyyditys hotelliltasi - mielestäni ehdoton valinta!

Tämä kierros kestää noin neljä tuntia, ja suosittelen sitä, jos haluat nähdä kaupungin rennosti ja ilman päivän kuumuutta, varsinkin jos vierailet Dubaissa vuoden kuumimpina aikoina.

Mitä näet yökierroksella

 • Madinat Jumeirah
 • Jumeirah Beach
 • Dubain vesikanava
 • Dubai Frame
 • Dubai Garden Glow
 • Dubain keskusta
 • Burj Khalifa

Varaa Dubai Night Tour

4. Dubain kaupunkikierros Dubai Frame -lippujen kanssa

Dubai Monorail| ©Tim Adams
Dubai Monorail| ©Tim Adams

Dubain uskomattomiin rakennuksiin kuuluu Dubai Frame, valtava kaaren muotoinen monumentti, joka edustaa emiirikunnan kehitystä kaupungin lähihistorian aikana. Tällä kuljetuksen sisältävällä kiertomatkalla pääset tutustumaan ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin kaupungissa, joka on kasvanut kalastajakylästä ylelliseksi turistikohteeksi.

Mutta vastakohtien kaupungissa näet Palm Jumeirahin tai Burj Al Arabin nykyaikaisuuden rinnalla arabien perinteet ja uskonnon, jotka ovat hyvin läsnä Dubaissa. Tällaisella pakollisella kiertomatkalla et jätä väliin kaunista Sinistä moskeijaa tai Vanhan Dubain kaupunginosaa, joka on kaupungin kulttuurin keskipiste.

Suosittelen sitä, jos haluat tutustua Dubain kaupungin kehitykseen 5-6 tunnin kierroksella sen vaikuttavien rakennusten läpi.

Mitä näet Dubain kaupunkikierroksella Dubai Frame Tickets -lippujen kanssa?

 • Palm Jumeirah
 • Burj Al Arab
 • Dubai Frame
 • Sininen moskeija
 • Vanha Dubain kaupunginosa

Varaa lippukierros Dubai Frame

5. Dubain vanhankaupungin kierros veneajelulla

Viehättäviä paikkoja
Viehättäviä paikkoja

Dubain muinaiset moskeijat ja soukit ovat vierailun arvoisia, ja niissä voi ihmetellä lähes mahdottomien pilvenpiirtäjien ja vaatimattomampien paikkojen välistä kontrastia. Tällä neljän tunnin venekierroksella Dubain historiallisessa keskustassa pääset tutustumaan Dubain alueeseen, joka on monille suurelta osin tuntematon. Kuten nimikin kertoo, osa kierroksesta tapahtuu perinteisellä veneellä, ja siinä yhdistyy kolme Dubain mielenkiintoisinta puolta.

Suosittelen sitä, jos sinua kiinnostaa tutustua Dubain vanhimpaan osaan ja kokea veneajelu pilvenpiirtäjien keskellä.

Mitä näet historiallisen keskustan kierroksella?

 • Jumeirah Beach
 • Jumeirahin moskeija
 • Dubain museo
 • Al Fahidin linnoitus
 • Gold Souk
 • Dubai Mall

Varaa Dubain kiertoajelu veneajelulla

6. Dubain kiertoajelu ja vierailu Sinisessä moskeijassa

Jumeirah Beach| ©Sam valadi
Jumeirah Beach| ©Sam valadi

Jos haluat tehdä Dubaissa ison matkan, sinulla on mahdollisuus ottaa tämä vanhan ja modernin Dubain kiertoajelu, johon sisältyy vierailu Siniseen moskeijaan, jossa vierailet oppaan johdolla kaikessa, mitä kaupungilla on tarjottavanaan, sekä vanhassa että uudessa Dubaissa. Kun siirryt kiertoajelulta toiselle bussilla, joka noutaa sinut hotellistasi, saat syvällisen käsityksen kaupungista ilman, että menetät mitään.

Voit vierailla kauniissa Sinisessä moskeijassa, joka on kuuluisa ottomaanien arkkitehtuuristaan.

Mitä näet

 • Jumeirah Beach
 • Sininen moskeija
 • Dubain museo
 • Al Fahidin linnoitus
 • Gold Souk
 • Dubai Mall
 • Madinat Souq
 • Palm Jumeirah
 • Dubai Marina

Varaa kiertoajelu, johon sisältyy pääsyliput Siniseen moskeijaan

Mitä nähdä Dubaissa

Tietoa kanavista
Tietoa kanavista

Tiedät jo, mitkä Dubain huippunähtävyyksistä sisältyvät kuhunkin kiertoajeluun, mutta haluat ehkä tietää hieman enemmän kustakin paikasta, joten älä huoli, lue eteenpäin, niin kerron sinulle yksityiskohtaisesti, mikä tekee kustakin kaupungin nähtävyydestä pakollisen nähtävyyden.

Burj Khalifa

Burj Khalifa ei kaipaa juurikaan esittelyä: se on maailman korkein rakennus ja arkkitehtuurin ihme, joka on saanut inspiraationsa valkoisesta Hymenocallis-kukasta, Dubain tunnusomaisesta kukasta. Sen observatoriosta voit nähdä koko Dubain ja kaupungin takana olevan aavikon sekä valo- ja vesinäytöksen, joka järjestetään pilvenpiirtäjän juurella olevassa keinotekoisessa järvessä. Jos sinua kiinnostaa vierailla siellä sisältäpäin tai mennä näköalatasanteelle, voit tutustua siihen artikkelissani osoitteessa Burj KhalifaLiput: hinnat, vaihtehdot, paras aika mennä ylös, jne..

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach on Dubain tähtiranta, kokonainen virkistysalue, jossa on puistoja, ulkoilmabaareja ja tietenkin unelmiesi hiekkaa ja vettä. Kaikki, mitä voit kuvitella Dubaista matkailukohteena, löytyy Jumeirah Beachilta, jossa vietät varmasti suuren osan vierailustasi kaupungissa.

Jumeirahin moskeija

Koska se on Dubain ainoa moskeija, joka on avoinna muille kuin muslimeille, se on yksi kaupunkiin matkustavien matkailijoiden suosituimmista rakennuksista. Eikä se ole ihme, sillä sen valkoinen kivipinta on fantasiaa, jota vastaa vain sen läpikuultavien sisätilojen koristelu.

Al Fahidin linnoitus

Al Fahidin linnoitus on kaupungin vanhin rakennus, ja se edustaa menneisyyttä, jolloin Dubain piti puolustautua hyökkääjiltä, ja sen muurien sisältä löydät veneitä, joita käytettiin aikoinaan kalastukseen ja sodankäyntiin. Siellä sijaitsee myös Dubain museo, joka on yksi kaupungin suosituimmista museoista.

Dubain museo

Tämä museo on omistettu kertomaan Dubain kehityksestä pienestä aavikkoyhteisöstä tulevaisuuden kaupungiksi, jollainen se nykyään on. Sen gallerioissa voit nähdä, miten muinaiset beduiinit elivät, heidän käyttämiään työkaluja, käsityötaitojaan ja elinkeinojaan.

Dubain museossa käynti on erittäin suositeltavaa, sillä se antaa vierailullesi historiallisen kontekstin pilvenpiirtäjien ja luksuksen lisäksi.

Gold Souk

Nimi ei tuota pettymystä, sillä jo muutaman minuutin kuluttua Gold Soukiin saapumisesta sinua ympäröivät basaarit ja näyteikkunat, jotka ovat täynnä kultakoruja, kuten sormuksia, rannekoruja, kaulakoruja ja sormuksia - itse asiassa voit löytää jopa maailman suurimman kultasormuksen (dubailaiset rakastavat sitä, että he ovat maailman parhaita jossakin asiassa, kuten olet ehkä huomannutkin). Vaikka et ostaisikaan mitään, tämä lähes huumaavan ylellisyyden paikka on vierailun arvoinen.

Kaupunkikävely

City Walk on Dubaissa sijaitseva ulkoilmassa sijaitseva ostoskeskus, jossa on kaikenlaisia kauppoja, ravintoloita ja lasten viihdepaikkoja. City Walkin kiertäminen yöllä on melkoinen elämys, sillä jo pelkkä valojen ja värikkäiden laitteistojen näkeminen on sen arvoista.

Dubai Mall

Dubai Mall on Dubain tärkein ostoskeskus ja useimpien kaupungissa vierailevien matkailijoiden tärkein ostospaikka. Se on myös yksi niistä paikoista, joista löydät kaikenlaista ruokaa tarjoavia ravintoloita, ja se on kaupungin edullisin, joten vierailet tässä ostoskeskuksessa todennäköisesti useammin kuin kerran matkasi aikana.

Madinat Souq

Jumeirah-kompleksin sisällä sijaitseva Souq Madinat on perinteisen soukin nykyaikainen uudelleenmuotoilu, jonka galleriat ovat täynnä hajuvesi-, mauste- ja ruokakojuja. Souq Madinatin yöllinen vierailu on ainutlaatuinen kokemus, koska sen lämmin tunnelma heijastuu vedestä heijastuvista lyhdyistä.

Palm Jumeirah

Palm Jumeirah on keinotekoinen palmunmuotoinen saari, jolla sijaitsevat Dubain ylellisimmät asunnot sekä kaupungin parhaat hotellit ja ravintolat. Sen poikki kulkee kaupungin kuuluisa monorail-rata, mikä tekee siitä suositun paikan matkailijoille, jotka etsivät myös vesiaktiviteetteja, kuten veneilyä, purjehdusta ja vesihiihtoa.

Dubai Marina

Dubain suuri kanava, joka tunnetaan nimellä Marina, on täydellinen paikka veneajelulle kaupungin halki pilvenpiirtäjien ympäröimänä. Viihteestä ei tietenkään ole pulaa tällä alueella ostoskeskuksissa sijaitsevien ravintoloiden ja baarien muodossa. Siellä on jopa maailman suurin kaupunkien köysirata, joka on yksi ainutlaatuisimmista ja upeimmista aktiviteeteista, joita Dubaissa voi harrastaa.

Varaa Dubai Street Food Tour

Järjestä opastettu kierros Dubaissa

Dubai iltahämärässä| ©Piotr Chrobot
Dubai iltahämärässä| ©Piotr Chrobot

Valtaosa Dubain kiertomatkoista noutaa sinut hotellilta ja vie sinut reitin varrelle ilmastoidussa ajoneuvossa, kun otetaan huomioon kaupungin sääolosuhteet. Samasta syystä he yleensä vievät sinut takaisin hotellillesi, mutta minun neuvoni on varmistaa ennen kiertoajelun varaamista, että nouto ja kyydistä poistuminen sisältää hotellisi tai vie sinut läheiseen hotelliin tai muuhun pisteeseen kaupungissa.

Muista, että perjantai on Dubaissa uskonnollinen lepopäivä, joten jos sinun on valittava päivä kaupunkikierrokselle, suosittelen välttämään tätä päivää, jotta et löydä joitain asioita suljettuina tai supistettuina matkasuunnitelmissa. Kuten olet nähnyt, kierrokset ovat eripituisia, mutta yleensä puolipäiväiset kierrokset kestävät 4 tuntia ja kokopäiväretket 9 tuntia.

Käytännön tietoa Dubain kiertomatkasta

Moniin retkiin ei sisälly ruokailua, mutta ne pysähtyvät joissakin kaupungin ostoskeskuksissa, joten suosittelen, että katsot etukäteen, missä voi syödä, ja teet jopa varauksen, jos voit, jotta säästyt pöydän etsimiseltä turistien joukosta.

Islamilaiset uskonnolliset juhlapyhät eivät ole Dubaissa yhtä tärkeitä kuin muissa Arabiemiraattien osavaltioissa, mutta siitä huolimatta Eid- ja Ramadan-juhlat voivat vaikuttaa liikenteeseen sekä ruoan ja juoman tarjoiluaikoihin (esimerkiksi Ramadanin aikana ruokaa tarjoillaan vasta auringonlaskun jälkeen).

Kun puhutaan siitä, miten uskonnolliset käytännöt voivat vaikuttaa syömiseen ja juomiseen Dubaissa, huomaa, että et voi juoda julkisella paikalla (etkä voi juoda espressoa kadulla), etkä voi tupakoida, mukaan lukien sähkösavukkeet, jotka takavarikoidaan lentokentällä.

Mitä ottaa mukaan

Vaikka se on itsestään selvää: ota vesipullo mukaan! Dubaissa on vaikea löytää viileää paikkaa, ja vaikka tekisitkin suurimman osan kiertoajelustasi autossa, kaipaat varmasti vesijuomaa, kun nouset bussista ja kävelet ympäri aavikkokaupunkia.

Varaa Dubai Night Tour

Muu toiminta, josta saatat olla kiinnostunut

Dubain autiomaa| ©Fernando Jorge
Dubain autiomaa| ©Fernando Jorge

Jos olet jo rakastunut Dubaihin, mutta et halua luopua aidosta aavikkokokemuksesta, tässä on artikkelini aavikosta. Aavikkosafari Dubaista. Täältä löydät parhaat retket ja kaikki yksityiskohdat, joita tarvitset ennen kuin varaat omasi.

Toinen hyvä vaihtoehto Dubaista käsin on vierailla Abu Dhabissa. Ne ovat tarpeeksi lähellä, jotta sinne ja takaisin pääsee päivässä, ja siellä on myös useita järjestettyjä retkiä, joten sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Tässä ovat parhaat: Abu Dhabi -päiväretket Dubaista.

Toinen retki, jota ei kannata jättää väliin, on retki maan kolmanteen emiraattiin, Sharjahiin. Vain 25 minuutin ajomatkan päässä Dubaista sijaitsee niin sanottu Persianlahden helmi, jossa voit tutustua kuningas Faisalin moskeijaan, linnoitukseen ja Sharjahin perinnemuseoon. Tällä 4 tunnin järjestetyllä retkellä, johon sisältyy opas ja kuljetukset, et jää paitsi toisesta ihmeestä, joka odottaa sinua Dubain lähellä.

Ja jos vesiaktiviteetit ovat sinun juttusi, Fujairahin emiraatti on vain tunnin matkan päässä Dubaista, ja siellä voit osallistua järjestetyille retkille, joilla voit harrastaa esimerkiksi snorklausta ja sukellusta. Tutustu Arabiemiraattien merieläimistöön!

Varaa snorklausretki Fujairahiin Dubaista käsin

UKK

 • Mitä voin nähdä Dubain kierroksella?

  Dubain modernisoituminen ja kulttuurien yhdistyminen tekevät siitä yhden maailman kauneimmista kaupungeista, ja kuten arvata saattaa, on olemassa useita matkoja, joilla tätä yhdistelmää tutkitaan. Useimmilla kiertomatkoilla pääset tutustumaan joihinkin kaupungin tunnetuimpiin maamerkkeihin, kuten Burj Al Arabiin ja Burj Khalifaan, kun taas toisilla kiertomatkoilla tutustut kaupungin muihin kulttuurikohteisiin.

 • Kuinka kauan Dubain kiertomatka kestää?

  Riippuen valitsemastasi retkityypistä. Kokopäiväretket kestävät yleensä 8-9 tuntia ja puolipäiväretket 3-5 tuntia, joten on tärkeää lukea retken tiedot huolellisesti ennen ostamista.

 • Onko Dubaissa sääntöjä, jotka minun pitäisi tietää?

  Vaikka Dubai on hyvin kaunis, se voi myös olla hyvin tiukka ja konservatiivinen joillakin alueilla, joten on tärkeää tietää muutama asia ennen vierailua, esimerkiksi suutelemista ja kädestä pitämistä pidetään sopimattomina, ja sinun on pukeuduttava konservatiivisesti ja asianmukaisesti (naisten on peitettävä kätensä ja jalkansa kokonaan), sillä kaupunki on hyvin tiukka pukeutumisen suhteen.