Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten pukeutua Dubaissa

Jos vierailet Dubaissa, sinun on oltava hyvin varovainen matkalaukkuasi pakatessasi, sillä siellä on tiukka pukeutumissääntö. Tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka sinun on tiedettävä ennen matkaa.

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

Miten pukeutua Dubaissa

Nainen Dubaissa | © Keira Burton

Dubaissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitsevassa kaupungissa, pukeutumiskoodi poikkeaa suuresti eurooppalaisesta. Joissakin paikoissa ja laitoksissa on kielletty vaatekappaleiden käyttö, ja toiset vaatekappaleet eivät ole lainkaan sallittuja. Moskeijat ovat paikkoja, joissa on eniten rajoituksia, mutta myös tietyissä hotelleissa, ravintoloissa ja tapahtumapaikoissa on hyvin tiukat pukeutumissäännöt.

Silti on tärkeää muistaa, että Dubai on yksi tämän islamilaisen maan moderneimmista ja länsimaisimmista kaupungeista. Mutta siitä huolimatta tässä ovat tärkeimmät asiat, jotka sinun kannattaa pitää mielessä matkalaukkuasi pakatessasi. Ja jos sinulla on vielä epäilyksiä siitä, mitä nähdä ja tehdä tässä aavikon keskellä sijaitsevassa kaupungissa, älä epäröi vierailla artikkelissa Mitä nähdä ja tehdä Dubaissa, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti monenlaisista suunnitelmista ja aktiviteeteista. Mitä sinä odotat?

.

Pitääkö matkailijoiden pukeutua Dubaissa perinteisiin vaatteisiin?

Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan
Perinteinen pukeutuminen Dubaissa| ©Michael Coghlan

Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä, joita kaikki turistit kysyvät, jotka vierailevat paitsi Dubaissa, myös Arabiemiraateissa yleensä. Periaatteessa matkailijoiden ei tarvitse pukeutua perinteiseen pukeutumiseen. Silti ei pidä unohtaa, että Arabiemiirikunnat on islamilainen maa, jossa on hyvin tiukka pukeutumiskoodi, ja siksi on suositeltavaa pukeutua klassiseen vaatetukseen. Itse asiassa naiset käyttävät mustaa kaapua, jota kutsutaan nimellä "Abaya". Miehet pukeutuvat valkoiseen tunikaan, jota kutsutaan nimellä "Kandora".

Vaikka Dubai sijaitsee Arabiemiraateissa, se on yksi maan nykyaikaisimmista ja länsimaisimmista kaupungeista, joten tässä suhteessa on tiettyä joustavuutta. Itse asiassa on melko tavallista, että ihmiset pukeutuvat merkkivaatteisiin, ja se on vieläkin yleisempää joissakin varakkaammissa hotelleissa ja ravintoloissa. Jos sinulla on siis jokin erityinen asu, jota et koskaan saa oikein esille, tämä on ehdottomasti oikea paikka.

 • Abaya: Musta tunika, jota naiset käyttävät Dubaissa.
 • Kandora: Valkoinen tunika, jota miehet käyttävät Dubaissa.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Mitkä ovat parhaita vaatteita naisille Dubaissa?

Naiset Dubain aavikolla| ©Denys Gromov
Naiset Dubain aavikolla| ©Denys Gromov

Ne, joiden on vaikeinta pakata matkatavaroita Dubain vierailua varten, ovat epäilemättä naiset, sillä heidän pukeutumiskoodinsa on tiukempi, ja on olemassa joitakin vaatekappaleita, jotka ovat suositeltavampia kuin toiset. Lisäksi on vaatteita, joita ei suositella lainkaan.

Seuraavassa luetellaan vaatekappaleet, joita sinun tulisi välttää Dubain-matkallasi:

 • Shortsit: Vältä shortseja, tai jos käytät niitä, varmista, että ne ovat hieman polven yläpuolella, eivät koskaan lyhyempiä.
 • Lantiopituisethousut: Vältä housuja, jotka istuvat lantiolla tai ovat matalavyötäröiset ja joista näkyy alusvaatteet.
 • Halkiot: T-paitoja tai puseroita, joissa on halkiot, paheksutaan, ja niitä on vältettävä.
 • Läpinäkyvät vaatteet: Vältä läpinäkyviä vaatteita, olivatpa ne sitten puseroita, paitoja tai mekkoja.

Toisaalta on olemassa tiettyjä vaatteita, joita voi luulla sopimattomiksi, mutta päinvastoin ne ovat hyväksyttyjä, ja ne ovat seuraavat:

 • Mekot: Naiset voivat käyttää pitkähihaisia, lyhyitä tai hihattomia mekkoja, mutta aina polveen asti.
 • Hihaton pusero: Naiset voivat käyttää hihatonta puseroa, mutta on suositeltavaa, että heillä on käsillä huivi tai foulard, koska tietyissä paikoissa ei voi kulkea olkapäät paljaina.
 • Lyhyet housut: Naiset voivat käyttää lyhyitä housuja, mutta aina yli polven ulottuvia tai suosittuja "merirosvohousuja".
 • Säärystimet: Säärystimiä saa käyttää, mutta vain jos niitä täydentää polvipituinen mekko tai pitkä paita.
 • Uimapuvut: Uimapuvut ovat sallittuja rannoilla ja uima-altaissa, mutta niiden on oltava mahdollisimman huomaamattomia. Niiden tulisi olla konservatiivisia, ja brasilialaisia alushousuja tai stringejä ei suositella.

Varaa yökierros Dubaissa

Mikä on paras vaatetus miehille Dubaissa?

Miehet Dubain kaupassa| ©Jens Cederskjold
Miehet Dubain kaupassa| ©Jens Cederskjold

Toisin kuin naisilla, miehillä on enemmän vapautta pukeutumisessa, eikä ole olemassa vaatekappaleita, jotka olisivat sinänsä kiellettyjä. On kuitenkin suositeltavaa, että he pukeutuvat aina asianmukaisesti ja fiksusti. Seuraavassa on joitakin tärkeimpiä vinkkejä, joita kannattaa noudattaa:

 • Paidat: On suositeltavaa, että he käyttävät paitoja, koska ne ovat aina tyylikkäämpiä.
 • Shortsit: Periaatteessa voi käyttää shortseja, mutta monissa toimipaikoissa shortsit ovat kiellettyjä.
 • Lenkkarit: Kuten shortsienkin kohdalla, joissakin toimipaikoissa lenkkarit ovat kiellettyjä.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Mitkä ovat parhaat vaatteet Dubaissa sään mukaan?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Ensimmäinen asia, jota ajattelemme aina matkalaukkuamme pakatessamme, riippumatta siitä, minne menemme, on se, mitä vaatteita valitsemme matkalle, mikä on paras vaatetus valokuviin, sopivin suhteessa vierailemamme kaupungin ilmastoon... Ja tietenkin, vaikka pakatessamme matkalaukkuamme Dubaihin matkustaaksemme meidän on otettava huomioon muitakin seikkoja, tämä on yksi asia, jota meidän ei pitäisi unohtaa.

Dubai on kaupunki, jossa lämpötilat ovat hyvin äärimmäisiä, ja ne voivat nousta neljäänkymmeneen tai jopa viiteenkymmeneen celsiusasteeseen kesällä. Tästä syystä on suositeltavaa käyttää pellava- tai puuvillavaatteita, sillä ne ovat paitsi erittäin mukavia, myös hyvin sopivia näihin korkeisiin lämpötiloihin.

Koska Dubaissa paahtava aurinko paahtaa kesäisin, on hyvin tavallista, että matkailijat saavat auringonpolttamia heti ensimmäisenä päivänä. Siksi on myös suositeltavaa olla täysin peittynyt, jotta vältytään auringonpolttamiselta. Jos on erittäin kuuma, yritä käyttää kevyttä vaatetusta T-paitojen päällä, kuten päällyspaitaa tai vastaavaa.

Toisaalta matkalaukkua pakatessa on olemassa joukko välttämättömiä asusteita:

 • Pellava- tai puuvillakankaat.
 • Peittävät vaatteet.
 • Hatut tai lippikset.
 • Aurinkolasit.
 • Huivittai foulardit.

Mieti joka tapauksessa ennen matkaa, mikä on paras aika matkustaa Dubaihin, sillä kokemuksesi laatu riippuu siitä riippumatta siitä, onko sinulla oikeat vaatteet päälläsi vai ei.

Mitkä ovat tärkeimmät asusteet Dubain matkallesi?

Toisaalta on tärkeää ottaa mukaan päähine, sillä Dubain korkeat lämpötilat ja paahtava aurinko ovat paras tapa välttää auringonpistos ja päänsärky, jotka voivat pilata intensiivisen nähtävyyspäivän. Aurinkolasit parantavat myös oloasi keskellä päivää, sillä aurinko voi olla erittäin epämiellyttävä silmille.

Huivi tai foulard on aina hyvä idea, erityisesti naisille, sillä se voi joskus auttaa sinua pääsemään pois ahtaasta paikasta, kun astut moskeijaan tai muuhun paikkaan, jossa on tiukemmat pukeutumissäännöt. Sillä voi peittää olkapäät tai hiukset.

Naisten kannattaa ottaa matkalaukkuun mukaan pari korkokenkiä, jos menee klubille tai vastaavaan paikkaan, ja vastaavasti miesten kannattaa pukeutua tyylikkäisiin jalkineisiin eikä vain tyypillisiin lenkkareihin.

Matkailijan vinkki

Suosittelen, että etenkin naiset pukeutuvat olkapäistä polviin asti ulottuviin vaatteisiin, jotta heillä ei ole ongelmia astuessaan johonkin muistomerkkiin, ravintolaan tai laitokseen.

Mikä on pukeutumiskoodi Dubain moskeijoissa?

Nainen moskeijassa| ©Fotografiandoviajes
Nainen moskeijassa| ©Fotografiandoviajes

Yksi tiukimmista pukeutumispaikoista Dubaissa ovat moskeijat. Näihin temppeleihin pääsyyn sovelletaan useita pukeutumissääntöjä ja suosituksia.

Nämä rajoitukset koskevat pääasiassa naisia, ja ne liittyvät siihen, että olkapäitä ja hiuksia ei saa peittää. Seuraavassa on muutamia neuvoja:

 • Pituus: Päävaatteen, olipa se sitten mekko, hame tai housut, on oltava pitkä.
 • Kaula-aukko: Nainen ei saa mennä moskeijaan matalalla kaula-aukolla, joten on aina suositeltavaa käyttää suhteellisen korkeaa kaulusta tai kaula-aukon päällä olevaa vaatetta.
 • Vyötärön peittävyys: Naisten on vältettävä pitämästä lantiolle ulottuvia vaatekappaleita, olivatpa ne sitten housut tai hame, jotka paljastavat vyötärön, sillä tämän ruumiinosan pitäminen peittämättömänä on ehdottomasti kielletty.
 • Olkapäät ja selkä aina peitettynä: Naiset eivät saa mennä moskeijaan olkapäät peittämättöminä, joten heidän on suositeltavaa käyttää olkapäitä peittävää päällyspaitaa, huivia, huivia tai foulardia.
 • Pään peittäminen: Jokaiselle moskeijaan menevälle naiselle annetaan päähine, shayla, joka on huivin kaltainen vaate, jota hän pitää päässään.

Joissakin moskeijoissa, erityisesti turistimaisissa, on kuitenkin moskeijoita, joissa jos et ole pukeutunut asianmukaisesti, sinulle tarjotaan ilmaiseksi sopiva vaatetus, jotta voit mennä sisään. Muista käydä postauksessa Dubain parhaat moskeijat ja tutustu pakollisiin temppeleihin, joissa sinun kannattaa käydä matkallasi.

.

Mikä on pukeutumiskoodi Dubain julkisilla paikoilla?

Soukissa vierailevat ihmiset| ©César González Palomo
Soukissa vierailevat ihmiset| ©César González Palomo

Dubain julkisilla paikoilla, kuten tapahtumissa, festivaaleilla, ravintoloissa, hotelleissa, soukeissa, puistoissa, ostoskeskuksissa ja metrossa, ei ole tiukkoja pukeutumissääntöjä, mutta niissä on joukko suosituksia, jotka ovat, kuten lähes kaikkialla Arabiemiirikunnissa, naisille aina korkeampia kuin miehille. Itse asiassa voi käydä niin, että turvamies lähestyy naista ja pyytää häntä peittämään itsensä, ja tämä on aina hyvin epämiellyttävä tilanne.

Kuten olen maininnut koko tämän postauksen ajan, perussääntö on, että naisen tulisi olla peitetty olkapäistä polviin. Siksi on mukavinta käyttää huivia, huivia, päällyspaitaa tai takkia, joka peittää olkapäät, ja käyttää aina pitkiä housuja, hametta tai mekkoa. Toinen erittäin mukava vaatekappale on haalari.

Koska Dubai on länsimaistunut kaupunki, näet myös naisia käyttämässä shortseja ja minihameita, mutta se ei ole kaikkein suositeltavinta, ja se riippuu aina siitä, millä alueella kaupungissa olet, sillä on perinteisempiä kaupunginosia ja toisia, jotka ovat enemmän turistikohteita ja joissa ei kiinnitetä huomiota tällaisiin asioihin.

Varaa Dubain kiertomatka

Mikä on pukukoodi rannalle tai uima-altaalle mentäessä Dubaissa?

Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker
Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker

Rannalla tai hotellin uima-altaalla vieraillessaan naiset saavat käyttää uimapukua, mutta sen tulee olla huomaamaton. Toisin sanoen on aina parempi käyttää uimapukua kuin bikinejä, ja jos valitset bikinit, on suositeltavaa, että ne ovat mahdollisimman peittävät.

Vältä myös brasilialaisia pikkuhousuja ja stringsejä. Mitä isompi bikinipohja, sitä parempi näkymä. Itse asiassa naiselle voi olla hyvin epämiellyttävää, jos hänet huomataan tästä syystä.

Missä Dubain kaupunginosissa on tiukimmat pukeutumissäännöt?

Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut
Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut

Ennen kuin lähdet hotellista ja lähdet päivittäiselle kiertoajelullesi, sinun on mietittävä tarkkaan, mitä puet päällesi kyseistä päivää varten. Suunnittele päiväsi etukäteen ja ota selvää, mitkä ovat perinteisimpiä kaupunginosia ja missä sinun on siksi noudatettava tiukempaa pukeutumiskoodia, varsinkin jos olet nainen.

Voit tehdä tämän lukemalla postausartikkelin Dubain asuinalueet, jotka sinun täytyy tuntea, mutta kerrottakoon, että niihin kuuluvat Deiran alue , Global Village ja The Miracle Garden. Jos menet jollekin näistä alueista sekä johonkin moskeijaan, on ihanteellista, että sinä päivänä käytät peittävää vaatetta miehistä polviin asti.

Nyt tiedät, miten pukeutua missä tahansa Dubaissa. Älä nyt epäröi tutustua artikkeliin Dubain parhaista kiertomatkoista ja retkistä ja nauti tyylillä. Mitä sinä odotat?