Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 aktiviteettia Ground Zerolla

Ground Zero on valitettavasti Manhattanin maamerkki, joka tulee aina muistuttamaan meitä 9/11-iskuista. Seuraavassa kerrotaan, mitä voit nähdä ja tehdä

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minuuttia luettu

10 aktiviteettia Ground Zerolla

9/11-muistomerkki | ©Hellotickets

Ground Zerossa tapahtui yksi kaupungin lähihistorian järkyttävimmistä tapahtumista, ja se on yksi New Yorkin tunteikkaimmista vierailukohteista. Tässä kerrotaan, mitä kannattaa nähdä, kun olet alueella.

1. Kiipeä One World Observatorioon, New Yorkin korkeimmalle näköalatasanteelle

Näkymät One World Observatorion näköalapaikalta| ©Hellotickets
Näkymät One World Observatorion näköalapaikalta| ©Hellotickets

One World Trade Centerin ylimmissä kerroksissa, 100:sta 102:een, sijaitsee yksi Ison Omenan uusimmista rakennetuista observatorioista. Se on 386,5 metrin korkeudellaan New Yorkin korkein näköalatasanne. Täältä voi nauttia upeista 360º näköaloista kaupunkiin.

One World Observatory ei kuitenkaan ole ulkoalue, toisin kuin muilla näköalatasanteilla, kuten Top of the Rockilla tai The Edgellä, vaan se on kokonaan lasia ja sisätiloissa, joten havainto on hieman erilainen, sillä et voi tuntea tuulta kasvoillasi tai huimauksen tunnetta, kuten muilla. Tämä voi myös olla ongelma niille, jotka haluavat ottaa valokuvia.

Joka tapauksessa suosittelen vierailua One World Observatoryyn, jos pidät pilvenpiirtäjistä ja modernista arkkitehtuurista kuten minä, sillä tämän näköalatasanteen suunnittelun ansiosta voit nähdä jopa 80 kilometrin pituisen alueen kaupungista kaikkiin suuntiin: Empire State Buildingin, Brooklynin sillan... ja jopa Vapaudenpatsaan.... ja jopa Vapaudenpatsas.

Elämys alkaa siitä hetkestä, kun astut hissiin, joka on päällystetty LED-paneeleilla, jotka näyttävät New Yorkin kehityksen sen alkulähteiltä. Vain 47 sekunnissa! Se on myös symboli Ground Zeron jälkeiselle uudelle World Trade Centerille, josta newyorkilaiset ovat ylpeitä.

Käytännön tietoja

  • Missä: Observatorio sijaitsee One World Trade Center -pilvenpiirtäjässä osoitteessa 285 Fulton Street.
  • Aukioloajat: Avoinna päivittäin klo 9-20.

Varaa liput One World Observatoryyn

2. Tutustu uhreille omistettuun 9/11-muistomerkkiin

Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets
Kunnianosoitus uhreille| ©Hellotickets

9/11-muistomerkki on yksi New Yorkin koskettavimmista vierailukohteista. Se sijaitsee Ground Zerolla ja kunnioittaa kaikkia vuoden 2001 terrori-iskuissa kuolleita. Tämä ja 9/11-museo ovat kaksi muistomerkkiä, jotka tekivät minuun suurimman vaikutuksen Ground Zerossa ja jotka jättävät tunteet valloilleen.

Samalla paikalla, jossa kaksoistornit aikoinaan seisoivat mahtipontisesti, on nyt Memorial Plaza, kaksi valtavaa suihkulähdettä, joita vesiputoukset ruokkivat ja joita reunustavat pronssiset muistolaatat, joihin on kaiverrettu kaikkien uhrien nimet.

Niitä puolestaan ympäröivät sadat kauniit tammet, jotka on tuotu Washingtonista ja Pennsylvaniasta, jotka ovat myös 9/11-tapahtumien tapahtumapaikkoja. Tuloksena on upea muistojen keidas keskellä kaupungin vilinää, joka kutsuu meidät kävelylle muistelemaan menneisyyttä ja täyttämään tulevaisuuden toivolla ja illuusiolla.

Varaa liput 9/11-muistomerkkiin ja -museoon

3. Tutustu elossa olevaan puuhun

09/11 Eloonjäänyt puu| ©David Brooks
09/11 Eloonjäänyt puu| ©David Brooks

Kaikkien näiden puiden joukosta erottuu yksi, jota kutsutaan Survivor Tree -puuksi, ainoaksi puuksi, joka selvisi tragediasta. New Yorkin Ground Zerolla työskentelevät työntekijät löysivät sen kuukausi iskujen jälkeen, ja vaikka se oli vielä elossa, se oli erittäin huonossa kunnossa, joten se poistettiin, jotta sitä voitaisiin hoitaa ja elvyttää.

Vuosia myöhemmin, vuonna 2010, elossa oleva puu palautettiin alkuperäiselle paikalleen, ja nyt se on toivon ja kestävyyden symboli kaikille newyorkilaisille ja jopa koko maailmalle. Se on todella upea näky nykyään.

Varaa kierros Ground Zeroon

4. Vieraile vaikuttavassa 9/11-museossa

9/11-museon näyttely| ©LA Times
9/11-museon näyttely| ©LA Times

9/11-muistomerkki on myös museo, jossa on kokoelma yli 10 000 raunioista talteen otettua esinettä, jotka kuuluivat uhreille ja ihmisille, jotka yrittivät auttaa heitä iskun jälkeen.

Niille meistä, jotka ovat nähneet 9/11:n tavalla tai toisella, vierailu kansallisessa syyskuun 11. päivän muistomerkissä ja -museossa on hyvin tunteikas hetki New Yorkin-matkalla. Se avattiin toukokuussa 2014, ja se dokumentoi World Trade Centeriin kohdistuneiden iskujen historiaa ja merkitystä laajalla kokoelmalla näyttelyesineitä, jotka todistavat tuosta traagisesta päivästä.

Millainen 9/11-museo on sisältä?

Se, että 9/11-museo sijaitsee Memorial Plazan alla, alkuperäisen World Trade Center -rakennuksen jäänteiden sisällä, oli minusta hämmästyttävää. Mikään ei voi valmistaa sinua siihen, mitä näet 9/11-museon sisällä sen jälkeen, kun olet kulkenut turvakaaren läpi, sillä se herättää niin monia tunteita.

On mahdotonta olla pitämättä kurkkua kurkussa koko kierroksen ajan, kun oppii niin paljon siitä kauheasta tapahtumasta ja New Yorkin sankarillisesta reaktiosta.

Olin niin järkyttynyt nähdessäni kaksoistornien alkuperäisten pylväiden jäänteet, raunioista löydetyt uhrien esineet, eloonjääneiden todistukset ja ennen kaikkea portaat, joita pitkin sadat ihmiset yrittivät paeta henkensä edestä kaaoksen keskellä.

Museossa on jopa jäänteet paloautosta, joka osallistui pelastustöihin sinä kohtalokkaana päivänä. Se on todella järkyttävää. Monet ihmiset uhrasivat henkensä pelastaakseen muiden hengen, ja kaikkien näiden laulamattomien sankareiden ansiosta sadat ihmiset selvisivät sinä aamuna.

Käytännön tietoa

  • Missä: National September 11 Memorial & Museum sijaitsee osoitteessa 180 Greenwich St, Lower Manhattan.
  • Aukioloajat: Avoinna sunnuntaista torstaihin klo 9-20 (viimeinen sisäänpääsy klo 18) ja perjantaisin ja lauantaisin klo 9-21 (viimeinen sisäänpääsy klo 19).

Varaa opastettu kierros 9/11-museoon

5. Kävele 9/11 Memorial Gladen, sankareiden muistomerkin, läpi

Kävely Ground Zerolla| ©Hellotickets
Kävely Ground Zerolla| ©Hellotickets

Memorial Plazalla, lähellä National September 11 Memorial & Museum -muistomerkkiä ja -museota sijaitseva Glade Memorial -muistomerkki on omistettu pelastusryhmille ja niille, jotka kuolivat iskun epäsuorien seurausten seurauksena.

Monet palomiehet, poliisit, ambulanssin työntekijät ja muut työntekijät menettivät henkensä yrittäessään auttaa uhreja tai raivatessaan raunioita. Toiset kuolivat erilaisiin sairauksiin altistuttuaan Ground Zeron ilmassa olleille haitallisille myrkyille.

He kaikki olivat osa tätä tragediaa yhdessä lähes 3 000 välittömän uhrin ja heidän perheidensä kanssa. 9/11 Glade -muistomerkki on kunnianosoitus kaikille näille ihmisille.

Millainen 9/11 Glade Memorial on?

Tämän muistomerkin tarina on hyvin koskettava, koska sillä on niin kaunis merkitys. Se on neljä metriä pitkä polku, jonka läpi kulkee kuusi monoliittia, jotka näyttävät versovan maasta. Jokaisessa on One World Trade Centeristä peräisin olevaa terästä, ja ne on suunniteltu käyttäen perinteistä japanilaista tekniikkaa nimeltä kintsugi, jossa rikkoutuneita keramiikanpaloja korjataan täyttämällä halkeamat kullalla.

Kintsugi edustaa ajatusta siitä, että mitään arpia ei pidä piilottaa. Päinvastoin, ne on näytettävä, koska se on symboli vahingosta mutta samalla myös vahvuudesta. Tämä käsite tulee merkitsemään New Yorkin kykyä voittaa vastoinkäymiset unohtamatta koskaan, mitä 9/11 tapahtui. Kaunis oppitunti sietokyvystä.

Varaa kierros Ground Zeroon

6. Näe One World Trade Center, yksi maailman korkeimmista pilvenpiirtäjistä

Kuva One World Trade Centeristä| ©Hellotickets
Kuva One World Trade Centeristä| ©Hellotickets

Hyökkäyksen jälkeen alue oli rakennettava kokonaan uudelleen. Kaksoistornit antoivat tilaa neljälle suurelle, modernille pilvenpiirtäjälle, joista One World Trade Center erottuu edukseen, rakennus, josta on tullut yksi New Yorkin tärkeimmistä maamerkeistä.

Alun perin se ristittiin Freedom Toweriksi, mutta nimestä luovuttiin myöhemmin sen emotionaalisen painoarvon vuoksi. Niinpä One World Trade Center valittiin lopulta nimeksi rakennuskompleksin korkeimmalle rakennukselle, jolla on 104 kerrosta ja jonka korkeus on 541 metriä eli 1 776 jalkaa, mikä on symbolinen luku, joka viittaa Yhdysvaltojen itsenäisyyden vuoteen. Eikö olekin kummallista? Näin ollen se on maailman kuudenneksi korkein rakennus ja ensimmäinen Aasian ulkopuolella.

Sen rinnalla on myös muita lasista, teräksestä ja betonista valmistettuja pilvenpiirtäjiä nimeltä 2 WTC, 3 WTC, 4 WTC ja 7 WTC, jotka on tarkoitettu toimisto- ja muihin tarkoituksiin ja jotka korvasivat useita kaksoistornien romahtamisen jälkeen tuhoutuneita rakennuksia.

.

Varaa liput 9/11-muistomerkkiin ja -museoon

7. Tutustu The Oculukseen ja käy ostoksilla ostoskeskuksessa

Oculuksen sisällä mustavalkoisena| ©Hellotickets
Oculuksen sisällä mustavalkoisena| ©Hellotickets

Espanjalaisen arkkitehdin Santiago Calatravan rakentama WTC Central Station on rakennettu WTC:n keskusrautatieaseman paikalle, jossa sijaitsi aikoinaan PATH-asema, joka tuhoutui syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Se on valtava ja näyttävä keskusasema, joka yhdistää lukuisia maanalaisia linjoja, junia ja suuria rakennuksia Financial Districtissä. Minuun teki eniten vaikutuksen se, että sen kruunaa The Oculus - niminen lasi- ja metallikupoli, jonka läpi valo pääsee helposti virtaamaan ja valaisemaan koko kompleksin.

Suunnittelussaan Calatrava sai inspiraationsa tavasta, jolla lapsi päästää kädessään pitämänsä kyyhkyn taivaalle, mutta jotkut sanovat, että se näyttää isolta silmältä, jolla on ripset, tai että se on kuin valaan sisällä...

Totuus on, että se eroaa suuresti Grand Central Terminalista, joka on Manhattanin tärkein rautatieasema ja mielestäni yksi New Yorkin arkkitehtuurin jalokivistä, joka on peräisin 1800-luvulta. Tosin niitä on vaikea verrata, koska ne ovat tyyliltään hyvin erilaisia. Kummassakin on oma viehätyksensä, eikö totta?

Westfield World Trade Centerin ostoskeskus

Heti The Oculus -rakennuksen alapuolella, joka toimii kattona valtavan keskusaulan päällä, sijaitsee **Westfield World Trade Center Mall -**ostoskeskus, jossa on yli 50 liikettä (Apple Store, Lacoste, H&M, Pandora...) ja useita ravintoloita (Eataly, Shake Shack, Starbucks...), jotka korvasivat vanhan ostoskeskuksen (Eataly, Shake Shack, Starbucks...).), joka korvasi World Trade Centerin ostoskeskuksen, kun se tuhoutui 9/11.

Westfield World Trade Center Mall on loistava paikka tehdä ostoksia tai pitää välipalatauko vierailun jälkeen Ground Zerossa New Yorkissa. Miten olisi kahvi, jäätelö tai hampurilainen, jotta saisit voimasi takaisin ja voisit jatkaa kierrosta kaupungissa?

Varaa kierros Ground Zeroon

8. Lähde kierrokselle Financial District -alueelle

New Yorkin pörssirakennus| ©Hellotickets
New Yorkin pörssirakennus| ©Hellotickets

Lower Manhattanilla on useita nähtävyyksiä, kuten Battery Park, Wall Street ja sen lataushärkä, kaupungintalo, New Yorkin korkein oikeus ja Trinity Church. Mutta jos on yksi asia, joka houkuttelee tuhansia turisteja tälle alueelle, se on New Yorkin Financial District. Täällä satojen pukuihin pukeutuneiden johtajien joukossa on vaikuttavia rakennuksia, kuten New Yorkin pörssi ja kuuluisa puhveli, jota on hyvästä onnesta silittää.

Tällä alueella kadut kapenevat ja pilvenpiirtäjät ovat vielä korkeampia (jos se on mahdollista), niin että sinistä taivasta on vaikea hahmottaa korkeiden rakennusten välistä. Kaikilla on täällä kiire, joten täällä on myös paljon pikaruokapaikkoja, joissa työntekijät pitävät taukoa työpäivästään ja käyvät syömässä.

Varaa kierros Wall Streetillä

9. Sekoita kulttuuria ja ostoksia Brookfield Placessa

Oculus-ostoskeskuksen sisäänkäynti joulun aikaan| ©Hellotickets
Oculus-ostoskeskuksen sisäänkäynti joulun aikaan| ©Hellotickets

Shoppailusta puheen ollen, syyskuun 11. päivän iskut vaurioittivat myös entistä Winter Garden Atrium -ostoskeskusta, joka oli tuolloin osa World Financial Centeriä. Vaikka sen rakenne kesti hyökkäyksen, se vaurioitui raunioiden alla, ja rakennus oli rakennettava uudelleen, jotta se saatiin entiseen loistoonsa ja ulkonäköönsä.

Vuonna 2002, lähes vuosi tapahtuman jälkeen, se avattiin uudelleen nimellä Brookfield Place, ja saimme jälleen kävellä gallerioiden ja marmoriportaiden läpi nauttien kauniista ikkunoista, joista luonnonvalo tunkeutuu sisään, ja valtavista palmupuista, jotka sijaitsevat ostoskeskuksen sisällä.

Tämä ostoskeskus on ihana paikka pitää tauko ja syödä välipalaa tai katsella sen luksusliikkeitä (J. Crew, Bottega Veneta, Gucci, Louis Vuitton...). Siellä on jopa ranskalaiseen keittiöön erikoistunut Le District -niminen ruokatori, josta voit tilata haluamasi ja istahtaa syömään ympäri tiloja hajallaan oleviin pöytiin.

Mitä muuta tekemistä Brookfield Placessa on?

Brookfield Placessa järjestetään ympäri vuoden kulttuuritoimintaa, kuten näyttelyitä, konsertteja, esitystaidetta ja lastenohjelmia koko perheelle. Jos matkustat New Yorkiin lasten kanssa, kannattaa tutustua kulttuuritarjontaan virallisella verkkosivustolla, sillä siellä on aina jotain tekemistä.

Lisäksi talvella Brookfield Placen ulkopuolella on jäähalli, joka ei ole yhtä täynnä kuin muut kaupungin jäähallit. Suosittelen käymään siellä jouluna, jos pidät luistelusta, sillä keskusaukiolla järjestetään myös kaunis valoshow.

Käytännön tietoja

  • Missä: 230 Vesey Street.
  • Aukioloajat: Avoinna maanantaista lauantaihin klo 10-20 ja sunnuntaisin klo 12-18.

Varaa kierros Ground Zeroon

10. Vieraile Pyhän Paavalin kappelissa, 9/11:n ihmeessä

Pyhän Paavalin kappeli| ©Austria Forum
Pyhän Paavalin kappeli| ©Austria Forum

Tämä kappeli on ihme. Vaikka se sijaitsi hyvin lähellä kaksoistornien paikkaa, se ei kärsinyt hyökkäyksen aikana vahinkoa, toisin kuin muut modernimmat rakennukset alueella. Yksikään lasiruutu ei rikkoutunut. Siksi Pyhän Paavalin kappeli tunnetaan nimellä "kappeli, joka pysyi pystyssä".

Se on Manhattanin vanhin uskonnollinen rakennus. Se on georgialainen, ja se on ainoa siirtomaa-aikakaudelta peräisin oleva kappeli saarella, sillä juuri täällä George Washington piti puheensa Yhdysvaltain ensimmäisenä presidenttinä vuonna 1789.

Vuosisatoja myöhemmin, kun se selvisi 11. syyskuuta, siitä tuli symboli elämän voitosta järjettömyydestä ja barbarismista. Koska Saint Paul's Chapel sijaitsi lähellä tragediapaikkaa ja oli hyvässä kunnossa, sitä käytettiin suojana poliiseille, palomiehille ja vapaaehtoisille, jotka työskentelivät kuukausia Ground Zerolla auttaakseen raunioiden raivaamisessa ja uhrien etsimisessä.

Saint Paulin kappelin muistomerkki

Itse asiassa 9/11-tapahtumassa kuolleiden muistoksi kirkon sisällä oleva huone omistettiin heille muistomerkiksi. Saint Paul's Chapel on toinen niistä New Yorkin Ground Zerossa sijaitsevista paikoista, joissa suosittelen vierailemaan. Ei vain sen historiallisen arvon vuoksi, vaan myös sen tunnearvon vuoksi kaupungille.

Siellä voit nähdä valokuvia ihmisistä, jotka uhrasivat henkensä pelastaakseen muiden hengen, sekä kansainvälisen yhteisön tukiviestejä. Siellä on myös taulu tuona kohtalokkaana päivänä kadonneiden muistoksi, ja voit jopa nähdä sängyn, jolla vapaaehtoiset lepäsivät loputtomien työpäiviensä aikana Ground Zerolla. Tämä on epäilemättä vierailu, joka saa sinut vapisemaan ja saa sinut mietteliääksi sen merkityksen vuoksi.

Käytännön tietoja

  • Missä: 209 Broadway, Vesey ja Fulton Streetsin välissä.
  • Aukioloajat: Avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-18. Kappeli on avoinna lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 7-21.

Mikä oli World Trade Center?

World Trade Centerin kaksoistornit| ©Jean-Pierre Dalbéra
World Trade Centerin kaksoistornit| ©Jean-Pierre Dalbéra

Se oli Lower Manhattanilla sijaitseva kompleksi, jossa sijaitsivat ikoniset kaksoistornit, jotka olivat amerikkalaisen finanssimaailman symboli vuonna 1973 tapahtuneesta avaamisestaan lähtien.

Syyskuun 11. päivän terrori-isku tuhosi World Trade Centerin ja vei tuhansien ihmisten hengen. Alueesta, jossa tragedia tapahtui, tuli valtava kraatteri, joka lopulta kunnostettiin uhrien muistomerkiksi.

Nykyään siitä on tullut New Yorkin vastarinnan symboli, ja Ground Zerossa on kunnostettu useita muistomerkkejä, jotka ovat vierailun arvoisia. Mitä World Trade Centerissä voi nähdä?

Käytännön tietoa

Ground Zerosta New Yorkissa

  • Missä se sijaitsee: Lower Manhattanilla, Wall Streetin vieressä.
  • Miten sinne pääsee: Julkisilla liikennevälineillä pääsee Broadway - Fulton St -metrolla (linjat 4 ja 5) tai Cortlandt Street - World Trade Center -linjalla (linjat N ja R) tai bussilla M05 ja M20.

Varaa kierros Ground Zeroon

Muita mielenkiintoisia kokemuksia Ground Zeron lähellä

Näkymät vedestä Hudson-joen varrella| ©Hellotickets
Näkymät vedestä Hudson-joen varrella| ©Hellotickets

Kierros Upper ja Lower Manhattanilla

Manhattan on New Yorkin sydän, yksi niistä paikoista, joiden tutkimisesta ei saa tarpeekseen. Jos nautit vierailustasi Ground Zerolla, saatat olla kiinnostunut Upper and Lower Manhattan -kierroksesta, jossa et jää paitsi yhdestäkään kaupungin tärkeästä kolkasta.

Tällä kiertoajelulla näet bussista käsin kaikki New Yorkin keskustan nähtävyydet, sen tunnusomaiset kaupunginosat, kuten Greenwich Village, Wall Street, Chinatown tai Little Italy, sekä kadut, jotka tekevät Manhattanista maailmankuulun, kuten Fifth Avenue.

Jos haluat tietää lisää tästä New Yorkin kokemuksesta, suosittelen sinua lukemaan Upper and Lower Manhattan Touria käsittelevän artikkelin, jossa selitän yksityiskohtaisesti kaiken näkemäsi, annan hyödyllisiä vinkkejä ja kerron lisää muista mielenkiintoisista kokemuksista, joita et halua jättää väliin.

Hyppää yhdelle Hudson-joen risteilyistä

Lower Manhattan on keskeinen paikka, josta löydät useita laitureita, joista voit hypätä Hudson-joen risteilyille. Kierroksia on tarjolla jokaiseen makuun ja budjettiin, aina päiväristeilyistä, joilla näet Manhattanin horisontin kaikessa loistossaan, ylellisiin illallisristeilyihin, jotka lähtevät joka ilta ja joilla tarjoillaan gourmet-illallinen valaistusta kaupungista nauttimiseen.

Pääset vapaudenpatsaalle

Battery Parkista, aivan Ground Zeron läheltä, lähtevät lautat Vapaudenpatsaalle. Lauttamatkalta avautuvat parhaat näkymät Manhattanille ja Lady Libertylle. Kun pääset Liberty Islandille, voit vierailla hänen jalustallaan ja jopa kruunullaan, mutta liput Vapaudenpatsaaseen kannattaa ostaa etukäteen.

Käytä tilaisuus hyväksesi ja vieraile Brooklynissa

Jos ylität Brooklynin sillan, mitä suosittelen 100-prosenttisesti, saavut Brooklynin kaupunginosaan, joka on yksi kaupungin trendikkäimmistä alueista. Hyödynnä tilaisuus kävellä sen kaduilla ja kujilla, ota myyttinen kuva DUMBOsta ja lounasta tai brunssia yhdessä sen hipsterikahviloista.

Varaa kierros Ground Zeroon