Miten pukeutua Dubaissa

Jos vierailet Dubaissa, sinun on oltava hyvin varovainen matkalaukkuasi pakatessasi, sillä siellä on tiukka pukeutumissääntö. Seuraavassa kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

Miten pukeutua Dubaissa

Nainen Dubaissa | © Keira Burton

Dubaissa pukeutumiskoodi eroaa suuresti eurooppalaisesta. Joissakin paikoissa ja laitoksissa on kielletty vaatekappaleiden käyttö, ja toiset vaatekappaleet eivät ole lainkaan sallittuja. Moskeijat ovat paikkoja, joissa on eniten rajoituksia, mutta on myös tiettyjä hotelleja, ravintoloita ja tapahtumapaikkoja, joissa etiketti on hyvin vakava.

Silti on tärkeää pitää mielessä, että Dubai on yksi tämän islamilaisen maan moderneimmista ja länsimaisimmista kaupungeista. Tässä ovat kuitenkin tärkeimmät asiat, jotka on syytä pitää mielessä matkalaukkua pakatessa.

.

Pitäisikö matkailijoiden pukeutua Dubaissa perinteisiin vaatteisiin?

Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan
Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan

Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita kaikki matkailijat, jotka vierailevat paitsi Dubaissa, myös Arabiemiraateissa yleensä, kysyvät. Periaatteessa matkailijoiden ei tarvitse pukeutua perinteiseen pukeutumiseen. Mutta siitä huolimatta ei pidä unohtaa, että kyseessä on islamilainen maa, jossa on hyvin tiukka pukeutumiskoodi, ja siksi on suositeltavaa pukeutua klassiseen vaatetukseen. Itse asiassa naiset pukeutuvat mustaan tunikaan, "Abayaan", ja miehet valkoiseen tunikaan, "Kandoraan".

Vaikka Dubai sijaitsee Arabiemiraateissa, se on yksi maan moderneimmista ja länsimaisimmista kaupungeista, joten tässä suhteessa on jonkin verran joustovaraa. Itse asiassa on melko tavallista, että ihmiset pukeutuvat merkkivaatteisiin, ja se on vieläkin yleisempää joissakin varakkaammissa hotelleissa ja ravintoloissa. Jos sinulla on siis jokin erityinen asu, jota et koskaan pääse käyttämään, tämä on ehdottomasti oikea paikka.

 • Abaya: Musta kaapu, jota naiset käyttävät Dubaissa.
 • Kandora: Valkoinen tunika, jota miehet käyttävät Dubaissa.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Mitkä ovat parhaita vaatteita naisille Dubaissa?

Naiset Dubain aavikolla| ©Denys Gromov
Naiset Dubain aavikolla| ©Denys Gromov

Naisilla on vaikeinta pakata matkatavaroita Dubain vierailua varten, sillä pukeutumissäännöt ovat heille tiukemmat, ja tietyt vaatekappaleet ovat suositeltavampia kuin toiset. Lisäksi on sellaisia, joita ei suositella lainkaan.

Seuraavassa on joitakin vaatteita, joita kannattaa välttää Dubain-vierailulla:

 • Shortsit: Vältä shortseja, tai jos käytät niitä, varmista, että ne ovat juuri polven yläpuolella, eivät koskaan lyhyempiä.
 • Lantiopituisethousut: Vältä housuja, jotka istuvat matalalla lantiolla tai ovat matalavyötäröiset ja joista näkyy millään tavalla alusvaatteet.
 • Halkiot: T-paitoja tai puseroita, joissa on halkiot, paheksutaan, ja niitä on vältettävä.
 • Läpinäkyvät vaatteet: Vältä läpinäkyviä vaatteita, olivatpa ne sitten puseroita, paitoja tai mekkoja.

Toisaalta on olemassa tiettyjä vaatteita, joita saatat pitää sopimattomina, mutta päinvastoin ne ovat hyväksyttyjä, ja ne ovat seuraavat:

 • Mekot: Naiset voivat käyttää pitkähihaisia, lyhythihaisia tai hihattomia mekkoja, mutta aina polveen asti.
 • Hihaton pusero: Naiset voivat käyttää hihatonta puseroa, mutta on suositeltavaa pitää huivi tai foulard käsillä, koska tietyissä paikoissa ei voi kulkea olkapäät paljaina.
 • Lyhyet housut: Naiset voivat käyttää lyhyitä housuja, mutta aina polvipituisia tai suosittuja "merirosvohousuja".
 • Säärystimet: Säärystimiä saa käyttää, mutta vain jos niitä täydentää polvipituinen mekko tai pitkä paita.
 • Uimapuvut: Uimapuvut ovat sallittuja rannoilla ja uima-altaissa, mutta niiden on oltava mahdollisimman huomaamattomia. Niiden tulisi olla konservatiivisia, eikä brasilialaisia alushousuja tai stringejä suositella.

Varaa Dubain yökierros

Mikä on paras vaatetus miehille Dubaissa?

Miehet kaupassa Dubaissa| ©Jens Cederskjold
Miehet kaupassa Dubaissa| ©Jens Cederskjold

Toisin kuin naisilla, miehillä on enemmän vapautta pukeutumisessa, eikä ole olemassa vaatekappaleita, jotka olisivat sinänsä kiellettyjä. On kuitenkin suositeltavaa, että he pukeutuvat aina asianmukaisesti ja fiksusti. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä vinkkejä, joita kannattaa noudattaa:

 • Paidat: Ne ovat aina tyylikkäämpiä.
 • Shortsit: Periaatteessa he voivat käyttää shortseja, mutta on monia toimipaikkoja, joissa shortsit eivät ole sallittuja.
 • Lenkkarit: Kuten shortsien kohdalla, on olemassa tiettyjä toimipaikkoja, joissa ei saa käyttää lenkkareita.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Mitkä ovat parhaat vaatteet Dubaissa sään mukaan?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Ensimmäinen asia, jota ajattelemme aina matkalaukkuamme pakatessamme, riippumatta siitä, minne menemme, on se, mitä vaatteita valitsemme matkalle, mikä on paras vaatetus valokuviin, sopivin suhteessa ilmastoon... Ja vaikka pakatessamme matkalaukkuamme Dubaihin matkustaaksemme meidän on tietenkin otettava huomioon muutkin asiat, tämä on yksi asia, jota emme saa unohtaa.

Dubai on kaupunki, jossa lämpötilat ovat hyvin äärimmäisiä. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää pellava- tai puuvillavaatteita, sillä ne ovat paitsi erittäin mukavia myös sopivia näin korkeisiin lämpötiloihin. Samoin paahtavan kesäauringon vuoksi on suositeltavaa olla täysin peittynyt, jotta vältytään auringonpolttamiselta. Jos on erittäin kuuma, yritä käyttää kevyttä vaatetta T-paidan päällä, kuten päällyspaitoja tai vastaavia vaatteita. Lisäksi on olemassa joukko välttämättömiä lisävarusteita:

 • Pellava- tai puuvillakankaat.
 • Peittävä vaatetus.
 • Hatut tai lippikset.
 • Aurinkolasit.
 • Huivit tai huivit.

Harkitse joka tapauksessa parasta matkustusaikaa Dubaihin ennen kuin teet matkasi, sillä se määrittää kokemuksesi laadun riippumatta siitä, onko sinulla oikeat vaatteet vai ei.

Mitkä ovat tärkeimmät asusteet Dubain matkallesi?

Toisaalta on tärkeää ottaa mukaan päähine, sillä Dubain korkeat lämpötilat ja paahtava aurinko ovat paras tapa välttää auringonpistos ja päänsärky, jotka voivat pilata intensiivisen nähtävyyspäivän. Aurinkolasit parantavat myös oloasi keskellä päivää, sillä aurinko voi olla erittäin epämiellyttävä silmille.

Erityisesti naisten kannattaa aina pitää huivia tai foulardia mukanaan, sillä se voi joskus auttaa sinua välttämään ongelmat, kun astut moskeijaan tai muuhun paikkaan, jossa on tiukemmat pukeutumissäännöt. Voit peittää hartiat tai hiukset.

Naisten kannattaa pakata mukaansa korkokengät, jos he menevät klubille tai vastaavaan laitokseen, ja miesten kannattaa pukeutua tyylikkäisiin kenkiin eikä vain tavallisiin tennareihin.

Matkavinkki

Suosittelen, että etenkin naiset pukeutuvat olkapäistä polviin asti, jotta heillä ei ole ongelmia astuessaan johonkin muistomerkkiin, ravintolaan tai laitokseen.

Mikä on pukeutumiskoodi Dubain moskeijoissa?

Nainen moskeijassa| ©Fotografiandoviajes
Nainen moskeijassa| ©Fotografiandoviajes

Yksi tiukimmista pukeutumispaikoista Dubaissa ovat moskeijat. Näihin temppeleihin pääsyyn sovelletaan useita pukeutumissääntöjä ja suosituksia.

Nämä rajoitukset koskevat pääasiassa naisia, ja ne liittyvät siihen, että olkapäitä ja hiuksia ei saa olla peittämättä. Seuraavassa on muutamia neuvoja:

 • Pituus: Päävaatteen, oli se sitten mekko, hame tai housut, on oltava pitkä.
 • Kaula-aukko: Nainen ei saa mennä moskeijaan matalalla kaula-aukolla, joten on aina suositeltavaa käyttää suhteellisen korkeaa kaulusta tai kaula-aukon päällä olevaa vaatetta.
 • Vyötärön peittävyys: Naisten on vältettävä pitämästä lantiolle ulottuvia vaatekappaleita, olivatpa ne sitten housut tai hame, jotka paljastavat vyötärön, sillä tämän ruumiinosan pitäminen peittämättömänä on ehdottomasti kielletty.
 • Olkapäät ja selkä aina peitettynä: Naiset eivät saa mennä moskeijaan olkapäät peittämättöminä, joten heidän on suositeltavaa käyttää olkapäitä peittävää päällyspaitaa, huivia, huivia tai foulardia.
 • Pään peittäminen: Jokaiselle moskeijaan menevälle naiselle annetaan päähine, shayla, joka on huivin kaltainen vaate, jota hän pitää päässään.

Joissakin moskeijoissa, erityisesti turistimaisissa, on kuitenkin moskeijoita, joissa jos et ole pukeutunut asianmukaisesti, sinulle tarjotaan ilmaiseksi asianmukainen vaatetus, jotta voit mennä sisään. Muista käydä postauksessa Dubain parhaat moskeijat ja tutustu pakollisiin temppeleihin, joissa sinun kannattaa käydä matkallasi.

.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Mikä on pukeutumiskoodi Dubain julkisilla paikoilla?

Soukissa vierailevat ihmiset| ©César González Palomo
Soukissa vierailevat ihmiset| ©César González Palomo

Dubaissa nähtävien ja koettavien asioiden luettelo on laaja, samoin pukeutumiskoodi. Dubain julkisilla paikoilla, kuten tapahtumissa, festivaaleilla, ravintoloissa, hotelleissa, soukeissa, puistoissa, ostoskeskuksissa ja metrossa, ei ole tiukkoja pukukoodeja, mutta niissä on joukko suosituksia, jotka ovat aina korkeampia naisille. Itse asiassa saattaa olla, että turvahenkilö voi pyytää naista peittämään itsensä.

Kuten olen maininnut tässä postauksessa, perussääntö on, että naisen tulisi olla peitettynä olkapäistä polviin. Siksi on mukavinta käyttää huivia, huivia, päällyspaitaa tai takkia, joka peittää olkapäät, ja käyttää aina pitkiä housuja, hametta tai mekkoa. Toinen erittäin mukava vaatekappale on haalari.

Koska Dubai on länsimaistunut kaupunki, näet myös naisia käyttämässä shortseja ja minihameita, mutta se ei ole kaikkein suositeltavinta, ja se riippuu aina siitä, millä alueella kaupungissa olet, sillä on perinteisempiä kaupunginosia ja toisia, jotka ovat enemmän turistikohteita ja joissa ei kiinnitetä huomiota tällaisiin asioihin.

Varaa Dubain kiertomatka

Mikä on pukukoodi rannalle tai uima-altaalle mentäessä Dubaissa?

Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker
Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker

Kun käyt rannalla, hotellin uima-altaalla tai harrastat aktiviteettia, kuten vesihiihtoa Dubaissa, jetpackingia Dubaissa tai flyboardingia Dubaissa, naiset saavat käyttää uimapukua, mutta sen on oltava huomaamaton. Toisin sanoen on aina parempi käyttää uimapukua kuin bikinejä, ja jos valitset bikinit, on suositeltavaa, että ne ovat mahdollisimman peittävät.

Vältä myös brasilialaisia pikkuhousuja ja stringsejä. Mitä isompi bikinipohja, sitä parempi näkymä. Itse asiassa naiselle voi olla hyvin epämiellyttävää, jos hänet huomataan tästä syystä.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Missä Dubain kaupunginosissa on tiukimmat pukeutumissäännöt?

Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut
Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut

Ennen kuin lähdet hotellista ja aloitat päivittäisen nähtävyyksien kiertelypäiväsi Dubai Explorer Passilla, sinun on mietittävä tarkkaan, mitä puet päällesi kyseistä päivää varten. Suunnittele päiväsi etukäteen ja selvitä, mitkä ovat perinteisimmät kaupunginosat ja missä sinun on siksi noudatettava tiukempaa pukeutumiskoodia, varsinkin jos olet nainen.

Voit tehdä tämän lukemalla postausartikkelin Dubain asuinalueet, jotka sinun täytyy tuntea, mutta kerrottakoon, että niihin kuuluvat Deiran alue , Global Village ja The Miracle Garden. Jos menet jollekin näistä alueista sekä mihinkään moskeijaan, sinun tulisi mieluiten pukeutua polvipituisiin vaatteisiin kyseisenä päivänä.

Nyt tiedät, miten pukeutua missä tahansa Dubaissa. Älä nyt epäröi tutustua artikkeliin Dubain parhaista kiertoajeluista ja retkistä ja nauti tyylillä - mitä sinä vielä odotat?

Varaa retki Dubaihin