Burj Khalifan näkymät

Maailman korkeimpaan rakennukseen kiipeämisellä on monia etuja, sillä voit nähdä monia kaupungin rakennuksia. Burj Khalifa on 828 metriä korkea, ja sieltä avautuvat henkeäsalpaavat panoraamanäkymät Dubaihin ja sen tunnetuimpiin maamerkkeihin.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

7 minuuttia luettu

Burj Khalifan näkymät

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat | ©Denys Gromov

Vaikka viettäisitkin Dubaissa vain yhden päivän, Burj Khalifan vaikuttava rakennelma on yksi niistä asioista, jotka sinun on nähtävä. Avaamisestaan lähtien se on toivottanut miljoonat ihmiset ympäri maailmaa tervetulleiksi käymään kahdella näköalatasanteella, joista avautuvat vertaansa vailla olevat näkymät kaupunkiin.

Niiltä he saavat vertaansa vailla olevat näkymät kaupunkiin. Jos aiot vierailla jollakin maailman korkeimman rakennuksen näköalatasanteista, on tärkeää tietää, mitä niistä voi nähdä. Sitentiedät käydessäsi , mitä katselet.

Kerron sinulle kaiken siitä tässä artikkelissa.

Millaiset ovat näköalat maailman korkeimmasta rakennuksesta?

Huipulla Huipulla SKY| ©Fabio Achilli
Huipulla Huipulla SKY| ©Fabio Achilli

Burj Khalifan sisällä on toimistoja, ravintoloita, kuntosaleja ja jopa asuintiloja. Kerrokset, joihin turistit haluavat kuitenkin mennä, ovat**: 124, 125 ja 148**. Täältä löytyvät Burj Khalifan kuuluisat näköalatasanteet, joista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät. Puhutaanpa niistä:

At the Topin terassi (124. ja 125. kerros)

At the Topin sisällä on kahvila, lahjatavarakauppa ja näyttöihin liitettyjä kameroita. Jälkimmäisistä voi katsella maisemaa ja zoomata haluamiinsa kaupungin kohtiin. Näytöillä on myös kuvia, joissa näkyy kaupungin muutos viime vuosina.

  1. kerroksessa on terassi, jolta voi nähdä Dubain ylhäältä päin, ja jos katsoo ylöspäin, yllättyy loput 400 metriä. Mitä 125. kerrokseen tulee, tästäkin kerroksesta on näkymät kaupunkiin, mutta siellä on elektronisia laitteita, joita voit käyttää (joidenkin käyttö on maksullista). Voit nousta tälle näköalatasanteelle ostamalla liput viralliselta Hellotickets-sivustolta.

At the Top Sky (148. kerros) -hotellin eksklusiivisuus

148. kerroksessa, vaikuttavan 555 metrin korkeudessa, sijaitsee At the Top Sky , maailman korkein näköalatasanne.

Kuten 124. kerroksessa sijaitsevalla näköalatasanteella, tälläkin on lasipaneelien suojaama ulkoalue, josta voit ihailla kaupunkia. Vierailu tällä näköalatasanteella on rajoitettu 30 minuuttiin, mutta se on silti aika, josta voit nauttia täysillä. Jos et halua mennä ulos tämän näköalapaikan terassille, ei hätää, sisätiloissa on mukavat istuimet.

  1. kerroksessa on vähemmän kävijöitä kuin 124. ja 125. kerroksessa, sillä se on eksklusiivisempi ja sisäänpääsymaksu on korkeampi. At the Top Sky -näköalapaikalle pääseviäkohdellaan hyvin vieraanvaraisesti, ja he odottavat vuoroaan pohjakerroksen loungessa. Siellä heitä tervehditään taateleilla ja kahvilla, kunnes heidät ohjataan 148. kerroksen hisseihin.

Hanki liput Burj Khalifan kahdelle näköalatasanteelle

Mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin menet Burj Khalifaan?

Burj Khalifa Dubain ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm
Burj Khalifa Dubain ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm

Seuraavassa on muutamia tärkeitä asioita, jotka on hyvä pitää mielessä ennen vierailua tässä rakennuksessa. Ensinnäkin Burj Khalifan lippujen hinnat Hellotickets-sivustolla:

  • (124. ja 125. kerros): noin 43 € - aukioloajat 10:00-22:00, torstaista lauantaihin näköalatasanne on avoinna keskiyöhön asti.
  • At the Top Sky Observation Deck (148. kerros): noin 128 € - aukioloajat 12:00-22:00, suljetaan keskiyöllä samoina päivinä kuin At the Top Observation Deck.

Suosittelen ostamaan liput At the Topiin (124. ja 125. kerros) ja yhdistetyt liput At the Topiin ja At the Top Skyyn (124., 125. ja 148. kerros ) etukäteen, jos ostat ne netistä, voit ostaa ne ennen Dubaihin saapumista.

Jos ostat liput henkilökohtaisesti, mene yksi tai kaksi päivää ennen vierailuasi rakennuksen lipunmyyntipisteeseen, jotta löydät liput haluamana ajankohtana ja haluamallasi päivämäärällä. Toinen seikka liittyy hisseihin, ne pystyvät nousemaan ylös 10 metriä sekunnissa, mutta älä huoli.

Ne on tehty niin, että ihmiset eivät havaitse suurta nopeutta, mutta siitä huolimatta on normaalia tuntea pientä epämukavuutta korvissa, kun menet ylöspäin. Lopuksi, kun astut sisään Burj Khalifaan, löydätpienen näyttelyn, jossa voit tutustua rakennuksen historiaan ja rakennusprosessiin. Voit kävellä rauhassa tämän osion läpi, jotta vierailusi olisi täydellisempi.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Tutustu kaupungin luksushotelliin

Näkymä Burj Khalifalta kohti Burj Al Arabia ja The Palmia| ©felibrilu
Näkymä Burj Khalifalta kohti Burj Al Arabia ja The Palmia| ©felibrilu

Ennen kuin aloitan, haluan tehdä selväksi, että Dubain rakennukset voi nähdä miltä tahansa Burj Khalifan näköalatasanteelta. Niiltä avautuu panoraamanäkymä Dubain parhaisiin moskeijoihin ja kaupungin parhaisiin monumentteihin. Yksi nähtävyyksistä on Burj Al Arab.

Tämä ylellinen hotelli sijaitsee 16 kilometrin päässä pilvenpiirtäjästä, ja sen korkeus on 321 m. Näköalatasanteilta avautuvan kuvakulman ja hotellin korkeuden ansiosta sinulla on mahdollisuus nähdä se. Hotelli sijaitseeyhdellä Dubain keinotekoisista saarista, jotka on yhdistetty rannikkoon sillalla.

On helppo nähdä, missä hotelli sijaitsee, kunhan katsot rannalle. Burj Al Arab on 7 tähden hotelli, ja jopa Burj Khalifasta käsin on mahdollista nähdä, miksi. Rakennuksen muoto on saanut inspiraationsa purjelaivasta ja katolla on helikopterikenttä.

Hanki liput kohteeseen At the Top (124. ja 125. kerros)

Maailman suurin valokuvakehys

Näkymä Dubain valokuvakehykseen Burj Khalifasta käsin| ©Eduard Marmet
Näkymä Dubain valokuvakehykseen Burj Khalifasta käsin| ©Eduard Marmet

Dubai on täynnä moderneja rakennuksia, joilla on ainutlaatuinen ulkonäkö, ja yksi niistä on Dubai Frame.

Se on suunniteltu muistuttamaan ikkunaa tai kuvakehystä, ja se sijaitsee hieman yli 7 kilometrin päässä Burj Khalifasta ja on 150 metriä korkea. Maailman korkeimman rakennuksen näköalatasanteilta näetDubai Framen, ja jopa yöllä voit nähdä sen, kun se on valaistu. Mielenkiintoinen seikka tästä rakennuksesta on, että se kehystää useita kaupungin rakennuksia, kuten Burj Khalifaa.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Maailman suurin ostoskeskus jalkojesi juuressa

Näkymä Dubai Mall -ostoskeskukseen Burj Khalifan laelta käsin| ©elisasophia
Näkymä Dubai Mall -ostoskeskukseen Burj Khalifan laelta käsin| ©elisasophia

Kun seisoo maailman korkeimmilla näköalapaikoilla, näyttää siltä, että ajoneuvot ja jopa muut rakennukset ovat hyvin pieniä. Korkeuksista sinulla on mahdollisuus katsoa alaspäin valtavaa ostoskeskusta (jossa on 1 200 liikettä): Dubai Mall.

Tämä ansaitsee olla Burj Khalifan nähtävyyksien listalla. Nähdäksesi ostoskeskuksen sinun on mentävänäköalatasanteiden ulkoalueille ja päästävä lähelle lasia. Korkeuspelon vuoksi tai yksinkertaisesti siksi, että tuntuu uskomattomalta olla niin korkealla, saatat hetkellisesti luulla putoavasi.

Älä huoli, lähesty lasia luottavaisin mielin, katso alas ja näe Dubai Mall. Vaikka se näyttää ylhäältä katsottuna pieneltä rakennukselta, se ei ole sitä, vaan se onnoin 502 000 neliömetriä. Dubai Mallin sisällä on tunnettujen tuotemerkkien, kuten Diorin ja Zaran, kauppoja. Siellä on myös suuri akvaario, luistinrata ja elokuvateatteri.

Hanki liput At the Topiin (124. ja 125. kerros)

Kaksi tornia, jotka eivät vetäisi vertoja Burj Khalifalle, jos ne yhdistettäisiin

Näkymä At the Topista, oikealla puolella Emirates Towersia.| ©Guilhem Vellut
Näkymä At the Topista, oikealla puolella Emirates Towersia.| ©Guilhem Vellut

Emirates Towers on arkkitehtoninen kokonaisuus, joka koostuu kahdesta tornista: Emirates Tower One ja Emirates Tower Two.

Ensimmäinen on 355 metriä korkea ja toinen 309 metriä korkea, ja nämä kaksi valtavaa rakennusta näkyvät Burj Khalifan näköalatasanteilta. Emirates Tower One oli aikoinaan Arabiemiraattien korkein rakennus.

Kun kuitenkin lisätään Emirates Tower Two:n korkeus , se olisi 664 metriä korkea, mikä jää Burj Khalifan alapuolelle. Tornitovat ulkoasultaan samanlaisia, toisessa niistä on hotelli, ja molemmissa on puutarhoja, pysäköintitiloja, kylpylä, kuntosali ja paljon muuta.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Suunnittele vierailu Burj Khalifaan yöllä ja näe Dubain suihkulähde

Burj Khalifa -rakennuksen suihkulähde| ©Jen Heath
Burj Khalifa -rakennuksen suihkulähde| ©Jen Heath

Aivan maailman suurimman rakennuksen edessä on Dubain suihkulähde, jossa esitetään joka ilta esityksiä.

Koska Burj Khalifan rakennukseen pääsee yöllä klo 22:00 asti (torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin se sulkeutuu keskiyöllä), sinulla on mahdollisuus nauttia niistä ylhäältä käsin. Dubain suihkulähde tunnetaan myös nimellä "Tanssisuihkulähde" tai "Musiikkisuihkulähde".

Joka ilta (klo 18:00-23:00) esitetään puolen tunnin välein esityksiä, joissa näet vesisuihkuja laukaistavan eri kappaleiden tahtiin. Miksi Dubai Fountainin esityksiä kannattaa katsella myös ylhäältä päin? Vesisuihkut yltävät150 metrin korkeuteen, mikä yhdessä valojen kanssa mahdollistaa kaiken näkymisen näköalatasanteilta. Jos haluat nähdä näytteen siitä, mitä suihkulähde tekee, tässä on video.

Varaa liput suihkulähde-esitykseen Dubaissa

Näe kaupungin kukoistava asuinalue kaukana

Dubain venesataman kortteli| ©Ankur Panchbudhe
Dubain venesataman kortteli| ©Ankur Panchbudhe

Kun taivas on kirkas, voit nähdä Dubai Marinan ylhäältä, noin 22 kilometrin päässä Burj Khalifasta.

Kuitenkin heti, kun olet jollakin näköalapaikalla, voit erottaa tämän Dubain ehdoton nähtävyys, joka sijaitsee horisontissa lähellä rannikkoa. Marina on täynnämoderneja rakennuksia, jotka valaistaan yöllä, joten jos käyt näköalapaikoilla yöllä ja taivas on kirkas, voit nähdä myös sen. Toisaalta täälläkin on paljon tekemistä, aina kaduilla kävelystä Dubain huvivenesataman risteilyihin.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Nauti unohtumattomasta auringonlaskusta

Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Simon Bierwald
Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Simon Bierwald

Mitä nähtävää Burj Khalifassa on? Yksi parhaista vaihtoehdoista on auringonlasku, joka on yksi niistä vuorokaudenajoista, jolloin useimmat ihmiset menevät ylös näköalatasanteille.

Monet haluavat katsella auringon laskua ja värien luomista, jotka valtaavat taivaan muutamaksi minuutiksi. Kun aurinko laskee,Dubain suurten rakennusten valot alkavat syttyä.

Koska monet ihmiset haluavat päästä At the Top ja At the Top SKY -teattereihin auringonlaskun aikaan, kannattaa noudattaa seuraavia vinkkejä: Osta liput netistä muutama päivä tai viikko etukäteen. Saavu Burj Khalifan lipputoimistoon muutama tunti etuajassa, jotta pääset sisään haluamanasi ajankohtana. Sillä aikaa, kun odotat pääsyäsi näköalatasanteille,suosittelen osallistumaan muihin aktiviteetteihin, joilla voit tutustua kaupunkiin, kuten esimerkiksi niihin, jotka mainitaan tässä kirjoituksessa parhaista retkistä ja kiertoajeluista Dubaissa.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Yksi Dubain korkeimmista pilvenpiirtäjistä

Address Boulevard Burj Khalifan näköalatasanteelta nähtynä.| ©Jim Hoffman
Address Boulevard Burj Khalifan näköalatasanteelta nähtynä.| ©Jim Hoffman

Burj Khalifan toisella puolella on Address Boulevard, luksushotelli Dubain keskustassa. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 2012, ja siinä on 72 kerrosta ja 370 metriä korkea.

Vaikka sen katto on vain 300 metriä korkea, sen päällä on kaksi antennia, jotka lisäävät sen korkeutta 70 metrillä. Address Boulevardissa on kolme uima-allasta, joista yhdestä on erinomaiset näkymät maailman korkeimmalle rakennukselle. Mielenkiintoinen piirre tässä hotellissa on se, että siitä onsisäinen yhteys Dubai Mall -ostoskeskukseen, mikä on erittäin hyödyllistä sen vieraille.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Ylellinen hotelli yhdellä Dubain suosituimmista saarista

Näkymä Atlantis-hotelliin| ©lensnmatter
Näkymä Atlantis-hotelliin| ©lensnmatter

Palmusaarella sijaitsee Atlantis-hotelli, jonka paikka näkyy Burj Khalifan näköalatasanteilta.

Vaikka rakennus on vain 22-kerroksinen, sitä ei ole vaikea nähdä tornista, jossa aiot vierailla, sillä sen muotoilu auttaa erottamaan sen. Atlantis-hotellissa on kaksi tornia, jotka molemmat on yhdistetty toisiinsa sillalla,sen ulkonäkö saattaa muistuttaa linnaa. Jos haluat nähdä hotellin Burj Khalifan näköalatasanteelta, katso palmunmuotoista saarta.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle

Meren inspiroima rakennus

Jumeirah Beach Hotel| ©David Jones
Jumeirah Beach Hotel| ©David Jones

On mahdotonta kiistää, etteivätkö monet Dubain rakennukset suunnitelleet arkkitehdit olisi erittäin luovia. Aiemmin kertomieni rakennusten lisäksi on yksi, joka näyttää futuristiselta ja on saanut inspiraationsa merestä.

J umeirah Beach Hotel on aallon muotoinen, ja se näkyy Burj Khalifasta. Tämä hotelli sijaitsee Atlantiksen ja Burj Al Arabin lähellä Jumeirah-kadulla. Rakennuksessa onsiniset ikkunat, joiden avulla sen voi nähdä Burj Khalifasta, ja korkeuksista näkee sen samankaltaisuuden aallon kanssa.

Hanki liput Burj Khalifan huipulle