Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

5 kaupunginosaa Dubaissa, jotka on nähtävä

Aavikon hiekan ja Persianlahden rannikon välissä sijaitsee Dubain kaupunki. Se on maaginen paikka, jossa islamilainen historia ja perinteet elävät rinnakkain sen pilvenpiirtäjien heijastaman nykyaikaisuuden kanssa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

5 kaupunginosaa Dubaissa, jotka on nähtävä

Auringonnousu Dubain keskustan ja Burj Khalifan yllä. | ©David Rodrigo

Dubai on yksi viime vuosien kukoistavimmista matkailukohteista, ja siihen on hyvä syy. Toisin kuin yleisesti uskotaan, kaupunki ei ole vain pilvenpiirtäjiä ja ostoskeskuksia. Avantgarde elää rinnakkain sen soukkien ja moskeijoiden perinteiden kanssa, ja juuri tässä modernin ja historian välisessä vastakohdassa on sen suurin vetovoima.

Saman päivän aikana voit vierailla yhdessä maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä, Burj Khalifassa, tehdä ostoksia yhdessä sen perinteisistä soukeista, uida Persianlahden vesissä ja valita monista muista kaupungin tarjoamista vaihtoehdoista. Kaupunginosiin tutustuminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita Dubaissa kannattaa nähdä ja tehdä. Tutustu seuraavassa eri kaupunginosiin ja siihen, mitä niistä jokaisessa kannattaa nähdä.

.

1. Deiran kaupunginosa

Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut
Deiran kaupunginosa Dubaissa| ©Guilhem Vellut

Deira sijaitsee Dubain erottavan jokisuiston pohjoispuolella alueella, josta löytyy historiallisimpia ja perinteisimpiä kaupunginosia. Ruuhkainen ja hieman kaoottinen, mutta erittäin karismaattinen. Nykyään se on työväenluokan kaupunginosa, mutta se on aina ollut kaupungin kaupankäynnin keskus, joten Deirassa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Uudet asuinalueet ja ostoskeskukset ovat vähitellen poistaneet tämän "tittelin", mutta sen katuja reunustavat edelleen tyypilliset soukit, jotka tuovat yhteen paikalliset kauppiaat ja matkailijat. Se on epäilemättä kaupungin monikulttuurisin kaupunginosa ja vierailun arvoinen nähtävyys. Tässä on luettelo Deirassa sijaitsevista vierailun arvoisista paikoista:

Deira Souks

Arabialaisessa kulttuurissa ulkoilmamarkkinoita kutsutaan souksiksi tai souqiksi, niin sanotusti perinteisiksi souksiksi. Deiran kaupunginosassa tunnetuin on kultasukki. Se on kauppojen keskittymä, jossa voi ostaa ja myydä kaikenlaisia koruja erittäin edullisesti. Hyvä paikka löytää täydellinen lahja.

Toinen vaihtoehto on maustemarkkinat. Perinteisemmät markkinat ovat täynnä Marokon, Pohjois-Afrikan ja Arabian tuoksuja. Suosittelen käymään näissä perinteitä täynnä olevissa paikoissa, mutta varaudu tinkimään paikallisten kauppiaiden kanssa.

Creek

Dubaita halkova jokisuisto tunnetaan nimellä Creek. Kaupunki on syntynyt sen ympärille, ja nykyään se on merkittävä matkailunähtävyys. Voit kiertää puroa pienillä veneillä, joita kutsutaan Abrasiksi, tai kävellen sen rantoja pitkin. Vedessä on myös suurempia veneitä, jotka toimivat ravintoloina, joissa voit nauttia paikallisia ruokia kauniilla näkymällä purolle. Voit nauttia Dubain venesatamasta monin eri tavoin.

Al Mamzarin puisto

Jos soukkien väenpaljous on sinulle liikaa, voit aina rentoutua Al Mamzar Parkissa. Se on puhtaiden, valkoisten rantojen alue, jossa on kaikki mukavuudet, joita tarvitset nauttiaksesi uimisesta.

Varaa perinteinen purjeveneajelu Dubaissa

2. Bur Dubain kaupunginosa

Al Fahidin muinaiset rakennukset| ©Rob Oo
Al Fahidin muinaiset rakennukset| ©Rob Oo

Toinen Dubain historiallisista kaupunginosista, joka tarjoaa matkan kaupungin menneisyyteen. Rantakadun alueelta löydät esimerkkejä vanhemmasta Dubain kaupungista, ja kun etenet kauemmas rannikolta, löydät puistoja, ostoskeskuksia ja uudempia rakennuksia. Tässä ovat suositukseni siitä, mitä Bur Dubaissa kannattaa nähdä:

Al Fahidi

Tällä alueella on säilynyt monia kaupungin vanhimpia rakennuksia. Se koostuu noin 50 rakennuksesta, joissa on käsityöläismyymälöitä, näyttelytiloja, kauniita sisäpihoja, joissa voit juoda kahvia jne. Sen sokkeloiset kadut ovat rauhallisuuden keidas kaukana Dubain muiden alueiden liikenteestä ja väkijoukoista. Tässä on esimerkki siitä, mitä Al Fahidissa voi nähdä ja tehdä.

Al Fahidin museo

Al Fahidin linnoituksessa, Dubain vanhimmassa rakennuksessa, joka on peräisin 1800-luvulta, sijaitsee kaupungin museo. Se on loistava paikka tutustua siihen, miten Dubai kasvoi kalastajakylästä nykyiseksi suurkaupungiksi.

Meena Bazaar

Meena Bazaarin muodostavat kadut ovat täynnä elämää. Siellä sijaitsee tekstiileihin erikoistunut souk, ja se on yksi Dubain suositeltavimmista alueista herkuttelijoille. Kaikenlaisia ravintoloita on loputtomasti tarjolla kaikille budjeteille.

Zabeel Park

Jos siirryt pois lähimpänä rannikkoa sijaitsevalta alueelta, löydät Zabeel Parkin. Se on yksi kaupungin suurimmista viheralueista, ja siellä sijaitsee Dubai Frame Tower. Se on 150 metriä korkea rakennus, jonka muodon on tarkoitus jäljitellä kuvakehystä ja jossa on näköalatasanne, josta on upeat panoraamanäkymät.

Varaa Dubain yökierros

3. Jumeirah-kortteli

Jumeirahin palmupuu| ©Zicarlo van Aalderen
Jumeirahin palmupuu| ©Zicarlo van Aalderen

Kauniin Jumeirah-rannan varrella, Etihad-museon ja Burj Al Arab -hotellin välissä, sijaitsee Dubain muodikkain kaupunginosa, Jumeirah. Pohjimmiltaan laajalle levittäytyvä asuinalue, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja erinomaisia valkoisia hiekkarantoja ja turkoosia vettä. Jumeirahissa sijaitsee useita Dubain tunnetuimpia symboleja ympäri maailmaa - haluatko tietää, mitkä niistä? Kerromme niistä alla:

Etihad Museum

Tässä museossa on esillä näytteitä Arabiemiraattien nykyhistoriasta ja sen muodostumisesta. Tämä ei ehkä herätä huomiota, mutta voin vakuuttaa, että Etihad-museon ulkoasu saa ainakin sinut kaivamaan kamerasi esiin. Rakennus sijaitsee paikalla, jossa Arabiemiirikuntien perustamisperustus allekirjoitettiin vuonna 1971, ja sen muotoilu, joka on maan synnyn symboli, ilahduttaa ultramodernin arkkitehtuurin ystäviä.

Jumeirahin moskeija

Jumeirahin moskeija on Dubain kaupungin tärkein moskeija, sillä se on kaupungin ainoa moskeija, joka ottaa vastaan muita kuin muslimivieraita. Itse asiassa se noudattaa Dubain mottoa "avoimet ovet, avoimet mielet", ja se on osa ohjelmaa, jonka tavoitteena on tuoda islaminusko kaikkien uskontokuntien ja taustojen edustajille. Se tarjoaa opastettuja kierroksia pientä maksua vastaan, joka kannattaa ehdottomasti maksaa. Täältä löydät lisätietoja Jumeirahin moskeijasta ja sen sisäänpääsymaksuista.

Burj Al Arab

Burj Khalifan ohella tämä hotelli on epäilemättä Dubain perimmäinen symboli. Tämä keinotekoiselle saarelle rakennettu rakennus on maailman kuulemma ylellisin hotelli. Itse asiassa sen uskotaan yleisesti olevan maailman ainoa 7 tähden hotelli, vaikka todellisuudessa siinä on "vain" 5 tähteä.

Siitä huolimatta se on ylitse muiden hotellikompleksien, ja se pitää hallussaan ennätystä maailman kalleimpana rakennettuna hotellina. Vaikka useimmilla ei ole varaa yöpyä sen ylellisissä sviiteissä, kannattaa ehdottomasti käydä kuvaamassa tämä 321 metriä korkea, laivapurjeen muotoinen maamerkki.

Jumeirah Palm Tree

Toinen Dubain kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tämä keinotekoinen saari on saanut nimensä erikoisesta muodostaan, ja vaikka se on pienin alueen kolmesta saaresta, se on suosituin. Asuinalue, jossa on monenlaisia hotelleja, ravintoloita ja kauppoja, joita voi käydä katsomassa sekä yhdeltä palmun rungossa olevassa tornissa sijaitsevalta näköalatasanteelta.

Saaren huipulla on toinen maailman ylellisimmistä hotelleista, Atlantis, joka varmasti soi kellon päässä jostain elokuvasta.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

4. Dubain keskustan kaupunginosa

Dubain keskusta| ©Francisco Anzola
Dubain keskusta| ©Francisco Anzola

Dubain ja varmasti koko Arabiemiirikuntienikonisin alue. Kaupungin keskusta on ennätysten paikka, josta löytyy maailman toistaiseksi korkein rakennus, maailman suurin suihkulähde ja jopa planeetan suurin ostoskeskus. Se on arkkitehtuurin ihmelapsi ja Dubain kaupungille ominaisen vallan ja edistyksen symboli. Tule mukaani, niin kerron sinulle lisää yhdestä maailman vaikuttavimmista paikoista.

Burj Khalifa

Dubain perimmäinen symboli. Tällä hetkellä se pitää hallussaan ennätystä korkeimpana rakennuksena, jonka ihminen on koskaan luonut, vaikka sen titteliä uhkaavat jo muut hankkeet, joista yksi sijaitsee Dubaissa itsessään. Tästä huolimatta 828-metrinen rakennus on jo nyt tekniikan historiaa. Se vihittiin käyttöön vuonna 2010, kuusi vuotta sen jälkeen, kun noin 13 000 työntekijää oli aloittanut rakennustyöt.

Burj Khalifa tarjoaa upeimmat näkymät kaupunkiin kahdelta näköalatasanteelta, jotka sijaitsevat 125. ja 148. kerroksessa. Jälkimmäinen on 555 metriä korkea, mikä tekee siitä maailman korkeimman rakennuksen näköalatasanteen. Jos sinulla on mahdollisuus vierailla Burj Khalifassa yöllä, suosittelen myös sitä.

Burj Khalifan sisätiloissa on muitakin vaihtoehtoja nauttia näkymistä. Voit nauttia lounaan tai illallisen jossakin ravintoloista. "The Lounge", joka sijaitsee kerrosten 152, 153 ja 154 välissä, on etuoikeus olla maailman korkein ravintola-kahvila.

Vaikka Burj Khalifa on turistinähtävyys, se on pohjimmiltaan asuin- ja toimistorakennus, jossa on myös hotelleja, joten jos et asu siellä, voit käydä vain ravintoloissa ja näköalatasanteilla.

Pelkästään näköalat ovat pääsymaksun arvoisia. Tässä siis kaikki tiedot, joita tarvitset Burj Khalifaan pääs emiseksi Burj Khalifa ei ole nautittavaa vain korkeuksista käsin. Sen juurelta löydät myös muita vierailukohteita, joista kerron alla.

Dubai Mall

Burj Khalifan juurella on maailman suurin ostoskeskus, Dubai Mall. Kuten huomaat, Dubaissa tehdään kaikkea isosti. Voidaan sanoa, että se on maailman kaikkien ostoskeskusten isä. Sen 111 hehtaarin alueella on yli 1200 kauppaa, mukaan lukien oma souk, jossa myydään pääasiassa koruja, yli 150 ruokapaikkaa ja lukuisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia koko perheelle, kuten akvaario, dinosaurusten luuranko, teemapuistoja, elokuvateattereita ja olympiajäähalli.

Dubain suihkulähde

Tämä on maailman näyttävin suihkulähde. Tämäkin Burj Khalifan juurella ja Dubai Mallin vieressä sijaitseva suihkulähde on sijoitettu 12 hehtaarin suuruiseen tekojärveen. Sen suihkut pystyvät suihkuttamaan 83 000 litraa vettä 140 metrin korkeuteen kerrallaan ja ihastuttamaan kävijöitä yhdellä parhaista musiikki-, valo- ja vesinäytöksistä, joita voit koskaan nähdä.

Voit nauttia tästä spektaakkelista joka päivä kello 18.00 alkaen puolen tunnin välein. Suihkuja voi katsella kävelyreitiltä, ja saatavilla on myös veneitä, joilla voi katsella niitä vielä lähempää.

Varaa liput Burj Khalifaan

5. Dubai Marina Quarter

Dubai Marina Quarter| ©Enrico Strocchi
Dubai Marina Quarter| ©Enrico Strocchi

Tämä suhteellisen moderni kaupunginosa on pohjimmiltaan Dubain venesatama. Dubai Marina on yksi maailman suurimmista keinotekoisista satamista, ja sen 3 kilometriä pitkää kanavaa ympäröivät korkeat pilvenpiirtäjät.

Se on loistava paikka nauttia auringonlaskukävelystä laitureilla, katsella jahteja ja veneitä ja viihdyttää tanssivia suihkulähteitä. Voit myös tehdä risteilyn venesataman ympäri. Kun aurinko laskee, se muuttuu hyvin vilkkaaksi paikaksi ja ihanteelliseksi paikaksi ottaa muutama drinkki.

Dubai Marina Beach

Tämän modernin kaupunginosan tärkein matkailunähtävyys on sen ranta. Dubai Marina Beach tunnetaan nimellä "The Beach", ja se on yksi kaupungin kauneimmista, mutta myös suosituimmista. Rannalla voi vierailla kahdella eri tavalla:

  • Vapaa vaihtoehto: Voit nauttia ilmaisesta uimisesta yleisellä alueella erittäin hyvin hoidetulla rannalla, mutta sillä on yksi suuri haittapuoli: siellä ei saa käyttää sateenvarjoja. Huomattava haitta, kun otetaan huomioon Dubain korkeat lämpötilat.
  • Maksullinenvaihtoehto: Asiat muuttuvat, jos käydään kassan kautta. Pääset yhtä hyvin hoidetulle alueelle, mutta saat aurinkotuoleja, sateenvarjoja ja jopa pyyhkeitä. Älä vain odota, että se on halpaa.

Nämä ovat kauniin Dubain tärkeimmät kaupunginosat ja nähtävyydet. Vastakohtien kaupunki, jossa kaikki on tehty suurella tavalla ja jossa voit viihtyä suurella tavalla. Jos haluat jatkaa kaupungista nauttimista, jaan kanssasi tämän listan Dubaissa ja sen ympäristössä olevista pakollisista nähtävyyksistä, ja suosittelen sinua käymään niissä Dubain turistibussilla, jotta et missaa yhtään niistä.

Varaa jahtikierros Dubai Marina