10 aktiviteettia Ground Zerolla

Ground Zero on valitettavasti Manhattanin maamerkki, joka tulee aina muistuttamaan meitä 9/11-iskuista. Seuraavassa kerrotaan, mitä voit nähdä ja tehdä

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minuuttia luettu

10 aktiviteettia Ground Zerolla

9/11-muistomerkki | ©Hellotickets

Ground Zerossa tapahtui yksi kaupungin lähihistorian järkyttävimmistä tapahtumista, ja se on yksi New Yorkin koskettavimmista vierailukohteista. Tässä kerrotaan, mitä kannattaa nähdä, kun olet alueella.

1. Kiipeä One World Observatorioon, New Yorkin korkeimmalle näköalatasanteelle

Näkymät One World Observatorysta| ©Hellotickets
Näkymät One World Observatorysta| ©Hellotickets

One World Trade Centerin ylimmissä kerroksissa, 100:sta 102:een, sijaitsee yksi Ison Omenan kaikkien aikojen innovatiivisimmista observatorioista. Se on 386,5 metrin korkeudellaan New Yorkin korkein näköalatasanne.

Täältä avautuvat upeat 360º:n näkymät kaupunkiin. Kun varaat liput One World Observatoryyn, huomaat kuitenkin, että sillä ei ole ulkoaluetta toisin kuin muilla näköalatasanteilla, kutenTop of the Rockilla tai The Edgellä, vaan se on kokonaan lasinen ja sisätiloissa, joten käsitys on hieman erilainen.

Myöskään valokuvia ottaville se ei ole yhtä viehättävä. Joka tapauksessa, jos pidät pilvenpiirtäjistä ja modernista arkkitehtuurista, suosittelenostamaan liput One World Observatoryyn, sillä tämän näköalatasanteen muotoilun ansiosta voit nähdä jopa 80 kilometrin pituisen kaupungin kaikkiin suuntiin: Empire State Buildingin, Brooklynin sillan... ja jopa Vapaudenpatsaan.

... ja jopa Vapaudenpatsas. Elämys alkaa heti hissistä, joka on peitetty LED-paneeleilla, jotka näyttävät New Yorkin kehityksen sen alkulähteistä lähtien. Vain 47 sekunnissa! Se on myössymboli Ground Zeron jälkeiselle uudelle World Trade Centerille, josta newyorkilaiset ovat ylpeitä.

Käytännön tietoja

  • Missä: Observatorio sijaitsee One World Trade Center -pilvenpiirtäjässä osoitteessa 285 Fulton Street.
  • Aukioloajat: Avoinna päivittäin klo 9-20.

Varaa liput One World Observatory -observatorioon

2. Tutustu uhreille omistettuun 9/11-muistomerkkiin

Kunnianosoitus 9/11 uhreille| ©Hellotickets
Kunnianosoitus 9/11 uhreille| ©Hellotickets

9/11-muistomerkki on yksi liikuttavimmista asioista New Yorkissa. Se sijaitsee Ground Zerolla ja kunnioittaa kaikkia vuoden 2001 terrori-iskuissa kuolleita.

Tämä ja 9/11-museo ovat kaksi muistomerkkiä, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen Ground Zerossa ja jotka jättävät tunteet valloilleen. Samalla paikalla, jossa kaksoistornit aikoinaan seisoivat mahtipontisesti, on nyt Memorial Plaza, kaksi valtavaa suihkulähdettä, joita vesiputoukset ruokkivat ja joita reunustavat pronssiset muistolaatat, joihin on kaiverrettu kaikkien uhrien nimet.

Niitä puolestaan ympäröivät sadat kauniit tammet, jotka on tuotu Washingtonista ja Pennsylvaniasta, jotka ovat myös 9/11-tapahtumien tapahtumapaikkoja. Tuloksena on upea rauhallinen keidas kaupungin vilskeessä, joka kutsuu meidät kävelylle muistelemaan menneisyyttä.

Varaa liput 9/11-muistomerkkiin ja -museoon

3. Katso 9/11 Survivor Tree

9/11 Survivor Tree| ©David Brooks
9/11 Survivor Tree| ©David Brooks

Kaikkien näiden puiden joukosta erottuu yksi, Survivor Tree, joka on ainoa tragediasta selvinnyt puu. Puu löydettiin kuukausi iskujen jälkeen, ja se oli erittäin huonossa kunnossa, joten se poistettiin, jotta se voitaisiin palauttaa.

Vuonna 2010 eloonjäänyt puu palautettiin alkuperäiselle paikalleen, ja se on nyt toivon ja kestävyyden symboli kaikille newyorkilaisille ja koko maailmalle.

Varaa kierros Ground Zeroon

4. Vieraile vaikuttavassa 9/11-museossa

9/11-museon näyttely| ©LA Times
9/11-museon näyttely| ©LA Times

9/11-muistomerkillä on myös museo, jossa on esillä kokoelma yli 10 000 raunioista talteen otettua esinettä, jotka kuuluivat uhreille ja ihmisille, jotka yrittivät auttaa heitä iskun jälkeen. Museo avattiin toukokuussa 2014, ja se dokumentoi World Trade Centeriin kohdistuneiden iskujen historiaa ja merkitystä.

Kaikille, jotka ovat tavalla tai toisella olleet todistamassa syyskuun 11. päivän tapahtumia, vierailu National September 11 Memorial & Museum -muistomerkissä ja -museossa on hyvin koskettava kokemus.

Millainen 9/11-museo on sisältä?

Se, että 9/11-museo sijaitsee Memorial Plazan alla, alkuperäisen World Trade Center -rakennuksen jäännösten sisällä, on hämmästyttävää.

Mikään ei voi valmistaa sinua siihen, mitä näet 9/11-museon sisällä. Kaksoistornien alkuperäisten pylväiden jäännökset, uhrien talteen otetut esineet, eloonjääneiden todistukset ja ennen kaikkea portaikot, joissa sadat ihmiset yrittivät paeta henkensä edestä, ovat kaikki kunnioitusta herättäviä. Museossa on jopa pelastustoimiin osallistuneen paloauton jäänteet.

Käytännön tietoa

  • Missä: National September 11 Memorial & Museum sijaitsee osoitteessa 180 Greenwich St, Lower Manhattan.
  • Aukioloajat: Avoinna päivittäin klo 9-19 paitsi sunnuntaina, jolloin museo on suljettu yleisöltä.

Varaa liput 9/11-museoon

5. Kävele 9/11 Memorial Gladen, sankareiden muistomerkin, läpi

Kävely Ground Zeron läpi| ©Hellotickets
Kävely Ground Zeron läpi| ©Hellotickets

Memorial Plazalla, lähellä National September 11 Memorial & Museum -muistomerkkiä ja -museota sijaitseva Glade Memorial -muistomerkki on omistettu pelastusryhmille ja niille, jotka kuolivat iskun epäsuorien seurausten seurauksena. Monet palomiehet, poliisit, ambulanssihenkilökunta ja muut työntekijät menettivät henkensä yrittäessään auttaa uhreja tai raivatessaan raunioita. Toiset menettivät henkensä sairauksiin altistuttuaan Ground Zeron ilmassa olleille myrkyille.

9/11 Glade -muistomerkki on kunnianosoitus kaikille näille ihmisille ja lähes 3 000 välittömälle uhrille ja heidän perheilleen.

Millainen 9/11 Glade Memorial on?

Tarina tämän muistomerkin takana on hyvin koskettava. Se on neljä metriä pitkä polku, jonka poikki kulkee kuusi monoliittia, jotka näyttävät nousevan maasta.

Jokaisessa on One World Trade Centerin terästä, ja ne on suunniteltu käyttäen perinteistä japanilaista tekniikkaa nimeltä kintsugi, jossa rikkoutuneita keramiikanpaloja korjataan täyttämällä halkeamat kullalla.Kintsugi edustaa ajatusta siitä, että mitään arpia ei pidä piilottaa. Päinvastoin, ne on näytettävä, koska se on symboli vahingosta mutta samalla myös vahvuudesta. Tämä käsite tulee merkitsemään New Yorkin kykyä voittaa vastoinkäymiset unohtamatta koskaan, mitä 9/11 tapahtui. Kaunis oppitunti sietokyvystä.

Varaa kierros Ground Zeroon ja 9/11-museoon

6. Tutustu One World Trade Centeriin, joka on yksi maailman korkeimmista

One World Trade Center| ©Hellotickets
One World Trade Center| ©Hellotickets

Hyökkäyksen jälkeen alue oli rakennettava kokonaan uudelleen. Kaksoistornit antoivat tilaa neljälle suurelle, modernille pilvenpiirtäjälle, joista One World Trade Center erottuu edukseen, rakennus, josta on tullut yksi New Yorkin tärkeimmistä maamerkeistä.

Alun perin se ristittiin Freedom Toweriksi, mutta nimestä luovuttiin myöhemmin sen emotionaalisen painoarvon vuoksi. Niinpä One World Trade Center valittiin lopulta nimeksi rakennuskompleksin korkeimmalle rakennukselle, jolla on 104 kerrosta ja jonka korkeus on 541 metriä eli 1 776 jalkaa, mikä on symbolinen luku, joka viittaa Yhdysvaltojen itsenäisyyden vuoteen.

Se on näin ollen maailman kuudenneksi korkein rakennus ja ensimmäinen Aasian ulkopuolella. Sen lisäksi on muita lasista, teräksestä ja betonista valmistettuja pilvenpiirtäjiä nimeltä 2 WTC, 3 WTC, 4 WTC ja 7 WTC, jotka on tarkoitettu toimisto- ja muihin tarkoituksiin ja jotka korvasivat useita kaksoistornien romahtamisen jälkeen tuhoutuneita rakennuksia.

Varaa liput One World Observatory -observatorioon

7. Tutustu The Oculukseen ja kiertele ostoskeskuksessa

Oculuksen sisällä mustavalkoisena| ©Hellotickets
Oculuksen sisällä mustavalkoisena| ©Hellotickets

Espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan suunnittelema WTC Central Station on rakennettu espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan suunnitteleman WTC Central Stationin paikalle, jossa sijaitsi aikoinaan PATH-asema, joka tuhoutui syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Se on valtava ja näyttävä keskusasema, joka yhdistää lukuisia metro- ja junalinjoja sekä finanssialueen suuria rakennuksia. Sen kruunaa The Oculus - niminen lasi- ja metallikupoli, jonka läpi valo pääsee helposti virtaamaan ja valaisemaan koko kompleksin.

Suunnittelussaan Calatrava sai inspiraationsa tavasta, jolla lapsi päästää kädessään pitämänsä kyyhkyn taivaalle, mutta jotkut sanovat, että se näyttää isolta silmältä, jolla on ripset, tai että se on kuin valaan sisällä... Totuus on, että se on hyvin erilainen kuinopastettu kierros Grand Central Terminalissa, Manhattanin tärkeimmällä rautatieasemalla ja mielestäni yhdellä New Yorkin arkkitehtonisista jalokivistä 1800-luvulta. Tosin niitä on vaikea verrata, koska ne ovat tyyliltään hyvin erilaisia.

Westfield World Trade Centerin ostoskeskus

Aivan The Oculus -rakennuksen alapuolella on Westfield World Trade Center Mall, ostoskeskus, jossa on yli 50 liikettä ja useita ravintoloita (Eataly, Shake Shack, Starbucks...) ja joka korvasi World Trade Center Mallin, kun se tuhoutui 9/11.Westfield WorldTrade Center Mall on loistava paikka shoppailuun tai välipalataukoon vierailun jälkeen Ground Zerolla New Yorkissa.

Varaa kierros Ground Zeroon ja käy 9/11-museossa

8. Lähde kiertoajelulle Financial District -alueelle

New Yorkin pörssirakennukseen| ©Hellotickets
New Yorkin pörssirakennukseen| ©Hellotickets

Lower Manhattanilla on useita nähtävyyksiä, kuten Battery Park, Wall Street ja sen lataushärkä, kaupungintalo, New Yorkin korkein oikeus ja Trinity Church. Mutta jos on yksi asia, joka houkuttelee tuhansia turisteja tälle alueelle, se on New Yorkin Financial District.

Täällä satojen pukuihin pukeutuneiden johtajien joukossa on mahtavia rakennuksia, kuten New Yorkin pörssi ja kuuluisa puhveli, jota on hyvästä onnesta silittää. Tällä alueellakadut kapenevat ja pilvenpiirtäjät ovat vielä korkeampia (jos se on mahdollista), niin että sinun on vaikea erottaa taivaan sinistä korkeiden rakennusten välistä. Kaikilla on täällä kiire, joten täällä on myös paljon pikaruokapaikkoja, joissa työntekijät pitävät taukoa työpäivästään ja käyvät syömässä.

Varaa kierros Lower Manhattanilla ja Wall Streetillä

9. Sekoita kulttuuria ja ostoksia Brookfield Placessa

Oculus Mallin sisäänkäynti joulun aikaan| ©Hellotickets
Oculus Mallin sisäänkäynti joulun aikaan| ©Hellotickets

Shoppailusta puheen ollen, syyskuun 11. päivän iskut vaurioittivat myös entistä Winter Garden Atrium -ostoskeskusta. Vaikka sen rakenne kesti hyökkäyksen, se vaurioitui raunioiden alla, ja rakennus oli rakennettava uudelleen, jotta sen entinen loisto ja ulkonäkö saatiin palautettua.

Vuonna 2002, lähes vuosi tapahtuman jälkeen, se avattiin uudelleen nimellä Brookfield Place, ja saimme jälleen kävellä gallerioiden ja marmoriportaiden läpi ja nauttia kauniista lasi-ikkunoista, jotka päästävät luonnonvaloa sisään, sekä valtavista palmupuista sisällä. Tämä ostoskeskus on ihana paikka pitää taukoa ja syödä välipalaa tai katsella ylellisiä kauppoja. Siellä on jopa ranskalaiseen keittiöön erikoistunutLe District -niminen ruokatori, josta voit tilata haluamasi ja istahtaa syömään ympäri ostoskeskusta hajallaan oleviin pöytiin.

Mitä muuta tekemistä Brookfield Placessa on?

Brookfield Placessa järjestetään ympäri vuoden kulttuuritoimintaa, kuten näyttelyitä, konsertteja, esitystaidetta ja lastenohjelmia koko perheelle. Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, kannattaa tutustua kulttuuritarjontaan virallisella verkkosivustolla, sillä siellä on aina jotain tekemistä.

Lisäksi talvella Brookfield Placen ulkopuolella on jäähalli, joka ei ole niin täynnä kuin muut kaupungissa. Suosittelen käymään siellä jouluna, jos pidät luistelusta, sillä keskusaukiolla järjestetään myös kaunis valoshow.

Käytännön tietoja

  • Missä: 230 Vesey Street.
  • Aukioloajat: Avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaisin klo 11-18.

Varaa kierros Ground Zeroon

10. Vieraile Saint Paulin kappelissa

Saint Paulin kappeli| ©Austria Forum
Saint Paulin kappeli| ©Austria Forum

Tämä kappeli on ihme. Vaikka se sijaitsi hyvin lähellä kaksoistorneja, se ei vahingoittunut hyökkäyksen aikana, toisin kuin muut modernimmat rakennukset alueella. Yksikään lasiruutu ei rikkoutunut. Siksi Pyhän Paavalin kappeli tunnetaan nimellä "kappeli, joka pysyi pystyssä".

Se on Manhattanin vanhin uskonnollinen rakennus.

Se on georgialainen, ja se on ainoa siirtomaa-ajan kappeli saarella, joka tunnetaan, koska George Washington piti täällä puheensa Yhdysvaltain ensimmäisenä presidenttinä vuonna 1789. Vuosisatoja myöhemmin, kun se selvisi syyskuun 11. päivän tapahtumista, siitä tuli symboli elämän voitosta järjettömyyden ja barbaarisuuden yli.

Koska Pyhän Paavalin kappeli sijaitsi lähellä murhenäytelmän tapahtumapaikkaa ja oli hyvässä kunnossa, sitä käytettiin turvapaikkana poliiseille, palomiehille ja vapaaehtoisille, jotka työskentelivät kuukausia Ground Zerolla auttaen raunioiden raivaamisessa ja uhrien etsimisessä. Itse asiassa kirkon sisällä oleva huone on omistettu 9/11-tapahtumassa kuolleiden muistomerkiksi. Saint Paul's Chapel on toinen New Yorkin Ground Zerossa sijaitsevista paikoista, joissa suosittelen vierailemaan.Ei vain sen historiallisen arvon vuoksi, vaan myös sen emotionaalisen arvon vuoksi kaupungille.

Käytännön tietoja

  • Missä: 209 Broadway, Vesey- ja Fulton Streetin välissä.
  • Aukioloajat: Kappeli on avoinna päivittäin klo 8.30-18.00.

Mikä oli World Trade Center?

World Trade Centerin kaksoistornit| ©Jean-Pierre Dalbéra
World Trade Centerin kaksoistornit| ©Jean-Pierre Dalbéra

Kyseessä oli Lower Manhattanilla sijaitseva kompleksi, jossa sijaitsivat ikoniset kaksoistornit, jotka olivat amerikkalaisen finanssimaailman symboli vuonna 1973 tapahtuneesta avaamisestaan lähtien. 11. syyskuuta 2001 tehty terrori-isku tuhosiWorld Trade Centerin ja vei tuhansien ihmisten hengen. Alueesta, jossa tragedia tapahtui, tuli valtava kraatteri, joka lopulta kunnostettiin uhrien muistomerkiksi.

Nykyään siitä on tullut New Yorkin vastarinnan symboli, ja Ground Zero on kunnostettu useilla muistomerkeillä, jotka ovat vierailun arvoisia.

Käytännön tietoja

Ground Zerosta New Yorkissa

  • Missä se sijaitsee: Lower Manhattanilla, Wall Streetin vieressä.
  • Miten sinne pääsee: Julkisilla liikennevälineillä pääsee Broadway - Fulton St -metrolla (linjat 4 ja 5) tai Cortlandt Street - World Trade Center -metrolla (linjat N ja R); tai bussilla M05 ja M20.

Varaa kierros Ground Zeroon

Muita mielenkiintoisia kokemuksia Ground Zeron lähellä

Manhattan vedestä käsin| ©Hellotickets
Manhattan vedestä käsin| ©Hellotickets

Ota osaa opastettuun kierrokseen Museum-Workshopissa

Ground Zero -museo-workshop kattaa koko 9/11 jälkeisen ajanjakson. Kuvien ja tallenteiden sekä palomiesten, poliisien ja eloonjääneiden äänien avulla näet esineitä, kuten tornien ikkunoiden lasinsiruja ja räjähdysten aikaan jäljelle jääneitä toimistotarvikkeita.

Ylä- ja Ala-Manhattanin kierros

Manhattan on New Yorkin sydän, yksi niistä paikoista, joiden tutkimisesta ei saa tarpeekseen. Jos nautit vierailustasi Ground Zerolla, kannattaa ottaa mukaan Upper and Lower Manhattan -kierros, jossa et jätä yhtään tärkeää nurkkaa löytämättä.


Tällä kiertoajelulla näet bussista käsin kaikki New Yorkin keskustan nähtävyydet, sen tunnusomaiset kaupunginosat, kuten Greenwich Village, Wall Street, Chinatown tai Little Italy, sekä kadut, jotka tekevät Manhattanista maailmankuulun, kuten Fifth Avenue. Jos haluat tietää lisää tästä New Yorkin kokemuksesta, suosittelen sinua lukemaanUpper and Lower Manhattan Touria käsittelevän artikkelin, jossa selitän yksityiskohtaisesti kaiken näkemäsi, annan hyödyllisiä vinkkejä ja kerron lisää muista mielenkiintoisista kokemuksista kaupungissa, joita et halua missata.

Hyppää yhdelle Hudson-joen risteilyistä

Lower Manhattan on keskeinen paikka, josta löydät useita laitureita, joista voit hypätä Hudson-joen risteilyille. Kierroksia on tarjolla jokaiseen makuun ja budjettiin, aina päiväristeilyistä, joilla näet Manhattanin horisontin kaikessa loistossaan, ylellisiin illallisristeilyihin, jotka lähtevät joka ilta ja joilla tarjoillaan gourmet-illallinen valaistusta kaupungista nauttimiseen.

Pääset vapaudenpatsaalle

Ground Zeron vieressä sijaitsevasta Battery Parkista lähtevät lautat Vapaudenpatsaalle. Lauttamatkalta avautuvat parhaat näkymät Manhattanille ja Lady Libertylle. Kun pääset Liberty Islandille, voit vierailla hänen jalustallaan ja jopa hänen kruunullaan, mutta kannattaa varata kierros Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille etukäteen.

Tartu tilaisuuteen ja vieraile Brooklynissa

Jos ylität Brooklynin sillan, mitä suosittelen 100-prosenttisesti, saavut Brooklynin kaupunginosaan, joka on yksi kaupungin trendikkäimmistä alueista. Hyödynnä tilaisuus kävellä sen kaduilla ja kujilla, ota legendaarinen valokuva DUMBOsta ja lounasta tai brunssia jossakin sen hipsterikahviloista.

Varaa opastettu kierros Ground Zero -museo-workshopiin