Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Paras aika vierailla Dubaissa

Dubai on hauskanpidon äiti, ja tässä maagisessa kaupungissa on harvinaista kyllästyä, kun otetaan huomioon sen kauneus ja tuhansia turisteja houkuttelevien tapahtumien määrä. Mutta yhtä tärkeää kuin matkustaminen on tietää, milloin kannattaa lähteä. Lue siis eteenpäin...

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Paras aika vierailla Dubaissa

Dubain rakennukset | © Aleksandar Pasaric

Dubaissa on hienoa se, että se yllättää meidät joka kuukausi erilaisilla tapahtumilla, messuilla ja festivaaleilla, jotka yhdessä sään vaihteluiden kanssa saavat meidät yksinkertaisesti hämmentymään. Ei ole yllättävää, että monet sanovat, että ainoa tapa tutustua Dubain kaupunkiin oikein hyvin on viipyä siellä koko vuosi, mutta koska se on vaikeaa, yritetään ottaa reissusta kaikki irti.

Suosittelen tietysti, että et katso vain sitä, milloin on sesonki ja milloin sää on parempi, vaan myös sitä, mitä haluaisit nähdä, jo ennen matkan suunnittelua. Sanon tämän siksi, että vaikka tässä Arabiemiraattien helmessä on vaikea kyllästyä, on aina parasta pitää kiinni suunnitelmasta ja jättää nähtävyyksien katselu taakseen. On aina parasta pitää kiinni suunnitelmasta ja jättää tilaa improvisoinnille silloin, kun sitä haluaa, eikä silloin, kun se on pakko tehdä.

Milloin on paras aika vierailla Dubaissa?

Dubai yöllä| ©Maher Najm
Dubai yöllä| ©Maher Najm

Epäilemättä paras aika on Dubain marraskuun ja Dubain maaliskuun välisenä aikana. Miksi? Yksinkertaisesti, Dubaissa koetaan pääasiassa kaksi vuodenaikaa: kevät ja kesä; mutta varoitan sinua, Dubain kesä on todellinen kourallinen! Puhumme yli 50-luvun lämpötiloista ja kuumottavasta ilmankosteudesta. Nähtävyyksien katselu kesällä ei kuitenkaan ole suuri ongelma, sillä kaikki Dubain ostoskeskukset, hotellit ja ravintolat ovat ilmastoituja ja joissain tapauksissa niissä on uusinta tekniikkaa, puhumattakaan siitä, että turistien määrä on yleensä pienempi.

Paras aika nauttia kaupungista kuin herkusta on kuitenkin joulukuussa ja tammikuussa. Tämä johtuu siitä, että sää on näinä aikoina loistava rannalla auringonottoon tai meressä tai uima-altaassa pulahtamiseen.

Kuten esi-isämme kertoivat, kaikki mikä kiiltää, ei kuitenkaan ole kultaa, sillä hinnat ovat yleensä korkeammat, majoituspaikkoja on vähän ja väkijoukot voivat häiritä kokemustasi, joten varaudu runsaaseen seuraan Jumeirahin rannalla ja useimmissa suurissa tapahtumissa! Loppujen lopuksi Arabiemiraattien aavikkoilmaston lämmöstä nauttimisella ja lämpötilapiikkien välttämisellä on hintansa.

Mutta ei hätää, tässä artikkelissa käymme läpi yksityiskohdat päivämäärittäin sen mukaan, mikä sinua mahdollisesti kiinnostaa; esimerkiksi Dubaissa ei ole paljon järkeä matkustaa tammikuussa, jos olet kiinnostunut nauttimaan aurinkoisesta säästä tai osallistumaan Word Art Dubai -tapahtumaan.

Varaa kiertomatka Dubaihin

Paras kuukausi vierailla Dubaissa, jos haluat shoppailla

Vierailu Outlet Mall -ostoskeskuksessa Dubaissa| ©Abbas Khorshidi
Vierailu Outlet Mall -ostoskeskuksessa Dubaissa| ©Abbas Khorshidi

Trendikkäällä Persianlahdella sijaitseva Dubai on shoppailijan paratiisi ympäri vuoden, mutta shoppailu nousee liioitellulle tasolle vuosittaisen Dubai Shopping Festivalin myötä tammikuussa. Se on kuin luksusversio joulumyyjäisistä, ja siellä voitehdä hyviä löytöjämelkein kaikesta. Tarkoitamme designvaatteita, elektroniikkaa, koruja ja paljon muuta.

Alennukset ulottuvat jopa Outlet Mall -ostoskeskukseen, jossa viime kauden vaatteita ja asusteita myydään alennettuun hintaan.

Ja mikä parasta, voit saada liioiteltuja alennuksia **jopa 70 %:**n alennuksella. Tammikuu on epäilemättä paras kuukausi ostaa laadukkaita vaatteita tai ylellisyystavaroita, sillä kovan kilpailun vuoksi alennuksia sovelletaan lähes kaikkiin merkkeihin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, jos päätät vierailla Dubaissa tammikuussa?

Vaikka tammikuu on kuukausi, jolloin kaikessa on järkeä aina juhlimisesta musiikkikonserttiin osallistumiseen ja rauhallisesta aamusta nauttimiseen rannalla, se on myös yksi niistä kuukausista, jolloin elinkustannukset yleensä nousevat Dubain sesonkiaikaa hyödyntävien turistien suuren määrän vuoksi. Jos siis haluat ottaa kaiken irti tammikuun tarjouksista, yritä toimia ajoissa ja varaa majoitus hyvissä ajoin.

Varaa Dubain aavikkoretki

Paras aika vierailla Dubaissa lasten kanssa

Lapset nauttivat kävelystä aavikolla.| ©Viator.com
Lapset nauttivat kävelystä aavikolla.| ©Viator.com

Dubain tapauksessa melkein mihin aikaan vuodesta, mihin tahansa kuukauteen on täydellinen aika vierailla tässä taianomaisessa kaupungissa lasten kanssa. Koska Dubai on kaupunki, jossa on vahva arabialainen kulttuuri, perhesuunnitelmat ovat varsin suosittuja ja siksi hyvin lukuisia.

Lisäksi suurin osa lapsille varatuista vapaa-ajan aktiviteeteista järjestetään suljetuissa ja ilmavissa paikoissa. Jos kuitenkin haluat tehdä jotain ulkona, kannattaa etsiä kuukausi, jolloin keskilämpötila ei ole ongelma.

Lyhyesti sanottuna, jos aiot vierailla Dubaissa lasten kanssa, älä huolehdi liikaa vuodenajasta, sillä useimmat nähtävyydet ovat avoinna ympäri vuoden. Sinuna ottaisin selvää enemmän matkailijamääristä, säästä, elinkustannuksista ja niin edelleen.

Varaa liput kohteeseen Motiongate Dubai Park

Paras aika vierailla Dubaissa ja säästää rahaa

Varauksen tekeminen| ©Christina Morillo
Varauksen tekeminen| ©Christina Morillo

Dubain matkustuskausi on parhaimmillaan lokakuusta maaliskuuhun, jolloin sää on parhaimmillaan ja kaupunki kuhisee toimintaa. Kesäkuukaudet ovat kuitenkin ihanteellinen aika vierailla, jos sinulla on pieni budjetti. Silloin saat edullisia tarjouksia hotelleista, edullisempia lentohintoja ja alennuksia parhaissa ostoskeskuksissa ja nähtävyyksissä.

Kun sää lämpenee, voit silti ottaa matkastasi kaiken irti, sillä monet Dubain suosituimmista nähtävyyksistä ovat sisätiloissa ja ilmastoituina.

Lisäksi voit nauttia ympärivuotisesta auringonpaisteesta jossakin emiirikunnan monista ylellisistä rantalomakohteista edulliseen hintaan sesongin ulkopuolisina kuukausina. Kesä on myös vuoden toiseksi suurimman ostosfestivaalin, Dubai Summer Surprisesin aikaa, joka järjestetään yleensä heinä- ja elokuussa. Odota jopa 90 prosentin alennuksia!

Paras aika vierailla Dubaissa, jos haluat ottaa aurinkoa rannalla

Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker
Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker

Tämä osa Lähi-itää ei tunnu tuntevan kylmyyttä; itse asiassa Dubaissa talvea ei juuri ole olemassakaan, sillä lämpötila laskee harvoin alle 14 asteen. Tämä tarkoittaa, että auringonotto on yhtä arkipäiväistä kuin koiran ulkoiluttaminen. Jos kuitenkin haluat nauttia auringosta parhaiten, yritä matkustaa keväällä.

Jos siis uiminen ja ruskettuminen ovat tärkeimpiä tavoitteita Dubaissa vieraillessasi, kannattaa matkustaa maalis-huhtikuussa. Tämä johtuu siitä, että väkijoukkoja on vähemmän kuin turistikuukausina, jolloin voit nauttia ylellisyydestä, jonka ansiosta et tunne oloasi vangiksi rannalla. Lisäksi Dubain matkakustannukset ovat näinä aikoina alhaiset. Ja mikä parasta, kevään säteily on verrattavissa normaaliin Välimeren alueen kesään.

Dubai on tietysti taitava yllättämään matkailijat, aivan kuin sillä olisi omatunto ja se nauttisi siitä, että se tekee spontaaniutta rakastavien ihmisten elämän kurjaksi. Mene siis rannalle aina aurinkovoidetta, aurinkolasit, varvassandaalit ja runsaasti vettä mukanasi!

Mitä tulee ruokapaikkoihin keväällä, älä huoli, Dubain rannat ovat täynnä paikkoja, joissa voit tyydyttää nälkäsi, mutta jos haluat syödä jossain hienossa paikassa, soita etukäteen ja tee varaus.

Miksi kesä ei ole parasta aikaa ottaa aurinkoa Dubaissa?

Vaikka Dubaissa on vaikuttava valikoima rantoja, sen rantaviivaa reunustaa platinanvärinen hiekka, ja sitä reunustavat Persianlahden kristallinkirkkaat vedet; kesällä ei ole suositeltavaa, sillä paahtava aurinko on liian voimakas nautinnolliseen auringonottoon.

Paras kuukausi Dubaissa museokäyntiin

Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass
Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass

Museokierros Dubaissa on yhtä kuuluisa aktiviteetti kuin vierailu Burj Khalifassa tai Jumeirahin moskeijassa, sillä kaikenlaisia ja jokaiseen makuun sopivia museoita on valtava määrä. Paras kuukausi tämän kokemuksen hyödyntämiseen on kuitenkin marraskuu.

Marraskuu on tunnettu lukuisista alennuksista kulttuuritapahtumissa, joita tarjotaan yleisölle sekä paikallisen että kansainvälisen taiteen edistämiseksi tässä hienossa kaupungissa.

Kuukausi on niin tärkeä taiteellisesti, että ** Burj Khalifan sisällä** järjestetään jopa vuosittainen taidenäyttely. Museo, jossa kannattaa käydä marraskuussa, on tietenkin Dubai Frame, sillä sinne pääsee ilmaiseksi! Marraskuu ei ole täydellinen vain museoille, vaan myös ulkoilemaan ja nauttimaan upeasta kävelysäästä.

Paras kuukausi vierailla Dubaissa, jos haluat saada esimakua Dubain kulttuurista

Dubain Deira-kortteli| ©Guilhem Vellut
Dubain Deira-kortteli| ©Guilhem Vellut

Vaikka toukokuun lämpötilat eivät olekaan parhaita Deiran kaupunginosassa kävelyyn, muista, että tämä on Dubaissa hyvin kulttuurinen kuukausi, jolloin voit tuntea itsesi dubailaiseksi.

Se on Ripe Market -kuukausi, jolloin myydään kulttuurisesti ja uskonnollisesti merkittäviä esineitä, ja yksi niistä kuukausista, jolloin paikallinen keittiö on parhaimmillaan, ja tarjolla on herkkuja, kuten kabsaa ja chebabia.

Ellei keskipäivällä ja iltapäivällä olisi korkeita lämpötiloja, kuukausi olisi uskomaton. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla kovin huolissasi, sillä toukokuussa järjestetään myös useita iltakulttuuritapahtumia aavikolla.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

Paras kuukausi vierailla Dubaissa, jos haluat lähteä kumppanisi kanssa

Nauti Dubai Jazz Festivalista| ©Kevin Sebastian
Nauti Dubai Jazz Festivalista| ©Kevin Sebastian

Ajattelet varmaan jo helmikuuta, ja kyllä, olet oikeassa! Saatat kuitenkin menettää harhakuvitelmasi, kun kerron sinulle, että se ei ole varsinaisesti ystävänpäivä, vaan muita tapahtumia varten, jotka eivät tapahdu 14. helmikuuta.

Jotta voimme mennä osissa eikä jättää mitään pois, meidän on muistettava, että helmikuu on täydellinen kuukausi Dubain sään suhteen, ei niin kylmä eikä niin kuuma, vaikka, no, se on jo laki, että Dubaissa ei ole niin kylmä.

Vuoden toisena kuukautena Dubaissa järjestettävät tapahtumat ovat moninaisia ja keskittyvät pääasiassa kolmeen osa-alueeseen: musiikkiin, gastronomiaan ja viihteeseen(kolme käskyä, joiden avulla pariskuntana Dubaissa käymisen iloa voi lisätä). Tapahtumien joukossa ovat mm:

Ja jos tämä ei vielä riittäisi, sinulla on mahdollisuus osallistua kuumailmapallolennolle musiikin ja nauhoitetun videon kera. Mitä muuta haluat? Eikä puhettakaan siitä, jos yhdistät siihenyölennon Dubain aavikolla.

Jos kuitenkin haluat lisätietoja ja jotta et missaa mitään matkan varrella, suosittelen lämpimästi vierailemaan oppaassa Mitä tehdä helmikuussa Dubaissa; siellä annan sinulle lisätietoja tapahtumista, joita järjestetään tässä romanttisessa vuoden kuukaudessa Dubaissa. Jos myös aavikko on jotain, joka vetoaa sinuun, suosittelen tutustumaan aavikkomatkoihin.

Varaa aavikkomatkasi

Paras aika vierailla Dubaissa, jotta saat parhaat näkymät Burj Khalifalta

Burj Khalifa Dubai Mall -ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm
Burj Khalifa Dubai Mall -ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm

Paras aika nauttia Dubain uskomattomasta Burj Khalifastaon keväällä, joka on Dubaissa huhtikuussa ja Dubaissa toukokuussa. On ehkä hieman järkyttävää, että nämä ovat hiljaisen sesongin kuukausia, mutta siihen on selitys.

Vaikka Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, sen huippu lävistää pilvisen taivaan pilvet ja siinä on 163 kerrosta, älä unohda, että rakennus on loppujen lopuksi rakennus. Tämä tarkoittaa, että kun siellä on paljon turisteja, kokemuksesi kärsii, varsinkin jos kuulut niihin ihmisiin, jotka arvostavat rauhallisuutta ja mukavuutta, usko pois! Kun voit nauttia 360 asteen panoraamanäkymästä observatoriosta, se saa aivan erityisen maun, kun rakennuksen sisällä on vähemmän hälinää.

Kun rakennuksen sisällä on enemmän vapautta, voit ihailla kuuluisaa Dubain suihkulähdettä ja nähdä Dubain kansainvälisellä lentokentällä nousevia ja laskeutuvia lentokoneita; kaikki tämä Burj Khalifan observatoriosta. Koska on kevät, sinulla ei myöskään ole paljon tekemistä ulkona, sillä korkeat lämpötilat voivat nousta juuri silloin, kun sitä vähiten odotat.

Osta liput Burj Khalifaan